Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bluetooth hangszórók
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- ZIDOO médialejátszók
- Autós kamerák
- Otthoni időjárás-állomás
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eTrade
tag
válasz
DonThomasino #75597 üzenetére
Ha M2, akkor csakis a facelift (PH2) jöhet szóba... szvsz.
-
mycso
Topikgazda
válasz
DonThomasino #75597 üzenetére
-
Bass
addikt
Sziasztok megane 2 cd biztosíték csak az utastérben van? Auxra szerettem van volna bt egységet rakni és az áramot leírás szerint "leszedni" de valami nem ok,nem kapcsol be a cd. Az utastéri biztit megnéztem az jó. Köszönöm
-
válasz
DonThomasino #75595 üzenetére
[link]
A PH2 fényszórója ormótlanabb. -
mycso
Topikgazda
válasz
DonThomasino #75591 üzenetére
Nincs egy képed - linked róla, 2006. 04-05 hóban már voltak PH2 modellek.
Bár azoknál meg alkatrész vásárlásnál lehet rászaladni, mert összvér jószágok --> nekem 2006.05 volt, ph2, vázszám szerint is, viszont voltak benne a ph1 specifikus alkatrészek.2006 előttiek a ph1 első széria a megane 2-nek, ph2 a második "modellfrissített" --> elektronikai lomok, futóműnél pár apróság (talán kormányműnél is valami???), motor téren volt változás (dieselben biztosan).
-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #75588 üzenetére
Az még pont ph1 annak vannak hibái bőven.
Ha teheted nézz egy 2007est inkább vagy 2006 évvégit. -
robertka
tag
válasz
molnarpeter #75579 üzenetére
Köszönöm, neked is rob210, azt hittem az enyémben van DPF
Akkor a kiskönyv szerint a Elf Evolution SXR 5W-40 lesz a jó. -
rob210
Topikgazda
válasz
gixxergabi #75580 üzenetére
A polaritás miatt világított, illetve neked is canbusos kellett volna. ;)
-
gixxergabi
senior tag
válasz
polonic #75577 üzenetére
Nappali menetfény ledesítést tárolt hibaként jelezte, (műszerfalra nem dob hibát), mintha kiégett volna az izzó (ugye ezt is megjegyzi) a kevesebb áram felvétel miatt. Aztán az ajtóba akartam kicserélni a világítást (T10), erre csukott ajtónál is halványan világított. Tudom másik fajta kellettt volna, de én befejeztem...
-
robertka
tag
Csak, hogy biztosra menjek mert visszaolvasva többféle információt is láttam.
Az F9QB800 1.9dci 88kW ba az ELF EVOLUTION FULL-TECH FE olaj a megfelelő ugye? -
polonic
félisten
Ha ledes izzókra kicserélem a belső világítást, akkor hibakódokat fog dobni az autó?
Nem tudom a 3-as GS-ben milyen az elektornika, figyeli-e ezeket. -
salieri.
őstag
Sziasztok, potfeklampam izzoja tönkrement clio3ban.mennyire nehéz ezt kicserélni?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Joe.36 #75570 üzenetére
Ha műhelyt szeretnél akkor a nemes utcába vidd.
De a csattogás miatt én egy vezérlés ellenőrzéssel kezdeném, sajnos a dcinél főleg ha fulladozik, azaz nem kap megfelelő üzemanyag mennyiséget, könnyen el tud menni a vezérlés pár percet erőlködés közben, és utána soha többet nem lesz az igazi, felújításig.
Remélhetőleg nem ez a baj nálad. De egy kompresszió méréssel ez is könnyen kiszűrhető. -
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #75569 üzenetére
ott volt a váltás.
Melyik havi gyártás? -
Joe.36
addikt
válasz
rob210 #75567 üzenetére
Remélem a 2 szerelő ( Francia autó szervíz mind2 ) érteni fog hozzá, az 1 nem tudott vele mit kezdeni.
Tudsz valakit aki jó ebben Budapesten ha úgy alakulna ?
A 2 szerelő azt mondta adagoló vagy főtengely csapágy lesz mert minden vezérlés cserénél cserélni kell a főtengely csapágyakat is.( Ez a 65 Le )
Vagy mid2... -
DonThomasino
veterán
2006 os RENAULT MEGANE Grandtour nak
milyen gyerekbetegségei vannak ,
vásárlás előtt mit érdemes megnézni? -
dik
őstag
válasz
molnarpeter #75565 üzenetére
Nem kell messzire menni az MZ akár mikor képes hátra fele elindulni....
-
rob210
Topikgazda
válasz
Joe.36 #75562 üzenetére
A diag nen ott kezdődik, hogy kiolvasom a hibakódot.
Hanem, hogy járó motor mellett leellenőrzöm az élő adatokat.
Minden nyit minden zár minden szállít megfelelő mennyiséget, van üzemi nyomás, etc.
De a levegősödés az álltalában fals levegő az üzemanyag rendszerben.
Csatlakozókat kézipumpát üzemanyagszűrőt kell első körben ellenőrizni. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
LamerGyuri #75564 üzenetére
Régen izzítófejes motorok képesek voltak konkrétan ellenkezőleg beindulni, néha csak akkor vette észre pl a traktoros, mikor előre akart indulni és tolatni kezdett
-
Joe.36
addikt
válasz
rob210 #75560 üzenetére
Köszi a választ, amikor megált, azt néztem hogy semmi üzemanyag nincs a csövekben, ahogy pumpáltam akkor lett, de akkor se indult be, csak késöbb... De azóta csak csattog , füstől és alig megy, semmi baja nem volt nagyon jó volt eddig, , menet közben lett ilyen hirtelen...
Kis fordulaton lehet vele közlekedni csak.
De nincs a műszerfalom hibajelzés -
rob210
Topikgazda
Hát srácok én azt hittem, hogy már mindent láttam amit el lehet követni kontárok álltal.
Tévedtem!Az alany egy 1.6 16v megane 2
A vezérműtengelyek el voltak forgatva 180° al a főtengelyhez képest és úgy volt összerakva a kocsi.
Azaz a hornyok kisebbik része volt felfelé a nagyobbik lefelé.
Életemben nem láttam ilyet.
Persze állandó vezérműtengely pozíció hiba volt a kocsiban, törölés után azonnal vissza is jött a hibakód.Az eszem megáll.
-
rob210
Topikgazda
-
brodorics
csendes tag
Köszi a választ!
Sajna pont hogy nem olcsóbb a 205-ös mint a 225-ös.:
Hankook Ventus S1 evo3 K127 225/45 R17 23990Ft Y (300 km/óra) FR SBL XL. (ebből az EVO3-ból nincs is 205-ös)
Hankook Ventus Prime3 K 125 205/50 R17 28409Ft V (240 km/óra) FR SBL
és a régebbi verzió:
Hankook Ventus S1 evo2 K117B 225/45 R17 29242 W (270 km/óra) HRS SBLEgyébként pont ilyen Continental van nekem is mint amit linkeltél.
Ez nagyon tetszik, de horror az ára:43 564 Ft / db. -
Joe.36
addikt
Sziasztok.
Van egy Renault Thália 1.5 DCI 65 LE. 2005. 206000 Km.
Mindig szervizelve volt. Nem volt meghajtva, nagyon vigyáztam rá. 3 éve vettem használtan 160000 Kmvolt benne.
Ma enyhe emelkedőn elment belőle az erő, csúnya csatoggó hangja lett és fekete füstőt okádott.
Majd leállt. Be sem indult.
Vontatás, szerelő, végül beindult egy légtelenítés után, de 2000 fordulat felett csattog és füstöl és nem megy.
1500 forulaton viszonylag jól megy.
Mi lehet a gond ?Midig jó minőségű üzemanyagot kapott. olaj , szűrők , vezérlés le lett időben cserélve, gázolaj szűrő is.
-
Nordik
őstag
válasz
LamerGyuri #75550 üzenetére
-
vamzi
senior tag
NT 2330A számú doksija van valakinek emberi nyelven (angol/magyar). Nekem csak németül és franciául van meg.
-
Nordik
őstag
válasz
LamerGyuri #75548 üzenetére
Székesfehérvár?
Testvérem oda költözött nemreg, ha nála járok, lehet megkereslek.
-
Jimmy8
senior tag
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Clio 2 1.2 16V nél, 1-2 havonta kivillan a Service lámpa + a légzsák hiba. 1-2 napig világít, majd minden ok további pár hétig. Gondolom valamelyik csatinál kontakt hiba lehet. Ki tudják olvasni bármelyik szervízben hogy melyik légzsák körében van a hiba? Vagy csak Clip-pel lehet? Vagy azzal sem? -
rob210
Topikgazda
válasz
herbela #75539 üzenetére
Én annak válaszolok akinek tudom, hogy mi a hiba.
Feleslegesen minek ámítsalak hülyeségekkel?
Elolvastam, nem tudom a választ nem írtam semmit.Capture, meg kevés embernek van itt.
Bár a clio technika van benne.Érdemes lehet egy diagot rátenni, ha van hibakód akár egy zárlat formájában akkor van merre elindulni.
De őszinte leszek én ilyen hibával még nem találkoztam, pedig egy ideje renaultozok.
-
herbela
újonc
Ne haragudjatok hogy megint érdeklődök, ha egyáltalán el olvassátok, szerintem ti csak egymásnak válaszolgattok! Sajnálom pedig jónak tűnt ez a csoport !
-
Assh0le
csendes tag
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy K4J 712 motorkódú Clio (1.4 16V 72kw) melyben gyertyákat szeretnék cserélni. Általában alváz alapján keresem az alkatrészeket és így a 7700500155 gyári cikkszámot találtam. Ennek a megfelelője az NGK BKR6EK. Ha simán típúsra keresek akkor viszont a BKR6EZ szerepel a találati listákban. A különbség az ellenállás mértéke, mely 1, illetve 5 kOhm. A kérdésem az, hogy melyiket tegyem bele, egyáltalán van érdemi különbség? Köszönöm előre is!
-
válasz
brodorics #75534 üzenetére
Úgy, hogy a 225ös gumi túllóg annyival, hogy a felnit nem fogja érni a padka (értelmes sebességnél; nagynál meg mindegy a peremvédővel is) - de legalább könnyebb egy picit meg olcsóbb. Plusz, nagyon fontos szempontként; jobban néz ki mikor már picit húsosabb a gumi, ha nincs peremvédő
Ettől egy centivel fog kintebb érni a gumi.
-
polonic
félisten
Voltam Baumgartner márkaszervízben, gyári akksi 3 év garanciával 47990 Ft.
Szerintem az elég jó ár érte. Nézem kaufferen, exide és varta akksi is 45-48 ezer Ft.
2013 Grand Scénic 1,6 dci-hez. -
brodorics
csendes tag
Köszi!
7" -os, elvileg rá lehet tenni. Az ajtón lévő tábla szerint is ezeket javallják gyárilag:
205/50/r17; 225/45/r17; (225/40/r18)
Mondjuk a Zafiránk után már így is elég pattogósnak érzem a rugózást.
Azt hogy érted, hogy a 7".ra kell-e peremvédő? -
eTrade
tag
válasz
molnarpeter #75532 üzenetére
Köszi szépen a tippet.
-
brodorics
csendes tag
Sziasztok!
Gumit szeretnék cserélni, a jelenlegi méret:205/50 R17. Ha helyette a 225/45 R17-et választom, (ezek jóval olcsóbbak)akkor az vajon érzetre a szélesebb mérete miatt a vezethetőség, irányíthatóság rosszabb lesz? Fogyasztás is több lesz? A jelenlegi peremvédős, igazából szeretném ha az új is az lenne.
-
herbela
újonc
válasz
diablo1984 #75053 üzenetére
Köszi !
-
herbela
újonc
Sziasztok.
Tudna valaki segíteni? Manuális klíma van a capturban mikor elindítom a motort automatikusan el indul a klíma pedig nincs bekapcsolva, le sem áll csak ha bekapcsolom a klímát és ki, akkor leáll. Ha újra indítok megint indul pedig ki volt kapcsolva leálláskor. Lehet télen is ment a fűtés mellet, nem vettem észre mivel nem volt tél! Addig is köszi. -
FerNandor
őstag
Sziasztok,
a csomagtérajtó zsanérját mivel lehetne rendesen beolajozni? Nagyon szűken van a tengely, nem tudok belefújni a közepébe [link]
Menet közben, rossz úton (hol nem az?) hangos cicergő hang jön folyamatosan. Ha a felnyitott csomagtérajtót "rángatom" szerintem innen jön a hang. Máshonnan nagyon nem tud.
Megane II kombi -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #75519 üzenetére
Igen sajnos tud. Ilyenkor nem megy végig a csőkígyón a hűtőközeg csak bemegy és ki is jön.
Ebben az esetben van ugye az, hogy sok szerelő akinek nincs típusismerete nem érti, hogy dehát meleg mind a két cső.
Meleg persze csak ha az első egy tizedében a felületnek el is szökik a közeg, akkor csak az a kis rész melegszik fel ahol konkrétan nem fog tudni hőt leadni.
A következő lépcső a kilukadás, mert amelyikben összezuhan a lamellázat, jellemzően azokban amelyikben legalább egyszer volt csapvizes feltöltés, a kilukadás a következő. -
diablo1984
veterán
válasz
rob210 #75517 üzenetére
belső radiátorban is szét tud hullani a lamella? Mert hogy egy klímahűtőben széthullik az ok, mert kívül van, éri minden, de egy fűtőradiban amit még a nap sem ér az is szét tud hullani? Mert nekem anno a laguna 1-es benzinesben el volt dugulva, mert a fagyállót kb sosem cserélték és a retek beleállt a radiátorba, a másik véglet mikor kilyukad. De akkor tud még ilyet is?
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #75512 üzenetére
De akkor is kell!
Azért nem fűt, mert összeomlott benne a laemlázat és csak átfolyik rajta a víz.
-
csibor
addikt
Megane 1 et45 felnit szerintem átlehet rakni a Clio grandtiur-ra et43. Csak az et számban van minimális különbség. Ennyi csak nem árt a futóműnek?
-
diablo1984
veterán
válasz
gabika1972 #75514 üzenetére
Ha átjárt rajta a lötty, akkor a víznek is át kell mennie, ahol meg a meleg víz átmegy, ott le is adja a meleget! Ha nem, akkor légtelenítés, járatás. Annak működnie kell, ha átjárható.
mondjuk az is jó kérdés, hogy milyen intenzitással ment át rajta, de ha már átmegy, azt érezni lehet.
-
gabika1972
tag
válasz
diablo1984 #75512 üzenetére
A savazószivattyút kötöttem a radiátor két csonkjára és úgy járattam egy órán át az 5%-os ecetoldattal. Elég komoly szivattyú tehát nagy áramlási sebességgel és szállított folyadék mennyiséggel dolgozik, végig látszott a folyamat során, hogy nagy sebességgel cirkulál a folyadék. Elképzelhető, hogy a töménység nem volt megfelelően erős vagy az időtartam volt kevés, csak féltem hogy egy majd 25 éves autónál nehogy szétoldja az oldat a radiátort.
-
Nordik
őstag
M2 2004be a potfeklampa ledes?
-
diablo1984
veterán
válasz
gabika1972 #75511 üzenetére
a radiátorba be és kivezető csövet lekötöd és megslagozod! Ha nem megy át rajta a víz, akkor bonthatod a műszarfalat, ha átmegy, akkor nem kell cserélni nagy valószínűséggel!
-
rob210
Topikgazda
válasz
gabika1972 #75509 üzenetére
Radiátor csere.
-
gabika1972
tag
válasz
diablo1984 #75508 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ. Fűtés nincs benne, csak összekötöttem a két munkát és kitakarítottam a teljes vízkört az autóban. (ezt egészítettem ki a radiátor savazással).
A klímát csak megemlítettem, hogy bekavarhat-e esetleg a klíma oldal a fűtésbe. -
diablo1984
veterán
válasz
gabika1972 #75507 üzenetére
most hűtés, vagy fűtés nincs benne? Mert az 2 kör(vizes a fűtés, gázos a klíma).....
-
gabika1972
tag
Most fogok agyfaszt kapni.
96-os Clio.n nulla volt a hűtés, fagyállót lecseréltem, hűtőt kitakarítottam semmi változás. Hétvégére szereztem egy savazó szivattyút 5% ecet koncentrátummal direktben egy órán át járattam a radiátorban a löttyöt. Eredmény semmi. Mit ronthattam el? Lehetséges, hogy valahol levegő maradt a rendszerben a savazás után? Klímás autó, bezavarhat ez a fűtésbe?
Köszi előre is a segítséget. -
zaskar
senior tag
válasz
rob210 #75497 üzenetére
Nekem ugyanez a hiba volt, amit itt leírnak, csak nekem 1.5 dci-nél:
Totalcar
Annyi különbséggel, hogy nálam már -8 fok elég volt, hogy ez bekövetkezzen. Szívtam vele párszor, a sok elfolyt olajról és a környezetszennyezésről nem is beszélve.
Ritka hiba lehet, mert az első megkérdezett szerelőnek nem volt ötlete, aztán találtam egy olyat a közelben, aki csak Renault-val foglalkozik. Ő sem találkozott még vele (pedig nem most kezdte, elismert a környéken) de inkább komplett olajpumpa cserét javasolt. Ez meg is történt, azóta nincs probléma. Ennek már 3 éve. -
dugo_
veterán
Sziasztok,
Tegnap óta a 2004-es M2 ugyanezzel a Steering locked/not locked, Service lámpa hibával nem indul:
https://www.youtube.com/watch?v=GvS_1JHrnacVan erre valami egyszerűbb javítás, amerre el lehet kezdeni keresgélni? Vagy legalább beindítani valahogy, hogy saját lábán menjen szervizbe?
Motortéri biztosítékokat, biztosítéktábla nyákját olvastam, azok jónak néznek ki, illetve magát a kormányzár kockát, az viszont kiszerelve sem reteszel, csak pár relé kattog üresen balra a kormány mögött. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
angyalpc2 #75501 üzenetére
Tanksapka mögötti részt a dobbetét védené, de ha sok a bonyolult hely, akkor ki lehet pucolni, rozsdát kezelni, és utána karosszériatömítővel gyakorlatilag kitölteni a helyeket, ahol meg tudna állni a piszok, így hozzá sem fér a fémhez és ott sem marad, persze ez csak limitált mértékben lehetséges. Talán Wartburg vagy valamelyik szoci autónál volt, hogy bevezettek egy plusz lemezt hasonló célból, az sem elveszett ötlet, csak a rögzítés kérdéses. Első küszöb végén felgyűlő piszok ellen pl új Skodáknak ott alul ki van vágva egy rés, így ami felülről bemegy, az alul egyből tud távozni is. Géptető üregekbe pedig üregvédő vagy olaj jelenthetne némi segítséget szerintem, illetve az adott rész legalsó pontjára lehet egy pici furatot is ejteni, valamint a víz bejutási helyét megkeresve technikailag el is lehet tömíteni
-
rob210
Topikgazda
válasz
angyalpc2 #75501 üzenetére
Ezek mind az elhenyagolás okai.
Én amikor mosóban vagyok a jobb hátsó kerékjárati jvet mindig alaposan kimosom.
Keréknél fel a vízsugár kinyitott tankajtónál és jön is ki a kosz szépen.
A sárvédő dobbetéte pedig minden autónál tisztítást igényel.
VW, Toyota, merci, bmw, mindegyik ott kezd el rozsdásodni, ha nincs kitakarítva.A motorháztető más kérdés, arra nem tudok választ adni, nincs tapasztalatom vele.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, a ráncfelvarrotnak a beltere szebb, de más a kábelezése és a motorvezérlője is. Kijelző, csatlakozók, etc.
Ha átkábelezed akkor áttehető, de embert nem fogsz rá találni aki megcsinálja neked. -
angyalpc2
aktív tag
válasz
rob210 #75499 üzenetére
Én mondjuk 2-3 helyről tudok ami rohadhat
1. tankbetöltő (beül a sár a kerékjárat zegzugos részébe és rohad)
Vajon milyen terelő lapot lehetne erre berakni?
2. első küszöb a takaró dob műanyag mögött, beül a sár és rohad (én mosni szoktam fél évente) Bár szerintem a műanyag dob lemez van eldeformálódva...és ha zártan vissza lehetne rögzíteni akkor nem lenne gond.+1 nekem a motorháztető belső éle rügyezik már
Talán a esővíz becsurog a pereme alá és ott száradásig áll
Vagy más ötlet?mitől lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Bluetooth hangszórók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- ZIDOO médialejátszók
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Cipő topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ingatlanos topic!
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest