Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
-
(rögzített hozzászólás)
Van egy csomó Friend code a Switch topik összefoglalójában, ha megnézitek és nem szerepeltek benne, küldjétek el nekem a tiéteket, az újakkal kiegészítve átmásolom S2 ÖF-ba az egészet. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tl-x
addikt
Egyetértek veled, fiam 10 évesen kapott Xboxot és 27-es monitort mert nem akartam, hogy belebújjon egy kis képernyőbe. Sajnos a többiek hatására vett magának mobilt és sokat játszik rajta, bár a family linkkel lekorlátozzuk az idejét. Switchel is csak TV-n hagyom őket játszani.
-
tl-x
addikt
válasz
hombre[EU] #1691 üzenetére
Nyárra már kint lesz a 2?
-
tl-x
addikt
válasz
l.skywalker #1687 üzenetére
4 gyerek? nem semmi. Mondjuk gondolom függ az út hosszától, mennyire szerpentines, mennyire érzékenyek rá stb. Nálam Horvátból hazafelé mindkettő kitaccsolt a kocsiba és 2 órát vezettem hányásszagban, pedig csak a középre feltett iPadről néztek mesét.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Flashback #1685 üzenetére
Négy évesnek szerintem én még egy olcsóbb tabletet vennék, egyrészt mert nem nagy érvágás, ha tönkremenne a készülék, másrészt talán könnyebben találn a szülő olyan egyszerűbb játékokat, amikkel a logikai készségeiket meg a motorikus funkcióikat erősítik a gyerekek (mondom én, aki 4 és fél évesen Boulder Dasht, meg Giana Sisterst nyomkodtam
)
-
morfondőr
addikt
válasz
Flashback #1685 üzenetére
Nálunk Switch Lite van nekik, az ő kezükhöz pont jó a méret! (Így bele gondolva a Switch 2-nek biztos problémája lesz azzal hogy kisebb gyerekeknek túl nagy lesz szvsz.) Viszont azt ugye nem lehet TV-re kötni és egy konzol/fő. Ami jó, hogy már 50k körül vagy alatta is lehet kapni megkímélt példányokat.
Játékok: Mario Kart, Kirby-k, Yoshi, Paw Patrol játékok, Mario Wonder első körben. -
Sziasztok,
Nyäron a kicsit több mint 4 éves ikreinket szeretném meglepni valami kézi konzollal hogy a hosszú autós utakon legyen 1-2óra elfoglaltságuk.
Nincs tapasztalatom a Nintendoval már vagy 30 éve, így a segítségeteket kérném mit vegyek?
Switch 1 vagy Switch 2 esetleg valami Alis emulátoros kézikonzolt?
Ha switch mit vegyek mellé? Mario Kart? Apának meg valami Zeldát?
Elöre is köszönöm a válaszokat.
MOD: Van valami Szülői mód amivel lehet korlátozni öket? -
A baj az, hogy nem jött át miről beszélek. Ahogy Szabi mondja, "monumentális alkotások születtek", és azt gondolom ez mindegyik konzol generációról és a PC-ről is elmondható. Nem biztos, hogy csak a vas gyenge, hanem inkább a fejlesztés lett elképesztően igénytelen. (Persze ettől még a Switch 1 borzasztóan gyenge ami érthetően kevés optimizmusra ad okot a 2-vel kapcsolatban.)
A linkelt videóból pont az derül ki, hogy milyen erős és sokoldalú hardvereink vannak, és van is számos példa rá, hogy mit kihoznak belőle. Pont a Red Dead Redemption 2-ből egy jelenetet használnak fel példának a grafikáról szóló résznél. Az a játék még ma is hihetetlenül gyönyörű, miközben a hardverigénye ma már nem olyan durva. Már PS4 Pro-n is jól nézett ki, ha kapna remastert a mai konzolokra, simán hozná a 60 FPS-t még nagyobb felbontással, szebb látvány mellett. És akkor a Last of Us 2, God of War Ragnarök, Uncharted 4 és egyéb 1st party címek minőségéről és látványáról még nem is beszéltünk. Abból, hogy ugyanezen a vason 60 FPS mellett csak 1080p-ben tud renderelni egy PS5-ön vagy XSX-en a Kingdom Come, nekem az jön le, hogy félkészen adják ki.
"Nem az általad szép grafikának titulált valamin múlik" - márpedig ha nem néz ki jobban, nem komplexebb a játék mechanika, fizika, stb., de sokkal szarabbul fut ugyanazon a vason mint egy másik példa, akkor szerintem nincs miről beszélni.
A fórum témájához visszatérve: a gyenge vasra a mostani nagykonzolok helyett inkább a Switch 1 a jó példa, ahol a flagship 1st party cím (Zelda TotK) is már beszaggat. Na az tényleg gáz! Pedig biztosan elmentek a falig az optimalizációval, nem úgy, mint egyesek manapság.
-
Sirandrish
Topikgazda
Hát ha a Switch 2 valahol PS4 és PS4 pro között lesz nyers erőben, akkor azért a Nintendi tud majd villantani. Elég komoly dolgokat kihoztak a Switchből is.
Az persze más kérdés hogy a multiplatform címek valszeg nem a Nintendo gépén lesznek a legszebbek, és mivel valszeg megint egy generáció közepére nyomja be a N a gépét, így a végére el is fognak kopni a multis megjelenések, de Nintendot szerintem senki se egy Fifáért, Codért vagy épp Need fos Speedért vesz.
Ha leraknak nekem egy (vagy 2) olyan Zeldán ami mondjuk egy GoW vagy Horizon szintjén lesz grafikába, én már tuti hogy földhöz verem a seggem örömömben! -
Szabi®
addikt
Az a baj hogy az emberek nem értik meg, hogy a látvány alappillére a hardver, ha nincs hardver, szép látvány már 1000% hogy nem lesz, és akkor ott a másik mérleg, hogy van hardver, de még így sincs látvány, pedig így már lehetne. A hardver megléte a többi konzolt igazolja, hisz monumentális alkotások születtek, akár Uncharted akár God of War, akár Halo infintie, a kulcs, van alattuk hardver. A Switch játékok is "pofásak" de látványban 3 generációt vannak lemaradva, igen 3-at. Közel 20 éves a lemaradás. Ez a Tom's Guide és a többi valamirevaló siteon már nincs is vita, hogy ps3 alatti szint a legtöbb esetben. Nah ezt a 3 generációt kellene most valahogy beérnie a Switch 2-nek. Hardver kell, mert ha megint "nincs" akkor ez a lemaradás csak fokozódik. A legvaskalaposabb nintendo fanok akiknek fát lehet vágni a hátukon, is látniuk kell mekkora kontraszt lett a többi konzolhoz képest. Elég egy alap focis játékot megnézni . . . Ha nincs hardver, akkor esély sincs villantani, akkor az eldőlt.
-
3L1T3
addikt
válasz
Sidorovich #1680 üzenetére
Az a baj, hogy továbbra se értik az emberek , hogy miről szól az erőforrás igényesség. Nem az általad szép grafikának titulált valamin múlik. De ajánlom figyelmedbe a következő videót, meg úgy mindenkinek és akkor talán egy fokkal közelebb kerültök az igazsághoz:
[Branch Education - How do Graphics Cards Work? Exploring GPU Architecture]
-
válasz
morfondőr #1677 üzenetére
Mindegyik konzolnál és (és PC-nél is) van példa mindenre. Egyes játékok lényegesen élhetőbb hardverigénnyel is tudnak baromi jól kinézni és stutter nélkül, vaj simán jól futni. Ameddig ilyenekre látok példát, szerény véleményem szerint kevés mentség van a fentiekre. Persze a műfajtól is függ, de akkor is. Ha nem párosul a fenti valami extrém részletes grafikával vagy fizikával, akkor mire megy el a számítási kapacitás?
PC-n is néha azt látom, hogy a gépigény és a látványvilág között óriási szakadék van néha.Néhány ellenpélda:
God of War:God of War PC:
Doom Eternal:
-
morfondőr
addikt
Itt sem röpködnek a 4K 60fps-ek:
Minden úgy van felskálázva és 60 fps-nél még úgy sincs meg a 4K kivéve a Pro-nál! -
morfondőr
addikt
40 perces elemzés a Switch 2 várható áráról: Switch 2's Price - the key factors
TL;DR: $400 minimum, de nagyobb az esély a $450-re. Ettől drágább max. akkor ha valami pluszt adnak hozzá, pl. nagyobb tárhely vagy online előfizetés. -
pzstm
titán
válasz
Sirandrish #1669 üzenetére
Az a baj, hogy csak PS gamet keveset tolok es azt is gyorsan kiporgetem kb, a tobbi meg Xbox gamepass es nem darabonkent adok erte 70EUR-t. De Gamepass van PC-re is igy hamar bezarul a kor. Megtehetnem a PS-t i, sot a jatek megvetelet is de valahogy a testem ellenzi a penzszorast
-
válasz
Sirandrish #1669 üzenetére
nekem csak Switch van meg egy régi laptop meg ipad, ahol hol xcloud, hol GFN megy
nekem nagyon bejön a game streaming, az Onlive-on is végigjátszottam pár játékot 13 éve már.
-
Sirandrish
Topikgazda
Nekem eddig a PC + PS5 + Switch volt az isteni kombó, de mivel kicsit késve ugyan, de PC-re is jön minden ami PSre érdekel, így az kiesik az egyenletből...nálam legalábbis.
Pedig én imádom a konzolokat (a boxot kivéve), azt is imádtam hogy a TV-t konzolok vették "körbe", de sajna PC mellett (nekem) totál értelmetlen volt a PS. Gyakorlatilag 2 év alatt 3-4 játékot vittem rajta végig...úgy adtam el a 2 éves konzolt, mintha akkor bontottam volna ki a dobozból
Persze akinek nincs helye PC-re, vagy épp olcsóbban akarja megúszni, annak még mindig kell a PS.
-
Szabi®
addikt
válasz
hombre[EU] #1664 üzenetére
Értem, majd ha kapunk ilyet, addig ez a más "tolla".
-
Szabi®
addikt
Akkor lett volna jobb, ha a desktop vonalat nem teszi hibriddé, így a saját kompromisszumai közé szorult. Ez most épp bejött, látod a Wii U nem jött be, pedig az is hibrid volt már. Ilyen a piac, hektikus. Ha gyártok autót is, meg gyártok repülőt is, nem fogom egybegyúrni, hogy se repülni, se úton közlekedni ne tudjon "jól".
Ha megmarad a desktop vonal, akkor ezek elkerülhetőek lettek volna. Szted miért ontja magából a mainstream az érzékenyítő videókat hogy majd a Switch 2 ilyen lesz, meg olyan lesz ? Közben a reddit meg rogy a teljesítmény spekulációktól, mert sokan tartanak attól, hogy megismétlődik a hardver elégtelensége. És most itt látszólag jó mindenkinek minden, de ha beleolvasunk a Switch 1 topikba elég sokan számonkérték a frame problémákat, bizonyos címek teljes hiányát és még sorolhatnám. -
pzstm
titán
válasz
Sirandrish #1658 üzenetére
Konkretan logikusabb es jobb kb nem is kepzelheto el, s raadasul nappaliban is elferne nalam a pc
-
Szabi®
addikt
válasz
Sirandrish #1657 üzenetére
Én is egyébként ebben bízom , hogy ha nem is lesz 2Tflops a gép (4 biztos nem lesz), de csak valamit ügyködnek majd. A Switch 1-et elszámolták, ez nem is vitatárgya, de reméljük most kárpótolják a sok millió vevőt.
-
Szabi®
addikt
Az sem a nintendo hibája hogy a Zeldában esőben attacholni valamit 15fps-re ejti a frame-et, merthogy a Swtich erős, csak nem tudnak programozni (ezekszerint ők sem). . .
Az sem a nitnendo hibája hogy egy 9600gt-nek felel meg a hardver amit belerakott.
A mostani hardver egy gtx 1650-nek felel meg, aminek a floating (lebegőpontos) teljesítménye nincs 3TFlops, a fizikai valós teljesítménye amit az elmúlt 6 évben letudott adni és monitoroztak, meg még ettől 40%-al kevesebb. -
pzstm
titán
válasz
Sirandrish #1653 üzenetére
Nekem joideje nincs PS most odahaza…nem tudnam mire hasznalni…mire jon uj Ghost of Yotei azzal meg kivarom a PC-s megejelenest lehet es addigra tenyleg csak Nintendo es PC lesz(plane ott gamepass is van)
-
Szabi®
addikt
Vissza 2008-ba . . . .
Nagy szemét a nintendo am. Saját magának kiherélte a hordozható handheld vonalát, meg így most a desktop vonalát is, és a legelvakultabb fanok, most tudnak azzal védekezni "de hát hordozható, azért ilyen csúnya"
Akkor viszont a fő konzol, térjen szépen vissza oda, hogy tv-re kötöd, és adjanak valami vasat és nem hordozható, a Switch Lite-ot meg tartsák gyártásba, és akinek az a látvány elég, vegye csak azt.De ugye ez nem jó, mert akkor a nintendonak a desktop vonalhoz tényleg kéne adnia hardvert, és akkor ő akkorát nem kaszál. Így nem is ad hardvert, amit elad azon így is rengeteget fog, és ugye jönnének a szerencsétlen vásárlók akik kénytelenek megvenni ezt, hiába voltak csak handheld/csak desktop vonalon eddig. Ezért ugrott meg a Switch eladások, ötvözte a két tábort. Szép üzleti árukapcsolás, viszont ha a gép hardveresen rosszul muzsikál megint, akkor ez a fajta üzletpolitika fenntarthatatlan hosszútávon. A Switch 2-ön sok áll, vagy bukik, ha nem ér el egy konzisztens szintet a gémer érában, akkor a nintendo megint csődhöz közeli állapotba kerül, amit viszont maximálisan meg is érdemel.
-
Drivv
Arcképgyáros
A Star Wars Force Unleashed-et már nagyon vártam Switchre,
Én kis naív azthittem, hogy legalább az Xbox vagy PS3-as verziót kapom meg.Erre megvettem és derült égből villámcsapás volt 15 Euróért, hogy a Wii verziót adták oda.
Ohh mondom ez a lehetőség meg se fordult a fejembenMajdnem elsírtam magam mikor megláttam
[link]
-
Szabi®
addikt
Nem a saját címek, de ahogy a Hogwarts, Wrc, Mortal 1, WWE 2018, MLB(és még hosszasan sorolhatnám) kinéznek, az pontosan azért történt, mert a nintendo hanyag volt, és megmert lépni olyan hardverrel egy erős kihagyott ziccerek sorát, amivel ezeket az amúgy jó kis játékokat "megszentségtelenítette".
A belső címek jól néznek ki, pofásak, minden a helyén van bennük, de nyilván ezeket ha lezongorázza az ember, akkor jönne az, hogy nah akkor multiplatform. És erre írtam azt fentebb, hogy csak merem remélni hogy épít a multiplatformra és ad hardvert is az ember pénzéért. Mert ezek a hardverek akár hordozható akár nem, filléres tételek. Ha nem ad, akkor átment fillér@@szásba és megint jönnek a 15 éves játékok, gyenge portok, remasteredek 97-ből, meg a leghitványabb baltával faragott indie-k 15 ezerért . . . Még egyszer NEM, köszönöm. 2025-ben KONZOLON egy olyan látvány, mint a Mortal 1, vagy Hogwarts lesújtó, szavakkal nem lehet kifejezni, mekkora visszalépés a tech világban egy ilyen látvány. A Ps3 szintet nem tudtuk elérni. -
NyMRooD
őstag
Az MS kiadja a Forza-t PS-re, ha annál a címnél elengedik az exklúzivitást akkor szvsz jó esély van a pletykált switch 2-es MS játékokra is.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
l.skywalker #1645 üzenetére
og prankster
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #1644 üzenetére
és nem hiszed el, de pont Remi ugrott be nekem is mikor elkezdtem írni
a kedvencem amióta beszökött a Francia Kupa díjátadójára egy szurkolói mezben -
hombre[EU]
veterán
válasz
l.skywalker #1641 üzenetére
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Baltazár123 #1634 üzenetére
Mobilod csak van, egy rárakható Ipega controller meg ha nem is filléres tétel, de nem drága.
Nagyon off, de mióta wifi 6-os routerem van, nagyon élem ezt a gamestreaming dolgot (amúgy 2017 óta használom a PS Remote Playt, meg a Pc-s Moonlightot, így volt szerencsém végignézni a fejlődésüket), teljesen natív ma már a minőség, lag nélkül.Reménykedtem amúgy benne, hogy a mindig újító N is meglép valami ilyesmit, és dokkoló helyett wireless módon küldi ki a képet a Tv-re, de maradtak a biztonsági játéknál a dokkolóval.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
hombre[EU] #1640 üzenetére
Egy hét múlva már 360 lesz érzem én
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #1640 üzenetére
Mielőtt az előzőt is megdupláznád szeretném megkérdezni, hogy:
- van-e kocsid?
- merre laksz?Magam és a családom épségében ezekre kérlek válaszolj 15 napon belül illetékbélyeggel ellátva.
Opcionális válaszadás erre a lehetőségre:
- van jogosítványod? -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
hombre[EU] #1635 üzenetére
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
hombre[EU] #1635 üzenetére
Mint egy falat kenyér...
-
válasz
TrishtanAG #1633 üzenetére
PS Portal
- ha ilyen lenne a kijelzője a S2-nek, nem panaszkodnék.
-
hombre[EU]
veterán
nekem elég,ha a mariokart 240fpssel megy
-
Baltazár123
őstag
válasz
TrishtanAG #1633 üzenetére
lagzik, nem az igazi és akkor még mindig kell valami kütyü, amivel játszol, ha mégsem zavaró a késleltetés
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Baltazár123 #1630 üzenetére
"mert ha valaki játszik, akkor mondjuk a nappaliban nem lehet TV-t nézni."
Erre találták fel jó egy évtizede a gamestreaminget, ami például a Remote Play a kék oldalon.
-
Rigormortiis
veterán
Én annyit várok, hogy kb egy ps4 szintet hozzon, a többit megoldják játékélményben. Erről szólt ez a generáció is. Jó eséllyel ez a masina sem az aktuális "csúcsjátékok" futtatását célozza be -helyesen.
-
Baltazár123
őstag
Amíg ilyen jól hasít a N, addig nem várhatsz tőlük másfajta termék politikát. A kor tech színvonalához képest gyenge a vas, cserébe jókora haszonnal árulják és nem érdekli őket, hogy a játékok jobban is nézhetnének ki. Ez van, ha kell megveszed, ha nem kell nem veszed meg.
Az eladási adatok azt mutatják, hogy megveszik a népek, mert szerencsére már megengedheti magának elég sok család, hogy akár több vasat is megvegyen és a gyerekeknek ez kockázatmentesen megvehető. Ha nincs feltörve a vas, akkor csak azt tud rátelepíteni, amit megveszel neki és az N kínálata a legszélesebb a gyerekek számára. Ezért adtak el ilyen rengeteget belőle, megvették a fanok maguknak, de a családok meg többet is megvettek, hogy ne veszekedjenek a gyerekek rajta. A hordozhatóság plusz előny, lehet meccset nézni a nappaliban, addig is elvannak a switchekkel a gyerekekA sonyi meg az xo nem töri össze magát, hogy a gyerekeknek sok játékot adjanak ki és még akkor is ott a gond, hogy akkor hova rakja le az ember a nagyvasat, mert ha valaki játszik, akkor mondjuk a nappaliban nem lehet TV-t nézni. Az N-nek meg szinte az összes belsős címe mehet a gyerek gépére. Egyébként a wii U is már ilyenfajta hybrid megoldást akart megvalósítani, nem gondolkodtak rosszul a jappók, ügyesen felmérték az igényeket, hogy hordozhatóságra még otthon is szükség van a legtöbb családban.
Én nem várnék tőlük komoly vasat, ha igaz, hogy a ps4 pro teljesítményét tudja, akkor butított, felskálázott grafikával azért elég sok mindent el tud majd futtatni. Nem véletlen örült Phil Spencer, annyit b.sztatták a series S miatt és a Nintendo fogja igazolni neki, hogy van célja a gyengébb vasnak is
-
ldave
félisten
Úgy mondod ezt, mintha a Nintendo saját játékai stagnálnának látvány, vagy játékmenet terén. Persze, vannak sorozatok, amik egy helyben toporognak (Mario Party, Pokemon, stb), de azért az igazán fontos játékaik haladnak szépen előre minden téren.
Egy Pikmin 4 azért a csúcson járatja szerintem a kis megfáradt Tegra GPU lehetőségeit.
-
Szabi®
addikt
válasz
nagyatt #1627 üzenetére
Oké, csak ezen logikád mentén akkor nem kell Switch 2, mert minek ? Hát ha mindig minden ugyanúgy néz ki, és ezt fogadd el, akkor minek generáció váltás ? Akkor te se vedd meg a Switch 2-öt, mert ott az 1 amin van elég backlogod és annyi . . .
Tudod azért a szó hogy "next-gen" kell hogy takarjon is valamit. Ha megint 15 éves játékok jönnek, és az új Zelda megint nem tud 30 fps-t sem, és újabb címekből sem tud meríteni a konzol vállalható minőségben, akkor az nem "next-gen" , cserébe nincs is értelme azon felül, hogy a nintendo szépen megél. -
nagyatt
tag
Igen, de a Nintendo lehet úgy gondolkodik, hogy a pénzedért te azokat az általuk készített exkluzív játékokat tudod játszani, amit más platformon nem és itt ez az érték. Lehet, hogy nem csili vili a grafika, de a játékmenet kétszer olyan élvezetessé teszi, mint egy unreal5 játékot, ami lehet jól néz ki, de kikapcsolod egy idő után. Volt már ilyen nálam nem is egy. Pedig én is imádom a vizuális orgiát, viszont ha unok egy játékot akkor otthagyom egy idő után. Legutóbb az Alan Wake2vel jártam így. Ellenben a Zelda új részét órákig nem tudom letenni, pedig úgy néz ki ahogy. Szóval ezzel csak azt szeretném mondani, hogy önmagában, hogy mi az "érték" egy konzolban az elég relatív fogalom és akkor itt még az egyéni preferenciák is hozzá jönnek. Mindenki mást preferál. Nálam az a kérdés, hogy egy csomaggá majd hogy áll össze az egész. Lehet, hogy nem lesz olyan penge a grafika mint egy PS5Pro vagy highend PC, de ha egy középutat tud és mellette egyébként bazi jó játékélménnyel tudja azt biztosítani, akkor én tudom a helyén kezelni ezt a platformot, ahogy az 1-et is. De ezzel párhuzamosan megértem azt is, hogy mindenkinek van igénye a jobb teljesítményre és uptodate hardverre. Mostmár nemsokára meglátjuk mi valósul meg ebből.
-
Szabi®
addikt
Nekem annyi elvárásom azért lesz, ha generáció váltás, akkor az üssön ki valamiben. Az a 2-es szám jelentsen is valamit. Iphone 15 Pro/Max-on Assassins Creed Mirage-oznak. És ne jöjjenek az árral, hogy -bla bla mert az iphone az ennyibe kerül, meg annyiba. 700 dollárból állítják elő ezeket a telefonokat, úgy hogy jó anyagokból készül, vízálló, kisebb mint egy Switch stb.stb stb. és viszi, egy konzolnál* ez nem nagy bravúr. Fillérekbe kerülnek ezek a hardverek.
Félreértés ne essék nem far Cry 6-ozni akarok 4k 60fps-el, de kapjak valamit a pénzemért, ami nem a hardveren elcsúszott lehúzás csak. Ne járjunk úgy, mint a Wii U esetében, hogy a Switch egy nüansznyival erősebb, ráadásul a Wii U játékait is kapta meg, mert az jó nagy pofátlanság lenne. -
morfondőr
addikt
Az én agymenésem szerint:
Switch 1 egy nagyon rosszul sikerült WiiU után érkezett, fogalmuk sem volt, hogy mennyire lesz sikeres ez a hibrid forma, nem mertek nagyot álmodni, nem merték drágán adni a konzolt, ezért mindenben az olcsóságra törekedtek és hogy ne bukjanak a konzol árán sem. Olvastam olyan elemzést is, hogy ha a Switch 1 is bukott volna, akkor akár a Nintendo lehúzhatta volna a rolót.
Viszont nem bukott, döcögős indulás után (nem volt túl sok játék rá az elején) nagyot ment a konzol. Félidőben lehet tervben volt egy "Pro", csak a chiphiány miatt és az miatt, hogy még mindig ment az alap konzol inkább egy ráncfelvarrás lett csak (OLED).
Most van mire építkezni, egymilliárd feletti eladott szoftver ott lapul az embereknél, akik már csak azért is vehetik az új gépet, hogy az azóta beszerzett csilli-villi nagytévén is jól mutasson. Ha meg már megvette az új gépet, akkor új játékot is fog hozzá venni, meg az is érdeke a Nintendo-nak, hogy ne csak a belsős címek menjenek, hanem minél több, mert ugye minden egyes eladás után ők lehúzzák a sápot, ami gyakorlatilag ingyen pénz.
De nem értek hozzá, csak morfondírozok! -
Szabi®
addikt
válasz
morfondőr #1621 üzenetére
"Szvsz nyers erőben gyenge lesz a Switch 2 és még egy PS4 pro-t sem fog hozni,"
Teljes mértékben így gondolom én is már a kezdetektől, a játékfelhozatalt még megvárom. Van egy olyan sejtésem hogy nem a 4k hiánya meg a 60fps hiánya lesz itt majd a gond másoknál sem, hanem hogy grandiózusabb multiplat gamet megint nem kap a gép értelmes minőségben. 4k lehet lesz egy Mario 3d-ben . . .
-
Szabi®
addikt
válasz
Sirandrish #1620 üzenetére
A legrosszabb az az egészben, hogy a Switch 1 egész generációja alatt sem kaptunk egy olyan szintű játékot, mint a Last of us Ps3-as verziója . . .
Most megint 10 évvel le leszünk maradva, ami megint nem garantálja azt, amivel már úgy példálódznak felhasználók, (Gow,Got Tlou2) grafikai szintű játékokat kapunk majd. Ahogy nem kaptunk Ps3 szintű játékokat sem. PS3 . . . 2006-os konzol . . .
Remélem annyira megbecsüli a nintendo a saját bázisát, hogy ezt a "szép" hagyományt elengedi.Ha a Switch 2 is erre a Mario 3D-re, Mario 2D-re építi az egész gent kb, akkor én elengedem ezt a vonalat. Mert 2025/6/7-ben ez már abszolút kevés lesz. A Switch 1 esetében csináltak egy Hajdu centrifuga szintű hardvert, amin döcögött minden, iszonyúan korlátolt behatárolt volt minden, hát ejnye-bejnye, elnézte az ember EGYSZER, többször nem.
-
morfondőr
addikt
Szvsz nyers erőben gyenge lesz a Switch 2 és még egy PS4 pro-t sem fog hozni, inkább csak PS4-et. Viszont azzal az erővel szépen kiköpi majd magából a 720p-t, vagy kevesebbet és azt szépen felskálázza a DLSS. Meg természetesen millió olyan feature lesz benne, ami a PS4 idejében nem is létezett, de pont arra találták ki, hogy minél hatékonyabban működjön egy adott hardver vagy adott hardveren a szoftver! Azt kell megvárni, hogy meglássuk mi kerül ki a képernyőre és az mennyire lesz jó meg szép? De én csodát nem várok és megelégszem azzal is, ha normál szinten elmennek majd az újabb játékok is rajta. Áprilisban kiderül, de azért rossz hogy így elhúzzák, és egyelőre egy semmitmondó trailert kaptunk csak.
Szerk:
Sirandrish: azért akkora generációs ugrások nincsnek már, így is a világ összes pénzét elköltik 1-1 játék fejlesztése során hogy minél valósághűbb legyen minden apró részlet. De szvsz a játék célja nem ez, hanem az, hogy szórakoztató legyen! -
Sirandrish
Topikgazda
válasz
nagyatt #1619 üzenetére
Nem a mával van/lesz a gond, hanem hogy ez a HW akar majd 2032be is megfelelni az elvárásoknak. Legalábbis ha jó eladásokat fog produkálni (és szerintem az ziher), akkor megint nem fognak kapkodni a leváltásával.
És persze, most azt mondjuk hogy az már bőven elég, mert a GoW is milyen faja, de emlékezz vissza annak idején PS3nál a Last of Us-ra...én személy szerint letettem a hajam tőle, majd PS4en jött a Remaster, és akkor megint csak pislogtam...aztán jönn a Part 1.
Érted. Ma azt mondod hogy a GoW brutál jól néz ki..de vajon azt mondod majd 5 év múlva is?
Egyébként meg nekem mindegy, csak jöjjön már ki minden Zelda felújított változata 60FPS-el...azokkal én elleszek a Switch 3ig -
nagyatt
tag
válasz
Sirandrish #1616 üzenetére
Szerintem nem baj, hogy csak egy PS4 pro szint lesz(reméljük tényleg tud majd ennyit), mert azért ha belegondolunk ma már nincs akkora grafikai különbség egy 10 éves PS4 pro szintű teljesítmény és egy mostani gen között, mint mondjuk az azt megelőző generációban. Lásd TLOU2, GOT, GOW, stb... Ezek már elég jó látványvilágot jelentenek PS4-en is. Nekem legalább is személy szerint ez a grafikai szint egy hordozható eszköztől teljesen elfogadható lesz.
-
Norb79
őstag
válasz
Sirandrish #1616 üzenetére
Én is ezt látom amúgy, amit a végén írsz, hogy ez egy tökéletes, minden célt kiszolgáló eszköz lesz.
Azoknak is megfelelő lesz akik játszani akarnak és azoknak is akik csak zsörtölődni akarnak, hogy gyenge a hw! Mindenki nyer! -
Sirandrish
Topikgazda
Nem feltétlenül az a baj szerintem hogy alapba gyenge lesz a gép. Mert azért valljuk be egy Ps4pro szint (ha eléri azt), 2025ben az nem egy nagy dirrdurr. Oké...sokkal erősebb lesz mint az egy, és ahhoz képest hatalmas ugrás lesz HW ügyileg, de nehéz elmenni amellett hogy egy (a Switchből kiindulva) előreláthatólag 7-8 évig piacon lévő konzol, már a kiadás pillanatában is csak egy lassan 10éves géppen tudja felvenni a versenyt nyers erőben!
Valszeg így is úgy is megveszem, de azért néha jó zsörtölődni egy kicsit
-
Szabi®
addikt
Lehet, én sajnos nagyon szkeptikus vagyok. Nem a sikerében nem hiszek, és nem abban, hogy nem lesznek rá jó játékok, az ereje az, aminek esetében azt mondom, legyenek tesztek, és legyenek bizonyságul olyan játékok, amik azt hivatottak érzékeltetni, hogy a Switch 2 erős*. Megveszem, ha erős, ha nem, de jobb lenne ezeken a szakmai topikokon, ha lenne végre olyan, amit úgy hívnak "tényszerűség". Sajnos olvastam a Switch 1 topikban is anno rengeteg valótlanságot, és ész nélkül erőltették, ilyen lesz, olyan lesz, ennyire erős lesz, annyira erős lesz. És láss csodát, utána ezek az emberek szidták évekig a Switchet, meg irkálták hogy inkább mennek vissza Ps4-re.
Bölcsebbek maradtak volna, ha . . . -
Szabi®
addikt
válasz
morfondőr #1612 üzenetére
Oké . . . Csak ne úgy legyen erős, hogy megint jönnek a 8-15-20 éves játékok. Akkor igenis rakja oda magát, és merítsen a friss címekből.
Én emlékszem mekkora lózung marhaságok mentek a Switch 1 megjelenése előtt a fórumokban, mainstreamben. Jön az "1TeraFlopsos-os hordozható csoda, jön a Scalebound, jön a Steep, jön a Cod" és még hosszasan sorolhatnám. Nos, nem jöttek . . . Sőt kiderült, a vas annyira "gyenge volt" az Activision szerint, hogy amikor az Ubisoft hagyta a fenébe a már félig kész Steep portot "mert kivitelezhetetlen" azonnal bedobta az Activision is a törölközőt, és neki sem állt semminek amik a fő zsánerszériái . . .
Én nagyon szkeptikus leszek vele egészen az első hardveres tesztekig, mert ami volt 2016/7-ben a Switch 1 topikban "hülyítés" már bocsánat, pár tag részéről, arra már nem ülök fel még egyszer. Na látod, abba ha most beleolvasol hogy mi ment akkor ott, nah az egy görbe tükör.Sajnos sokan hajlamosak ilyenkor érzelmi alapon örömükben "mindenfélében" hinni, csak épp azt felejtik el, hogy mik voltak az előzmények, amik viszont meg is történtek.
-
morfondőr
addikt
Egy szórakoztató videó és görbe tükör azoknak, akik szerint a Switch 2 nem lesz elég erős meg elég 4K:
The Nintendo Switch 2 is DOOMED to FAIL
-
Szabi®
addikt
válasz
TrishtanAG #1609 üzenetére
A Bayonetta 3-at már vastagon hegesztették az Astral Chain alatt a platinumgames-esek.
Az Astral Chain 2019-es, tehát két évvel a konzol debütálás után már vastagon folytak a munkák, akkor még semmiféle Pro gépről nem volt szó, ráadásul az egész Switch Pro csak egy ócska média hoax volt, amit megetettek mindenkivel. Egy olyan csapat mint az Platinumgames meg csak tudta volna, hogy jön-e Switch Pro vagy sem . . -
TrishtanAG
senior tag
A Bayonetta 3-at szerintem már eleve erre az új gépre tervezhették fejlesztés közben (csak Switch Pro néven ugye), de aztán jött a covid, a csiphiány, meg regresszió, miközben a konzolt úgy vette mindenki, mintha kötelező lenne, így ugye nem lett akkor még új gép. Aztán iylen kiválóan sikerült lebutítaniuk a játékot. Megyek, megkeresem az alufólia sisakomat
-
válasz
Rigormortiis #1434 üzenetére
Remélem nem lesz
-
Szabi®
addikt
válasz
TrishtanAG #1604 üzenetére
Sztem a Switch 2-nek ugyanez lesz majd a baja, hogy lesz egy relatíve "szép" játék, de elfogy alóla a vas. Az is érdekes dolog, hogy egy Kingdom Come: Deliverance-et megtudnak csinálni szépre Switch 1-en, tele növényzet textúrával nyitott világ stb.
Míg egy Bayonetta 3 olyan kisfelbontású textúrákat tartalmaz flóra/fauna nélkül, hogy az szinte már Ps2 szint. Ráadásul exkluzív cím is . . .
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
stefi76 #1603 üzenetére
Igen, a játékok nagy része sokkal szebb grafikát tartalmaznak, mint amit a konzol hardvere néha meg tud jeleníteni. A modern engine-k leskálázzák a renderfelbontást, viszafogják az effekteket és a textúra részletességet, stb, ha lefogy alóluk az erő. Legjobb példa erre a Xenoblade-ek, vagy a Bayonetta 3, amik moddolt gépen kicsit húzva a hardvert (ami valójában nem is túlhúzás; a gyári konzol van undercockolva, hogy ne merüljön le 2 óra alatt és ne legyen tűzforró az ember kezében) kifejezetten szépen néznek ki, emulálva meg egy komolyabb Ps4-es játék szintjét hozzák.
Ha valaki meg egy 5-6 éves Pc-n 4K-ban megnéz egy Mario Kartot egy jobb Oled Tv-n, meg nem mondja, hogy egy switces játékot lát. És nincs semmi belenyúlás a játékok grafikájába, csak egy erősebb hardver van alattuk. Nagyon remélem, hogy a Switch 2 is tud majd hasonlót.
-
stefi76
aktív tag
"Azért illene szerintem, hogy a Switch 1-es játékokat kicsit felskálázza az új gép. Mondjuk a Ninendo online-ról elérhető retro (nes/snes) játékokon se finomítottak semmit. "
Én néztem anno - talán 5-6 játékot - emulátoron, hd felbontásban.
És hasonlítgattam a switches grafikával.Az emulátoron bekapcsolod a szokásos grafikai módosításokat, élesség, élsimítás, anizotróp szűrést kb - ha jól emlékszem - opcióként és 60 fps mellett hasítanak nem elmosott, hanem nagyon is részletes, éles textúrák mellett.
Egyszerűen úgy néz ki, mintha legalább/minimum hd-felbontásra lenne írva a játék illetve a textura - persze Nintendó stílusban - és le lennének véve a beállítások a Switch-hez, gondolom, ahogy tetszik a tesztelések során.
Vagy persze lehet, hogy az emulátorok képesek felskálázni, nem tudom, de akkor sem kell belenyúlni az alap programba.Mindegy, a lényeg, hogy én ezt tapasztaltam, hogy így képes működni és ez látszik.
Hogy ott a szebb és részletesebb grafika, csak le vannak kapcsolva az ilyen jellegű grafikai beállítások és - talán - zárolva van 30fps-re is.
Ez az én "egyszeri ember" meglátásom és elgondolásom, hogy valami ilyesmi lehetséges....Na aztán az, hogy én ezt tapasztalom, attól még reménynek marad az, hogy ezt így meg lehessen tenni - illetve megteszik-e - hogy ezt így tudja a Switch 2.
-
morfondőr
addikt
válasz
Rigormortiis #1599 üzenetére
Tényleg nem jó a harc, de a többi sokszorosan kárpótol! Inkább el kell kerülni az ellenségeket és nincs baj.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Rigormortiis #1599 üzenetére
Mondom én, hogy rettenet az a harcrendszer. Bármelyik Luigis DS-es rész megeszi reggelire.
Új hozzászólás Aktív témák
Switch 2 topik
Nintendo OFF Topik
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!