Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
Horvi
őstag
válasz Crabface #57494 üzenetére
Köszi akkor megnézem majd otthon.
sff-cucc Elvileg van olyan kiadás ami ugyanez(Black Gaming néven), csak a backplateben különböznek meg az Ultrának picivel magasabb a boost órajele és kb ennyi. Viszont előre a műanyag keretet vissza fogom rakni, ha a backplatet leszedem. Nézzem már ki valahogy szegény kártya
Hello darkness, my old friend...
-
sff-cucc
csendes tag
válasz flashpointer #57495 üzenetére
Nekem is tetszik Alapvetoen nem tapasztaltam szamottevo kulonbseget a 37 es 47mm-es hutok kozott ha van rendes eleres az oldallaphoz. Es igazabol osszessegeben nekem az L9a tetszik a legjobban. Nagyon minosegi az egesz, remek hatlap, konnyu szereles, tisztitas is egyszeru mert kivulrol le tudom venni a ventilatort barmikor - ami kifejezetten halk is, foleg hogy igy nincs kozel az oldallaphoz. A tolcser pedig valoban tud javitani 4-5 fokot amivel siman feler a 48mm-esek teljesitmenyehez.
Ettol fuggetlenul a Velka 3-ban meg fogom nezni az AXP90-X36-ot. Sulyra konnyebb mint az L9a (valoszinuleg a noctua huto kozepen levo vastag fem elemnek koszonhetoen) es kisebb is, viszont a Thermalright eseteben fuggoleges a hutoracs ami talan hasznosabb mert nem utkozik meg a levego RAM es a VRM-ben. Bar egyes alaplapoknal ahol nem ilyen hatalmas fal-szeru VRM (pl ASRock b550m-itx/ac) a viszintes irany miatt a levego atfujhat arra a reszre es hatlap hijan ez egy jo legelvezetest eredmenyezhet. -
sff-cucc
csendes tag
-
Horvi
őstag
Végre sikerült beszereznem egy VGA-t(Evga RTX3070 XC3 Ultra) szóval mehet tovább az építés. Bár vannak buktatók a dologban
Reddites infok alapján befér a házba csak bele kell préselni. Hát én odáig már nem fajultam el azt nagyon neccesnek éreztem. Mondom akkor leszedem a műanyag keretet, mert azt is írták, hogy úgy is működőképes a dolog és nem ér hozzá a venti a házhoz(nem a francokat nem ). Szóval a következő opció az lesz, hogy leszedem a kártyáról a backplatet és akkor elvileg(gyártói lista alapján) be kell férnie minden gond nélkül. Bár ezek után hiszem ha látom.
A gyártói lista alapján a 45mm-es kártyák beférnek aztán mégsem. Már megjártam egyel. De legalább nem unatkozok. Meg megtanulom szét és összerakni 3 perces szintidő alattHello darkness, my old friend...
-
Rick4
félisten
válasz Qkackca #57491 üzenetére
Jó a mostani felállás, csak nem a végleges, ez is meglesz oldva, bármennyi idő és bármennyi pénz, bárhova kell elmenni a megoldásért, de ettől még minden nap úgy kelek fel, hogy ez így nincs jól... A "rendes" ház kérdés is felmerült, de az olyan "snassz" megoldás lenne, amibe nem kellett kreativitást tenni, és a égén nem fogom érezni, hogy na igen, ez is megvan. Nem iszom, nem dohányzom, én ilyen kis problémákat generálok magamnak! ..
De egyelőre csak az átalakított oldallapos megoldás tűnik jónak.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Qkackca
őstag
Enyhe troll mód on: akkor tessék venni egy 'rendes' házat amibe befér egy min. 240-es radi aztán elégedett lehetsz (?).
És abban mi a baj, ha sok módszer van? Ha tudod mit akarsz elérni akkor 'csak' ki kell választani a neked megfelelőt, nem? Vagy létrehozni egyet ami passzol számodra
Most őszintén, arra amire használod a gépet, nem jó a mostani felállás? Emlékezz a korábbi aláírásodrasff-cucc: az is korrekt masina.
Más: nem tudja véletlen vki milyen hosszú sata kábel kell a Jonsbo NR2-be?
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Rick4
félisten
válasz Qkackca #57487 üzenetére
Hááát igen.. Aztán Jön PROTRON, és 3 mondattal lesöpri a polrcól az id cooling hűtőjét!
Pont ez a bajom, hogy annyiféle módszer van, ami más, mint ami pl nekem kellene, hogy egyre kevésbé hihető bármelyik is...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Qkackca #57485 üzenetére
A 120-as radi bent van, teljesen jól működik, igaz a biosban max 90°C-ra van a cpu temp állítva, szóval ha azt eléri, elkezdi visszavenni úgyis. Ami viszont alatta van, az nekem bőven elég, most is 39°C-on megy, semmi extra, és így telnek a napok, azaz ezt lehet kár lenne bántani, hiszen az NH-D9L nem lesz annyival jobb, amennyi nyűgöt okoz a radi kipakolás...
Azért ez furcsa, hogy egy id cooling SE 214X kemény 6500ft-os árral jobb, mint ez, egy ventivel, és gyakorlatilag ugyanott van, mint egy plusz ventivel megtámogatott de 26 ezer forintos hűtő..
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Qkackca
őstag
Normál körülmények között még talán tud, amikor nem folyamatosan akkora hőmennyiséggel kell dolgozni, ami a leírásod alapján szerintem esetedben pont fenn áll(hat).
Ha tartósan 100% cpukihasználtságra lenne a szükséged, akkor már valóban lehet, hogy kevés. De kétlem hogy egy 120-as víz azt annyival jobban kezelné.Akkor most konkrétan a D9L vs 120-as radi esetére gondolunk vagy esetleg egy nagyobbik változatra?
Régen a frostytech oldalát szerettem, ott tök jó mérések, kategorizálások voltak. Pl a D9L-ről
szerk: apollo12: nappali fényben tényleg jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz viperabácsi #57482 üzenetére
Csak rápróbálok..
-
viperabácsi
addikt
Egyébként le van írva a noctua oldalán , hogy a lap vagy a proci számlája kell a hűtőről elég egy kép . Az aktuális dátumot leírod egy a4 -es papírra , ráteszed a cpu hűtőt és lefényképezed. A képet le butítod , ( mert a teljes méretűt nem engedi feltölteni ) és elküldöd meg a proci vagy lap számláját szkenneled és azt is elküldöd.
Egyébként mikor töltöd ki az igénylő lapot ez le van írva a képek csatolása mellett.[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Rick4
félisten
válasz viperabácsi #57480 üzenetére
De ha kölcsönadod a számládat, igényelek én hozzá!
-
Rick4
félisten
válasz viperabácsi #57478 üzenetére
Oké, de ettől még nem fogja lehűteni a procimat sajnos...
És a rosszabbik része még csak most jön, ahhoz, hogy legyen egy ilyen szettem "ingyen", elő kellene keresnem a számláját, be kellene szkenneljem, ugyanannyi idő alatt annak a többszörösét megkeresem, ha a dolgom csinálom..
És itt nem a sok pénzt keresésen van a hangsúly, hanem hogy fogalmam sincs, merre lehet a számlája, azaz lehet egy óráig tökörészek vele!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz viperabácsi #57472 üzenetére
Tudok róla, írtam:
vagy a gyártó által megküldött szettre pluszban várni,
itt az időfaktor volt kérdéses, de nem az a 3000ft számított volna, ha azonnal kézbevehettem volna, hanem írtam: mivel ide amúgyis kicsi lett volna
szóval erre már felesleges lett volna költeni is, meg várni is.Qkacka: Olvastam rengeteg tesztet, véleményt, itt is írják többen, 220W-ot már nem tud normál körülmények között kezelni: [link]
Nyilván azt is értem, amit PROTRON kolléga írt az eltérő felület- elhelyezkedés kérdésben, nyilvánvaló, hogy sok összetevőből áll a megfelelő hűtő kiválasztása, nade megint ott tartunk, mint a 2000-es évek elején, hogy úgy kellett összeguglizni minden infót, mert sehol sem volt hiteles tény leírva?49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Qkackca
őstag
Tessék, Noctua saját méréseD9L vs D12L
A Noctua saját mérési módszere elvileg [link]De akkor már (közöm nincs a vízhez <se> ) nem lehet 120-as radikat sorba kötni és egyedi, épített irányba elmenni? Vaagy lemez/plexi/akármi vágás ami megfelel neked?
-
viperabácsi
addikt
Ingyen tudsz igényelni hozzá !
Nekem több noctuához küldtek lefogató kittet AM 4 -re !Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Rick4
félisten
válasz Qkackca #57469 üzenetére
Ez még a régi NH-D9L, azaz nincs benne az 1700-as mounting kit, így ez itt már nem fog felkerülni, de értelemszerűen én is látom azt, amit te írsz, valóban profi a cucc minden téren, de az említett dupla árért ez teljesen jogos elvárás is. Igaz, ez a boltban is 27K, szóval itt nincs annyira túllőve a többihez képest.
Mivel a gépcsere elég adhoc dolog volt, láttam valahol egy 13700K tesztet, és brutál volt a ryzen7- 5700g-hez képest, szóval azonnal elfogott a megveszem érzés, el is kezdtem összenézni, mi kellene az új gépbelsőbe, így nem akartam ahhoz külön lefogatót venni, vagy a gyártó által megküldött szettre pluszban várni, mivel ide amúgyis kicsi lett volna. Ezért aztán kerestem napokig az ide passzoló levegős hűtőt, de vagy a házzal nem passzoltak (ha nem is méretben, de esztétikában tuti nem, egy komplett lapot kitakaró csak akkor jöhetett volna szóba, ha az minden tekintetben túlteljesíti a proci max képességeit, de olyat most se nagyon találok, maradt a víz, de abból a ház miat kellett kompromisszum) és tizenév abszolút mini házak sorozata után végre kiléptem a körből, és nagyon sok idő után jött szembe ez a thermaltake, amire azt mondtam, hogy na ez oké, szóval abból se akartam már engedni...
De még tegnap este is keresgéltem a neten, hátha van a házamhoz eladó jobbos oldallap, amit átalakíthatok, mert azért ez így még nincs kész... Szóval még mindig keresem a tuti hűtőt...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Qkackca
őstag
válasz Grave_444 #57451 üzenetére
Igen, a te részed az következetes.
Rick4: persze, hogy érdekes minden új tapasztalat, eredmény, csak akkor is furi volt olvasni meg értelmezni a két 'külön' irányt
A noctuák dupla ára, különösen a nagyobb teljesítményű hűtők esetén szerintem azért van mert azokhoz pl 2 db A15-ös venti jár, darabja kb 10k, az helyből 20k.
Kapsz mellé egy csomó kiegészőt vibráció ellen, fordulatszám csökkentőket, kenceficét.
Elég kellemes, minőségi érzetet, csomagolást. Azért ha mindent beleszámolsz, annyira nem elrugaszkodott az. Csak elsőre, hirtelen, meg másodikra, de nah
Aztán ott van jellemzően a teljesítménye, ami azért a többi hűtőhöz képest elég elől van, emellé még halk is (relatíve).
Jó teljesítmény és halkság ritkán jár együtt. Szerintem ez a kulcsa az árnak. De ez személyes vélemény, részben tapasztalat.
Akkor ott a lehetőség, hogy kipróbáld és legyen saját tapasztalatod, csak bele kell túrni a kincsesszobábaMercutio_ : Konfig alatt egész gépet értesz? Beltartalom elég? Ház is kell?
ASRock DeskMeet B660? Szemre mintha lenne hely 3,5-ösnek is.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Rick4
félisten
válasz flashpointer #57464 üzenetére
Ennél van egy sokkal egyszerűbb megoldás, akinek nincs mondanivalója, az csak olvasgat, akit nem érdekel, az tovább teker.
Bármennyire is nem ITX hűtő, egy 1 kilós borda is a topichoz tartozó dolog, hiszen egy ATX házas topicban felesleges olyan kérdéseket feltenni, hogy az egyik vagy másik kis házba, ide vagy oda befér-e, hogy szellőzik, stb, ott nem tudják, de itt igen!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Grave_444
nagyúr
válasz flashpointer #57464 üzenetére
Jogos, de kérdés szigorúan mi tartozik bele.
Csak ITX alaplap és olyan ház, ami maximium azt fogad?
Hogy írjak példát bitfenix Prodigy megfelel ezeknek a kritériumoknak.
Ettől függetlenül 26+ liter, ami már inkább mATX méret, tehát az se teljesen illik ide.
(Szerintem a topik témája a legkisebb gépek, mini pc-k.
Ha ezt egy 4 vga slotos gépbe valósítja meg valaki kis térfogattal, az jöhet.
Leglalábbis én szívesen látom őket inkább itt, mint máshol..)Az elmúlt pár nap témája ettől függetlenül szerintem is OFF volt, írtam is.
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
at lehetne lassan nevezni a topikot mitx/matx-ra : )
-
Rick4
félisten
válasz AxBattler #57460 üzenetére
Mindig ki lehet ezt- azt fogni, ezt pl:
asus rog b250 +i5-7500
tegnap vettem 35 ezerért...
Nekem van itt egy csomó cucc, lassan pakolgatom össze őket, és nyomkurászva nem igazán látom két normálisabb proci. lap- ram szett között a hatalmas szakadékot, még 2-3 generációnyi elférésnél sem, ha a tesztekben az egyik sokkal jobb, akkor sem...
A kimaxolás meg nem a pénztárca barátja, szóval először kell eldönteni, merre induljon az ember.
De ha a tudat, hogy min gépezek, nem lenne fontos, egy 6. genes cuccal vidáman ellennék.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
félisten
Egyetértek, de Ő egy 5-8 évig használható konfigot keresett, az meg már nem ez a kategória.
i7-7700 önmagában megy 40-50k HUF között + 20-30k HUF egy normális ITX lap.
Nulláról építkezve nem vennék 8. gen-nél régebbi procit és hozzá való lapot."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mercutio_
félisten
Sajnos csak új bolti számlás cuccok játszanak és kell a VGA -val bővíthetőség.
(B)AxBattler: (/B)Kösz a tippeket
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Rick4
félisten
válasz PROTRON #57454 üzenetére
Jó a videó, már az elején kódolva volt az ujj elvágás!
Tudok erről a delidről, se sosem éreztem magaménak a dolgot, van elég gondom az életben, nem szeretnék még mellé gyűjteni.
Meg aztán annyira nem kiélezett itt a helyzet, tök jól megy a technika most is, még úgy is, hogy nem igazán passzul a hűtés a procihoz.. Ha lenne fél órám, akkor se ebbe kezdenék bele, mivel nincs meg a végleges megoldás, próbálkozni meg nincs idő..AxBattler:
ilyenek vannak itthon, de pont ma délelőtt telepítettem egy asus rog b250 +i5-7500-at, teljesen jó a mindennapokban az is, árban ezeknek a cuccoknak töredéke! A ddr5 brutál teszteredményeket nyom, de működés közben semmit (talán egy hajszálnyit) sem érezni belőle...
Ha a büdzsé nem engedi, én keresnék az apróról dolgokat, és 2-3 évig ellennék vele, elég sűrűn bele lehet ilyesmibe nyúlni, 40-50K-ért már itx lap +i7-7700 is előfordul, 16K a 2X8GB RAM újonnan, tegnap vettem egy 1 éves evga 1660 sc-t még 2 év garival 45-ért, szóval picivel 100 fölött elég jó gépet össze lehet pakolni..[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Mercutio_ #57453 üzenetére
DDR5 memória + hozzá ITX lapok + proci még elég drága mostanság, én két utat látok.
ASRock B550M-ITX/ac + 2x8GB 3200 Mhz + apróról 3xyz Rizsa APU/CPU, amit később lehet fejleszteni valamilyen 5xyz APU/CPU-ra.
ASRock B660M-ITX/ac, vagy GIGABYTE H610I DDR4 + 2x8GB 3200 Mhz + apróról 12. gen i3 proci, amit majd valami komolyabb 13. gen CPU-ra lehet fejleszteni.MATX alternatíva: egyes H610M-es lapok egész baráti áron és méretben készülnek, érdemes körülnézni, elférhetnek akár egy Inter-Tech S-703 házban, vagy Jonsbo C2-ben.
ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0, H610M-HVS/M.2 R2.0
Gigabyte H610M S2H"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
PROTRON
addikt
Jaja és akkor még az ilyen különbségekkel még nem is foglalkoztunk eleget, hogy az alap léghűtőket ugye kis méretű tényleges hőleadó csipre tervezik, míg az enyém valójában belülről így néz ki: [link]
Szóval első lépésként:
A fentiek szerint delidelnem kéne és ellenőrizni hogy voltak-e légbuborékok alatta;
ha már úgy is leszedtem az ihs-t, akkor a felületi görbeséget ideje lenne le-lappolni hogy tényleg sík legyen, mert tuti hogy nem jó gyárilag, ami szintén durván beleszól;
majd liquid metal-al kezelni és összerakni;180k-s cpu-val mint egyetlen munkaállomásom, valahogy nincs kedvem ezzel játszadozni.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Mercutio_
félisten
válasz AxBattler #57447 üzenetére
Sajnos nem várós a projekt, egy halott Intel konfigot kell pótolni.
Eszerint ddr4 a jelenlegi racionális vonal?
Ha nem kellene az opcionális VGA lehetőség és a 3,5" hdd kikötés bőven elég lenne egy másik A300 vagy egyéb bareboneEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Rick4
félisten
válasz Qkackca #57450 üzenetére
Mostmár látom, én valóban a másikról írtam, de nyilván félpénzért minden más is érdekes lehet, szóval ettől függetlenül én várom a tapasztalatokat...
Nálam az a baj, hogy nincs ezzel az 5-6 hűtővel tényszerű, érdemi tapasztalat, amiből én indokoltnak látnám pl a noctua dupla árát, holott van itthon noctua NH-D9L-em, igaz a dobozában pihen, a minőség szembeötlő, de nem látom benne a kétszeres árat érő technikát.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Qkackca
őstag
válasz Grave_444 #57449 üzenetére
Nem tudom feltűnt-e akár neked vagy Rick4-nek, de nekem az az érzésem, hogy te az SE-226 XT-ről beszélsz, Rick4 pedig a D15-ről közben meg nagy egyetértésben bólogattok.
Ha én értem félre a szitut akkor bocs, amúgy érdekes a dologhttp://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
félisten
válasz Mercutio_ #57446 üzenetére
5-8 évig jó, és ha a most 4 éves 6 év múlva megkapja és bepattint egy középkategóriás VGA-t akkor is használható
Hátööö... végülis az én H110N lapom még bőven használható, szóval nem kérsz lehetetlent.
Egyébként a helyedben várnék kb. egy évet, addigra a 7gen Rizsák elterjednek (megfizethetően), és a DDR5 is már mindennapos és megfizethető lesz (érzésem szerint a RAM generációváltás lesz most a következő nagyobb ugrás).[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mercutio_
félisten
Üdv. Szakik!
3+ éve tfx-re (Asrock DeskMini A300) váltottam, nem igazán vagyok képben se a lehetőségek, se az árak tekintetében, kérnék egy kis segítséget
A koncepció egy olyan konfig, ami napi használatra, (office, web sok tabbal, közben YT videó nézés, PDF-ek megnyitva, skype fut.) 5-8 évig jó, és ha a most 4 éves 6 év múlva megkapja és bepattint egy középkategóriás VGA-t akkor is használható
Ház: Érezhetően kisebb mint egy mATX, de jól hűthető csendes, ha van porszűrő előny, de nem feltétel, és emiatt sokkal többet nem szeretnék rászánni.
Táp: Gondolom SFX, megbízható, csendes, lehet félpasszív, a konfig biztos, hogy évekig VGA nélkül fog futni.
Alaplap: semmi flanc, nem lesz se cpu se ram tuning, stabil tápellátás, esetleges később bekerülő 95W-os proci és középkategóriás VGA se okozzon neki gondot. Wi-Fi és jobb hang előny, de nem kötelező. Ha lényegesen olcsóbban ugyanez rövid mATX-ben elérhető az is érdekel!
Proci: Valami időtálló 65W integrált GPU-s amin a régi játékok is eldöcögnek (gondolom emiatt AM4 vagy AM5?)
Hűtő: Gondolom valami low profile ID-Cooling IS-50 jellegű
Ram: Érdemes-e már DDR5-ben gondolkozni, sebesség, időzítés, ár tekintetében egálban vannak-e már, vagy DDR4 jobb teljesítményt nyújt olcsóbban.1 db 3,5"-os HDD-nek kellene hely, SSD az lehet m.2 nvme (vagy amit az alaplap támogat.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
félisten
válasz Grave_444 #57440 üzenetére
No, 1kg vasér' már nem sajnálnám a 17k HUF-ot, de amikor pöttöm HTPC hűtőkre írnak ugyanennyit, attól a falnak megyek. Jól fog mutatni, hát még hűteni!
És mivel fogod megtámasztani, ha alatta van a VGA?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Rick4
félisten
válasz PROTRON #57437 üzenetére
Egyébként most nézem, (eddig nem néztem, de valamiért 7-800 grammnak lőttem be) ) az NH-D15 tömege 1.3 kg, szóval akkor ha nincs nála nehezebb cucc, hiába nézem én 7-8-900 grammos hűtőkkel, végülis a Noctuának is csak a nagy tömeg, nagy felület, meg a dupla 140-es ventik maradtak...
-
Rick4
félisten
válasz PROTRON #57437 üzenetére
Érdekes dolgok ezek, sosem kerestem erős hűtőt, mert nem kellett, mindig elvoltam egy normálisabbal, de a csúcs, vagy egyenesen a nem létezőig nem jutottam el, pláne nem kellett ilyen mélységig beleásnom magam, most meg kissé bajban vagyok, és nincs jó megoldás...
Mindig keresi az ember a problémát magának!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
PROTRON
addikt
"szerintem prosiphon lesz az, viszont az meg itt is csak 65k hufba kerül"
Mea culpa."valaminek a tömege 20%-kal több" meg "biztosan plusz lamellafelületként mutatkozik"
"azaz a fizikát nem nagyon lehet meghazudtolni"Na ez az, a termodinamikát nem lehet meghazudtolni, nagyon résen kell lenni, mert attól még mert valaminek nagyobb a tömege, nem biztos hogy tényleg több olyan hőleadó felülete van, ami bele is számít. Lehet csak felmelegszik, de nem tudja hatékonyan leadni, mert az áramlás nem úgy lett megtervezve, emiatt belassul azon a részen a folyamat, így hiába nagyobb tömegű, nem okosabb. Tehát hiába nagyobb a tömege, akkor sem biztos hogy amiatt mert több a lamella felület. De még ha több a lamella felület is, akkor sem biztos hogy megfelelően több...
A noctua meg is mondta, hogy pl a hőcsövek fizikai korlátai miatt nem tudnak jobbat mutatni a D15-nél, pedig 7 éve keresik a választ...a ventiken tudtak kicsit optimalizálni, ezáltal tud még 1-2 tized fokot nyerni, de ennyi...az a helyzet hogy másoknak se sikerül, ha sikerülne , tehát lenne valóban erősebb teljesítményű konkurencia akkor nem keresnék annyira az emberek a D15 -öt 45-50k-ért, hanem a konkurenciát. Azért nem csak a nevet nézik az emberek PC vásárláskor...
Ez a termoshiphonos fantázianevű megoldás igéretes volt, de itt más a helyzet ami miatt nem optimális intel procikra, elvileg a talp átdolgozásával és réz anyaghasználattal megoldja majd az IceGiant, de addig pénz kell nekik a TRx tulajoktól, mert intel procikra nem hatékony, pláne ha csak 100W-al terheled, így pedig kevesen veszik...Aztán könnyen előfordulhat hogy az én 10940x-emmel is valójában ez a helyzet mint a videón lévő xeon-al, tehát hogy a ihs szarul lett beforrasztva és emiatt száll el a hőfok, aztán én meg a szerencsétlen toronyhűtőt szidom: [link]
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Rick4
félisten
válasz PROTRON #57434 üzenetére
Pl ott van az IceGiant PowerSiphon Elite.
...cserébe 91k huf.
A haldokló imperialista nyugaton annyira nincs pénze az embereknek, hogy ez is csak 65k hufba kerül dodóban.Nyugaton annyira nincs pénze az embereknek, hogy ezt a cuccot megvenni se tudják, mert nem kapható, szerintem prosiphon lesz az, viszont az meg itt is csak 65k hufba kerül: [link]a feltörekvő keleten, ahol a festő 2 nap melóra kap 3 kilót, az autószerelő meg napi 70-et keres...
Azt értem, én, hogy noctuáék csak ezzel foglalkoznak, meg hogy megtalálják a maradék 1%-ot, de én nem erről beszéltem. Ha valaminek a tömege 20%-kal több, akkor annak egy része pl a cpu hűtők esetében biztosan plusz lamellafelületként mutatkozik, azaz a fizikát nem nagyon lehet meghazudtolni, nagyobb felület több hőelvezetésre lesz képes. Namost ha mások 15%-kal nagyobb felületet adnak, akkor létezik-e olyan érdemi összehasonlítás, ahol fel van tüntetve, hogy a két hűtőből melyik alkalmas a tesztelt proci hűtésére? Mert hoctuáék is adnak AM4 AM5 lefogatót az intel 1151-1155-1200-as hűtők mellé, de náluk az működik, hogy a talp jó? A mérnökös részt értem, működhet is, de nem ekkora %-ban... Az nem jön le, hogy most tolva van a marketing, vagy a fizikával mit lehet tenni, amit csak ők, és senki más nem tud! Hiszen az imperialista nyugat már csak ilyen, sokmindent megtennének ha egy kis módosítással, és nem több anyaghasználattal a régihez hasonló terméket dupla áron el lehetne sütni, miért nem teszik? Furcsa!
Ugye én ebben élek nap mint nap, tartom fél amerikával a kapcsolatot, látok pár dolgot, ami az autóiparban még kiélezettebben jelen van, és a drágább termék sokszor nem hogy jobb minőségű, épp ellenkezőleg..49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
PROTRON
addikt
Ez a különbség aközött ha valakinek van egy szakmája és azon belül maximálisan csak arra figyel (Noctua) és ott kihozza a tervezésből a maximumot, meg aközött ha mindenféle dolgot IS gyártunk PCháztól kezdve RGB vezérlőn át és egyesével az egyes részlegek nem csak a saját szakterületen kell hogy dolgozzanak, hanem átnyúlnak. Oké, a hibalehetőségek 95%-át így is letudod fedni, de amikor a maradék 5%-hoz kell nem egyszerűen kicentizni, hanem ki miliméterezni a dolgokat, na oda a "célgépek" kellenek mérnöki területen is.
A noctua csak a hűtések hatékonyságának az utolsó 0,1%-nyi kimaxolásán dolgozik, több évtizede. Mások is kitudják számolni hogy a ventilapáton barázdák milyen dolgokat okoznak, csak nem foglalkoznak vele olyan szinten.
Mások is ki tudják számolni hogy a hőcsövek belsejében a falvastagságok milyen tizedes érték változásokat okoznak, csak nem foglalkoznak vele olyan szinten.
Ezért van az hogy a BeQ a dark rock pro 4-et csak 250W TDP-vel reklámozza, míg a NHD15 afelett is tud, ellenben nincs ráírva.
Pont azért mert a Noctua felelősen akar eljárni, mivel nem ismeri pontosan a jövőbeni processzorokon belül az elrendezéseket, nem meri azt mondani hogy minden procinál ugyan az lesz.
Pl nem mind1 hogy overclockolt 10900k-t, AMD TRx, vagy 10980XE procit akarsz hűteni. Mindent megmérve hiába látod azt hogy ugyanakkora hőenergiát kéne disszipálni, még is ugyanaz a hűtőegység a jóval több magot tartalmazó TRx-et lehűtve, a 10980XE esetén dry outol.Pl ott van az IceGiant PowerSiphon Elite.
A Trx procikat vígan lehűti, oda jobb választás bármilyen folyadék hűtésnél, míg a 10980XE procikkal meg szenvedős, mert a CPU blokk elrendezése belül a TRx procihoz lett tervezve....
Ráadásul 10900k a más elrendezésével felejtős is ezzel a hűtőegységgel, oda nem szabad felrakni....cserébe 91k huf.
A haldokló imperialista nyugaton annyira nincs pénze az embereknek, hogy ez is csak 65k hufba kerül dodóban.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz PROTRON #57423 üzenetére
Érdekes ez hűtés dolog, ha az NHD15 ennyire jó, akkor a tömegben vele azonos, vagy nagyobb tömegű hűtők hogyhogy nem képesek ugyanarra a teljesítményre? Igaz, én se figyeltem, mi zajlik a hűtők piacán, de sok nagyobb hűt van jóval kevesebb pénzért, és furcsa, hogy nem lépik le teljesítményben a noctuát...
-
félisten
válasz Grave_444 #57429 üzenetére
Nem elsősorban Rád gondoltam - természetesen - hanem hogy lehet megtetszik a ház vmelyik női családtagodnak/ismerősödnek, akkor jól jöhet, hogy kapható fehér és pink változatban. Köhömm.
-
PROTRON
addikt
válasz Crabface #57424 üzenetére
Szegény ismerősöd, most mondhatod neki hogy a többiek azóta ötleteltek adott árkategóriában és vannak még jobb lehetőségek.
Legközelebb én is beírom ezt a szöveget, csak mellette megvárom a reakciókat és csak akkor szólok havernak ha már a második körös reagálások is beérkeztek.
-
félisten
válasz flashpointer #57396 üzenetére
V SFX Platinum 1100 review... leírtak alapján azért nem vezeti a kategóriát.
#57425Grave_444
Jó döntés. A Trinity-ben lemezzel le van választva a táp és a HDD-k... és kapható pinkben.
Atomic Lite még érdekes lehet, ugyanekkora méretben, 180mm-es első ventivel.Az tetszik ezekben, hogy a mATX lap előtt már nincs semmi a kábelcsatornákon és ventiken kívül.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Köszi a tippet, a jelenlegi cuccomról is valahol ilyet olvastam, aztán közben meg a hőcsövek saját korlátaival meg úgy tűnik a processzorok valódi terhelésével nem tud megbírkozni...
Amúgy ez a teszt is azt hozta ki hogy a NHD15 a legerősebb, márpedig ezen a szinten az a kis teljesítmény különbségek is számítanak...francba használt piacon megint lemaradtam a jó vételekről...az elmúlt félévben elfelejtettem a hűtőket is sasolni.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Rick4
félisten
válasz PROTRON #57421 üzenetére
Itt írja hogy a tesztelt darabok között nem áll rosszul: [link]
Ez meg ugyan egy elég furcsa mérési módszer, de 340W-ról írnak: [link]
Persze mindig az lenne a jó, ha bármi kiszemelt alkatrészt ugyanolyan körülmények között tesztelné le valaki, és az alapján már csak rendelünk, felrakjuk, és működik...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
PROTRON
addikt
Hol találtál erős tesztet róla?
Amit én találtam, ott 150W-nál gyengébben teljesített mint az én jelenlegi Silver arrow extreme-em 200W terheléssel és én 1 db ventivel használom, a videón 2-vel használták.95W-os procik terén persze azonos a teljesítménye ezeknek a szörnyeknek...
-
PROTRON
addikt
válasz hegegabi80 #57407 üzenetére
Köszi hogy behoztad ezt a topicba.
Rá is kerestem a gyártóra, hátha ennek a toronyhűtőnek van egy nagyobb, 14 cm, csendesebb ventivel szerelt változata, azonnal meg is vettem volna, de sajna nincs.De ahogy keresgéltem belefutottam a másik, XBox S killer PC számára GPU hűtléshez egységbe: [link]
Ha nem lenne szempont a csendesség, akkor ezzel a hűtővel ami usa-ban 100 dodó, + nemzetközi szállítás, simán meg lehetne oldani hogy 2,7 literbe beleférjen egy 6-8 magos cpu-val szerelt mini itx alaplap, 3060 TI mini VGA ezzel a hűtéssel szerelve...
Csak hát a 8000-12.000-es fordulatszám a 50 - 58 dBA az nem épp baráti a nappaliba. xD
Innen gondolom hogy a pumpa csendessége sem volt szempont, hisz úgy is ott a venti ami mindenkit leüvölt.
Kérdés hogy hátha noctua ventire cserélve is működne, bár kétlem, mert ilyenkor a radi felépítését is úgy tervezik, hogy az adott ventilátor lesz mögötte.[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz Grave_444 #57408 üzenetére
Egész tűrhetően néz ki, a mérete is elfogadható és az ára is baráti.
Korábban én is nézegettem matx házakat, de nem sok értelmes és jó van, ami még méretileg okés lenne.
Sok itx ház 1-2 cm-el kiegészítve és már jó is lenne.Felülre amúgy egy darab 120-as elég pont a borda föle, mert a másik már a cpu hűtőn lévő ventitől veszi el a levegőt.
-
félisten
válasz Grave_444 #57408 üzenetére
Ebben a formátumban még a Silverstone SST-PS15 lenne ajánlható, de az drágább volt, amíg lehetett kapni... majd biztosan jönnek az új mATX Jonsbo házak, addig ez egy jó budget kategória.
Egyébként már én is a Kolink Satellite-ot nézegetem, mint kicsit budget, de egyébként jó megoldást. Egy H610M-HDV/M.2 R2.0 bele férne, SFX táppal.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Crabface #57409 üzenetére
Van itthon 5-6 új ház, az mind aerocool cs107, ami ennek szinte kiköpött mása, csak a táp van fent, és pofára- érzésre is elég jó kis ház, 15-16 ezrekért vesztegetik, és az itx a tornyomnál még kisebb is. Szóval nem rossz alternatíva...
-
Grave_444
nagyúr
válasz hegegabi80 #57407 üzenetére
Nem baj, nem aprózom el inkább.
Aerocool Hexform. Olcsó, gagyi, de tudja, ami nekem kell.
-
Grave_444
nagyúr
A múltkori hűtő téma után úgy döntöttem nem próbálom meg betuszkolni a mostani házba az ID Cooling SE-207-XT SLIM bordát, hivatalosan nem is támogatja 2mm híján.
Helyette sajnos elengedem egyelőre az ITX vagy mATX (15-18liter) vonalat.
A halkságot és a jobb szellőzést tartom most szem előtt és ezt is költséghatékonyan.28l körüli még így is az egyik legkisebb mATX házam lesz, amibe kényelmesen elfér majd az
ID-Cooling SE-226-XT.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz FireKeeper #57404 üzenetére
Igazad van, benéztem, tényleg csak 5 db csati van.
Tehát beizzítunk egy RTX 4090-et (hiszen nem egy 3050-es miatt kell a 12+4 tűz csati), mellé bepattintjuk a 350W-ot kajáló procit (ismét egy i3-8100 nem fog bekajálni még 1 db 8 pin EPS terhelhetőségét se, ebbe a buliba terhelést viszel), amikor is ráeszmélünk hogy dejó itt még van 3 db üres csati, dobjunk bele még egy VGA-t...
Node a legújabb 4080-asnak is illene 12+4 tűs csatit adni, de sebaj adapterrel megoldjuk okosba...na most ennek az egész felépítésnek csak akkor van értelme, ha sokszor járatjuk csúcsra, nemde?
Tehát a 4090 kéri a maga 600W-ját, amihez jön a 4080 "lekorlátozott" 450W, meg a cpu 350w...1400W és még jön egy kis tüske a 4080 részéről.Megoldás: ott a bitang konfigod, a bitang tápegységgel, ami annyira okos hogy visszakorlátozza a bitang 4090 kártyádat, hisz azért van a +4 pin hogy be tudja osztani a terhelést....
A nagy házakban is gond lehet abból hogy az egyre nagyobb teljesítmény kordában tartásáért felelős hűtőegység egyre több helyet igényel, szal a többi egységet kell minimalizálni, ilyen téren tök jó ha tudunk nyerni az SFF'''' tápegység mérettel...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz PROTRON #57403 üzenetére
az az 5x 8 tűs ilyen hibrid kimenet, amire a proci EPS és PCIe kábel is megy. tehát ha van egy deszkád amire megy 2db EPS, meg egy videokártyád amire megy 3db PCIe, el is ment az 5 foglalat. az már más kérdés hogy ha olyan konfigod van aminek ténylegesen kell ennyi delej, az szerintem nem SFF-be való.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
PROTRON
addikt
válasz flashpointer #57396 üzenetére
Engem az érdekel, hogy oké vannak procik amik esetén kell 2 esetleg 3 db 8 tűs EPS power...de miért van rajta 8 db PCIe csatlakozó, a 12+4 pinesen kívül?
Mi olyan eszközt tudtok ami PCIe x16 foglalatos és kell neki legalább 8 pinen a narancslé? Mert én a VGA-n kívül nem nagyon tudok olyat ami ennyire teljesítmény igényes cucc...ellenben ha már beraksz egy olyan kártyát amihez 12+4 pines csati kell, akkor ha mellé raksz valamit az is igényelné ezt, ellenben oda meg már a 1300W lesz a kevés, tehát akkor minek 8 db 8 pines csati? 2 megy a CPU-ra, meg esetleg még 3 ha van második VGA és megoldod nem szépen...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz sasNAXO #57401 üzenetére
nekem a fractal 650 ION olyan hogy ha már megindul a venti alapból viszonylag nagy fordulatra kapcsol, a kifújt levegő hőmérséklete alapján elég indokolatlanul.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
sasNAXO
aktív tag
válasz FireKeeper #57399 üzenetére
#57399 FireKeeper:
Én is csak neten olvasgattam róla, nem volt ilyenem. Nekem SF450 gold van és talán egyszer hallottam a hangját és igen, volt hangja, először nem is tudtam mi a fene történt.#57400 flashpointer: Értem persze, csak ugye ahova SFX kell, ott sokszor pont az a fél centi is számít.
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest