- Kompakt vízhűtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qkackca
őstag
válasz
makoss #56884 üzenetére
Azért más, mert egyszer írsz a külső meghajtóra, ami a te esetedben viszonylag lassú. Máskor pedig olvasol a külső meghajtóról, ami viszont normálisnak tűnik.
Az Atto-s teszt pedig az oprendszernél alacsonyabb szinten éri el a meghajtót, annál elég jól meg lehet nézni, hogy van-e vmi driver/ oprendszer kapcsolatos anomália.
Gyakorlatilag meg tudod nézni a meghajtó tudja-e amit kell csak vmi szoftver visszafogja-e vagy sem.
De ha a te szemszögedből nézed, hogy attól gyorsabb lesz-e a végeredmény, akkor nem.
(Én a hiba okár próbálom megkeresni, te meg szeretnéd használni használni úgy ahogy hirdetik)Grave_444 : Szép találat, valóban meglepő.
-
Rick4
félisten
válasz
makoss #56884 üzenetére
e miért kellene azonosnak lennie egy SSd (és akár egy vinyó esetében is) az írásnak és az olvasásnak?
Ritka kivétel, ha a két érték véletlenül azonos, ez nem a csatoló, kábel, külső ház szűk keresztmetszete lesz, hiszen az oda- vissza ugyanannyira lenne limitálva, ha rajta múlna, hanem az SSD-é. Ennyivel tud írni és kész... Talán beleszólhat az elektronika korátja, valamennyit, de nem hinném, hogy egyirányba ekkora eltérés lenne, ellenben az SSD-knél a 3500-as olvasás mellé simán társul 1700-as írás, és mivel az írás megmozgatja az SSD-t, tehát a chipen belül változás történik, mindig az a lassabb. -
Qkackca
őstag
-
Qkackca
őstag
válasz
makoss #56869 üzenetére
A driver az friss. A TB control center pedig egy vezérlőpult jellegű alkalmazás a tb porthoz csatlakoztatott dolgokhoz.
Igazából építőjellegű ötletem nincs tovább.
A szervíz nem tudja tesztelni?
-Esetleg a chipset neve érdekes lehetne még, de viszont ha olvasni tud rendesen, írni meg nem akkor inkább az ssd illetve külsőházban alkalmazott TB csatoló driver vagy firmware-re gyanakodnék inkább.
-Szétszedni a külső ssd-t és berakni a meghajtót egy m2 slotba, de ez erősen nem javasolt garanciális állapotban. -
Qkackca
őstag
válasz
makoss #56843 üzenetére
Melyik portba van dugva, USB4 vagy a 3.2 gen1? Milyen chipset van a gépben?
Illetve mit mértél, amiért nem vagy elégedett?
Azért elég ritkán tudja a max ráírt értéket az ssd-k többsége, bármilyen környezetben. Azok többnyire elméleti maximumok.Az eltérés csak pszichologialiag zavar (hogy nem tudja ami rá van írva) vagy konkrétan szükséged lenne a teljes teljesítményre (mondjuk magáncél vs munkagép, ami pénzt termel)?
-
Qkackca
őstag
válasz
makoss #56717 üzenetére
Nincs jobb ötletem. Én is a Rick4 álláspontjára tippelnék. Valami földelési zavar, vagy összeszed vmi zavaró jelet valamiféle árnyékolási hibából.
Esetleg egy videót tudsz készíteni a jelenségről? Bár az sem valószínű, hogy segít.
Nekem eddig kétszer akadt az egér, egyszer a hdd döglött meg, egyszer meg rosszul raktam rá a procira a hűtőt és túlmelegedett.
viperabácsi: nem engem kérdeztél, de tavaly még olyan 120 körül árulták (barebone), most meg kb a duplája az alzában (ram, ssd, w11)
-
cinemazealot
addikt
válasz
makoss #56599 üzenetére
Raspberry Pi-ba dugott eBay-es noname HDMI kábelnél tapasztaltam olyat, hogy a HDMI jelerősítést (config_hdmi_boost) fel kellett tolnom, különben vagy egyáltalán nem volt vagy piros pixelek formájában megjelenő digitális jelhibákkalvolt tele a kép. Mondanám, hogy szerintem esetedben is jelszint hiba lesz (bár hogy NUC-nál van-e ehhez hasonló beállítás, sajnos nem tudom), de az egér lassulására ez nem igazán lenne magyarázat.
-
Rick4
félisten
válasz
makoss #56602 üzenetére
A hdmi kimenet egyes lábain szabványok szerinti digitális jel megy ki. Vagy vagy kép, vagy nincs kép. Olyan nincs, hogy az erős vagy gyenge, sötét vagy világos, színes vagy fakó. A kép a drivertől, videokártyától függ, egy intel cpu-ba épített vga-nak simán lehet más képe, mint egy 1070-es videokártyának.
-
Rick4
félisten
válasz
makoss #56599 üzenetére
A HDMI kábelen digitális jel megy, vagy van kép, vagy nincs kép, nincs köztes út. A rossz kábelen nincs kép, de olyan nem létezik, hogy a fű nem annyira zöld, vagy a vonalak nem annyira élesek.
Inkább nézd meg, van-e nálad rendes földelés, kell-e egy földhurok- leválasztó, vagy esetleg valamelyik eszköz kábelét fázishelyesen kellene bedugni. -
dugo_
veterán
válasz
makoss #56244 üzenetére
Szerintem vásárolj olyan helyen, ahol nem akarnak hülyére venni. Ezerből egyszer bele lehet futni memória inkompatibilitásba, főleg az adott platform korai hardvereinél, de semmi nem utal arra, hogy a linkelt memória ne működne a gépben. Az Intel oldalán nincs fent konkrét lista, spec szerint pedig ez megfelel. Ha te leszel az az ezerből egy, akkor még ott van a 14 napos elállás, vedd online rendelve...
-
Patice
nagyúr
válasz
makoss #56090 üzenetére
A "TN" az adott termékcsalád kódja. Ezt valahogyan a Tiger Canyon-ból hozták össze.
A többi karakternek is megvan a maga jelentése: link.Az Akasa pedig ezt követi a hozzá való passzív házaival, a TN termékcsaládhoz a Newton TN házuk lesz jó ( abba lehet átszerelni), az oldalukon ott van, hogy mely modellekkel kompatibilis.
-
Qkackca
őstag
válasz
makoss #56065 üzenetére
Engem nem kell győzködni, neked kell a gép
Ha a felmerült igényeket ez teljesíti, akkor ez van.
Csak a 250k-s árat sokallom (érzek egy kis ellent mondást) a barebone gépért, ram-ssd-vel már oké.Olyan kiegyensúlyozatlannak érzem a teljesítmény-kiírt szempont rendszert, a saját ismereteim koordináta-rendszerében.Rick4 Igen, az úgy oké.
Én is laptopról intézem a napi/egyszerű dolgokat, 25w környéke, bőven elég. Azért nem kapcsolom be a nagyobb vasat, hogy ugyanazt meg tudjam csinálni többszörös fogyasztással.
A sok tb port-gyors ssd kombinációban valami kreatív feladatkört vizionálok, sok adattal, azt rendesen kihasználni...bár ahhoz meg keveslem a proci teljesítményt akkor már. -
Qkackca
őstag
válasz
makoss #56058 üzenetére
Ha mindenképp 2db TB port kell akkor lehet tényleg az a befutó, mert amúgy meg a pl a Gigabyte Brix Pro gépeknél már a 4. generációs port (is) van.
De azért csak a gép magában bőven van 250 alatt is írva, nyilván jobban utána néztél ha érdekel a dolog.
Azért az a 40W-os össz fogyasztás meg a pcie 4 ssd nekem annyira nem adja ki -
Rick4
félisten
válasz
makoss #56060 üzenetére
Nyilván én is a lehető legjobbat venném, amennyiben érdemben nem drágább, de 20-30 ezrekkel drágábban csak a tudatért, hogy gyors a cucc, pénzkidobás, mert valósban nem profitálsz belőle. Persze én csak a magam véleményét írom, lehet később ez piacképesebb, ha használtan eladod, benne van, hogy megbízhatóbb, bár SSD-t én pl nem láttam még elromlani..
Csak beszélgetünk, a végső döntés úgyis a tiéd lesz. -
Qkackca
őstag
válasz
makoss #56052 üzenetére
Szóval, akkor most a pcie 4.0, thunderbolt, kis fogyasztás a lényeg.
Vagy konkrétan 2db thunderbolt kell? Mindenképp 11. gen intel?
Az a 250k-s ár az csak a gép, vagy a ram-ssd-vel együtt jönne ki annyira?Asus VivoMini, Asrock Mars ADL? Asrock Deskmini-n csak type-c van tb nincs.
-
Patice
nagyúr
válasz
makoss #56000 üzenetére
16GB SK Hynix DDR4 RAM van benne, gyárilag elméletben csak 8GB a támogatott, de utánaolvasva, ezeket simán megette.
Egy Samu 860-as 250GB 2,5 SSD van benne a rendszernek, programoknak, ideiglenes tárolásra, mert az adatok NAS-on vannak.
Szeretem, mai napig kiszolgál, pedig már pár éve nyúzom.
A pontos típusa: NUC7PJYH. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fotók, videók mobillal
- eBay
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kompakt vízhűtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest