- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
Meshlicious házban egy 280-as front raddal csináltam egy "PUSH vagy PULL" tesztet.
CPU: 5800X
GPU: RX6800
cooler: Kraken X63
PULL konfig
CPU: avg 4530MHz, ~82C
GPU: 69C/1525RPM
water: 36,5->37C (de itt még érzésem szerint emelkedett volna lassan de feljebb)
PUSH konfig
CPU: avg 4570MHz, ~77,5C
GPU: 76C/1950RPM
water: 32.1C (itt direkt előfűtöttem a radiátort és folyamatosan csökkent kb erre a hőfokra majd itt stagnált) -
Grave_444
nagyúr
válasz
hszilard666 #54695 üzenetére
Csak egy RX550, nem tartom meg.
Pár rossz minőségű képet sikerült készítenem, maga a konfig se túl szép, nem rajtam múlt.
Szétszedtem, átnéztem, kitakarítottam és így sikerült gyorsan összedobni.
A 2db gyári ventit a képek után raktam be.
Sata kábeleket lusta voltam kicserélni, igazából lehetne rá költeni és időt áldozni, de én nem fogok.A képek nagyítva nem homályosak.
-
Grave_444
nagyúr
Ma hozzám került egy AMD ITX gép, Silverstone Raven RVZ01-E házban, Noctua NH-L9x65 hűtővel.
Még nem tudom pontosan mi lesz a sorsa, ha normálisan néz ki és fotózható majd teszek fel pár képet róla.
-
tlac
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #54691 üzenetére
nem muszáj a riser-t használni
de van már nekik 4.0-s is egyébként: [link]
-
Francia91
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #54691 üzenetére
Igen, 3.0-ás
Nekem szerencsére pont nem kell, normál állásban fog menni bele a VGA -
Az NR200P-ben a rizer csak pci-e 3.0 igaz?
Mert akkor lehet már nem rakom össze mégsem, már 4.0 kártyám van. -
Francia91
veterán
válasz
gordonfreemN #54687 üzenetére
Igen, GD09-es Silverstone. Bőséges a hely benne, és nagyon jó szellőzés építhető ki
Alapjáraton meg totál néma a gép, hiába forog benne egy rakás venti
Nagyon jó kis házikó, jó volt bele építeni a gépet -
Qkackca
őstag
válasz
fatpingvin #54685 üzenetére
Igen. Azért lenne.
Csak szegény gépnek 'nincs gazdája'. A Covid alatt nem igazán volt fizikai kontakt tesómék meg köztem, unokaöcsém meg 10 éves, még nem tudtam megtanítani amit szerettem volna neki mire figyeljen, szóval csak használja (használta). Mikor bajt észlel meg szól. Egyszer szólt egy évvel ezelőtt, meg most.
Vasárnap délben honnan szerzel slim 92mm-es ventit? Megkapta a xigmatek praeton-ét, az kicsit hangosabb, de teljesítménye rendben van. Úgy néz ki túlélte minden. Megy rendesen, kölök se panaszkodik.
-
Qkackca
őstag
Szóval, nem pont erre a hétvégére gondoltam, de sikerült.
Szélzaj van, de engem nem zavar. Viszont bármilyen környezeti zaj elnyomja, vagy egyáltalán elkezded használni a gépet, és odafigyelsz arra amit csinálsz, már nem tűnik fel a hangja. Meg ugye máskor, mondjuk játék esetén valószínűleg halkabb lesz.
Ezzel a Turbo power és Core Current Limittel kb ugyanezt tudja az NH-L9i is, csak az azért halkabb ennél is.
A Xeonok (E3-as sorozat v1-v2) meg eleve 77w-os tdp-vel jönnek, szóval azokat még ennyire se fogja vissza. Mert többnyire csak 3,6GHz-ig turbóz így, csak 1-2 aida tesztben megy fel 3,7-re. -
törölt tag
válasz
Crabface #54675 üzenetére
Már jó régóta tartoztak egy alacsony(15Xmm alatti) aszimmetrikus nem virsli hűtővel.
Végre.
Átnézve az oldalt: nem láttam beméretezett rajzot, másrészt amin megakadt a szemem az az, h. nem lett kompatibilis más ventilátorral!
NF-A12x25r features a custom hole spacing of 93x83mm. -
Crabface
senior tag
Új Noctua cucc: [link]
NR200-ba megjött a szuper cooler.
-
tlac
nagyúr
válasz
FireKeeper #54670 üzenetére
sok évvel ezelőtt mikor összeraktam a gépemet, 550w-os tápot választottam, hogy bőségesen elég lesz, alig került volna többe egy 650-es
aztán később megjelentek a 300w-os kártyák, meg 250w-os procik, akkor már sajnáltam, hogy nem vettem meg a nagyobbatazóta inkább kicsit felüllövök
-
Francia91
veterán
válasz
FireKeeper #54670 üzenetére
Igen, a 750-es biztosan felejtős. A 650-es is a felső határ
-
tlac
nagyúr
válasz
Francia91 #54668 üzenetére
csak ne 1 év garral vedd
én még megnézném a helyesben a Corsair SF750-et is 7 év garral
nálam 1 kártyás bányászattal nyári 30 fokban sem kapcsolta be a ventijét
-
Francia91
veterán
válasz
FireKeeper #54658 üzenetére
Van a cégünknél béren kívüli juttatásként (Edenred Ezüst Kártya) 3 havonta 150.000 Ft juttatás, ha a vizsgált 3 hónapban nem vagy táppénzen 3 napnál többet. Mivel én 9 éve nem vagyok 1 napot sem táppénzen, nekem ezzel nincs gondom, így ez nekem 3 havonta biztosan megvan. És ezzel a kártyával tudsz fizetni MOL kutakon, ha utánvétesen rendelsz oda cuccot PickPack Pontra, vagy MOL PostaPontra. A MOL kút pedig 100 m-re van a cégtől, útba esik. És ezért raknám így össze a gépet, így raktam össze a korábban említett gépet is. Csak azt eladtam, mert az autó felújítás alatt volt/van, és mivel a gép nem volt prioritás, jól jött az ára
-
törölt tag
válasz
FireKeeper #54660 üzenetére
ez mar csak az en szemelyes velemenyem, de kifejezetten nem szeretem, ha egy alkatresz a fiokomban ucsorog. inkabb berakom valamibe addig is, amig nem kerul be a vegleges gepbe. persze ezt pl hattertarral v memoriaval a konnyu eljatszani, vga-val lehet ertelmetlen, egy procival meg kifejezetten maceras (bar nem lehetetlen
)
sajat magamnak mondok ellent azzal h van pl egy komplett gepem is, amit nem hasznalok es el kene adni. de ez nagyon sok itx mahinator eseten igaz ha jol gondolom.
"jo lesz az meg valamire"
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
PROTRON #54659 üzenetére
egyelőre leginkább csak a videokártyák piaca volt veszélyes ebből a szempontból (hetek óta ott is zuhannak az árak), de nyilván az orosz-ukrán konfliktus meg a kínai lezárások ebbe beleszólhatnak negatívan. de ez minden irányba igaz, a darabonként összelegózott módszernél is simán benne van, hogy mire vennéd az XY alkatrészt, felmegy az ára a fenébe, és akkor ott állsz hogy vagy kiperkálod, vagy kivársz, és ott porosodik a használhatatlan félgéped.
-
PROTRON
addikt
válasz
FireKeeper #54658 üzenetére
Jelenleg olyan ingatag a piac hogy minden és mindennek az ellenkezője is megtörténhet, így erre bazírozni szerencsejáték, ellenben nyerni csak keveset lehet, bukni viszont sokat ha pl az építőipari ármozgásokat vesszük alapul.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Francia91 #54657 üzenetére
szerintem jobban járnál inkább félretenni és egyben megvenni. már csak azért is, mert simán lehet hogy pl megveszed a deszkát két hónapra előre, lehet hogy később olcsóbban, vagy ugyanannyiért jobbat vehetnél. és mivel félkészen nem használod a gépet semmire, semmivel nem vagy hátrább ahhoz képest hogy egyszerre veszel mindent.
-
Francia91
veterán
válasz
FireKeeper #54654 üzenetére
-
PROTRON
addikt
válasz
Francia91 #54653 üzenetére
Nem látni hogy a proci benne van-e, de egyébként már kerregtethető konfignak néz ki.
Nekem is van idehaza félkész gépem, hiányzik a mobil munkaállomásról a monitor, meg az aksi pakk... nomeg a befoglaló házikó.
De azért mint mini-itx PC-t használom iroda-fosbúk célokra.
Mondjuk VGA már van benne...meg igp-s proci is ha minden kötél szakad. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #54651 üzenetére
esetleg egy custom kábel építésén gondolkozom de gondolom az nagyon drága mulatság
-
válasz
FireKeeper #54650 üzenetére
Nekem egyedül a 24pin volt rövid, mert még MeshifyC-be szereltem be. Szerencsére volt hosszabbítóm, fehér fésűs.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #54649 üzenetére
én is olyat vettem, szintén 31-ért
állítólag terhelés alatt elég hangos, de szerencsére az én gépemnél terhelés alatt sem indul be a venti - mondjuk a 3600 + 6600 XT komból teljes össz fogyasztása max a 200-220 W-ot nyaldossa, a táp meg ugye 650-et tuda kábelei tényleg nagyon jó hajlékonyak, viszont nem tetszik ahogy az erek el vannak rendezve, gondolkozom hogy megmoddolom a gyári kábeleket, bár gondolom azzal buknám a garit, amit nem kéne, mert ugye 10 év jár rá...
-
-
PROTRON
addikt
válasz
FireKeeper #54645 üzenetére
De ahogy erősebb intel prociknál sem az adatlapon szereplő TDP-re méretezel hűtőegységet, hanem a duplájára, úgy az RTX 3xxx széria esetén sem az elméletileg elegendő fogyasztással kell kalkulálni. Ennél a szériánál tele van a net azzal hogy lekapcsolnak a tápegységek túláramvédelmei ott is, ahol a szerinted "össz fogyasztást nézve meg tuti elégnek kellene lennie a 600W-os tápnak is", ennek oka hirtelen kiugrások 1-1 pillanatra.
Ebben a kérdésben a konkurencia azonos évjárata azért nem számít, mert ez RTX 3xxx specifikus jelenség. Az Nvidia úgy tudta elérni a nagyobb számítási teljesítményt, hogy elengedte a terhelési gyeplőt szabadon garázdálkodni ez pedig furcsaságokat eredményez, hirtelen kiugrásokkal.
Csak előre jelezni akartam, mert a kolléga beleírta az esetleges erősebb VGA-ra cserét, de látom közben átértékelte.Kedvencem amikor a youtubert megszivatták a kollégái, a dual RTX 3090 NVlinkes kombót rárakták az 1000W-os tápegységre, hiszen papíron csak 350-et kajolnak egyesével, tehát ezerbe belekéne férnie, kicsit csípősen.
Megküldte a full beállításokkal a Tomb Raider game-t, erre 10 sec után lekapcsolt a táp.
1600-assal már nem volt gond.
Miközben a fogyasztásmérő 1022 mutatott a falból vételezett teljesítményre. -
Francia91
veterán
válasz
PROTRON #54643 üzenetére
Igazából nemtudom, hogy kell-e majd komolyabb VGA. Egyedül a War Thunder, amire jobban kell a VGA, azt pedig a korábbi Sapphire RX580 8 GB-om FHD-ban gyönyörűen meghajtotta közel a maximális beállításokhoz. Egy 27"-os ASUS IPS monitorom van FHD felbontással, és 75 Hz-es képfrissítéssel. Nincs igényem sem a nagyobb felbontásra, sem a nagyobb képfrissítésre, így ehhez a monitorhoz igazodok, és alapozok. Mással nem játszok, talán még a GTA V, de az RX580 azt is vitte FHD-ban 75 Hz-en röccenés nélkül, közel a maximális beállításokhoz. Amire kell még, Inventor, TopSolid és LightRoom, valamint Vegas Pro, de a két játék ezeknél több GPU erőt igényel.
Így igazából meggondolandó még, hogy a 1070 8 GB/RX580 8 GB-nél erősebb kártya kell-e nekem a későbbiekben
És ha jól olvasgatok, kalkulálok, ehhez talán az 550 W-os is elég lehet -
válasz
FireKeeper #54641 üzenetére
Köszi, ez hasznos infó!
"The new box doesn't have the "15% fanless" symbol and the warning text is talking about a temperature threshold and not a load one."
Is this Cooler Master sfx v650 revised version?A Revised Fan? Cooler Master SFX Power Supply Revision (2021)
#54643 PROTRON
Alap. A CM V650 egy ágon adja le a 649.2W-ot, ha jól látom. -
PROTRON
addikt
válasz
Francia91 #54642 üzenetére
Szerintem ahhoz hogy később majd egy rtx 3060/3070 mini itx-et bele tudj rakni, érdemes előre tájékozódni hogy a 12V-os sín hány ágra van szedve, mennyi egy ágon a max terhelhetőség.
Valóban azt írják hogy a 650W már sokszor elég egy 3060-3070-nek, csak aztán érkeztek a panaszok itt a forumon, hogy bizony a régebbi fejlesztésű tápok során nem számoltak azzal hogy a mostani VGA-k 1-1 pillanatra annyira megrángatják ezeket a 12V-os ágakat hogy a védelmek lekapcsolnak. Szal két 650-es táp esetén sem mind1 hogy melyikről tudod majd meghajtani, melyikről nem.
De vannak régebbi tervezések amikbe raktak elég tartalékot ehhez, szal tényleg az adott kinézett tápegységre kell rákeresni a gyakorlati tapasztalatokkal az interneteken, mert itt nem biztos hogy elég hamar kapsz választ. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Francia91 #54639 üzenetére
CM-el vigyázni kell, mert két revízió is van a piacon, és a korábbi rev-nek van egy olyan idegesítő tulajdonsága hogy mikor aktív üzemmódba áll át, rövid ideig maxra járatja a ventit mielőtt beállna egy alacsonyabb fordulatszámra. az újabbaknál ezt már kijavították, de ugye online rendelésnél nem feltétlen látod ezt.
a corsair szerintem kicsit túlárazott, ahogy az EVGA is. ha az házban elfér, én azért átgondolnám az SFX-L-t, 12cm-es venti csak jóval többet tud.
vagy ha SFX, asszem olcsóbb opció a Thermaltake Toughpower -
válasz
Francia91 #54637 üzenetére
Az jó cucc, tápos topikban írták, ráadásul félpasszív... de ha picit olcsóbban szeretnéd megúszni, akkor ezek is megfontolandóak:
COOLERMASTER V650 SFX Gold 650W
CORSAIR SF Series SF600 Gold 600W -
Francia91
veterán
Következő vétel az NR200P házba a tápegység lenne. tudom, hogy SFX-L is belemegy, de sima SFX-nek jobban örülnék. Ezért ezt néztem ki. EVGA tápokról nem hallottam eddig rosszat. 650W teljesítményt azért néztem ki, mert legalább egy Ryzen 3800X kerülne a gépbe, vagy egy 5800X, egy RX580 8 Gb vagy egy GTX 1070 8GB társaságában. Van valakinek tapasztalata ezzel a táppal, érdemes lehet venni ITX konfigba?
-
PROTRON
addikt
válasz
Steady74 #54635 üzenetére
Na szupi, most hogy árnyaltad a képet, biztos pontosabb választ tud adni a közösség.
Az egyik dolog, hogy szerintem a ház átadja a rezgéseket a fa anyagnak. Szerintem kellene közé rezgés csillapítási céllal valami lágyabb gumiból készült bak.
Aztán a fentebb említett arctic alpine 12 a fenti, lájtosabb munkamenetre elegendő kell legyen, márha a win10 alatt továbbra is max office-t értesz, tehát excell és youtube nézésnél nincs komolyabb terhelés.
Annyi hogy mivel nem ismerjük a pontos elrendezést, tehát nem tudjuk hogy hol tud magától elszállni a meleg levegő, ezért továbbra is javaslom valahova elszívási céllal alacsony fordulaton pörgő ventit berakni. Ez nem feltétlenül konkrétan a procira inkább, valahova úgy hogy tényleg rásegítsen az elszívásra hogy ne rekedjen bent a meleg.De mások is nyugodtan hozzászólhatnak a témához, nem ragaszkodom a saját hangomhoz.
-
Steady74
addikt
válasz
PROTRON #54626 üzenetére
A cél egy szinte hangtalan eszköz. Jelenleg kettő barebone fut 24/7-ben, egyiken home assistant, a másikon pedig win10. Egy elöl-hátul nyitott polcos szekrényben vannak az íróasztalom mellett. A szekrénybe tettem egy mm pontosan illeszkedő bútorlapot a gépek polca elé, de így is hallom a ventiket, 2500-on pörögnek és ez idegesít, ezt szeretném kizárni. Egyik barebone-ban sincs hdd, nincs kerregés, a ventizaj zavar, nagyon.
-
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #54633 üzenetére
Nyilván arra hogy cinebench all core teszt alatt mennyi a stabil hőmérséklet érték, amely alapján már nyilván kiderül hogy felfekszik-e rendesen.
-
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #54631 üzenetére
Arra a 47K tesztedre kíváncsi lennék, mert én megijedtem a tecsőn lévő tesztektől(azt taglalták hogy a felfogatással valamint a lapolással tervezési hiba lehet és nem ül fel rendesen a procira, nem tudja jól felvenni a hőt az erősebb terhelésű prociktól) és a 10600k-ra inkább másikat választottam.
-
hegegabi80
addikt
Biztos nem enged annyit, neked kell valahogy rávarázsolni a ventit.
Nekem is most az IS-47K lesz benn a gépben, de nem a 9-es ventivel, hanem a tetejére rádrótozok egy 120-as slim ventit. Sajnos az IS60 alatt nem férnek el a magas ramok, igaz most normál ram van, de sose lehet tudni később milyen lesz. -
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54629 üzenetére
teljesen kiszedhető az a keret ott elől
most csak 1 ssd van bent, de korábban volt benne egy vinyó is, meg még később lehet kerül visszanem próbáltam a plusz ventit, de az sem nagyon férne el sehol, plusz szerintem nem lenne sok jelentősége
leszedett oldallap csak pár fokot számít (bár hangban jobb, mert akkor nincs szélzaj, sajnos nagyon gagyi módon van kilyuggatva az oldallap)Esetleg még IS-40X egy normál 92x25mm vastag ventivel.
enged annyit az a kis fémrögzítő pöcök, hogy a vastagabb ventit megtartsa?
-
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54627 üzenetére
Chieftec Flyer FI-01B-U3, [link]
panorama-t már néztem, jó áron is van, de az nem férne be
idcoolingok még jónak néznek ki, köszi
-
hegegabi80
addikt
Azért a 6,5 cm-be elég sok jó hűtő belefér, ha elárulnál még 1-2 dolgot a konfigról.
Pl ott van aprón egy Alpenföhn Black Ridge vagy Panorama. Ezekre lehet akár tenni 120-as slim ventit is, de lehet még normál is és még mindig beférne magasság méretbe.
Vagy esetleg IS-50 vagy IS-60 is. -
PROTRON
addikt
válasz
Steady74 #54625 üzenetére
A cél a totális csönd, ahol a tápegység meg az alaplap coil whineja fog az őrületbe kergetni, vagy csak "csendes", de attól még lehet benne nagy légáramú, lassan forgó venti azért, hogy a passzív CPU és az alaplap bordáiról normálisabb tempóban távozzon a hő?
Mert szerintem ez utóbbi nagyon könnyen elérhető, amihez elvileg elegendő lehet az Arctic Alpine 12 passive hűtő.
Bár lehet hogy az ajánlott 47W TDP-be nem fog beleférni a CPU ( 7300T-vel tesztelték ami csak 78 fokig ment fel ) folyamatos terhelés alatti hőleadása, de ha csak irodai felhasználás a cél ahol csak rövid burstök vannak office alatt oda elvileg elég lehet. -
Steady74
addikt
Sziasztok. i3 10100 köré milyen full passzív házas megoldás építhető? Vagy milyen az a legkisebb ház, amibe az előbbi proci köré lehet építeni egy full csendes rendszert? Köszönöm.
-
PROTRON
addikt
"Az épp bírja" a prime-ra vonatkozik nem de? A prime legalább 10-15%-al magasabb hőfokokat eredményez mint akármelyik valós idejű terhelésed.
Szal ha belekalkulálod a nyári melegebb külső hőfokot, akkor a valós terheléseddel se szabadna 90 fölé másznia a jelenlegi hűtőddel.
De ha tényleg zavar, akkor ott a Cryorig C7 CU, szigtorúan a réz változat, ugyanúgy a Thermalright AXP-90R FULL, szintén a réz változat. Ezek a legkisebb olyan hűátők, amik kifejezett erősebb procikon is jól teljesítettek itx környezetben a minimális helyigénnyel. Mármint ha nem fér el nagyobb méretű, mert akkor ennének olcsóbb lehetőségek. -
tlac
nagyúr
válasz
Qkackca #54621 üzenetére
tényleg, el is felejtettem, hogy néztem már ezt a tesztet és annyira nem volt meggyőző
a jelenlegi hűtő előtt egy intel gyárit használtam, de az nagyon rosszul szerepelt nálam, ez a mostani arra hozott legalább 10 fok mínuszt
akkor valószínűleg jó esetben is csak pár fokot nyernék
nem annyira lesz rajta prime szintű terhelés, csak ha már most is épp bírja, nyáron már throttlingolni fog
-
Qkackca
őstag
Egy adatpontnak talán jó lesz [link]
Mintha silvretta lenne a másik itx-ben, de azt már vagy 1 éve nem kapcsoltam be. Hétvégén meglesem ha gondolod.
Amd A10-6700, bár ez vagy a Xigmatek Praeton vagy a Silvretta, már nem tudom pontosan.Kell az a prime szintű terhelés neked vagy csak úgy érdekel a max hűtési teljesítmény?
-
tlac
nagyúr
szerintetek hűtési teljesítményben hogyan viszonyul ez a 2 hűtő egymáshoz?
-egy kis mini Alpenföhn Silvretta (magasság 45 mm)
-valami ismereten típusú, de 6cm magas heatpipe nélküli csoda: bal oldalimost az utóbbit használom egy i5-4590-en
3000 rpm-et tud és úgy prime95 alatt súrolják a magok a 90 fokot és piszok hasznos -
Ha valakit érdekel: aprón most baráti áron kapható egy HP OEM egy ventis, ITX-be való RX 580 4GB. Nem is tudtam, hogy gyártottak ilyet.
-
Danex
addikt
válasz
KaiotEch #54614 üzenetére
Zárt állapotban igazából nincs túl sok látnivaló rajta
jelenleg RGB OFF a build így a full mesh miatt kb úgy néz ki mint bármelyik másik.
Kábel management még nem az igazi a gép körül, az work in progress
Majd lehet valami szoft rgb fény megy bele, ezt még meglátom
Ez pedig a standoff mod, hogy az alaplapi tálca mögött legyen elég hely a kábeleket hová dugni és elvezetni. Itt még léghűtés volt, mert késett az AiO.
-
válasz
hegegabi80 #54609 üzenetére
A gyári venti megmurdelt, szóval vagy rendelek egy újat 3.800,- HUF-ért, vagy megy rá az itthoni NF-B9 PWM Gelid adapterrel (szintén van itthon).
Mindenképpen újrapasztázom + új Arctic gap pad megy rá.Tehát a dupla 120mm-esre szavazol.
Arctic Mono Plus azért merült fel, mert van egy a fiókban (teljes szett, csak a gyári venti hiányzik), és időközben belefutottam ebbe a videóba:
Dead Silent (Jonsbo C2): Arctic Mono Plus on Sapphire RX570 PULSE ITX -
válasz
AxBattler #54607 üzenetére
Pontosítok az első variáción.
...
- a VGA a gyári bordával megy (rajta egy NF-B9 Redux PWM), de a ház aljába is helyezek egy 120mm-es ventit (kivágással, vagy anélkül - ez még nem dőlt el), amit egy Y-kábellel együtt szabályozok a ház tetejében lévő ventivel együtt.
... -
válasz
AxBattler #54559 üzenetére
No, Jonsbo C2-es fejlesztésem a végéhez közeledik... az biztos, hogy a tetejébe' 1x 120mm venti kerül, már csak a padló a kérdés.
RX570 ITX kerül bele, alulfeszelve, kétféle elrendezés lehetséges:
- a VGA a gyári hűtésével megy, de a ház aljába is helyezek egy 120mm-es ventit (kivágással, vagy anélkül - ez még nem dőlt el), amit egy Y-kábellel együtt szabályozok a ház tetejében lévő ventivel együtt.
- a VGA-ra szerelek egy Arctic Mono Plus bordát, 120mm-es ventivel (vagy egy Noctua NF-A9x15 PWM légkavaróval, ez még nem dőlt el), aminek a fordulatát a kártya szabályozná, Gelid adapterrel, és itt nem lenne alsó 120mm-es házventi.Szerintetek melyik a jobb megoldás?
-
Francia91
veterán
NR200P házba, hátulra 92 mm-es venti megy?
-
válasz
Francia91 #54597 üzenetére
Az más, nem jó ha feszül... véletlenül belerúgsz a házba, és kész a baj. Így én is inkább elővenném a Dremel-t.
#54599 Pista0001
Nyilván ha ez a max. ami elhelyezhető, akkor nincs más, ez van. Gondolom ha 80mm-es beférne, akkor akkorát raktál volna bele.
Nálam meg azért lehet válogatni a 92-120-140mm vonalon. Valszeg' 1x 120mm lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged