Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
Azt hiszem befejeztem a gépfejlesztést megint egy időre
Ház: Cooltek U2 + Noisblocker M12 PS
Lap: Asrock B75 ITX
Memória: 8GB Kingston hyperx 10th Anniversary Series
SSD: OCZ Agility 4
Proci: Intel i5 3570
Hűtő: Thermalright AXP 200 macho + Noisblocker M12 PS
VGA: Gigabyte GTX 1060 3GB ITX
Táp: Silverstone SST 500[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
burny
aktív tag
Msi Trident 4,7L, £999 [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Tenken
őstag
Srácok,
Lian-li q33/34-e volt itt valakinek? Tálcát ki lehet csavarozni belőle?"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
VTom
veterán
válasz tailor74 #35490 üzenetére
A suppressor előtt egy lian li PC-V350-em volt, ahhoz képest mikor cseréltem, mininek tűnt ez a ház A V21 még nagyobb, mint az volt.
Egyébként a mérettel nekem nincs problémám, egy dolgot bánok csak, hogy nem 1cm-rel magasabb és szélesebb, mert akkor sokkal több toronyhűtőt fogadna, és beleférnének a 2.5 slotos VGA-k. méretben meg észre se venném.
Az Evolv-ban milyen hőmérsékleten jár a 980Ti? Aról is olvastam, hogy a custom VGA-k nem kapnak benne elég levegőt, ez igaz? Bár volt aki cáfolta..
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
sb
veterán
válasz #16939776 #35483 üzenetére
Értem, vettem. Szemét és szemét között is van különbség. Ilyen nem lesz.
@AxBattler: "Én meg dolgozok itt neked..."
Nem volt ez rossz ajánlat, ventit applikálni is egyszerűbb erre, mint a kerek bordára. És legalább egy normális, tisztességes borda.@jim bcs
Megoldani meg lehet, csak nem nagyon akarom. Már írtam miért... itt most a több kevesebb.
Esetleg akkor lehet opció, ha barkácsolok egy magasabb hdd állványt és megint a cpu mellé kerül a 3db hdd. Ez volt a régi felállás is, így kb. 0.5-1cm-ről szívta a hdd-k közül a venti a levegőt a procira. Minden jól érezte magát. -
őstag
Lehet tudni valamit az év közben bemutatott CRYORIG házakról (Ola, Taku)?
Barátnőmnek szeretnénk a közeljövőben egy kis asztali gépet összedobni és nagyon megtetszett neki ez a fekvő Taku ház.
Nekem meg a Mac Próra hajazó Ola keltette fel az érdeklődésemet, de sok infót nem találtam a megjelenés dátumáról, hátha Ti többet tudtok."Less but better" - Dieter Rams
-
félisten
válasz #16939776 #35479 üzenetére
Szerintem nem csak a Giga lapjait érinti...
Egy 15-25W-os procira bőven jók, és annyira nem is nehezek, nem kell a rinya. Ha egy Ereboss-t rá lehet rakni a deszkára, akkor ezt is.(#35481) sb
Köszi, nem rossz, de a passzívat nem komálom. Csak lustaságomban jutott szembe.
Én meg dolgozok itt neked...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
Tudom, hogy ezek szarok, az is világos, hogy a fentebbi hőcsövesek nem egy kategória egy ilyen kis vacakkal. De mondom: optimumot keresek egy olyan procira, ahova a szemét 80%-a is megtenné..
Akkor kifejtem:
Nem sok mindent szoktam kidobni, egy ilyen évekig hevert a fiókomban a megfelelő alkalmat várva a hasznosulásra... Gondoltam egy 3W-os led-el csak meg megküzd passzívan... De nem: a közepe forró, a lamellák hidegek. A nyitó feszültség változásból vissza számolva 120C°- körül állt meg a félvezető hőmérséklete.
Az egy rossz vicc, nem "CPU hűtő"
Nem hiába van a gyári hűtőnek sok, de viszonylag rövid lamellája, minimális elágazással, és vastag közép résszel.
Ha a kéménnyel+házszellőzéssel bármilyen légmozgást át tudsz kényszeríteni a gyári borda lamellái között, már nyertél. Töredéke lesz a borda hőellenállása mint passzívan, mert nem csak a hőkapacitása(tömeg*fajhő) viszi a el a hőt a CPU-ról.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Mercutio_ #35467 üzenetére
Kettő inkább az az 1 év. Már 2 éves a gyerek. A HTPC-t már kezelné... ha érintős lenne a TV is. Próbálkozott, de még le vagyok maradva technológiailag.
@AxBattler
Köszi, nem rossz, de a passzívat nem komálom. Csak lustaságomban jutott szembe.@Duracellm,
Ez nem a teljesítményről szól, ahogy írtam, hanem a legkisebb közös osztóról. Tudom, hogy ezek szarok, az is világos, hogy a fentebbi hőcsövesek nem egy kategória egy ilyen kis vacakkal. De mondom: optimumot keresek egy olyan procira, ahova a szemét 80%-a is megtenné, szóval inkább a többi paraméter a döntő ami normál esetben ép embernek eszébe sem jut. Pl. ki akarna direkt pöckös hűtőt rajtam kívül?A szar rpm kiírás nem jutott eszembe, ez jó infó, köszi. Bár hang alapján sajna nem halkabb lentebb tolva a vezérlést, szóval vagy mégis 1000rpm vagy csak simán szar a venti. A lényeg ugyanaz: kéne rá saját ventit applikálnom. Múltkor vmiért nem indult el a venti, 1 órát ment a gép, 55 fokos volt a proci. Azért azt hozzáteszem, hogy van egy felső kémény ventivel ami kicsit szellőztet.
@jim bcs
Ezekkel nem sokkal lennék előrébb mint a Big Shurikennel, akkor visszatenném azt inkább. A másik - ez meg elv nálam - hogy k drága hűtőt nem akarok venni. Ekkora procira főleg, de nagyobbra se igazán. Desktopban is realtíve "olcsó" 212 EVO megy i5-6500 alatt, 500rpm-mel keményen belekarcol a 60 fokba IBT alatt. Szóval felesleges az is, még az extra halksági igényeim mellett is. Előtte fix 1000-et pörgött a húzott i5 alatt és az sem hallatszott ki. Ez a proci meg load alatt 15W lehet kb. Totálisan értelmetlen bármi okverkillt rátenni. Ezért ment rá Shuriken helyett is a gyári. Egyedül a szutyok gyári ventit dobnám ki róla, de az meg ugye nem szabványos. Most meg az egyszerűség, olcsóság, barkács- és egyéb időminimalizálás a cél. Erre lenne megoldás egy hasonlóban "bika" cucc, 5Ft-ért, csak rendes ventivel. Erről szól a sztori.Vagy kicsit nagyobb max, de még az is egy harmatos cucc lenne... és akkor lehet 10Ft is.
Jól mondta Mercutio_, azzal tisztában vagyok mi-mire elég csak az 1000 féle hűtőt nem ismerem. Főleg nem ezeket a nem túl népszerű, mondhatni gagyi darabokat. A hűtős topicban sem hiszem, hogy ezeknek nagy forgalma lenne. -
VTom
veterán
A suppressor is front ventis, csak az előlap zárt, az oldalán vannak légzőnyílások, a core V1 előlapja viszont csak egy rács, így a front venti sokkal több friss levegőhöz jut.
A probléma igazából az, hogy mivel a VGA túlnyúlik a házon, egyenesen oda fújja a meleg egy részét, ahol az első venti van, az meg a zárt előlap miatt szépen befújja a házba, ahol a procihűtőn kereszül távozik. A Core V1-nél szerintem nem állna fenn ez a probléma, főleg, ha a front ventit elzárnám a VGA-tól, amit megpróbáltama suppressorban is, de nem segített szinte semmit.
-
törölt tag
-
félisten
Cooler Master Elite 110A - gyártói oldal
A CM egy alumínium (hatású műanyag?) előlappal update-elte a már kapható Elite 110 házát, más fejlesztést nem vettem észre."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Balupapa #35474 üzenetére
Jó bizony, egy T-s Cerkára, Penyára tökéletes, csak meg kell nézni, hogy a lapodra fel tudod-e szerelni? Nekem pl. az Alpine 11 Pro Rev.2. nem ment fel a B85N-Phoenix-re, mert a kondik útban voltak.
Persze aki tud, az vághat belőle... Mármint a bordából, nem a kondikból.Nem tudok hasonlóan alacsony passzív hűtőről.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mercutio_
félisten
Kisebb és erősebb/halkabb
jim bcs: OK, csak azért írtam, hogy sb ismeri a rendszer lehetőségeit, csak az aktuális piaci felhozatalból nincs esetleg képben azért kérdezett. A linkelt topicban pedig rajtad kívül van aki képben van a konkrét kérdésben, de ezt a topicot nem követi?
GTX 1050 (Ti) LP kártyáról még továbbra sincs újabb konkrétum? (MSI ígérte 1-2 hónapon belül a megjelenést)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
Úgy rémlik (Suppressor F1 vs. Core V1) ezt kimérted, és nem lett mérhetően jobb, levett előlappal, tehát máshol van az eb elhantolva.
Olyan házat keress ami a VGA fölött perforált, és a front lapon lévő ventilátor NAGY légnyomást csinál, 1:1-ben kitolja a a VGA felett az ott keletkező meleget a házból.
Ha csak a hátsó ventinek kell megoldania a légcserét, akkor a CPU-n keresztül tudja megtenni, gyenge légszállítással amitől mindennek jó melege lesz a házban. Szerintem ez lenne alap problémád.A V21 sem jó ebből a szempontból, attól hogy pörög a nagy átmérőjű venti az elejében, még nem végez effektív légcserét.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Ezt véleményezné esetleg valaki?
-
jim bcs
nagyúr
-
Mercutio_
félisten
válasz jim bcs #35466 üzenetére
sb nem újonc a témában, csak kihagyott bő 1(?) évet, de ez egyébként se az e-bráner méregető topic
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jim bcs
nagyúr
Hidd el én is konyítok hozzá egy keveset és szerelek is itx-eket folyamatosan Ezeket a vackokat hagyd, akkor mindegy ha a stockot rakod fel. Ezek itt az olcsóbb LP/92-es hűtők amik valamire valók ->
Noctua NH-L9i/a
Silverstone Argon AR05
Alpenföhn Silvretta
ID-Cooling IS-VC45
ID-Cooling IS-40V3
Noctua NH-L9x65
Silverstone Argon AR06Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
törölt tag
Amit küldtem azt nézd meg, verhetetlen.
A 4-5. képen lévő megoldásnak annyira gyenge a hővezető képessége, hogy nem tudom szavakba önteni.
#35462: Gyári lapos hűtő, venti nélkül olyan 2-3 órát bír "Idle", de ha már elérte a ~60C°-ot a tömb, bármilyen apró terhelésre lekapcsol a CPU hővédelme.
A ma kapható "intel brand" alaplapok nagy része még mindig "nem látja" a venti fordulatszámot 800RPM-alatt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem tudom, milyen lapod van, és meddig marad a Cerka, de ha már szóba került a passzív borda, akkor az Alpine 11 Passive-at se felejtsd el, 3K-ért megérheti.
-
VTom
veterán
Sziasztok!
Érdemes lenne Suppressor F1-ről Core V1-re váltanom, hozna valamit hűtés terén a rácsos előlap? Vagy inkább Core V21 lenne jobb?
Ezek a házak tetszenek, álló alaplaposat nem szeretnék.
Köszi,
TomEverybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
sb
veterán
válasz jim bcs #35452 üzenetére
Itt vannak olyan szakik, akik fejből nyomják az mITX-be való, különböző méretű hűtőket.
Írtam egyébként, hogy mekkora hűtő kellene: 70-80mm magas befér, tehát nem nagyon lapos HTPC hűtő kéne, hanem épp vmi "egyszerű közepes" ami olcsóbb és kényelmesen túlméretezett is.Köszi neked és HookR-nek is. A 15k-s hűtők kiesnek, bár a Big Shurikent nem bántam meg és tartotta az értékét de mégse vennék 2x cpu árból hűtőt rá. A Praeton amennyire látom aszimmetrikus, vmi ilyen még jó lehetne, mert lelógna a HDD-kre, újra lenne értelme így a nagyobb hűtésnek.
Egyébként amiket néztem még - de ezekből gyér a választék itthon - Deepcoolnak van sok olcsó gyárira hajazó hűtője. Az Akasa pedig konkrétan gyári Intel hűtőket gyárt amennyire látom. Mindenféle méretben és vmi felpattintható ventivel. Ha már végignéztem bemásolom, hátha másnak is jól jön. Van még ötven féle kb. de ezek a gyári-szerű, egyre erősebb megoldások:
Van még Xilence:
De a legjobban ez jön be, igazából vmi ilyen oldschool hűtőt kerestem, semmi extra, borda és rá a normál venti:
@Duracellm:
Nem cél a pénzköltés, a legjobb 1-2k-ért lenne valami vagy csak egy fenti, Akasa féle műanyag keret és akkor mehetne a gyári bordára rendes venti. Drágább hűtő sem a világ vége, ha tartja az árát, lásd a Big Shurikent, de csak akkor vennék ha nagyon optimális. Szükség nincs rá.
Ami még szempont az idő-tényező. Kicsit fordított a gondolatmenetem mint amit írtál: A Shurikent is azért szedtem le mert egy ramot se bírtam bepattintani mellette. Most meg a fél ház üres. Csavaros, backplate-es hűtőt is kerülném, beszerelni is 1 óra volt, a gyárit meg 30mp bepattintani. Ezért nem akarok barkácsolni sem a gyárira ventit. Most a maximalista énem elnyomja a mérnök. A legátlagosabb, -olcsóbb és időben is legegyszerűbbre downgrade zajlik.[ Szerkesztve ]
-
Seep
senior tag
Meg nem volt. Jo megoldas lehet GPU nelkuli gepeknek. Van benne egy 150W os tap is.
AK-101-01BK
-
Csocsocx
csendes tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni az alábbi konfigról:
Ház: COOLERMASTER Elite 130
Alaplap: ASUS Z170I PRO GAMING
Cpu: INTEL Core i5-6600 3.30GHz 1151 BOX
Cpu cooler: SCYTHE Big Shuriken 2 Rev. B
Memória: G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15 KIT F4-3000C15D-16GVRB
Vga: GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 OC PCIE
SSD: SAMSUNG 250GB 850 EVO M.2 SATA 2280 MZ-N5E250BW
HDD: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
Táp: COOLERMASTER G550M RS550-AMAAB1-EUKérdések:
Hűtés vajon elég lesz neki?
Mennyire használható ez munkára és játékokra?
Változtatnátok-e rajta valamit?Bocsi a sok kérdésért, de több évre tervezem és nem szeretnék mellé nyúlni.
A segítséget előre is köszönöm.
Gigabyte B450 Aorus M - AMD Ryzen 5 2600X - G Skill Aegis 3000Mhz 2x8Gb - Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB - Fractal Design Focus G Mini - FSP Hyper M85+ 550W Modular - Acer K242HL 24"
-
jim bcs
nagyúr
(#35450) HookR
IS-40 már nem kapható, IS-40V3 van helyette és erősebb is lett egy picit(#35449) sb
Mennyire legyen kicsi/alacsony? Mekkora fér be? Át kellett volna menned a linkelt topikba.
Cooltek ITX30 (30mm)
Deepcool HTPC-11 (37.5mm)
ID-Cooling IS-20i (23mm)
Noctua NH-L9i/a (37mm_Intel L9i, AMD L9a)
Silverstone Argon AR05 (36.7mm)
Thermaltake Slim X3 (36mm)[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
törölt tag
Szerintem ne csináld. Ablakon kidobott pénz/idő a gyári hűtőnél picit jobbat keresni arra a cpu-ra.
Vagy vissza a shuriken-t, vagy ha van a fiókban célodnak megfelelő PWM 92mm-es ventid, akkor azt ráműteni a gyárira.
szerk: dell/HP desktopok-ban van olyan gyári hűrő amire 92mm-es, keretes venti van csavarozva, állt. van hozzá hátlapi merevítő keret is. Ezzel a feature sett-el megér 2500Huf-ot, de nem többet, és pont megfelel a célodnak, nem kell barkácsolni.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Sziasztok!
Valami "közepes, félig lapos" hűtőből mit tudtok ajánlani? Olyan kellene amire tudok normál 80-92-es ventit tenni/cserélni.
A szituáció a következő:
Most gyári Intel hűtő pörög a G3900-on de ennek 1000rpm a minimuma ami nem szimpi, jó lenne lentebb tolni.
Van még egy Big Shuriken 2 rev B-m, eddig az volt rajta de az meg overkill már erre a procira ami szinte termeli az áramot. Eddig kaptak a HDD-k is a Shurikenről, ez volt a koncepció, de most a proci foglalat is fentebb került így már erre sem jó. Utóbbitól nehéz szívvel, de megválnék így.Magasságban nem kell extra alacsony, 75mm volt eddig (A Shuriken is rendes 25mm-es ventivel ment). Jó lenne 80 helyett inkább 92-es méretű ventivel és bár alig kell hűtés, de ha az 1-2cm magas borda helyett vmi normális 3-4cm-es lenne azért nem lenne rossz. De nagyrészt csak nagyokat vagy extrém kicsiket/alacsonyakat találtam.
Amiket néztem: ID-Cooling IS-20i vagy vmi hasonló, mert ez is elég kicsi. Találtam még Jonsbo coolereket ilyen kialakításban, ill. Akasa-ból láttam még Intel gyári-szerűt de normál ventivel ha jól néztem. Ha létezik ilyen cucc, akkor akár az is elég lenne, hogy a mostani gyári Intel borda kapna egy ilyen keretet, amire rámegy a normál venti. De a nagy barkácsolást most időhiányban kerülnél.
Árban is vmi occsóféle lenne jó, lévén, hogy nincs mit agyonhűteni. De nem alapfeltétel. -
alcsa
senior tag
válasz Sebaj Fóbiás #35445 üzenetére
Szerintem egy ilyen is megfelel, nem hiszem, hogy annyira rezegnenek a 2.5os hddk. Vagy ha nas, akkor videokartya nem is kell, es akkor mehet egy ilyen a helyere. Igy maris 6 db 2.5 hdd mehet a metisbe is, plusz egy sdd a tapra aggatva .
Tudom, nem a legjobb nasnak a Metis, de azert hdd fer bele ha nagyon akarod .
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Igen, NAS lesz belőle. Egy ideig valószínűleg csak ez az egy HDD lesz benne, de mindenféleképpen hagyni akartam egy kis mozgásteret. Ebben az oldalsó ventilátor is zörög, úgyhogy kikaptam azt is. Na nem mintha annyira zavaró lett volna az ezer éves, brutálisan hangos FSP PNR mellett. De ez csak átmeneti állapot, terveim szerint az lesz a vége, hogy kap egy 12V Chieftec kockát meg egy PicoPSU-t, egy topflow hűtőt ami a Pico-t is fújja, meg egy 120-as ventit a vinyó(k) elé.
A Metis+vinyó ketrec jól hangzik! Valami brutál gumi tömbből kellene csinálni, hogy a rezgéseket is megegye. Pl anyáméknál egy elhullott régi "sárgabusz" ütköző gumibetét van a kapu mögött, hogy ne verje szét a kő a vasat, az elég combos gumi, valami hasonlót kéne keríteni.
Onnan indult a project, hogy fehér ház kell, mert a fehér szekrénysor tetejére terveztem és ahogy láttam a 130-asból csak fekete van. Így, hogy mégis el lesz rakva a gép szem elől már lehetett volna a 130 is, de nincs pofám ilyen okkal elállni a vásárlástól, végül is tudtam mit veszek.
Üdv!
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
-
patomi
őstag
LCPOWER 1520MI házikóval van valakinek tapasztalata? Ebben van valami táp? Boltok oldalain nincs kiírva, de gyártói oldalon írnak valamit, talán csak külső kocka kell hozzá..
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Archttila
veterán
Srácok, úgy néz ki új lakója lesz a kis NCASE-nek, hamarosan jövök a részletekkel!
s.t.
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
törölt tag
-
Mercutio_
félisten
válasz Sebaj Fóbiás #35428 üzenetére
130-as jobb lett volna azonos áron, abban javították a 120-as 1-2 konstrukciós hibáját.
-
Ispy
veterán
Komolyan mondom, annyit beszéltetek a metisről, hogy még a végén visszaköltözök egybe. A fekete metis egyébként nagyon bejön
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
alcsa
senior tag
válasz Sebaj Fóbiás #35431 üzenetére
De neked most pont egy van . Tevezel nast építeni belőle?
Én lecseréltem anno az első ventit egy Noctuara, az oldalsó meglepően halk a 8cm méretéhez képest.Én arra gondoltam, hogy veszek egy keretet 2.5ös hddknek és felcsavarozom a Metis aljába (alacsony cpu hűtővel elfér), és máris több hdd fér el benne, plusz egy nagy is felül ha kellene, 1-2 ssd itt ott lógatva .
-
cinemazealot
addikt
válasz Balupapa #35430 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy az eredeti (mini-box.com féle) PicoPSU-t csak a wireless-bolt.hu árulta, de egy ideje nem látom náluk raktáron. Helyette vannak paneltápok is (más webshopokban), amik szerintem éppolyan jók, sőt nagyobb teljesítményre talán még jobbak is, mert nagyobb a felületük, így talán jobb a hőleadásuk is. Viszont amit a PicoPSU-mmal tapasztaltam, az az, hogy ciripel (néhányan azt mondják, mert WI, és ~12 V-ról táplálom 20+ V helyett). Szóval az a 0 dB annyira nem 0 dB, noha tényleg csak akkor hallom, ha közel hajolok hozzá, és ugye még nincs házban a gépem.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Köszi Nagyon szemeztem a Metissel, de mivel csak egy 3.5-ös HDD fér bele el kellett engednem. Pedig nagyon baba kis kuckó, árai is rendben van.. Tényleg bosszantóan sok a légüres tér a CM-ben! Pláne, hogy úgy tűnik ATX táp helyett is PicoPSU lesz. De nem gáz, el fog férni.
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Balupapa
senior tag
válasz cinemazealot #35424 üzenetére
Nem tudom mitévő legyek....
"valamilyen ház" + picopsu ( lehet azt itthon kapni? 150-160ast?)
vagy megveszem az inwin chopin-t....
használ valaki ilyet a csopibol? mennyire hangos a tápja? eléggé félek tőle, az előző gépem teljesen passzív volt 0db
(fsp zen, i5 6600k, scythe giga hűtő)[ Szerkesztve ]
_-=*WheelWhores*=-_
-
alcsa
senior tag
válasz Sebaj Fóbiás #35428 üzenetére
Én a 130asról váltottam a Metisre, mert rájöttem, hogy túl sok a kihasználatlan hely .
Amúgy jó ház ez is, kb ugyanaz mint a 130. Használd egészséggel, és hajrá a gyűjtéshez! -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Megjött a CM Elite 120 Advanced. Hááát... Nem egy nagy eresztés, épp elmegy kategória. Egyrészt képen jobban mutatott, mint élőben, és nem is olyan kicsi, mint "reméltem". Egy darab WD Red van benne, de eléggé megbúgatja, bár ezt asztalon, burkolat nélkül állapítottam meg; összerakva (és elrakva jó mélyre... ) talán nem lesz olyan gáz. A winchester rögzítése egész fix, de nem szeretem, hogy nem tudom becsavarozni, ha úgy tartja kedvem. Mindkét hozzá adott ventilátor kerepel, bár halkan, de elég idegesítőek.
Nem számítottam csodára és azért jobb, mint egy 6-7 ezres viskó, szebb is, kisebb is, a célnak megfelel. És nyitottam egy Node 304 malacperselyt.
-
anarchic
tag
válasz #68216320 #35419 üzenetére
A héten raktam össze egy NASt Bitfenix Phenom-be hát nagyon műanyagnak tűnt nekem az a ház szerencse nem magamnak lett.
De gondolom te megnézted előtte magadnak. Eléggé Prodigy másolat csak az eleje más ill. a tetején a szellőző is másképp van rögzítve,6600K-t húzod is ezerrel?
[ Szerkesztve ]
etc..
-
cinemazealot
addikt
válasz Gyb001 #35425 üzenetére
Jaja! Egyébként volt erre is koncepcióm, aminek egy 5"-es Raspberry Pi kijelző lett volna a főszereplője. De ezt a tervet elvetettem, mert a monitorral egybe gép idővel szimpatikusabbnak tűnt, illetve amiért ezt többen páraelszívónak nézték.
Egyébként azért gondoltam sk. megépíteni a gépet, mert így megvan a lehetőségem arra, hogy egy olyan mobil gépem legyen, amiben alaplapi szintig cserélhető minden alkatrész, amíg a Mini-ITX szabványt gyártják.
[ Szerkesztve ]
-
Gyb001
senior tag
Kösz az infót
Ha ezt egy érintőképernyős monitorba építenéd akkor lenne egy nagyon erős tableted.A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
cinemazealot
addikt
válasz Balupapa #35421 üzenetére
A táp egy PicoPSU-120WI-25V, ami egy széles bemeneti feszültség tartományról (12-25 V) működő PC táp. Erre azért volt szükség, mert szeretném, ha szükség esetén nem csak fix 12 V-ról, hanem akár akksiról, szgk/tgk szivargyújtójáról, laptop tápról stb. is üzemeltethetném a gépet.
(#35423) Gyb001
Az a háromkondis nyák pedig egy PicoUPS-100 12V DC micro UPS, ami 12 V-os ólom-zselés akksikat tölt szintén széles bemeneti feszültség tartományról (15-18 V), ami végszükség esetén akár 6 V-tól felfelé is működik, de csak 15 V-tól tölt. Szóval igen, ez egy UPS-PSU, csak nem 100%-ban DIY, hiszen bolti alkatrészekből építkezem.Hosszútávon azt szeretném elérni, hogy a képen is látható 2,3 Ah-ás akksiból 2 darabot párhuzamosan kapcsolva (megvan már a párja is, csak még nincs beüzemelve) az egészet bezsuppolom egy saját tápjától és hátlapjától megfosztott 19"-es FullHD monitor mögé, majd egy ~80 W-os 16 V-os kockatápról hajtom. Utóbbiból még csak egy 55 W-ost láttok a képen, azt a monitor miatt lehet, kénytelen leszek lecserélni egy nagyobbra.
A projekt oka pedig végtelenül egyszerű: nem találtam olyan laptopot, ami az elvárásaimnak kellően erős, kellően olcsó, kellően szerelhető/bővíthető és kellően nagy, de ugyanakkor kellően kicsi is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Gyb001
senior tag
válasz cinemazealot #35420 üzenetére
Ez valami diy ups+psu lenne?
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
Balupapa
senior tag
-
cinemazealot
addikt
válasz Gyb001 #35412 üzenetére
Mintha a saját asztalomat látnám...
-
törölt tag
válasz anarchic #35416 üzenetére
Ugyanilyen Asus lapom van egy 6600k és Corsair 16/3000 társaságában. Van itthon egy Bitfenix Colossus mini, de abba másik gépet szánok. Elméletileg holnap megyek a Bitfenix Phenom-ért. A tied és az enyém belseje tök ugyanaz.
Én egy Be Quiet Shadow Rock Topflow hűtőt használok, de gondolkodom a Scythe Mine2 toronyhűtő beszerelésén. Viszont aggódom a lap VRM miatt. Nem fog az szétégni toronyhűtőnél. Mondjuk a hátoldal felöli most sem sokat kap, mert pont takarják a hőcsövek.[ Szerkesztve ]
-
Gyb001
senior tag
válasz gerleimarci #35417 üzenetére
Linux alatt megoldható a szoftveres raid. [link]
Laptopon is ezt használom.A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
anarchic
tag
Februárban csatlakoztam az m-ITX klubba egy 1150-es NAS építésével mikor az alaplap a kezembe került, a dobozából jött is az amit szerintem itt sokan éreztek. "Még-Még-Még"
Júniusig bírtam és laptopról visszatértem a házban lévő szörnyek közé.
Jelenleg így néz ki.
i G4400 (csere nem sikerült még döntenem 6600K vagy 6700K)
Noctua L9x65
ASUS z170i Pro Gaming (ASRock B150->ASRock Z170->jelenlegi)
G.Skill Trident Z 3400 2x8gb (Noctua hűtőt rögzítő konzolból kellett csiszolnom mivel nem fért el a memoria)
ASUS Strix GTX 1060 OC (ASUS GTX 760->jelenlegi)
Intel 535 240gb + WD 500gb laptopból
Corsair RM650i
Bitfenix PRODIGY
Phanteks és Noctua ventik.Persze még mindig nem érzem tökéletesnek..
Használd Prohardver képfeltöltőjét! Ekkora képeket ne linkelj közvetlenül a fórumba!
[ Módosította: radi8tor ]
etc..
-
Gyb001
senior tag
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok.
Végre megérkezett minden a mini itx gépemhez.
Intel g4500
xigmatek janus hűtő
Asrock H110TM
16 Gb DDR4 ram
2*750 Gb wd-black raid 0
120W táp
Debian testing
Később még kap egy 240 M.2 ssd-t.Házikó még nincsen. Az majd saját készítésű lesz nyáron.
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
>Deego..
senior tag
válasz xEon1337 #35407 üzenetére
"Eddig mATX-ben gondolkoztam (mert van egy jó PCIe-s WiFi kártyám), de nincs kb. egy értelmes ház sem, ami kellően kicsi, de belefér egy normális méretű VGA."
Akkor hasonló cipőben járunk.
Jelenleg én is mATX-ben utazom, de megy a tervezgetés ITX irányba.
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
őstag
válasz Archttila #35384 üzenetére
Tavasszal eladtam a gépemet, azóta laptopozok, de jövő tavasszal újat fogok építeni. Ezek a képek annyira meghozták a kedvemet az Ncase M1-hez, hogy januárban én is rendelek egyet, kerül amibe kerül.
Eddig mATX-ben gondolkoztam (mert van egy jó PCIe-s WiFi kártyám), de nincs kb. egy értelmes ház sem, ami kellően kicsi, de belefér egy normális méretű VGA. Talán a Cooltek RM3 ami megüti az ingerküszöbömet, de ez is túl nagy.
Külön tetszik, hogy Noctua hűtőt és ventiket használsz, én is csak ezt a márkát preferálom, szóval kb. ugyan úgy fog kinézni a gépünk. Talán annyi, hogy SF450 helyett SF600 fog bele kerülni, ha addig a Seasonic ki nem hoz valami SFX tápot, de nem úgy néz ki a dolog (márka fetisiszta vagyok).
"Less but better" - Dieter Rams
-
holex91
csendes tag
válasz Csokilama #35404 üzenetére
"Neten vásárolt fűrészre, fúróra is érvényes a 14 napos elállási jog, használat után is"
Nagyon korrekt hozzáállás. Ezért (is) nincs itthon semmilyen kereskedelmi kultúra, mert állandóan mindenki csak kihasználni akarja a rendszert, jelen esetben ingyenes szerszámkölcsönzőnek nézi a boltokat. Gratulálok, komolyan.
-
törölt tag
válasz zsoltee10 #35402 üzenetére
Nézz szét barkács topikban, lehetnek ott páran akik laser-el, vízzel vágnak, és segítőkészek.
Házilag "legegyszerűbb perforálni" ha van egy vastag perforált acél lemezed, ami megvezeti a fúrószálat.
Alá maszkoló-papírszalagot, legalulra keményfa lemezt téve, szendvicsben több ponton össze csavarozva/nagy felületen pillanat-szorítózva az alu lemezzel, még sorjázni sem kell, 99,9%-os gyári minőséget lehet elérni házilag.Gyakorold ki egy random Alu lemezen, és mindig nagy fordulatszámot és éles fúrószálat használj, ha picit is nehezebben eszi az anyagot vagy nyomni kell, azonnal cseréld le újra.
[ Szerkesztve ]
-
Csokilama
tag
válasz zsoltee10 #35402 üzenetére
A "perforálás nem túl szerencsés, nagyon nehéz igényesen megcsinálni.
Én dekopirfűrésszel vágtam ki a lyukakat. Azzal hasonló lesz:
Másik opció, hogy kivágod nagyobbra és rádobsz egy ilyen 240mm-es fan grillt
Valahogy igy:Egyébként a perforálgatás az, fél nap alatt nagyon sok türelemmel így nézne ki :
Kevesebb ráfordítással pedig így:
Neten vásárolt fűrészre, fúróra is érvényes a 14 napos elállási jog, használat után is
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja