Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
athomi
veterán
Amugy kijelzocserekor nem kene az elektronikat nullazni? Ugye 2000 oranal nagykompenzicio van, de a keszulek nem tudja hogy uj kijelzot kapott, igy az elozo kijelzovel lefutott uzemorat is hozza veszi, es igazabol sokkal hamarabb fog nagykompenzaciot futtatni, mint kellene az uj kijelzon.
-
chris0000
őstag
hi. már egy 2.genes C9-et "55" meg lehet venni ennyiért? ez elég jó ár, akció nélkül is. üdv.
-
daneel_hu
addikt
válasz
#62608320 #41790 üzenetére
Fogalmam sincs, de elektronikai hibának tűnik.
Nem beégés vagy ilyesmi... LCD-n is van sajnos mint ahogy írtam.
Nem vagyok szervizes, nem tudom mi okozza.De ne foglalkozz vele, élvezd a tévét - tartsd be amit be kell, mivel oled-ről beszélünk -, de ezen kívül szerintem a gyári garancia alatti időszakban ne parázz feleslegesen.
-
alaves
addikt
válasz
djpundro #41784 üzenetére
Elvileg ugye 4 óránként futna le az automata kompenzáció, de ez ugye a gyakorlatban 4-ről indul és az idő elteltével csak növekszik, nálad már 5,65. A maradékkép törlése csak annyit "koptat" (illetve kompenzál ha tud) hogy lehetőleg homogén maradjon minden szín a teljes kijelzőn (ne legyenek kifakult helyek a többet használt részeken: logó, hírsáv, HUD, stb.). Ha túl nagy az eltérés már nem tud kompenzálni ez a funkció, szerintem 2%-nál már biztosan nem tud.
Én 25 -ös kontraszt értéken használom (~110 nit), és minden képi opciót 'ki' állásba tettem amit lehet, Filmstílus: Film. -
-
belan
addikt
válasz
Dale Cooper #41776 üzenetére
Én már pár nap alatt hozzászoktam 65ös hoz komolyan mondom itt már semmi nem elég!
csak egy igazi mozi
-
krx21
nagyúr
Kérdésem, hogy a 9-es LG oledeken ti a maximális Fényerő vezérlést mire szoktátok beállítani? (KI-alacsony-közepes-magas)
-
Dale Cooper
csendes tag
válasz
daneel_hu #41765 üzenetére
Kifejezetten van, természetesen a C9 javára. A B8 55-ös, a C9 65-ös.
Nekem nincs TV előfizetésem, tehát kizárólag HDR filmek, Netflix és DAZN megy a tévéken. Mindkét tévé az RTINGS alapján van beállítva. HDR tartalmaknál a Technicolor módhoz nem nyúltam hozzá. Ha napközben a moziszobában elkezdek nézni valamit a C9-en és este ugyanazt a tartalmat a hálószobában a B8-al folytatom, azonnal látom a különbséget, úgy hogy nálam minden képjavító csicsa ki van kapcsolva.
Aki most tervez tévét venni, annak egyértelműen azt javaslom, hogy minimum a C, s a felé érdemes beruházni, mert igenis megéri azt a különbözetet árban.
A C9-nek igazából egy baja van, így fél év elteltével, hogy marha gyorsan hozzászoktam hogy nagyobb mint az 55-ös B8 és most kell egy 77-es, vagy nagyobb -
Squirrel
őstag
-
alaves
addikt
Azért ez finoman szólva érdekes amit firmware téren alkotnak a gyártók: pl. B7-nél volt olyan egyszer, hogy a zip hibás volt, nem lehetett kicsomagolni jó pár napig.
Most meg a Philips-nél még "jobbat" alkottak: az új Saphi firmware kikapcsolás után néhány másodperc múlva visszakapcsolta TV-t (aut.komp esetén utána) + eltűnt a belső lejátszó média fájl lejátszás folytatása (az előzőleg leállított helytől) lehetőség. Ezek után néhány nap múlva törölték az új firmware-t az oldalról és a régi szerepel új dátum alatt.Mozgás interpoláció kapcsán: dicséretes a Philips-től a Film opció (gyakorlatilag hasonlót eredményez mint a DJ:2 + DB:10), azzal hogy eddig egyszer láttam artifactot és érzésem szerint valami variable dejudder lehet 0-2 tartományban.
OLED fény kapcsán: B7 után felmerült bennem a 75XG8096 vétele, de egyik fő szempont volt, hogy maradok oledes, mert az LCD-k 100-120nit-en kritikán aluli összképet tudnak produkálni. 25-ös OLED fényen nálam egyáltalán nem fakóak a színek
-
Joshi
titán
Állítólag Panákon a fullos interpolációnál nincs képhiba. Múltkor pont ezért értetlenkedtem, hogy a Sony is tud olyan képi megjelenítést mint a Pana fullos Interpolációja, csak Sonynál még van feljebb is, mit ahogy LG-nél is van feljebb. Szóval ennek így nincs sok értelme összehasonlítani.
Igazság szerint ezt csak úgy lehetne összehasonlítani, ha egymás mellett lennének a tévék és ugyan az a forrás menne rajtuk. Természetesen szabad szemmel, nem pedig kamera után. -
krx21
nagyúr
válasz
Pro Koryak #41763 üzenetére
Az oké, hogy így használod, megértem...De maxon jobban kijönne a különbség.
Kellene tolni egy 10-10-esen is... -
Gtaati
őstag
válasz
Dale Cooper #41764 üzenetére
Köszönjük szépen a felvételeket! Jóval jobb videót sikerült csinálnod, mint nekem! Lehet majd próbálkozom még másik telefonnal....
-
daneel_hu
addikt
válasz
Dale Cooper #41741 üzenetére
Köszi, túl nagy különbséget nem látok.
Élőben a tévék előtt volt különbség? (érzésre) -
Dale Cooper
csendes tag
2-es judder-ről volt szó.. Amúgy ezt is csak a videó kedvéért kapcsoltam be, alapból minden ilyen képjavító szar a tévén és a lejátszón is ki van kapcsolva mert el nem tudom viselni.
De ha egy kérdőjelelel kérdezel akkor is válaszolok, gondolom te sem vagy már óvodás. Amúgy szívesen.
Peace -
krx21
nagyúr
válasz
Azt áruljátok már el nekem, hogy ha Interpolációt teszteltek, hasonlítunk össze, akkor miért nem kapcsoljátok be maximumra???
akkor látszódna igazából az interpolációs különbség… -
djpundro
aktív tag
Megint megijedtem az Oled tevemnel Philips 754 hogy ,egyszerüen amikor egy kepkockanal ,jelenetnel es majd jön a küvetkezö kepkocka ,tehat az ember eltünik a kepröl es mas kep (kepkocka ,vagy hogy mondjak?) jelenik meg , meg ottmarad halvanyan az alakja a keparnyeka es lassan tünik el .
Ez a HBO on volt tegnap esti filmnel .
Azt mondja Djnice kolega hogy ez az Oled nel neha megtörtenik .
Mondtam en ,na ne ez borzasztoan zavaro .
Ti lattatok ilyen jellegü problemat az Olednel ?Mindeg felek ezektöl a kephibaktol miota oledem van .
-
Jorgi Kormi
senior tag
Szerintem a 2019-es oledekből kell majd valamit szemezgetni a vége felé egy kis akcióban kifogva ( ha lesz ilyen ), mert a 2020-as modellek rohadt drágák lesznek , ezt jól tükrözi a Samu legújabb Qled tévéinek az ára (eddig is túlárazottak voltak , most meg pláne és vissza is léptek minőségben rendesen , titokban már a microled vagy qd-oled fejlesztésére nyomják a "zsét" , hogy egy két éven belül meglepjék az LG-t és "barátait"
)
A "kemény" valutánk is valószínűleg ezen a szinten fog maradni ( vagy még lejjebb értékelődik) és szerintem jövőre ilyenkor az akciók ellenére is drágábbak lesznek majd a tévék a mostani árakhoz képest.( De ne nekem legyen igazam! ) -
belan
addikt
válasz
athomi #41757 üzenetére
Pontosan 90 százaléka az volt és most is az lesz bontatlan nagyon kevés lesz tavaly 10 boltba voltam abból 8 boltba kiállitott darabok voltak 65c8 500 ért ami bontatlan volt az 550 vagy 570 volt! Most is volt egy 65c8 több mint egy éve volt ki rakva 400 adták el! 55b9 meg már csak a eruonicsba van 360, forgalmazónál, 65b9 meg mediamarkt nem is lesz kérdeztem együk üzletünkbe sincs és nem is fognak kapni.
-
válasz
zsoltika74 #41755 üzenetére
Nagyon kis készlet. Értsd 3 db pl.
-
-
sakal83
addikt
válasz
zsoltika74 #41749 üzenetére
Azt ketlem:) de a b9et 270-300k koze saccolom a c9et 300-350es savba. Bar a ft bebaszhat ha nem rogzitett arolyamon voltak ami egyebkent sanszos.
-
sakal83
addikt
válasz
#62608320 #41748 üzenetére
Abban biztos lehetsz hogy az 5 eves oled modellek sem fognak latvanyosan jobbat nyujtani abban amit a c9 tud
jopar modell volt nalam es nincs erdemi kulonbseg a modellek es evjaratok kozott sem minden hiedelem ellenere. Persze en nem tesztelek hanem hasznalom oket laikuskent. A c9en valoban jobb a felskalazasa a rosszabb anyagoknak mint az eddigi 4ks modelleknel de nativ tartalomnal nincs gyakorlati kulonbseg. Ami itt a forumozoktol hallhatsz az a fanatikussagnak es olykor a sajat magukat meggyozesrol szol hogy miert kellett a tavalyi modellt lecserelniuk. :) mint irtam en egy c9rol valtottam vissza eg910vre mert jobban tetszik ami szubjektiv dontes. Az osszes oled jo a b9 tol a sony es a panaig bezarolag. Szerintem vakteszten 10bol 9 ember latna erdemi kulonbseget az evente valtakozo modelleknel.
-
törölt tag
-
BusinessGuy
őstag
Hahó végül egy félresikerült próba után most jutányosan jutok egy 65-ös c9-hez ismerős által így az jön, viszont lenne egy kérdésem pontosabban kérésem ha van itt egy ember akinek van 65-ös C9-ese.
Meg tudná nekem mérni a falfelfogató pontjai közti távot (alsó/felső) illetve az alsó ponttól a kijelző aljáig (talp nélkül) a távolságot centiben? Eléggé kicentizős helyre raknám a falon, és neten nemigen találok infót.....
Köszönöm! -
julius75
aktív tag
válasz
#62608320 #41722 üzenetére
"Egyébként szerintetek jó befektetés volt most a C9?"....tv, mint befektetés? Nem, nem volt az.
Ha viszont volt rá pénzed és megvetted, akkor ne foglalkozz vele, mennyibe kerül majd ezután...élvezd, örülj neki.
daneel_hu: "az inkább tőzsdézzen"....bizony-bizony, ott most szép összegeket lehet keresni. Ügyesen, türelmesen. 20.-án kezdtem, nincs okom a panaszra eddig.
Tulku: "és ne legyen igazam".... szerintem nem lesz igazad, max. pár hónapig. Az a bizonyos olló fog nagyobbra nyílni hosszú távon.
Szerintem. -
Tulku
veterán
Tormával értek egyet, ezért az lenne a tanácsom, amennyiben lehetséges mindenki várjon a vásárlással két ok miatt:
- Biztosan olcsóbb lesz minden kb 2-4 hónap múlva (meg merem kockáztatni 20-50% is lehet) mert nem lesz fizető képes kereslet sehol
- Ha 2-4 hó múlva még mindig a TV vásárlás lesz szempont, akkor az az ember ezen válság nyertese lesz...mert garantáltan sokaknak a napi betevő megvásárlása lesz az egyetlen céljuk....
Nem "vészmadárkodom", de mentsétek el a hozzászólásom...ha nem lenne igazam, hatalmas mea culpa a világnak tőlem...és ne legyen igazam!
Két oledem van, nem vagyok oled ellenes....stb... -
belan
addikt
válasz
Azért látszik hogy a c9 képe szebb meg mozgás is jobb benne még így is hogy nem egymás mellet van a 2 téve .
-
belan
addikt
válasz
#62608320 #41722 üzenetére
Ezért váltottam 65-re mert 55 coloson már annyira nem láttam a részleteket! 2, 2,5 méterről így 65 sokkal jobban lehet látni a részleteket! 5 évig 55col volt így már kicsi volt nekem meg a ember szeme is romlik idővel. Mondjuk igazából 77 lennen a igaz!, 😁
Szerintem nem nagyon lesz olcsóbb a 55c9 már jó vétel 380 ért szerintem. Sajnos nem tudom miért de 65 szerintem túl van árazva most is 630 65 c9, nekem mondjuk 145 ezer volt a csere!
-
Dale Cooper
csendes tag
A Tegnap beigért két "tesztvideó"
B8:
[link]C9:
[link]Annyi hogy nekem nem a virágboltos mkv remux verzió van, hanem "COMPLETE BLURAY" ISO, mert nekem nincs szükségem a magyar szinkronra, de az extrákra igen. Ezért a belső lejátszóval sem tudom kipróbálni, hanem Zidoo X20 Pro-val történik a lejátszás.
-
daneel_hu
addikt
válasz
torma1981 #41734 üzenetére
Nyilván ki lesz számolva mi az arany középút.
De szerintem sokkal kevesebb olyan tévé fog gazdára lelni idehaza mint eddig.
Ha eddig 1 évben vettek 10 000 oledet Magyarországon, akkor most ez lemehet símán 1 000-re, akkora csóróság jön.Mindeközben a Ft is leértékelődött.
-
válasz
daneel_hu #41731 üzenetére
Amennyire tudom ez ebben a szektorban is úgy működik, hogy a disztribútorok lekötnek előre kontingenseket amelyeket az lg legyárt és leszállít. Ergo ha az MM tavaly lekötött x darabot azt köteles átvenni az lg-től. Szóval ha az embereknek nem lesz pénze akkor a disztribútorok csak azzal tudnak játszani, hogy árat csökkentenek, hogy ne maradjon a nyakukon a készlet.
De mondom az is benne van, hogy nem lesz olcsóbb. Btw a c9 volt mér 580 szóval szerintem lesz az még annyi.
Rothfb: Igen 910. "Fiatalabbak nem leszünk." Hidd el nálam még nincs kapuzárási pánik huszonévesen.
-
daneel_hu
addikt
válasz
adamssss #41730 üzenetére
"Az eddigi gyakorlat szerint..."
Hát igen... az eddigi gyakorlat szerint.
Az eddig gyakorlat szerint nem volt szétbaszva a turizmus, a vendéglátás, a szolgáltatóipar és a kereskedelem most fog térdre rogyni... ilyenek még 1930-ban sem nagyon voltak.
Szóval aki tudja mi jön az elkövetkezendő 3 hónapban az inkább tőzsdézzen ha van egy kis megtakarított pénze. (szerintem)
Az emberek többsége még nem tudja... mert azt hiszik, hogy ez egy jópofa pár hetes fizetett szabadság. Fájdalmas lesz majd a felébredés. A legszomorúbb mégis az egészben az, hogy a jogalkotónak láthatóan halál lila gőze sincs arról, hogy mi jön.Oled-szempontból kétféle forgató lehetséges. Vagy beindul a gyártás és a kereslet (bár ez a drasztikusan lecsökkent megtakarításokból nem tudom mégis hogyan nézne ki)... vagy sokkal kevesebbet fognak behozni és eladni. Magyarán az egekben lesz az ára.
Nekem a második a sanszosabb. -
válasz
rothfb #41729 üzenetére
Azert hidd el van elet oled nelkul is legalabb is en masban is megtalalom a boldogsagomat. (Egyebkent 3 eve oled-em van
)
dehogy megyek az utcara... btw pont azert varom h iden nagyobb meretu akciok lesznek mert az embereknek sajnos kevesebb penzuk lesz ergo a kereslet lecsokken a kinalat marad igy az arak kezdenek el csokkenni. Nyilvan ebbe a szar forint belerondithat. De en bizakodom. -
válasz
#62608320 #41724 üzenetére
Uhh... nem erzed kicsinek?
egyebkent szerintem fog meg lejjebb menni az ara de mivel nagyon elszallt a forint nem biztos hogy sokat. Tavaly kb majusban voltak a legolcsobbak az oled-ek.
meg en is kivarok. Aztan persze lehet hogy jol megszivom es megint egy evet csuszik a csere.
-
sakal83
addikt
válasz
zsoltika74 #41718 üzenetére
At eddigi gyakorlat szerint aprilis legvegetol majus kozepeig szokott extra learazas lenni oled teren.
-
daneel_hu
addikt
"Ezt a gidás fos videót reszelitek már hetek óta. Egyszerűen ezt nem lehet visszaadni egy teljesen más videó feldolgozó egység által. Nem is értem hogy miért ragadtatok le ezen a szinten. Aki egy kicsit is ért hozzá, az tudja, hogy ennek így semmi értelme nincs."
De van értelme.
Nem a mozgásdinamikát nézzük hanem a szemetelést.
Nyilván minél nagyobb a képkockaszám a tesztfelvételnél, vagy akár lassítva de azért lehet látni a lényeget... Fischa videója elég jó volt például.Ha nem tetszik ne foglakozz vele. Peace.
-
törölt tag
Az Euronics-nál 380-ért van most (online ár).
Egyébként szerintetek jó befektetés volt most a C9? Ugye én múlthéten vettem 55" méretűt.
A CX szériát gondolom hiába vártam volna meg, több mint félmillió lett volna...Egyébként nekem csak annyi a problémám vele, hogy kicsinek érzem, úgyhogy a jövőben biztos 65" méretűben gondolkodom legalább.
-
belan
addikt
válasz
390-nél már nem lesz szerintem olcsóbb. A 55c8 is 380 volt annál lejjebb már nem ment.
-
renziNNN
tag
Szerintem látszik a korábbi videók alapján a különbség, akkor miért nincs értelme?
Miért baj az neked, ha összehasonlítja mindenki, a saját tvjét újabb/régebbi termékkel?
(#41718) zsoltika74
Nehéz megmondani, mert normál esetben elvileg az új széria megjelenésével a boltokban csökkenie kéne, de ha azt nézzük most sincs már rossz áron. Valamint a jelenlegi vírus helyzetben + forint gyengülése miatt ez könnyen változhat akár felfele is. Így én azt mondom, hogy sokat nem fog esni ha esni fog még valamikor. -
Joshi
titán
válasz
Persze.
-
zsoltika74
tag
Sziasztok!
Az 55C9 lassan elindult lefelé?
Szerintetek meddig fog lemenni?
Érdemes várni rá?Előre is köszönöm
-
Joshi
titán
Ezt a gidás fos videót reszelitek már hetek óta. Egyszerűen ezt nem lehet visszaadni egy teljesen más videó feldolgozó egység által. Nem is értem hogy miért ragadtatok le ezen a szinten. Aki egy kicsit is ért hozzá, az tudja, hogy ennek így semmi értelme nincs.
-
Monngoose
aktív tag
Az európai LG kínálatában is megjelentek a CX-ek.
Ami feltűnt, hogy míg tavaly többnyire PLA-k voltak mindenhol (pl. nálunk és UK-ban is), az idei szériában eddig több verzióval is találkoztam:
Itthon: 3LA
UK, Austria: 6LA
Németország: 9LA, 9LB, 8LB, 8LC
Remélem, hogy ezek nem "felszereltség"-beli eltérések... -
törölt tag
Az 1917 c. filmbe volt egy jelenet (C9-en ki volt kapcsolva a mozgásjavító, illetve Himedia Q30-on is), és olyan borzalmas volt a mozgás, hogy égnek állt a hajam, az egész kép szétesett.
Utána megnéztem ezt a jelenetet egy Samsung és egy TCL LED tv-n is (szintén mozásjavítók kikapcsolva), és ott nem esett szét a kép, bár ott sem volt tökéletes.
Aki akarja megnézheti: 30:50 után, amikor a kamera jobbra megy, az a pár másodperc...
2-es de-judder-rel jobb a helyzet, de mozgásjavító nélkül ez a legrosszabb amit eddig láttam. -
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Elméletileg megvagyok a teszt videóval:) [link] 55B7:) Sajnos a telefonom bekorlatozza a lehetőségeket:(
-
törölt tag
Az utóbbi napokban jó pár 4k-s filmet néztem meg a C9-es készülékemen, sok-sok filmet/sorozatot csak a teszt kedvéért szereztem be.
A sok-sok film/sorozat/demo közül, ami a legjobban tetszett az az 1917 c. film egyik jelenete, pontosabban 01:07:50 -től indulva, utána pár perc és véget is ér ez a jelenet, ami alatt a Thomas Newman által szerzett The Night Window c. filmzene megy.
Hát ez megmutatja az OLED képességeit az biztos.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest