- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
linus-ek epitettek(?) egy fajlszervert a jonsbo n1-gyel
ami nagyon kedves toluk, de azt a szintu benazast es nemtorodomseget, amit linus eload, mar egyre kevesbe ertekelem. ertem en h joval nagyobb keretbol gazdalkodnak, mint egy atlag juzer es mar fogtak/tonkretettek sokmindent, de egy ekkora nezettseggel rendelkezo csatornanal ne az legyen mar az alap h csapkodjuk a vinyokat meg tordeljuk a csatlakozokat.
szorakoztatoipar lett tech csatornabol.
mas kerdes, hogy sem az alaplapon, sem a bovitokartyan nincs mondjuk egy soros port, hogy ha gond van a cuccal, lehessen valamit kezdeni vele szetszedes nelkul.de a haz maga tovabbra is kivanatos szamomra
-
PROTRON
addikt
válasz
#16939776 #54795 üzenetére
Ahamm, akkor még ne kössem fel a boltost akitől vettem.
De hogy az adott bolt termékeivel mindig így járok az valami gyönyör...3 punidriveból 2 lassabban másol, mint ugyanaz a típus másik bolt készletéből.Ugyanígy micro SD kártya.
Jó tipp, mert tényleg csak kidugtam a lukon a kábelt, nem néztem hogy mihez ér hozzá. Azt sem próbáltam hogy rendesen visszahúzom és kiegyenesítve megpróbáljam, annyira felb..zott.
Valóban elírtam, legközelebb maradok a seggszikla megnevezésnél...ott másfajta felfújt lesz belőle.
-
PROTRON
addikt
Kis help kéne:
olyan problémába futottam hogy szereztem az Asroch H570m itx/ac alaplaphoz[link], ilyen Lian Li LANCOOL II-4X USB 3.1 Type-C front panel kábelt[link], direkt azért hogy a rear "C"be beledugok egy mobilhoz való "c" kábelt fixen, szal legyen mellette még "c" portom punidrivehoz.A gondom hogy nem akar működni, bedugtam a megfelelő alaplapi portba, elvileg gnerációk minden stimmel, még is ha beledugok punidriveot elhasal az intéző, alig bírja megnyitni egyáltlaán a fájl műveleteket, magát a pendriveot meg olvashatatlannak mutatja, holott másik gép "c" portjában gond nélkül működik.
Hab a tortán hogy amíg be van dugva ez a front panel kábel, addig a rear panel "c" is ugyanígy reagál, de ha kihúzom a kábelt és úgy kapcsolom be a PC-t, akkor műxik rendesen.Találkoztatok már ilyennel? garanciális kábelhiba? vagy valami más csúszott félre?
-
Antec ISK 310-150 review - csávókámnak soha nem volt még ODD-s gépe, folyamatosan fejjel lefelé állítja a gépet.
-
RX 6400 le van tiltva, szóval ha vki OC-t tervezett, annak felejtős.
-
Francia91
veterán
Köszi, ez nekem jól jön, mivel 15 mm-es slim ventiket vettem felülre a gyáriak helyett
Be Quiet! Shadow Rock TF2 hűtőt tervezek az NR200P-be épülő konfig procihűtésének (ezzel a hűtővel jó tapasztalatom van kizárólag), de esélyes, hogy normál magasságú venti a hűtő mérete miatt nem férne el a felső panelen. ezzel meg lesz oldva, ismerősömnek el is küldtem az stl fájlt, kinyomtatja nekem -
törölt tag
válasz
KaiotEch #54778 üzenetére
A v2-ben lakik beépített ventilátor vezérlő, aminek a dedikált csatlakozójára van a pumpához, ventilátorokhoz. Azon van a sokat emlegetett usb csatlakozó, amin keresztül látja a szoftver értékeket, a dedikált csatlakozók miatt meg párosítja azokat a szöveggel/piktogramokkal.
That is the Magic. -
Srácok elakadtam szeretnék helpet kérni. Sosem volt még vízhűtésem. Az AIO hűtőből 2 kábel jön ki. Gondolom a 4 eres megy a lapon a CPU-ra, a másik(3 eres) a pumpa az meg cha_fan-ként?
-
válasz
Mclovin #54765 üzenetére
Megsasoljuk, most megnéztem előtte a jelenlegi configot. Nem tudom mennyire lehet hinni egy sima egyszerű zajszintmérő app-nak, de hasonlóban 50dBa körül ment, terhelve a következő értékekkel:
Rá kell vegyem magamat, hogy szétborítsam ezt és kipróbáljam a H1-et. Amúgy ha a H1-et icipicit magasabbra emelték volna, hogy egy venti beférjen alá, illetve lyukacsos lenne a teteje, akkor lehet még jobb lenen a hőfok. Az lesz majd a V3 biztos
-
válasz
FireKeeper #54760 üzenetére
Itt van mellettem a V2 amúgy, még bontatlanul(de elvileg 750-est raktak ebbe már). Hamarabb megvettem, mint a videókat néztem volna(hörcsög
), és kicsit elriaszt ez a 47dBA, így lehet ki sem bontom, szeretem, ha ultracsendes a gép. Mi lenne ha nem használnám az AIO-t és a mostani cooler lenne helyette, ha elfér.
Játék nagyon kevés, akkor pl a VGA-nak megjön a hangja, de nem zavaró annyira, legalábbis fülesbe. Konkrétan fogalmam sincs, hogy a jelenlegi Thetis-nél mit mérnék, de ez halk, csak nagy. Azért vicces, hogy akárhány tesztet nézek az NR200/P/MAX változat szinte toronymagasan mindent visznek...
-
válasz
FireKeeper #54758 üzenetére
Kérdés, hogy amúgy a tápja mennyire jó, mondjuk egy SF-hez képest. Nem vagyok egy OC-s fajta, a procim még UV-olva is van, és szeretem ha csendben van mellettem gép. Most a 2700X-es a gyári hűtő van, ez nem hangos nekem. Az épített NAS-omba a 120-as ventit messzebbről jobban hallom, mint a normál gépemet jelenleg
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
KaiotEch #54757 üzenetére
azt nem árt észben tartani hogy a pumpa sebessége egy bizonyos pont felett már nem javít a hűtési teljesítményen, így azok a hőfokok valószínű a radiátor+venti teljesítménye által vannak limitálva.
igaz én elfogult vagyok a meshi irányába, én a kettő közül tuti azt ajánlanám, igaz idehaza annak a pce3.0 riseres változata is 50 körül mozog, táp és AIO nélkül
-
válasz
Mclovin #54756 üzenetére
Nem jó a listening-em, meg most nem is volt időm megnézni rendesen a vidinyót, csak beletekergettem az engem érdeklő részhez, és hangosnak tűnik, meg amellé melegnek is. Venti forgatással jobb lett a helyzet. 4000 az nagyon sok azért. Fene tudja, hogy pl az én alaplapom tudja-e kezelni.
De ha ő max fordulaton tudja ezt a 70-80°C-okat generálni, akkor mennyi lehet kisebben. Én az a fajta vagyok, hogy a fejemet fogom, ha 65 fölé megy bármi
Nem tudom így megéri-e ez a ház(52k).
-
Mclovin
senior tag
válasz
KaiotEch #54754 üzenetére
Akkor ott elhangzik, hogy beta verziót használja az NZXT CAM-nek és emiatt a pumpát nem tudja szabályozni. Mondjuk nem vagyok nagy AIO szaki, de alaplap UEFI-ból nem lehet amúgy? Mert nekem most így megy a venti és a pumpa is a AIO-n. Mondjuk a 4000 rpm max fordulat nem gyenge
Itt a CM ML240L V2 RGB 1500-n pörög maxon.
-
Dzsízösz gyerekek, ez az NZXT H1 v2 tényleg ilyen hangos?
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #54750 üzenetére
olyasmi
a conky sem fer mar ki akarhogy a kepernyore
CCX-enkent es kvadransonkent szeretem csoportositani h lassam a terhelest, de lehet h most eloszor egyszeruen keritek neki egy sajat monitort. nem gondoltam volna h ilyen gyorsan keves lesz egy 34"-es
-
törölt tag
-
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54746 üzenetére
az egyébként kifele nyomja a levegőt?
-
hegegabi80
addikt
Szerintetek a 3400G-re az ID-Cooling IS47K a gyári ventijével elég lesz?
Kicsit fura nekem ez az elhelyezés, de gondoltam lehet jobban járnék a tetejére egy 120as slim ventivel, van is itthon elfekvőben. Azzal még pont befér, bár akkor meg a ház rácsához kerül közel a venti, hangra nem tudom milyen lesz.
Lehet kénytelen leszek kipróbálni mind a két verziót, csak hát akkor szívás lesz a szerelés. -
törölt tag
válasz
hszilard666 #54744 üzenetére
Nem ez egy drón, ami felszálláshoz készülődik, csak még reménytelenül be van akadva a csövek alá.
-
Crabface
senior tag
Csábító, de a kis mikróm cukibb.
-
Mclovin
senior tag
Ha valakit nem riasztott el az NZXT H1 körüli 'mizéria', akkor most egészen jó áron van az Alzaban.
Ez már a javított verzió, remélhetőleg már a javított riser kábellel.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #54736 üzenetére
Jaja, de amikor még volt is, majdnem duplája volt, mint amikor én vettem. A legjobb időpontban sikerült elcsípnem.
Elkezdtem lassan belakni, tfx táp már benne, meg tápkábel hosszabbítók elrendezgetve, talán hétvégén lesz időm a lapot is átrakni a többi cuccal.
Nem egyszerű a dolog, kevés a hely, de jó lesz az. Majd jövök képekkel és beszámolóval. -
válasz
hegegabi80 #54735 üzenetére
Ne is mondd, arról a CEMO M1-ről jól lemaradtam... már nem kapható.
-
válasz
#25954560 #54728 üzenetére
Pulse-ban jobban bízom, és a bejelentett modellek közül is ez tetszik leginkább.
ASRock Challenger bejövős, kb. Zotac Mini méret a 162mm-erével, félpasszív hűtéssel... hasonló a PowerColor ITX, 165mm hosszal, félpasszívan!Viszont a nagy szám: a PowerColor is jön egy single slot, LP kártyával, ami 155mm hossz mellett félpasszív hűtéses! Ilyet még nem láttam low profile-ban!
PowerColor AXRX 6400 LP 4GBD6-DH
-
törölt tag
-
válasz
Grave_444 #54725 üzenetére
Szerintem a 6400-nak nem lesz akkora teljesítménye, hogy számítson.
Ha hozza egy GTX 1650 szintjét, akkor nekem már jó lesz.#54724 AxBattler
Végül is csak 52 perccel maradtam le a főoldalas cikkről... bravó."... egyes VGA-gyártók által megosztott mérések szerint nagyjából 15-35%-kal a GeForce GTX 1650 fölött helyezkedik el, függően a futtatott alkalmazástól."
Na, ez legalább fain, 53W TDP-vel főleg! -
Sapphire Radeon RX 6400 PULSE 4GB GDDR6 Low Profile (53W TDP)
Videocardz, Guru3D
Ez a második custom RX 6400, amit bejelentenek, bár a korábbi nem volt LP: MSI Radeon RX 6400 AERO ITX. Az Achilles-ína a 64bit-es memória sávszél lesz szerintem. -
Francia91
veterán
válasz
Gergello #54717 üzenetére
Nálam menne a gép 0-24-ben, bár nem a hálószobában lenne elhelyezve, hanem a nappaliban. Júnusban talán megtudom hozzá venni a procit, tápot és SSD-t, videokártyát meg kérek kölcsön, összerakni a gépet, és meglesem, hogy szólni fog-e az alaplap vagy sem. Mert akkor inkább ezt az alaplapot használnám, mint a fapados AsRock B550M-HDV-t (igaz, hogy nem maradandót kell faragni hozzá, és minimálisat, de csak jobban preferálom az olyan lapot, amiben WIFI is van). PCIe 4.0 nem izgat, az RX580 8 GB-nak vagy a GTX 1070 8 GB-nak bőven jó a 3.0-ás
-
Mclovin
senior tag
válasz
FireKeeper #54719 üzenetére
Ha új volt vagy használt+garis, akkor igen, jó vétel volt. Most még értelmes ITX lapot sem látok aprón.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Mclovin #54718 üzenetére
valóban, elírtam, Smart Access Memory-ra gondoltam.
asszem jól jártam hogy tavaly letudtam az átépítést. 50-ért Giga B550I Aorus asszem jó vétel volt. egyedül a Type-C header hiányzik róla a meshlicious-höz, de amúgy sincs type-C eszközöm, pláne amit a fenti IO-ra kötnék.
-
Mclovin
senior tag
válasz
FireKeeper #54715 üzenetére
Az SAM lesz amúgy
Én hónapok óta várom, hogy legyen újra ASRock B550M-ITX/ac, de sehol semmi...már bánom, hogy nem vettem meg 45k környékén tavaly.
-
Francia91
veterán
válasz
FireKeeper #54715 üzenetére
GTX 1070 8 Gb vagy Sapphire RX580 8 Gb fog menni a gépbe, valamint a PCIe 3.0 SSD sebesség nekem bőven megfelelő volt. Így nincs azzal baj, ha "csak" 3.0-ás. A Micro ATX-es B550-es lapomon is csak 1 db M.2 slot van
A B550-es lapomon viszont 4 pines a CPU +12 V csatlakozó (amit vettem most ITX-es B450-es deszkát, azon 8 pin-es). Ettől függetlenül gondolom simán el kéne bírnia egy 5600X-es procival, vagy netán egy 5800X-szel -
Francia91
veterán
Sikerült szereznem jó áron egy Gigabyte B450i AORUS PRO WIFI ITX deszkát, az NR200P házikóba épülő konfig alapjául (így a MicroATX-es AsRock B550M-HDV miatt nem faragom el azt az egy csavarhelyet az NR200P-ben, és a táp is az eredeti helyére kerülhet). I/O Shield és a WIFI antenna nincs meg hozzá. I/O Shield-et eBay-ről találok hozzá, antennából kérném a tanácsotokat, hogy itthon hol tudnék venni hozzá valót (AC-s WIFI, 2,4/5 GHz, 2 kábeles).
Valamint korábban itt beszélgettetek VGA PCIe tápcsati toldóról, 90/180 fokos fordító adapterről, csak nem tudom visszakeresni. Ilyenhez tudnátok linket adni, vagy hogy hol keressem?
-
törölt tag
Erre nem gondoltam. Rácsot én sem javaslok 140-es méretben, mert elég gyatrák. Inkább megpróbálnám összebandázsolni a lapátokra nézve biztonságos formára.
Persze azt is látom, hogy szálanként le van harisnyázva, meg van fésülve és úgy már nem lenne ilyen szép.
Még a ventilátorok - képen felém eső sarkaihoz - lehetne egy kábelvezetőt csinálni, persze tudom én, hogy nem az atx kábelnek kellene előtérben lennie.
Próbából azért megcsinálhatod nem elrendezett tápkábellel, hogy lásd van-e egyáltalán értelme annak a felállásnak, érdemes lenne-e egyáltalán az átkábelezés gondolatával foglalkozni.. -
Mclovin
senior tag
Mint másik Meshy tulaj, aki sokkal szerényebb hardverekkel rendelkezik, megnézem ezt a Noctua ventit, van egy elfekvőben.
Nálam most pushban van egy CM 240es radi + Arctic p12-es ventik. Csak egy r5 3600 van alatta, undervolttal nem láttam játék alatt 57 fok felett...úgy hogy a ventik csak ~900 rpm körül mennek. Van mellette egy rx 570 itx, szintén undervolt alatt, 1300 rpm mellett kb 67 fok játék alatt. Túl nagy változást nem várok
-
Danex
addikt
válasz
PROTRON #54701 üzenetére
Igen, push állásban megreked a meleg a GPU környékén, a radiátor túlságosan megfogja a "friss" levegőt így abból már nem nagyon van elég szellő, hogy ki tudná tolni a ház hátulján a meleget, így viszont kb csak passzív módon felfelé tud eltávozni a hő túlságosan lassan.
Az extra hűtés amúgy procin nem ártana, akkor lehetne kicsit jobban húzni, de így, hogy a GPU-n ennyit ront (és amúgy is GPU limit van) így majd megy vissza pull-ra.
Mivel a házhoz amúgy létezik mod (3d nyomtatott) amivel a tetejébe lehetne rakni egy 92mm-es slim ventilátort, tesztnek gyanánt mielőtt beruháznék egyre kipróbáltam egy elfekvő 12cm-essel ,hogy kivülről oda teszem.
Itt ha ez a fenti ventilátor pull állásba volt, akkor a GPU lement ilyen 71-72fokra és kb 1800as fordulatra, ha viszont push állásba tettem, akkor viszont még rosszabb is lett mint nélküle, ezzel gyakorlatilag bizonyítva, hogy nagyon megreked a meleg a kártya mögött.
Mivel kb 10e Ft lenne szállítással egy noctua 92mm slim és csak szerény javulást hozna így ezt elvetem most.
Cserébe gondolkozom azon, hogy az radiátoron lévő 2 stock NZXT ventilátort kicserélném Arctic P14-re, azoknak jobb a statikus nyomása is elviekben így talán néhány fokot javulna a pull illetve azokat olcsón ingyen szállítással be is tudnám szerezni. (bár nagyon kacsingatok az A-RGB verzión, valami szolid statikus fény miatt, de kb a 2db esetén 1900ft(kupon) vs 11000Ft -ra jönne ki a matek -
PROTRON
addikt
Köszönjük.
Na most egy értékelés:
A GPU-d részéről ami saját hűtővel rendelkezik durván brutális hogy 7 fokkal magasabb hőmérsékletet értél el a processzor hűtő push konfigra állításával, miközben jóval hangosabban pörgött az ahhoz tartozó venti. Ez nagyon durva.
Ezzel szemben az hogy a folyadék hűtődben belül milyen hőmérsékletű folyadék kering, az a dolgonak szerintem a kisebb része, a fontosabb hogy amiért használod a hűtőt, tehát a processzor milyen tartós hőmérsékletet ér el.
Ebben csak 4,5 fok emelkedést látok pull állás esetén, ami sokkal kevésbé problémás a GPU-d hőemelkedésénél, lévén hogy a procik ebben a tartományban még elfogadhatóan működnek. Ha 96-ről emelkedne 100-ra akkor igazat adnék a push konfignak, de így a teljes rendszered szempontjából szerintem további teszteléseket igényel a dolog. Jelen állás szerint én pull-ra raknám a proci hűtő ventijét, hisz akkor jobban kíméled a GPU-t, amit azért érzek fontosnak, mert a GPU körül a VGA kártyádon sok egyéb olyan elem is van amik melegszenek és ha a "legjobban hűtőtt" egység, maga a GPU is ennyit emelkedett, akkor a többi vajon mennyit?Nyilván ennek az az oka, hogy push konfig esetében több hőt tudott elvonni a radiátorodon keresztül ventilált levegő és az adott mini itx környezetben ez nem tudott hova elvonulni. Amúgy mivel front radiátoros a konfig, így azért is torzít az eredményed, mert mind a két esetben a gépházon belül vonul keresztül a prociról elszipkázott hőmennyiség, tehát a proci környezetét is melegíti ez.
Míg ha pl felső radis lenne a kialakítás és azon lenne pull üzemben kifelé, megint más eredményt kapnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest