Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asus blog: az UEFI boot beállítása
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
Jó hír G3 tulajoknak, hogy állítólag (AVS fórumon ténykedő emberkék véleménye) nem a TV 1D LUT-ban lévő hiba okozza a dolby vision mód sötét részlet bedőlését, hanem a dolby config fájl ami gyárilag a TV-n van. Ezt tavaly is többször cserélte az LG, idén is lehet számítani rá.
Aki nem bír magával az természetesen kalibráltathat így lesz neki saját, új, remélhetőleg hibátlan DV configja, vagy aki nem akar költeni/várja hogy beérjen a panel, az megtolhatja a 22 pontossal az alsó 10IRE értéknél a cuccot progresszíven elvéve.
Én IRE 2.5-nél bele emeltem nagyjából 8-10 értéket - nem egységesen mert kivettem egyúttal a zöld fátyolt is belőle, szóval 8-10 környékén kezdtem és IRE15-bél fejeztem be RGB, 2,2,2 értékekkel.
Ezt csak az csinálja aki tudja mit csinál- bár megjegyzendő hogy nagyon elszúrni el lehet de cserébe egy képi mód alaphelyzetbe állítással minden nullázódik, szóval nem egy nagytűz ha hányinger lett a kép
Mivel házilag nem áll rendelkezésre DV szürke rámpa, meg egyebek, ami youtube-on HDR esetén szépen elérhető és a következő kis trükköt szoktam használni:
Keress egy olyan jelenetet ahol valami gradiens féle látható - pl folyósó ahol a kamera közelében van világítva és hátrafelé haladva sötétül. Ez nagyon jó. Kezdj IRE 2.5-nél hogy megérezd mit jelent stimulusban. Tekerd el az egyik színcsatornát jelentősen pl +30 és nézd a TV-t. Látni fogod - mert ordít, hogy mi esik bele a 2.5 IRE közeli sávba és mi nem érintett már. UGyan ezt IRE2.5 nullázás után csináld meg IRE5-re, majd 7,5-re.
Így már kapizsgálni fogod hogy min állítasz.
Ezután próbáld meg belőni úgy hogy tartsd a fehéregyensúlyt. Kezdésnek egyforma RGB értékeket javaslok IRE szintenként. Általánosságban még egy dolog elmondható: ha túl nagy a lépcső két IRE érték közt akkor ott sávosodás alakul ki hiszen széttéped az árnyalatokat azon a helyen. Ezért figyelj, hogy lehetőleg 5 értéknél jobban ne térj el a szomszédos IRE értékektől.
Szeretném elmondani, hogy ez nem helyettesít egy profi kalibrátort- igazából csak arra jó, hogy lásd mennyire rendbe lehet tenni az alját - pont ha hívsz egy profi kalibrátort!!!
Kellemes tekergetést
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest