Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- VR topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
már a múltkor is megtettem

-
Vérboci
addikt
Fűszertartóra csináltam cimkéket, azok ki vannak nyomtatva sima papírra és a vízhatlanságot ilyen fóliával kívántam biztosítani.
320 Ft-ért akartak adni egy darab A4-est, de sokalltam, mert kéne legalább 2.
Aztán máshol végül vettem tekercsben. Ez 3 méterszer 50 centi és 650 HUF.
CSak ennyi fólia meg még öregkoromra is elég.
Lehet hogy fűszercimke gyárosnak kéne mennem.
Ha kellenek cimkék, innen letöltheted: Bővebben: link (csak most valamiért nekem nem jön be az ultraweb) -
kymco
veterán
Láttam a kislányom táncolni.... tündéri volt. Ő az egyik legfiatalabb, de elfogulatlanul
mondhatom, hogy a legszebb, legügyesebb, legaranyosabb..... 

-
Rez_Grof
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
6 db szép csirke combi pirul nagy csendben sóágyon, most bent a sütőben,köretnek paradicsom saláta lesz. Vagy egy kis sült krumpli is.

Ne tudjátok meg milyen fincsi illata van. Nyam-nyam![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Vérboci
addikt
Sziasztok! Jöttem elköszönni!
Ellenvéleményt fogalmaztam meg a jogos modban, ráadásul a legjobban rámszálló moddal szemben, szóval lehet, hogy nick csere lesz. -
bobsys
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
vacsoraaaaaaaaa????? az a baj, hogy jövő hét szerdáig egyedül vok és lusta vok vacsorát csinálni (pedig kellene)
-
rii
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
deeee, deeee ....
mit lehet kérni?![[kép] [kép]](http://www.my-smileys.de/smileys2/hotjump.gif)
-
VladimirR
nagyúr
nem
a \d decimalis karakter, valoban ugyanaz, mint a 0-9, de a \-t nem veheted ki, akkor egyszeru d betunek hiszi, vagyis a [d\.] azt fogja jelenteni, hogy d betu, vagy pont
a + ele meg nem kell +, mert azt meg akkor fogja egyszeru + karakterkent ertelmezni, ami nekem nem jo
jah, es a / ele is kell a \ (mondjuk jelen esetben nem feltetlen, de az egyszeruseg kedveert hagyom benne, mert ezt a kifejezest ket helyen is hasznalom, es egyik helyen kell a \ (preg_match fgv))
\ egyebkent minden karakter elott lehet, ezesetben a \-t koveto karakter onmagat fogja jelenteni, nehany kivetelt leszamitva, ugy mint \c \d, \w, \s, \l, \u, illetve nehany escape szekvencia (legalabbis ott, ahol en most ezeket hasznalom)
kozben arra rajottem, hogy a kovetkezok okoznak problemat:
1: van ugye a mintaban egy szokoz, erre akad ki a progi, aminek ertelmeznie kellene (bar most, hogy irom, beugrott, hogy talan \x20 jo lehet helyette
2: a | karakterre azt mondja a progi, hogy annak semmi keresnivaloja nincs ott - gondolom az a baja, hogy a jobb oldalan nincs semmi - pedig pont ez lenne a cel: vagy a bal oldalan felsorolt karaktetrek egyike, vagy semmi (oldjam meg inkabb ugy, hogy a bal oldalt felsorlt karakterek egyike 1, vagy 0 szamossaggal? hmmm....)
jah, RxTest, igen jo kis regularis kifejezesek tesztelesere valo progi => ftp://cyla.homeftp.net/RXTest.exe
Panther: csak a topic-cimet es id-t, nyitasi datumot, kategoriat, es a nyito id-jet, arhivaltsag allapotat (de hulyen hangzik ez igy), illetve azt, hogy egyszeru, zart, vagy kiemelt, tarolom egy-egy topic-hoz....a post-okat nem[Szerkesztve]
-
Panther
HÁZIGAZDA
A képeket nem is akartam az adatbázisban tárolni (nem is tudtam hogy lehetne
). Csak a cikkek/hírek szövegét. De akkor úgy látom mindenki támogat benne hogy tegyek így 
Képek jobban elférnek a 200 MB-on amúgy is. A belinkelésüket úgy tervezem megoldani hogy minden cikkhez tartozik majd egy könyvtár, ennek a neve benne lesz a cikkhez tartozó rekordban, a szövegben meg csak a konkrét kép fájlnevét kell majd beírni. Elég logikusnak tűnik, de ha hülyeség, nyugodtan szóljatok rám, kezdő vagyok
VladimirR: ''tobb, mint 80 000 topicja'' -- úgy érted 11 MB az egész fórum? Mert akkor nem hiszem hogy bármitől is kéne tartanom.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Bocs , hogy meg merlek szólítani, de én ilyet [\d\.] még sosem láttam... [0-9]-t annál inkább, ha jóól gondolok arra , amit ebből te ki akarsz hozni....
KHm, megvan mi kevert meg... Szerintem így jónak kéne lennie:
.*opera([\/_+ ]|)([\d\.]\+).*
Esetleg így is jó:
.*opera([/_+ ]|)([d\.]\+).*..
Remélem.. Nem tudom kipróbálni.
[Szerkesztve] -
-
Pacák
senior tag
válasz
ladybug
üzenetére
Fogadjátok gratulációmat!

Nálunk azon a napon a kisfiunk pont szemben volt az ultrahang vizsgálófejével. Mikor a dokinéni kérdezte, hogy kíváncsiak vagyunk -e a nemére, én már tudtam, hogy fiú, mert élesen kirajzolódott a monitoron egy kis vonal a combcsontok között.
[Szerkesztve] -
QuarK
senior tag
A nutellás paradicsom és tejben oldott pezsgőtabletta után (ki ne hagyjuk a megelgvizes pudingot) Rolly és jómagam bemutatjuk a nassolásra vágyók (és éppen megfázás alatt levők) új céltermékét:
Bővebben: link
Hagymás joghurt.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Panther
üzenetére
Emlékeim szeritn - a tanultak alapján- képeket nem érdemes adatbázisban tárolni, hanem csak linkekeket. Viszont ha linuxon van (bocs, de ez msot tényleg sokat jelent! , és ebben tényleg nagy előnye van a linuxnak!!! no flame please) symlinkes megoldással nagyon frankón tudod még az elérési út nevét is csökkenteni .(Tudom, tudom nem sok byte, dehát akkoris... )
Szal nekem nagyon azt ajánlottak , hogy baromira optimalizáljuk az adatbázistáblákat, képeket se tároljunk benne, stb...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Most találtam:
''Ha DB-be rakod a fájlokat, egyet nyersz vele: konzisztens lesz mindig és nagyon könnyű mozgatni a rendszert (csak a DB-vel kell foglalkozni).
Amúgy sokkal lassabb! Kb 1/10 az arány MSSQL-el, Post-al nem tudom.
''
''amit az adatbázisban való tárolás ellen fel lehet hozni az esetleg az, hogy nagy forgalom mellett az adatabázisszerverre nagy terhet ró, viszont elõnye is van jópár. Ezért mondtam, hogy a szituáció és a feladat dönt.''
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
Panther
üzenetére
egen, valoszinuleg ph-n ois igy van, es en is ezt javaslom, hogy adatbazisban legyen minden
es igy eleg minimalis webtarhely is, csak a html+php file-oknak, meg a kepeknek kell a hely, a tobbi mind megy adatbazisba (en pont ezzel szivtam, hogy a keresot azert nem tudtam feltennim, csak egy helyre, mert nemigen adnak ingyen tarhelyen 30-40MB adatbazist...pedig cserebe eleg lenne 1MB webtarhely....) -
Panther
HÁZIGAZDA
Hadd kérdezzek itt egy okosságot. Ha csinálni akarok egy weboldalt hírekkel, cikkekkel, főoldallal, akkor a cikkek szövegét pl adatbázisban érdemes tárolni, vagy külön fájlokban?
PHP + MySQL áll rendelkezésre, 200 MB tárhely + 20 MB adatbázis (Ultraweb).
Ha jól sejtem itt a PH!-n (is) úgy működik hogy adatbázisban vagy gyakorlatilag minden, kivéve a képeket, amikre csak vmiféle linkek hivatkoznak az adatbázisban tártolt cikkszövegekben. Vagy nem? -
tildy
nagyúr
Dehát az olyan mitn winben a command prompt.
Olyat szerintem már mindenki látott.. Vagy tévedek?
Tényleg elég egy rxvt inditani, vagy ha olyan a windowmanager akkro van benne futtatás menüpont is.
Egyébként estie: Ctrl alt f1, és előjön a konzol rész, ctrl alt f7 vissza jön a grafikus felület.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
Hol lehet Silicon Graphisc Indy-t venni? Bővebben: link
RaTDrAgoN kolléga eléretősőégét meg tudná valaki mondani? -
VladimirR
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
en sem latok szamlalot, bongeszotol fuggetlenul...viszont latni az x1k seriat, nem erre volt a visszaszamlalas?
-
kymco
veterán
Bár szeretem a kocsimat, de egy kicsit már sok: most újra szervizbe kell vinnem, mert a hőrzékelő gombája rosszalkodik... csere lesz belőle. Már tudtam korábban is, de most már rendszeresen bejelez a fedélzeti szg.
Ugrik kb egy 10-es.
Remélem a vizsgára más költségem nem lesz rá.....
Ugyhogy most nem is haza, hanem a szrvizbe megyek, és így lehet, hogy lemaradok a lányom táncórájáról
. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
tiv83us
üzenetére
Nekem itt melóhelyen ennyi van kiirva oda, ahol tegnap még a visszaszámláló volt:
Enter the world of visual velocity
ultra high iamge quality
what's next? 10/05/05
Egy pillanatra látom a countert, ha f5-t nyomok, de utána ez jelenik meg.
Hat en jelenleg PC/FFx kombinacioval vok, nalam szamlal vissza szepen, nincs olyasmi kiiras mint nalad. De ezt mar megvarom, addig nem fekszek le - tiv -
tiv83us
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ott van meg az, meg 13 perc van hatra...
-
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Melóhelyen direkt beléptem az ati honlapjára, hogy lássam a visszaszámlálót, erre meg már nincs ott.
Mi történt?
Nem 3ra volt időzitve? -
WN31RD
addikt
Felszólítok minden érdekelt felet, hogy most azonnal hagyja abba a Linux vs. Windows flame-et! Most már tényleg elég volt.

(VladimirR, ez rád különösen vonatkozik, a #2942-ben elejtett szarfosozás így ötvenedjére már kevéssé vicces.) -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
''......szarfoslinux.....'' Bővebben: link
-
estie
tag
Jólvanna, nem láttam az ''ő is lány'' előtt semmit csak a gratulációkat olvastam

De nem megy. Tálca sincs. Olyan mintha csak egy böngészö lenne fenn. Ezenkivül én még sose voltam ám linuxba, itt meg mindig csak netezek.
Aztán meg van egy furcsa dolog: oldalt a monitorba elvileg be lehet dugni a diákot, nekem nem ment az se, inkább nem is erőltettem. Na de ha bement volna kiváncsi vagyok utána mi van.. -
VladimirR
nagyúr
válasz
ladybug
üzenetére
majd par ev mulva, mikor egymas ellen fognak hisztizni, meg horjak haza a pasikat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
tiv: neszojjalbe, mert felhozom valamelyik moderatorok ellen lazadozos topic-ot, es felvazolom, hogyan elsz vissza a moderatori hatalmaddal...
estie: hiaba no, szoke is vagy, nobul is vagy, az meg megiscsak egy szamitogep
[Szerkesztve]
-
tiv83us
veterán
Ma megin flame szagot erzek...
-
Vangelis
félisten
Cégtáblát kell csinálnom, nem jártas ebben valaki
.. a megtervezése se nagyon megyen...
... vagy csak túl szétszórt vagyok. -
ladybug
őstag
Aranyosak vagytok, köszönöm.

Ha már itt tartunk...Péter egyáltalán nem bánja a nőuralmat. Sőt még meg is nyugodott, amikor megmondták, hogy lány lesz.
-
kymco
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Egyik a hátad, másik a kezed, a harmadik a lábad fogja maszizni...
A lányom nagyon jó hátmaszirozó.. 
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Képzeld el, mikor felnőnek, 12-15 évesek lesznek , azt mennek anyucival ruhát vásárolni

Csak viccelődöm, ugye tudod?
-
parandroid
félisten
Ezúton is szeretném mindenkinek megköszönni a részvétnyilvánítást.

p -
-
QuarK
senior tag
gaim, kopete, mi a szösz?
Én eddig csak a webmessenger-ről hallottam, úgy szoktam bűnözni gyakorlatok alatt is... vagy ezek mik?
Eszembe jutott fáradtszellemű volt osztálytársam ócska poénja...
-Mit mond Batman Robinnak, mielőtt beszállnak a Batmobilba?
-???
-Gyere Robin, szálljunk be a Batmobilba!
ladybug: Grat
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
Ha tudsz nyitni egy konsolt akkor ott beírod hogy ''gaim'', vagy ''kopete''.
Ha nem akkor kb ott ahol a win-ben a start menu van egy gomb és ott logikus az egész inetrent stb... ott is gaim vagy kopete
QuarK : Jöhetnek a partizánok , én nagy dzsungelharcos vagyok de nincs más megoldás hívom Rambo3-at.
Szerintem egy fiú egy lány, vagy kétt fiu ,vagy két lány. -
QuarK
senior tag
estie: Mozilla alatt: webmessenger.msn.com

Batman: Én értettem félre, azt hittem, Sipinek azért mondod, hogy Csitt, hogy nehogy elárulja, de aztán leesett.
De ugye, mondtam, hogy MS partizánok vannak láthatáron ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ladybug: Találgatásban rossz vagyok
Jah, és még 1x, rendőrelv feladatot valaki tud küldeni?
[Szerkesztve] -
ladybug
őstag
Szervusz mindenki, szép napot nektek.

Nekünk az van. Nemrég jöttünk meg dokibácsitól, ultrahangon voltunk. Ésssss.....
Ki találja ki mink lesz?
-
estie
tag
hat most valahogy nem dob fel
Meg - nem ertek hozza - de ez sztem vmi regebbi lehet mert eleg gaz (v csak nem tom hasznalni) Na meg utalom h megszoktam a vakirast ez a fakkos billentyu meg angol
mod: eppenseggel (ez igy lol
) van egy ingyensor a kezemen de az a zudre var
[Szerkesztve] -
-
estie
tag
Jaj, emberek hulla faradt vagyok, majdnem elaludtam szociologian, egy rohadt ablak se volt nyitva.. Nagyon szar volt. most meg van egy ora szunetem ami alatt semmi ertelmeset nem tudok csinalni
Valaki viditson fel!
Igen Lor ez a linux
-
tildy
nagyúr
Jöttem bomlasztani

Tévedés , semmi ilyet nem akarok. Viszzont munkakeresőknek annál jobb hírrel. Ha valaki érdekel helpdeskes operátori, esetleg ms rendszergazdai meló, keressen meg mailen, megadom a címet. -
Rez_Grof
őstag
válasz
Lev Andropov
üzenetére
Hát az attól függ, amelyiknek meg van a telefonszáma és rá is ér este!

-
Sianis
addikt
válasz
Lev Andropov
üzenetére
Szvsz Horváth éva, márha ő van az elsőn...

-
adalbert1
veterán
Nem tudja vki. hogy mi lett az önvédelmes topiccal? Valami olyasmi volt a címe, hogy te mit tennél?
-
Vérboci
addikt
válasz
Lev Andropov
üzenetére
A második...
-
válasz
Lev Andropov
üzenetére
(Aria mindenek felett...
) -
Lev Andropov
senior tag
Sztetek melyik a jobb?

![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/051005/logo17.jpg)
vagy![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/051005/6.jpg)
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Lexus, Toyota topik
- VR topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- One mobilszolgáltatások
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mondhatom, hogy a legszebb, legügyesebb, legaranyosabb..... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(azt hiszem).
Olyat szerintem már mindenki látott.. Vagy tévedek?

Asszem lépek a betonbunkerembe...
Ő az apuci? Ezt nem is tudtam