- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
Csokilama #50617 üzenetére
Láttam én is, jó drágán adják.
Arra gondoltam, hogy felajánlanék egyet annak aki szívesen írna róla egy részletes bemutatót/tesztet. Amennyiben megfelelő színvonalon elkészül a teszt, akkor természetesen a teszter meg is tarthatná magának a házikót.
Csak nem tudom, hogy kit lehet megkeresni ezzel a kérdéssel.
Amennyiben olvasói tesztet lehetne írni (bár a PH!-n nincs nagy divatja), azt jobban preferálnám de végső soron az se baj, ha valaki a PH! alkalmazásában szívesen írna róla.
-
válasz
Csokilama #50430 üzenetére
Szerintem átlagos merevségű csak a kábele a gold verzióknak. A platinum ugyebár a hatásfokon és a "később kapcsol be a ventilátor" faktoron kívül az egyedileg, vászonnal burkolt kábelben tér el még az ATX-SFX kereten túl.
Nekem is jobban tetszik a kábele a platinum szériának, de amikor döntenem kellett, hogy 37 kHUF-ért veszek gold, vagy 47 kHUF-ért platinum tápot, a plusz felárat nekem nem érte meg a kábelezés és a "később kapcsol be a ventilátor". Így is passzívan fut a táp egy i7-8700T alatt.
Végül a kábelet is sikerült kultúráltan elhelyezni.
-
Mclovin
senior tag
-
Pete55555
addikt
válasz
Csokilama #50348 üzenetére
Elhiszem, nem is mondtam, hogy mind ilyen de hallottam/tapasztaltam már.
Homályosíts fel kérlek mit is akarsz ezzel mondani(tényleg, nem kötekedni akarok) Ugye az látszik, hogy a feszültséget egy bizonyos ütemben adja rá, és az ütem hossza határozza meg végül a fordulatszámot, és az abból következő "átlag feszültséget".
-
Pete55555
addikt
válasz
Csokilama #50344 üzenetére
PWM PST tényleg praktikus, nekem is volt/van ilyen.
3 Pinen tudtommal csak fesz alapon szabályoz, viszont én az ellenkezőjével találkoztam: PWM-es venti ugye freki alapon szabályoz, és ennél tapasztaltam, illetve olvastam is itt PH-n hogy többeknek "zizeg" a venti kisebb fordulaton, ahogy kapja a PWN jelet.
Fesz alapon ilyen nem igazán kéne, hogy legyen, max golyóscsapágyas ventinél lassabb fordulaton hallatszik a golyóscsapágy hangja.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Csokilama #50123 üzenetére
Köszi. Én mindenképp a fehérre vágyom, szóval ha az nem jön, akkor lessz nemulass. De már nagyon váltanék, hamar megunok egy-egy építményt- Akkor is, ha marad az APU-s megoldás és nem térek át megint CPU + dVGA kombóra, jó lenne megint üvegesbe építkezni, valami szép, fehér, letisztult térrel, fehérre fújt VGA-val, vízhűtéssel.
De be kell valljam, ezt a méretet és minőséget igen nehéz lesz bármilyen szinten überelni:
(bár legalább elmondhatom, hogy a létező legkisebb, közel ITX alaplap méretű buildet már összehoztam) -
mpierre
veterán
válasz
Csokilama #50018 üzenetére
A ventitartó plasztikot eltávolítva máris rengeteg lehetőség nyílik a felső radi elhelyezésre szerintem. Kis átalakítással szegecselhető oda - a ház két felső fém merevítője alá - egy radi... Szerintem... Így, hogy nincs a kezeim közt a ház.
Ha esetleg meg tudnád mérni, sokat segítenél a következőkkel:
1., Hogyha a táptartó fém keret az előlapra kerül át, ott is felső pozícióba, akkor mennyi hely marad mögötte a ház végéig. Ha marad 272 mm, akkor nyert ügyem van.
2., Illetve annyi infó kellene, hogy ha táp előlapra kerül, felülre, akkor hány mm marad alatta a ház aljáig.@Seep: Köszönöm. Bár ez elég rendesen be lett oda zsuppantva. Igen szűkös is dupla radival és vga nélkül...
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Csokilama #50018 üzenetére
Kicsit hangosan gondolkodok, nem vitaindítònak szánom: 2020 végén a 3,5"-os hdd közel olyan hangzású, mint a cd olvasò, vagy a crt monitor :)
Nekem pár éve vett itx gépházam is már csak 2,5"-ös bayekkel volt szerelve. Az ssd-k könnyen megfizethető árúak lettek, az m2 szabvány is egyre inkább elterjed, pont egy vinyònál, mint a megfelelő ház kiválasztási szűk keresztmetszeténél leragadni szerintem hiba. -
-
HookR
addikt
válasz
Csokilama #38716 üzenetére
Ha a hőcsövek nem nyúlnak magasabbra 160mm-nél és van hely a (mellékelt) ventiket 5mm-rel lejjebb rögzíteni, akkor éppen csak, de el kell férnie. Ehhez tudni érdemes, hogy egy átlagos memóriamodul nyákjának teteje az alaplapi nyáktól 33,5mm távolságra esik (+hűtőlemez). Így 5mm-rel lejjebb rögzített második (mellékelt) venti alá leginkább csak VLP formátumú memóriák férnek el. Persze tehet rá 120mm-es ventit is.
-
alcsa
senior tag
válasz
Csokilama #38377 üzenetére
Hello!
Köszönöm a tanácsot, de mint mondtam, nem célom javítani a hőmérsékleteket, csak akartam valamit változtatni és ez lett volna a legkönnyebb. Amúgy letettem róla, ha kivettem volna, vissza már nem tudtam volna rakni, szóval bocs mindenkitől aki várta.
És toronyhűtő ellenes vagyok, mert azzal az alaplap nem kap levegőt, vagy csak nagyon keveset kisegítő venti nélnkül.
Amúgy idle így néznek ki a hőfokok:
-
törölt tag
válasz
Csokilama #38026 üzenetére
Szerintem látják a problémát, ha látnák hogy igény (fizetőképes) is van, akkor a Metis-en is megtennék ezt:[link].
Gyűjtsétek össze egy csokorba az átalakított Metis-ekről az albumokat, és küld el a Raijintek-nek, hamarabb érsz célt.
szerk.: Nekem a Metis+ például nem tetszik ráccsal a tetején, nagyon "bontja az összhangot", ennél sokkal jobbat lehetne összehozni.
(#38027) HookR: ez gyors volt
Ez eggyel jobb, de egybefüggő ráccsal szebb lenne, sajnos így is látszik rajta hogy pelenka anyag...
Még mindig inkább reszelnék mint vásárolnék.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
Csokilama #37838 üzenetére
Koszi az infot!
Az lenne a cel, hogy epitsek egy kis gepet, amin tudok jatszani a Blizzard-jatekokkal (mikor melyikhez van kedvem) lehetoleg maxon a 27"es 1080p-s monitoromon, es kitudjam hasznalni a Samsung 840 Pro SSD-im sebesseget.@AxBattler: Na igen, annyit szeretnek rakolteni, amennyit megkovetel a fenti felhasznalas. (A jelenlegi Dell konfigom 16GB RAM-mal, i7 4790-el, GTX 960 2GB-al majdnem teljesiti ezt, az Overwatch azert szokott reklamalni). Ha ehhez kell az extras alaplap akkor veszek egyet, ha eleg az egyszerubb, akkor beerem azzal
-
Speed®
titán
válasz
Csokilama #37182 üzenetére
Nem kell szendvicsbe rakott radi..a VGAnak kell AIO, CPUt megoldja egy lég.
VGA radiját házon kívülre vezetve, bővítőhelyek feletti résen kiférnek a csövek,
magát a rácsozatot kivágnám a francba, ventinek meg belülről kell 1 értelmes,
ami radin effektív (Apache pl.). Procira meg mehet valami eltolt bordázatú lég..
Az a hő, amit egy friss i7 OCval képviselne, nem borítja fel az AIOt szerintem.
Persze kérdés, mekkora OC..de nem hiszem, hogy 5GHz ostromlása a terv..
Egyébként ha már nekiáll az ember moddolgatni, az intake oldal megoldható,
akár észrevétlenül is, az alsó részleg ementálivá alakításával, ha nincs HDD..
Ha a CPU+VGA bedolgozza a házba a meleget, az drága melegszendósütő..
Pumpából pedig van értelmes, ahogy single radiból sem csak csirke <3cmes. -
Ðávid
aktív tag
válasz
Csokilama #37178 üzenetére
Nem is tudom ki lehet az!
Így van, nem ebbe fogok atomerőművet építeni. Az már amúgy is van és bár vannak kerekei, inkább mégsem viszem sehová.
A Metis-be épített géppel csak kisebb igényű játékok lesznek (pl.: Gwent), vagy régebbiek (pl.: Max Payne 1-2), úgyhogy nem lesz olyan eszeveszett terhelés. Amúgy meg csak a szokásos használat: film, zene, Internet, Office.
Egyébként nekem is meg kellett fúrnom, mert az alaptálca felfogatásához nem voltak meg a csavarhelyek az előlap másik oldalán. Mivel ilyesmit még nem nagyon csináltam kissé tartottam a dologtól, hogy milyen lesz a végeredmény, de végül minden gond nélkül ment a két lyuk kifúrása. De ettől még nem hiszem, hogy komolyabb ház átalakításra vállalkoznék a későbbiekben.
-
válasz
Csokilama #36934 üzenetére
Arultam a gepemet, mert mondom ne hordozzam mar ezt a gyonyoruseget.
Tegnap hoztak egy gtx 1070-es laptopot, hogy csereljuk el, aztan rajottem, hogy "mi ez a szar" es inkabb maradok az asztali variacional
Meg most jo aron hoztak egy Predator x34-et es hat most nagy "fap-fap" effekt van
Bar a monitort kajak nem tudom hogyan fogom magammal vinni, de mwg kitalalom -
válasz
Csokilama #36927 üzenetére
Az M1 nalam a mindent visz kategoria, egy cseppet sem bantam meg a vetelt es az utolso fillert is megerte. Barmikor ranezek es csak csodalom annyira szep es minosegi, na meg kicsi
Az alltalam hasznalt hutessel a hofokok is eszmeletlenek szerintem a merethez kepest.
Cpu max 60celsius
Gpu max 45 celsius -
-
cinemazealot
addikt
válasz
Csokilama #36766 üzenetére
Hogy lehet egy Metis bekapcsoló gombját letörni?
De ha már bekapcsoló gomb, én is bemutatom a következő iterációmat dupla akku pakkal (ami immáron DC csatival csatlakoztatható), ééééééééés... egyéni bekapcsológombbal (ami végre nem süti ki a szemem a vakító kék fényével, nem pislákol fölöslegesen és nem kattog úgy, hogy asszony a szomszéd szobából felébred rá)!
Tök jó, hogy az LC-1520mi seggén mindkét oldalon van DC aljzatnak való lyuk, így egyik oldalon a tápot, másik oldalon az akku pakkot tudom csatlakoztatni. Majd azért felmatricázom, nehogy összecseréljem, mert a PicoUPS nem biztos, hogy örülne a töltőáramkörén a tápegység 16 V-jának.
Kíváncsi leszek, így dupla akksival meddig bírja egy feltöltéssel sleep módban és normál üzemben.
És végül egy érdekes tapasztalás: a PicoPSU-120WI-25V-hez adott DC aljzat az elmúlt bő fél évben olyan szépen elfáradt (elgyengült a tüskéje), hogy a kialakuló kontakt hiba okozta tranziensek miatt a gépem többször újraindult. Lomexből hoztam egy standard (egyébként tök ugyanúgy kinéző) 5,5/2,5-es aljzatot, de már a tápegység DC csatijának bedugásakor éreztem, hogy ez mennyivel masszívabb. Szóval aki PicoPSU-zik és nem akar szívni az ilyenek miatt, jobb, ha már az elején kicseréli ezt a (amerikai, kínai?) vackot.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Csokilama #36705 üzenetére
Értem, köszi a választ!
#36706 gerleimarci
Köszi az ötletet, de azt hiszem inkább maradok annál, hogy a kártyát visszaküldöm a 14 napos elállási lehetőséggel élve és veszek egy olyat, ami mindenféle módosítás nélkül, alapból képes a ventilátort leállítani. -
válasz
Csokilama #36623 üzenetére
Bocs, de szétkaptam a cuccot, most asztalról üzemel a gép.
És amúgy is melóban vagyok...(#36624) alcsa
ID-Cooling IS-40v3-at kapott a kicsike, van mellette hely.
Te hogyan oldottad meg?(#36625) imibogyo
Ja, ez kb. a legjobb topik egész PH-n, ezért sem akaródzik itthagyni... de már kezd elég lenni.
A baj, hogy nekem max. olyan 350mm mélységű ház kellene, abból meg nagyon kevés microATX létezik... és a többség nem tetszik.HTPC házak sajna masszívan túlárzottak, még ha csak alap dolgokat tudnak is (ML03, GD09, stb.).
Vagy veszek Corsair 250D-t, TT Suppressor F1-et, ezekben bőven elférnék. Utóbbi csak 15k, és tetszik is, csak ha az ablakot a VGA oldalára teszem, akkor az megint nem kap elég huzatot...
(#36626) Pete5555
Ez a baj... meg az, hogy elvitted előlem. -
válasz
Csokilama #36612 üzenetére
Szoval az a helyzet, hogy az sf 600 24 pines kabele miatt nem ferek el...... nem tudom hova rakjam....
Ha jobb oldalra rakom a vga radit csak igy fektetve eleg hosszu a kabel, de meg ez is neccesen megy be oda, igy viszont a proci radit nem tudom felcsavarozni.
Egyebkent lenne meg a radi es a blokk kozott 1.3 cm
Forditva meg eselytelen a vastag radi miatt.... -
Archttila
veterán
válasz
Csokilama #36574 üzenetére
Állítólag a vertikális elrendezésben hatékonyabb mint horizontálisan. (HardForum-on valaki kitesztelte) persze a rear fan az még kérdéses mindenesetre érdekes észrevétel, letesztelem!
"Conductonauttal vagy CLU-val"
CLU úton van, 29.-én kapom meg.
Pedig amíg a Conductonautnak a hővezetési tényezője 73 W / (m · K) az MX4-nek 8.5 W/(mK)
a CLP ilyen szempontból hatékonyabb, viszont az ha jól tudom a Gallium miatt nem ajánlott. (fix me)
CLP: Thermal Conductivity 82.0 W/(m*K)
CLU: Thermal Conductivity 38.4 W/(m*K)
Így utólag belegondolva lehet jobb választás lett volna a Conductonaut, mind1 majd valamelyik 6 magosnál váltok
-
Archttila
veterán
válasz
Csokilama #36564 üzenetére
Most én is valami hozzád hasonló hűtési megoldáson töröm a fejemet: [link] mármint a VGA hőjének egy részét áttolnám a CPU-n, valahogy így:
annyi különbséggel, hogy a hátsó 90mm nem slim lenne hanem 2.5 (via low noise adapter), oldalt pedig a kereten (ami a képen nem látható) egy S12A szintén kifelé húzná a meleg levegőt.
Tulaj:
"I am really happy with the general performance so far, and even surprised by the low temps and silent operation. Ncase M1 is small in size but big in performance and Noctuas do their job flawlessly. Definitely, a non-blower style GTX will run much more quietly. I had to return an Asus blower GTX970 back only 2 days after purchasing it, noise was terrible. Swapped it for my current MSI Gaming 4G card, the large heatsink (Twin Frozr) and semi fanless mode keep it cool and quiet. Actually, it is the coolest part of the system in idle, the 2 bottom Noctuas keep it around 30°C and prevent the card fans from going active. The only tradeoff is getting a few degrees higher in the case under heavy load, but Noctuas can handle the situation with no problem."
Nekem a CPU egy 7700k a VGA pedig egy 1070 ennyi lenne a difi. meg az, hogy nem 5GHz a cél hanem csak 4.5
a lehető legalacsonyabb vcore mellett. [link]
-
alcsa
senior tag
válasz
Csokilama #36569 üzenetére
Idle tartja a 35-36 fokot, terhelésnél is elfogadható. Több mint fele szabadon van, gondolom elég levegőt tud szívni így. Oldallapokkal úgy gondoltam, hogy a fentről áramló levegő az oldallapról a proci fele megy, és onnan ki hátra. Majd elválik amikor végre ráveszem magam a gányolásra.
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
Csokilama #36550 üzenetére
Sajnálom eladni a mostani tápomat, full terhelésen is alig van hangja(mióta ventit cseréltem benne).
Arról a kivágásról tudnál felrakni képet?
Egy R9 290-ben gondolkodom, az RX széria annyira nem jön be, a zöldek meg aranyárban vannak.
Milyen hosszú kártya fér a metisbe(normál esetben, sfx táppal)? -
válasz
Csokilama #36177 üzenetére
Tuti megérte szétvágni +2cm-ért...
És hogyan akarsz belerakni egy 307mm-es kártyát egy 277mm hosszúságú házba? -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Csokilama #35990 üzenetére
Néztem Rajinteket, CPU cooler clearance 160mm miatt nem akartam kicsutkázni a 161 mm-emmel.
A hűtőből meg kettő is van, egyiket megvettem és nem használtam soha, költözéskor elkallódott és most került elő. Másik a tetőn lévő USB port, ami miatt skip-eltem, egyik Bitfenixemen is ilyen volt, nekem inkább előlapra legyen és most így is lett - már csak alaplap kell bele.Egyébként rohadt jó kis házikó a RAjintek, szép nagyon
-
válasz
Csokilama #35948 üzenetére
Azt olvastam, hogy nem a tarto kerettel van a baj, hanem magat a haz keretet kell feszegetni, hogy beferjen. Probalok majd vadaszni egy havert akinek van es beleprobalom. Ha valahogy belerakhato, rendelek egyet en is. Caseking-nel Predator 240+gtx 1080 block 240€ most akciosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest