Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Egy ideje érlelődik bennem a gondolat, hogy szeretnék egy 65ös OLED kijelzőt. Eddig idegenkedtem kicsit tőle, ugyanis kvázi új technológia, lehetnek gyerekbetegségek, valamint emiatt drága is. Viszont átgondolva a dolgot, ha mindig ezen agyalok, akkor meg sose fogok semmit venni.
Véleményetek szerint mennyire várható további árcsökkenés az OLED piacon? Tudom, senkinél nincs ott a kristálygömb, de azért jobban ismeritek a piacot/technológiai fejlődést, ebből lehet következtetni.
Valamint melyik gyártót érdemes választani? Ahogy látom mindenhol LG panel van, akkor gondolom a vezérlő és a hozzá adott extra szolgáltatások a különbség.
Elsősorban a képminőség érdekelne, van külső médialejátszóm, szóval a belső szoftver nem lényeges, viszont szeretnék HDR10+/Dolby Vision támogatást. Philips hogy áll ebből a szempontból? Mindig is tetszett az Ambilight."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz daneel_hu #37672 üzenetére
Nincs több kérdésem, várok akkor még, hátha lesz olcsóbb a 65-ös.
Bár a KöKi Euronics útba esik, lehet meló után benézek."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz daneel_hu #37701 üzenetére
Köszönöm, helyet csinálok neki, a mostani 60as LG helyén el fog férni, kisebb meg biztos rosszabb lenne, még ha a képminőség szempontjából hatalmas ugrás is.
Igazából a HDMI 2.1 az eARC miatt jó lenne, valamint nem tiszta a kadenciahelyes lejátszás miatt, hogy az OLED kijelzők hogy viszonyulnak a frissítési frekvencia változtatásához. A C9/E9-nél kiemelik a változtatható képfrissítési frekvenciát (ugye a G-Sync miatt), de pl egy B8-nál, vagy esetleg más gyártónál hogy van ez?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Még. Perpill az erősítőm se tudja kezelni, de ha most egy nagyobb pénzmagot beleölök egy megjelenítőbe, akkor szeretném, hogy legalább valamennyire jövőtálló legyen. A hardveres oldal meglenne a HDMI 2.1-el, a szoftveres meg majd érkezik - remélhetőleg.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz djpundro #37786 üzenetére
Ez a részletes megoldás gondolom csak német címekre vonatkozik, semmit nem találtam róla, ha magyar címre rendelném.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
-
-
LógaGéza
veterán
válasz gertitorpe #37834 üzenetére
Ha jól rémlik a Shield 2019 támogatja a Dolby Visiont. Sajna nincs DV-s kijelzőm, hogy teszteljem is...
-
LógaGéza
veterán
válasz djnice #37848 üzenetére
Plexet használok
Lejátszás szempontjából hogyan muzsikál a többi lejátszó? Kodit még nem volt ingerenciám beállítani, teljesen jól elvagyok a Plexel, pedig nagyon idegenkedtem tőle, pedig a médiatáramat Plex szerver kezeli. Azt tudom, hogy lejátszásra az ExoPlayert használja, ez a többinél is így van?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz janos666 #38056 üzenetére
Azért a splittereknél arra figyelj, hogy lehet EDID probléma, mert ugye az visszafele is játszik. Pl ha az AVR csak 1080p képes, de a kijelző 4K, akkor simán lehet, hogy a splitter után is csak 1080p-s jelet fog kapni - kérdés, hogy hogyan van megcsinálva a splitter. Okosabb/drágább eszközöknél meg lehet adni, hogy melyik kimenet EDID infóját másolja.
Valamint a CEC is kérdéses hogy fog működni.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Kriszbmx #38220 üzenetére
A 65B9 pedig még olcsóbb. Amennyiben nem érdekel a felskálázás, mert arra van egy jó eszközöm, akkor milyen különbség marad a B9 és C9 között?
-
LógaGéza
veterán
válasz adamssss #38229 üzenetére
Igazából nekem csak megjelenítő lenne film/sorozatnézésre, szóval a SW update, a RAM mennyiség nem nagyon számít. A HFR viszont kérdéses, hogy emiatt érdemes-e +50ezret kiadni rá.
Ha jól látom HDMI2.1/eARC oldalról ugyanaz a kettő."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz renziNNN #38236 üzenetére
Nem kell nagy dologra gondolni, egy Nvidia Shield TV Pro (2019) a lejátszóm, és amit eddig láttam tőle az eléggé meggyőző volt.
-
LógaGéza
veterán
válasz Vincent-Vega #38338 üzenetére
Nekem is csütörtökön jön
Kalibrálásnál van valami extra, amire figyelni kell? Van egy i1 Display Pro-m, pár LG kijelzőt már kalibráltam, de azok sima LCD panelek voltak, és támogatták a LG saját kalibráló programját, ami itt biztos nem fog menni...
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz adamssss #38346 üzenetére
Azért ez nem teljesen így van, minden panelban van valami differencia - bár nem tudom, az OLED pontosan hogyan gyártatik, de pl IPS paneleknél nagyon sokat számít, hogy a nagy panelből honnan vágták ki a kicsiket.
Raktam már fel 6 OLED kijelzőből álló videófalat, gyári, teljesen ugyanolyan beállítások mellett teljesen eltérő volt a látható fehéregyensúly pl., és a kalibrátor is teljesen más értékeket írt arra is pl, hogy mekkora a max fényerő amit ki tudnak adni, és akkor még a színekről nem is beszéltünk. Pedig még a szériaszámuk is egymás után következett."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Én a családban már több kijelzőt is tettem fel Stell SHO3310-es konzollal, és erre fog kerülni nekem is a 65C9 ha megérkezik ma. Meg úgy overall elégedett vagyok a Stell konzolaival, nálam hangszórókat is tart, valamint már 55B8-at is raktam fel SHO2051-el, minden probléma nélkül. Ár/érték arányban nagyon jók!
Nem tudom mi kerül az LG konzoljában 35ezerbe, de nekem biztos nem kellene, nagyon eltartja a faltól...[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Celtis #38404 üzenetére
Vagy Molly tiplivel rakd fel, az biztos nem fordul ki. Ettől függetlenül én is tartom, hogy 1es gipszkartonra semmi értékesebb nagyobb súlyú eszközt nem raknék.
-
LógaGéza
veterán
Megérkezett a Telekomos LG OLED65C9PLA. Fel is került a falra, teljesen jó hozzá a SHO3310.
Gyönyörű képe van, ez nem is meglepő mondjunk. A kalibrációval majd hétvégén tudok csak foglalkozni, addig szerzek tippeket hozzá, hátha valaki megszán"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
LógaGéza
veterán
válasz daneel_hu #38491 üzenetére
Hát, lehet én látom rosszul, de nálam nagyon meleg az a beállítás, valamint nagyon gyenge a fényereje...
Milyen szerviz-távirányító kell a C9-hez? Van egy eredeti MKJ39170828-as LG távirányítóm, de persze, hogy nem jó hozzá...
-
LógaGéza
veterán
Már csak az infraképes telefon hiányzik :)
Érdekes mindenesetre, mert rákeresve ezzel a távirányítóval használják... Nem értem..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #38497 üzenetére
Basszus, my bad...
A LEDek villogtak rajta, és az infra is, viszont még sem volt elég, hogy vezérelje a kijelzőt, viszont elemcsere után kitűnően működik...Szóval a LG Factory SVC Remocon MKJ39170828 szerviz-távirányító működik a C9-es OLED-el.
Tyrone89
Nekem egy kisebb kategóriás 60"-os LG-t váltott. A láncban maradt minden ugyanaz, csak a megjelenítő változott. Pár beállítás után egy sima SDR FullHD sorozaton nagyon látszik a különbség, szóval véleményem szerint nagyon megéri a váltás, ha van rá lehetőséged.
Médialejátszóból én se ajánlom az Egreatet, sőt a Himedia-t se. Volt Q10Pro-m, Zidoo X8-am (bár az nem a legújabb, és utánna nem is követtem a dolgokat), de feleslegesnek tartom filmezésre az Amlogic lejátszóknál drágábbakat. Azokból egy jobb (pl Khadas VIM3 vagy VIM3L, esetleg egy Odroid N2) még jó opció.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz icemad #38581 üzenetére
Nézd meg a Stell konzolokat, ár/érték arányban nagyon jók, és stabilak, 55B8-at már raktam fel SHO 2051-re, tökéletes. Valamint ennyiért jó árban is van.
-
LógaGéza
veterán
válasz sebgutkopf #39046 üzenetére
Mióta C9 van nálunk is, azóta párom csak szemüvegben (kékfényszűrős) tudja nézni, mert azt mondja fárasztja a szemét. Eddig az LCD-vel nem volt ilyen baj, ráadásul van kis háttérvilágítás is a TV alatt.
-
LógaGéza
veterán
Nem, egyszerűen annyival erősebb a fénye. Nem nagyon nyúltam még a beállításokhoz, csak az rtinges értékeket lőttem be.
-
LógaGéza
veterán
válasz hunspikey #39073 üzenetére
33-on van, 100%-os fehér képpel ez mérve ad 121-et, 50 Brightnessel, és 90 Contrasttal. Isf Dark Room, 2.2 Gamma, és Warm2. Kb ezek amiket beállítottam össz-vissz.
-
LógaGéza
veterán
válasz daneel_hu #39460 üzenetére
És itt még csak a consumer piacot említed. Ott van még a business oldal, a Digital Signage kijelzők, amiből tudtom szerint az LG-n kívül nincs másnak OLED.
Építettünk már ki 2x3as videófalat ilyen kijelzőkből, a megrendelő weboldalak megjelenítésére használja végül
Az LG-s kontakt kérek-perec megmondta, hogy ez esetben beégésre nincs garancia.
Amikor meg lettek rendelve a kijelzők, az egyik gyári hibás volt (nem kapcsolt be). 2 hónapba került (!) mire tudtak szerezni egy cseredarabot. Utánna jöttek csak a szoftveres problémák, ahhoz már közvetlen Koreából kaptunk segítségetSzerk.:
Kevesen tudják, de az LG gyárt LED-falakat is, ráadásul nem is rosszul teszi mindezt. A Micro-LED hasonló elven épül fel, szóval nem feltétlenül idegen neki ez a technológia.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Strezi #39767 üzenetére
Drive to Survive HDRben van Netflixen? Én úgy tudom csak sima 10bit, de 50FPS. Nagyon sokat dob a mozgásmegjelenítésen, még sincs szappanopera-effektus. Arany középút
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Anno emlékszem, hogy volt eARC kompatabilitási probléma a LG CX-ek, és a Denon erősítők között. Vennék most egy CX-et, és mellé kellene egy AVR, X2700H-t néztem ki. Elképzelhető, hogy jól fognak működni együtt?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz CptAdamica #56454 üzenetére
Én először a MediaMarkttól akartam. Bementünk hozzájuk személyesen múlt pénteken, mondták ugyanazt az árat, ami weblapon van, utolsó darab, nem is lesz ilyen áron több, szokásos értékesítős szövegek, megegyeztünk, hogy akkor oké, hozhatják ma (hétfőn). Tegnap küldtek este egy SMS-t, hogy bocs, töröljük a rendelést, mégsincs - gondolom odaadták olyannak, aki azonnal elvitte...
Így végül Emag maradt, hivatalos LG partner ők is, ha valami baj van úgyis az LG-t keresem, nem a boltot először.[ Szerkesztve ]
-
-
LógaGéza
veterán
válasz gyurica úr #56493 üzenetére
Jajj... Pont nemrég rendeltem meg. Maximum nem szaglászom
Köszönöm a reakciókat az eARC-ra, teszek vele egy próbát, remélem nem lesz vele para.
Remélem a panel-lottóból is jót fogok ki. C9-el egyszer már sikerült.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Unicol állványokat használtunk már jópárat, 98" LCD-t is raktunk már fel padlóra lefúrva, valamint mozgatható (tologatható) tartóra is, meglepően stabil lett. Csak győzd megfizetni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest