Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oneil85
csendes tag
válasz
SeatZola
üzenetére
Csatlakozom hunspikey véleményéhez. Igazából a legnagyobb változást akkor fogod meglátni bármelyik tv márkánál, ha Hviktorral professzionálisan bekalibráltatod a televíziót. Az a baj, hogy mindegyik típus közel van egymáshoz képminőségben. Szerintem ember legyen a talpán aki dönteni tud e kérdésben. Amúgy szerintem nem is igazán lehetne dönteni kijelző tekintetében, maximum úgy ahogy leírtam korábban. Úgy meg elég esélytelen megnézni élőben a 2 televíziót. Valamint ahogy a nagy internetes összesítésekben is láthattuk, mindegyik márka más területen erős megjelenítésben. Szóval ezért sem lehet egyszerű rámondani valamelyik típusra az áment. Szóval szerintem itt már érdemes más szempontokat is figyelembe venni, csak és kizárólag a látványt nem biztos, hogy el lehet dönteni. Ezt úgy mondom mint egy amatőr felhasználó
Linkeltem neked egy kis érdekességet , persze ki tudja, hogy mennyire van ez a nagy tv összevetés manipulálva. Itt elég sok látvány elemet külön pontoztak a készülékeknél. https://www.google.com/amp/s/www.hazi-mozi.hu/a-2023-as-4k-tv-k-kiralya-a-sony-a95l/amp/
-
lajbii
tag
Üdv mindenkinek. .
Van itt LG OLED65C31LA. vagy LG OLED55C31LA. Tulajdonos?
Ha igen azt kérdezném hogy a DTS hang valóban van újra saját mediaplayerén lejátszott filmeknél??És DTSX hang kódolatlanul erősitőre küldve Hdmi-vel DTS- ként vagy valóban DTSX-ként jelenik meg az erősítőn.
Azaz valós DTSX hangal szólal meg erősítőn?
Vagy még mindig csak az asztali mediaplayer kiváltsága a DTS és valódi DTSX? -
hunspikey
őstag
válasz
SeatZola
üzenetére
Ha kb egálban van közvetlen egymás melletti összehasonlítással és teljesül az, hogy keresni kell egymás mellé téve a különbséget, illetve az is, hogy hol az egyik jobb egy nüansszal, hol a másik, akkor tulajdonképpen nem kaptuk meg egyből a választ a melyiket vegyük kérdésre?
Kép alapján teljesen mindegy, mert otthon egymagában mindkettőnek referencia képe lesz hidd el. Szerintem akkor már sokkal többre mész azzal ha szólsz egy profinak, pl Vhiktor, hogy kalibrálja be majd 300 órásan, mint ha hagyod úgy ahogy van akármelyiket.
-
szkutyi
addikt
válasz
SeatZola
üzenetére
A bolti kalibralast felejtsd el de gyorsan...xd idiotak sajnos, a panelt hajtani kell kalibralas előtt 100 orat minimum, hogy be álljon a panel rendesen ...plussz egy automata szart csinál az a figura a boltban, aztán majd hivhatod Vhiktort hogy próbálja helyre hozni, ami nehézkes mert képes úgy bele írni ami vissza fordithatatlan.en egy az egybe megmondtam a srácnak hogy nagy szar amit csináltok és a kalibralt mellett a kalibralatlan gyakorlatilag szemmel láthatóan jobban nézett ki xddd
Az hogy dobozból kivéve 99% tökéletes és kalibralt az is baromság ..maximum közelebb áll a kalibralt képhez mint egy másik tv, de ez is panel függő...
-
SeatZola
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Persze, ez teljesen jogos. Csak azért írtam le, amit tapasztaltam, mert én úgy voltam a netes tesztek alapján, hogy a G3 képe sokkal jobban tetszett, de élőben meg kb egálban volt az S95C képével. Ami viszont sokkal sokkal jobban tetszik a G3 esetében az a falra szerelt állapotban a tv formája és az hogy olyan stabil forma a fém hátlappal. Amúgy a support miatt én is félnék a Samsungtól, de nekem eddig szerencsére nem volt szükségem rá az eddigi Samsung LED tévéimnél (65QN90, 65Q80, UE60H7000). De ezek ellenére nem szeretnék úgy járni, mint itt páran, hogy beszart a tv és a Samsung tesz rá nagyívben hogy garban javítsa, stb. Mondjuk erre is van megoldás +40eFt-ért gold biztosítás és az véletlen törésre is fizet. Amúgy nehezen venné be a gyomrom, de ha a Samsung igy kitolna velem, akkor simán meglépném azért. Más: itt a boltban lehet kalibrálást is kérni. Azt mondta az ismerősöm, hogy az S95C-k a gyári dobozból szinte 99%-ra tökéletesen voltak gyárilag kalibrálva. Régi ismerős, nem csak Samsung vagy LG párti, nem szokott félre informálni eddig.
-
gamer187
tag
-
szkutyi
addikt
válasz
SeatZola
üzenetére
Szvsz!!!!
Szerintem mindkettő csúcs tv! Nem is hiszem hogy van értelme hasonlitgatni őket egymáshoz..lehet nem 100%osan egy szinten van a kettő, de annyira kevés lehet az eltérés...valamiben az egyik a jobb valamiben a másik...
Vizsgáld meg a többi tényezőt is ...lg-n sokat javult a tinting és a banding, de lehetnek még problémák akár, viszont nagyon készséges a support és nem akadékoskodnak!
Samsungnál tökéletes az uniformitás, viszont kicsit emelkedett a fekete ha bizonyos szögből érkezik a panelre fény.(van aki ezt látja van aki nem, youtubon van róla videó.) Viszont ha probléma van, a support elég problémas tud lenni, és van hogy szenvedni kell a garancia érvényesítéshez.... -
Oneil85
csendes tag
Igazából a 2 készüléket úgy lenne érdemes egymás mellett összehasonlítani élőben, hogy mind a 2 televízió be lenne kalibrálva professzionális szinten. Ugyanis ennek a hiányából is lehetnek eltérések mindegyik készüléknél. Gondolok itt arra, hogy például láttam Vhiktor lg g3 teszt videóját, amiben kalibrálás után leginkább sötétben jelenetekben történt változás. Panel valóban melegebb az lg oleden, ezt én is tapasztaltam.
-
SeatZola
őstag
Na srácok!
Ma délután voltam élőben megnézni, kipróbálni a G3-at és az S95C-t. Mindkettőt próbáltam egyformán belőni. Eddig tesztek alapján nagyon a G3 felé húztam, de élőben az S95C is nagyon nagyon tetszett. Brutálisan szépek a színei, nagyon fényerősek. Igaza van Vhiktor-nak, ebben tényleg jobbnak tűnik szemre, mint a G3. Teszteltem mindkettőt külső hdd-ről 4k bluray remux-al, fhd-val is, meg streamingen Netflix és YT-al is és nem igazán volt jelentős minőségbeli eltérés számomra. A próbált mintáim alapján a legtöbb esetben a G3-on a "háttér" világosabbnak tűnt egy nagyon kicsivel, de a témák színei meg az S95C-n voltak "fényesebbek". Ráadásúl a sötét részeknél az S95C sok esetben több részletet mutatott meg, mint a G3. Nagyon nem tudom megint hogy mi legyen...... G3 vagy S95C. A jövő héten megint megyek viszek másik anyagot tesztelni.
Még egy érdekesség: a G3 panelja kézzel tapintva érzetre sokkal melegebb volt, mint az S95C panelja. -
Oneil85
csendes tag
Kimondtad a lényeget. Nálam a garancia az egyik legfontosabb szempont a képminőség után. Sajnos engem nem kicsit zavar amiket írtak itt a fórumon e téren. Legjobban ez veszi el el a kedvem a Samsung qd oled készüléktől. És ezekhez jön még hozzá az a pár szempont.
-
hunspikey
őstag
Én ezt ne nevessetek ki de pont a tavalyi EX paneles Philipsen láttam egy barátomnál.
Lehetetlen megfogalmazni, de valahogy kontúrozza az objektumokat és azok 3D-s érzést adnak. De ez nem egy pár pixeles fals kontúr amit pl a túlzott sharpening okozna - nem az volt mert láttam a menüjét semmi ilyesmi nem volt agyig húzva. Egyszerűen tónus árnyalásokat csinál, de nem tudom hogy. Ezért kérdeztem Vhiktort, hogy ő neki mi a véleménye, mert szerintem vannak olyan képi, a mi megítélésünket befolyásoló algoritmusok a TV-kben valahol mélyen a gépház alatt ami adott esetben nem mérhető azzal, hogy mennyi a fényerő, meg mekkora a színtér stb. Egyszerűen valahogy élt a képe. Az LG C9-em hozzá képest unalmas volt, bár nem volt diszkós az is igaz. Én az LG képét végül is nyugodtabbnak és filmesebbnek találtam, de a nejem imádta a philipset - szerinte sokkal inkább élt a képe. Nem tudom - ezek nehéz dolgok. A G3 képén is azt látom, hogy nagyon profin, higgadtan, nyugodtan tolmácsolja a képi anyagot, mindenféle csitti-fitti mentesen.
-
viera
őstag
válasz
Oneil85
üzenetére
Nálam azért is esélyesebb a QD-OLED mert nem számít milyen rendszer van rajta vagy, hogy szól a TV mert ezeket nem használom egyáltalán.Mindenre külön eszköz van.Nálam csak a kémnőség számít.
A garancia azért nem mindegy, az ami kicsit azért zavar.De az jobban zavarna ha ez miatt nem azt választom ami nekem jobban tetszik.
Sony-nál pl az zavaró számomra ha erősítőn keresztül viszek mindent akkor nem képes magától váltani a képmódok között.Ezért kell a PS5-öt külön vinnem a TV-re.Calogero: Most 77-es Sony van, én is inkább 83-as méretet vennék de abban sajnos nincs.G3 meg nem MLA panel ebben a méretben.
-
válasz
kolosszus87
üzenetére
Abszolút egyetértek. ÉN láttam és látom élőben az A95L tv-t napi szinten.( Céges) A fent felsorolt tömörített és kifényképezett, nem feltétlenül színhelyes megjelenítőn megtekíntett YT videók alapján levont következtetések hibásak és félrevezetőek. Csúcs TV. Ami számomra nagyon tetszik a mozgásmegjelenítése és a "képélesség" nehéz ezt megfogalmazni,de lehetséges hogy színfényerő miatt,de sok dolog pont élesebben rajzolódik ki. Ha a pénz nem elsődelegesen számít, akkor A95L. Szerintem.
-
kolosszus87
senior tag
Egyébként nem állt itt szándékomban senkivel kötözködni. Ha most akarnék oledet venni és az egyik legjobb csúcs készüléket akarnám és persze lenne hajlandóságom kifizetni az árát akkor én is G3-at vennék, mert nagyon jó ár-érték arányú készülék. Samsung márkát nem szívlelem (így az S95C nálam kiesne) több okból sem, de ennek okai már sokszorosan túl vannak tárgyalva itt a fórumon. Viszont ha abszolút csúcsot akarnám (még ha ezen a szinten nüanszok is döntenek) és a pénz nem számítana akkor Sony A95L a top1 most idén, persze ár-érték arányban már nem lenne győztes. Illetve ott van még a Pana MZ2000 MLA panellal, de kevés teszt van róla és kapni sem lehet még idehaza, a hírek alapján nem igazán nyújt többet mint a G3... mondjuk én szeretem a Pana márkát nagyon-stabil, jól átgondolt, színhelyes, firmware nem is jön rá nagyon mert minden úgy működik ahogy kell rajta. Ez csak ilyen elmélkedés, én már annak is örülök h az LZ980at sikerült megvennem egy jó akcióban, mert nekem ez a max 600ezer amit hajlandó voltam tv-re kifizetni, ez is olyan volt mintha a fogamat húznák...de oledet akartam...
-
-
Oneil85
csendes tag
Pont az ilyen esetek miatt kell tv vásárlás előtt körbe járni a dolgokat.
-
Calogero
addikt
Az utóbbi időben rohamosan kezdett romlani a régi tv-m panelja így nem tudok már várni arra hogy QD-OLED ben is legyen 77" fölötti méret.
Dönteni kell 83" G3 vagy 77" S95C , A95L, G3.
Vhiktor:
Mi hátrányom lehet ha nem MLA-s paneles a G3? Mert 83" már nem kapja meg azt a panelt amit 55" 65" 77" G3?
Valamint a mostani LG panelekre is jellemző, hogy egy idő után elkezdenek szaporodni a széleken a fekete pixelek? -
Oneil85
csendes tag
Nekem a sony a95l lenne a legszimpatikusabb választás ha nem lenne fogalmam róla, hogy ennyivel drágább.
Ugyanis én is a qd oled felé hajlok. Viszont ezt a körülményt nem lehet nem figyelembe venni. Szóval ugyanott vagyok ahol te.
Na itt már nagyon nem egyértelmű a választás. Ugyanis amint írtam, ha csak és kizárólag a panelt nézném, akkor én is a qd oled felé hajlok, viszont ha minden szempontot megnézek, akkor már elég egyértelműen elhúz nálam az lg g3. Gondolom itt a garanciális ügyintézésre, a tv szoftveres rendszerére, a panel hosszú távú tapasztalataira, mert azért valljuk be, hogy a qd oled még viszonylag friss technológia. Meg azért azt is figyelembe kell venni, hogy az lg g3 készülékre élből 5 év garanciát vállalnak a panelre. -
viera
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
Ez így van, nem vagyunk egyformák.
Én decemberben szeretnék váltani és három esélyes a dolog.
S95C , A95L, G3. Még nem döntöttem el melyik legyen, egy kicsit jobban tetszik egyelőre a QD-OLED-es. A Sony viszont sokkal drágább sajnos.
Majdnem a dupláját nem éri meg az S95C-hez képest.Dolby Vision hiánya egyáltalán nem érdekel mert nem tetszik.Nekem túl sötét az egész. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey
üzenetére
Nagyon látható a különbség színtér lefedettségben (ez nem pár %) és a színek féynerejében, elég nagy ám a különbség. Az más, hogy jelenleg a P3-ra masterelt filmek vannak többségben.
Mennyire vette le a Samsung az S95B esetében? Én kalibráltan 10% ablakon a megjelenéskor és utána is mindig 1.000 nitet mértem fw-től függetlenül, beton stabilan.
S95B és C-nek sokkal homogénabb a panelja mint a G3-nak még a feketénél és a szürkénél is, A95L esetében nem tudom milyen. De ez panel lottó lehet.
A beégéshez és degradalásáshoz nem tudok hozzászólni, abban nincs tapasztalatom.
-
hunspikey
őstag
válasz
kolosszus87
üzenetére
Hidd el ha ismernél személyesen tudnád hogy nekem azért van G3-mom mert számomra ez tűnik a legjobbnak az összes paramétert kiértékelve. Ha egy pillanatra is a Sony-t gondolnám a legjobbnak, azonnal megvenném... Amit te előnynek gondolsz az másnak nem az. Ami meg nekem érték, az számodra nem az. Nálam a vétel ár teljesen közömbös. Viszont a megbízhatóság már nagyon nem az. Nyugis ember vagyok - LG sosem hagyott még cserben, szóval te meg fogadd szépen el, hogy nem mindenki gondolkodik egyformán, illetve nem egyformán súlyozzuk a dolgokat. Egy TV teszter csak arra a pár napra kölcsönkapott TV képéről fog írni meg a műszeres méréséről, mi mást tehetne, cserébe mi fogyasztók azért mást is kénytelenek vagyunk figyelembe venni - szerintem.
-
hunspikey
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
Pontosan.. de most őszintén Vhiktor te szakember vagy: egy átlag embert mi zavar jobban? Az, hogy REC 2020-ból hiányzik pár százalék a WOLED panel esetében a világosabb színeknél vagy hogy konkrétan Dór oszlopok virítanak minden sötétebb jelenet svenkelésekor?
Jó tudom, sarkítás, illetve van panel lottó, biztos van jobb (meg rosszabb is) de akkor is. A G3 teljesen tökéletesen homogén, tiszta képet ad (végre).A másik fele, hogy a QD OLED még mindig nagyon új technológia. Tavaly hogy járt a Samsung? Le kellett venni a fényerőt firmware-ben mert nem bírják az elsőgenerációs TV-k. Megint csak a vásárlókon verték el a port.
Szerintem idén nem azért lett ennyire konzervatív a csúcs fényerő, mert ne lenne oka.. Lehet a Sony is tudja de kockáztat, vagy jövőbeli meghibásodások lesznek, a kiegészítő hűtésről nem tudjuk mire jó hosszabb távon.
Arról is már hallani, hogy bizony degradálódik a QD OLED panel a hosszabb használat alatt. RTINGS ezzel foglalkozik, meg lehet nézni a slideokat...
-
kolosszus87
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Youtube videó alapján, sztem ne elemezgess részleteket
Ahhoz, hogy ilyen megállapításokat tegyél ott kellene állnod a tv előtt. Ahány tesztet olvastam eddig mindenki el van hasalva az A95L-től és minden teszter a legjobbnak tartja, gondolom azért ez nem véletlen és nem mindenki "lefizetett". Tudom neked G3 van, de fogadd el h van még jobb.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ez mind igaz, mármint ami a megjelenő kép abszolút mércéjét illeti, de mivel a TV több ennél, gondolok itt az okos rendszerére, az egész ökoszisztémára, a menüire, és hát igen, sajnos a garis és egyéb vevőszolgálati ügyintézésre is, illetve vegyük még akkor már ide az ár/összes szempont alapján nyújtott teljesítmény arányát is - szóval mindezeket figyelembe véve már nagyon nehéz a kérdés, hogy melyik is a legjobb - tényleg a Sony?
A válasz helyesen valószínűleg kb úgy hangzik, hogy "Kinek a pap, kinek a ministráns fiú..."
Én pl rengeteged filóztam, hogy melyiket vegyem, LG, Samu, mi legyen? És abban maradtam magammal, hogy a samu nagyobb színtere nem elég általam értékelt előny ahhoz hogy a jól ismert hátrányokat ami egy samsunggal jár viseljem - így lett drágában ugyan a G3 - de ez tényleg egyénfüggő. A Sony-t viszont nem tudom elhelyezni sehová sem egyenlőre. Biztos hogy S95C-t vennék ha QD-OLED mániám lenne.
Kéne még a Pana illetve a Philips 908 is a képbe, hogy tényleg reálisan értékelni lehessen ezeket.
-
Mauzes
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Az észlelhető lip sync pl. engem olyan szinten szokott zavarni, hogy KO kritérium lenne ennél a tévénél. Ha esetleg tudják majd javítani, az más kérdés.
A függőleges sávosodás is nagyon zavaró, de az panel lottóval elkerülhető. Persze lehet, hogy 3x kell elállni a vásárlástól hozzá, amivel a boltosok kedvence lesz a vevő.

-
SeatZola
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Végignéztem és valahogy én sem éreztem azt, hogy a Sony lehengerelte volna az S95C-t vagy a G3-at.
Akárcsak te, én is tesztben a referencia monitorhoz hasonlítottam az A95L, az S95C és a G3 képét és azt kell mondjan, annak ellenére, hogy én eddig nagyon Samsungos voltam, de most SZÁMOMRA a G3 képe hasonlított leginkább a ref. monitor képéhez. Én pont most akarok tv-t venni. A meglévő 65” QN90 miniLED-et váltom le 65” OLED-re. Az S95C és a G3 a két kiszemelt. “Sajnos” a G3 majd mindenben jobban tetszik. Ma elmegyek megnézem őket élőben is. De nagyon a G3 felé hajlok, hiába drágább 160eFt-al. Nekem szebb, világosabb a képe, van DV, sokkal jobb garos ügyintézés. Csak ez a régies tváirányító nem tetszik. A mostani QN90 távját imádom…. -
hunspikey
őstag
válasz
kolosszus87
üzenetére
Hogy mennyire egyértelműen a Sony az év TV-je, azt ezek alapján elég nehéz megérteni, mivel egyáltalán nem egyértelmű ez annyira mint amennyire előadja mindenki.
Állítsd meg a videót 5:21-nél és nézd meg a 30 ezer angol fontot kóstáló referencia minitorhoz képest, hogy a Sony mennyi részletet nyelt le a jobb felső sarokban lévő szőnyegből. A G3 legalább megmutatja. Ugyan itt látszik az is, hogy jelentős szaturáció vesztéssel mennek a sötét árnyalatok, a fekvő figura állához, szegycsonjához érkező hátsó kék drapéria csík bizony silány módon jelenik meg, a G3 sokkal élethűbben hozza a referencia monitort.
Az 1/3-as másodperces kép késés illetve a nagyon csúnya sötét képek esetén (<10% stimulus) konkrétan otronbán látható függőleges sávosodás erős visszatartó erő kéne, hogy legyen, ahhoz, hogy ezt hívjuk az év TV-jének.
A kamera svenkelés 90%-ban horizontális és ezek a típusú csíkok nagyon ki tudnak zökkenteni a filmből a Dűne film jelenetei kiábrándítóak.Ha ehhez hozzávesszük a szaggató user interfészt, illetve a jelentős ártöbbletet akkor már egyáltalán nem vagyok meggyőzve arról hogy valóban ez lenne az év TV-je (egyértelműen)
-
-
kolosszus87
senior tag
Akit esetleg érdekel, több áradozó teszt után Vincent is kihozta a Sony A95L átfogó tesztjét, összhasonlítva azt az LG G3-val és a Samu S95C-vel. Nos úgy tűnik egyértelműen az év legjobb oled tv-je lett a Sony A95L, magasabb fényerőt és jobb pontosságot sajtoltak ki a qd-oled panelből mint a Samsung, a fényereje a G3 szintjén van...de a qd-oled panelnak köszönhetően a színek fényereje természetesen jobb a G3-nál: [link]
-
hunspikey
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Bocs a homogén fehér/ világos szürke alapon széleknél elszíneződést konkrétan mindegyik csinálja, kisebb-nagyobb mértékben. Ez alól nincs kivétel, nem is számít de-facto hibának amíg nem extrém. Érdemes sárga slide-ot betenni, ha zöldbe fordul akkor nem venném meg, de egyébként az hogy van tinting sajnos része a WOLED paneleknek.
-
Celtis
veterán
válasz
Erwinke
üzenetére
Az nem ugyanez, hanem egy 3 évvel újabb modell garanciával. (A BX-et valamiért régebbinek gondoltam, ezért sokalltam az árát.)
Akárhogy is a panelt kell elenőrizni. A youtube-ról indíts el rajta egy "oled uniformity test" videót. beégés nyomokat, inhomogenitást, fehér képnél a széleken elszíneződést, illetve főleg a széleken döglött pixeleket kell keresni. -
Pro Koryak
addikt
Nem arról volt szó, hogy mit tud a "doby vision szabvány", és ebből otthon mit látsz, hanem a kedves oled tulajok itt fanyalognak, nyafognak, hogy a gyártók minek hajszolják a max. csúcsfényt.
Tetszik érteni?Ha a tévék majd tudnak 20000nit fényerőt, akkor majd úgy fogják változtatni a "doby vision szabványt", a neve: DV Ultra Max Plus
, és ehhez masterelni a nyersanyagot. -
csenzi2
tag
Remélem több szerencsém lesz a G3-al, mint az S90C-vel! ( ciripelő táp miatt visszaküldtem ) Hasznos volt a korábban "befalazott" kábelcsatorna!
-
Erwinke
aktív tag
Sziasztok!
Volna hasznaltan egy 55BX 450€ ert. Kulonosen alacsony ar, nem?
Elmennek megnezni, de mire figyeljek? Altalanos hibak v vlmik?Koszonom. Tisztelettel Ervin
-
Gicz
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A doby vision szabvány szerint úgy van masterelve, hogy töksötét szobában kell nézni. Így készül a master, azt feltételezve, hogy a user is ott nézni otthon, tök sötétben.
És hiába tud a tévéd 20k nitet, a dv abszolut értékbne van masterelve. Ami azt jelenti, hogy ha a sötét utcát úgy álmondták meg h a kocis belseje 20 nittel fog megjelenni egy éjszakai jelenetben, akkor az említett 20k-s csúcsot tudó tv-d is 30 niten fogja megjeleníteni az adott részletet (ha nincs bekapcsolva tone mapping).
Pont ez a bajom a HDR-rel és DV-vel, hogy alapvetően sokkal sötétebb a kép mint kellemes lenne egy napos nappaliban. A csúcsfény kiveri a szemem nappal is, a sötét részleteket meg nem látod tone mapping nélkül nappal, köszönjük kedves HDR és DV.
-
gyuromoj
veterán
Köszi a válaszokat. Kár hogy ilyen irányba ment el a Samsung... pedig régen a plazmás időkben, házhoz jöttek alaplapot cserélni.
-
pkaresz
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ilyeneknek van mozi szobálya
-
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Na oda még miniLED-et sem vennék, csak is ilyet [link] és még a teraszról(on) is vígan nézheted (Samsung garancia ide vagy oda, ilyen helyen pénz nem oszt, nem szoroz). A hálóban meg viríthat a 98"-es (na jó 83"-es) OLED.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Nem kell 19000nit a szobában, de egy kiváló sdr és egy kiváló hdr kép között azért jelentős difi van, holott valaki itt azt írta, elég lenne a kontrasztos sdr képminőség is.
Mondjuk ha egy ilyen helyen nézi valaki a tévét, nem biztos ám, hogy elég a 6-700-1100nit.
Nem mindenki 3x4m panelszobában nézi...
-
alaves
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
... és amikor esetleg észreveszik (ref.monitoron) a végleges anyag elkészítéskor vagy vágáskor stb., hogy láthatósági gondok vannak, akkor jön a barkácsolás pl. referencia fekete szint emelése 1-2-3%-os szürkére, de hiába, nem sokat segít (főként a 2010-es évektől). Ha megnézzük a régi filmekből készült BD anyagokat, szinte kivétel nélkül referencia fekete van és mégis látni amit kell.
-
Mauzes
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
De a zöld lámpa pont azért 19000 nit, hogy kültéren távolról is látható legyen. Mi a fenéért kellene, hogy a tévé is 19000 nittel jelenítse meg?
-
Pro Koryak
addikt
-
junkpod
nagyúr
Android tv tanácsra volna szükségem. Jelenleg 2 Google fiók van beállítva, így most minden induláskor rákérdez, hogy melyikkel folytassa.
Van valahol lehetőség default fiók beállítására? -
zozika84
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
Pontosan. Katasztrófa az ügyfélszolijuk/garijuk. Nem egy panaszt kapunk arra, hogy tv hibánál videokonferenciát kérnek telefonon az ugyféltől....2 percig nézik a csíkos tv képernyőt...majd közlil, hogy törés és nem kuldenek senkit....SPOILER kb 90%-ban egyszerű belső meghibásodás, nem pedig törés van a háttérben

Csodálom, hogy még senki nem perelte sz*rrá őket...
-
Lajmund
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
Samsung szolgáltatásrol annyit hogy 3 honapja nem küldik az ajándék szíjat ami az orámhoz járt volna. Több mint egy ora telefononálásom van benne meg kb már 10 terelő emailt kaptam hogy majd most a héten jön. Kb ötször irták azt hogy továbbitva van a kollégáknak elindult a folymat a harmadik utánmár csak röhögtem rajta. Most a héten is kaptam e-mailt hogy most jönni fog a héten.. Semmit nem kaptam még a kézbesítöktöl. Szóval a következő telefonom iphone lesz meg apple watch óra. Soha többé samsung. Hulladék szarházi banda. És a garis ügyintézésúkröl nem is beszélve ami globálisan katasztrófa. Jók lennének csak éppen hitvány szennyek inkább.
-
hunspikey
őstag
válasz
gyuromoj
üzenetére
Szerintem van értelme, hiszen fényerőben nyersz illetve szintér méretben is, hiszen az S90C QD OLED sokkal nagyobb színteret képes ábrázolni mint a C1 WOLED panelja értsd a primérenkénti fénysűrűsége sokkal-sokkal nagyobb.
Csak bírd a Samsung "okos" rendszerét illetve az ügyfélszolgálat nem szolgáltatását....
-
hunspikey
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Pontosan... Kezdenek úgy gondolkodni a filmesek, hogy a HDR a szent grál és mindenkinek olyan kijelzője; illetve az ő kezükben meg olyan felvevő eszköz van, ami képes a szem által látható teljes fényátfogás rögzítésére és visszajátszására - mert ugye ez lenne a tökéletes HDR.
Ezzel csak az a baj, hogy kb 15 blende, azaz nappal kb 0,5-~10.000 lux a szemünk által befogadható fényátfogás (bőven 0,5 alá is megy érzékenységben a szemünk,- hiszen van nekünk pupillánk, de akkor nem lehet 10k luxos fény előttünk) ezt kéne nagyjából rögzíteni és visszaadni, ami tökéletesen lehetetlen.
Sokkal egészségesebb lenne beletenni a munkát rendesen, ugyan úgy szépen bevilágítani minden jelenetet ahogy tették régen és meghagyni jelenleg, az SDR feletti 3 blende ábrázolható fényátfogást a csúcsfényeknek és eközeli árnyalatoknak.
120 nit tökéletesen elegendő egy szép dinamikus képhez, főleg ha 0 nit a feketéd illetve valós árnyalást tudsz csinálni 1 nit-től 0,001 nitig (erre igen is képes egy mai OLED 10 bites forrásból).
No már most, a 120 nitről a +3 blende = 960 nit, ami már majdnem megy minden OLED-nek.
Szerintem ez lenne a helyes mastering, csak sajnos a mai menő fényelők, coloristok, rendezők, akárkik úgy látszik már nem tudják mit jelent a 18%-os szürke fogalma, hová mérünk fényt, hogy bánunk az átfogással stb. Kb ma ez megy: Villogjon meg durrogjon, ja kell egy hatalmas szteroid bicepsz és két brutál szilikon duda - jó film lesz Béluskám ne izgulj....
-
gyuromoj
veterán
C1-ről S90C-re váltásnak van értelme?
Ps5, streaming, 2160p remux tartalmak -
hunspikey
őstag
válasz
junkpod
üzenetére
Pontosan! Ezt sajnos sokan keverik! Más a fényáram és más a fényerősség, és teljesen más a megvilágítottság, vagy fénysűrűség!
Röviden adott fényáramú fényforrás adott méretű felületre (inkább térszögben) történő kisugárzása a fényerősség.
SI szerinti egysége a kandela, de ezt TV-k esetében nem használjuk, hiszen nem tudni mennyi a fényforrás kibocsájtási fényereje és azt sem tudjuk mekkora térszögben teszik ezt a OLED diódák.
Ha azonabn egy adott felületre számítjuk a dolgot, pl cd/m2 akkor már lehet beszélni nitről, ami az adott méretű, tehát 1 négyzetméter felületre eső fénymennyiséget, azaz megvílágítottságot adja meg (1 cd/m2 = 1 nit)
Ha egy TV 100 nitet tud pl teljes képernyőfelületen, akkor az azt jelenti, hogy minden egyes m2 felületre tudja azt, és akkor könnyen belátható, hogy teljesen mindegy, hogy 77 colos, vagy 55 colos, mert négyzetméterenként adják meg a fényerőt, helyesen mondva fénysűrűséget, hiszen ez a felületegységen mérhető fény sűrűsége. Természetes, hogy a 77 colos TV a 100 niten több fényt bocsájt ki összességében mint egy 55 colos szintén 100niten, hiszen nagyobb a sugárzó mérete, de maga a fénysűrűség ugyan akkora.
A gyakorlatban ott van előnye egy nagyobb TV-nek, hogy pl 10%-ig minden OLED tudja tartani a max fénysűrűséget, de ez a 10%-os felület sokkal nagyobbnak látszik azaz látványosabb, mint egy kisebb TV esetén bár fentiekből látható, hogy a valóságban nem fényesebb.
-
junkpod
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A nit az nem a bármekkora távolságból érzékelhető fényesség. Hiába 19ezer nit a zöld lámpa felületen mért érték, 20 méter távolságból nézve nem fog megvakitani. Sőt mivel a szemünk alkalmazkodik az össz fényhez ezért világosban és sötétben is más erősségűnek érzékeljük. Még egy százas egőbe sem néz bele senki, közvetlen közelről , a napba sem. Minek akkor ilyen erős fényt 2 méterről az emberek arcába lőni?
Értelmetlen. -
YelaWolf
tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Köszi szépen mindegyikőtöknek a gyors választ, a tippeket, a segítséget!
Lefuttattam nem rég párszor a pixelfrissítőt, de sajnos így utána sem látok javulást. Továbbra is látszik az a sáv. Ebből sajnos valószínűleg bejelentés lesz az LG-nek. Egyébként 100%, hogy tudnak C2-höz cserealkatrészt/kijelzőt manapság? Nem annyira új modell már, remélem tudnak.
A legújabb frissítést meg már fel sem mertem tenni a TV-re ezekután, pedig minden bekapcsolásnál felajánlja. -
alaves
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
+1
"leszoknak a derítőfény, normális bevilágítás használatáról"
Ezért van amikor már SDR-ben sem lehet sokat látni. Pl. a The Beguiled (2017) nagy része csak gyertyával világított helyiségekben játszódik. Régi filmeknél azért majdnem mindig volt rásegítő fény is a gyertya, fáklya stb.fényekhez. -
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
A kijelző gyártási technológia és a panelvezérlés hiányosságaiból adódó elváltozások.
Egy-két példa nálam:
C1:
1. Horizontális csíkok, vonalak (itt pl. a kijelző alsó részén)
2. Vertikális egypixeles vonal (itt pl. világos, középen lent)
B7:
Beragadt világító alpixel
A fenti hibákat tökéletesen javította a pixelfrissítő. -
hunspikey
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Nekem az a bajom, hogy amíg SDR-nél a világ tud megfelelő tartalmat gyártani, tudják használni, gyönyörű tartalmak vannak, addig az HDR-hez tisztelet a kivételnek hülye mindenki, ráadásul már nem is a filmről szól a dolog, hanem azt hiszik a villogással el lehet adni, sztori már nem is kell...
Hogy értsd én mennyire nem a nit vadászok táborába tartozom, nekem Panasonic VT50-em után VT60-am volt, ezek a plazma TV-k professional módban nagyon szép majdnem tökéletes feketét adtak (VT60 0,0033 nitet tudott!) - cserébe nem voltak túl világosak, kb 90 nit volt a csúcs fényerő - és ez tökéletesen elegendő.
A G3-at egy picivel világosabban hajtom, szerintem olyan 120 nit környékén lehet, SDR-ben, mert 35-ös OLED fényerőt használok Filmmaker módban, minden egyéb vackot kikapcsolva tartva. És tökéletes.
Na és akkor nézzük a HDR-t.
Amennyire csodálatos lehetne annyira hányok tőle.
Mert mi történik? A gyártók minden gaztettet elkövetnek ellenünk, fogyasztók ellen és igazából ez az egész vita / baráti egyeztetés ezért történik.
Ugyanis azt meg merik maguknak engedni, hogy:
1: SDR tartalmaz egy-az egyben beletesznek egy HDR konténerbe, pl Bladerunner 2049
2: Felskálázzák az SDR-t (ez a legkárosabb genyóság) hogy villogjon, ettől persze zajos és nézhetetlen: pl Vasember 1
3: leszoknak a derítőfény, normális bevilágítás használatáról a szettnél mert legyintenek: a HDR- majd az elviszi, ilyenkor látni 1000 niten világító ablakok előtt fekete sziluetteket.Ja és a legviccesebb, hogy amikor ezt elutasítjuk akkor ránk sütik a "Nem tiszteled a kreátor akaratát!! Eretnek!!" - Hát bocsánat, de mit tegyek, ha a tisztelt kreátor engem átver, pl eredeti Bluray UHD HDR lemezen is max 200 nit a CLL a Bladerunner esetén!!!
Szóval ekkor nekem mit is kéne tisztelnem? A HDR és az SDR verziót a Vincent egymás mellé tette két LG CX-en és tökéletesen megegyeztek, mert megegyeznek, magyarul a vevő át van verve, mert nem HDR-t kap hiszen nincs nagy dinamika, mivel 200 nit az nem HDR (a film zöme 140 nites csúcsfényekkel megy végig).
Most néztem meg az Apple TV-n az Invázió záró részét - botrány... kb 70 nittel megy végig, nézhetetlen sötét szar. És amitől ultra módon kész vagyok, hogy a HDR arról kéne szóljon, hogy a fényesebb részekben több részletet látsz, de nem ez történik, mert a fények ki vannak égve, majd okosan az egész le van húzva a béka segge alá fényben... ezt nem lehet se tisztelni, se élvezettel nézni, se semmire sem tartani.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- World of Tanks - MMO
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Linkeltem neked egy kis érdekességet , persze ki tudja, hogy mennyire van ez a nagy tv összevetés manipulálva. Itt elég sok látvány elemet külön pontoztak a készülékeknél.
Majdnem a dupláját nem éri meg az S95C-hez képest.Dolby Vision hiánya egyáltalán nem érdekel mert nem tetszik.Nekem túl sötét az egész.
Jó tudom, sarkítás, illetve van panel lottó, biztos van jobb (meg rosszabb is) de akkor is. A G3 teljesen tökéletesen homogén, tiszta képet ad (végre).

2. Vertikális egypixeles vonal (itt pl. világos, középen lent)