Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partizan182
senior tag
válasz
Monngoose
üzenetére
"Találgatni persze lehet, de a tény az, hogy azért nézünk ma LG paneles oledeket, mert az LG volt az egyetlen aki életképes oled TV panelt tudott gyártani. Nem azért, mert jókor voltak jó helyen, vagy mert esetleg megállapodtak a többi márkával. "
Nem kell találgatni, utána lehet nézni
Azért nézünk LG oled paneleket, mert amikor a Kodak tönkrement ők adtak a legtöbbet a WOled patentért. Nyilván felfuttatni a tömeggyártást nem kis fegyvertény, de ezzel pont szenvednek - lásd új gyártósorok halasztása. -
Partizan182
senior tag
Amikor Oleden gamingről van szó, senki sem a 20 éves retro multi lövöldékre meg az ultra niche hc autószimekre gondol. Kanapé, konzol mellé nincs jobb választás.
-
Partizan182
senior tag
HDMI bemenet logóját PC-re rakod (ezzel engedélyezed a 4:4:4 full chromát), így az összes képprofil game módba lesz kényszerítve. Haladó (ISF?) Világos/Sötét napfénytől függően.
HDRben HDR game mód, színhő minimum W40, minden más úgy, ahogy a HDR Cinema/Technicolor van állítva (sharpness, szín, ilyesmi).
-
Partizan182
senior tag
Mi már ötödik éve ilyen-olyan oledet nyüstölünk, annyira megszokta feleségem a képét, hogy mikor MM-ben jártunk ~1 éve teljesen ki volt akadva a Q9(FN) előtt, hogy ezért pénzt kérnek (pláne hogy mennyit), meg hogy ő nem is gondolta volna, hogy visszafelé ekkora a kontraszt (LCD->Oled: "Szép tényleg drágám, de a másik is jó volt, nem?" Oled->LCD: "Jézusom, korábban ezt a szart néztük??")
-
Partizan182
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Becsapós az elnevezés, ugyanazt csinálja mind a kettő, csak dejudder a 24-30 fps anyag interpolációjának erősségét vezérli, deblur pedig az 50-60hz forrásnál csinálja ugyanezt.
Ha beraksz egy 24hz filmet belső lejátszóról, a deblurt húzhatod bárhova, semmi sem fog változni. 60hz paneleken deblur nincs is mint opció.
-
Partizan182
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Vannak ilyen összeesküvés elméletek, mely szerint az LGE direkt a kocsi alá löki az LGDt, visszafogja az oled panelek gyártását (összes új tervezett oled üzem nagyon csúszik), ezzel alacsonyan tartja a kínálatot és magasan az árakat. Mindezt azért, mert sz LGE tévés üzletágát az oledek magas marzsa tartja el.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Én anno csak felhívtam a drágámat, hogy mennyire lenne mérges, ha fél milláért haza hoznék egy oledet (még FHD eg910). Azt mondta felőle hozzam, csak este segítsek neki pakolni, mert másnap nyaralni mentünk és már kicsit lefárasztották a gyerekek. Szal sok minden csak időzítés kérdése. :)
Amire válaszoltál az pont a férfiasságod méretére utaló poénnak tűnik.
-
Partizan182
senior tag
válasz
djpundro
üzenetére
Na ez az ami senem szürke vagy piszkosfehér, az ABL lecsapja a full képernyős fehér fényerejét (~150 nitre), ez minden oleden megvan, ellene semmit se lehet tenni. Ha nagyon látványos,azt jelenti hogy túl nagy fényerővel használod alapból (kontraszt csúszka), ja lejjebb veszed, nem fogja rángatni a fényességet annyira. Elsőre nagyon sötétnek fog tűnni, de az íriszed gyorsan alkalmazkodik.
-
Partizan182
senior tag
válasz
junior19
üzenetére
Philips trükkös, mert a legpontosabb ISF mód is bőnyállal tolja az extra sharpnesst, szvsz itt inkább arról van szó, hogy sokaknak a millió képopcio semmit se mond, itt azért lehet segíteni. Te meg én tudjuk, hogy ha túl kék a kép akkor a fehéregyensúlyt kell állítani nem a CMSt baszkurálni, de ez egy kevésbé hozzáértőnek nem evidens.
-
Partizan182
senior tag
Attól függ, mennyire variálod a játékokat. Ha napi 4 óra League megy fixen, ott pár év után biztos látszódni fog a UI (kumulatív az örgedés). Ha egy játékba nem teszel bele többet 200-300 óránál összesen akkor abszolút nincs miért aggódni.
Nálam évek óta pörög a B7, sok játék, de változatos, semmi baja.
-
Partizan182
senior tag
válasz
renatto
üzenetére
Itt 3 dologról beszélünk: HDMI VRR, Freesync,Gsync.
HDMI VRR alapból volt a 9es szériában (ezt tudja a OneX), Gsync-et nemrég kapta meg.
Tartomány 40-60 frem 4k esetén, 40-120 ha 1080/1440 a felbontás. HDR mellett sokáig haxxolt a VRR, nem tudom azt gyógyították-e már.
-
Partizan182
senior tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Nem, de a számgombokra tudsz shortcutokat tenni, hosszan kell lenyomni a beállításhoz.
-
-
Partizan182
senior tag
válasz
Akhilles01
üzenetére
ABSL hiba, sötét jeleneteket néha állóképnek érzékel és elkezdi levenni a fényerőt. B7 is ezt csinálja, Haunting on Hill house - nál pl gyakori volt. Nem tudom, hogy a 9es szérián javították-e már, ritkán jön elő, de nagyon zavaró.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Ateszpapa
üzenetére
Én igen, Skullcandy Grind Wireless, később JBL Live 650btnc, mindkettő működik, de alkalmanként meg-meg szakad a hang mindkettőnél, ez "enyhén" idegesítő (távolság nem sok, 3 méter). Érdekes, mert sima BT hangfallal (konyhába szoktuk néha "kihelyezni" vele a hangot) tökéletes, szal nem tudom, hogy a TV vagy a fülesek hibája.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Szuper, annyit még megtehetsz, hogy a színhőt elhúzod W30ra (rémesen kék a default, nem így kéne kinéznie), a sharpnesst meg leveszed 10-re.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Kepernyo kalibralasa (elso opcio) alatt van a HDR toggle.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Szinte biztos, hogy God of War-ban az optionsben van kikapcsolva a HDR, ezért vált vissza SDR-re.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Akhilles01
üzenetére
Off off és off.
@Manko: kompromisszum nekem LGn nagyon lightos 2/10 interpoláció lett: svenket simítja (ez zavart nagyon), többit csak minimálisan. Persze nem tökéletes, néha hibázik így is, de megszoktam / megszerettem.
-
Partizan182
senior tag
Eco képmódot felejtsd el, rémálom. Cinema, Technicolor vagy ISF módok jók mind, Oled lightot kell csak piszkálni környezeti fénynek megfelelően (este 20-30 körül, de nappal is elég a 60).
Bejáratás nem kell, ez az itteniek fantazmagóriája, csak arra figyelj amire mindig is kell: nagy fenyerejű statikus kép ne maradjon kint órákig, meg estére ne áramtalanítsd.
Államat én is már évek óta kerülgetem a szőnyegen :)
-
Partizan182
senior tag
válasz
Celtis
üzenetére
Akkor nem nyert

@Mankó: tippre pár dolog összejátszása:
- Minél nagyobb a TV annál jobban kijön a judder (gondolom felfelé mentél méretben a FHD-ről)
- Régebbi LCD-k válaszideje (utánhúzás) gyengébb volt, ez eltaknyolta a dadogást
- Sony mindig is elöl járt a mozgásmegjelenítésben (különösen, ha interpolációról van szó). -
Partizan182
senior tag
válasz
Akhilles01
üzenetére
Nem kockázatos és nem fakul. Pixelfrissítés a tintinget nem befolyásolja.
Ha a két oldala tintingel, ráadásul egyformán, próbáld ki, hogy hátra lépsz 1-2 métert. Oledek ugyanis relatíve kis szögből is már enyhén torzítják a színeket (nézd meg oldalról, picit hűvösebb az egész kép mint szemből). Ha túl közel ülsz, a képernyő 2 széle picit hűvösebbnek (kékes/zöldes tint) fog tűnni, mint a közepe. Ez nem hiba, ez ilyen mindenhol.
-
Partizan182
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Fekete-szint és a shadow detail két külön dolog. Az, hogy melyiket áldozod be LCD-nél inkább preferencia kérdése: én spec inkább elengedném a 17-19 körüli, alig kivehető, mai világban tömörítési zajban úszó extrém sötét részleteket, ha cserébe a fekete padló nem világít az arcomba és megkapom a plusz dinamikát. Te meg nem, neked a részletesség a fontos. Pap meg papné.
Szerencsére egyikünknek sem kell a fenti kompromisszumokon agyalni saját tévénknél.
-
-
Partizan182
senior tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
+1, nekem B7-en tesztképen ordenáré banding van (ráadásul középen), még 40% szürkén is látni, valós kontenten 2 hetente egyszer ha megpillantom. Haver B8-a kb olyan mint a fenti kép, a bal 1/3-a feketébe bukik 5% tesztképen, soha nem vettem észre nála valós anyaggal.
-
Partizan182
senior tag
Grat, Netflixhez: Minden film/sorozat mellett látod a kis logót, hogy HD, 4K vagy Dolby Vision. Az utóbbira lőjj (4k szinte mindegy, de a HDR arcot szaggató), csak a képmódot rakd Cinemá-ba vagy Home Cinemába. Altered Carbon kezdetnek nem rossz, cyberpunknak nagyon jól áll a HDR, de most pont a Godless-t nézzük (western), ott is nagyot üt.
Ha HDMI-ről eteted akkor megnyomod az okét (scroll wheel benyom) és bal fent kiírja a forrás típusát (lehet rá kell bökni a hdmi feliratra).
-
Partizan182
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Picture Mode Settings tab and set the Dynamic Tone Mapping option to 'On'.
Haver B8-asán volt ilyen toggle HDR Game módban is. De nem tragédia, ha nincs bekapcsolva, picit világosabb lesz tőle a kép.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Milyen modell pontosan?
-
Partizan182
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
HDR Game mód, színhő ott csúszkás ha jól rémlik, valahol W30-W40 között van a tuti. Szín szaturáció 55-ön, Dynamic tone mapping (8-as vagy későbbi széria) ON.
-
Partizan182
senior tag
Film üzemmód + rtings.com beállítások + motionplus kikapcs.
Így ránézésre a durván dolgozó élkiemelő (sharpness) is ludas a dologban. Szaggatás nem fog eltűnni (24 frémmel ugye nincs csoda), de szellemképeznie/rángatóznia nem szabadna úgy.
Ha megvagy, elkezded custom módban az interpolációt rárakni szépen egyesével, keresed, hogy hol simítja annyira a mozgást, hogy neked már jó legyen, de még nem rángatózik/rakja tele artefactokkal. Tökéletes sose lesz (ezek a jelenetek a moziban is szaggatnak), de van működő kompromisszum.
-
Partizan182
senior tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
"Amerikában egy per esetén nem fog megállni, ha csak a garanciafüzetecskében van apróbetűben ez jelezve.
"Ha meglesed az AVSForumot látod, hogy US-ben az LG gari nevetséges. 1 éves limitált warranty-t adnak és senkinek nem cserélnek beégésre, 1 éven belül sem.
USA-ban a fogyasztóvédelem, mint olyan alig létezik, gyakorlatilag azt csinálnak a cégek amit akarnak. Szabaság ugye, az elv az, hogy ha valaki szar terméket/szolgáltatást ad, attól elfordulnak a vásárlók (piac majd jól megszabályozza magát).
Bíróságra max csoportos keresettel lehetne menni, kérdés, hogy melyik bíró/esküdszék szíve esik meg egy csapat felső-közép / felsőosztálybeli vásárlón, akinek beégett a CNN a több ezer dolláros tévéjén.
-
-
Partizan182
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A varázslatos dE 3 tippre nem azt jelenti, hogy alatta nem látszik az eltérés ha ott van egymás mellett a két szín (itt ugye volt referencia-készülék, amihez képest kellett értékelni), csak azt, hogy ez alatt önmagában nézve a színek a "helyükön" lesznek.
De majd János megszakérti.
-
Partizan182
senior tag
válasz
esicyhun
üzenetére
Lehet csak én öregszem, de a full sötét szoba még 100nit SDR-nél is terheli a szemem, nagyon kell az ambient (tipikusan konyhából átszűrődő fényt használok).
Hozzátartozik, hogy eleinte (~4 éve, első oled tévémmel) én is sokat csapattam a fullsötét scifi kombót, azóta azért megszoktam a dinamikát (bár tegnap Netflixről Dark S2E2 olyan gyönyörű mély feketéket és makulátlan árnyékrészleteket produkált, picit visszajött a régi wow feeling).
-
Partizan182
senior tag
válasz
esicyhun
üzenetére
HDRt nem tök sötétre masterelik, ha jól rémlik 3-5cd környezeti fény a target. De igen, egy-egy világosabb résznél hunyorog az ember, különösen a felirat halál (Netflixen meg tudtam oldani az áztetszőséget, de LG belső lejátszóval annyit tudtam max tenni, hogy kékre állítottam, éljen a limitált színtömeg). Pici ambient fény a tv mögött szintén jótékony, ha LGd van, ott az Active HDRt is ki lehet kapcsolni hogy sötétebb legyen. Meg persze Technicolor mód, ilyen Vivid presetben kb ki is égetné az agyam.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Q9-re talán, idei egész jó lett. De csak akkor ha a hasonló méretû olednél olcsóbban találsz.
-
Partizan182
senior tag
válasz
asanotadanob
üzenetére
Berakod Cinema presetbe (Home Cinema ha világos van). Dan.
-
Partizan182
senior tag
Mert kb max 90 nitet tudtak a csúcsgépek is (tán egy Samu volt ami a hihetetlen 160 nitet elérte, de csak gradienseket feláldozva, így is csodájára jártak), nappali használatra nagyon kompromisszumos volt. Továbbá sok áramot fogyasztott és 4kt csak hatalmas méretekben tudott volna produkálni.
-
Partizan182
senior tag
válasz
asanotadanob
üzenetére
Nálam dejudder:2 lett a kompromisszum, hangyafasznyit szappanoz, de cserébe elsimul a svenk tőle. Néha szétesik a kép kicsit, (rendőrautó villogó lámpája), de ha ez az ára hát legyen, meg gyorsan hozzászoksz (utálom én is a SOEt).
-
Partizan182
senior tag
válasz
asanotadanob
üzenetére
Ezt okozza az instant válaszidő, nem vibrál mint a plazma, nem taknyol mint az lcd. Minimális interpolációval nagyon sokat lehet rajta segíteni, úgy még a szappan effekt sem zavaró.
-
-
Partizan182
senior tag
válasz
Sz.Miki
üzenetére
Gammának nem szabad a feketeszintet befolyásolnia, ott valami vagy el van állítva, vagy amit te feketének hiszel az csak nagyon sötétszürke (amit tényleg felhúz az alacsony gamma). Avengers (úgy amblokk Marvel) filmben én még valódi feketét nem láttam, nem úgy vannak color gradelve.
-
Partizan182
senior tag
-
Partizan182
senior tag
"itt hallottam eloszor hivatalosan is megerositeni, hogy PC modben 24p content judder-el! wtf?! de miert??!!!
"Szerintem tök logikus, PC módban csak kicsapja a 60hz jelet ahogy kapja, nem figyeli, hogy vajon 3:2 pulldown anyag érkezik-e amit vissza kell fejtenie 5:5-re.
-
Partizan182
senior tag
Netflix app meggyógyult magától, mi a tököm lehetett ki tudja. Újra 4k Dolby Vision heaven van itthon

-
Partizan182
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
A quick start volt az első amit kikapcsoltam még 2 éve, full factory resetet toltam a bizti kedvéért, ugyanaz, login screenig el sem jut, csak köröz a piros karika a Netflix logo alatt. 19-én volt frissítve az app, kb azóta kínlódok vele, ezért kérdem, hogy másnál is előfordul - e? Már az is elég infó lenne hogy a login screen bejön-e (ha valakinek van B7 de nincs előfizetése).
-
Partizan182
senior tag
B7 tulajok: Netflix app nem szórakozik nálatok? Pár napja haxxol (thumbnailek nem jelennek meg, nem bufferel néha), mára teljes KO, el se indul. Szokásos körök (factory reset, fw update stb) megvoltak, nem segít. Érdeklődnék másnál is ez-e a helyzet, ha nem, akkor nyitok egy jegyet az LGnél. Köszu.
-
Partizan182
senior tag
válasz
ice cube87
üzenetére
Látható gradiensekre gondolsz? Mert az a 8bit miatt van, HDR forrással sokkal jobb az eredmény.
-
Partizan182
senior tag
válasz
ervin74
üzenetére
Marvel filmeknél ez tök normális, így készülnek direkt. Itt egy jó videó a jelenségrôl.
Dinamikus kontrasztot én nem piszkálnám mert sokat barmol a képen, ha nagyon szeretnéd hogy a padló tök fekete legyen (a rendezô akaratával szemben) akkor pöccints 2-3-mat lefelé a brightnessen. Lehet, hogy kis shadow detail elveszik, de a fekete fekete lesz.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Chris1983107
üzenetére
Pacific Rim, Madmax Fury Road. Meg Netflixen most van az Our Planet, Dolby vision, nagyon adja.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Celtis
üzenetére
Color tinting, igen, létező dolog, kb a panelek felét érinti AVForums szavazás alapján. Enyémen kék csík van fent, előző eg910-esemnek egyik fele rózsaszín másik fele zöld volt.
Ha nem szuper zavaró akkor hagyd, mert simán lehet hogy a csere rosszabb lenne. Javulni magától nem fog mint a banding.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Azért nézünk LG oled paneleket, mert amikor a Kodak tönkrement ők adtak a legtöbbet a WOled patentért. Nyilván felfuttatni a tömeggyártást nem kis fegyvertény, de ezzel pont szenvednek - lásd új gyártósorok halasztása.

"

Vhiktor