Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kompakt vízhűtés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inter-Tech S21 / S25 / S31B - gyári oldalak
Új "ipari" ITX házak az Inter-Techtől, Flex-ATX tápegységet feltételezve, tetszetős megjelenéssel, de kizárólag USB2.0 portokkal... kár értük. -
Rick4
félisten
Nem tudom, milyen adaptereket láttál, meg melyik a 4 pines, a mini din, azaz kppx? Arra van 1500ft-ért áralakító kábel, és véglegesen megoldottad...
Konkrét adaptert nem tudok ajánlani, azt neked kell kiválasztani az összeállított gép valós fogyasztása alapján, de az adapter.hu-ról már vettem, nincs vele gond, vannak itthon kis 60W-os deer tápegységeim, azokkal sincs gond, több lc power 75w-os tápegységből tízéves távlatban egy adta meg magát, szóval ha a megfelelő fogyasztású eszköz van mögédugva, nem lesz sok problémád.
Én idővel elmentem olyan erős procik irányába szigorúan az itx vonalon, hogy nem volt ésszerű sem a hűtéssel, sem a táppal ellőni a keret nagy részét, úgyhogy ezokból váltottam tfx tápos házakra, mostis azok vannak használatban, plusz van itthon kb 20 alaplap, proci, ház, miegymás, valahol ez nekem hobbi, csak ilyen időjárási frontok közepette nincs kedvem összepakolgatni őket, de egy nzxt h200-as házat nézve még azon is elgondolkodtam erősen, hogy itx vonalon ide érdemes fellépni, sima atx tápegységet fogad, és az a teljesítményéhez képest a legolcsóbb megoldás. Sajnos eljött a fleismerős pilalanta, hogy 65mm alatti vastagságú házaknál meg kell maradni a gyengébb prociknál és a max 100W-os fogasztásnál, és akkor épeszű áron van pico psu vagy paneltáp, meg tápkocka is, felette minden irreálisan drágul. -
-
tlac
nagyúr
válasz
PROTRON #56794 üzenetére
tudom, hogy onnan írta, csak kérdés, hogy valóban max.-ra volt-e az terhelve
a mai procik a turbo-val, power limitekkel (PL), meg tau-val jól meg vannak bonyolítvapl. az én i5-10500-asom 65W-os TDP-vel rendelkezik, de 134W a PL2-es értéke, amit elvileg max. 28 másodpercig tart ki (tau) az Intel ajánlása szerint
de az alaplapom ezt az időt végtelenre állítja gyári beállításokkal (Gigabyte Z490I)
(így terhelés alatt kétszer annyit is fogyaszt) -
PROTRON
addikt
De az ACDC tápról írja. A bemeneti oldalon mért 90 watt hatásos teljesítményt, ami eszköz a kimeneti oldalon 12V 10A-t küld tovább a picopsu-ra.
Az hogy a pico-psu-n belül hogyan oszlik el egy minőségi külső ac-dc esetén nem kéne hogy befolyásoljon dolgokat.
Az én gépeim el vannak így.Kivéve ha át lett verve és nem minőségi az a tégla és már pár tesztelés alatt elkezdett szétfolyni benne valami mert hogy 90 / 120 = 75%, ami már túlterhelte.
-
tlac
nagyúr
szerintem rettentően ki volt centizve az a táp
az egy dolog, hogy az átlagos fogyasztás alacsony, de nem arra kell méretezni a tápot, hanem a maximumranem csak a cpu fogyasztása számít, hanem ott van még a többi komponens is, alaplap, ram, stb.
önmagában a procihűtőd meg tud enni 2,5W-ot -
b_f
csendes újonc
>"Gondolom nem tetted szóvá a kicsolmagolás után, de akkor kellett volna visszaküldeni."
Hát sajnos nem. Már bánom. Mindegy, visszaküldtem garanciába, majd meglátjuk mi lesz.>"Létezik amúgy 300W-os pico psu, meg lehet hozzá venni 300W-os kockatápot is, olyasmit kellett volna keresni, hadd maradjon tartalék."
Igen tudom. Csak 120W felett amiket néztem adaptereket már mind 4 pin-es csatlakozóval vannak szerelve. A házamba (Chieftec-ix-01) abban kisebb a lyuk.Amúgy az adapter 12V 10A-es. Viszont átlagosan 20-30W körül fogyaszt a gép.
Tudsz ajánlani 12V-os jó minőségű adaptert? -
Rick4
félisten
Természetesen amit kaptam semmi köze az EDAC-hoz.
Gondolom nem tetted szóvá a kicsolmagolás után, de akkor kellett volna visszaküldeni. Létezik amúgy 300W-os pico psu, meg lehet hozzá venni 300W-os kockatápot is, olyasmit kellett volna keresni, hadd maradjon tartalék.Érdekes amúgy, nálam lcpower házakban vannak paneltápok gyárilag, van, amelyik 2012, másik 2014 óta megvan, és működik hiba nélkül, volt, amiben évekig használtam i7-6700-as procival kis konfigot, szóval a napi 12 órán keresztüli 50-60w-ot bírja 10 éven át, én kísérleteztem vele, és stressz tesztek alatt elment a fogyi 100W-ig is mindenféle lekapcsolás nélkül, aztán cseréltem i7-8700-ra, és ott is egy aida teszt vitte fel 120W fölé a fogyit, hogy lekapcsolt, de az sem hiba volt, hanem védelem, az a kis ház a benne lévő paneltáppal a mai napig működik. Van itthon 160W-os pico psu, még nem teszteltem, de gondolom az simán bírná a folyamatos 100W-ot.
Az adaptered 19V-nál ad le 6.3At, épp csak 120W, valószínű a folyamatos terhelés 100W vagy alatta jó neki. Ezek szerint sikerült kifognod egy gyenge minőségű terméket, láthatóan 4-5x-ös áron. -
b_f
csendes újonc
válasz
PROTRON #56787 üzenetére
A pc paraméterei:
Alaplap: Gigabyte H610I DDR4
CPU: Intel Core i3 12100
Memória: Kingston 2 x 8 GB DDR4 3200 MHz
SSD: 500 GB SAMSUNG 980
CPU hűtő: Noctua NH-L9I-17xxTudom a CPU-nak a max TDP-je 89W. Ezt figyelembe vettem. Fogyasztásmérővel x264 kódolásnál 90W-ot mértem maximum. Viszont a gépet böngészésre, filmnézésre és alkalmanként 2000-es évekbeli játékra használom. A fogyasztásérő 40-50W-nál nem mutatott többet. Szóval nincs túlhajtva.
Nem csomagban vettem, mert úgy amazon-on nem volt. Így habár mindkettő tételnél a minipc.de a sold by mégis külön szállítási költséget felszámoltak fel.
Szállítással +VAT-al volt az AC-DC 55,07 EUR a picoPSU pedig 57,36 EUR. Az AC-DC ez volt: https://www.amazon.de/dp/B07DC2RKJR/ref=pe_27091401_487024491_TE_item. A képen a mini-box.com féle EDAC 120W-os tápot mutatja. Ami érdekes, hogy se amazon-on, se minipc.de-n nincs róla tényleges info. Természetesen amit kaptam semmi köze az EDAC-hoz. Annyi van ráírva, hogy Replacement AC Adaptor, model: LS-PAB120. Erről sok infót nem találtam.Köszönöm a segítséget.
-
PROTRON
addikt
Elsőként az a tippem hogy erre pontosabb választ tudnak adni a "Hobby elektronika" topicban, lévén hogy a tégla tápod elektronikai részére kérdezel.
Amúgy szerintem igazad van a diagnosztikáddal, az már elég alapos ok egy gariztatásra, hogy a 12 V 120W-os adapteredre kötött 12V 20W-os fogyasztó rendellenesen viselkedik.
Monjduk a mini pc-d paramétereit nem írtad le, mert lehet hogy egyébként nem jól mérted fel és a folyamatos túlterhelés kikezdhette a tápot. Nem minden ilyen kombó bír ugyanakkora teljesítményt leadni a 12V-os ágon, aztán ha még is elkéred tőle, akkor lehet "megoldja" valamiért cserébe.Amúgy mennyi volt szállítással magyarországra a pico+ac-dc táp csomag?
ui.: most gyorsan rákerestem és a 12V ágon állandó üzemben 8A = 96W a max amit tud a PICO, efeletti folyamatos terhelés esetén már túlhajtod, amivel túlhajtod az ac-dc tápot is, aminek nem feltétlen van azonnali hatása, lehet csak később pukkan el végleg valami.
De szerintem továbbra is garancia esetkörbe tartozik a dolog.
-
b_f
csendes újonc
Sziasztok!
Az alábbi problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Van egy picoPSU-150-XT-m, hozzá egy 120W-os AC-DC adapterem, amiket tavaly októberben vásároltam (mindkettő amazon.de-ről a carTFT.com/miniPC.de eladótól). A mai nap internetezés közben kikapcsolt a számítógép. Eseménynapló szerint Kernel-Power (41) volt a hiba, ami lehet energiaellátás probléma. A számítógép visszakapcsolásakor azt vettem észre, hogy az AC-DC adapter LED-je villog, majd kis idő után megint kikapcsolt a gép. A számítógépet rákötöttem egy régebbi ATX tápegységre. Órák óta nyúzom, 1 óráig videót is tömörítettem és semmi problémája, így a picoPSU/AC-DC adapter tápra gyanakszom.
Digitális multiméterrel megmértem az AC-DC adapter-t: 12,35 V-ot mutatott. Majd rákötöttem először egy 12V 20W-os izzót. Az égő halvanyan pulzált, illetve az AC-DC adapter LED-je szintén vibrált. Aztán kipróbáltam egy 12V 5W-os izzóval, ami rendben világított, nem volt se pulzálás és az adapter LED-je is folyamatosan világított.
Ezek alapján lehet azt mondani, hogy az AC-DC adapter a hibás? Küldhetem vissza?
Ha nem, akkor tudnátok ötletet adni, hogyan tudnám még letesztelni? -
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #56784 üzenetére
Hmm, ha az image jól volt kiírva, és a pendrive-ról bootoltál, akkor boot után némi szüveg kíséretében a monitoron kapsz egy ip-t, oda fellépsz egy másik gépről, és ahogy írtam, a menüben haladva max 10 katt után már a boot loader feliratra kell kattintani, restart után 3-4 perccel megy a webes felület, onnantól ugyanaz, mint ha vettél volna 6x-os áron egy hardvert, amibe betoltál egy vinyót...
Ha az ubuntu megy, akkor csodálkozom, hogy ez nem megy... -
Ispy
nagyúr
válasz
viperabácsi #56780 üzenetére
Nekem nem kodi van már, de ugyanaz a logika, pendrive, onnan boot és megy. Alapból valami android van rajta, azt sosem használtam.
-
Ispy
nagyúr
válasz
viperabácsi #56777 üzenetére
Én egy valamilyen minixet vettem sok éve, azóta is megy.
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #56777 üzenetére
Médialejátszó topicban mindig aktualizálják a frissen megvehető jó eszközöket, nekem egy többéves német amazonról vásárolt Egoiggo s95x nevű cuccocskám van, simán vállalható most is, de erősebb hardverrel, több rammal is a 10K-s kategóriák ezek.
-
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #56772 üzenetére
Ez a része jobban működik, mint régen, abszolút minimális informatikai tudás kell csak, van az ARPL, amit letöltesz, majd kiírsz pendrive-ra, bootolsz, kap ip-t, pc-n fellépész oda, és egy kis gui felületből pár le- fel lépéssel, enterrel kiválasztod a neked tetsző eszközt, utána van még random sn random serial nr, vagy ha van sajátod, azt is beírhatod, build loader, boot loader, és perceken belül megy fel a komplett szoftver, tényleg 15 katt az egész.
A legfrissebb is megy saját hagyományos webes felületről frissítve, nem kell semmit se trükközni, sőt, ezen hamarabb fent volt a legutolsó update, mint a ds920+-on, mert hogy utóbbi sehogyse akarta megtalálni...Mindez összesen kb 5 perccel hosszabb idő, mint ha egy syno eszközt veszel ki a dobozból, és dugsz össze, viszont az élmény utána, hogy szalad a vas, megfizethetetlen.
ispy: Ez azért nem ennyire egyértelmű a teljes termékpalettát nézve, volt az intel atom bug, aminél meghalt a nas, és a gyártó alaplap cserével orvosolta sok sok 10 ezerért, míg valójában egy 4ft-os ellenállást kellett csak beforrasztani, rengeteg 5-6 éves eszközzel van tápegység gond, abszolút a szemét kategória a tápkocka, amit gyárilag adnak, és amit egy ilyen tápegység meghalás után újonnan meg 30K-ért vehetsz meg, szerencsére 1500ft egy 5.5X2.5-ös lengő aljzat ép a kppx 4p dugó adapter, onnan olyan adaptert dugsz rá 6 ezerből, amilyet akarsz. minden héten derül ki új meg új tápegység cserés eset, hoki a hdd keret, ha úgy szállítod a nast, hogy benne van a vinyó, simán megsérülhet a kis rázkódástól a sata csati, és nem fog menni a vinyó, ventik elég hangosak is, és hamar nagyon zajossá válnak, szóval inkább venném meg 20 ezerért a szoftvert, mint akármennyiért az eszközt, pedig ismétlem, volt több is, a 920+-t most nemrég adtam el még 2 év garival, karcmentesen.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Flashback #56769 üzenetére
Nekem is syno van, az is volt, azt hiszem a 210j volt az első, a hw tényleg fisifosi, az ára borsos, viszont cserébe nem is tudom mikor néztem rá utoljára, csak ott van azt csinálja, amit kell. Persze, ha valaki szeretne még egy plusz pcvel otthon mokolni, akkor jobb áron ki lehet hozni.
Csak ugye itt a termék ára nem csak a vas, hanem a support is. De a minőségével tényleg nincs gond, mondom ezt így 13 év után.
-
válasz
viperabácsi #56760 üzenetére
X300-nak nyilván van előnye a brand gépekkel szemben:
- jobb hűtés fér el benne;
- újabb APU-k, és gyorsabb RAM-ok mehetnek bele;
- több háttértárat tud kezelni.120k-ért látok aprón garis Elitedesk 705 G5-t, 3400GE procival, nem sokkal olcsóbb egy X300 konfignál: kasztni 75k HUF + 3400G 35k HUF; RAM-od, háttértárad van kéznél... kész is!
Az USB2-es bővítőt én mindenképpen megvenném hozzá, nincs sok csatlakozója. -
hegegabi80
addikt
Ok, kösz még egyszer az infókat, most már egyre tisztább a dolog.
De nem offolom tovább a dolgot, megyek át inkább a megfelelő topicba.
Bár úgy látom, azért ehhez kell némi alapismeret és idő. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
hegegabi80 #56768 üzenetére
Xpenology a "nem gyári" synology rendszer megnevezése, volt hozzá külföldi fórum, ott aztán minden infó fent van. Nem kellett érte fizetni sok éve, gondolom most sem. (Valami ilyesmi volt, hogy a synology rendszer sok open source dologra épített és ezt használták ki asszem.)
Nem minden HW-re ment fel viszont, meg az elején volt amit macera volt bekonfigolni, de ha egyszer sikerült, akkor mintha egy synology nasod lett volna, töredék áráért. Nekem anno HP Microserveren volt. Mondjuk a rendszerfrissítésekből megvolt mit volt szabad felrakni, meg mit nem, mert utána nem ment....lassan gépelek.
-
Rick4
félisten
válasz
Ez egy összetettebb kérdés, a synologyban a szoftver ér valamit, a hardver a töredékét éri annak, amiért egy készüléket megvehetsz, ez van megkerülve, egy pendrive vagy kicsi ssd bootol, ami eredetileg is ugyanígy működik, onnantól tölt be a lemezről a szoftver. Xpenology a projekt neve, keress rá, itt is van topikja, bár én az eredetire járok, mert ott értelmes diskurálás folyik...
A syno szoft elég intuitív módon, gyakorlatilag katitngatással eléri mindazt, amit egy egyszerűnek nevezhető nas szoftveren sok utánaolvasással, fórumozással végül ssh-n telepítgetve kell megcsinálni, másik nagy előnye, hogy a hardverigénye más hasonló rendszerknek a töredéke, ha az embernek valami normálisabb gépe van otthon, akkor még virtualizálni is tudja, azaz futtatsz otthon a windows alatt egy vmware-t, virtualboxot, abban fut a syno szoftver, és minden funkciója működik, külön ip-n eléred a hálózat többi eleméről, stb stb..
-
Rick4
félisten
válasz
Lehet a mini pc-t bármire tartani, mert hardveresen oké, de ezek a médialejátszók mint írtam, céleszközök, mindent tudnak amit kell, csuklóból van kadenciahelyes lejátszás, mindenféle dolby passthrough és olyan dologok, amiket egy sokkal drágább, sokkal erősebbet fogyasztó gép csak telepítgetve, állandóan álligatva fog tudni.
Médialejátszásra a médialejátszó és rajta egy kodi a tuti választás. -
válasz
Nekem volt OpenMediaVault-os custom NAS és jelenleg Synology.
Synology nagyon jó. Up-to-date és kb plug and play. Nem cserélném már vissza. A fogyasztása pedig kb 2w idle-ben, maxon mondjuk 13w (két 3.5 lemezzel) -
hegegabi80
addikt
Köszi a házilag összerakott NAS infókat.
Azért átgondolom még az egészet, kell-e feltétlen nekem.
Én még az OpenMediaVault néztem, van róla tök jó leírás is . Alap dolgokra nekem az is tökéletes lenne szerintem.
Egyébként ha magam rakom össze az ilyen gépet, mi legyen a minimum konfig? Természetesen a lehető legolcsóbban, aprón néztem 10K környékén akad kis AM1 itx konfig lappal, procival és memóriával, vagy ettől erősebb kellene? Esetleg integrált procisból mi a minimum?A synology nas rendszer-t csak letöltötted a weblapról? Fizetni kell érte?
tlac, Danex: köszi nektek is az infókat.
Első körben lehet kipróbálom, ha a router-re kötöm és kipróbálom. Aztán majd meglátjuk.
-
Nem kifejezetten Mini-ITX-es kérdés, elöre is bocs.
A cél egy modern kisfogyasztású PC lenne.
Szóval ha van integrált GPU és dedikált is. Tudja automatikusan kapcsolni/váltani a chipset hogy energiát takarítson meg?
Régebben a Lucid foglalkozott ezzel aztän felvásárolták öket. -
válasz
viperabácsi #56764 üzenetére
Kérdőjel van a mondatom végén!
-
viperabácsi
addikt
válasz
tippm86 #56761 üzenetére
Igen ! amire használnám mindenképpen egy G-s proci a megoldás D--VGA nélkül.
Amúgy számolgatva nem " olyan rossz " a 75K.
Ami benne van :
Alaplap
Ház
Táp
Ha el kezdenék egy itx konfigot ( ismét , volt egy ASUS ROG Strix B450-I Gaming -s gépem R5 2600 -al és SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 8GB-vel ) az sem jönne ki SŐT !
Ha AM5 / ddr5 akkor meg csillagászati az ár ! -
tippm86
tag
válasz
Esetleg egy 4600G?
40-42k körül van új 4600G boltból 3 év garanciával. -
viperabácsi
addikt
Akkor már inkább apróról egy 5600G most 45K körül kifogható .Ennyi erővel a mostani konfigom is jó lenne
Ryzen5 5600g + MSI MAG B550M MORTAR WIFI + CORSAIR 16GB Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 + HP EX900 SSD
De külön gépet szeretnék , nem kísérletezgetnék különböző médialejátszó -val kb attól többre becsülök akár milyen mini pc-t.
Vettem egy Chromecast with Google TV-t , azt meg frissítették android 12 -re azóta nem minden működik megfelelőenAxBattler brand gépből is csak ryzent vennék ,azok meg nem nagyon vannak ( HA-n ) , ráadásul azokban a fejleszthetőség szinte kizárt.
Azért gondoltam az X300-ra , mert most beletennék egy 3400G-t HA-n kb 30-35K ) mellé 2x8gb 3200mhz ramot ssd -ket ( az van itthon ) egyenlőre. Ha normalizálódik a ddr5 / AM5 ára akkor asztalit lecserélve ( proci x300-ba ) be többi elad , fejlesztenék egy kicsit az x300-as konfigon.
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #56758 üzenetére
Sőt, még egy 10K-s médialejátszó is, talán ha 3-4w-ot eszik, kodival mindent tud, táv is van hozzá gyárilag. Mivel céleszköz, ennél semmi se fogja jobban, olcsóbban tudni, a különbözetből meg elég szép háttér kiszolgálót össze lehet pattintani. És akkor már AMD vonalon egy yzen5-3400 helyett vennék egy ryzen5-4500-at, épp tegnap vettem belőle kettőt, elvileg holnap már lapba is kerülnek.
Nincs VGA, de 50%-kal több mag, és 60%-kal nagyobb teljesítmény. Ja, és a 3400-as boltban 76K, a 4500-as 33K...
-
válasz
viperabácsi #56757 üzenetére
Arra elég lehet egy SFF brand gép is, nem? Pl. Optiplex Micro, stb.
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #56754 üzenetére
Épp a ds920+-ét, merthogy a J4125-ös "gyári" proci elég közel van a j4105-öshöz, de minden jobb modellét lehet.
Volt amúgy DS920+-om is, most egy ilyen 280K, és sajnos kb 0K a reaális piaci értéke a hardver teljesítmény alapján, ennyiből összeraksz jóval erősebbet. Anno az elején egy DS212j-vel indítottam, csak olyan harmatos volt, hogy besírtam, akkor kezdtem el keresgélni, aztán idővel elhintettem itt pár helyen a témát.. -
válasz
viperabácsi #56754 üzenetére
"Más : Keresek Asrock deskmini x300 -at"
Szerencsére folyamatosan elérhető, pl. dupply-nál, az ára azonban hízott egy jó +50%-ot.
Ha új vétel, akkor lehet én már inkább megvárnám az új generációt... -
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #56748 üzenetére
Ilyen itthon épített nasokat 11 éve használok, van itthon asrock q1900b lap, 2x8GB rammal és egy 2TB-os vinyóval okos hosszabbítóval, valósban 11-12W-ot eszik, a másik szerverem asrock j4105B, 2x8GB rammal és egy 6TB-os vinyóval 13W-ot eszik, próbáltam ugyanezt i7-6700-as procival, asrock h110m-itx lappal, van erő, de feleslegesen, így ki is került, az 17w-ot eszik, persze ez idle fogyi, egy olyan rendszernél, amit én használok, elég nehéz ezeket csúcson járatni, probéltam még a kis itx-es kontron ktxm87-itx lappal is, az is 16-17w körül elvolt.
én a synology rendszerét használom az általam épített gépen, torrent, féjlszerver, médiaszerver, kamera megfigyelő központ, meg amit csak akarsz, azt fogja tudni, nálunk pl közös mappákat használunk, a d meghajtó a nasban van, felcsatolt mappaként funkcionál, sőt, még a letöltés se az SSd-re érkezik, hanem az is a nas egyik mappájába megy. Annak idején még 2012-ben én voltam itt a ph-n az első, aki elkezdte használni, akkor még hp microserveren, csak aztán az lett, ami lenni szokott, saját hardverből ugyanolyan teljesítménnyel jóval olcsóbban, vagy ugyanannyiért jóval erősebb teljesítményt lehetett összerakni, úgyhogy ment a microserver is, pár kör harvderksérlet után a jó kis asrock q1900b lett, már 2012 óta megy, igaz mostmár csak backup funkciót tölt be, és napi 15 percre kell bekapcsolnia, a j4105 látja el a fő feladatot, de a régi a mai napig hibátlan, sose volt vele baj. Paneltáp, 60W-os adapter, és egy röccenés sincs.
Kell egy pendrive, vagy mint nálam egy kis 20Gb-os SSD, balena etcher image kiírás, bootolás, utána már csak a webes felületen 5-6 katt, és indul a móka.
Persze ez csak egy opció, van mindenféle ingyenes nas szoftver, de még egy widows is meg tudja oldani amit kell, végig kell próbálgatni pár próba telepítéssel, neked melyik hozza az elvártat a leginkább kézreálló kezelhetőséggel.
Ez annyira bő téma, hogy itt nehéz lenne offolás nélkül átbeszélni, általánosan, és mindnek külön is megvan a maga topicja, javaslom olvasgass itt- ott a végső döntés előtt. -
Szben
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy minnél kompaktabb mATX támogatottságú, fehér, nem üveg oldallapos házat vásárolni.
Nagyon megtetszett a SAMA-IM01 modell (ill. klónjai Intertech im-1 stb), azonban a hazai boltokban csak fekete kivetelben találkoztam vele.Kifejezetten egy ilyen, mesh oldalú, fehér verzió érdekelne, természetesen rebrandelt változatban is.
Létezik bármilyen Magyarországi bolt, ahol ilyen ház beszerezhető?
Előre is köszönöm! -
Danex
addikt
válasz
Unraid, TruenasScale, első valamivel egyszerűbb, különböző méretű hddvel folyamatosan bővíthető, de cserébe fizetős (lifetime), trunas ingyenes, de kicsit komolyabb, nehezebb illetve ott előre be kell szerezni az azonos méretű lemezeket.
-
tlac
nagyúr
válasz
én openwrt használok ilyen célokra (open source router firmware)
több, mint tizenéven keresztül futtattam routereken ilyeneket, plusz rákötve egy adattárolót, amin ment a torrent, meg megosztás
teljesítménye nem lesz túl nagy, de cserébe szinte nulla fogyasztása vande most legutóbb kezdtem építeni inkább pc-s itx alapon egy ilyen gépet, ugyanerre a célra
fogyasztás valamivel nagyobb, de főleg üresjáratban megy, kb. 20W, de ha kell ott van a nagyobb teljesítmény isMSI-Z87I
4590T
2x4GB low profile ddr3
ID-Cooling IS-30
Chieftec IX-01B-OP + Chieftec CDP-120ITX
WD30EFRX
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
hegegabi80
addikt
Nos nem teljesen mitx téma, de szorosan kapcsolódik hozzá.
Összegyűlt itthon pár régi alkatrész, gondoltam mi lenne, ha összeraknék belőle egy nast.
Ház és táp van (max matx lap), hdd ssd memória is akad. Már csak egy alaplap kell, ddr3-as memória van.
Ehhez gondolom nem kell túl nagy erő, inkább alacsonyabb fogyasztás.A másik fő kérdés, erre milyen rendszer/programok kerülnek, mivel a gyári NAS-okon már alapból van, de ilynekor nekem kell róla gondoskodni
Ezeket hogyan kell beállítani? Nem feltétlen kellene folyamatosan üzemelnie, elég lenne esti órákban illetve hétvégén.Esetleg még a modem usb portjára gondoltam egy külső hdd-t és az is mehetne majdnem nas-ként, csak úgy olvastam ilyenkor a nem túl acélos modemet terhelem le vele.
-
Rick4
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #56745 üzenetére
Vételár mínusz 20% a korrekt.
-
Szerintetek most, hogy már elfogyott az 51 ezres jóáras, mennyiért lehet eladni egy Gigabyte Z590I Vision D lapot? Akár a vételár felett is?
-
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #56742 üzenetére
ez Kínából jött, nyomkövetés alapján is
aztán itthon az Express One hozta ki, nem jött rá extra vámkezelési díj sem -
hegegabi80
addikt
Jaja ismerős a szitu. Pedig Jó kis borda volt, néha kicsit sajnálom is, hogy eladtam. Még a talpát is megpolíroztam egy picit, hogy jobb legyen. Mondjuk nálam nem szorult a venti egyáltalán. Az IS-50 is jó volt, csak a talpa volt nagyon ratyi. De lehet beszerzek majd egy másikat.
flashpointer: ez igaz, de ha már rajta van és jól mutat. Na meg a levétel se biztos, hogy sikerül.
tlac: az nagyon hamar ideért, lehet végül eu-s raktárból küldték. Amúgy egész jól néz ki a talpa is.
-
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #56739 üzenetére
-
hegegabi80
addikt
válasz
lionskull #56737 üzenetére
Igen jó kis hűtő, nekem is volt, csak sajna nem fért el a memória miatt, így végül túladtam rajta. Pedig a 25mm vastag venti épp elfért volna rajta.
De van helyette IS-47K külön vett ID Cooling slim ventivel, de erre sajna már nem megy rá nekem a 25mm vastag venti. Max fordulaton van egy kis hangja, de nekem nem vészes.Igaz most Noctua NH-L9i black van rajta, amivel nagyon meg vagyok elégedve.
Igaz így az nvme ssd melegebb pár fokkal. -
Rick4
félisten
válasz
lionskull #56737 üzenetére
Nekem kettő ilyen is van, szerintem elég jó választás, bár én azonnal lecseréltem a ventiket két Arctic 12 PWM-re, amik 1100 körül gyakorlatilag némán dolgoznak, igaz az eredetihez képest ez dupla magaság, de nekem befért, ráadásul annyira közel van a tetejéhez, hogy ez már egész biztosan csak kintről szív. A ryzen7 5700g most épp 41°C-on van.
-
lionskull
tag
Nekem IS Cooling Is 60-at sikerült beszereznem. A venti sajna hajlamos szorulni, kerregni. Tisztítottam, műszerolajat is bajos egy kis kenésre bejuttatni, ez már teljesen zárt házas, kicsi feszegetéssel sikerül azért megoldani. Gyanítom, ez ilyen kissé silányabb minőség számlára írható betegség. De hűteni, azt tökéletesen hűt. Jó cucc, szerintem nincs laposabb nagyon a piacon, főleg nem ilyen áron.
-
-
Rick4
félisten
-
Grave_444
nagyúr
Nekem azért kellett ilyen, mert így is 1-2 milliméter van a vga széle és az oldallap közt.
Csak 165mm széles az egész gépház és normál csatlakozóval nem tudnám bekötni a kártyát.Előtted már írtak miatta privátban.
Tőle lehet venni itthon is vagy aliexpress.
Eddig 1x8pin volt, de kellett új kártya miatt + 6pin is, aztán inkább vásároltam tőle kettőt, hogy egyforma legyen, ezért maradt meg az eredeti, amit felajánlottam. -
Grave_444
nagyúr
8PIN opposite 180 fokos tápcsati toldóm megmaradt pluszba. [link]
Ha valakinek szüksége lenne rá írjon, sima levélben szívesen elküldöm postán.
(Nem hirdetés) -
makoss
veterán
válasz
Qkackca #56719 üzenetére
Mindegy, legfeljebb be lesz kapcsolva az erősítő, de másodlagos gépre lett tervezve úgy is, az elsődlegesen (nagy gépen) van minden adat, jóformán az megy legtöbbet.
Videót azért nem jó csinálni róla mert úgy sem éreznéd az egeret ha balra húzom és mikor megy utána a nyíl -
válasz
viperabácsi #56718 üzenetére
Szia,
Írtam priviben, de már Qkacka is válaszolt. -
Qkackca
őstag
válasz
makoss #56717 üzenetére
Nincs jobb ötletem. Én is a Rick4 álláspontjára tippelnék. Valami földelési zavar, vagy összeszed vmi zavaró jelet valamiféle árnyékolási hibából.
Esetleg egy videót tudsz készíteni a jelenségről? Bár az sem valószínű, hogy segít.
Nekem eddig kétszer akadt az egér, egyszer a hdd döglött meg, egyszer meg rosszul raktam rá a procira a hűtőt és túlmelegedett.
viperabácsi: nem engem kérdeztél, de tavaly még olyan 120 körül árulták (barebone), most meg kb a duplája az alzában (ram, ssd, w11)
-
-
Egy ITX rajongó nyaralásából.
-
válasz
Qkackca #56709 üzenetére
Köszi a linkeket, #Crabface-nek is. Rosszul fogalmaztam: úgy tenném fel, hogy függőleges legyen a ház.
Qkacka: én a D.minivel szemeztem, de ez külsőleg jobban tetszik. Amire én használom (torrent, kicsi office, YT), nekem tökéletes. Ryzen3 5300G, 16Gb, 256 nvme, 2Tb hdd. -
Qkackca
őstag
-
Jó reggelt!
Ötletet szeretnék kérni: van egy MSI Pro DP20Z minigépem, szeretném az asztal lapja alá felcsavarozni, ehhez keresek jópofa konzolt/tartót/bármit. Vesa75x75-ös furatok vannak rajta.
Ötleteket köszi. -
kingbest
csendes tag
Sziasztok!
Régóta olvasom a topicot. Változó figyelemmel.
Viszont ma ápgrédeltem procimat, s gondoltam felteszem mit szerváltam.
A memóriát meg nvme-t bettem újjonan, többit hardveraprórol "kukáztam" össze.
Alaplap: Asrock fatality x470
Proci: mostmár 5600g, előtte 2400g.
Memória: 16gb 3200mhz
NVME: 256 Patriot 256gb
Háttértár: 2 db ssd ,2 db hd
Ház: Kolink satelitte+600w evga.
Megküzdöttem lábeletéssel tavaly is most is (proci csere, azzal kár hogy minden lebont alaplap ki)
Hang teljesen rendben, lehetne halkabb is. Fogyasztás .. Na azt nem mértem.
Napi használatban van, szoktam néha játszani is. -
Ispy
nagyúr
Mondjuk ahogy nézem, ha atx táp, akkor a felette lévő ventit ki kell venni, hmm, nem tudom így is érdekel-e a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 1 / 2
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Motoros topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gombászkönyvek egyben
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest