Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen videókártyát?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tresh
veterán
Automata váltó a 4.2 Quattro S8 audi alá való mert egy akkora bálnába már élvezni kell az utazást és ott minden téren kiszolgálja a sofőrt a kocsi de egy normális autóba csak a manual.. vagy nőknek akik nem tudnak váltani
Amúgy fura mert sok rosszat hallottam az 1.9 dci ről (igaz gondolom ez a magyar piacos 120 LE változat) mert fater 136 LE 1.9 ének máig semmi baja nem volt.. jó mondjuk a váltó az tipikus franciás..és érdekes amit AMD mond nekem 91 -es cliom volt 1.4 és annak tényleg kegyetlen jó váltója volt jobb mint a mostani meganomé vagy az előd 306-é...
Pont azt néztem hogy lagunak is nagyon jó áron vannak sőt egy kettő nagyon jó biznisz lenne mondjuk a 2liter turbó
csak semmi adatot nem találok róla és valószínű kiinná a benzinkutakat
-
erdoke
titán
válasz
FRENK1988 #11286 üzenetére
Egyhat szívó benzin és hagyományos automata kombinációja? Nem csoda. 1.6 dCi + dupla kuplung viszont jó lehet. Bár a dupla kuplungos váltó se sikerült úgy szinte senkinek, mint amit a VW csoport előadott. Anno még az első generációst próbáltam egy Superbben, és egészen pofás darabnak bizonyult, kivéve az előre-hátra menetek közti váltásokat.
A Grand Scenicben a Master váltó, háát... Még mindig csodának hat visszaülni a 2007-es, hatos váltós dízel Accordba. És akkor a nyöszörgésekről még nem beszéltem. -
FRENK1988
veterán
Érdeklőnék, hogy a 2,2 dCi az tényleg olyan rossz híre van mint ahogy híresztelik? Vagy csak városi legenda? Pl az 1.9-hez képest
-
Füge007
senior tag
Mivel sokat vezetek, így nekem már nem olyan nagy élvezet váltogatni. Városban araszolgatás közben kimondottan kellemes, hogy nem kell váltogatni. Tegyük hozzá, hogy az automata váltók is sokat fejlődtek.
-
FRENK1988
veterán
Minap vezettem egy 1.6-os AUTOMATA megane Limót. Hát kissé fura volt. De ugy megölte az egyhatot az automata hogy az csak na. Nem kéne így
-
Füge007
senior tag
válasz
rob210 #11282 üzenetére
Na erről jelen esetben nem tudtad volna leszedni, szíjjal. Valahogy nagyon rásült, de hidd el egy ilyen leszedővel 2 perc, nem sérül a kezed, a szervizben is ezt használják. Mivel én sokat megyek, így sok olajcserém is van, amit mindig én csinálok, így nekem bőven megéri az árát.
Igen 1.5 dCI-m van.
-
tresh
veterán
[link] egész jó vétel
-
rob210
Topikgazda
válasz
Füge007 #11281 üzenetére
neked 1.5dci-d van jól emlékszem?
mert arról a haver is így szokta leszedni mint én.
szerintem a technikát nem tudod elképzelni.
a szíj rámegy ahogy nézem, a csavarhúzó mérete számít csak utána még a szíjat pont hogy könnyebben még tudod húzni ezzel oldani a szűrőt, mert az minden féle leszedőnél flexibilisebb.
-
Füge007
senior tag
Ilyen szűk a hely, ráadásul kb 40 fokban döntve van a szűrő az olajhűtőn.
-
Füge007
senior tag
-
Füge007
senior tag
válasz
rob210 #11276 üzenetére
Nem tudom tegnap este lett kész azóta még nem mentem vele, elérte azt a kilométert mikor cserélnem kellett, így nem volt mese. Viszont így még soha nem sült rá az olajszűrő, a végén egy hosszú hidegvágóval operáltam le róla. Ezért is gondolkozom egy olajszűrő leszedő beszerzésén. A következő egy téligumiszett beszerzése lesz, ami most van nem mehet vissza rá.
-
AMD Power
titán
Nem is olyan rég beszéltünk erről,hogy milyen jó lenne!
Három autógyár létesít közös üzemet Kelet-Európában
Ide gyertek!
-
rob210
Topikgazda
na kell megint költenem kicsit a kocsira, szétkopott a toronycsapágyam, elég komolyan kattog már, de ahogy nézem 30-ból meglesz szereléssel együtt.
-
dbius
veterán
válasz
rob210 #11266 üzenetére
Így van, előre is köszönöm itt is a segítséget
Viszont érthetetlen, hogy miért nem írják ki a honlapra, hogy a cikkszámoknál látható képek - vagy a cikkszámok - nem jók, vagy hogy úgy szar az egész honlap ahogy van...
Még szerencse, hogy nem rendeltem meg a honlap alapján a patenteket...
Hogy más is tudja miről van szó:
A PH1-es lagunámhoz kellene pár darab díszléc rögzítő patent az ajtókra, ami a honlap szerint (kép és cikkszám) 21-203 és 21-204. A honlap szerint ezekből csak a 21-203-mas érhető el.
Robi bement, hogy kérjen ilyen patentet, aztán ott kiderült, hogy náluk ez alatt a cikkszám alatt tetőléc tartó patent kapható...
-
Laraxior
titán
Azt nézzétek mi van használtautón
pont ilyet akartam venni az enyémre, csak eredetiben 23k, erre itt egy ripityára törött
Kár hogy nem vette fel az ürge, remélem lepiszkálja nekem azt a króm Laguna feliratot -
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek valami a patent depóról?Vagy inkább...
Tudna valaki nekem egy kis szívességet tenni?
Szeretnék a patentdepóról rendelni ~10 db rögzítőt, az egész kb 1500ft, de a szállítás sajna még egyszer ugyan ennyi (utánvétel)
Valaki be tudna nekem menni az üzletbe Bp-en megvenni a patentokat és elküldeni nekem postán?UV nélkül harmad annyi (se) a postázás.
Kifizetek természetesen mindent!
(többit pü, ha tudna valaki segíteni)
Köszi előre is,
üdv: Dave -
Reaper04
aktív tag
válasz
rob210 #11253 üzenetére
Jah, igaz...
Bár a meglepetéssel kapcsolatban... azért lennének kételyeim.Jobb lenne ha személyesen is meg tudnám nézegetni a mintákat és hogy más autóban hogy néz ki.
De természetesen nincs itt a közelünkben semmi, ahol személyesen lehetne ezt intézni.
(sajnos)Mondjuk náluk van olyan hogy visszaküldhetem és adnak egy másikat... de sok idő és újra kell a postát is fizetni.
-
lajo
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne tetőcsomagtartó témában. Scenic 2 és Megane 2 tetőcsomagtartó kompatibilis? Esetleg valaki akinek az előbbi van, megtenné nekem azt a szívességet, hogy leméri a két csatlakozás közötti távolságot hosszában, mondjuk a takarórész belsejétől?
Köszi! -
zsolt1129
addikt
Köszi mindenkinek. Ha esetleg bővebb infó kell az nyugodtan jöjjön át a autóápolás/karbantartás topikba. Eldumcsizunk egy jót.
-
Füge007
senior tag
Üléshuzat témában íme egy link, több munkájukat láttam, mind szuper, sajnos a képek sem adják vissza azt ahogy élőben kinéz.
Olyannyira méretpontos a huzat, hogy az adott autó üléseire készítik el, így 2 x kell meglátogatni őket, méretvétel, illetve a kész huzat felrakása. Bármilyen hímzéssel el tudják látni a kárpitot. Az áraik sem életveszélyesek, uncsi tesóm Fiat Puntójára a huzat 18.000.- volt.
-
FerNandor
őstag
válasz
Reaper04 #11247 üzenetére
ja, látom, amit mondasz. az elején még jobban elállt, de azóta nagyjából felvette a formát, ha kicsit be van türve a háttámla és az ülölap közé, akkor egész szépen felfekszik. anyósnál akkor pont ki volt jöve, mert akkor értünk haza és egyböl fényképeztem, a vezetöülésen kicsit helyreraktam.
-
rob210
Topikgazda
válasz
NA odass mit találtam, itt meg is tudod csinálni a látványtervet típus szerint.
És az ár is bőven jó. -
rob210
Topikgazda
válasz
Hu baszki én tavaly nézegettem azóta jó drágák lettek, bár 50-hél még így is olcsóbbak.
Jól dolgoznak, nekem is úgy ajánlották. -
Reaper04
aktív tag
válasz
rob210 #11241 üzenetére
Én is így gondoltam
Mármint hogy drága egy kicsit.
9-12 környékén nézegettem már műszálasat...
Hol láttál 22ért majdnem gyári minőségűt oldallégzsákos megoldással?
ÉrdekelneFerNandor: Amit linkeltél képet, azon néztem. Anyósülésnél láttam, hogy felül a vállaknál eláll az üléstől, meg egy kicsit a vezető ülésen is.
Ezért kérdeztem. -
zsolt1129
addikt
-
FerNandor
őstag
válasz
Reaper04 #11240 üzenetére
hol áll el az üléstöl? mindenhol ráfekszik szerintem, max csak túllóg pár helyen a rögzítés miatt. nekem is légzsákos, de ez a huzat véget ér az ülés felsö harmadánál a légzsák meg lejjebb van.
ez pamut, nem müszálas, nem tölt fel.attól függ hova kell neked huzat. ha legtöbbször elöl ültök csak, akkor jó ez a trikó, ha koszos, lekapod fél perc alatt, kiöblíted és kész. ha hátul is sürün, akkor érdemes szettet, de szerintem az az 50 ezer kib. sok.
-
Reaper04
aktív tag
válasz
FerNandor #11238 üzenetére
Köszi a képet!
Kicsit eláll az üléstől, az nem baj?
+ nekem van az ülésben légzsák is.Én valami pamutot szeretnék, vagy valami olyat ami nem tölt fel...
az asszonyt idegesíti, hogy kiszállás után "csíp" mikor becsukja az ajtótNézegettem én is webshopokban, de 45-50 ért találtam szettet. Igaz minőségi...
+ van rajt speckó cérnázás a lufiknál.Szerintetek? Érdemes ennyi pénzért huzatot enni?
-
FerNandor
őstag
válasz
Reaper04 #11230 üzenetére
én vettem ilyen trikó huzatot az elsö két ülésre. nincs fejtámlája, viszont nagyon jó anyagból van, kellöen vastag és strapabíró. az AMC autósboltban vettem itt Pécsen 3000valemennyiért. majd lefényképezem. annyi a baja, hogy a belsö fele ilyen plüss vagy nem tudom és kicsit bolyhosodik.
-
rob210
Topikgazda
Nem de egy esetleges műszercsere során változhat az állás.
Nekem se a gyári van már benne annyit mondok rá amennyit akarok.
Ennek ellenére "ha eladom majd" a valós kilométerrel fogom eladni.Bár az még odébb van szeretem a kis öreget és mindenhova elvisz ahova kell.
A megbízhatóság mintaképe ami ritkaság manapság. -
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék az ülésekre "trikót" vagyis inkább olyan védőt, ami teljesen befedi mindenhol és illeszkedik is.Tudnátok ajánlani egyet-kettőt? Hol érdemes és milyet vegyek?
+Ezek a szettek tartalmaznak külön fejtámla védőket is?
Köszi előre is,
üdv: Dave -
mycso
Topikgazda
válasz
FerNandor #11225 üzenetére
Semmi komolyat (a kötelező és kopókon kívül), a kuplung érik a kettőstömegűvel együtt, meg a turbót mondta egy szerelő 2éve, hogy szét fog hullani, azóta is használom komolyabb olajfogyasztás nélkül és egy másik szerelő véleménye szerint hibátlanul teszi a dolgát...elvileg mielőtt megvettem 3csúcs lett felújítva 220k km körül + az ezeknél szokásos hajtókarcsapágy, ennyi.
Ja egyébként 2006.05. (ph2 M2) havi, 2007.02. hóban üzembe helyezett 106 lovas 1.5 dci.
-
_NCT
addikt
válasz
FRENK1988 #11221 üzenetére
És akkor még örülhet
A felniken mi az a rozsdásodás vagy mi? :S
839-ért ezt nézegettem, kicsit drágábban meg ezt. Ebbe meg legalább jó sok a km , de valós lehet...maybe ...
Bár azok az autók melyek már több hónapja fenn vannak hahun, nálam kicsit gázosak, mert a jókat mindig elviszik 1-2 héten belül. Még 1 hónapig kuporgatok, hogy tudjak 900-ért válogatni is. Igazából a limousine tettszik a legjöbban
De lehet nem száll el az agyam, s megnézek pár kacsát.
-
_NCT
addikt
-
stangli
senior tag
Lehet, hogy egy tipikus amatőr kérdés, de a Megan2 tulajoktól kérdem, hogy mik azok a betegségek, amik folyamatosan felmerülnek az autóval kapcsolatban? Elektronika, vagy netalán a motorral szoktak gondok lenni, vagy csak a kopó alkatrészek halnak meg idő előtt? Ezt azért kérdem, mert autóvásárlás előtt álok és a renaulttól valahogy félek, tetszik, anyámnak is félig francia (Dacia logan) van, semmi baja vele, csak hallani ilyen olyan dolgokat és kíváncsi vagyok, hogy mi a véleményetek, mint tulajok...
-
SZATA
senior tag
Voltam ma az Újpesti Renault-ban az ajtónyitás érzékelő miatt. Tegnap odatelefonáltam, h ma jövök.
Simán lekapták a polcról az alkatrészt már számlázták volna. Lelassítottam őket, h legalább az árról meg a beszerelésről mondjanak vmit. 5460 Ft volt, és a munkafelvevő srác a parkolóban 2 perc alatt kicserélte (ingyen). Nem volt egyszerű kiszedni, mert mint kiderült, már régebben le volt ez törve és úgy volt visszadrótozva + egy fém füllel kiékelve.
Elégedett vagyok, szerintem ez egy korrekt ár és szolgáltatás volt.Más, amit már régebben akartam kérdezni: A Clio II ph2-nek a motorházfedele tényleg alu
Van rajta két kis pöttynyi benyomódás egymástól 1 cm-re, ahol lejött a festék. Telibe nem akarom fényeztetni, mert olyan mint egy kavicsfelverődés, csak nem a felületen, hanem be is horpadt. Mert ha nem rozsdál akkor elfér rajta – egyelőre.Kár, h nincs egy normális Clio fórum. A Clio club halott, az indexen is pangás van.
-
mycso
Topikgazda
válasz
rob210 #11212 üzenetére
Sajnos az egyikben, összerakás közben, gondolom leszakítottam a forrasztást, úgyhogy azt majd újra, de csak jövőhéten, mert 7végén nem lesz időm.
Egyébként nagyon durva fénye van. A hátsó ajtókban még világít a gyári, hát az csak valami sárgás fos....majd lehet azokban is átforrasztom, ha már így belejöttem, meg most néztem, hogy nekem sem világít a szivar-aljzat. -
AMD Power
titán
Lassan tényleg elfelejthetjük a skatulyákat
Renault és Infiniti sportautókat gyárthat a LotusÉrdekesen hangzik...
-
rob210
Topikgazda
ó b@szki mennyire félre értettelek én azt hittem egy kapcsolóba 6db ledet kellett beletenned
így már értem akkor minden ok.
ezért nem tudtam hová tenni azt a 6 ledet, mert emlékeim szerint az sehogy se fért volna beszerintem szebb lesz a fénye, de erősebbnek mindenkép erősebb lesz.
nekem mint kiderült a szivargyújtómban van led az izzò helyett.
nagyon jó a fénye. -
mycso
Topikgazda
válasz
rob210 #11208 üzenetére
6db, mert bal elől a 4db ablak +1 a gyerekzár, illetve utas oldalon 1db.
Mivel tegnap éjszaka raktam össze, és már majd agyvérzést kaptam, így a művelet közben nem fényképeztem és nem is fogom szétszedni (majd ha esetleg elcsesződne, csak akkor).
Egyébként simán a gyári foglalatot leszedtem és ami jött fel hozzá vezeték, ahhoz hozzáforrasztottam a ledet.
Ja és ez a led éppen akkora, hogy befér a kapcsolóba, tehát necces volt, de bent van.Most van egy kis időm most rakom majd össze, majd esetleg este lefényképelem, hogy milyen a fénye.
Ja, vaterán vettem, 80ft/db áron a 12v ledeket. És úgy van megoldva, ahogy mondtad, hogy az egyik lábán egy ellenállás van (természetesen e miatt még nehezebb volt mozgatni a lábát...)
-
mycso
Topikgazda
válasz
rob210 #11206 üzenetére
Most forrasztgattam bele a ledeket az ablakok kapcsolóiba.
6db ledet kellett beforrasztani, egy jó 1.5 órát eljátszogattam, persze ki is kellet méregetni, hogy melyik ágát hova, meg párszor a kapcsoló összeszerelése közben letört...már majdnem sírtam, de megvan. Na majd holnap bepakolom és kiderül, élesben is működik-e. -
rob210
Topikgazda
A menetszél bejön ha kinyitod a rostélyt.
Ezen nincs mit csodálkozni ez minden autónál így van.
(remélem jól értettem amit leírtál)Ha a ventilátort felkapcsolod és nem jön középen a levegő csak a két szélén, meg a többi nyíláson keresztül, akkor szétcsúszott a konzol és a cső.
Nem ördöngösség összerakni, de megmondom őszintén ötletem sincs, hogy az hogy jöhetett szét, nekem úgy össze van rakva, hogy akár feszegethetem is., akkor se jön szét. -
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- EAFC 25
- Ingatlanos topic!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest