Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
> Az a baj, hogy te a marketing maszlagtól szerintem kómába estél.
A GZ2000 ...Valoban van kulonbseg az osszes (!) Pana es LG kozott: HDR10-el jobb a Pana, mas kepminoseget erinto kerdesben (SDR, DV) nem hiszem hogy van kulonbseg.
De, pl. LG-nel: hdmi 2.1, 3dlut (ez csak GZ2000-nel van), judder-free 23p playback PC-modban.
Azaz, ha valakinak pc-mod vagy jatek kell, akkor nincs mas, csak az LG.
Ha ezek nem kellenek, akkor szerintem csak a Pana. A tobbi vicc kategoria
> (#39599) Joshi : "Sony OLED-ből csak egy szériát készít"
Legalabb is az elnevezest tekintve, a belso-t es szolgaltatasokat: 2-t, es hatalmas a kulonbseg. Pl. az "olcso" AH8 pl egy rakas vacak a Pana gz950 es LG C9-hez kepest, es kb egy arban vannak.
-
bisiz
aktív tag
Sziasztok!
C9 milyen fényerőt tud egy átlagos nappaliban? Jelenleg QLED-em van, annak brutál a fényereje, de 65ös C9-et tervezek, csak aggasztó, hogy a rtings teszten majdnem dupla annyit írnak a Q8FN-nek, ami nekem van. Sokat nézünk nappal is sorozatot, ezért kérdezem.
-
Gigi01
őstag
-
powerup2
addikt
-
válasz
hunspikey
üzenetére
És tényleg, írnak ilyet:
"the differences between the GZ2000 and GZ950 are minimal at best."De ilyet is:
"With SDR content we couldn’t separate the screens from each other with superb accuracy and stunning image quality from both. With HDR10, HDR10+ and Dolby Vision content this was also true with the GZ2000 adding just a hint more detail in the brighter reaches of the HDR image and with metal edges and whites looking crisper. Colours also remained strong and we didn’t notice any issues of colour brightness being a problem with normal content in the most accurate picture mode. We did note that the tone mapping of the GZ950 was slightly brighter than that on the GZ2000 and detail in the whites was clipped at higher brightness levels on the 950, where the GZ2000 retained that detail and a richer look to colour tones with such scenes."Itt már különbségről írnak, tehát van különbség. Így a C9-hez képest is.
-
powerup2
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Marketing első szempont a másik alapból jól van kalibrálva aztán meg a tv hangja jobb a panának meg dizájn. de ugyan ez igaz az lg baromi drága 4 millós oled tv is . Ott is a dizájnt meg a hangot fizeted meg meg ha egyedit akarsz nem szokványosat akkor nyisd ki a tálcád és fizes.
-
Akkor mondja meg nekem bárki, hogy miért kerül a GZ2000 még mindig legalább 1 millióba, vagy a HZ2000 miért fog másfélbe kerülni. Ha egy C9-ből is ki lehet hozni mindazt képügyileg, mint amit a HZ2000 nyújtani fog. Vagy akár miért venné bárki a 2000-es számozású Panákat, ha pl egy GZ950 is tudja azt a képet?
-
válasz
powerup2
üzenetére
Persze, én értem amit mondasz. De az oledek a qledekhez képest pont a fényerőben vannak elmaradva. A közel 1000 nit-el ennek próbálnak utánamenni. A magasabb csúcsfényerő nem azért kell, hogy kisüsse a szemed, hanem, hogy pl HDR-ben szebb, élethűbb képet lehessen létrehozni. De majd egy szakértő, János vagy Chros kijavít, ha nem így van. Ezen el lehetne értekezni, érdekelne. -
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
De... szerintem igen.
Kialakítás, ergonómia, anyaghasználat... design.
Nincs olyan paramétere a WX-nek amiben elméletben jobb mint egy CX.
(sőt CX még 77 colban is létezik)
Viszont ha 4-5 mm vastag oledet akarsz a falra akkor a WX a tévéd.

Szerintem ez a legvagányabb készülék, legalábbis kinézetre.
Azért valljuk be, megdöbbentően nézhet ki az a 77 col felpakolva a falra mint egy tapéta.
Viszont abban igazad van, hogy teljesen felesleges hasonlítgatni ezeket a modelleket egymással mert nincs minden gyártónak ez vagy az, vica-versa.
Talán az alsó szegmens 1-2 modellje hasonlítgatható, szerintem GX, WX, RX... aztán HZ2000 vagy a SONY csúcsoled-je... ezek eleve más ligában fociznak és egymással sem nagyon konkurálnak. -
hunspikey
őstag
válasz
rothfb
üzenetére
Az a baj, hogy te a marketing maszlagtól szerintem kómába estél.
A GZ2000 konkrétan 30 nittel tud 10%-os fehérig nagyobb fényerőt mint egy C9 - ezt nagyjából nagyjuk is hogy mennyire mondod meg, teli fehérnél 7- azaz HÉT nittel tud többet. Ennyit a stúdio master custom über space tech , ufo grade kijelzőről.
A képminőséget delta E-re játsszák és mind a pana mind a c9 tökéletesen kalibrálható 1 alatti hibára. Szóval egyenlőnek látod őket, az emberi szem <1 hibát nem tud megkülönböztetni.
Kicsit olvass valóságot a marketing anyagok helyett pl itt:
-
válasz
powerup2
üzenetére
Nem értek egyet.
Itt leírtam miért:
linkHa így lenne, nem lenne 3x drágább.
Vagy, hogy az LG-nél maradjunk, ott is vannak sokkal drágább tv-k. Pl a W sorozat LG signature oled panellel ellátva. Kizárt, hogy csak a dizájn és a hang miatt kerülnek ezek közel másfél millióba. -
válasz
adamssss
üzenetére
"Ha lehet hinni a pananak akkor a hz2000 a jobb hutes miatt 20 szazalekkal nagyobb fenyerovel bir amit kalibralassal sem lehet behozni."
Ezt powerup2-nek írtad arra a felvetésére, hogy egy C9-et is be lehet kalibrálni egy Pana szintjére.
Igazad van, volt, csak a HZ2000 egy majd 3x-szor annyiba kerülő tv lesz, mint a C9.
Nincs semmi baj, én erre reagáltam.
-
powerup2
addikt
válasz
adamssss
üzenetére
Amúgy a képe nem lesz jobb a panának egy kalibrált c9-től ez biztos amiben a pana jobb pl a hang erre ráfeküdtek eléggé volt pana tv-m 2000-es évek környékén crt volt de a hangja brutál volt azóta se hallottam jobbat tv-n. De ugye jön a kérdés hogy jó ez de csak annak aki nem házimozizik mert aki igen az nem használja ki igy felesleges felárat jelent. Meg azért itt a többségünknek van házimozija ami jobb hangot eredményez mint a tv saját hangja. Mielött megvettem a C9 mm-be néztem a panát de nem adott annyival többet mint amivel többe kerül , megfogdostam mint két tv-t szinte azonos az anyaghasználat. De akinek pl nincs igénye házimozira vagy olyan helysége van ahol nem lehet kivitelezni 5.1 akkor jó alternativa a pana oled mert jó a hangja.
-
-
válasz
Partizan182
üzenetére
Meglesem köszi
bár még félig kínai amiket írtál 
-
Partizan182
senior tag
HDMI bemenet logóját PC-re rakod (ezzel engedélyezed a 4:4:4 full chromát), így az összes képprofil game módba lesz kényszerítve. Haladó (ISF?) Világos/Sötét napfénytől függően.
HDRben HDR game mód, színhő minimum W40, minden más úgy, ahogy a HDR Cinema/Technicolor van állítva (sharpness, szín, ilyesmi).
-
válasz
rothfb
üzenetére
Mi a baj? Annyit irtam hogy van a c9 ami mindenre eleg, de nyilvan van jobb tobbert amit pl a pana gyart. Senki nem hasonlitgat semmit. Tenyeket irtunk le.
Amugy ebben a topikban a legnagyobb gond az hogy a tobbseg nem tud szoveget erzelmezni es emiatt esnek egymas torkanak az emberek. Inkabb olvassuk el ketszer mit irt a masik es utana irjunk! Koszonom.
-
-
válasz
adamssss
üzenetére
Az a baj, hogy most egy 500-600 ezres tv-t hasonlígattok egy feltehetően bőven egy millió feletti (még nem találtam árat 65HZ2000-hez) tv-hez. Már a GZ2000 is egy millió felett indult és most is több százezerrel drágább egy C sorozatú LG-nél. Persze ezek a Pana csúcstévéi. Ennek így nem sok értelme van.
Az LG-nek is vannak drága tévéi. Daneel a szakértő ebben...
Egy GZ2000-ről szóló cikkből idézve:
"
A GZ2000 „egyedi gyártású Professional Edition” 4K felbontású OLED panellel rendelkezik, ami a Panasonic szerint „egyedi hardverfejlesztéseket tartalmaz”, és „a vezető hollywoodi színutómunka szakértő Stefan Sonnenfeld optimalizálta”, ami „páratlan színpontosságot és sokkal jobb átlagfényességet” eredményez.„A nem szokványos Professional Edition 4K OLED panelt a Panasonic kutató- és fejlesztőmérnökei egyedileg alakították ki. Ennek eredményeképpen a képminőséget meghatározó paraméterek még jobban kontrollálhatóak. Különösen az átlagos fényességszint növekedett és a kontrasztkezelés javult, ami még nagyobb dinamikatartományt eredményez. Az ilyen szintű egyedi fejlesztésnek és Sonnenfeld kivételes színoptimalizáló szakértelmének eredményeként a Panasonic a valaha TV-n látott talán legpontosabb, moziszerű képet hozta létre” – áll a sajtóközleményben."
Ezért nem hiszem, hogy akármilyen kalibrálással egy szintre lehet hozni egy C9-et egy GZ2000-el. Egyszerűen nem egy kategória. Persze árban sem.
-
daneel_hu
addikt
Hagyd a manuális pixelfrissítést, az megegyezik a 2000 óránként lefutó nagy rutinnal.
A 4 óránként lefutó (is) teljesen automata, nem kell foglalkozni vele, amikor standby-ra rakod a készüléket és belekerült 4 üzemóra, le fog futni magától. (6-7 perccel később kattan a kikapcs relé mint szokott, onnan tudod, hogy a 4 órás rutin lefutott)A manuálisat hagyd a francba. Ha nincs képvisszamaradásod, akkor nem kell vele foglalkozni.
-
hunspikey
őstag
válasz
Robert73
üzenetére
Nyugodtan menj ár/érték alapján rá a C9-esre. Igazából legyen inkább nagyobb, mint nevesebb!
LG esetén úgy tűnik dobozból kivéve nincs annyira korrektül beállítva mindegyik példány, mint a Panasonicok, de 50%-al olcsóbb és ugyan olyan helyesre be lehet állítani.
Volt Vincent által rendezett letakart logos vak teszt és képminőségre megkülönböztethetetlen a panasonic meg az lg meg a sony.
Ugyan úgy egy kalibrátor hibátlanra tudja húzni mindegyiket.
A panasonicról azt állítja a gyártó hogy 1000 nitet tud csúcsfényerőben. Ez alapvetően igaz, mert kimérhető, de nem árnyal korrektül, a többiekhez képest azt a 200 nit többletet így nem tudja teljesértékűen hasznosítani.
Azt is hozzá kell tenni, hogy én már a 600 nit körüli csúcsfényektől is hülyét kapok, ugyanis olyan szembefényeket tud csinálni, hogy nem látod tőle a sötét részleteket - nincs már a szemednek ilyen "átfogása"
Az emberi szem a hibás hiedelmekkel ellentétben NEM tud 20 blende fényátfogást- mert azt csak adaptációval tudja elérni. A pillanatnyi reális fényátfogása kb 10-11 blende, ami azt jelenti, hogy ha 1000 nites ellenfény van ábrázolva a képernyőn, akkor te már nem látod a 0,5 nitnél (egész pontosan 0,488) sötétebb részleteket.
Épp ezért 500 nit is untig elég, sőt.... Egy C9 800 nit feletti csúcsfényre képes, tutti elég lesz.
Ezért volt elég a Panasonic VT60 130 nitje, mert az a 0.0033-as feketéhez mérten bizony 15 blende volt! Aztán mégis mit tettek szegénnyel
Szóval igazából bármelyik OLED jó lenne, pénztárca kérdése.
Panára nincs HBO GO natív app.
-
Ma meghozták.
Óvatosan kicsomagoltam, összeszereltem, rádugtam a ps4-et, médiaboxot. A tv design hibátlan, a talp megoldás is zseniális, de egy valamibe bele kell kötnöm az pedig a tápkábele. Egyrészt rövid másrészt eléggé kínai dzsunka kinézetű/kialakítású. De működik, ez a lényeg.
A távirányító kva jó, nagyon könnyű használni. A webos bazi gyors, sose volt még előtte LG tv-m. A sonyn valami régebbi 7.0 droid volt, de iszonyat lomhán működött.
Azt kell mondjam elég durván más világ mint a sony 807w tv-m
pedig a maga idejében az sem volt egy rossz készülék. A menürendszer elég pilótavizsgás, de ugyanakkor kicsit apple-ös módon hülyebiztos is. Rtingset majd áttúrom a szükséges beállításokhoz.
A pixel karbantartást érdemes minden kikapcsoláskor megcsináltatni vele vagy esetleg éjszakára ütemezni? Mert ha jól értelmeztem akkor kikapcs után 1 órát elbíbelődik ezzel. -
Fisha
őstag
válasz
adamssss
üzenetére
Nem teljesen értem ezt a hűtés dolgot. Ha annyira hűteni akarnak, akkor miért kell 1mm vastagra csinálni a tv-t? Én boldog lennék vele, ha nem kéne azon aggódni pakolásnál, hogy mikor roppan meg az egész a saját súlya alatt és cserébe még lenne hely is annak a bizonyos hűtésnek.
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
adamssss
üzenetére
"egyebkent minosegben talan a pana a legjobb de dragabb is. A Sony szinten eleg premium.
A beegestol meg normal hasznalat mellett nem kell parazni.
"Az LG C9 árszegmensében talán így van.
De aztán van Pana GZ (HZ)2000, abban a szegmensben nincs más gyártó oledje.
Vica-verza LG GX, RX, WX szintén.Nem csak B9, C9 és Pana GZ950 létezik.

-
powerup2
addikt
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nem beéégésre hanem pixel hibára és egyébb problémákra de amelyik panel hibás az 3 hónap alatt beéghet extrém használat mellett. De amúgy bármilyen tv-t veszünk jó ha járatjuk minnél többet az első 3 napba, nekem kb 12 éve pont egy lg tv járt úgy hogy járattam majd a kijelző fele csikos lett
. LG szerviz gyorsan jött megnézték majd helyben megsemmisitették a hibás tv-t
amit úgy kell elképzelni hogy bevágták a kocsiba és darabokra tört félelmetes látvány volt de a távirányitó nagyon kellett nekik nem értettem miért. Azóta nem volt hibás tv-m és mind lg volt se panel hiba semmi egyébb. -
-
daneel_hu
addikt
válasz
powerup2
üzenetére
"Senkit ne tartson vissza az hogy beeg a kijelzo vagy bármi ha baj van a panellal 2-3 hónap alatt elojon a hiba. Akkor még gariba cserélik ennyi."
Ezen a megfogalmazáson már tegnap megakadt a szemem, persze lehet nem azt akartad írni amit kiolvasok belőle. Ebből nekem az jön le, hogy amennyiben rossz a panel, akkor azt az első 2-3 hónapban látni fogjuk? Mert ha ezt akartad írni az igen félrevezető és nem is igaz.
Beégni például később is beéghet... -
daneel_hu
addikt
-
Robert73
tag
Sziasztok,
Új vagyok még itt. Most godolkodom TV vásárláson és jelenleg az OLED felé hajlok (C9).
Olvasom a beégéssel kapcsolatos eszmecseréket,de bevallom nem nagyon értem. Olyan ez mint annó a plazmákkal. Akkor is ugyan ezzel riogattak.
Én már több mint tíz éve nyúzok egy Pana plazmát, pl. napi 2-3óra xbox megy rajt, de beégésnek semmi nyoma.
És az LCD nem ég be? Ugyan már. A cégben tele vagyunk kisebb nagyobb LCD tv-vel amit megjelenítőként használunk. Némelyiken kikapcsolva is ott a kép. Ha extrém igénybe vételnek teszed ki, bármekyik beég. Annyi a különbség, hogy az LCD nem felejt.Bocs, de ezt nem bírtam magamban tartani.
Szóval ,segítségként, melyik OLED-et érdemes jelenleg megvenni?
Robert
-
Neoteric
addikt
Ricsi ha nem tévedek te játszani is szeretnél rajta, márpedig ott az inputlag csökkentés érdekében game modeban minden csipcsup extra, köztük a FALD (full array local dimming), ki van kapcsolva, és ilyenkor elég nagy a különbség az OLED és a Q90 között, mivel a feketét az OLED panelből oldja meg, nem utólagos kozmetikázással. [link]
-
Partizan182
senior tag
Mi már ötödik éve ilyen-olyan oledet nyüstölünk, annyira megszokta feleségem a képét, hogy mikor MM-ben jártunk ~1 éve teljesen ki volt akadva a Q9(FN) előtt, hogy ezért pénzt kérnek (pláne hogy mennyit), meg hogy ő nem is gondolta volna, hogy visszafelé ekkora a kontraszt (LCD->Oled: "Szép tényleg drágám, de a másik is jó volt, nem?" Oled->LCD: "Jézusom, korábban ezt a szart néztük??")
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Keresd a nőt !(Cherchez la Femme! francia szállóige) itt inkább : Keresd az Oledet! A nejem már azzal is kezd megbarátkozni , hogy Vincentet és az rtings-es figurát(ezen "csávón" jókat szoktunk mosolyogni : a gesztikulációján)meg a többi angol nyelvű videót kell lefordítania nekem .
-
hunspikey
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
ugyan ezt tettem én is. Ott álltunk a westend mm-ben és akár hogy akartam mutatni neki az ilyen olyan gyártók egyéb készülékeit ő mindig azt szúrta ki amelyik az oled peneles volt - tehát nem csak az lg, hanem bármelyik oled tv előtt szépen mondta hogy ennek jó képe van.
Ha egy feleség tévedhetetlenül mutat egymás után különféle gyártók oled tv-ire akkor a minőségbeli különbség igen is valós.
Mindezt az én párom úgy teszi hogy a leghalványabb fogalma sincs mi az az oled panel.
A slussz poén az hogy még másfél éve egyedül a q8fnre mondta hogy na ez rendben van. Egyébként jobb is volt mint a mostani széria...
-
Tulku
veterán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Saját demo film elvisz pendrive-on usb kábellel...bedugod qled-be, megnézed...aztán átballagsz és bedugod oledbe és megnézed...
Szerintem ha engedik, ennél jobb, gyorsabb demo nincs...
Amik MM-ben mennek demo anyagok bármilyen tv-n az egy vicc kategória....mind... -
Jorgi Kormi
senior tag
Én elvittem a feleségemet az Euronicsba , hogy lássa a tévék közötti méret és képminőség különbséget , teljesen laikusként a tévéken futtatott demok alapján az oledet mondta jobbnak .( egyébként jobb lenne ,ha azonos demók mennének rajtuk, korrektebb lehetne az összehasonlítás)A qledek jól szerepelnek a rtings és más komolyabb
tévé tesztekkel foglalkozó internetes oldalakon , de "rohadt" módon túl vannak árazva.( mégis csak egy lcd technológia)Reálisabb lenne min. 25-30%-kal olcsóbban árulni ezeket . Itt a topicban én is figyelemmel kísérem az észrevételeket az oleddel kapcsolatban, és nagy valószínűséggel a vásàrlásnál mellette teszem le a voksom .Úgy gondolom 5-6 évet ki kell bírni egy kis odafigyeléssel.Qleden csak akkor gondolkodnék(talán) , ha valami extra nagy akcióban lehetne megvenni .Azért itt az oled topicban is voltak a qledekkel kapcsolatban , volt vagy jelenlegi tulajdonosoktól nagyon értékes kritikák , jellemzések , tapasztalatok.(érdemes ezeket is elolvasni ) -
válasz
lala666
üzenetére
Tehát mégegyszer. Van itt valaki, akinek se oledje, se qledje nincs. Ez a valaki, Jakesz oled tv helyett qledet ajánl az oled fórumban vakon. Mikor pár sorral feljebb még ő kérdezett, parázott (én intelligensen próbáltam megnyugtatni) az oleddel kapcsolatban. És velem van a gond...? Én vagyok a flusztrált?

-
válasz
Jakesz
üzenetére
Neked van qleded? Vagy van oleded?
"Ha a tökéletes képminőség kell, és az ember techmániás, aki 3-4 éven belül tuti lecseréli az eszközt egy újabbra, akkor habozás nélkül oled."
Honnan tudod, hogy tökéletes a képminősége az olednek?
Egyébként meg én nem vagyok techmániás (bár szeretem a kütyüket) és tuti nem szándékozom 3-4 éven belül lecserélni egyik tv-t sem újabbra. Ha csak el nem romlik. Tehát nekem nem való az oled?
Vagy egyáltalán mi alapján ajánlgatsz és mondasz véleményt bármelyik tv-ről???
Van oleded vagy qleded? Bármelyik?Ja és nem "nyalja itt senki az oled seggét", hanem ez egy oled fórum. Ha bármilyen más tv-t ajánlgatsz (vakon), akkor a "Milyen tv-t vegyek" fórumban van a te helyed.
-
Jakesz
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Kérdezte, hogy oledet vagy qledet vegyen. Objektíven elmondtam, hogyha nagyon fél a beégéstől, akkor jobban jár egy profi qleddel, mert az nem pálya, hogy megvesz egy legalább 400 ezres tv-t, aztán a használatakor folyamatosan retteg, hogy mikor ég be, függetlenül attól, hogy jogosan fél vagy sem.
És attól, hogy ez az oled topik, még nem azt jelenti, hogy itt csak nyalni lehet az oled seggét, mivel ez nem egy rajongóí fórum, hanem egy szakmai fórum. És bármennyire is rajongsz érte, a stílusodból ítélve már-már személyes sértésnek vetted, hogy azt állítottam, hogy bizonyos helyzetben jobb választás lehet egy qled, attól még igenis van előnye a qlednek az oledhez képest. De ez ember- és helyzetfüggő, hogy a 2 típus előnyeit ki tudja kihasználni. Ha a tökéletes képminőség kell, és az ember techmániás, aki 3-4 éven belül tuti lecseréli az eszközt egy újabbra, akkor habozás nélkül oled. De ha beéri a "csak" nagyon jó képminőséggel, és főleg nem sötét környezetben nézi a tv-t, valamint legalább 8-10 évre tervez a tv-vel, ahogy a régi időkben szokás, akkor ha tetszik, ha nem, de komolyan el lehet gondolkodni a qleden. -
válasz
Jakesz
üzenetére
"Samsung Q90R-nél nem lesz ilyen problémád, az közel oled minőség, elég jó feketével. Csak jóval drágább, mint pl az LG C9, de nem kell félned a beégéstől."
Az most komoly, hogy te aki ugyanúgy parázol a beégéstől és nincs oleded, te osztogatsz tanácsot olyannak, aki oledet venne és vacillál? Legalább Q90-ed van? Vagy az sincs?
Ráadásul egy lcd-t ajánlasz jóval drágábban, mint egy oled, állítva, hogy az közel oled minőség? "Elég jó" feketével? Mi az, hogy elég jó?
Eleve fekete csak olednél van, máshol nincs. Máshol max szürke van. De, hogy jössz ahhoz, hogy oled fórumban lcd-t ajánlj??? Vakon?
-
-
Joshi
titán
Nekem és sokan másoknak is már több mint 2-3 éve meg van az OLED tévéje és semmi gond nincs vele. Ha olvasod a topikot, akkor tudhatod, hogy OLED-nél is előfordulnak problémák. Na nem a háttérvilágításból és kontrasztból adódóan, de azért van. Talán az OLED problémái a leginkább tolerálhatóak, ilyen a vertical banding és color tinting. A pixel hibát nem írom, mert az kb ugyan olyan mint LCD-n, vagyis szerintem nem gyakori probléma, ráadásul lehet vele élni főleg 4K felbontásos PPI-vel.
A lényeg, hogy vegyes tartalommal etesd a tévét. Nem kell parázni a beégéssel kapcsolatban, viszont a fényerőt csak módjával. HDR az mehet max fényerővel az nem gond. -
Fisha
őstag
válasz
jookomak
üzenetére
Embyvel is be lehet állítani más színre, igaz korlátozottak a lehetőségek. Én sárgával használom, de próbálok inkább teljesen leszokni a feliratról. Amúgy van egy feliratformátum, ahol a feliratfile-ban van definiálva a szín. Azt hiszem a beszédes ass kiterjesztéssel. Esetleg pillants rá, ha van kedved vacakolni vele.
-
powerup2
addikt
válasz
Jakesz
üzenetére
A b7 sem égett be több mint 2 éves és napi 6-7 órát ment hétvégén többet is és semmi baja :) csak kerülni kell a statikus elemeket. A c9 szériában meg jobb panel van ha ugyan úgy vigyázok rá mint a b7re akkor nem kell félnem. Senkit ne tartson vissza az hogy beeg a kijelzo vagy bármi ha baj van a panellal 2-3 hónap alatt elojon a hiba. Akkor még gariba cserélik ennyi.
-
Jakesz
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Ez szép és jó, hogy keveset olvasni beégéssel kapcsolatos problémáról, a gond csak annyi, hogy az emberek többségének B7 vagy afölötti széria van meg, ami max 3 évet jelent. Korábban is gyakran olvastam, hogy amikor valaki felvetette a beégést, akkor jöttek a válaszok, hogy nekik már 2 éves a tévéjük, napi több órát van használva, és nincs semmi baja. De ne csináljunk már úgy, hogyha egy tv 2 évig megfelelően működik, akkor már vastaps jár neki. Pláne 400 ezer vagy afölötti árért. Persze nem tudni, hogy a 2 évből hány problémamentes év lesz még, de egy átlagember legalább 6 évre vesz tv-t, pláne ha már ennyit kiad érte. Tartok tőle, hogy ekkora pályafutást oleddel csak úgy lehet elérni, ha hímestojásként van bánva vele, csak ez hatalmas kompromisszummal jár, és így mi vagyunk a tv-ért és nem a tv értünk. Ami ilyen magas ár mellett megint csak nem hangzik túl jól.
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
Jakesz
üzenetére
Pedig nem ezt a konklúziót kéne levonni.

Egyszerű, be kell állítani rendesen a tévét. (SDR-ben 20-40-es oled fény)
A YouTube szarjait mellőzheted ha telefonról vezérled a tévét.
Feliratok nem gáz, mert komolyabb lejátszóval átlátszóvá lehet tenni, belső lejátszóval fehérre. A fehér nem gond még statikus elemként sem... a vörös, sárga, rikitózöld a gáz.A pixelfrissítéseket pedig hagyni kell lefutni.
Persze a fentiek LG-készülékre igazak, Panán nem tudom van-e pl YouTube pöcök.
-
krx21
nagyúr
Én amennyit eddig teszteltem, érdemes bekapcsolni a tone mappingot. A sötétebb területekepnek ad plusz fényt. Jól áll neki. Aztán lehet, csak studió master kérdése és valahol nem érdemes bekapcsolni. Elvilég sima hdr-nél a nem létező meta adatokat próbálja megsaccolni...
-
válasz
Jakesz
üzenetére
Pedig az általad leírt használattal nem lenne semmi gond. A Youtube-on előforduló piros és sárga logokat kerülni kell, ez van. Ez ezzel jár. De egyébként ha olvasod a fórumot, általában nem a beégéssel kapcsolatos problémák jönnek elő. A 2018-as modellek már amúgy is sokkal jobbak elvileg e téren. Kevesebb a külföldi fórumokon a beégéssel kapcsolatos hiba. Nekem két 18-as modellem van, mindkettő normál használatban van. Előfordul, hogy néha nézek piros logós csatornát is, de összességében logó és statikus elem mentes a tartalomfogyasztás. Nincs semmi gond egyik tv-vel sem. Egyelőre. Kopp-kopp.
A 19-es modellekkel még kevés a tapasztalat.
Ne tarts ennyire az oledtől. Daneel csak a puszta tényeket írta le. Ne nézz, vagy keveset nézz piros vagy sárga statikus elemet. Ha ezt betartod, nem lesz gond. -
LógaGéza
veterán
válasz
daneel_hu
üzenetére
És itt még csak a consumer piacot említed. Ott van még a business oldal, a Digital Signage kijelzők, amiből tudtom szerint az LG-n kívül nincs másnak OLED.
Építettünk már ki 2x3as videófalat ilyen kijelzőkből, a megrendelő weboldalak megjelenítésére használja végül
Az LG-s kontakt kérek-perec megmondta, hogy ez esetben beégésre nincs garancia.
Amikor meg lettek rendelve a kijelzők, az egyik gyári hibás volt (nem kapcsolt be). 2 hónapba került (!) mire tudtak szerezni egy cseredarabot. Utánna jöttek csak a szoftveres problémák, ahhoz már közvetlen Koreából kaptunk segítséget
Szerk.:
Kevesen tudják, de az LG gyárt LED-falakat is, ráadásul nem is rosszul teszi mindezt. A Micro-LED hasonló elven épül fel, szóval nem feltétlenül idegen neki ez a technológia.
-
Jakesz
addikt
válasz
daneel_hu
üzenetére
Mostanában akartam oled tv-t venni, de ezzel jól elvetted a kedvemet. Pedig aztán nagyon mellőzném a statikus elemeket. Tv csatornákat egyáltalán nem nézek, vagy ha valamiért néha mégis rákapcsolnék, akkor belenagyítanék, hogy a csatornalogó ne látszódjon. Játszani is már egyre kevesebbet játszom, egy játékba max 10 órát ölök bele, ami megint nem lenne probléma. Filmnézés és Youtube menne 90%-ban. De az a baj, hogy statikus elenek itt is előfordulnak. Pl Youtube logó, ani ráadásul piros is, emelve a veszélyfaktort. Feliratos filmek esetén a feliratok ugyanabban a sávban mennek, ez megint érzékeny lehet.
-
hunspikey
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Most Kívülálló-t nézek az hbo - n. Aki ezt tudja nézni 30as oled fénnyel az konkrétan egy röntgen távcső
-
daneel_hu
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
"Hát srácok én úgy vagyok vele, hogy puszuljon a technika ha pusztulnia kell - én nekem 100-on van az OLED fény. Itt nincs kecmec. Ha két év alatt beég akkor max kidobom
"Hamarabb be fog az fuccsolni.
Ha jól emlékszem C9-esed van, WebOS-ben ott vannak a kis színes ikonszírszarok a menükben. Pl hangerő csúszka full full magenta, Youtube kis pöcök sárga vagy rikitózöld (már nem emlékszem). Ott van a youtube piros és a netflix piros logó.
Ezek szépen beégnek 100-as oled fényerőn, hamarabb mint gondolnád.Sötétben ráadásul brutális a 100-as oled-fény SDR-ben, égeti a retinám.
-
EasyLife
aktív tag
A példád már csak azért is rossz, mert most ez olyan mintha azt írtad volna, hogy vegyek egy navon lcd-tv, mert ugyan azt tudja mint az oled. Van rajta színes kép, lehet rajta játszani, zenét hallgatni, filmet nézni a képe gyengébb aztán csá. Az oledtv a tv-k iphoneja/samungja(ki mit prefarál)
-
PuMbA
titán
válasz
EasyLife
üzenetére
A telefon azért annyira nem jó példa. 30-35k-ért veszel Xiaomi-t, ami 95%-ban ugyanazt tudja, mint bármelyik csúcsfon. Van rajta GPS, tudsz netezni, játszani, filmet nézni, zenét hallgatni, facebookozni. A kamerája gyengébb aztán csá
És nem megbízhatatlanabb, mint más gyártó fonja, a családba már az ötödiket "fogyasztjuk".Az, hogy valaki kidobja hamarabb az OLED TV-jét, a szeméthalmot növeli.
-
renziNNN
tag
válasz
rothfb
üzenetére
Pont ezt linkeltem egy héttel ezelőtt, mikor szóba hoztad a DV IQ-t
-
-
cichlid1
tag
Ez azt jelenti hogy a szóban forgó filmrészeknél a Bolyónk esetében látható a sötétben az Afrikai kontinens felett felhők és a tejút az elején, illetve az Altered Carbon esetében a csaj ruhájának a texturája és hogy sötét kék, nem pedig fekete.
Ha te is ezt látod a tévéden, akkor neked is jó
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A GZ2000 ...

bár még félig kínai amiket írtál
"
ugyan ezt tettem én is.

Fel kell fogni telefont se 10 évre veszünk már, pedig egy fél OLED tv ára....
Vhiktor