Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- ASUS notebook topic
- Autós kamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen széket vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
válasz
Csabee. #12294 üzenetére
Én vagy évente 1x vagy ilyen 12-13e persze km után. Ez persze benzines autónál. Dízelnél 10e km.
Én személy szerint Castrolt használok. De a Rob210 által ajánlott Xado-ról is csak jót halottam. Mondjuk én azt mondom neked ,hogy nagyjából mind1. Ami a aránylag normális minőségű gyártó annak az olaja nem lehet rossz, feltéve ha megfelel a gyártói előírásoknak.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Csabee. #12294 üzenetére
Én évi 2X cserélek.
Xado olajat használok, mert nagyon meghálálja a gép.
A 97' es meganom gyári kompresszió értékekkel rendelkezik. (ez nekem elég bizonyíték volt)Egyébként van aki az ELF-et ajánlja én nekem az rohadtul nem vált be.
Van aki castrolra esküszik, én azt ki se próbáltam.
A haver meganjába Liqui Molyt tettünk, elégedett vele.Szóval az hogy milyen márkát raksz egyéni döntéseden alapul.
A minőség az meg a pénztárcádon.
Ha sok a hideg indítás minél kisebb legyen az első szám, ha rallyzol, azaz pörgeted a motort sokat akkor a második szám minél nagyobb legyen.Az átlag felhasználó 10W40-et vagy 5W40-et használ.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Johnny001 #12293 üzenetére
Egyik renault, sem szereti, ha beindítod és utána kis idő múlva leállítod, majd újra elindítod, a gépkönyvében is benne van, hogy ne használja rövid távokra, a sokszori újraindítás, károsíthatja a katalizátort és az indító motort.
Persze ezek csak a gyári okosságok, ami a gépkönyvben van, de nekem se szereti ha egymás után rövid időközönként indítgatom.
Igaz nekem mindig indul.A hiba forrást nem tudom.
Az AC-t és a gyújtás rendszert kéne átnézni, valami ott lehet. -
Csabee.
nagyúr
Ti milyen időközönként cseréltek olajat? Én most vettem 1 hete a Megane-t.. 1.4 V16 és úgy gondoltam most olajat cserélek rajta. Milyen olajat ajánlotok? Mennyibe fog kerülni? Ilyenkor gondolom szűrőt is kellene cserélni.
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Lenne egy kérdésem!
Megane II 1.6 16 v 2003 3 ajtós, az autó és ha kiállok a kertből, leállítom, amíg bezárok és újraindítom, akkor ez elég nehezen megy, már egy kicsit hűvösebb időben is.
Egyébként elsőre elindul normálisan, csak a rövid leállítás után indul sokára.
Felső holtponti jeladó kicserélve, új gyújtótrafók, ha elindul egyenletes az alapjárat, és nem is fullad le.
Több mint 5 éve van nálam és mindig ilyen volt, ritkán azért elég gyorsan elindul másodjára is.
Válaszaitokat előre is köszönöm
By.: Johnny
-
Sracok!
Ez a Megane II-es valto tenyleg ilyen, hogy neha ragad, nem lehet betenni fokozatba, maskor meg teljesen konnyeden jar? Lehet ezzel valamit kezdeni? Lehet, hogy rossz fajta valtoolaj van benne? Meg egyesbe mindenkinek hangos a valto, vagy csak nekem?
-
qdak
addikt
meg 1 kerdes, megane 2000 vmennyibol az uj formaju, a radio kiszedo, az a 2 db U betu alaku ban van vmi trukk a vegen vagy megfelelo drottal, csavar huzoval hejettesitheto?
-
Ghandi
aktív tag
Hááááát csak olyan fél igazságot mondott el.
Én amikor autót vettem akkor persze hogy az olcsóbbat akartam,de rájöttem hogy nem érdemes.Volt ahol pont egy ilyen volt,le is irták a hirdetésbe hogy 10000Km van a motorban de azért mert fél éve volt cserélve,ugyanis taxiként üzemelt és aki meg akarja venni az ezt vegye figelembe.Szerintem igy a legkorrektebb. -
Josi
aktív tag
És most olvassátok el hozzá a sztorit:
Sziasztok!
Tegnap elindultam, hogy megvegyem álmaim Zafiráját.
Gyári CNG üzeműt keresek.
Ezt néztem ki magamnak.
Megnéztem az autót. Tetszik. Belső újszerű, külső majdnem hibátlan, motortér jól néz ki.
Úgy döntöttem megveszem, de még azért leellenőriztetem az OPEL szervízben.
Az alvázszámot bediktáltam telefonon.
Opeles válasz:
-évjárat stimmel
-szín stimmel
-német piacra készült
-utolsó szervíz: 2012.06.19
Eddig jól hangzik!!-km óra állás utolsó szervíznél: 465201 km?????
-az eladás napjától 2012.06.19-ig két-három hetente volt szervízben, olajcserén
-2011.09.06-án 269736 km-nél komplett váltócsere
-stb
-stb
Végigszervizelt autó.
Taxi volt szegény Zafi, és sosem hült ki a kipufogója.
Természetesen nem vettem meg.
A szervizelés listáját átküldték e-mailben.
50 oldal!!!!!
Ezzel az autóval valaki még nagyon ráb...ik!! -
Josi
aktív tag
Használtautó:
Nézzétek meg ezt:
Használt autó -
tresh
veterán
válasz
rob210 #12269 üzenetére
Hát őszintén ez itthon állhatna második autónak amit csak hétvégén kergetek meg megvenném főleg ha csak akkor kéne rá fizetnem az "adókat" szép hazánkba ha használom is tuti itt állna, mióta kipróbáltam nem bírok magammal, de érdekes volt hogy olyan erő van benne hogy nem nyomtam neki amikor vezetem másodszorra mert tudtam hogy ha meg kell indulni nem kell aggódni nem fog cserben hagyni
fogyasztás mérő picit ki akad de valamit valamiért
AMD Power: azt is elfogadnám ph2 es szériából de nagyon ritka a szép és jó állapotú
-
tresh
veterán
huh mit találtam ez kellene nekem
-
vasipeti
csendes tag
Új kulcsházak!
Törött, kopott, esetleg eladás előtt új állapotú kulcsot szeretne vagy egy pótkulcsot, a hirdetésben kínált kulcsházakkal könnyedén megoldható. Csupán szét kell pattintani a régi kulcsházat, kivenni a benne lévő chipet és áttenni az új házba.
Bármilyen fajta autóhoz kínálok kulcsházakat. Jó minőségű utángyártott termékek, ami szervizben 30-40000 forint, itt töredéke.
Az árak márkától függnek. Magát a kulcs részt, ami a zárba megy kulcsosnál kell kimaratni.
Bármilyen típus, bicska, hagyományos, kártyás kulcsházak.
Szállítási idő kb.: ~25 munkanap (+/- 10 nap, változó)
Postaköltség: 690 ft
Zalaegerszegen személyesen átvehető.
(Rendeléskor esetleg egy képet mellékelj a régi kulcsodról mert az autóknak van régebbi modelljei és a kulcsok is eltérnek szériánként általában.)
Email: seagulldom@hotmail.com
Néhány ár példának:
! Peugeot 106/206/205/306/405: 4990 ft
! Toyota Corolla/Yaris st.: 6990 ft
! Opel Astra/Vectra/Corsa/Tigra/Meriva: 7990 ft
! Skoda Octavia: 9990 ft -
tresh
veterán
válasz
AMD Power #12254 üzenetére
Nagy átlag városban volt ha tapostam lenyelte a 7,5 litert (kamu az aki azt mondja 5 literrel rohangál vele) de normális használattal 6 liter volt az átlag. Teszem hozzá ha tapostam akkor ment is
Okoztam vele meglepetéseket vele egy kategóriás 1.4 es gépeket nagyon ott lehet hagyni, meg kockáztatom hogy jobban ugrott mint a megane-om.. lehet hogy a 900Kg tömeg is közre játszik.. hely ügyileg 4 főnek kényelmes volt még mögöttem is pedig én 190cm vagyok...viszont nekem nem volt szervóm benne de még így is jól manőverezhető gép volt....fékcsöveket nem árt rézre cserélni egy jó szaki pár ezresért legyártja és akkor örök darab lesz (nálam az is megadta magát hála a sós löttyinek és az időnek) de a motor mint a svájci óra úgy ketyegett (NGK gyertya, minőségi olaj ennyi kellett neki) , azóta is csak egy ilyen autó volt ami ezt tudta méghozzá egy 1.6 16v-s seat cordoba sportline 100pacis ( ha nem lett volna a hátulja rommá törve már rég nálam lenne pedig nem vagyok német párti) de ez a két autó volt amit öröm volt vezetni és hallani hogy duruzsol a motor
-
tresh
veterán
válasz
Szplöttyy #12251 üzenetére
Igen. sajnos törött autóknál ez az első jel hogy az is "elmászik" benne ami alapból sohase kéne.. ettől függetlenül az 1.4 energy motors clio-kat bárkinek merem ajánlani mert aki nem pályázik éjjel nappal annak kiváló autó lehet, olcsó fent tartása van nem az üzemanyagra gondolok konkrétan, barátomnak is volt ilyen gépe nagy VW fanatikus volt majd cserélt erre miután átült a 2-es golfból az enyémbe azóta is azzal jár már 245ezer km van benne de hibátlanul megy alatta és mondta is amíg ki nem rohad belőle az ülés vele együtt addig marad
AMD Power: sajnos a gazdasági helyzet végett mindenki kisebb autót és olcsót keres így a piac ezeknek az árait emeli nem kicsit ... ezért van az hogy egy felső közép kategóriás autót 1,5 millió körül megkapsz míg egy ilyen kis zsebrakétát 2szere áron mint amit érne erre van kereslet ezt veszik ezen keresnek...
-
Szplöttyy
senior tag
Nővéremnek volt egy Clio II 1.2 16V-je, amig TK-ra nem tört, azt Görögből hozták, órájában valami ~60ezer volt, de ismerőstől, tehát tudok hogy valójában ~180ezer körül volt benne, a lényeg, hogy a motortérben az alumium alkatrészek olyan szinten el voltak oxidálódva, hogy az hihetetlen. Az itthoniak is, de ez brutálisan. Aztán mondták hogy ott a sós levegő jót tesz neki.
-
tresh
veterán
válasz
AMD Power #12247 üzenetére
Nekem a küszöbök másztak el nagyon csúnyán (kintről jött autó volt, ahogy az összes kocsim eddig elvi okokból
) és sajnos ő tengerpart mellől jött németből és a sós,párás levegőt nem bírta szegénykém
javítása kb 150ezer lett volna és annyit nem ért nekem pedig irtó jó kis gép volt imádtam
-
AMD Power
titán
Törökországba költözik a Renault Clio gyártása
Nekem mind1 csak egy gyárat se zárjanak be.
-
qdak
addikt
hello renault megane cd playernek kellene a pontos neve markaja, vagy ha vki tudna hozzá kodot?
mert aksi csere utan keri... -
tresh
veterán
válasz
rob210 #12238 üzenetére
Én meg a pözsosok között rönyóval ?
nem a kocsi a lényeg hanem a társaság
A talit persze értelem szerűen úgy gondoltam hogy aki bp közelébe van, azt én se bírnám anyagilag hogy 200km-t utazzak fel/le meg szerintem senki se várná el arra negyedéves tali kell valahol fél úton
-
AMD Power
titán
Egy ilyen találkozó tényleg nem lenne rossz. Mondjuk furán festenék a Poloval a sok Renault között. Ezért is bízok benne ,hogy addigra esetleg lesz egy Renaultom.
Ma lepolíroztam a gépet, kézzel. Nagy élmény volt. Csinálok róla képet. Kell majd a hasznaltauto.hu-ra.
-
Josi
aktív tag
Látod ez a gond, egyre inkább nincs pénz és idő sem.
A Megane klubban régebben évente többször volt nagyobb összeröffenés, de sajnos ez is erősen megritkult mostanra.
És hiába jó a csapat, nekem modjuk egy bp-i kiruccanás 1 napra elég drága mulatság lenne
De reméljük majd javul a gazdasági helyzet -
tresh
veterán
válasz
rob210 #12227 üzenetére
Nem tudom lehet az én butaságom de nekem egy jó társaság megér 1-2 ezer ft egy hónapba mondjuk egyszer
Pl én a pözsos srácokkal ált 5-6an mindig kint vagyunk..eldumálgatunk megkajálunk majd lassan haza felé veszi mindenki az irányt
Hát ha hétvégére esne egy nagyobb tali arra én tuti mennék , de azért jó lenne ha rönosok is aktiválnák magukat mondjuk kéthetente egy kis összeröffenésre valahol bp-n
-
rob210
Topikgazda
Az a baj, hogy sokan nem jönnek el, a benzinárra meg minden féle hülyeségre hivatkozva.
Szerveztem már egy két találkozót (itt PH-n is)
A legsikeresebb 65 főt számlált.
Ami biztos, hogy sokan csak ígérik, hogy jönnek aztán semmi.
Egyébként jövőre is lehet csinálni egy ilyet, mint az idei, Pesthez közelebbi helyszínen ha igény van rá.
De a társaság vegyes, mert most is volt minden féle típus mint látod. -
tresh
veterán
válasz
rob210 #12225 üzenetére
Szép színe van
Mondjuk én ilyen lurdy-s arénás parkolós dologra gondoltam de ettől függetlenül máshol is lehet pl egy hétvégén valami szép helyen, csak mert rönös kulboknál kicsit kivan égve ez a dolog elvileg minden héten kint vannak a lurdynál én rendszeresen kint vagyok ha van időm egy pár órára de akkor is a régi pözsos srácokkal beszélgetek. Azért jó lenne egy kicsit pörgősebb közösséget összefogni..
-
rob210
Topikgazda
Tali volt, de innen senki nem jött.
Sukoró volt a helyszín.
A kép a teljesség igénye nélkül, mert többen voltunk, de ezen van az enyém elől
Szerényen ugye -
rob210
Topikgazda
A tökömnek se kéne ennyiért clio II
Ezért a pénzért nagyobb autót lehet venni.
Megmondom őszintén, ha manapság lehetne kapni I -es Megane-t 1.6-os 16V-es motorral én simán azt venném, a mostaniak helyett. Kár, hogy 2002-ben leálltak vele.
Nagyon megszerettem ennek a kaszninak a praktikusságát és "egyszerűségét". -
tresh
veterán
Na eskü szervezek már egy mini talit bp-n egy kis élőben való eszme csere és gép megnézőre
MMA87: nem adnék ennyit érte
ott van a m1 ph 2 -es széria nagyobb biztonságosabb és jobb motorokkal..klímához meg szerintem min 1.4-es moci kell ..sajnos a kis városi cirkálók az elvileg kevesebbet fogyaszt stb stb népfelfogás véget kicsit túl vannak árazva a piacon
-
tresh
veterán
Látod én a megane-nal vagyok így amíg nem esik szét hajtom igaz már kapott tőlem közel 4-5 hónap alatt 7-8ezer km-t
De nagyon megszerettem és ha úgy is alakul max egy újabb megane-be teszem a popóm
de az már 1.6 16v lesz.
Jut eszembe rob neked nincs véletlen belső (bal oldali első) kilincsed elfekvőbe ? Múltkor jó volt a buli és a kezembe maradt
AMD Power: jó kis gépek nekem is volt , viszont ez a tescos rally pilóta pedálok utalnak rá hogy valami Ayrton Senna vezette
-
AMD Power
titán
Nem tudom a kis Cliokat kiverni a fejemből... Egy ilyet pl lazán megvennék.
-
Josi
aktív tag
válasz
rob210 #12202 üzenetére
Biztos
Jó, ehhez még hozzá kéne adni a reggeli indításkori benzinfogyasztást.
Nekem gázból kb 15% többletfogyasztást mondtak, idáig be is jött.
6 hónapja van benn a gáz, irom a tankolt mennyiséget és a fogyasztást.
Átlag 40 l gázzal 510-530 km-t tudok megtenni.
Nem tervezem az eladást, 2,5 éves kora óta van nálam. (most 12,5 éves)
Igaz mikor megvettem egy vagyon volt. De nem bántam meg.
Marad amig szét nem hullik
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- PlayStation 5
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Háztartási gépek
- Google Pixel topik
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ASUS 18W USB ADAPTER
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest