Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- Amazon Kindle
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
Aktív témák
-
-
parandroid
félisten
-
Pópa
senior tag

-
PapaMaci
őstag
Hali OFFolók!
Tudjátok, melyik városban van a legnagyobb rend Magyarországon? Ha nem, megmondom. Kiskunfélegyházán.
Hogy miért is? Szombaton voltam legjobb barátaim egyikének esküvöjén, és közvetlen a ceremonia után, szaladok az automhoz, át egy piroson. persze az adott iránybol egy fél auto sem jött, csak egy egy rendörauto várt pár méterrel odébb. amikor ö el tudott indulni (villogo duda, meg minden) odaállt elém, és helyszini birságként kiszabott 10.000.- Forintot, azaz tízezer HUF -ot.
Ráadásul még a dudálos menetröl is lemaradtam... -
Henky
csendes tag
Hi!
Keresem a Prohardveren azt a topikot, amelyikbe az egyik fórumozó kamutörténeteket talált ki. Valami faluba volt, ahol a rokonság gépét kellett neki összeszerelni...
Melyik is volt az?
-
kymco
veterán
Nemrég kaptam a hírt, hogy az osztályvezetők nem mehetnek haza addig, amíg meg nem érkezik a nagyfőnök engedélye..... na most nem jó, hogy osztályvezető vagyok.....
-
Üdv
Nehezen végére értem én is, bár egy részét (zártosztály jelleg) csak átugrottam.
kymco: akkor te meg hirdesd ki, hogy a beosztottaid addig nem mehetnek haza amíg te sem.
[Szerkesztve] -
Kidus
őstag
Mi van itt gyerekek, elmegyek 1 napra, és összedől a rendszer?

Egy óráig tartott a végére érni, pedig nem olvasok lassan
-
ngabor2
nagyúr
Nem az az ügyes, aki keres, hanem aki talál! És látod, mióta megtaláltam, senkibe nem kötöttem bele
Vegyél rólam példát! Vagy ne te vegyél? Akkor valaki más vegyen rólam példát. Ja, és akinek nem inge, az ne vegye magára. Ha viszont magára ismer, akkor öltözzön fel gyorsan. -
Grafiqs
őstag
Sipi: #2524: Szívemből szóltál. Mindíg jól esik olvasni az ilyen hsz.-t.

Daffy: #2534: Igen ez is egy lehetőség de szerintem nem illik ide. Ez a forum mindíg is kilógott a többi közül. Talán a szubjektivitásával is. Ez egy kicsit más. Emberközelibb. Itt a mod.ok olyan userek akik a vezetőség döntése alapján többlet jogokkal vannak felruházva. Nem tartom jó ötletnek, hogy bot-ok modjára folyon a moderáció.
Az pedig, hogy vannak olyan userek akikkel mondjuk úgy kivételezünk az azért lehet mert olyan értékes tagjai régóta a forumnak, hogy megérdemlik azt, hogy egy picit másképp bánjunk velük. Ezt megérteni intelligencia kérdése. (Ez hangsúlyozottan nem neked szól.) Ők tudják hol a határ, és ha néha feszegetik is azt általában jószándékkal teszik. Egyébként pedig, ők is megkapják a magukét csak esetleg nem itt a forumon hanem más vonalon. (Ugy Vangelis?
)
rii: #2543: Személy szerint abból a ''balhéból'' kimaradtam. Akkor egy kicsit kevesebb időm jutott a forumra és ezért nem akartam belefolyni a dologba. Egyébként pedig az a véleményem, hogy igazad is volt és nem is. Ugyanez igaz szerintem mindkét félre. Te is egy kicsit túllőttél a célon és a kollégák is. De remélem azt, hogy idővel ez a szálka elveszti számodra a jelentőségét. (Msn-en beszélhetnénk még erről!
) -
kymco
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
Fő a kényelem....

A régi lakásunk előtt 30 méterrel állt meg a menetrendszerinti busz... gyakran lekéstem, mert mivel közel volt a megálló úgy gondoltam ráérek még lemenni, van idő...
Most meg, mivel nagy a távolság a megállótól jóval korábban kell elinduni, így az egy-két percnyi csúszás behozható (kb 20 perc a megállóig)... de ma is kocsival jöttem
. -
rii
nagyúr
valami tipp???

halkan súgd meg ....
én veszek egy range rover defender 90-et, kimegyek a moicsárhoz, összeszedem a kákákat, meg a kákákokat, aztán bevisszül őket a nagyfaluba, és jól eladjuk, oszt jól meggazdagszunk, és elmondhatjuk, hogy csomót kerestünk a kákán .....
Rez_Grof ne, mert I_am azonnal zárná .....
[Szerkesztve] -
Új MOD ?
Szalma mondjuk jó lenne minden szempontból. -
rii
nagyúr
Én már éreztem egy-két figyelmeztetés lehetősgégét, de még olyan figyelmeztetést sem kaptam, hogy figyelmeztetve leszek legközelebb. Volt amikor a tolerancia felém nagy volt, pl a a tesóm gépéről kellett leszedni egy SPY-t warezolás miatt, és új topicot nyitottam neki. Ott aztán osztottam az észt mindenkinek, de a MODok elnézték nekem. Az egy necces helyzet volt.
Úgyhogy én nem hőbörgök, hogyha valakit jobban a keblükre ölelnek, esetleg annak hasznos volta miatt. szerk.: persze nem magamra gondoltam .....
Twollah volt a másik nagy kedvenc, aki alatt folyton rezgett a léc, és él és virul. Pedig hányszor hangzott el felé a felhívás: ''....Gondolkozhatsz a következő NICK-eden.....''
[Szerkesztve] -
a_tesz
Korrektor
Bővebben: link
sásféle, melynek az a tulajdonsága, hogy sima a szára, nincs rajta se levéltő, se semmi. olyan mint egy simára csiszolt rúd.
disz iz káka
![[kép] [kép]](http://www.terra.hu/haznov/jpg/Schoenoplectus.lacustris.4.jpg)
-
tildy
nagyúr
válasz
Loretto
üzenetére
Igen tudom. De mirét nem lehet már most is sokkal mélyebbre visszamenőleg beírni? Én pl.a dédszüleimet esetleg ükszüleimet még be tudnám. Annak , hogy a nagyit beírom.. Hát az elég kevés...
Nem hinném , hogy nagy gond kicsivel több rublikát, esetleg kicsivel nagyobb adatbázist csinálni... -
Loretto
veterán
Tildy a családfás dolognak majd jópár emberöltővel később lenne/lehetne jelentősége.Valamikor el lehet kezdeni.
-
Sipi
addikt
Úgy vélem, régi motorosok, főleg, ha sokat tettek valamilyen módon a PH!-ért, megérdemlik, hogy néha szemet hunyjanak egy-egy kisiklásuk felet, vagy a jelenlegi tűréshatárt némileg meghaladó módon vannak itt. Valld be, azért jólesik Neked is, Nekem is, hogy egy ''botlásod'' után, korábbi ''jótetteid'' miatt nem bant kapsz...
Túl sokan jegyzik meg, mert túl sokan vagyunk, és egyre több önjelölt mini-Terminator, Becsületosztó, Ego-line van köztük. Szerintem nem a régi jó arcokkal kellene baszakodni, hanem a többi új és nagy arcot megkérni, tartsa otthon a nagymellényt, porolja le az óvodáskorban szekrénybe tett jólneveltséget, udvariasságot. Aki meg elhagyta, menjen, keresgéljen.
Kezdek durvulni... Mi lesz itt estére?
Tildy, Neked is: NEM ellened. Inkább érted.
Sipi -
Szalma
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
(Bővebben: link)
Szeretettel:
Szalma -
neduddki
nagyúr
HI!
Kollegak agyatok mar egy lnket a kisuveges elparolgo alkoholos totyikhoz:- ))) hujjet kapok nem tanalom:- ((((
koszi
udv
neduddki -
rii
nagyúr
A MOD-ok itt központi megbeszélés alapján moderálnak. Ezt eddig is tudtuk, rendjén is van. Én 2 napig sipákoltam a jogos moderálás topickban, válasz még az értelmesnek hitt kérdésemre sem jött. Részemről ennyi. Csomót kerestem még a kákán is. vatafak káka?
Még csak jelzés sem, hogy láttamozták. Azóta számomra a MODERÁTOR, és Parci is nem több mint egy átlag USER. Belekeveredtem akaratomon kívül, de önhibámból egy vitába, és úgy éreztem támadtak annyian abban a fórumban a nevemet emlegetve, hogy legalább egy MOD a védelmező szárnyai alá vehett volna egyetlen egy mondat erejéig. Nem történt meg.''Csak'' VladmirR volt, aki látva vergődésemet, igyekezett előnyösebb pozicóban feltüntetni engem 2x is. A MODoktól jövő érintőleges védelemről sem láttam, hogy felém is irányult volna. Igyekszem ezek után semleges maradni. Tudom, hogy számukra ez volt az egyetlen járható út, de nekem meg fájó volt. Utána is csak Loretto volt olyan korrekt, hogy kérdésemre a Ring topicban kifejtette a véleményét.
Nem bratyizást kérek, hanem igazságot.
Lehet senkit nem érdekelt ez a monológ, már megszoktam, és amúgy is csak kikivánkozott belőlem, látva a paprikás hangulatot, dobok én is egy fát a tűzre. No ez nem volt igaz. Csak kiirtam magamból bánatom.
Továbbiakban nem is érdekel! Az a baj, túl érzékeny vagyok. -
tildy
nagyúr
Az ember folyamatosan változik. Én is rengeteget változtam mióta itt vagyok.
Szal nem kell elfogadni. És ha túl sokan megjegyzik , akkor annak esetleg lehet valami oka. (Bár erre meg uyge ott van a mondás: egy millió légy ugyebár nem tévedhet
Egyél te is....)
Tudod sipi vannak olyan dolgok, amik eleinte viccesek, poénosak, meg elfogadhatóak stb, de idővel kezdenek az ember idegeire menni.
Midnegy , feleslegesen jártatom a lepénylesőm. -
Amennyiben olyan ügyet kell intéznetek, amihez időpontot kell foglalni, tegyétek a neten. Majd' egy héttel hamarabb kaptam így időpontot, mint az okmányirodában sorbanállva kérve.
Sipi:
Nem tudom, miért került elő a téma, de reggel böngésztem a Legszebb nők topikot, és arra lettem figyelmes, h. az 1. archív egy szép arcképpel kezdődött, mostmeg már azon megy a vita, h. ilyen-olyan szerveket nem lehet belinkelni. Ez oké. Azonban, h. egyesek direkt feszegetik/feszegették a határokat???
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Tudom, hülyén hangzik, de vannak itt olyanok, akik szinte a magalakulástól kezdve itt vannak. Személyes ''varázsukkal'' segítettek kialakítani a PH!-fórum arculatát. Az akkori időkben még tűhető volt a modoruk, jelenlétük. Furcsa lenne azt mondani, hogy két évig jó voltál, most változz vagy tűnj el.
Ezt lehet nem szeretni. Magánügy - így is, úgy is el kell fogadni. Vagy unreg.
Ez nem jelenti azt, hogy másoknak joguk van ilyennek lenni. Tetszik, nem tetszik, ez személyes kiváltság. Minden mamának van kedvence, s mivel ez a hely az átlagnál jóval erősebb szubjektivitással bír, elmaradhatatlan tényező az ilyen ''kövületek'' megléte, eltűrése.
(Ez egyébként nem jelenti azt, hogy magánban ne kaphatnának figyelmeztetést. Kb. mint egy tanári kar. A hibázó tanárt is megróják, de nem a gyerekek előtt.)
Sipi -
Daffy
őstag
A moderátorok minden fórumban jótékony hatással vannak ha tetszik ha nem.Egységes logóval,névvel,akármivel kellene moderálgatni egy központi mail címmel és akkor elkerülhető lenne a személyeskedés,anyázás,stb.Így a moderátorok nem lennének kitéve a személyes sértegetésnek,a fórumozók pedig nem tudnák kiélni a személyes támadás sikerét.Többségében amit láttam eddig moderálást az jogos volt.Volt olyan is ami nem tetszett de ez van.Hál istennek ez a kevesebb.Ami Nekem mondjuk nagyon furcsa az az hogy vannak olyan emberek akik mindenféle szankció nélkül sértegethetnek embereket.Rengeteg fórumtémát átolvastam és nem egyben láttam ezt.És erre nem mentség az ''ő ilyen,meg kell szokni'' duma...Nem írtam fel hol mikor kivel, mert ennyire nem érdekel.Csupán Nekem ez volt furcsa és ez a személyes véleményem.
-
tildy
nagyúr
válasz
ladybug
üzenetére
Hm, jó hogy megmagyaráztad, mert nálam a ''tartani'' szó egyet jelent a félelemmel (a megalkuvással is) az ''erőssebbel'' szemben.
Sajnos ebben volt eddigi életemben részem, úgyhogy az ilyesmire (sajnos) harapok.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Panther: titok. (hm, te sem lennél rossz mod, most, hogy így belegondolok
)
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Szerintem a személyes hangulathoz semmi köze annak, hogy személy szerint tudod, ki törölte ki a hozzászólásodat vagy zárta be a topikodat.
Nem két felhasználó van ''user'' és ''moderátor'', csak a moderáció nincs nevesítve. Persze nem minden fórumon van így, de előfordul nem egy helyen. -
Sipi
addikt
Szeretem a szubjektumot. Azt sem tartom bajnak, ha egy kvázi virtuális térben úgymond túlsúlyba jut. Megadja a savat-borsot.
Alapvető probléma (hangsúlyozom: egyeseknek!) a moderátori munka milyensége, de mostanság már lassan a léte is. Emlékezz! Lapozz vissza 1 évvel ezelőtti hozzászólásokat. Emberek írtak embereknek, s emberek moderáltak. Ebből vita néha támadt, kulturáltan, gyorsan lefolyt. Mindig volt végső érv, melyet elfogadtak az érintettek.
Most kvázi anyázás megy, a user-ego kibírhatatlan korlátozása. Mi az? Megnőtt a környezet ego-szintje?!? Ma már mindenki, aki fórumra ír, miniatűr istenség? Üstökös, akinek nem lehet elhomályosítani a csóvályát?
Amint úgy érzik, csorbul a mindenre kiterjedő önmaguk (határ az Univerzum széle), jön a fékezett habzás. De csak a virtuális fékezi, egyesek ebből is megpróbálnak kitörni.
Miért nem lehet csendben elfogadni a moderáció tényét, milyenségét? Miért van, hogy egyeseket még sosem kellett moderálni? Miért érzik egyre többen, hogy önmaguk csorbulnak, ha egy leírt szövegükben javítás történik?
Nem ellened, veled...
Sipi -
kymco
veterán
Megyek ebédelni.... Tökfőzelék lesz....
-
Loretto
veterán
Érdekes a téma..
-
WN31RD
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Maximálisan támogatom. (Hogy én milyen szemét vagyok... de így merjen puhánynak nevezni valaki...
) -
ladybug
őstag
Akkor azt hiszem ez a _tartani_ egy kis magyarázatra szorul. A tartanit úgy értettem, hogy becsülni, tisztelni (mint ahogy tildy és szalma is mondta), elfogadni a döntéseit ''hisztik'' nélkül stb. Nálam a tartani ezt jelenti.
A moderátorokat nem istennek tartom. Egy motorként kell, hogy működjenek, mert különben a fórumon elszabadulnak az indulatok.
Ha v.mi mondanivalójuk van, meg lehet velük beszélni kultúráltan, emberi nyelven, és még netalán vitatkozni is lehet velük. De igenis nagyon sok olyan eset volt mostanában, ami kissé gyermeteg vitákba torkollot, pedig meg lehet(tett volna) másképp is oldani. -
Sipi
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ne emelkedj felül. Fölösleges egymáshoz hasonlítanotok - ennyi erővel botokis moderálhatnának, tök egyforma szavakkal.
Nem baj az, ha van egyéniség a fórumon. Ha ez fáj egyeseknek, hadd fájjon. Akkor legyél a személyes modom, én bírom a cinizmust és iróniát.
Sipi -
tildy
nagyúr
Abszolút nem volt benne ilyen gondolat. Abszolút nem.
Viszont elég jó emberismerő vagy

-----------------------------------------------------------------------------
Peterket: nekem lenne egy ajánlatom. Nagyon higgadt és nyugodt ember, egyszerűen hihetetlen , hogy létezik ilyen.
De szvsz tudod kiről van szó.
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Ugye ez ma nem lesz 'milyen a jó moderátor?' topik?
Részemről elismertem, hogy nem vagyok tökéletes, és hibázhatok. Ezzel mindenki így van. Úgy érzem, képes vagyok tanulni a saját hibáimból, illetve kulturáltan megfogalmazott kritika esetén bárkinek elismerni azt. Ha találtok valakit, aki szerintetek megüti a mércét, ajánlhatjátok moderátornak Parcinál. Szívesen látunk minden segítséget.
p -
faster
nagyúr
válasz
ladybug
üzenetére
Nem értek veled egyet. Den a legjobb példa arra, hogy még igencsak komoly vitába is bele lehetett menni vele
, és pont azért, mert nem kellett tőle tartani, annak ellenére, hogy moderátor volt. Ő, mint moderátor csak akkor avatkozott be, ha feltétlenül muszáj volt, és én ezt tiszteltem benne. Kár, hogy mostanában ritkán fordul elő. A másik véglet az, amikor valaki minden kis piszlicsáré dologba beleköt, és csak a ''szabályzat'', ami létezik neki. Lehet, hogy szerinted a moderátor azisten, és mi csak vendégek vagyunk, de ez nincs benne a szabályzatban, tehát nem igaz. 
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
(A kijelentésed egyszerűsége tartalmazhatja a következő hátsó gondolatokat is: nem minden moderátort tisztelsz.
Erről írtam: optimális lenne, ha a MODERÁTOR funkció olyan mértékben elválna a gyakorló személyétől, hogy ne merüljön fel benned a fenti kijelentésedet inspiráló gondolatsor. Egyet akarunk.
)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
(Te kisnyúl vagy a tenyészbakok között...
)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Majdnem etalon -> ex _Bálint_... Moderátorként sokat ''puhult''.
-
parandroid
félisten
válasz
ladybug
üzenetére
Értjük, hogy mit mondasz, és igazat adunk (Szalmának) is. Valóban volt rá példa, hogy túlságosan nyíltan és közvetlenül közelítettünk azokhoz, akiket régóta ismerünk, és elismerem, hogy ez visszatetszést válthat ki abban, aki nem néz (lát, vagy egyáltalán láthat) a dolgok mögé (a zárójeles résszel elsősorban az újoncokra gondolok). Miután amúgy sem ez volt az első kritika az utóbbi pár napban, ami a cinizmusomat és a szarkazmusomat érte, ígérem, hogy személyes véleménynyilvánítás esetén erőmön felül próbálok mindenki számára elfogadhatóan reagálni - akármilyen nehéz dolog az alaptermészetemen felülkerekednem.
p -
tildy
nagyúr
válasz
ladybug
üzenetére
Egy jó moderátortól nem tart a user, hanem tiszteli, és becsüli
(mert igazságos, nem részrehajló, blablabla)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Persze láttam én már karón varnyút, vannak olyan userek, akiknek aztán magyarázhatsz...
[Szerkesztve]
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De ha félnék is, hoznám egyesült univerzum manóim, és megerősített támadást intéznénk ellened

)