Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
válasz rothfb #38299 üzenetére
Mindent kilottem amit erdetin lehet. Holnap belovok egy beallitast egy tesztbol amiben kalibraltak a tvt. De erdekes hogy ott is 67es oled feny van... csak a kalibralt kepet nem szeretem. A szurke valosagot latom mashol is:) a monitorom kalibralva van. Kb ugyanazt hozza szinekben. A sotetreszletesseg is kb ugyanaz. Csak ez az altalanos sotetseg a sotet jeleneteknel borzalmas. Parom is csak nez. Ha lesz modom megyek vissza az eg910vre vagy veszek egy panasonicot. Csak azt a bena smart reszt tudnam feledni:) es a magyar szerviz taplosagat.
-
sakal83
addikt
Van esetleg valakinek otlete arra hogy a c9esen mitol lehet hogy a sotetebb jelenetek borzalmason sotetek. Tudom hulyen hangzik de a vilagosabb reszek is halvanyabbak ilyenkot. A beallitasok eredetin 60as oled feny kontraszt 97 fenyero 47. Minden kilove (zajcsokkentes stb) gamma alacsony kepvezerles eco mod off. Az Eg910vn kisebb oled fenynel boven jobbak voltak a sotet jelenetek. Mintha extra abl lenne rajta. A kontraszt fenyero viszonyat sem lehetett beloni a white es black clippingen. Nem jott ki hogy mind a ketton latszodjek az adott savban a fekete es feher. Eddig nem dobtam hanyatt magam a tvtol minden ertekeles ellenere... a b7vmnel sem volt ilyen problema. A vilagos jelenete persze mar tulzoak a 60as oled fenynel( a b7v este 30on illetve nappal 50en bosegesen eleg volt). Kerek perec kimondom ha ez igy normalis akkor a c9 egytulhypeolt tv. Egyertelmuen csalodas. Ha valakinek van meg minimum 2 ev garis tvje eladasra cserere nyugodtan varom.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Most esett le hogy a 4K@120Hz-hez már kevés a HDMI 18Gbps-es sávszél. Tényleg a 2020-as LG modellek támogatják a HDMI 2.1-et? Ha igen, akkor simán mehet a 4K@120Hz.
(#38293) renatto "És ha jól látom a 2020-as LG-ken csak lesz 4k@120p."
Na akkor ezt össze is hoztuk. A lényeg a HDMI 2.1.
ui.: tudtommal még nincs HDMI 2.1-es videokártya a piacon. Nyilván idő kérdése és lesz.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz Partizan182 #38291 üzenetére
Azt elvileg gyógyították Rtings szerint, ha erre gondoltál:
"Update 12/12/2019: We retested the C9 with the latest firmware, and it no longer flickers when in Game Mode on an Xbox One with HDR and the variable refresh rate feature enabled."
Akkor jól értem, hogy VRR-nek hívják Xbox-on, míg PC esetén, a másik kettő a neve, adott videókártya gyártó függvényében? (vagyis mind ugyanazt a célt szolgálja)
És ha jól látom a 2020-as LG-ken csak lesz 4k@120p.
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Joshi
titán
válasz Partizan182 #38291 üzenetére
"Tartomány 40-60 frem 4k esetén, 40-120 ha 1080/1440 a felbontás."
A 2020-as modelleknél is ez a helyzet? Vagyis 4K-nál csak 40-60Hz van?
-
Partizan182
senior tag
válasz renatto #38287 üzenetére
Itt 3 dologról beszélünk: HDMI VRR, Freesync,Gsync.
HDMI VRR alapból volt a 9es szériában (ezt tudja a OneX), Gsync-et nemrég kapta meg.
Tartomány 40-60 frem 4k esetén, 40-120 ha 1080/1440 a felbontás. HDR mellett sokáig haxxolt a VRR, nem tudom azt gyógyították-e már.
-
-
-
renatto
őstag
Akkor szeretném végre tudni, ki mondott hülyeséget! A VRR forum alapból "benne volt" a tévében. Azon ment/megy a találgatás, hogy mennyi - 60-120Hz - a vége. Hisz a 2020-as már 120Hz-ig vannak promózva.
Amúgy a fenti ábra van nálam is, bár a 4:2:2-t én nem pipálom.
A következő probléma pedig az, hogy alig van rá játék jelenleg (VRR) és persze nem is nagyon "mérhető" a dolog, csak szemmel.
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
válasz undercover #38285 üzenetére
Nekem c9 van, pontosan mire vagy kíváncsi?
Nvidia támogatás szerintem alapból van, mert a dobozán is szerepel.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
undercover
őstag
Nem értem akkor teljesen a helyzetet
C9 utólag megkapta az AMD vagy NVIDIA támogatást meg a VRR-t?
Mert a displayspecifications tényleg nem írja.
Mert nézegettem én is a C9-et amit szeretnék használni konzolhoz meg sorozatok, filmek stb-re.
Akinek van olyan írhatna egy rövid véleményt, hogy milyen
[ Szerkesztve ]
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
-
-
-
Joshi
titán
válasz Willhunting #38275 üzenetére
Nagy hülyeséget nem akarok mondani, de a 2019-es LG modelleknél még nem volt VRR funkció (Variable Refresh Rate). A 120Hz az adott, de ha jól megnézed az idei modelleknél már úgy van feltüntetve a képfrissítés hogy 40-120Hz.
-
veterán
válasz Willhunting #38275 üzenetére
Joshinak örülünk (legtöbben), hogy visszatért, de nem hinném, hogy jós.
Esély mindig van valamire, aztán vagy bekövetkezik, vagy nem. -
-
djpundro
aktív tag
A Q90 nel tevedtem .De ha a Q85 nel ennyire latszik ,akkor biztos a Q90 nel is van .Az biztos ,egy mediamarktban nagy feny melett is feltünik ,akkor ott nagyon nem stimmel valami.
Erdekes modon a Sony 9505 ön nem lattam ilyen bloomingot ,csak ott meg a HDR kepminösegnel elöjöttek ugyanazok a kephibak mind a visszaküldött 65pus8102 nel..
Lenyeg Oled nel nincsen jobb.Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
Joshi
titán
válasz undercover #38269 üzenetére
Az a lényeg, hogy a képen bekeretezett ficsöröket támogassa a tévé. Példa LG BX65.
-
krx21
nagyúr
válasz undercover #38269 üzenetére
Játékra szerintem mind ugyan az a B-től felfelé...
-
undercover
őstag
válasz renziNNN #38264 üzenetére
Most lehet én vagyok a buta de rengeteg típusú TV van.
https://www.theverge.com/2020/1/6/21051516/lg-new-oled-4k-8k-tv-gx-cx-bx-ces-2020
Van itt GX, CX, BX...
Gamingre melyik a legjobb?
-
krx21
nagyúr
válasz djpundro #38265 üzenetére
Miért lenne a Q90-en nagyobb? 480(Q90)-100(Q85) zóna van ami nagyon kevés, valamint a használatuk mértéke is számít mire van állítva.
Amúgy még szerencséd van, hogy áruházi körülmények között látod, mert sokan észre sem veszik. Egyik barátom meg is jegyezte, hogy miért mondom, hogy a QLED-nek, nincs jó feketéje, mikor Ő látta a MM-ban és ugyan olyan...[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz djpundro #38265 üzenetére
Egyrészről: ezek a FALD LCD-k ennyit tudnak, másrészről meg az áruházi körülmények mindennek mondhatók, csak ideálisnak nem.
Összességében meg egy pecig ne gondolkodj rajta, hogy egy oled jobb vétel volt-e, mint egy qled, én úgy látom. Vannak próbálkozások, talán, ha a több mint ötezer zónás fald találkozik egy normális általános képminőséggel, és nem lesz drágább az olednél, akkor érdemes lesz ezen gondolkodni. De az oled közben úgyis olcsóbb és jobb lesz, szóval erre kicsi az esély 65-ös méret alatt.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
djpundro
aktív tag
Rendszeres idöközönkent szoktam menni mediamarkta es nyomkodom tesztelgetem a teveket .
A lenyeg a Samsung 65q85 öt akartam venni vagy egy Oledet .Vegülis mivel olcsobban megkaptam veletlen egy Philips 754 et vettem .
De most ugy nez ki ,megsem bantam ,mivel tegnap kicsit megint nyomkodtam a q85 öt a mediamarktba es iszonyu nagy blooming van nala is (a teszten allitolag a q90 esnek meg nagyobb ) a N netflixes betünel vettem eszre ,hogy mennyire vilagit a betü körül .
Szerintem ha mar a nagy vilagossagban igy latszik ,akkor sötet szobaban meg zavarobb lenne .
[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
renziNNN
tag
válasz undercover #38260 üzenetére
Ez több mindentől is függ. Menj el és nézd meg a boltban, esetleg vigyél demo anyagot és teszteld melyik tetszik jobban. Illetve attól is függ, hogy milyen árkategóriába szeretnél beleférni.
2020as TV-k ára várhatóan kb év vége felé fog "normalizálódni".Arra a kérdésre, hogy melyik típust kell nézni, nem tudom milyen választ vársz Mindegyiket!
-
sakal83
addikt
válasz undercover #38260 üzenetére
Aprilis es majusban erdemes nezni a tavalyi modelleket.
-
undercover
őstag
Üdv! Konzolhoz meg netflix, hbogo szeretnék vásárolni egy TV-t.
Most érdemesebb lecsapni majd a 2019-es modellekre vagy inkább a 2020-ra? Egyáltalán mikor érkeznek majd a 2020-as TV-k?
Elég lenne nekem egy 55-ös is. De nem tudom, hogy B, C stb melyik típust kell nézni.
A segítséget megköszöném.
-
Joshi
titán
Köszi mindenkinek az üdvözlést, természetesen vissza mindenkinek.
Sanyi jól van köszöni szépen, de ha Samu 75" microled megáll 2millába, akkor érzékeny búcsút veszek az oled-től.
-
daneel_hu
addikt
válasz Pro Koryak #38219 üzenetére
Ez egy használati tárgy, nekem nem csak a képminősége számít hanem minden más is.
De ezt már 1000x letárgyaltuk.
Pl volt itt linkelve olyan Philips műanyag káva, hogy még akkor sem venném meg ha 1 Ft-ért adnák. Nem tenném be a nappaliba. -
daneel_hu
addikt
válasz Pro Koryak #38240 üzenetére
Ha közben azzal a tőkével tud pénzt keresni akkor okos döntés.
Ha nem pénzkeresésre használja akkor szerintem sincs sok értelme - bár ha alkalmazottként kevésbé sérülékeny így a családi kassza, és ezáltal kevésbé kihasználható a delikvens akkor szintén jó választás. -
renatto
őstag
Egy normálisabb DV lejátszó 100k+, így szerintem sokan a belsőt használják erre. A DV filmeket én is azzal játszom le és eddig semmi problémát nem találtam (bár nem sok film, csak 10-20db). Sőt, ha megoldják végre a TrueHD/DTS:X problémát, lehet mindent azzal fogok...a külsőt meg menesztem.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Lehet volt már, de megint megy a 4kmedia.org oldal.
És egyből lenne egy kédésem az LG tévé tulajokhoz.
Egyre több Dolby Visionos MP4-es release kering a neten, belefutott már valaki olyan release-be amivel valami gond volt? Gondolok itt szaggatásra, lefagyás esetleg pirosas volt minden stb. Természetesen az LG tévék belső lejátszójával. -
PATTA86
csendes tag
Értem. Én nem a képminőségre gondoltam hanem, hogy hang minőségben sokkal jobban észrevehető e a különbség a kettő tv között, szóval megéri e a plusz felárat a E9.
Amúgy valaki okosabb elárulná nekem, hogy miért kerül a E9 jóval többe, mint a C9? Vagy csak a design és a soundbar ennyit dob rajta és kész, +360k. -
LógaGéza
veterán
válasz renziNNN #38236 üzenetére
Nem kell nagy dologra gondolni, egy Nvidia Shield TV Pro (2019) a lejátszóm, és amit eddig láttam tőle az eléggé meggyőző volt.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz adamssss #38229 üzenetére
Igazából nekem csak megjelenítő lenne film/sorozatnézésre, szóval a SW update, a RAM mennyiség nem nagyon számít. A HFR viszont kérdéses, hogy emiatt érdemes-e +50ezret kiadni rá.
Ha jól látom HDMI2.1/eARC oldalról ugyanaz a kettő."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
cichlid1
tag
Hát srácok nem adja könnyen a karma ezt az oledet Most jöttünk a Mediamarktból, úgy volt hogy a Pana gz950-et el is tudjuk hozni, erre a kedves Budapest Bank, nem fogadta el a bankszámla kivonatot, mert decemberben a fizu mellett volt rajta egy 100 ezer forintos jutalom Azt akarták fizetésnek alapul venni a havi 350 helyett. Azt hittem felrobbanok Most vihetünk munkátatóit. De elvileg jövő héten meg lesz. A tv be van foglalva a papírjaink ott várnak, csak vinnünk kell a dokumentet...
-
LógaGéza
veterán
válasz Kriszbmx #38220 üzenetére
A 65B9 pedig még olcsóbb. Amennyiben nem érdekel a felskálázás, mert arra van egy jó eszközöm, akkor milyen különbség marad a B9 és C9 között?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
sakal83
addikt
válasz Petya2900XT #38221 üzenetére
A mediaban azt mondtak hogy naluk vszinu mar nem lesz uzletpolitikai okobol=nem kotnenek biztositast az emberek. A medias kiterjesztett a legjobb mert a gyari szakszerviz intezi mig a tobbinel sokszor sajat... beegesre viszont nem el. Ez 100% mert benne van az ASZFben
-
nitro16
senior tag
Senki nem fogja neked itt megmondani, hogy az 5 éves gondoskodás időszak lesz-e vagy nem, mivel nem tudjuk. Bíztos lesz majd egyszer megint csak kitudja mikor.... arra várni szerintem felesleges mert lehet csak év vége felé lesz, vagy nem is lesz idén.
icemad: ezerszer volt szó róla már, hogy a kiterjesztett garancia amit a boltokba lehet kötni a közelében sincs a gyári jótállás/garanciának...
-
Én vettem hozzá plusz 3 évet külön. 96 euró volt. (viszont így kaptam ajándékba egy fali tartót is.) Mivel külföldön élek, ez neked nem segít, de a legtöbb nagyobb boltban biztosan van lehetőség kiterjesztett garancia/jótállás vásárlására, némi pénzért cserébe. Érdemes lehet a kiszemelt bolt ügyfélszolgálatát felhivni ezügyben, általában segítőkészek.
[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Petya2900XT
aktív tag
Üdv,
Kinéztem magamnak egy 55”-os C9-et,de elég óvatos típus vagyok így szeretném az alap 2 helyett 5év garival megvenni, tud valaki pontosabb infót arról,hogy lesz-e erre a típusra még a közeljövőben 5év gari valamelyik eladónál?
Van ebben az 5év garis akcióban valami logika,hogy mikortól szokták indítani magát az akciót?[ Szerkesztve ]
6800K+6870–XboxSX—PS5–Switch
-
Pro Koryak
addikt
-
renziNNN
tag
Telekomnál most egész jó áron van a 65C9.
-
PATTA86
csendes tag
F@sza! de remélem annak már hibamentes panelje lesz... bakker remélem nem bánom meg, hogy akkor nem rendeltem be én is annyiért, azóta se elérhető a MM oldalán emagon 960k, ED meg meg majdnem 1.3M
Amúgy neked C9-ed is volt? Ha igen, az E9 több élményt adott? Jobban megéri az, még ha drágább is?[ Szerkesztve ]
-
PATTA86
csendes tag
válasz Kriszbmx #38204 üzenetére
Még 3 hét??? azt hittem már megkaptátok krx21-el együtt. Ugye amit nemrég (kb már 3 hete) rendeltetek a MM-ból 660k-ért. Kíváncsi leszek rá, hogy szerepel majd nálad/nálatok az E9 Tudtommal kb annyival jobb az E9 a C9-től, hogy abba van alul beépített soundbar, szóval annak jobb a hangzása, ennyi. Most én is a kettő között gondolkozok 65"-ban... várom mikor lesznek jó árban...
-
-
veterán
-
gu007
aktív tag
válasz Gtaati #38203 üzenetére
Én is ma néztem meg. Összességében tetszett, csak a természetes háttér előtt lévő szereplőknél olyan mű hatásúnak tűnt a háttér (maga a természet). Nekem ilyennek a '80-as évek sorozatai látszódnak manapság nézve. Ott teljesen mű hatása van számomra a háttérnek. De a mostanában készülő sorozatokat és a filmeket inkább 60 fpssel nézném.
[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Végre eljutottam odáig, hogy az asszonnyal belenezzünk a Gemini Man-be:) Hát fura a 60fps, inkább szokatlan, de a kép folytonossága és az hogy nem svenkelt a kamera nagyon jó volt!! Ami külön tetszett nekünk a kép élessége és a mélység érzete!!:) Mind ezt egy 55B7-el követtük el, ami a mai napig hibátlan és köszöni szépen jól van:)
-
veterán
válasz cichlid1 #38200 üzenetére
Ha ilyen közel van a router, akkor a kábel kézenfekvőbb. Netflixhez és tsaihoz elég. Azért mondtam a wifit, mert itt nem egyszer volt probléma, hogy valaki 4k hdr filmet akart hálózaton lejátszani és nem ment kábelen keresztül, de 5Ghz-es wifin, már ment. Van olyan, hogy a 100Mbit kevés. Nekem AC wifis hálózaton 400 felett van a letöltésem és 300 felett a feltöltésem. Szóval sokszorosát lehet elérni. Persze mindez akkor működik megfelelően ha nem valami olcsó routered van. Én sosem használtam kábelt és a jelenlegi Netgear routeremnél sosem volt gond, pedig 15+ eszköz csatlakozik rá. Plusz van, hogy letöltök a virágboltból és közben meg megy a Netflix 4k hdr-ben.
Próbáld ki kábellel, ha neked mennek az általad használt appok, akkor használd úgy a tv-d.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest