-
PROHARDVER!
-
(rögzített hozzászólás)
S2 ÖF-ban is vannak már FC-ok, kérlek nekem küldje el, aki be szeretne kerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
Az hagyján, hogy néz ki (bár a Switch 2 változat elég szépnek tűnt), de gyakorlatilag semmit nem mutattak belőle, ami miatt érthető lenne, hogy ez a sorozat miért hagyott ki két generációt és 18 évet a nagy megújuláshoz. Mész, lősz, szkennelsz, boss harc is meh, az egyetlen érdekesség abban a negyedórában az volt, ahogy rögtön váltott kontrollerről egerezésre. Értem én, hogy évtizedes development hell és nulláról újrakezdték félúton, de jelenleg egy hat éves fejlesztési ciklus végén mutattak egy GameCube MP játékmenetet.
-
Sirandrish
Topikgazda
Ez egy "szabad" ország, és forumozni mindenkinek szabad a megfelelő keretek között.
Nem is tiltja semmi hogy elmondd a véleményed, és nyitottak is vagyunk rá, de hogy egy hét alatt 108 alkalommal leírtad hogy amúgy drága, és aki megveszi az meg is érdemli hogy jól lehuzzák, az mégis milyen téren mozdít előre bármit?Miért jó az neked hogy naponta 35ször mondod el pontosan ugyanazt?
Főleg hogy folyamatosan falakba ütközöl, mert láthatod hogy az igazi hithü szamurájokat (ezeket az idiótákat, akik megveszik majd 40ért is a Zeldát), nem tudod meggyőzni!Téged ez szórakoztat, vagy megtérített emberenként fizetnek neked, vagy mégis mire jó?
Felhozol "tényeket", amiket rendszerint megcáfolunk, de csak nem adod fel!Hidd el...sokan meg fogják venni a drága játékokat is, és hidd el hogy a Sony is be fog állni a sorba, és hidd el azt is hogy tőlük is megveszik majd. Ilyen világot élünk. Ahogy évente megveszik az emberek a már lassan 1 milliós telókat is, amik amúgy talán 3-4 évente változnak valamit, úgy a videójáték rajongók is megveszik majd a drágább játékokat.
És leírhatod még 12.000szer hogy drága, ezen nem tudsz változtani.
Annyit viszont most mondok, ha neked valaha lesz Switch 2-d Mario-val vagy Zeldával, akkor a vendégem vagy egy büdos nagy pofonra -
Sirandrish
Topikgazda
Ezek megint csak hangzatos dolgok, de a fele sem igaz.
Nehéz úgy Nintendo címnek nyernie GOTY-t, amikor nem jelenik meg Nintendo cím.
Oké...legutóbb az Astro Bot nyert (Nintendo kihivó nélkül), de előtte 3 évig multiplatform cím nyert. És rendszerint csak akkor nyer Sony EX cím, amikor nem nagyon van Nintendo kihívó. Mit ad isten. 2017ben amikor megjelent a Horizon, nagyott it ütött, mégis a Zelda hozta el..
Sőt továbbmegyek...az elmúlt 11évben 2 darab alkalommal hozta el Sony EX a Gotyt, pedig ha jól számolom 8 alkalommal is volt Sony Exkluzív a jelöltek között.
Tévedés ne essék...imádom a Sony Ex cuccokat...nagyon is, de nem kell valótlant állítani, csak azért hogy savazhasd a konkurenciát...mert az csúnya dolog ám -
l.skywalker
titán
Nem kell szerintem ennyire univerzálisan nézni ezt, szerintem a videójátékiparnak nincs szüksége Jézusra (nem rád értem közvetlenül). Kereslet/Kínálat. Ez számít csak. Van akinek minden pénzt megér a Nintendo és vagy nem tudja vagy nem akarja az általad felsoroltakkal összehasonlítani. Jó a példája ennek ami itt a fórumban megy. Van aki csak örülni akar, van aki pedig nagyon rosszul fogadta az árazást. Az előbbiek, az utóbbiakkal vitatkoznak, az utóbbiak az előbbiekkel, csak az marad ki az egyenletből, aki számít. Az előbbieknek örülni kéne a Nintendónak, mert jön a Switch 2 és jönnek új játékok, az utóbbiaknak pedig a Nintendót kéne vegzálnia, nem pedig a fórumot. Én szeretném kérni, hogy ezt folytassuk az OFF topikban, mert lassan törlöm a topikot. És nem, nem azért mert nem értek egyet a kritikus hangokkal, hanem azért mert végeláthatatlan a téma, ugyanazt forgatjátok újra és újra és már rohadt unalmas. Ugyanez ment a Konzolokról KULTURÁLT módon-ban, inkább onnan is kiléptem. Szerintem megértettük sokatok álláspontját, tényleg kérném az OFF topik használatát vagy csináljatok egy dühöngőt.
-
Norb79
őstag
DS2nek még nincs értékelése, de még az eladott darabszám is nulla, szóval tényszerűen csak a megjelent játékokat lehet értékelni, az meg nem a DS mellett szól a DS vs Kirby vitában.
Jó, hogy be hoztad újabb objektív mérőszámnak az eladásokat és hát látod, abban is a Kirby a jobb.Nyilván a DS2 maga lesz a tökély minden szempontból meg minden, csak az eddigi ismert infók pont az ellenkezőjét támasztják alá, mint amire számítasz.
A legutóbbi Zeldából, az echoes of wisdomból 3 nap alatt ment el 4 millió, a DS-t még okos kávéfőzőre is kiadták kis túlzással, hogy x (5?) év alatt elmenjen az 5 milla.
Ja, pont Nintendo játék szint. -
hombre[EU]
veterán
először meg kell érteni az alapkoncepciót: a nintendo szerint, a saját játékaik magasabb minőséget képviselnek,mint az átlag AAA a piacon...ezért àraznak oda,ahova.
és majd a piac eldönti,hogy igazuk volt vagy sem. ha majd a donkeyból és a metroidból elfogy 5-5millió idén akkor bizony igazuk volt -
Sirandrish
Topikgazda
Ha engem kérdeznének meg akkor azt mondanám hogy egy Bangladesi virágkötő fizetéséhez árazzák be a játékokat, és átszámítva legyen mondjuk 4600 forint, de sajna nem engem kérdeztek meg.
Drágák a játékok? Azok! De eddig is drágák voltak. Mármint, szerintem a 25-28K sem nevezhető kedvező árazásnak, legalábbis az én felfogásomban. -
Sirandrish
Topikgazda
Mióta mérik a minőséget a grafikában?
Számomra a játékélmény mindennél fontosabb, és már elnézést, de abban a Death Stranding (szigorúan szerintem), egy büdös nagy nulla!
Személyes vélemény alapján kijelenthetném kategorikusan hogy 10 fillért nem ér az a játék, de miért tenném?
Példálózhatnék az értékelésekkel is, miszerint pl Metacritic TOP 6 címből 4 Nintendo Exluzív. Mondhatnám azt is hogy pl a Zelda játékok (talán 1 kivételével) mind jobban szerepelnek ezeken a listákon mint a DS, de mit érnék vele?
Számodra kevesebb lenne ettől a DS? Kétlem! -
pzstm
titán
En ugy orulnek ha barmi mast felhoznank a DS1-2 helyett.
Switch2-re erkezik valamelyik?
amugy pont az a game ami teljesen hidegen hagy az idei felhozatalbol (jopar masik muveszi Sony mellett), ellenben pl amennyiboromot tud okozni mas Nintendo game azt sem Xbox, semPS nem tudta nyujtani nekem, aki ket eve kapcsolodott be a Nintendo okoszisztemaba. Ettol fuggetlenul elhiszem, hogy nagyszeru game illetve lesz, de olyan ez mint a kulonbozo hobbyk.
van pl nem egy ismerosom akinek a kulonbozo hobbyja havi szinten hatszamjegyu osszeg, ezekhez kepest pl a Kirby illetve egy haszbalt Kirby +20 euros upgrade az ingyen vanSzoval mindenkinek jo jatekot es peace
-
nagyatt
tag
Kirby Forgotten Landből pedig 7 millió talált gazdára.
Nem azt mondom, hogy egy liga a két játék a DS1hez képest, komplexitásban stb, de azt igen, hogy így azért nehéz belőni mi lesz sikeres eladás és mi nem.Ha azt az oldalát nézem hogy melyik közben szórakoztam jobban, akkor egyébként a Kirby is marha jó élményeket adott, mert a kislányommal játszottuk végig. Valószínűleg mindkettőre ugyanúgy fogok emlékezni, hogy jól szórakoztam a végigjátszás alatt. De lehet a DS1ben voltak amúgy üresjáratok.
-
Norb79
őstag
Ezek tök jó példák. Mondjuk pont az ellenkezőjét támasztják annak alá, amit mondasz, de attól még tök jó példák.
A death strandinget a játékosok a metacriticen (user score) 7,4 pontra hozták ki a 10es skálán, az első switches kirbyt szintén, szóval a nem ugyanannyit ér a kettő az nehezen indokolható játékos szemszögből, objektíven.
A másik switches Kirby és mindegyik másik nem DS vagy 3DS-re kiadott Kirby az 8,4-8,6 sávban mozog. A DS-3DS verziók meg a 7,0-7,4 sávban.
A szubjektív vélemény egy jó dolog, de a játékosok többsége valóban oda teszi a kirbyket, ahova a death strandinget vagy jóval feljebb, szóval a DS2nek valóban nem illene Kirby árban jönnie. Reméljük DS2 megáll 60 dollárnál mondjuk, ha a Kirby 80.
Deamon x machina is 8,1 a játékosok szerint, nem egy futottak még death strandingos 7,4.
-
hadam98
senior tag
Mikor határozta meg egy termék minőséget a munka idő vagy a költség vetés? Lehet az a világ összes pénzével és munkájával is egy rossz játék. Miért határozza ez meg egy termék árát? Nem értek egyet alapvetően a játék árakkal de mindentől függetlenül egy adott termék annyit ér amennyit adnak érte. Egy ilyen típusú játék mint a Zelda és a Mario Kart neked lehet így nem ér ennyit, csak a számok biztos vagyok benne nem ezt fogják mutatni. Most lehet félre értettelek de azt mondod egyébként, hogy ha egy Sony féle Death Stranding kerülne ennyibe megértenéd? Srácok, aki játszott azzal a játékkal az egy séta szimulátor (meg lehet nézni a véleményeket is). Biztos több pénzből készült és minőségi, csak lehet töredék áron is egy étékesebb, minőségibb játékot készíteni. Ne érts félre tényleg, mert az összes játék ára vicc a szemembe, de ez hatalmas hülyeség amit írtál.
-
nagyatt
tag
Ezúttal a Chatgpt-t hívtam segítségül
Hogy almát az almával hasonlítsuk a Horizont vettem alapul a Zelda ellenében. Illetve TLOU csak érdekesség képpen.
Horizon Forbidden West:
fejlesztési költsége körülbelül 212 millió dollár volt, a fejlesztés csúcspontján több mint 300 teljes munkaidős alkalmazottal.
TOTK :
GB Times jelentése alapján a fejlesztési költségek 500 és 700 millió dollár között mozogtak.
Last of us Part2:
A The Last of Us Part II fejlesztési költsége körülbelül 220 millió dollár volt, a fejlesztés során a csapat létszáma csúcspontján elérte a 200 főt. A fejlesztés 2014-ben kezdődött és körülbelül hat évig tartott.
Van még kérdés ? -
Rage47
veterán
Nem kötelező mindent megvenni. Drag x Drive-ot sosem venném meg a Zeldáért meg adtam volna 90 dollárt is visszatekintve.
COD6 80 euro
Indiana Jones 80 euro
Donkey Kong Bananza 80 euro
Most az első 2 game a Nintendo miatt emelt árat vagy mi? -
Bad Pritt
félisten
Igen. Nem hiszem, hogy prio nekik így előfizetőket szerezni amúgy, a Switch 2 Edition magyarázó oldalán csutkára a legaljára kell tekerni, hogy ezt is lásd, mint opciót, míg mondjuk a GP vagy a PS+ Extra kiüti a szemed a többieknél.
-
Norb79
őstag
Ez addig igaz, amíg nincs hivatalos álláspont. Amikor bejelentették, hogy x konzolból lesz lemezes meg digital only, akkor senki nem fröcsögött az adott konzol topikjában, hogy márpedig ő tutira tudja a redditről, hogy nem is lesz lemezes és a digitális játékok esetén pedig csak perc díjas bérlet lesz, mert ő mindent is kinéz az x gyártóból, aki személyesen az ördög. Kéccer.
Itt meg ez a szint mehet simán. Ez számomra borzasztó. És ez már sajna az a szint, ami szembemegy az ÁSZF-el, mert vkiről tudhatóan nem valós negatívat írni, az rágalmazás.
-
Bad Pritt
félisten
Láttam, mire gondol, azért mondom, hogy egy tök más téma.
Itt Nathaniel azt akarta megtudni, hogy a Switch 1 játékok Switch 2 Edition kártyáin hogy lesz az adat. A game-key card rendszernek ehhez nem sok köze van.
A SF6 meg Bravely Default is ilyen lesz, KV-nál kicsit félrevezető szerintem a hozzájuk kitalált szöveg:
Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy ez a kiadás kizárólag letöltőkódot tartalmaz!
Ez számomra pl. azt jelentené, hogy egy egyszer használatos kódot veszek, de nyilván nem. -
morfondőr
addikt
Switch fan vagyok és én is úgy álltam hozzá, hogy 200 felett nem kell. Előrendeltem az Alzán, de csak azért hogy meg tudjam magam gondolni.
Jelenleg ott tartok, hogy inkább veszek egy használt PS5-öt és bepótolom az elmúlt 3-4 év játékait (ebben az időszakban kizárólag switch volt itthon). Ezeket a játékokat már max 10-15k között megkapom lemezesen. Az egyetlen probléma, hogy nagyon jó volt a Switch hordozhatósága, mert a nagyképernyőn a gyerekek előtt nem biztos, hogy minden játék jó ötlet lenne. Mondjuk egy Elden Ring után megnézném őket!De ezt akár egy Portal-al meg is lehet oldani és akkor lenne Switch 2 árában a hw (feltéve, hogy mindent használtan veszek). Vagy csak Portal PS plus premiummal és cloud stream-ing, ennek még utána nézek, mennyire jó.
De akkora a backlog is, hogy simán tudok várni bármivel hónapokat is. És egyre több infó jelenik meg róla, hogy a back compat szoftveres emu, vagyis örüljünk, ha nem lesz rosszabb 1-1 Switch 1 játék a kettőn, nem hogy fel lesz javítva automatikusan. Persze ha rendesen patch-elik az jó lesz, de gondolom sok régebbi címmel nem fog a kutya se foglalkozni, a többit meg majd csöpögtetik szépen lassan. -
nagyatt
tag
Parancsolj
A Nintendo GameCube népszerűsége elmaradt a konkurens konzolok, mint a PlayStation 2 és az Xbox mögött több okból is:
Multimédia funkciók hiánya: A GameCube kizárólag játékra volt tervezve, míg a PlayStation 2 és az Xbox DVD lejátszási képességekkel is rendelkeztek, ami vonzóbbá tette őket a vásárlók számára
Harmadik fél támogatásának hiánya: A GameCube kevesebb harmadik fél által fejlesztett játékot kapott, mint a konkurensei, ami korlátozta a játékok választékát
Marketing és időzítés: A PlayStation 2 már egy évvel korábban, 2000-ben megjelent, és gyorsan nagy népszerűségre tett szert, míg az Xbox 2001 végén debütált, erős marketing kampánnyal
Technikai különbségek: Bár a GameCube technikailag versenyképes volt, az Xbox erősebb hardverrel rendelkezett, ami vonzóbbá tette a technológia iránt érdeklődő játékosok számára
-
nagyatt
tag
Copilot szerint ez így nem állja meg a helyét, csak a miheztartás végett:
A GameCube játékok ára 2001-ben körülbelül 49,90 USD volt. A konkurens konzolok, mint például a PlayStation 2 és az Xbox játékai hasonló áron mozogtak, általában 50-60 USD körül
Ettől függetlenül én sem ájulok el természetesen az áremelkedéstől, szerintem egész egyszerű az árukapcsolás. Relatív megfizethető árú konzol mellé medd meg a drága játékokat szindróma. Ez mondjuk az exluzívok esetében magyarázható, de egy 3rd party valóban nem alternatíva egy PS%-höz képest. Egy esettől eltekintve, ha valakinek egy darab konzolja van és preferált a handheld játék.
-
markknight
veterán
Hát figy, biztos lehetsz benne, hogy a következő Playstation az a Pro árával fog indítani. Erre most mernék fogadni. Sőt.. ki tudja mi lesz addig.
Nézegettem egyébként a hasonló handheldek oled verzióját:
Steamdeck - 280 ezer
Lenovo Legion - 280 ezer
Rog Allyból nem is létezik mégA Nintendo még mindig olcsóbb és hiába erősebb bármelyik a fentiek közül a Nintendoé az célhardver, míg a többi egy összebugázott PC. Azokra nem fognak tudni úgy optimalizálni, egyébként is microlag királyság az összes.
-
cSuwwi
senior tag
Szerintem valamilyen szinten az is lehet az oka ennek a szigorú mindent a profitért hozzáállásnak, hogy hw szinten eddig minden masinájuk sebezhető volt relative rövid idő után. Gondoljunk csak az rcm hackre a v1-es switcheknél, egy gemkapocssal hackelhetővé vált. A vélt kiesett forgalmat pedig valahogy be kell(ene) termelni.
A viselt dolgaik miatt pedig eleve egy tüske sokak szemében a cég, illetve a preztizs, hogy ki nyomta meg elsőnek. Szerintem pár hónapot (legyünk optimisták, inkább nem hetet írok) fog kihúzni. Ha ki tudják nyerni a master keyt valahogy, onnantól indul a dumpolás aztán talán lesz atmo2 is. Az első generációs gépeknél jönnek ki a gyermekbetegségek, talán e miatt is lesz érdemes venni aki ebben is gondolkodik.
Az sd express jó elgondolás abból a szempontból, hogy 100MB/s olvasás helyett lesz kb. 950MB/s+, de ennyi erővel akár egyedi bővítőkkel is büntethettek volna borsos áron. Talán még hálásak is lehetünk, hogy nem erre indultak el.
250-300-at írtam rá itthoni végárnak még a trumpi ámokfutás előtt, ezt most is tartom ezek fényében a plusz sd kártyával együtt lehet ennyi. -
horkovy34
junior tag
Félreértés ne essék én nem kívánok senkinek semmi rosszat! Próbálom pozitívan felfogni a dolgot abban hogy innentől a Nintendo-t is elengedtem. Legalább több idő jut a tényleges pihenésre, ugyanis a gyerekek meg család mellett sajnos a pihenés rovására ment a gaming.
De nem ártana a Nintendo-nak egy Wii U-s féle büdös nagy pofon hogy visszahuppanjanak a földre! Ki tudja talán be is következik saját maguknak köszönhetően! Biztos vagyok benne hogy a piac vagyis a felhasználók megfelelően fognak reagálni a lépéseikre.
-
-
-
Scarletiel
őstag
Amúgy lehet hülyeséget mondok, de ha jól tudom a kevésbé jól teljesítő országokban bizonyos szolgáltatások olcsóbbak ahogy a játékok is. Ha jól emlékszem Törökország vagy valamelyik Arab emírségben az Inzoi talán 20 euró míg nálunk idehaza 40. Nem lehetne ugyanígy Magyarországra is árat szabni? Tudom nem ilyen egyszerű, de sok embernek megkönnyítené a hobbit. Hozzáteszem nekem még mindig nem az árakkal van bajom, hanem a Nintendo mentalitásával és Isten komplexusával.
-
Norb79
őstag
De minek neveznéd azt, amikor a nintendo honlapon ki van írva az infó, ide be van linkelve a hozzászólásokba és az összefoglalóba is és akkor vki beírja, hogy ennek a pont az ellenkezője az igaz, mert a redditen írtak vmit angolul, ami nyelvet ő amúgy nem beszél, de amit a gugli fordító kidobott az alapján ott vki tudja a tutit és tökre az ellenkezője lesz az összes hivatalos infónak.
Mi a hazugság definíciója, ha nem ez?
Meg tényleg félreértem az ÁSZF-et, mert egy switch2 topikban valóban nem azt várnám témának, hogy 40k forint kinek sok pénz és kinek nem sok pénz. Mikor fordul ez át a sajt, vagy a tej árának a megvitatásába?
Akinek sok az nem veszi meg, akinek nem sok az megveszi. Akkor is, ha még 800x beírja vki, hogy neki sok(k), meg akkor is, ha még 1000x beírja vki, hogy neki nem sok. -
markknight
veterán
Itt csak arról lehet beszélni, hogy minden király, lehet 500 ezer a konzol, akkor sincs baj (és tuti h ennek a két fazonnak nem is lenne baj
) Minden ami Nintendo azt megveszem, szeretem, egyetértés van abban, hogy a világ legjobb cége, mindenki csak mögöttük kullog, nincs lehúzás csak minőség. Azért mindkét konzolos topiknak van valamennyi áteresztő képessége, itt pedig diktatúra van kérve a modiktól. Na ez a kemény.
Pontosan azért kellenek ide ilyen vélemények is mint a tiéd, mert egyszeri tag bejön ide és azt hiszi kolbászból van a kerítés.Marhára káros ezekről nem beszélni és mindent rózsaszín szemüvegen keresztül figyelni, mert piros.
-
Sirandrish
Topikgazda
"A Ps5-nél létezik olyan hogy "árcsökkentés" ami idén 28 az jövőre 18 lesz, nintendonál ilyen sincs."
Ahogy mondani szokták, az érmének mindig két oldala van. Egy év múlva megveheted PS5re 18-ért, az igaz. De még egy év múlva már 8-ért is alig tudod majd eladni. Nintendonál ezzel szemben megveszed 25-ért, és két év múlva is eladod 20ért.
Nézőpont kérdése... -
pzstm
titán
A feneket jo es duzzoghatok is egyet rajta, de par alairas vamokkal, par EU-s szabalyozas es lehet meg dragabb lesz minden
konzolvilag arak meg mar szinte “kedvezoek” elsokoros Alza publikalt arakhoz kepest
es beszelhetnenk arrol is ki mennyit szan a hobbyjara, de szerintem ebbe tok folosleges belemenni. Ha jol erzem/ertem ketten mar leszunk Sirandrish-al akik az elejen beszamolunk majd
PS5-re is az alap uj AC 30ezer digitalisan…az sem tesz boldogga
-
Sirandrish
Topikgazda
-
Sirandrish
Topikgazda
Én személy szerint egy multiplatform címért még 10K-t sem fizetnék Switchre, de kinek mi.
Biztos van olyan akinek csak egy Switch van otthon, és neki kellenek a multiplatform címek, de szerintem legtöbbünknek van mellette egy Box/PS5 vagy PC..
Én is gyakran jelentek ki olyan dolgokat hogy erre most nincs szükségem, nem veszem meg, mi a francnak, aztán előrendelem... -
markknight
veterán
Annyit azért hozzátennék, hogy akik eddig 300-at kerestek azok elviszik majd a helyi konzolboltba és nyomnak rá CFW-t mint eddig. Onnantól pedig kánaán. Hiába van a topikokban kerülve a téma, ez egy nagyon is reális dolog, főleg idehaza. És hála a szoftveres lemaradásuknak, elég gyorsan meg lesz ez az új verzió is hekkelve.
-
Sirandrish
Topikgazda
Teljesen mindegy hogy mennyi van raktáron. Ugyanaz a párszázezres fizetéssel rendelkező Magyar veszi meg gondolkodás nélkül.
A viszonteladásnál én meg pont azt láttam, hogy megjelenés után 1-2 évvel a 80K-s CE, már simán 100 felett megy.
A Zelda special edition az kivétel -
Sirandrish
Topikgazda
Hát azért ezt ilyen kategorikusan én nem merném kijelenteni.
Elég csak a 60-100ezres különleges kiadásokra gondolni, amik előrendelésben elfogynak, és ki sem kerülnek a boltok polcaira. Vagy épp a speckó 40-50K-s controllerekről amik gyakorlatilag percek alatt elfogynak (itthon), pedig csak annyival tudnak többet a 25K-s társaiktól hogy más a színük.."mi indokolja hogy drágább legyen ?"
Mindig drágább ugyanaz a játék az új generecáiós masinákon...ráadásul ez egy remastered. Mibajod neked a Switch 2vel megjelenés előtt hónapokkal?
Olyan dolgok miatt savazod, amik pont így működnek mindenhol mióta világ a világ.. -
Sirandrish
Topikgazda
Annak idején PS3on játszottam (volna) a PS2es Okamival, és akadt. 1000 másik játék hibátlanul ment. A Nintendo előfizuval próbáltam az Ocarinát (először), körülbelül játszhatatlan volt, most tudtommal már rendben van.
Arra akarok kilukadni, hogy ez kb mindig így megy. Nem erre fejlesztik, nem lesz minden tökéletes..
Kár most savazni azért az S2t mert pont azt tudja visszafele kompatibilitás cimszó alatt mint bármi más..
Sőt..lehet hogy jobban, hiszen honnan is tudnánk előre? -
Sidorovich
senior tag
Mondjuk pár hónapja pont te, a fő "szakértő" osztottál itt ki flegmán mindenkit, hogy a 4K 30 FPS meg az 1080p 60 FPS is még first party címek esetében, felskálázva is felejtős, és hülye mindenki akár csak megemlíti:
#907: "Csak remélni tudom, hogy azért annyi lesz majd benned, hogy megköveted magad, ha már olyan dolgokat állítasz tényként, amire az égadta világon semmi biztosíték nincs.
Egy plafonba 2Tflopsos hardvertől miért várunk skálázott 4k-t, az számomra érthetetlen."
Ahhoz képest azóta Nintendo Direct:
Digital Foundry szerint a Zelda felújítások is 1440p 60FPS-el mentek. Tony Hawk is 4K 60 FPS. Persze ahogy mások mondták itt, majd meglátjuk ha a kezünkben lesz, és Cyberpunk, Elden Ring meg egyéb 3rd party címek esetében nem várok csodát. Egy tök új vasról van szó, ráadásul a PC-től és nagykonzoloktól elértő architektúra, lesznek stúdiók akiknek semmi megjelenése nem is volt S1-re sem. Hónapok vannak még megjelenésig optimalizálni.
-
Norb79
őstag
Egyértelmű bukás lesz a gép. Idei évből eltelt már 3 hónap, dübörög a negyedik és mennyi switch2t adtak el? Nullát! Ezen az áron ez a gép eladhatatlan, mostmár tényszerűen kimondhatjuk!
Hány játék jelent meg rá, amit pc/xbox/ps-re is csak tíz év múlva fognak kiadni? Ismét nulla. Egyértelműen alátámasztják a zord tények, hogy a gépre nem tudnak jövőbeli játékokat kiadni!
Mario kart world hogyan fogy? Nulla az eladás! Ez a játék ár irreális, a tudatos vásárlók szerencsére ellenállnak!
A mario kart world eladások hány százaléka fizikai kiadás 90 euróért? Ismét 0%ot látunk, a piac visszajelzése egyértelmű, tényszerű historikus adatokkal alátámasztható, hogy az emelt áru fizikai kiadás, de pláne 90 euróért egyszerűen kinullázza az eladásokat! -
hombre[EU]
veterán
-
playmore
tag
Ne legyenek illúzióink egy konzollal kapcsolatban, de a fair play kedvéért ezek a natív beállítások 30 fpshez: https://www.reddit.com/r/SteamDeck/comments/1hw7aai/cyberpunk_2077_native_800p_settings/
A felskálázás annyira ránőtt a játék iparra, hogy az az alap ha nincs külön megjelölve. A Switch 2 egyelőre hozzá a Deck+ szintet a cél hardver jellege miatt. Amit te linkeltél az semmiképpen nem 40-60 hanem 30-40 beállítás. Csak a képernyő frissítés jellegéből adódóan 60 a vsync. -
Crus
őstag
És megint... elég unalmas ez már.
- Steam Deck: 1.6 TFLOPS
- Switch 2: 4* TFLOPS + dedikált RT & Tensor magok + DLSS + HDR + VRR + Gsync támogatás*Dokkolót mód DLSS mellett, egyébként majdnem a Deck kétszerese, ~3.1TFLOPS grafikus teljesítmény. (Hordozható módban 1.7 TFLOPS.)
-
l.skywalker
titán
Nem ez nem az USA prioritása, hanem a régiónk nincs radaron. Nálunk még teljesen hivatalos Nintendo aloldal sincs, csak az amit az a cseh disztribútor üzemeltet. De Xbox oldalon tök hasonló zajlik - megszűnt a viszonteladói hálózat Lengyelországban, Magyarországon stb. és nálunk nem lehet hivatalos irányból Series X-et kapni fél éve
De a Nintendo Experience oldalán sok esemény van Európában is:
Párizs, London, Milánó, Berlin, Madrid
Nintendo Events -
ribizly
veterán
Ez bizony így van. Ugyanezt érzem egy ideje.
A legjobban a press kit-ek b**sznak fel, ahol olyan cuccokat mutogatnak videósok, ami sok esetben nekik semmit sem jelentenek, de egy igazi rajongó nagyon sokat fizetne érte, de az semmilyen formában külön nem beszerezhető.
Nem tartom fair-nek, hogy bizonyos emberek ingyen (!) hozzáférhetnek (lásd VGA review-k) vagy előbb hozzáférhetnek (kb minden, mert "kell a review-hoz") bizonyos dolgokhoz, csak mert követi őket pár account.
Dehát ilyen világot élünk. -
Rage47
veterán
-
Rony949
őstag
Csak egyszer kell net a játék aktiválásához, utána bármikor cserélheted a kártyákat, működni fog offline is. Legalább is a leírás alapján.
pzstm
Most erre a fotó módra, meg szerkezet megosztásra meg hasonlókra gondolsz? Engem ezek hidegen hagynak. A statok jópofák, de csak amiatt nem fogok letölteni egy appot. -
playmore
tag
Ahogy mondod. Az jól hangzik, hogy el tudod passzolni, de minden egyéb szempontból legalább annyira problémás mint azok a lemezek nagy konzolokon amiken a játék csak egy része van. Először azt hittem ez csak a 50+GBos játékokra vonatkozna, de a Bravery Default Remaster is olyan. Tehát hiába veszed meg az új játékot, el kell battyognod valami normális netkapcsolathoz és ki tudja meddig tölteni. Arról ugye nem is beszélek, hogy így a 256GBos kártya semmi a géphez.
-
Crus
őstag
Abszolút nem értek egyet. A Gameboy a kvarcjátékok világát rúgta fel azzal az akkor és ott vérprofi technóval... hordozható játékOK a kezedben a rendszerváltás árnyékában. Az agyunkat eldobtuk. Totál érthető volt, hogy ez bizony luxuscikk*, de cserébe a cartridge-ek tartották az árukat és lehetett csereberélni már akkor is.
*Olyannyira az volt még a 90-es évek derekán is, hogy egy több 100 fős, még nívósnak is számított iskolában (nem kerülhetett be akárki) egészen pontosan 2 készülék tulajról tudtunk. Fun fact: Az egyik ki is bukott aztán, mert hát órán is tolta.
-
playmore
tag
Mondjuk ez a konzolozás olyan mint a politika: az eredmények utólag igazolják a terveket. A Switch is nagyon rossz ár / érték arány az összes többi platformhoz képest és mégis ment. Ha bejön nekik ez az árazás akkor majd arról elmélkedünk 10 év múlva, hogy mekkora zsenik voltak. Ha meg nem akkor lesz ezer egyértelmű elemzés miért volt hiba.
-
JanR
addikt
És vagyok én, aki kb. végigjátszotta a main story-t és szívesen nekiállnak újra, több fps-el.
A BoTW-be van ~ 130 órám, de azt is szívesen újrajátszanám.Azért a Nintendo játékai nem feltétlenül olyanok, hogy 1x kimaxolod és elfelejted örökre. Pl. a Mario játékok is mindig ugyan arról szólnak, de újra és újra megvesszük az újabbat és játszunk vele. Oké, a 2 utóbbi Zelda más tészta, de személy szerint én örülnék egy min. 60 fps-es patchnek, vagy upgrade-nek.
-
Balazs_
senior tag
> Nem látom értelmét tényleg bármivel ide írni.
Mégis itt vagyunk.> Annak meg főleg nem, hogy akik bármilyen játékbeli hibával írtak, mind el lettek szépen oda küldve ahová.
Nagyon helyes, ha ez a Switch 2 topikban történt. Ha a játék saját topikjában, akkor kevésbé. De engem ez kevésbé zavart, mint az áldozatpóz.> Olvasok majd tőled bármilyen reportot, és reflektálok, hogy nálam jó, sokra mész vele.
Ha random meg nem jelent konzol topikjában írkálok ilyet, akkor tulajdonképpen a kommentemet is törölni lehetne, szóval nyugodtan, sőt mostmár el is várom!> És a saját hsz tematikád hová sorolod ?
Egyértelműen most én is a probléma része vagyok, biza idáig süllyedtem most, de részemről ennyi elég volt a témával kapcsolatban. -
Balazs_
senior tag
Szabi, nagyon kérlek, nemár.
> Te: nálam szarul fut a quake,
> Más: megvettem én is, nálam nem,
> Te: lol biztos hazudok, itt egy teszt, mindenhol szarul fut,
> Más: Szabi itt nem fogunk hazugnak nevezni, lol,
> Te: hát nemigaz, már megint bizonyíthattam.Nem azért vagyunk itt, hogy téged támadjunk, senki nem kötött beléd, chill dude.
Senki sem hitetlenkedett, csak kaptál választ, hogy másnál nem fut szarul. Kész, kb. end-of-topic, aztán lett ebből 10 komment a Switch 2 topikban.
Nem kell semmit bizonyítani, nálad szarul fut és pont. Én szivesen jönnék debuggolni a problémát, de zárt rendszer lévén kicsit nehéz lenne. -
l.skywalker
titán
Nagyon sok ilyen játékkal és szoftverrel találkoztam már, ahol egy-egy bug csak a felhasználók kis százalékát érinti. Minél kisebb az érintett csoport annál kisebb az esély rá, hogy valaha is foglalkozni fognak vele. Ez is vélhetően egy ilyen eset, hogy a komponensek valamelyik milliomodik együtthatása nálad jelen van és ez okozza a problémát. De ezért senki sem fog hazugnak nevezni. Már miért tennénk? Se hasznunk, se érdekünk nincs benne.
-
Crvsh3R
senior tag
Esetleg nem valami "noname" vagy lassú microSD kártyára van telepítve?
Nálam egy 1TB-os Sandisk Extreme Pro microSDXC kártyára van telepítve és hibátlanul fut.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
PSA: Switch 2's Screen Comes With A Pre-Applied Film Layer, Don't Peel It Off
Az Oled modellhez hasonlóan a Switch 2 kijelzőjén is van gyárilag egy fólia (hogy törés esetén ne okozzanak sérülést az esetleges szilánkok), ezt most sem szabad levenni.
Erre kell majd ráhelyezni a karcolás elleni fóliát/ üveget. THX@cactuar
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- Playstation5 (PS5) DualSense V2 Sterling Silver
- Ps5 Slim lemezes megkímélt 3 hónap jótállás
- ASUS Rog Ally Z1 EXTREME 1Tb +tok
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch 1 OLED eredeti dobozzal, +Tok, +kontroller, +Animal Crossing, +256 Gb kártya
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest