- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
PROTRON #57795 üzenetére
Alapból ez a szett van saját, cégnek rendeltem feszítőket pluszba, ha eltörne az itthoni.
Elég maximalista vagyok, házhűtők is % értékre pontosan be vannak állítva grafikokon stb, hogy a legoptimálisabb legyen és tapasztalataim alapján eddig a Kryonaut a legjobb nálam.
Ezért írtam, nyilván az említett Arctic paszták is tökéletesek, de ha már +2-3 fokot hoznak, nekem megéri a jobbat használni. Munkahelyen különben MX-4 és 5 van állandóra, ár/értékben talán azok érik meg legjobban.Jól írod, fél vagy milliós gépnél pedig tök mindegy az 1-2000Ft plusz, amibe esetleg kerül egy drágább fajta. Condoctonaut vagy Indium thermal pad lenne a csúcs, de azokat nem mertem kipróbálni. Drága tanulópénz lenne egy zárlat.
Azért jó kis meló egy ilyet felvinni. [link]
-
PROTRON
addikt
válasz
Grave_444 #57793 üzenetére
Igen már nekem is megvan ez a szett, ezzel egészítettem ki a "műszerész" csavarhúzó szettemet. Majd kövinél már tudom ezzel kenegetni, csak lemosni nem szeretem.
A piszkafák minőségével nem vagyok elégedett, fogtam kezemben a 15k+-os szettekben lévőkből és határozott különbség van.
Tehát az olcsóbb szettbe kiszórják a beragadt készleteket és leakciózzák.
A kék vastag feszítő, az faja. -
zed1983
őstag
válasz
flashpointer #57632 üzenetére
Az a 600-as táp hogyan bírja azt féltéglát?
-
PROTRON
addikt
10940x proci esetén az a kevéske is számít...tecsó.
Árban szerintem nem durva, mármint oké 2-3x-os ár, de összességében pár ezer forintokról beszélünk 500k-1millás PC-k terén...
Most már van "extreme" változat is, még 2 W/(m-K)-el jobb értékkel.
2g kb egységárban ugyanannyi mint a sima változatból 2x1g.
Nekem a simából anno 5,5G-set vettem, még van belőle jó pár PC/notebook után...De mit értesz az alatt hogy "nem otthoni használatra"? Úgy érted hogy a vizskozitása miatt inkább sorozatgyártó gép általi pasztázásra szánták?
#57780 Grave_444
Korábban én is azzal a hozzákapott spatulával csináltam, de az valójában ultra gagyi. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Crabface #57785 üzenetére
Így-így, ár/értékben jó, gyártó szerint 8 évig nem szárad ki, és van belőle 20g kiszerelés is!
(Állítólag a Noctua NT-H2 nagyon jó, de annyiért legyen is nagyon jó...másnak.)Szerk.: Most nézem, 45g kiszerelés is van az MX-4-ből...ha elfogy a 20g, a következő valszeg az lesz.
-
Crabface
senior tag
Amióta létezik az MX-4 azóta mindenre az megy... sosem volt vele gond. És itt a szomszéd üzletben mindig van.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #57781 üzenetére
Az se rossz.
RazoR
Lehet placebo, nekem úgy tűnik MX-5-nél minimálisan jobban vezeti a hőt. Itthon azzal lett pasztázva minden. -
Zamma
őstag
válasz
FireKeeper #57781 üzenetére
Nem rossz az MX-2, haver tesztelte hogy melyik paszta hogy bírja évekkel később, és ez igen jól szerepelt.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
PROTRON #57775 üzenetére
Kryonaut az kicsit sűrűbb az MX-5-nél és nehezebb vele dolgozni, az MX-4 hozzá képest gyerekjáték.
Spatulával szoktam mostanában használni, úgy elég vékonyan fel lehet vinni, adnak is még az 1g-os csomaghoz is. LGA1700-ra így kb éppen elég 2 procira ez a kiszerelés. Legutóbb 1 cpu és 1 vga alatt kifogyott.Azon a képen szerintem van rajta 1 gramm.
-
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #57778 üzenetére
Eddig nekem is kb mindegy volt, de most belecsaptam a közepébe, ez a proci amúgyis melegebb az eddigieknél, plusz ott van az ismert kupak gond, plusz tetéztem még a 120-as AIO-val, ami nyilván nem bír vele, emiatt utánaolvastam, melyik az ajánlott, és több teszt alapján az x-et mondták, egyenletesen nyomódik szét, és nem lesz benne légbuborék sem, a második lett a középre pötty, a hamradik az elkenés, próbáltam x-szel, de 2x annyi paszta került rá, mint így elkenve, és mivel 25 éve így kenem, talán jobban megy, mint az x-elés..
De úgyis leveszem, aztán látjuk, mire jó a keret... -
sasNAXO
aktív tag
MX4-gyel egy jó kis X-et kell rakni a procira, aztán mehet rá a hűtő.
(AMD procival meg vigyázni kell, mert kijön utána a foglalatból amikor leszedi az ember.
Valahogy így.) -
Rick4
félisten
Ami nem kell, azt majd kinyomja... Amúgy nem, itt sajnos pont a meghajlós kupak miatt érdemes picit többet nyomni. Ha több a paszta, még mindig jobb, mint ha nincs a felén kontakt.
Amúgy ez egy eléggé ragadós állagú arctic mx4-es paszta, sűrű cucc, nem kenődik, szóval inkább jól fed, nem vastag.
De ahogy magam ismerem, úgyis le fogom venni, és megnézem, változott-e a kupak hajlás a lefogató miatt, akkor kiderül. -
Zamma
őstag
válasz
viperabácsi #57768 üzenetére
Az Inteles APU helyett hoz annyit a konyhára + 60 dolcsiért? Vannak kételyeim...
-
Zamma
őstag
válasz
Crabface #57765 üzenetére
Az a kérdés hogy hova szánják ezeket?
A PCIe gen3-as gépek piacára? Ott nagy a veszteség a csatoló miatt...
A gen4-es alaplapok viszont drágák és nem biztos ha már vesz olyat valaki pont ilyen kártyát szeretne...
Hol fog ez helytállni?
Max integráltba tudom elképzelni boxba vagy portable konzolba... -
RX 6300 2GB GDDR6 OEM - videocardz.com
Egyenlőre OEM-ekhez jön csak (majd várhatóan Ebay-re) a legkisebb RX, a 6400-val megegyező számolóegységgel, de megfelezett VRAM-al és memóriasávszéllel, valamint 32W TDP-vel.
Consumer szinten remélem inkább az RX 6400 árát fogják megvágni...
-
PROTRON
addikt
Faja ez a PC Building simulatoros VR-ban készült építésről render kép, mikor készül el IRL?
Amúgy jaja, irodákba ilyen PC-ket kéne office használathoz építeni, akkor talán az irodisták is időnként belekérdeznének a dolgokba és nem kéne minden egyes excell telepítéshez rendszergazdai segítség.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57752 üzenetére
A félreértés mindig az, hogy csomóan európai uniós bért akarnak, amivel semmi gond, akarni lehet, megkeresni is meg lehet. De sajnos a többség úgy képzeli el, hogy ő megkapja a 2000 eurót, viszont mindenki más ugyanannyit keres, mint addig, az autószerelő 3 ezer kér egy óráért, a fodrász 1500-ért levágja a haját, a vízszerelő kimegy, és 2 napi melóért elkér 15-öt, az étteremben 4 ezerért degeszre eszi magát, a benzin 2500ft.
A világ viszont nem így működik.Én másoknak nem tudok segíteni, még jó 10-15 éve bennem volt, hogy nem értem, mások miért nem vállalkoznak, kaparják ki a saját gesztenyéjüket, aztán a 100. esetnél meguntam, hogy tehetetlen is, lehetetlen is, és én hiába akarok segíteni ha az xy ismerős nem akarja.
Ezt az irányt mindenkinek magának kell megtalálnia, a dolgok a bolygón ugyanannyiba kerülnek annak is, mint aki 250-et visz haza, és annak is, aki 2.5 milliót.Na lapozzunk, mert nem ez a fő csapásirány. Tőled még mindig várnám erre a dupla áfára a konkrét példát, mert az ötlet tetszik, csak nem értem, hogy kell csinálni!
-
PROTRON
addikt
Én keresem keresem, csak lehet nem jó helyen, azért nem találom, segíts, melyik mezőn keresgéljek ?
Amúgy ezt a kérdést akkor is tedd majd fel amikor ugyanúgy 2,5M-et keresel belőle, de az infláció miatt már nem 6 pengő a kenyér a sarki boltban, hanem 2 milla forint.Itt a 20. század derekán Alien május elseje!
-
HookR
addikt
MODCASE 3D hivatalos oldal - [link]
3D nyomtatható, moduláris, letölthető, DAN A4-SFX klón háztervek, többféle méretben:
- 8.4L - Compact: 324 x 200 x 134 mm (8,4l)
- 12.7L - Large GPUs: 366 x 210 x 166 mm (12,7l)
- 13.3L - H2O: 336 x 263 x 150 mm (13,3l)=================================================
MODCASE MASS hivatalos oldal - [link]
3D nyomtatható, moduláris, letölthető háztervek NAS feladatkörbe, kétféle alap modullal:
- 203 x 199 x 151 mm (6,1l)
- 210 x 199 x 162 mm (6,7l) (LP bővítőkártya hely)=================================================
MODCASE TIGER hivatalos oldal - [link]
- Moduláris, szénszálas + 3D nyomtatott, DAN A4-SFX klón házkészlet
- Alapméret: 131 x 335 x 200 mm (8,8l)=================================================
MODCASE HYDRA hivatalos oldal - [link]
- Moduláris, félig nyitott, szénszálas + 3D nyomtatott ház
- 322 x 264 x 164mm (13,94l)
- 370 x 264 x 164mm (16,02l) (talpmodullal)=================================================
-
Crabface
senior tag
-
-
válasz
Strezi #57722 üzenetére
ASRock kapható még bőven...
B450 Gaming-ITX/AC Fatal1ty
B550M-ITX/ac -
Zamma
őstag
válasz
Crabface #57728 üzenetére
Sajnálom hogy így jártál, nekem a sima mesh oldallapú fekete NR200 van, nem tudok rá panaszt mondani. Szerelni sem volt baj vele semmi, minden simán ment, se sorja, se egyéb. Tényleg kifoghattál egy rossz darabot - vagy úgy voltak vele hogy a magyaroknak ez is jó lesz...
-
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #57731 üzenetére
Hát, ezek szerint, én a simát vettem, semmi gond nem volt vele, viszont a drágább towerben rés van az üveglap és a tető között, a felső pattintós elem gyárilag ferde volt, kézzel visszafeszegettem, hogy ne álljon ki. 155 eurért is lehet szar, a pénz nem garancia semmire. A tower is 110 eur...nem azt állítom, hogy a világ legjobb háza, a kategóriában a jobbak között van.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #57728 üzenetére
Ez nem a házat minősiti, hanem a forint értékét, 20k egy fapad metist kapsz, amitől fényévekre van az nr200. Sőt, szerintem a thermaltake is gyengébb minőség, pedig az 40k felett van. Lehet kifigtál egy gyenge eresztést, nekem semmi gondom nem volt a tetejével, a towernek már kellett egyengetni. Az igaz, hogy valahogy a belseje nem az igazi, a táp szarul van megoldva.
-
Crabface
senior tag
Szakorgánumnak nem kell leszólnia, sőt. Volt ilyen házam... és sajnos nem az olcsó verzióhoz volt szerencsém.
- panel illesztés botrányos volt
- az oldallapok színe eltért az előlaptól
- gagyi műanyag felső rész, aminek szintén elütött a színe minden más elemtől
- gagyi műanyag felső rész ami berezonált
- gagyi műanyag felső rész fémrácsos betétje középen teljesen el volt deformálódva/horpadva
- számomra berregős venti (ez kinek mi)
- "3méteres" usb3.0 dupla kábel ami valamiért félúton meg volt csavarva gyárilag
- megjelenés dátuma után 3 hónapot kellett rá várnom, többszöri csúszás miatt úgy, hogy már régen ki volt fizetve előrendelésben
- nagy - mégsem elég nagy (szűkös)Nyilván ha 15-20E-ért vettem volna aprón ez minden rendben lett volna, de nem így volt.
-
Zamma
őstag
Köszi Rick4 a felhomályosítást!
Erről jut eszembe egy gyengécske vicc:
Két kannibál beszélget:
- Hát, barátom, túl jól beszélt ez a pap, egy darabig megtartjuk!
Mire a másik:
- De főnök, azért levághatnánk a lábát, attól még tud beszélni, 3 éve csak konzerveken élünk! -
HookR
addikt
A látszólagos ellentmondásra magyarázat lehet a minőségbeli szórás. A személyesen látott példánytól olyan nagyon én sem voltam elájulva. Pl. a tetőlemeze hajlamos volt berezonálni, mert a (szerszámmentes szétszedhetőségért felelős) rögzítési mechanizmus nem tartotta kellően szorosan.
-
Rick4
félisten
Nade pont azt írtam, hogy az usában nem gyártanak ilyesmiket, a disztibutor hálózat nem fog eu-a cégnek eladni a taiwani, kínai anyacéget megkerülve!
ehhez semmi köze annak, hogy technikaial az eu-ban annyi szokott lenni euróban a kisker ár, mint az usában a dollárban kiírt ár. De még egyszer mondom, ettől még senki se veszi az ilyesmit az usából..
Azt már csak halkan írom, erre a geoban dologra jó példa a magyar procter&gabmle, a magyar és káeurópai piacra gyártanak pelenkát, ami majdnem ugyanaz, mint amit pl a svéd piacra gyártanak, de!!
Az egyik ismerős, aki a svédekkel elég sok dolgot, és elég nagy összegben üzletel, pár éve szeretett volna a helyi üzemből nagytételben pelenkát venni. Volt odabent is,erősöm, próbáltuk körüljárni a dolgot. Bentről abszolút elzárkózás volt a válasz! Nem tehette meg, pláne úgy nem, hogy azt ő majd svédországban forgalomba hozza, hiszen ezzel a helyi képviselet alá vághatott volna, és nagyon komoly szerződéseket, érdekeket sértett volna vele!
És egy csak egy zacskó pelenka...Mindegy, leírtam kétszer, vagy megérted, vagy nem, lapozzunk.
-
Zamma
őstag
válasz
imibogyo #57605 üzenetére
Hoppá!
Ez a poszt elkerülte a figyelmemet... nem is értem!Mea culpa!
A 2. lépnél ha esetleg egy keverőlapátos hajdú mosógépen lett volna lelőve - vagy 2 hajdún, keresztbe egy fa dagasztóteknőn, meg egy fehér-piros kockás abroszon - még autentikusabb lett volna az összkép.
Na, de lássuk be, ez sem gyenge!
Mindenesetre nagy gratu! Eszméletlen! -
Zamma
őstag
válasz
Crabface #57719 üzenetére
Szerintem komolyan jegyzett szakorgánumok nem szólták le, sőt!
Nem tudom mire alapozod a leírtakat, első kézből szerzett tapasztalat alapján nem értek egyet ezekkel. Pláne nem ennyi pénzért.
Egyébként
- ATX-es tápot is eszik és
- mATX lapot,
- 3 slotos, nagy FE kártyát,
- a D15-nél kisebb léghűtést,
csak utána kell nézni hogy hogyan.
Tételesen tudom cáfolni az állításaidat, de most nem sok időm van írni.
A méret és hőelvezetés kéz a kézben jár, ehhez muszály egy bizonyos méret. Ez egy nagyon jól szellőző ház még edzett üveg oldalappal is. -
Francia91
veterán
-
Strezi
őstag
Hali, tud valaki még új AM4 - ITX forrást? Nagyon eltűntek ... Mondjuk AM5 sem sok van.
-
Ispy
nagyúr
Én meg pont azt írom, hogy mire az usából beér németbe pont annnyi lesz eurban, mint dollárban, hiába németből hozzák a magyarok. Ami usában 100 dodo, az németben 100 eur, hiába az árfolyam difi, az mindig elveszik, mondjuk manapság már inkább több eur lesz, ami kint 100 dollár, az a németeknél 130 eur.
Nézem amcsiban a billentyűzetet és látom, hogy a meghírdetett 130 dollár euban 160 eur lesz. Na erre jön a 8 százalék magyar áfa, és helyben vagy.
-
Rick4
félisten
Nade erre írtam, hogy az Eu-s kereskedők nem az usából veszik, szóval annyi euró lesz, mint amennyi dollár kint...
Az nem annyi, amennyit te írtál.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PROTRON: Nem egészen értem amit írsz, ilyen dolgok az online számla rendszerben már réges-rég nem működnek, mindent lát a nav, és azonnal ki is dobja, ha valami hasonló látszik...
Visszaigényelni semmiféle nagyker áfát nem lehet, se lehetőség nincs ilyesmire, se törvény. A bolt beszerez egy terméket, itthoni nagykerből megfizeti a nettót és az áfát. Eladáskor eladja a terméket az ő árrésével növelt áron, ezt az áfa összeget teljes mértékben be kellene fizetnie, de mivel már a beszerzéskor fizetett áfát, így csak a különbséget fizeti. Amennyiben külföldről, nettóban vette, úgy a helyi 25=-os áfával növelt áron adja el a terméket, és az áfát teljes egészében befizeti, abban az esetben nem kell a teljes összeget nettó áras beszerzésnél befizetni, ha a vállalkozás bármilyen más költséget produkált, autó, ingatlan, bérlés, lízing, üzemanyag, stb, aminek van áfa tartalma, és a visszaigényelt összeg kisebb, mint a befizetett, amennyiben többet igényelsz, mint amit befizetsz, az automatikus nav ellenőrzést von maga után...
Nincs semmiféle dupla áfa, és nincs "vásárlónak+ nettó áron értékesítés sem. Legalábbis ha van is, ez nem a hivatalos út, és akármennyiért adhatja a terméket, az az ő dolga, mekkora árréssel dolgozik.
Szóval ismét válasszuk külön, hgy valaki az usából vásárol, ahol pc iparon belül gyártás nem nagyon van, azaz a disztributor, nagyker nem az usán belül van, így a magyar kisker megveheti nyugodtan a magyar vagy eu-s disztributortól, képviselettől a helyi piac árképzésének megfelelő beszerzési áron ugyanazt a terméket. -
PROTRON
addikt
Naja, a sima kisker PC boltok meg általában úgy csinálják hogy megveszik bruttó nagyker áron, ezt felírják mint "beszerzési összeg", ezt mutogatja az utcáról beeső vevőnek hogy "nézd nekem is milyen sokat kellett érte beszerzést fizetnem", erre rápakolja a "csak 3-5 százalék alamizsnáért dolgozunk meg ebből tartjuk fent az üzlethelyiséget", ezt veszi alapul mint nettó kisker árat.
Ekkor visszaigényeli az általa befizetett nagyker áfá-t, mert hogy Ő csak tovább értékesítette az eszközt "márpedig 2x áfázni az törvény ellenes".
De a vásárló számára a fenti nettó áron fogja eladni a terméket ami után persze befizeti a teljes áfát.
Így annak ellenére fizeti meg a magyar vevő a boltban 2x az áfát, hogy állambácsihoz csak 1x került be a kasszába és a boltosok meg rínak hogy "dehát nézd milyen magasak a beszerzési árak"...aztán év végén csak csurran cseppen a vezetőségnek 1-2 új bömbi.
Lehetne őszintén is hogy bevallják "srácok kell 20% profit, vagy lehet menni ebayre vásárolni".Szal fogod az USD árat, átírod euróra mint nettó + szállítás, felszorzod 1,315-el "mert behoztuk az országba" majd még 1,27-el és akkor megkapod hogy a plázában, vagy a szomszéd utcában lévő PÍCÍ boltban mennyit kell fizetni érte...akciósan!
Vagy megveszed kínából ebay-en keresztül és akkor csak az első 1,315-ig bezáróan kell megfizetni.
-
Rick4
félisten
válasz
flashpointer #57707 üzenetére
Oké, ennyi sok éve, szerintem tudja mindenki!
De mit akartál ezzel mondani?
Az uniós szabályok értelmében, ha te áfa visszaigénylésre nem jogosult vállalkozásként, vagy magánszemélyként vásárolnál Németországból, akkor a lakóhelyed szerinti (feltételezem ez Magyarország, azaz 27%-os) áfát kell felszámítsák, és azt kell megfizetned.
Az áfa visszaigénylésre jogosult vállalkozások nettó áron, német áfa nélkül vásárolnak Németországban, és itthon a 27% áfát számolják fel, majd számlázzák a hazai vásárlóknak, vagy ha egy szlovák, lengyel, olasz vásárol, akkor fő szabályként a célország áfa mértékével növelt bruttósított összeget számlázza áfa- visszaigénylésre nem jogosult vállalkozásnak, vagy magánszemélynek, viszont másik eu-s országba eu-s adószámos cégnek nettóban számláz tovább.
Megint csak az van, hogy senkit sem érdekel, mennyi a német áfa.Akkor lehet jó a német- magyar áfa- különbség közötti résen gondolkodni, hogy ha olyan értékben vásárolsz magánszemélyként, hogy az megéri a macerát, amikor a nettó+ német áfás árú cuccot a kinti baráthoz küldted, majd ő hazahozza, ekkor garid így is meg úgy is garid kintre lesz, és azt is csak vele tudod majd intézni, stb stb, ritkán jön ez ki jól, kevesen akarnak pár %-ért hazardírozni, gari esetén nyűgöt venni a nyakukba, eladásnál a külföldi garival problémás esetként rosszabb helyről indulni a hazai kisker garis hasonló termékek között...
Az persze egész más kérdés, hogy itt nem kapható, csak ott, akkor megveszed, és kész.
-
Rick4
félisten
Mármint melyik áfa, és melyik áfa közöttit? A merlin nettóban vásárol, majd itt ráteszi a használt, és áfázza, majd a tranzakció után a teljes áfát befizeti. Mivel kereskedőként valószínű a kiírt német áraknál olcsóbban kapja, elvileg egy áfa különbséggel (nettó +19% vs nettó+27%) lesz több, mint a németeknél.
-
Crabface
senior tag
Ömlesztve a válasz mindenkinek:
- A ref 6800 köszöni jól van az A4-SFX-ben is full boost, jelentős hűtési tartalékkal...
- NR200 nem lesz! Volt, ellenségemnek maximum...
- Sama IM01 jónak néz ki... fehéret honnan?
- Jó az a Dan ház. De házra nem várok, hogy majdmajd valamikor majd... ezzel is beszptam már. Mérete, felépítése amúgy jó lenne.Még a végén ebayes Ncase/Sliger lesz ebből...
-
Rick4
félisten
Ha forgalmazzák európában, jellemzően ugyanannyi euróban, mint a németeknél, az árfolyam eltéréssel több. Ha nem, és csak az usából lehet hozatni, és sehol a bolygón máshol nincs, akkor lesznek igazak az általad írtak.
hidd el, ezzel foglalkozom 18 éve, tudom, hogy megy ez..
-
Ispy
nagyúr
Hát, legyen igazad, kb ez a tapasztalatom bármiben, ami eun kívül jön, az amcsi ár nettó, erre rámegy a német áfa, arra meg a magyar áfa különbözet.
Most vettem a németeknél, keygemen egy bill kupak szettet, ment is rá szépen plussz 15 eur, a remek magyar áfa miatt, a weboldal árához képest.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honda topik
- Path of Exile (ARPG)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest