- HTPC (házimozi PC) topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Freddy76 #40799 üzenetére
Kapcsolj ki minden képjavító funkciót, mert azok nem hogy segítenek inkább ártanak a képminőségnek. Innen tölts le néhány demo anyagot és csodálkozz. LG-nél a HDR-hez a Technicolor képmódot válaszd. SDR-nél az OLED fényt vedd le 40-re, HDR-nél hagyd maxon.
-
Freddy76
addikt
No, megjött az LG55C9. Este feltettük a sógorral elpakoltuk a régi plazmát, majd villanyt szereltünk. Kb. 45 perc után jöttem vissza a nappaliba, feleségem és a lányom kissé fancsali képet vágtak (kb. mint egy csalódást keltő karácsonyi ajándék után), és előadták, hogy jó, de olyan izé... Kissé homályos, meg a színek sem jók, olyan furi az egész. Aztán levettem a képernyővédő fóliát, és sokkal jobb lett
.
De egyelőre valahogy gyengébbnek érzem a képminőséget a plazmánál. Olyan más, furcsa. Vibrálóbb, zavaróbb. Nem konkrét az egész, tehát nincs szembetűnő különbség, a feleségem és a lányom sem vesz észre semmit, ők imádják, de nekem valahogy nem olyan jó, mint a plazma volt. Persze még a beállításokat meg sem néztem, ez csak amolyan első megérzés.
-
Joshi
titán
válasz
ribarszki #40797 üzenetére
X-rite i1 Display Pro Plus, ez már 2000nit-ig hitelesített és elvileg nem megy tönkre az évek során. Ingyenes szoftver pedig a HCFR.
-
ribarszki
őstag
Sziasztok!
Melyik az normál ár/érték arányú kalibráló eszköz amivel otthon be tudnám állítani az LG B8 Oled SDR és HDR tartalmak 2 és 20 pontos fehéregyensúlyát és a színeket helyére húzni?
Leginkább az X-Rite termékekkel talákoztam. Studio? ColorMunki? Display Pro?
A hozzá adott szoftverre megoldható a kalibárálás, vagy a CalMan Home kell hozzá? (Macem van és arra nincs CalMan Home..)
Illetve egy ilyen kalibrátornak van elavulása? Teszem azt, 5-6 év múlva is tudok vele kalibrálni?
Nagyon köszönöm!
-
válasz
Pro Koryak #40786 üzenetére
A foci eb-t mar toroltek official az olimpiat szerintem a kovetkezo napokban fogjak...
torma1981: foleg aki reszletre, aruhitelre vett tv-t... tartok tole hogy hamarosan lesz par elado darab itt a ha-n.
-
alaves
addikt
válasz
hunspikey #40779 üzenetére
Az a baj, hogy csak a fő elemeket írják be, de ezeken felül rengeteg bug-ot is javítanak.
Pl. most is ráakadtam egyre az OLED754-en: ha a régió/nyelv beállításnál az elsődleges és másodlagos hangot is magyarra állítjuk, akkor sietni fogy a hang a képhez képest (tuner jelét érinti). Jelentősége nincs, mert úgyis automatikusan érzékeli a hangcsatornákat egy-egy digitális jelnél.
-
hunspikey
őstag
Ennyit tudtam meg a frissítésről:
[04.71.25]
1. fix CP(Youtube or Netflix, etc.) missing after s/w Update
2. fix audio mute after s/w UpdateMi a bré az a CP?
-
janos666
nagyúr
válasz
Strezi #40774 üzenetére
Tegyél fel friss VGA driver-t, volt mostanában gond a Win10-HDR feketével nVidia-nál.
A Witcher 3 nem HDR-es, szóval ha HDR-be rakod a Windows asztalt, átkonvertálva nézed, ettől néz ki rosszul (ugyan ez lesz SDR filmmel, fényképpel stb).
https://www.pcgamingwiki.com/wiki/List_of_games_that_support_high_dynamic_range_display_(HDR) -
Strezi
őstag
Én már mindenre leálltam a frissítéssel (teló, media / file szerver, windows). Lassan minden egyre csak lassabb vagy bugosabb lesz. Ha nincs konkrét probléma, vagy visszaigazolás hogy egy frissítés azt javítja, akkor egyszerűen nem éri meg a kockázatot felrakni valami "újabbat"
-
Strezi
őstag
Hazahoztam az irodából a lenti konfigot, és rádugtam az OLED-re. Játszottam sok-sok orát Witcher 3-mal, nagyon szép 4k-ban, minden Ultra-n.
Namost, gondoltam kipróbálom a HDR témát. HDMI Ultra HD Deep Colour bekapcs a tévén, windowsban klikk a Windows HD color-ra. Tévé mondja HDR, minden baba. /kivéve, hogy a fekete sötétszürke lett, de ne ragadjunk le a részleteknél/
Ahogy elkezdtem megint játszani a Witcherrel, azonnal feltűnt, hogy a szinfokozatok száma lecsökkent, láthatóan pixelesek lettek a színátmanetek. Már a bevezető videók is eléggé rosszul néztek ki, és sajnos ugyanez volt igaz a játékra is
Ezek alapján inkább visszaállítottam mindent ahogy volt...
Ez ilyen, lehet hogy ami nem támogatja a HDRt, az effektíve rondább lesz így?
-
chros
őstag
válasz
hunspikey #40772 üzenetére
Remek kerdes!
Azt javaslom az osszes LG tulajnak, hogy ne frissitsen a firmware-t LG-ken, amig nincs gond vele, vagy uj feature-t nem implementaltak az ujba.
S ebben az esetben javasolt az update server-ek blokkolasa a router-ben, ha megoldhato (lasd osszefoglalo).(#40769) djnice : hmm, ebben az esetben, csak ugy tudom elkepzelni, hogy rovid (par perces) demo ment folyamatosan rajta (mint ahogy azt mar beszeltuk regebben itt a topikban).
Ja, es gratula a TV-hez! -
hunspikey
őstag
Urak elérhető a 04.71.25-ös szoftver (LG C9-en láttam)
Valaki már kipróbálta? Tapasztalat? Fekete szint - akármi?
-
janos666
nagyúr
Most, hogy így unatkozom itthon, megnéztem, és a valamikor még első 10-20 órában kalibrált TV-men (már nem emlékszem pontosan, de tesztképp direkt viszonylag korán csináltam, hogy nézzem mászkál-e) 700 óra után még mindig dE 0.5-öt mond fehérre a műszer, vagyis látszólag egyáltalán nem csúszott el.
Amúgy ja, szinte minden service manual szerint be kéne állítani a fehéret, de szerintem sehol sem csinálják szinte soha, talán még oktatáson és még szimulálva se. Az csak az apró betűs rész, amit a mérnők oda szeretne írni, a szerelőt pedig nem zavarja, hogy át kell ugrania.
-
törölt tag
válasz
rothfb #40764 üzenetére
Így van, de ha több pénzt tudnék szánni rá, akkor vennék használtan egy B7-est, 270k körül már van...
Épp a napokban csúsztam le két B7-esről, az egyik 220k a másik 210k volt...
Az A7V-es 190k körül van, ugye azért játszik az még... De most gondolkodom még a Samsung KS8000-ban is még a 4k miatt, de inkább az OLED lenne nekem a tökéletes.
-
törölt tag
Visszatérve a Full HD-s OLED-re, konkrétan a A7V-esel szemezgetek, ha az EZ950 nem lesz jó.
Szerintem ezzel is jobban járnék, mint bármelyik mai 4k-s LED-el, nem igaz?
-
Fisha
őstag
válasz
Gigi01 #40748 üzenetére
Néha elég lassan veszi észre, hogy mi a helyzet. Én böngészőből szoktam neki mondani egy jobb gomb scan library files-t. Fontos, hogy ezt a legkülső "könyvtáron" tegyük. Pl TV Shows/Movies. Ezután nekem észhez szokott térni. Illetve sokszor nem talál meg triviális filmeket se a neten. Ilyenkor a filmen/sorozaton jobb gomb, identify, és kézzel megkeresem név alapján.
Ötlet még: a sample-kat lehetőleg ne töltsd le, mert agybajt fogsz kapni a sok sample filmtől a kínálatban. Aszem erre nincs is semmi más megoldás jelenleg. -
Joshi
titán
Sony Home és Video lejátszás menüje érthetetlen módon önálló életet él, vagyis ezekre a menükre nem él a fényerő beállítás. Itt full fényerő van ha akarod ha nem.
Amikor böngésztem egy pendriveon a filmek között, bizony szembesültem a Ghostingal. Viszont a ghosting nagyon gyorsan eltűnt ha teljes képernyős tartalmat jelenítettem meg a képernyőn. Összegezve ez biztosan nem ghosting, ez tuti képvisszamaradásos történet. Itt csak a gari lehet megoldás.
-
chros
őstag
válasz
#62608320 #40746 üzenetére
Nezd meg ezt a hozzaszolaszast, lehet, hogy neked is jo, allitolag 55C9 (uj!) 310e!
-
Gigi01
őstag
Mivel a Plex akadozik,olvasva,kipróbálnám az Emby appot.
Olyanba ütköztem,hogy pc-n hiába tallózom be a könyvtárat,amit szeretnék megosztani,nem rakja be. -
julius75
aktív tag
válasz
turika86 #40740 üzenetére
A héten járt nálam az LG területi képviselője a w8 kapcsán, és szóba került a beégés.
Elmondása szerint a magyar LG a piacon egyedülálló módon 2 év garanciát ad a beégésre is.Hogy ez a valóságban működik vagy sem, nem tudom. Nem is szeretnék benne tapasztalatot szerezni.....
-
chros
őstag
válasz
#62608320 #40741 üzenetére
FullHD-st biztosan nem, ma mar a (4K) HDR korat eljuk.
A Pana EZ950 2017-es TV, nem tud Dolby Vision-t. De @rothb-t kerdezd, o tud tobbet ezekrol.(#40737) ribarszki : Igen, arra ertettem, de a "kellett volna" eros kifejezes, mert szerintem senki sem csinal (plane, hogy a panel teljesen friss, s kell neki 100-200 ora amig "magara talal").
(#40738) EasyLife :
Nekem is "tetszett"! De elotte a masik csavo szep-nagyot rabokott csavarhuzoval is
-
törölt tag
Sziasztok!
OLED tv-t szeretnék vásárolni, találtam kettőt outlet-es üzletekben:
-LG 55EG910V
-LG 55EG9A7VEzek ugye Full HD-s OLED-ek. Érdemes még manapság ezeket megvásárolni? Melyiket ajánljátok inkább?
Illetve van még hasonló áron egy Panasonic TX-55EZ950-es, ugye az már 4k-t is tud, meg azért jóval drágább volt az újkori ára, de még nem jelzett vissza az eladó.A negyedik kiszemelt tv szintén outlet-es üzletből vagy használtan egy Samsung KS8000-es. Szerintetek maradjak az OLED-nél inkább?
Film- és sorozatnézésre használnám csak, a képminőség a lényeg!Köszönöm!
-
turika86
aktív tag
Nem tudom h beégés lehet e. Mert amúgy alapból észrevehetetlen. Csak a labdarúgó mérkőzések alatt a zöld gyepen látszódik(ott is leginkább a kamera mozgások miatt) Szóval egy sima filmnél tv képnél nem látszik.... Nem használtam monitornak játszani szoktunk rajta, de nem is olyan helyen van ahol akár egy hud is beéghetne... Érdekes...
-
chros
őstag
válasz
Partizan182 #40730 üzenetére
Lehet, hogy a black crush a gondja a B8-on, ami 4.10.65-el keletkezett, es soha nem lett javitva. .
@ribarszki: melyik firmware verzio van rajta? -
ribarszki
őstag
Sziasztok!
Lehet reménytelen a kérdés, de valaki talált a neten, vagy meg tud osztani LG 65B8-ra kalibrációs beállítást ami helyre rakta a színeit és a fehéregyensúlyt?
-
Joshi
titán
válasz
rothfb #40724 üzenetére
ez inkább egy What? smile.
Nekem sincs sok eredeti lemezem sőt, de amik kedvencek azokat megveszem lehetőleg UHD-ban. Ha most azt mondom hogy ez évente 2-3 film, akkor az még bőven belefér egy soványabb pénztárcának is, főleg hogy még ennyi normális film se jön ki évente. -
scavy
tag
Üdv!
LG Oled 65 C9 + Denon x1500H AVR
A fenti készülékeken, a hang az erősítőn jön, így viszont a TV-n nem tudom átállítani a hangmódokat, egyszerűen nem engedi váltani. Sokszor előfordul 4K filmeknél, hogy a zajok nagyon hangosak, a beszéd hangja viszont halk. Sajnos az erősítő menüjében sincs semmi beállítás erre vonatkozólag.
Valaki valami tanács esetleg, ilyenkor mit lehet tenni? -
A mondat elejére raktad.
linkVagy ha nem szomorú, de rémült emoji.
Amúgy tisztában vagyok, hogy mitől van a virágboltban bármi és, hogy pl a szinkron minek köszönhető. Tudom és értem az összefüggéseket. De ettől még egy vagyonba kerülnek. Ha neked 100-asával sorakoznak a BD filmek otthon, akkor ok, de én nem tudok száezreket, milliókat költeni. Erre legalábbis biztos nem. Ahhoz több tízmilliómnak, százmilliómnak kellene lennie a bankban.
-
Te raktál szomorú emojit a mondat végére. Én köszönöm aggódásod, de megvagyok DV nélkül. Sőt a család is megvan. Vidáman élvezem az oledek gyönyörű képét és egyáltalán semmilyen hiányát nem érzem DV-nek. Bármit meg tudok nézni hdr-ben és ez tökéletesen elég. Hibátlanok a tv-k.
-
chros
őstag
Lehet, hogy neked nem mervado, de masnak meg az lehet. Arrol nem is beszelve, hogy kb a 200 db DV bd-hez kepest ott van pl 10000? Es az eredeti hozzaszolasban volt a "stb" is, nem csak Netflix.
Az off-ot ezzel kapcsolatban befejezem, csak az ujaknak akartam ravilagitani a Sony-k low latency DV-jere. -
Joshi
titán
válasz
rothfb #40710 üzenetére
Én nem szomorkodom, max te szomorkodhatsz a DV hiánya miatt. Nagyon sok film DV-s, de mivel nem tudnak stabil lejátszható releaset készíteni mp4-ben, ezért kevés van. Az 1:1-es DV ripeket meg nagyon kevés lejátszó viszi, konkrétan az a hármas amit minap felsoroltam. Ha megnézed a Blu-ray-com oldalt, a legtöbb film DV-s, inkább a HDR10+-ból van kevés.
(#40715) djnice való igaz hogy az utóbbi évekbe nem követtem az Amlogic vonalat, a lényeg viszont az, hogy DV-s ripet nem visz egyetlen egy médialejátszó sem. Vagyis HDR10-ben megy.
"Ha DV is kell, arra is van jobb választás mint az Apple TV 4K."
Kíváncsivá tettél, csupa fül vagyok.Gondolom az LG belső lejátszójára gondolsz, csakhogy az ISO-t nem kezeli igaz az mp4-es releaseket nagyjából igen.
-
Most írtam le. Tisztában vagyok vele, hogy nem tudnak DV-t a tv-im.
Aminek a legkisebb hátrányát sem tapasztaltam eddig, tehát nem dőlök a kardomba...Ki a bánatot érdekel, hogy nem tudnak egy olyan formátumot, ami gyakorlatilag a virágboltban is nagyjából 15 db film esetében létezik. A Netflix pedig köszi, de hdr-ben tökéletes. Még ha tudnák a DV-t sem biztos, hogy abban néznék bármit, amit " megszerzek". Ne szomorkodj...
-
Freddy76
addikt
Pár hónapja kérdezgettem itt a tévékről (42 colos Panasonic plazmát cserélnék), de aztán elengedtem, maradt a plazma. Most a karantén miatt lett véletlenül egy új tévém
.
Ahol lakunk, pár éve nem volt normális vezetékes net, de mivel úgyis alig netezünk itthon, vettem egy Vodafone 30 gigás mobilnetet, ott volt 4G. Most itt a karantén, sokat vagyunk itthon, nem lesz elég a 30 giga, időközben bekötötték a Telekom netet az utcába rettentő sávszélességgel, szóval gondoltam, megrendelem a netet. Felhívtam a Telekomot, ott a drága ügyintéző rávilágított, hogy a kb. 10 éves mobil-előfizetésem a társkártyákkal és a kb. 8 éves itthoni tv előfizetésem finoman szólva sem gazdaságos, szóval átkötöttem mindent, jóval olcsóbb lett, kb. feleannyi és sokkal több szolgáltatással. Vállaltam egy év hűséget, mire az ügyintéző mondja a telefonban, hogy vehetek kedvezménnyel "eszközt".
Így alakult, hogy a net szerelése mellé hétfőn hoznak egy LG 55C9-et is, ami kb. 310e forintban áll meg
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HTPC (házimozi PC) topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LED világítás a lakásban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Yettel topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest