Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
brownus
veterán
Hogy hívják ezt a virágot?
Bővebben: link -
ReJim
őstag
valaki tudna nekem mondani valami normálisabb fajta születésnapi megkösszöntő szöveget?

(: szóval nemtudom, hog ymennyire elegáns, ha csak ''boldog születésnapot!''-tal köszöntöm meg az illetőt... valmai elegánsabbra gondoltam.. :)
nincs ötletetek?
-
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Na meg van: Art Company-Suzanna (I'm crazy loveing you)
Szivesen.
[Szerkesztve] -
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
A szám címe Suzanna de az előadót nem tudom.
-
Boxer001
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ja, hogy most kezdted. Én 3. éves
-
MyKonzerv
senior tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
ez nem az a topic
de sajna ott sem tudnám
-
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Mi annak a számnak a cime és előadója, amiben susannaról énekelnek?
Susanna, susanna, i'm in love with you (talán)
MyKonzerv:
Tudom, h nem az, de itt többen megfordulnak.
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
Most olyan kiflit uzsonnáztam, amire angolszalonna darabokat és sajtot sütöttek....

-
Panther
HÁZIGAZDA
Fenébe, bezáratott a tükrös topik. Pedig az eredeti kérdés sztem tényleg érdekes (bár sztem már tudom rá a választ), csak aztán elment a hülyeség irányába az egész.

-
rii
nagyúr
Ugye nem tagadjátok le, hogy ismeretek, ha beismerem, hogy a backstreet_boys__show_me_the_meaning_of_being_lonely nekem tetszik?

-
ngabor2
nagyúr
válasz
Vérboci
üzenetére
No, én is kipróbáltam, mi a különbség a krémcsoki és a sima forró csoki között. Hát nem sok, csak az ára. A csoki 45 Ft, a krém 50. Pontosabban 50 és 55 lenne, de én a saját jó kis Debianos bögrémbe szoktam venni (im. crazybox.hu). Soxor 5 Ft előbb-utóbb bejön. De ezután akkor is krémcsokit veszek, nekem megér +5Ft-ot a jobb íz (kicsivel, de jobb).
-
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
gondolkoztam a dolgon, és a Adobe, a Corel, és a többi nagy software fejlesztő
- pár embert igazán rámozdíthana, hogy el tudnak-e érni valamit fél év alatt a régebbi verziókkal
- vagy egy jó windows emu-t dobhatnának össze .... Ők többet tudhanak a windows lelkivilágárül mint bárki más. Vagy lehet, olyan infókat kaptak a MS-től, hogy azok feljasználását szerdőzésben rögzítették?
engem az egészben csak az zavar, hogy ez a pangás egyes-egyedül a MS érdekeit szolgálja. Se a felhasználók, de a programírók nem járnak ezzel jobban.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Mert ha egyszerű lenne a közbeszerzés, akkor olcsóbban lehetne adni. Ha olcsóbban adnák, akkor kevesebb $ esne le egyeseknek (ki mondta, hogy paranoiás vagyok? És miért érdekli?
). Ha kiskerben is meg lehetne venni egyes cuccokat, akkor sokkal olcsóbb lenne az államnak is.
Amúgy a másik reagálásodra: amíg valaki tanul, dolgozni szeretne, mert unja a tanulást. Miután dolgozik, akkor eszébe jut, milyen jó is volt tanulni... Ugyan ez van gyerek-felnőtt viszonylatban. -
capafog23
őstag
Nem olyan rossz az iskola. (addig amíg nem kell tanulni)
-
kymco
veterán
Mostanra sikerül leadnom a megrendelésem kétharmdát... már csak a festékszalagjaim várnak arra, hogy megrendeljem őket.... De micsda küzdelem volt... Annyi az adminisztráció, hogy ez már katasztrófa. Most a gazdasági vezetőnk molyol rajta, hogy mit is kell tenni... Miért kell minden alkalommal szállítási szerződés? Miért kell párhuzamosan rendelni a neten és postai úton? Miért nem képes a közbesz portál segíteni, ha már összeállítottam ott a megrendelést, kiválasztottam a terméket, a szállítót.... Miért nem generál megrendelő lapot, szállítási szerződést? Miért? Miért?
Annyi felesleges munka!!!! -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
aham, ez sajnos, tényleg így lehet. Hogy egyszerűen nem éri meg nekik. De ilyen szempontból soha nem fogják kifejleszteni Linuxra a programjaikat, hacsak Pld az Adobe-nel is fel nem tűnik egy méltó versenytárs, aki viszont Linux alá is fog fejleszteni.
De a windows-os társadalomnak is jót tenne a OS piacon beállt verseny.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
milyen konkurencia? nem epp most beszeltuk meg, hogy nincs ezeknek a szoftvereknek alternativaja *nix rendszerekre?
az meg (rii: ez valasz a Te felvetesedre is), hogy a jovoben esetleg az O penzenek hala tobben fognak linux-ot hasznalni, nem hiszem (sot, meg vagyok rola gyozodve), hogy hidegen hagyja a cegeket, hisz alternativa hijan igy is az O termekuket veszik meg....csak epp a windoze-os valtozatot....szoval nekik mindegy
nem fognak abba penzt olni, hogy megirjak *nix ala, hogy atterhess, es ott is az o cuccukat hasznald, amig ennek hianyaban nem tersz at, es az o cuccukat hasznalod....ez pusztan penzkidobas lenne....a 85%-ot meg nem erdekli a ceg ilyen iranyu johire
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
igen, foglalkoznék, még ha némi bevételkiesést is jelent.
miért?
a jóhírnevem miatt, hogy máskor is az én termékem válasszák, kitudja, lehet, hogy egyszer, hosszútávon még profit is származik belőle. (intenzíven fejlődő linux -> több júzer = több vásárló)
miért még?
a piac teljes lefedettsége miatt, nehogy a konkurencia kaparintsa meg azt az x%-ot.
itt ismét megemlíteném az ut-t gyártó céget, akik felteszik a cdre a linuxos binárist is, amiatt a x% linuxjúzer miatt.
(ez persze csak egy példa, csak egy játék, de megemlíthetnénk még a Borland-ot is, például.)
(mentem suliba
) -
Kojak
aktív tag
És ismét suliban vok!

-
-
VladimirR
nagyúr
szarfoswindoze: en mondtam, de ha megnezed idezetfeleseg volt
alternativa: remeltem, hogy 1-2 ember azert eszreveszi, legkozelebb odairom, hogy gunyolodok
tudom, hogy megalapozatlan, sot: hazugsag voltak azon hsz-ek, amiket emlegettem...ez volt a lenyeg
amugy meg azt a partatlan kimondast en inkabb rosszindulatu spekulacionak neveznem
gondolj bele, Te mind hatalmas szoftverceg, aki magasrol tesz a juser fejere, csak a bevetel erdekli (legyen akar ms, akar adobe, akar valami mas) kinek csinalna inkabb szoftvert?
a: X dollar raforditassal windoze ala, amit a felhasznalok ~85%-a tud hasznalni
b: Y dollar raforditassal *nix ala, amit a felhasznalok ~5%-a tud hasznalni
foleg ugy, hogy Z osszehget mar ugyis beleoltel, ami joval nagyobb, mint X+Y (ez az eddig elkeszult alap, meg minden)
mas szoval: foklalkoznal azzal az 5% kisebbseggel, akibol szinte semmi penzt nem fogsz latni?
ezek a cegek, mint irtam bevetelorientaltak, magasrol tesznek arra, hogy atalakitsak a piacot, s a linux elterjedeset biztositsak, akar sajat tokebol is -
escie
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
miért te mennyit fizettél pl az oprendszeredért? és mennyit kaptál érte?
én spec nem fizettem semmit a gentoo-mért, és rengeteg mindent kaptam hozzá, tkp bármire fel tudom használni így a gépem.(szerver, iroda, játék, web, haddnesoroljam)
nekem ne mondd, hogy az nekem jó, hogy egy puccos os-ért még pénzt is fizessek. de tudom, én vagyok a hülye. inkább veszek sört egy xp árán.
-
VladimirR
nagyúr
melyik?
amire utaltam? azt nem mondom meg
ahol leirjak, hogy _mindenre_ van alternativa? nemtom, van belole jo sok, lusta vagyok keresgelni
na de zarjuk le ezt a vitat, s vegszokent alljon itt egyik kedvenc mondatom a legszanalmasabbak kozul:
Software is like sex: it's better when it's free -
escie
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
''szarfoswindoze'' ki mondott ilyet most? szerintem csak te...
vazze, neked üldözési mániád van.
gyerekkorodban fejedre esett egy linuxos gép, azért habzik a szád, ha szóbakerül?
|
|
alternatíva:
köztudott, hogy van pl a gimp a photoshop kiváltására. köztudott az is, hogy ez nem vetekszik a photoshop szolgáltatásaival, de azért igen jó. gimp van windowsra is, mert miért ne legyen. igenis, készakarva nem csinálnak a nagy cégek linuxos verziót a cuccaikból, mert azzal az ms alá tennének.
olvasol valahol egy nem igazán megalapozott hozzászólást(''mindenre van alternatíva''), és ezt hajtod, bizonygatva(vajon kinek, csak nem magadnak?), hogy a linux nem jó. valóban, vannak olyan pontjai, melyek nem az igaziak. melyik os-nek ne lennének.
''mind funkcionalitasvan, mind kezelhetosegbe, mind arban, mind kinezetben''
érdekes, én ezeket mind a opensource programoknál tapasztalom, hogy jobbak, kivéve persze az említett programokat.
amúgy.
beszélgetünk itt tök nyugodtan, ki merem mondani, pártatlanul, senkit nem fikázva, hogy vajh miért nincs ezen pár progi linuxra, erre jössz, és felborítod itt asztalt. nyugalom, beszélgetünk, nem veszekszünk. légyszíves már...
-
AMD Power
titán
Mit szoltok ehhez? Szerintem aki ilyet teszl az egy paraszt!

Bővebben: link -
VladimirR
nagyúr
azt, hogy tokeletes a szoftverellatottsag, es a letezo legjobb szoftverek linux ala jonnek ki, az itteni linuxos bunbanda*-tol tudo, akik hintik az iget mindenfele
es igen, valoban anyagilag erdekeltek benne, hogy ne adjak ki linux-ra, leven nem jonne be annyi penz, hogy megerje a raforditasokat
* meg mielott meglincseltek, ez utalas egy regi topic-ra
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
én azt írtam, hogy szinte egy software óriás sem akarja adoptálni a termékeit Linux alá. Amúgy mivel tudod alátámasztani, hogy jó a software ellátottság Linux alá?
szerk.: a ''gyanus''-t arra értettem, hogy sztem anyagilag érdekeltek abban, hogy Linuxra ne adják ki.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
hat ezaz...amikor arrol van szo, hogy szarfoswindoze, meg terj eszhez, terj meg, linux akkor szo nincs arrol, hogy tobbe kevesbe mukodo.....
bar az alternativaban igazad van, de azok mindig tokeletesen megfelelnek a windoze-os programnak, felteve, hogy nem jobbak fenyevekkel azoktol, mind funkcionalitasvan, mind kezelhetosegbe, mind arban, mind kinezetben
rii: mifele gyenge szoftver ellatottsag? most irom, hogy ez nem igy van
jah, es nem vagyok szoftverorias, megcsak kozgazdasz (vagy mittudomain kik foglalkoznak ilyenek megallapitasaval) sem, mindossze en igy csinalnam, ezt diktalja a jozan paraszti esz
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
ooo....nem ugy van (legalabbis nekem azt mondtak), hogy _minden_ programnak van megfeleloje *nix rendszerek ala?
vagy hazudtak talan?
(a dolog meg nem ugy mukodik, hogy ha adnak ki ilyen vackokat, akkor jobban megy majd a linux, hanem forditva....majd akkor olnek penzt az atportolasba, ha megeri) -
rii
nagyúr
Szegény Kazincy .....
ha ezt látná!
Amúgy meg mi az akadálya egy olyan civil szervezetnek, ami kérést intézne a nagyobb software gyártókhoz, hogy adoptálják a termékeiket Linux alá is? Igény lenne rá, kereslet is szeritem.
Szerintem nem egy cég választaná a 10,000 Ft-os Linux-t a 30-40,000 Ft-os XP-vel szemben .... -
Esetleg nem tud valaki segíteni itt nekem?
Bővebben: link
A fogyasztó kakaó elfogyodokolálélódott
mert a fogyni vágyók elfogyodokolálélódották.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
na, a prohardver nyelvfejlesztési részlege beindult.
reszkess magyar nyelv!
-
escie
őstag
nameg az autodesk termékek...
bár az autodesk asszem bsa alapítótag, az ms-sel egyetemben...
tudod mit, az ms helyében én is nyomnám ezeket a cégeket, hogy csak win-re adják ki a cuccukat. valószínű, hogy igencsak megcsappanna a profit, ha linuxra lehetne migrálni photoshop-ot, flash-t, ésatöbbi...
nemtom, mennyire lehet wine-n futattni ezeket, amúgy... gondolom, nem az igazi... -
ngabor2
nagyúr
Nekem inkább szakmai beszélgetésnek tűnt, de ha nem az, akkor az offban miért volt offként?
Amúgy én se írom ide be, hogy 2 élő, azonos nevű menő manó topik van (vagy volt tegnap este), mert az a Moderátort keresek topikra tartozik 
Én sajnos csak ótómatás kakóhoz jutok, azt is krémcsokoládénak hívja a gép, pedig csak kakaó. De nagyon finom.
Ha elfogy a lazulós teám (most forráztam), akkor iszok is egyet.
Tényleg, fogy, vagy fogyik? Mindkettőt hallottam, mindkettőt használom...
[Szerkesztve] -
-
rii
nagyúr
''.......szerintem nincs ilyen szervezet, de elég lenne belátniuk a cégeknek, hogy ha nem csinálják meg linux-ra a programjukat, akkor nem is lesz rá kereslet. ami nincs, azt ugye nem is veszik meg...........''
szerintem valami oka van, hogy nem csinálják. Ez szándékos, nem pedig belátás kérdése .... az ms eléggé szarban lenne, ha a Linux alatt elérhetővé válna Photoshop, Flash, SoundForge ... -
tildy
nagyúr
óó semmi különösbe, csak egy megrontásról szóló beszélgetésbe
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-----------------------------------------------------------------------
nyugi, csak pozitívat mondtam rólad
ööö uhh ez félreérthető. Na szóval csak abba, hogy nem lehet szöveg alapján, megnyilvánulások alapján eldönteni, hogy ki évvel többnek hány éves.... Én pl. téged annak idején legalább 7 évvel idősebbnek néztelek szöveg alapján
[Szerkesztve] -
MarKoo
addikt
Már megint mibe keveredtem.

Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- 3D nyomtatás
- Hardcore café
- Gitáros topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- Retro Lenovo ThinkPad laptop csomag (T400, T61, X61s) - 3 db egyben
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
de komolytalanok vagytok!

(Nem az a nyálas izé, hanem jó kis ritmusos)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://www.markbashista.com/Animals/images/Baby%20Cow.jpg)