Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Leégett egy leégés ellen tervezett ROG Equalizer
- A spanyolviaszt nem, csak a görgőt találná fel újra az Airra Labs egere
- Nekiment a MacBook Neónak az AMD
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Mert már fajlagosan az 1TB-os HDD gyártása nem éri meg.. Ezek valószínűleg hamarosan tényleg kifutnak.
-
kasza blanka
aktív tag
Emlékeztek a kétezres évek elején ha normáls pécét akartál, akkor egy havi fizetés volt. (vga nélkül, ha gémer vagy) Visszajött ez az időszak. Még mindig jobb mint a kilencvenes évek, amikor egy gép fél éves fizetés volt.
1 havi fizuból még akkor sem kaptál normális PC-t. A csúcs VGA másfél havi átlagbér volt a megjelenéskor (Gef 4400 2002, aztán 9800pro 2003).
Előtte meg pláne más volt a helyzet. 93 őszén vettem egy 245MB-os Maxtor 7245A-t 27ezerért (egy 20MB-os Seagate MFM HDD-t váltott). Valahol a Bécsi úton volt a bolt, direkt odatelefonáltam előző nap. Mire másnap suli után odaértem, már csak 1 darab volt, az is félrerakva: Ács Péter Csókakő 27.000,- Ft - ez volt a HDD-hez adott kis füzetecskére tollal írva, ez így belém vésődött. Tanakodtak nagyon az eladók, hogy odaadják-e vagy sem, de mondtam, hogy direkt felhívtam őket előző nap, ezért utaztam át az egész városon. Megsajnáltak, vagy nem tudom, de végül odaadták (Peti utólag is bocs, ha esetleg olvasod
)Nettó átlagbér 1993 őszén 18e pénz volt, azaz 1.5 havi átlagkereset volt a HDD. Ma ez 820e Ft lenne. Na, adna valaki 800k-t egy 16TB-s HDD-ért?
(ma ez felelne meg neki kb)2001 őszén egy középkategóriás gép mindennel együtt olyan 175e volt, a nettó átlagbér meg 65e. Bp-n egy 100-120e már elég jó fizu volt.
Athlon 1200
VIA chipsetes olcsó alaplap
128mb SD
Gef2 MX400
20GB HDD
Vmi olcsó 15" CRT
CD író
SB Live Value
olcsó ház+táp+egér+bill -
djculture
félisten
Igen. Mert egy csomó internetes újság írásában ez a duma ment a balhé előtt. Hdd az már elavult, lassú új gépbe már csak ssd ajánlott. Pedig hát megvan a hdd nek is a helye. De nem ilyen elborult árakon.37590ft egy 1Tb os vinyó legolcsóbban ami új.
-
Samus
addikt
Mi lesz a vége? Sírás. Az Asus meg talán Asrock panaszkodott, hogy az alaplapok eladása 25% körül esett vissza az első negyedévben, nem csak a DDR5, hanem a régebbi platformoké is. Senki nem akar új gépet építeni. Majd ha megint degeszre keresik magukat az aktuális hardvergyártók, kitalálnak valami új tömörítési módot, hogy kevesebb helyen férjen el a cucc (lásd memória). Gépházat vegyetek, azok most olcsók, amíg ki nem találják, hogy a szervertermekbe az kell, ARGB ventikkel és AIO-val...
-
MasterDeeJay
veterán
Pont most kellett rendelnem 6TB-os HDD-t backup szerverbe, valami netto 6x ezer forint volt CMR-es. Régi 4TB-ost cserélem le és ideiglenesen egy tartalék SAS 6TB-os van benne sata-sas adapterrel csak hát fölösleges a gyors SAS vincsi nálam ilyen célra.
Érdekes lenne mondjuk egy SSD meddig bírná ilyen környezetben, azaz 6-8 évig napi párszáz GB írás megy rá. Meg mondjuk rögzítőbe, ott az egyik már 8 éves de nem tudom mennyi a napi írása.
Szóval van amire nem jó az SSD meg ugye az SMR-es HDD sem. Azaz hideg mentésre SMR ha 0-ról van írva úgy szoktam használni de éles meleg mentésre isten ments.
Otthon a levedlett szervervincsiket használom. Nagyon régen vettem saját magamnak még tizenx éve, akkor volt a 3TB-os WD Green valami 24eft. -
Archttila
veterán
Igen ott a pont. Fontos dolgok vannak rajta ami mindenképp backupot igényelne de hová?
A legjobb megoldás egy legalább LTO 5-ös szalagos meghajtó lenne. Nagyon tartós adathordozó. Csak egy LTO 1-es maghajtóm van és winXP alatt ugye van még beépített ntbackup, azzal próbáltam és szépen le tudtam menteni 200GB-ot. De a fontos mappák több vinyón is megvannak. A nagy vinyókkal az a baj hogy ha elszállnak akkor sok adat veszik le egyszerre. Mindenképp csináljunk párhuzamos mentéseket több meghajtóraMindenképp csináljunk párhuzamos mentéseket több meghajtóra
Így van de nem csak több meghajtóra, de több helyre is. Az adatmentés aranyszabálya a 3-2-1 stratégia ugye...

-
raus
aktív tag
És mi van a 25 tera diszken? Nekem az elmúlt 15 év fényképei, meg minden személyes adatom, ami mentést igényel pont épp nem fér rá egy 32 gigás pendrivera.
Igen ott a pont. Fontos dolgok vannak rajta ami mindenképp backupot igényelne de hová?
A legjobb megoldás egy legalább LTO 5-ös szalagos meghajtó lenne. Nagyon tartós adathordozó. Csak egy LTO 1-es maghajtóm van és winXP alatt ugye van még beépített ntbackup, azzal próbáltam és szépen le tudtam menteni 200GB-ot. De a fontos mappák több vinyón is megvannak. A nagy vinyókkal az a baj hogy ha elszállnak akkor sok adat veszik le egyszerre. Mindenképp csináljunk párhuzamos mentéseket több meghajtóra -
Krugszvele
senior tag
És mi van a 25 tera diszken? Nekem az elmúlt 15 év fényképei, meg minden személyes adatom, ami mentést igényel pont épp nem fér rá egy 32 gigás pendrivera.
-
Graphics
Jómunkásember
-
raus
aktív tag
Szerintem ez nem így van. Igenis kellenek a HDD-k. Ha SSD-n akarsz tárolni mindent akkor a gatyád rámegy és aggódhatsz hogy meddig lesz rajta. Igenis hogy jó a vinyó ha van. Nekem van vagy 25TB minden fajta. De a legjobbnak a WD Purple vinyókat tartom.
-
GreatL
őstag
Elkezdtem a rawjaimat áttenni veszteséges avif-ba, a mobilvideók bitrátáját is levettem 3000 alá, így nem fulladok meg a tárhelyeimen. Muszáj már ezzel foglalkozni.
-
Graphics
Jómunkásember
Én követtem az árakat a megindulástól kezdve.
Dec 11-én még 11 ezerért tudtam venni 512-es új OEM SSD-t hardverapron.
Ez pár hét alatt megduplázódott.Most normalizálódik, mert a hirtelen kiugrás után normalizálódtak az árak.
Én a használtpiacot vagy a közel új bontott SSD-k piacát figyeltem ,de párhuzamosan a HDD-kre is ráfigyeltem, mert épp megdöglött a NAS-ban pár WD RED. ( szerencsére nem azonnal így volt időm menteni is. Akkor vettem pár régebbi HGST-Hitachi-t, azok most még ha kicsit hangosabbak is ,de stabilan teljesítenek)
Most nagy volt a kereslet, de azóta azt látom mindkét területen van egy enyhe csökkenés.
-
Victoryus
addikt
Htpc-be teljesen jó a hdd is, sorozatokat seedelni. Csak akkor ne az alvós szobában legyen.
Biztonsági kamera is szereti.
Biztonsági mentésre is jó.
Aki meg vlogger, annak is jó lehet biztonsági mentésre gondolom én. Nyilván ssd-n levő anyagot vágja, de a kész anyagot tudja tárolni, ha akarja.
Ssd-nek bizonyos időnként kellene áram, mert külünben a cellák töltése eltűnik, ás pá pá az adatoknak. Hdd meg elvan a fiókban évekig. -
ViZion
félisten
Nevesítenéd kérlek azt az elméletet, amely szerint a merevlemezek már nem kellenek senkinek? Még a saját példád is – örömködsz, hogy nem kell ilyen drágán venned, mert már van – pont a kiinduló feltételezésed cáfolatának tűnik.
Szerintem az SMR vezérlősekre gondolt. De csak tipp.
Tavaly meghalt a WD RED vinyóm, bőven túlteljesítette az elvárásokat, mentésem volt és olvasható is maradt. Kicsit morcos voltam, de most már örülök, hogy nem húzta tovább, így én is időben cseréltem...
-
Krugszvele
senior tag
Nevesítenéd kérlek azt az elméletet, amely szerint a merevlemezek már nem kellenek senkinek? Még a saját példád is – örömködsz, hogy nem kell ilyen drágán venned, mert már van – pont a kiinduló feltételezésed cáfolatának tűnik.
ez engem is érdekelne, mivel a legyártott darabszám évről-évre növekszik, ha nem kellene senkinek egyrészt csökkenne másrészt olcsóbb lenne. Az egy dolog, hogy otthonra nem kell "senkinek" (használ még valaki hdd-t?) de az adatközpontokban olcsó az egy terabájtra eső költsége.
Eszembe jutott, hogy bizonyos gyűjtögető típusú emberek még otthon is használhatnak ilyet, láttam már valakinél 4x2 terabájtos otthoni NAS-t! Hogy mit tárolhat otthon annyi mindent az totál rejtély. -
ergoGnomik
aktív tag
-
Krugszvele
senior tag
Emlékeztek a kétezres évek elején ha normáls pécét akartál, akkor egy havi fizetés volt. (vga nélkül, ha gémer vagy) Visszajött ez az időszak. Még mindig jobb mint a kilencvenes évek, amikor egy gép fél éves fizetés volt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BMW topik
- Viccrovat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 I i7-8665U I 16GB I 256SSD I 13,3" HD I W11 I 6 hó gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 I i7-10610U I 16GB I 256SSD I 13,3" HD I W11 I 6 hó gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 I i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I 6 hó gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 Yoga I i5-8265U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I 6 hó gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 I i5-8350U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I 6 hó gari
- Fibocom L850-GL WWAN 4G LTE mobilnet kártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5589, 100% AKKSI
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
- ASUS ROG STRIX Z690-F GAMING WIFI DDR5 Alaplap
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB/512SSD spaceblack
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
)
(ma ez felelne meg neki kb)