-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #56745 üzenetére
Vételár mínusz 20% a korrekt.
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #56568 üzenetére
Ja, ezt nem tudtam....
-
flashpointer
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #56526 üzenetére
Semmi konkret meg, nezegetem mibe ferne be egy 4080 (ami pont akkora mint a 4090) csak a hulye csatlakozoja miatt amihez meg nincs 90 fokos adapter (majd lesz valamikor) egyedul az nr200 MAX-ba megy bele vertikalisan. A referencia kepet amire valaszoltam magamnak talaltam egyedul ami itx konfig es 4090 de ugye nem tul biztatoan nez ki az ismert problemak miatt.
Gondoltam feldobom a temat hatha mast is erint es kitalalt valamit
-
Rick4
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #56476 üzenetére
Ez még a kigyulladó riser kábeles, vagy a javított 2022-es? Gondolom az előbbit igyekeznek kiszórni, szóval vétel előtt csak körültekintően!..
-
Horvi
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #56341 üzenetére
Egy ideje nem követtem az árát amikor a normál 25mm-esből vettem egy value packet.
AxBattler Végül is nem rossz, csendes teszi a dolgát de azért azt hozzátenném, hogy nekem nem egy erőművet kell hűtenie.
-
Horvi
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #56335 üzenetére
Arctic P12 van nekem bent abból is a slim kivitel. Csak az fér be ha az SFX-L tápot a megfelelő helyre akasztod.
-
Rick4
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #56199 üzenetére
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Csak 45 terheléssel?
Akkor az jó lesz a Deckbe. BTW nekem WD SN530 van benne, nem mértem hőfokot amikor külső házban teszteltem, de az sem volt hűvös kézre.
A Samsung 970 EVO Plus-om asszem volt hogy 60 volt (borda nélkül). Most hidegindítás után 40 fok alapjárat és van rajta borda és NH-C14S topflow venti van fölötte.
-
Qkackca
őstag
válasz
Az elvileg notebookba való, alacsony fogyasztású darab, 3,5W max telj felvétellel.
Hőmérséklet maxot nem láttam, de a tied az normálisnak tűnik. Inkább kifejezetten jónak a többihez képest.Amúgy természetes létezhet, hogy nem megfelelően érintkezik.
Melyik főverziót használod a Sentinelnek? -
dugo_
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #56201 üzenetére
Mert a HDS alapvetően egy merevlemezekhez készített program, HDD-knél ez lehet valóban magas érték...
Nekem így néz ki a 4 éves MX500, Node 202-ben az alaplap mögött:
A max akkor került bele, amikor zsír újan átklónoztam rá a rendszert. Mondjuk szerintem elromlott a szenzora, amióta fixálódott ez az 56°C-os érték...
-
dugo_
veterán
válasz
Én aggódnék, hogy megfázik.
Ezek nagyon alacsony (tök jó) hőfokok egy SSD-nek.
-
PROTRON
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #56164 üzenetére
Feltételezem abból indul ki a kollega hogy egy valóban összerakott PC tápegység nem nagyon akar meghibásodás esetén több áramot igényelni, mint az eredeti névleges értéke.
Csak hogy nekem a bajom azzal volt hogy általánosságban kezdte ide citálni a nem csak PC tápegységre vonatkozó adatokat, ahol már bármi mást is rádughatnak az adott vezetékre.A PC tápokhoz van olyan gyártó aki 0,75-ös kábelt ad gyárilag, mert hogy úgy se lesz baj...valamiért az én EVGA 1000-es tápomhoz 1,5-öst adtak...nem hülyeségből.
Mivel sose lehet tudni mit dugnak rá, én a kínaiakban nem bízom, ezért erőltettem az alap dolgok helyrerakását, ahogy Te is.
Simán benéznek forrasztási pontokat aztán ott a baj... -
Rick4
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #56150 üzenetére
Túláram?
Tehát ha bedugsz egy hosszabbítót, akkor annak köze lesz bármiféle túláramhoz?
NEM!
Még egyszer leírom, ez egy hosszabbító, semmi más. Annak viszont tökéletesen meg fog felelni.
Lakástűz?Hol van lakástűz? Rajtad kívül ki beszélt lakástűzről?
A kábel keresztmetszet adott, a kérdező által írt tápegység alapján sejteni lehet a max áramfelvételt, abból meg azt, hogy teljesen felesleges bárkit is riogatni bármiféle lakástűzzel ezzel szoros összefüggésben.
Lapozzunk. -
PROTRON
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #56155 üzenetére
Én meg csak viccelődtem azzal hogy kinek mi a végzettsége...
-
Rick4
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #56142 üzenetére
Elírtam, de mindegy is, esélytelen a kábelt túlterhelni.
Miért lenne életveszély? Ez kb egy hosszabbító tudásával ér fel, és valójában egy gépházon belüli hosszabbítóról beszélünk.Ezeken: [link] sincs semmiféle biztosíték, és nem is kell. Aki fél az áramtól, rakjon fel fi relét.
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #56119 üzenetére
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #56114 üzenetére
Meg lehet oldani a fenti radi elhelyezést egy kis fémmunkával benne. Annyi, hogy csak slim ventik férnek el így a radin.
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #56046 üzenetére
11600k van benne és nem is tervezem cserélni, 1440p-re vagy esetleg 4k-ra bőven elég lesz szerintem egy 3070 mellé.
Még azt nem tudom, hogy 16 vagy 32GB ram legyen...Próbáltad az OC-t AVX nélkül?
-
HookR
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #56001 üzenetére
"Úgyhogy előre tettem a vinyót, beszorítottam a táp és az előlap közé..."
Így most átveszi a ház a HDD rezgését? -
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #56001 üzenetére
-
flashpointer
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #55983 üzenetére
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #55983 üzenetére
Én eléggé, hogy is mondjam, "nem kedveltem" ezt a cooler master házat. Akár mennyit kínlódtam vele nem jutottam dűlőre és sajnos egyszerűen nem tudom megérteni, miért is annyira jó.
Leírásod alapján, amit keresel az nem az NR200, hanem a Sama IM01
RazoR: Privátban adok infót, nem tudom mennyire szeretne hirverést.
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #55971 üzenetére
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55970 üzenetére
AVX-et kapcsold ki, amiatt veszi vissza az órajelet.
Még az MSI lapomnál szívtam ezzel és jó időbe telt, mire rájöttem, hogy miért nem megy 5GHz-en, holott semmi nem indokolta az alacsonyabb órajelet.
-
RazoR
veterán
válasz
Nyugi SFX táppal sem egyszerű elrendezni a kábeleket. Tegnap elkezdtem összerakni a gépet egy Seasonic táppal és nem kicsit merevek a kábelei, küzdöttem rendese.
Azt meg nem nagyon értem, hogy mi ment félre az ATX 24 pinesnél de a táp oldalán fel van cserélve a két csatlakozó így ahogy gyárilag van nem lehet beledugni, szét kellett szednem a kábeleket 4cm hosszan és csavarni rajta egyet, hogy jó legyen. Vicc.... -
Crabface
senior tag
válasz
Az sfx-l tápot csak oldalra tudod felrakni, a gyári helynél egyel feljebb. Így felülről az első ventit ki kell venni...
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55965 üzenetére
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55954 üzenetére
A korábbi gépemben az Aorus Ultrában ment 5GHz-et a 11600k, lényegében szinte ugyanaz a két lap, nem tudom mi lehet nálad.
Majd ha összeáll a gép ránézek, hogy nálam hogy alakul az OC.
-
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55954 üzenetére
Szia!
Az egyik gépemben i7-11700-as proci van nem K-s, a másikban i3-10105T, egyik sem húzható, így egyenlőre az OC-val nem is foglalkoztam, a 11700 alól az Asrock B560 itx alatt elfogyott a szufla ezért választottam a Z590i Vision D-t, a másikat pedig a szerverembe szántam, oda egy kicsit kifinomult, de az első vásárlásánál megtetszett a minősége, ha később megválnék tőle játszós gépet lehet belőle építeni! -
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55946 üzenetére
Még nem tudom összerakni a gépet, ma lett meg a profi meg a táp, de memóriám még nincs.
Milyen profit mennyire akarsz húzni?
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #55934 üzenetére
Kisebb, drágább, rondább... Szerintem
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55903 üzenetére
Értem, csak lehetőségként említettem.
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55894 üzenetére
Ha esetleg hűtőcserén gondolkodsz csak ajánlani tudom az Alpenföhn Dolomit Premium-ot, 6 hőcső 210W TDP. NR200P-be tökéletes, marad kb 0,7mm az üveg oldallap és a hűtő között!
Az Aorus Ultra lappal elfért rajta 2 venti, de a Vision-el csak egy fog szerintem.30k most (januárban 20k-ért vettem, mennyire jó, hogy megtartottam a hűtőt meg a házat is)
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55868 üzenetére
Minden lapot megnézek vásárlásnál, főleg a socket-et.
Nekem még idő míg mindent beszerzek hozzá, hogy gép is legyen belőle. -
válasz
T0mBd1gg3R #55854 üzenetére
Pedig a rézmaggal szerintem nem olyan rossz... de parancsolj: SST-AR04 ~ 23mm
-
válasz
T0mBd1gg3R #55850 üzenetére
Alacsonyabb, illetve az új s1700-ásnál semmivel, de azt bárki linkelheti.
#55852 Rick4
a többség sok pénzért kicsi házban erős gépet akar, annak a záloga legelső körben annyi, hogy egy erős proci kerüljön bele
Akkor a többség nem ezt a házat választja, majd a kisebbség ellesz vele 35W TDP-n, esetleg alulfeszelve.
De jogos, ez nem mindenkinek fér bele a "valamirevaló" kategóriába.
Már csak azt kellene elmagyaráznotok, hogy mit is vártok egy 66mm vastag háztól? -
Grave_444
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #55850 üzenetére
Ránézésre semmivel, főleg nem az újnál. [link]
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55838 üzenetére
Én januárban raktam össze a Z590i Aorus Ultra + 11600K konfigot és márciusban eladtam, hogy vegyek egy Mac Minit-t, elkezdtem videó vágással foglalkozni és úgy voltam vele, hogy nem kell nekem pc, elég a Mac meg a PS5. Hát most jutottam el oda, hogy újra kéne egy ITX PC. Ezen a hétvégén ami megfordult a fejemben: LGA 1200, 1700, 1151 v2, v1, AM4, nem kell gép, kell gép, Aorus Ultra kell újra, nem adok érte 100k-t, nem kell gép, lga 1200, Aorus, végül jött egy mail, hogy átvehető a lapom úgyhogy lesz gép és Vision D-vel
Úgyhogy fogalmam sincs miről beszélsz...
A 11600k-d engem is érdekelne....
-
Rick4
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #55841 üzenetére
Háát, nálam amd vonalon nem sok tapasztalat van, intel oldalán annál több, és ez alapján mondom, hogy most az amd a nyerő, először nagyon sok éve a barton magos AMD 2500+ proci volt, (természetesen ment 3200+-on.
) utána nagyon sok évig intel, utána volt egy A10-5700-as amd 2012 körül, aztán megint intelek, legutóbbiak még itt vannak ramostól- lapostól a szekrényben, i7-6700, i7-8700, i7-10700, i5-10600, ezeket reggelire megeszi egy ryzen7-5700G, miközben majdhogynem egy 15%-kal gyengébb procinál is olcsóbb most is.
Tudom, szintetikus tesztek, de ezek is az életszerű működési sebesség alapján számolnak. [link]
i5-10600- 136K
i7-10700- 130K
ryzen 7 5700g- 114KUtóbbinál egy combosabb ram pár kell, hogy jól szaladjon a rendszer, mert a lapok is elkezelgeti akár a 4000-es ramokat is, és minden frankó.
Fogyasztásban is meglepő, de lazán aláver az intel konfignak. -
Rick4
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #55838 üzenetére
Nagyobb kérdés lenne, ha úgy alakul, hogy kiszállsz a témából, mi értelme LGA 1700-ra menni, mikor ott az AM4?
-
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55825 üzenetére
Az Z590I Aorus Ultra-t csak azért linkeltem, ha valakinek van kapcsolata akkor nagyon megéri, ők nem szállítanak hozzánk!
Gondolkoztam itthon újban is, de amikor megláttam az árakat [link], leesett az állam és megvettem a Vision D-t -
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55824 üzenetére
Én 4 elektrocsövesre szavaznék vízpermet hűtéssel!
-
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55806 üzenetére
Az üzletbe nem tudsz átkéretni a központi raktárból és ott az átvenni az orruk előtt kibontva? Vagy rendelésnél a személyes átvételt kiválasztani?
-
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55803 üzenetére
Én a helyedben , ha lehet kicseréltettem volna velük egy másikra ott a szemük láttára kibontva a csomagolást, hogy lássák, hogy miről van szó!
Amiket kaptam azoknál én bontottam fel az alaplapi fóliazacskójának ragasztását, sajnos a tiédnél a túl fizetett gyári összeszerelő munkásnak nem tűnt fel, a borda nem teljes kidolgozása, csak felcsavarozta amelyik éppen a kezébe esett! -
cinemazealot
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #55796 üzenetére
és vastalics (amennyiben érintett vagy a bolt kapcsán)
Ha a kereskedő szisztematikusan nem ad számlát, az fogyasztóvédelmi vagy akár adóhatósági probléma. Én maximális hevülettel kezdenék asztalt borogatni (de legalábbis nagyon határozottan elvárnám az automatikus számlaküldést), mert a vásárló elsősorban a számlával tudja hitelesen igazolni a vásárlás tényét. Ha pedig a vásárolt termék defektes, akkor nincs mivel igazolja a kereskedővel kötött szerződéses jogviszonyát és a jótállásra vonatkozó törvény adta jogait.
Ahogy nézem, a BestByte-nak elég részletes a honlapja, és még termék visszaküldési lap is van, ami értelmezésem szerint meghibásodás esetén is alkalmazható. Viszont ez nem feltétlenül jelent azonnali megoldást, valószínűleg hatékonyabb leszel, ha személyesen viszed el valamelyik üzletükbe, bár kérdés, hogy adott pillanatban lesz-e ott bárki, aki képes elbírálni a problémádat (most nem a számlaadási kötelezettségükre gondolok, de akár azt is az orruk alá dörgölheted).
-
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55796 üzenetére
Szerintem reklamáld meg e-mail-ben, hogy digitálisan küldjék meg a számlát részedre, egyidejűleg rákérdeznék a gyártási hibás lapra is, hogy személyesen vissza tudod-e vinni!
-
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55794 üzenetére
Szerintem igen, sajnos én Szegediként csak postázás útján tudtam megvásárolni, csak ezért a lapért regisztráltam én is be hozzájuk!
A garancia lapon található hivatkozási számmal kerestem meg én is őket, sajnos számlát csak utólagosan kaptam, a rendeléseimnél én is csak a termékre utaló link-et látom, semmi nyoma a rendelési tételeimnek! -
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55792 üzenetére
Szia!
Én is vásároltam tőlük egy ilyen lapot, ugyanúgy nem kaptam sem regisztrációs, sem rendelési e-mailt, a csomagban csak a gari papír volt, a számlát nem (bankártyával fizettem)!
Írtam nekik egy e-mailt a rendelési számra hivatkozva és e-mail-ben elküldték a számlát pdf formátumban!
Nekem egy Thermalright Macho Rev.B van jelenleg rajta, előtte egy FSP Winsdale 4 volt felszerelve, szerintem a VRM hűtésedet a elfelejtették méretre vágni!
Én a helyedben megkifogásolnám, hogy gyártási hibás!
Nálam jelenleg így néz ki hűtővel!
Épp tegnap rendeltem egy másodikat is belőle, erről már kaptam rendes e-mail-os értesítést, amint megjön majd visszajelzek, hogy milyet szállítottak nekem!
Üdv:
Jani -
arabus
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #54827 üzenetére
22.4.2 biztos hogy nem megy.
-
PROTRON
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #54804 üzenetére
Én erre nem használnék el egy NR200P-t, szerintem túl nagy méretű. Abból az összegből már lehetne gyártatni is kifejezetten az általad megcélzott VGA-hoz méretben pont illeszkedő házikót.
Riserből is lehet egyedi gyártású hosszat rendelni. Vagy csak kivezetni a ház hátuljánál, ahogy a többiek mutatják, aztán hosszabbító kábellel tovább vinni az eGPU házhoz
Ha valóban PC-hez kellene, akkor a már meglévő PC tápot lehetne használni nem? Mert ahhoz is lehet hosszabbítót rendelni.
Szal megoldható hogy a meglévő PC házad hátuljánál 2 db ledugózott csatlakozóra kötöd az eGPU ház kábelezését amikor épp szükséged van rá.Persze az egészhez több adatra lesz szükség a meglévő PC-dről, valszeg ahogy írják az adott topicban nagyobb az információtömeg erről a szubsegmensről.
#54815 AxBattler
Gondolom hozzátennéd hogy ha megvan a bizalom, akkor lehet ám szállítással is rendelni és akkor ki se derül a másik fél "trehány" kinézete. -
fatpingvin
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #54804 üzenetére
Rew mondott engem, én meg továbbadom a cikit inf3rno-nak
viccet félre, talán tényleg a bifu topik ami a legközelebb áll hozzá, én azt javasolnám hogy nézd meg a MaxCloudOn weboldalát, bár ők elsősorban bifurkációval foglalkoznak, de ha x8 sávszélesség neked elég azt konkrétan össze tudod válogatni a meglévő termékeikből. nem lesz olcsó de akár 3 méterre is rakhatod egymástól a két dobozt. a topikban szívesen segítek, szerintem oda sokkal jobban illik mint ide a kérdés
-
tlac
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #54691 üzenetére
nem muszáj a riser-t használni
de van már nekik 4.0-s is egyébként: [link]
-
Francia91
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #54691 üzenetére
Igen, 3.0-ás
Nekem szerencsére pont nem kell, normál állásban fog menni bele a VGA -
FireKeeper
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #54651 üzenetére
esetleg egy custom kábel építésén gondolkozom de gondolom az nagyon drága mulatság
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #54649 üzenetére
én is olyat vettem, szintén 31-ért
állítólag terhelés alatt elég hangos, de szerencsére az én gépemnél terhelés alatt sem indul be a venti - mondjuk a 3600 + 6600 XT komból teljes össz fogyasztása max a 200-220 W-ot nyaldossa, a táp meg ugye 650-et tuda kábelei tényleg nagyon jó hajlékonyak, viszont nem tetszik ahogy az erek el vannak rendezve, gondolkozom hogy megmoddolom a gyári kábeleket, bár gondolom azzal buknám a garit, amit nem kéne, mert ugye 10 év jár rá...
-
Francia91
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #54572 üzenetére
Értem, akkor a szélességre vonatkozik a maximum 226 mm, amit ír az NR200P adatlapja
De most nézem, itt mintha a magasságot írná 226-nak
Az ábra alapján is úgy tűnik, mintha 244 széles mehetne bele, a magasságnál a határ a 226 mm. Legalábbis ezekből azt veszem le
Bár most nézem, hogy ez az alaplap meg 244 magas, 205 széles, tehát elvileg nem fér be
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #54525 üzenetére
Kemény vagy mint a vidia.
Azért a működik az 5 monitor és a produktív munkára használható enduser szintjén között van még legalább két paraszthajszál hézag.
-
fatpingvin
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #54525 üzenetére
biztos vagyok benne hogy lehetne ennél tákolmányabb megoldást is találni erre a problémára, de első körben azért lássuk be ez egy komoly befutó
-
Qkackca
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #54460 üzenetére
-
Francia91
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #54469 üzenetére
Először nagy eséllyel VGA nélkül lesz összerakva, de még meglátom, mit hoz a helyzet. Apránként fog épülni a gép, a hardver addig simán változhat, az aktuális felhozataltól függően. De simán lehet, hogy addig sima, IGP nélküli Ryzen mellett fogok dönteni.
Most a gépház, venti lett rendelve, majd májusban pedig a táp + alaplap lesz rendelve. Nem lesz egyből minden megvásárolva, ezért írom, hogy az aktuális kínálattól, helyzettől függ majd a pontos hardver összeállítás. A korábbi, fekvő ATX-es (Silverstone Grandia GD09) R7 2700X-es, RX 580 8 Gb-os gépem is így épült össze -
Grave_444
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #54464 üzenetére
Ez is vállalható.
-
Francia91
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #54466 üzenetére
Simán megy bele VGA. AM4 platformot szeretnék, MiniITX lappal (B550 chipset), Ryzen 5600G vagy 5700G procival.
Na azt nem tudtam, hogy alapból van benne venti elosztóVentit tudom, hogy jár hozzá kettő, csak nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy fent elférnek a normál magasságú ventik a Shadow Rock TF2 hűtőtől. Majd összerakáskor derül ki, ha nem fér el, akkor kéznél lesz a 2 db slim venti. Ha meg nem kell, jó lesz másik gépbe máskor, ismerősök és családi körben szoktam építhetni gépeket
-
Francia91
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #54463 üzenetére
Én meg ma rendeltem be az NR200P-t iPon-ról, egy venti elosztó és 2 db Arctic 120 mm-es venti társaságában :)
Nekem majd egy Be Quiet! Shadow Rock TF2 hűtő fog kerülni a rendszerbe, olyanom volt már korábbi gépemben, maximálisan hozta a hangtalanságot, mellette a kiváló hűtést -
Grave_444
nagyúr
válasz
Ninja 3 szerintem kifejezetten jól néz ki például.
-
Crabface
senior tag
válasz
Miért lenne gáz? Én intel stock coolert is használtam az üveglappal.
-
Kiratheonly
tag
válasz
T0mBd1gg3R #54435 üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy volt már rossz tapasztalatom hasonló szériás BIOSTAR lappal. Ha lehet, akkor válassz mást, mert sok bosszúságtól kíméled meg magad.
-
válasz
T0mBd1gg3R #54435 üzenetére
Standard 244x244mm-es micro ATX lapok már nem férnek el NR200-ban.
Ami befér, olcsóbb, van Wifi-je, mATX méretben:
ASUS PRIME H510M-A WIFI - 22.6*21.1cm
ASRock H410M/ac - 22.6*18.8cm
MSI B560M PRO WIFI - 23.6*20,3cm - ez már necces.
BIOSTAR H510MX/E 2.0 Ver. 6.0 - 23.6*20.8cm - ez is kopp.
BIOSTAR B560MH-E 2.0 - 23.6*20.8cm - ez is kopp. -
mpierre
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #52067 üzenetére
Írhattam volna légkezelőkben használt porszűrőt is, de azt nehéz takarítani, meg kell mögé valami rendes venti is. A'meg hangos.
-
mpierre
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #52065 üzenetére
Női harisnya keretre feszítve. Bármilyen színben elérhető, és végtelen a készlet. Lehet 2 rétegben is.
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #52019 üzenetére
Azért kicsit macerás, hogy meg lehessen tőle halni, meg kell küzdeni érte: Körben az összes burkolatot és a beszerelt VGA-t is kell eltávolítani azért, hogy kézzel hozzá lehessen férni a táp hálózat felöli részéhez.
Ez nekem is 5 perc munka. Eddig mindig egyszerűbbnek tűnt kihúzni belőle a csatlakozókat és a hálózati kábelt is, azért hogy akadályok nélkül az oldalára tudjam fektetni a házat, és 3 oldalról hozzá tudjak férni a VGA-hoz (csatlakozók/csavarok/pöcök).
Ha hülye-állóra kellene megcsinálni, akkor raktam volna megszakító érintkezőt a keretbe, ami a burkolat eltávolítása esetén elveszi a L/N-t a tápegységtől.A Garancia olyan, hogy ha fél évet már kibírt a termék, akkor alkatrészhibával már nem megy tönkre, én át szoktam forrasztani az ilyen dolgokat, meg lecsekkolni, hogy ne legyen fizikai feszültség a félvezetők rögzítésében, a TH alkatrészek be legyenek rendesen ültetve a PCB szintjére. A fenti képen lévő tápegység is így járt kb.: egy évesen, most januárban töltötte a 10.-et, viszi a 1080ti-t és az 1800x-et egész szépen.
-
Chaser
legenda
válasz
T0mBd1gg3R #52016 üzenetére
jonsbo elég jól megoldja sok házánál
táp előre megy felülre - optika kb már leáldozott -
a ház alja perforált, ami nagyon jó, mert a vga ma már zömében a legtöbbet fogyasztó komponens, alulról beszipkázza a friss levegőt
ház teteje szintén perforált, a meleg felfelé száll, fizika nagyrészt megoldja
cpu meg mondjuk hátulról kap friss levegőt
pl a v9, ha nem is éppen itx ház, de több hasonló megoldásuk is van itx méretben
tápot pedig belül "hosszabbítózzák", ha jó hatásfokú nagy légáramra nincs is szüksége, felülre meg kiszelőzik még lehet passzívan is
a képen látható elrendezésben a hátsó ventit befújóra raknám, esetleg alulra vga alá raknék két ventit, többet nem, hűtőnek pedig egy jobb topflow és/vagy lp-t raknék
atx hodálynál teljesen jó volt, azoknál eleve "elveszik" a légáram mert nagyon mély a legtöbb, vagy nagyon magas fordulaton kell járatni a ventiket
az umx1 plus itx-ben hasonló elvet követ, de nem annyira perforált
persze ha a tg helyett perforált fém lenne sokat segítene a kiszellőzésen - vagy akár tg perforálva, pláne ha olyan a vga hűtési megoldása, ahol az oldalán tolja ki a hő legnagyobb részét -
a képen látható az pont nem -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #52016 üzenetére
Ezzel futottam már én is egy kört. Az alap felfogás az, hogy a tápegység nem hogy akadályozza a légáramlást, hanem segíti azt.. Az ellentmondás azért van, mert ez consumer terület, ahol a vásárló képes arra, hogy a tápegységen és a kötelező CPU ventilátoron kívül nem épít további szellőzést a PC-házba, ekkor jön a tápegység, aminek meg-kell-mentenie a helyzetet.
Ha a kiindulási alap az lenne, hogy mindig van a házban egy fix térfogatáram akkor törekednének annak a kihasználására, talán megint hosszában szellőző tápegységeket kapnánk.
Amúgy lenne még 2 apró probléma: a moduláris kábelezhetőség elvesztése->CONNECT, és a DC-DC konvertereket hordozó nyákok orientációja. -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #52013 üzenetére
Igy van. Valamilyen köztes feszültség lépcsőt kell beiktatni és két konverziót végrehajtani. UP-Down/Down-UP
Nincs is igazán szükség rá, mert a szünetmentes tápláláson kívül ennek - mára - semmi haszna nem maradt, mert PC-ben nincsenek már direktben 12V-ról működő részek (PCI hangkártya analóg része, ventilátor) amik érzékenyek lennének a feszültségváltozásra. Mert nem direktben erről a feszültségről vannak táplálva, jellemzően szabályzó követi a 12V-ot, aminek a kimenete 5V vagy az alatti és toleráns a bemeneti feszültség változására (esésére).
A nagy áramot fogyasztó, nyers 12V-ot igénylő részek (VRM) rendszerint rendelkezik olyan képességgel mint UVP ami ~10,8V-nál limitálni fogja a kivehető áramot, ~10V-nál meg lekapcsol, hogy megvédje a feszültség bemenetet, kapcsoló elemeket az áram megszaladásától.A 19V-is olyan, hogy nagy áramoknál már nem raknak a fogyasztó és a 19V közé konvertert, inkább olyan VRM-et építenek ki ami direktben fogadni tudja a 19V-ot. Step down 12V-ra abban az esetben van szükség, ha nem elég erős hozzá az 5V-ról üzemelő ventilátor, és vagy van lehetőség 3,5"-os HDD-(ke)t beépíteni.
Hagyományos Desktop alkatrészekből építkezve viszont kell egy 19V->12V konverzió beiktatni, amit nagyon nehéz "csendesre" megépíteni, másik probléma az ár, a harmadik hogy 200W-300W felett a térfogat (AC-DC+DC-DC) közelít egy hagyományos ATX-SFX PC-táp térfogata között van, amivel az előnye, hogy külön egységként kezelhető, elrejthető elolvad.
-
imibogyo
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #52012 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy mit nyernénk ezzel? 1 literrel kisebb lenne a ház, de megjelenik 2 tápegység és a hozzá kapcsolódó kábelek a gép mögött, nem?
-
PROTRON
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #52012 üzenetére
Tulképpen a laptopok is ilyenek.
Nekem un. Thin-mini itx alaplapom van, ez is ugyanaz.
Ezen egy 12-24V DC táp csati van és az alaplapon vannak azok az áramkörök amikre Te gondolsz.
Persze az enyém nem tud etetni erősebb VGA-t, bár van rajta kimeneti 4-es "EPS" csatlakozó, szal elvileg rádughatnék VGA-t, de egyelőre nem olyan erős a téglatápom hogy rápróbálnék.De teljes rendszerszinten gondolkodva csak visszafogott össz. terhelést alakítanak ki így, pl irodai AIO gépeket, max 120W esetleg 150W-ig.
-
imibogyo
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #52002 üzenetére
Készíteni kell egy DIY "laptoptöltőt" LED tápegységből és akkor tényleg sokkal kisebb tud lenni a gép és a stabil működés is megmarad (egyébként az Xbox tápegység 220W-os, legalábbis az újabb típusé). Szóval konnektorból 230V kábelen --> LED tápegység (ennek akár nyomtatni egy házat, vagy ilyesmi, hogy kulturáltan nézzen ki, mint mondjuk a fentebb már említett xbox tápegység) --> kábelen 12V be a gépbe, ahol ott van a paneltáp. Innen mehetne mindenhova a feszültség a megfelelő kábeleken a paneltápból....
Adja magát, hogy erről a betáp kábelről könnyen meg lehetne táplálni direktben a 12V-ot a nagyobb fogyasztóknak (CPU, VGA), mert akkor maga a paneltáp sokkal kisebb terhelést kapna. DE (szerintem !!!!) ehhez egy nagyon jó minőségű, stabil feszültségeket produkáló tápegység kellene, mert a gép elég érzékeny erre és ugye ebben az esetben a paneltáp esetleges feszültség stabilizáló hatására sem támaszkodhatunk (majd valaki villanyszaki kijavít, ha hülyeséget írok, de szerintem valamilyen szinten csak van rajtuk stabilizálás, legalábbis egy random adatlapon ezt látom). Nekem egy MeanWell tápegységem van, az azért a jobbak közül való, de nem merném rábízni a direkt betáplálást. Mondjuk eddig egy gépem sem panaszkodott amikkel használtam, pedig volt jó pár darab, különböző és kiépítésben (1., 2., 3., 4., 5.). Amúgy Bari is épített anno egy monitorgépet szintén LED tápegységet felhasználva.
-
törölt tag
válasz
Ha nem ragaszkodsz a 12V-os betápláláshoz, akkor akár 400/800W-ig is kínálnak megoldást: HDplex
Ha jól tudom 220W-os a legnagyobb 12V-os külső táp, amit lehet kapni közforgalomban, és ilyen üzemhez tervezték amit te is leírtál.
[link] (nézd meg mennyi kivezetése van)A 12V-al nem lehet gazdaságosan nagy teljesítményű külső tápot építeni, mert a nagy áramokhoz arányosak lesznek a veszteségek is. Drágák a magas működési hőmérséklet mellett nagy áramot elviselő alkatrészek, ráadásul alaposan túl kell ezeket méretezni, le kell szorítani a működési hőmérsékletet, ha hosszú üzemidőt IS szeretnél.
Az említett nagyáramú ledes tápok ígéretesek lehetnek. De addig azok, amíg ki nem derül, hogy az ATX szabványban foglalt zajszintnek kb.: 3-5X-ét hozzák a 12V-os ágon-on, névleges kimeneti áram mellett, és olyan "öreg" félhidas topológiával rendelkeznek, amivel jó ha 80-85%-os hatásfokot el lehet érni.
-
PROTRON
addikt
válasz
Pont ilyen dolgokról beszélgetünk.
Mármint azokról az eszközökről, amikkel akár ezt IS meg lehet oldani.Nem vagy sem helikopter, sem a spanyol viaszt nem találtad ki.
Ipari telephelyeken sok helyütt csinálták azt hogy pl eszterga gépeknél a világítást 24 vagy 48 V-os izzók adták, ahova a főelosztóból vittek neki másik áramkört, ott meg olyan transzformátort raktak amilyet akartak.
Ha tényleg komolyan gondolod, akkor érdemes a hobby elektronka topicban bekérdezni, mert azért egy háttérkalkulációt megér a történet hogy milyen vezeték, milyen távolság, milyen tápegység...satöbbi.
Alapvetően led tápegységeket lehet javasolni, azokból lazán van 350W-os is, és mivel a világítási hálózatok érzékenyebbek, ezért stabilak a tápok. Mivel nem dedikált "laptop töltő", kisebb rajta a felár. Azt berakhatod a lakáselosztóhoz. De inkább 24V lesz az a 12.
A fenti cégtől meg tudsz rendelni akár 300W-ra méretezett panel tápot, ami a 12V-os ágon akár 192W-ot le tud adni, tehát egy 65W-os cpu, meg egy 1650-es VGA még lazán elmegy róla.
De árulnak 500W-osat is, az már 2 db 192W-os ággal van szerelve.
Azért nem jó ha a bejövő 12V-os vezetéket rákötöd egyből a VGA-ra, mert akkor nem került közösítésre a földelés magán a házon belül, továbbá akkor is ki lesz adva a fesz a VGA-ra, amikor egyébként máshol nincs, nincs bekapcsolva az alaplap. -
imibogyo
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #51988 üzenetére
És ez még csak a jéghegy csúcsa. Kár, hogy nincs több időm a hobbijaimra. Az elmúlt években eléggé ellustultam barkács témakörben. Csak a teraszunkat sikerült megépítenem, meg még egy-két apróság (pl. a marógépem) haladgat úgy, ahogy...
#51987 PROTRON: elnézést, azt nem figyeltem, hogy ennyira a határon akarja használni, nekem csak az orientáció kérdéskörön akadt meg a szemem.
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #51968 üzenetére
Szerintem biztosan.
-
PROTRON
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #51966 üzenetére
Tök faja hogy az oldallapra, pontosabban a keresztben lévő tartóra fel lehet szerelni radiátort folyadék hűtéshez, ami így kifele tud fújni.
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #51966 üzenetére
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #51961 üzenetére
"Pedig k*rvára tetszik ez a házikó, árban is tök oké.
Szerintem direkt csinálják, vegyél drága itx lapot."
Az egyik legnagyobb itx ház amivel az elmúlt években találkoztam, mégis indokolatlanul zsúfolt egy része belül, máshol, meg nincs semmi... -
dugo_
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #51955 üzenetére
Nem meglepő módon az ATX.
A full size ATX board is 12 inches wide by 9.6 inches deep (305mm x 244mm).
Az megint más kérdés, hogy miért nincs egységesen kifejezve... width x depth, lenght x height, lenght x width.
Flex?
Belevaló hardver?
Annyit vásárolgatsz össze-vissza, hogy ennyi energiával már kompatibilis dolgokat is össze lehetne állítani.
-
dugo_
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #51952 üzenetére
Szabvány szerint a hosszméret az I/O panellel párhuzamos, a szélesség pedig a bővítőhelyekkel.
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #51952 üzenetére
Előrefele. Lefelé 22cm hely van kB.
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #51942 üzenetére
Piros kisautóval járok, gyöngyház a telom és rózsaszín a gépházam.
Bonsai fa mellé jó lesz az industrial asztalra.
@duo: majd holnap, ma vezettem nyolc órát ehhez ma nem lenne erőm...
-
Chaser
legenda
válasz
T0mBd1gg3R #51944 üzenetére
tudom, nekem is olyan van - és van olyan belőle ami akár 4 dimm-es, most olyat tervezek venni -
és ha vga-t rak az ember az itx lapba, máris ott van 19-21cm magas, a matx lap mérete nem "nő" meg tőle ( :
de a kis gépből nem adok le -
Chaser
legenda
válasz
T0mBd1gg3R #51939 üzenetére
azt én néztem be ( :
-
Chaser
legenda
válasz
T0mBd1gg3R #51937 üzenetére
a fent említett mugen 5, ha másnál befért nálad is, egen' korrekt jószág
drágább már az is mint kellene, de manapság már kb mi nem az
de akkor már a pcgh verzió, ahhoz két venti jár, és fekete - tudtommal nincs is más hűtőhöz fekete ventijük és külön nem forgalmazzák, elég egyedi -
a második ventit meg elrakod tartalékba, 3e-rel drágább a pcgh a normál verziótól, csak a venti miatt is megéri
ninja 5 nem tudom mennyivel magasabb "gyakorlatban", na az még brutálabb és árban szintén itt van -
Chaser
legenda
válasz
T0mBd1gg3R #51932 üzenetére
ha 1600 mm akkor biztos nem
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #51932 üzenetére
153mm az abszolút maximum. Az is csak a rácsos oldallappal lehetséges.
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #51924 üzenetére
meg lehetne csinalni, max a beforgatott 240/280-as radirol kene lemondani matx lappal.
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #51766 üzenetére
Azt hiszem egy nagy Q a neve. De taobao/aliexpress az ahol kapható. Pedig nagyon kajak. Kisebb, mint egy nzxt h210 és matx sli is mehet bele.
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #51766 üzenetére
First horse fun
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #51760 üzenetére
Van kínai klónja, ami rendes matx és éppenhogy nagyobb...
-
tlac
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #51654 üzenetére
engem még most is érdekelne, hogy mikor dolgozik
még win alatt is kirakom mindig a tálcára a feladatkezelőt, hogy lássam, hogy dolgozik-e a cpu, meg, hogy mekkora terhelést kap
de így legalább már értem, hogy miért hagyták le
-
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #51646 üzenetére
Nekem ID-Cooling IS-60 van, teljesen meg vagyok vele elégedve, venti egész jó rajta, van hozzá hosszabb csavar, ami jó a 25mm-es ventihez. Előtte volt IS-50 is, 1 hőcsővel kevesebb, de a talpán sikerült kilyukasztani az egyiket, ezért jött az utód apróról jó áron.
Sőt az IS-50-hez nem volt AM4, írtam nekik mellékletem a számlát és küldtek egyet ingyen.Vagy van Alpenföhn Black Ridge, az is nagyon pacek, volt az is pár hétig. 92 slim venti, de tehető rá 120-as slim meg normál. De nekem bele lógott a PCI csatiba, mert ez kifejezetten riser-hez jó, ezért ment apróra.
Esetleg Raijintek Pallas, Phanteks PH-TC12LS, be quiet shadow rock lp.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #51644 üzenetére
Várjuk tapasztalataidat!
-
apollo12
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #51629 üzenetére
Hát az a baj nagyon kevés benne a hely, én még az sfx táppal is szenvedtem kábel ügyben, meg ahogy nézem a képeket túl fent van a táp, és igy nem lehet majd be tenni fentre a ventiket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest