Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Danex #54700 üzenetére

Pull-ban: kültér<-ventilátor-radiátor-beltér

Push-ban: kültér-ventilátor->radiátor-beltér

Jól tippelek?

• PROTRON

addikt

válasz Danex #54700 üzenetére

Köszönjük.
    Na most egy értékelés:
    A GPU-d részéről ami saját hűtővel rendelkezik durván brutális hogy 7 fokkal magasabb hőmérsékletet értél el a processzor hűtő push konfigra állításával, miközben jóval hangosabban pörgött az ahhoz tartozó venti. Ez nagyon durva.
    Ezzel szemben az hogy a folyadék hűtődben belül milyen hőmérsékletű folyadék kering, az a dolgonak szerintem a kisebb része, a fontosabb hogy amiért használod a hűtőt, tehát a processzor milyen tartós hőmérsékletet ér el.
    Ebben csak 4,5 fok emelkedést látok pull állás esetén, ami sokkal kevésbé problémás a GPU-d hőemelkedésénél, lévén hogy a procik ebben a tartományban még elfogadhatóan működnek. Ha 96-ről emelkedne 100-ra akkor igazat adnék a push konfignak, de így a teljes rendszered szempontjából szerintem további teszteléseket igényel a dolog. Jelen állás szerint én pull-ra raknám a proci hűtő ventijét, hisz akkor jobban kíméled a GPU-t, amit azért érzek fontosnak, mert a GPU körül a VGA kártyádon sok egyéb olyan elem is van amik melegszenek és ha a "legjobban hűtőtt" egység, maga a GPU is ennyit emelkedett, akkor a többi vajon mennyit?

Nyilván ennek az az oka, hogy push konfig esetében több hőt tudott elvonni a radiátorodon keresztül ventilált levegő és az adott mini itx környezetben ez nem tudott hova elvonulni. Amúgy mivel front radiátoros a konfig, így azért is torzít az eredményed, mert mind a két esetben a gépházon belül vonul keresztül a prociról elszipkázott hőmennyiség, tehát a proci környezetét is melegíti ez.
    Míg ha pl felső radis lenne a kialakítás és azon lenne pull üzemben kifelé, megint más eredményt kapnál.

Új hozzászólás Aktív témák