- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Androidos fejegységek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Ja néztem én is a szerver lapokat, de amit találtam túl drága volt. Megnézem, hátha találok ilyet. Gondolom itthonról nem nagyon lesz.
Amire még gondoltam, hogy a 2 videokártyás gépeknél meg tudom oldani. A videokártya menne IGP-ről a két x16-ba meg beteszek egy-egy hálókártyát. Viszont micro-ITX-ben nem nagyon létezik az ilyesmi, ahogy néztem.
Lehet még raiser kártyázni vagy mi a francnak hívják, amikor egy x16-ból csinál az ember 2x8-at, de az egésznek olyan tákolás benyomása van, és egyedi ház is kell hozzá. -
Ispy
nagyúr
Az enyém is plexi, ne aggódj, a sima mezei 2 mm-es víztiszta plexi az kb. addig karcmentes, amíg egyszer le nem takarítod, én akárhogyan próbáltam mindig lettek rajta mikrokarcok.
Az ablakosba már egy oldalon karcálló plexit rendeltem, az már jobban bírja a strapát, most ilyen vettem a teljes oldalas megoldáshoz is.
-
-
Ispy
nagyúr
Ó, hát azt a projektet vagy 1 éve skippeltem
Egyrészt rájöttem, hogy képen tetszenek ezek a mindenféleszínű kábelkonstrukciók, de igazából a fekete a kedvencem (tudom, uncsi), akkor meg mi a francnak harisnyázzam be?
Másrészt meg ennyi kábelt harisnyázva nem lehet elvezetni rendesen sehova ekkora helyen, konkrétan megtelik a ház kábelekkel, az meg nem gyere be.
-
törölt tag
Nekem tetszik az a ház, de egy ventilátort számolj bele pluszban (CPU hűtőn kívül), ami a légcserét végzi, különben lassan de eléggé felmelegedhetnek a HDD-k.
Muteromnál egy ennél laposabb alu házban van egy ilyen konfig, nem úsztam meg a 40mm-es ventilátor bekötését 3,3V-ra, pedig meg kellett volna csinálnia a szellőzést is a 80x15-ös ventilátornak, mert pont fölötte volt a perforáció.
(#41154) tippm86: Szerintem a CPU-ra+HDD-re is határeset
-
Azt csak negyedévente szeretném a gépházon belül tudni, és nem állandó jelleggel, vili?
(#40378) cinemazealot
Bezony, úgyhogy hess-hess!(#40381) jokeph
Ja, és kb. tudásban is csak annyival lesz előrébb, hogy támogatja a Coffee Lake-et.
Az 5XX-es lapokig szvsz fél lábon ki lehet húzni Skylake-el...(#40376) HookR
Köszi szépen, szép gyűjtés, de nekem porszűrősen kellenének.
A 3-as Phobya még lehet hogy jó lesz egy moddingra... -
energy4ever
addikt
1 slot-os a VGA. Elvileg oda kellene vinnia a kartyat, ahol a 2. slot van a gephazon. Vagy ez a lap 3 slot meretu lenne?
Szerintem ez a lap csak 1 slottal nagyobb mint egy itx, es igy pont ugy fogja kiaddni, hogy a metis 2. slotjaba lesz a kartya, az 1. 1x-es pci-ba meg kesobb akar mehet hangkartya, vagy wifi, stb.
-
Melorin
addikt
-
Grave_444
nagyúr
Tegnap már felpörgött ebben a melegben, de nem hallani.
AxBattler Azért lett ez a batár nagy, mert passzívan akartam hűteni. Viszont a venti csak rajta fért el, de minimumon hangtalan. Nem lesz annyira melegük, Cooltek U2-ben sem volt gond. Egyik SSD különben.
A nagyobb ventitől baja nem lesz semminek. -
Grave_444
nagyúr
Igen. Kicsit nehezen tudtam csatlakoztatni a tápkábeleket, de néztem nem hajlott el semmi.
AxBattler
Muszáj volt, mert felidegesített, hogy a procihűtő túl nagy és nem fér el úgy ahogy akartam.
Nem tudtam volna hátra berakni ventit, csak a hűtő tetejére, ami a vga-ra fújt volna. Így legalább felfele kiszellőzik a meleg, szerintem teljesen rendben van.
Egyedül a tápon gondolkodtam el, hogy ne a vga fele nézzen a venti, hanem a ház elejére. Bár úgy ha bekapcsol a venti nem sok levegőt kapna.
Egyelőre amúgy nincs kártya majd vagy 970 ITX lesz vagy 1050TI-ből 1 ventis.VGA szempontjából szerintem még mindig jobb így, mint felülről szívjon, mert a legtöbb nem a csatlakozói fele fújja a meleget.
-
Grave_444
nagyúr
Gondolkodtam Cooltek/Jonsbo U1 Plus-ban is, de ebbe nem férne ekkora passzív hűtő, elöl nincs venti, felül sem. FD Node 202 is jó lett volna, de inkább maradok a kocka háznál. Már alternatívát nem találtam, régebben U2 volt.
Nem szeretem, mivel még nem volt sose, de remélem tetszeni fog.
-
törölt tag
így látatlanba Win10 az os, és van bőven rendszer memória.
Érdemes megnézni hogy megéri e-beleíratni (fogyasztásban, időben) a teljes rendszer-memóriát a rendszer meghajtóba, majd vissza a memóriába.Nem altatom a gépet, a mentés + ki-be kapcsolás drasztikusan gyorsabb, és nem gyalulja az ssd-t, még kevesebbet is fogyaszt.
-
FefeX
csendes tag
Pontosan ilyen ötletekkel, hogy melyik elemből elég a kevesebb!
Csak, hogy tiszta legyen a kép. Van egy normálisnak mondható asus laptopom, amin elnyekereg egy-két frissebb cím, de már kezd idegesítő lenni hogy pont az a játék ami az asszonynak is megtetszik (PUGB) az nagyon nehézkesen akar futni. A jövőre való tekintettel szeretnék normálisabb asztali gépet. (meg hát nyilván égeti a zsebem a pénz) Viszont 350nél többet nem akarok áldozni rá!
Érteni meg nem értek hozzá sajnos, ezért gondoltam arra is hogy bemegyek a legközelebbi számtech boltba és ott rakatok össze egyet, de az szerintem egy deákkal minimum többe fájna minthogy netről válogatom össsze, plussz jó lenne a drágámmal legózni is egyet az alkatrészekkel, aztán ha elb@szok valamit van kire fogni...ui.: a használt dolgoktól sem riadok vissza, csak itt se tudom mi az ami használtként is biztosan működni fog.
-
Csokilama
tag
A belső SSD áthelyezésével(mondjuk másikhoz ragasztani 2 oldalú ragaccsal) is nyerhetsz pár fokot, Viszont egy toronyhűtő még mindig jobb a Metisbe.
Így a levegő jelentős része kimegy hátul mielőtt a procihoz érhetne.
Valahogy így:
-Vmi budget torony (Raijintek Themis vagy CM 212 EVO)
A táp felőli ventire nincs is szükség
-A 2 SSD mehet a táp oldalára -
Pendra37
tag
Nem egeszen ertem ezt az elrendezest, vakumot szeretnel csinalni? A bal oldalon a tap sziv be, kozepen a CPU huto, jobb oldalon meg a haz venti. Van a kep felett egy bazinagy vent, ami lefele tol ennek a harom szivonak egy csomo levegot? Ha nincs, az nem biztos, hogy jo, mert az amugy termeszetenel fogva felfele emelkedo melegebb levegot porbalod arra kesztetni, hogy lefele menjen inkabb, hogy ennek a 3 ventinek legyen mit beszivni.
Szerintem forditsd meg azt a haz ventit es akkor a tap es a proci venti is jol el lesz latva hideg levegovel. A kifele fujo ventinek akkor van ertelme, ha ugy alakitod ki a legaramlast, hogy onnan szivja ki, ahova amugy is aramlik a levego.
Az RVZ01-em ben igy volt a kialakitva:
Lent befujattam a hideg levegot. Ez adott boven a CPU-nak meg a lapnak. Az atmelegitett levego elindult felfele, a GPU-hoz. Az beszivta es a hutobrdak mellett jobba es balra tolta. A jobbra meno levego a GPU hatuljan tavozott. A balra meno meg a doboz eleje fele. Az elol levo tapba meno levego is felfele ment tovabb. Igy elul/felul kialakult egy nagy, meleg legtomeg. No ide raktam egy kifujo ventit, ami ezt szepen mind kitolta a hazbol.
-
-
cinemazealot
addikt
Nekem még mindig az a véleményem, hogy a levegő kiszívásával sokkal kevésbé érsz el eredményt, mint a levegő befújásával.
Persze igaz lehet, hogy ha van egy holttér, ami a ventilátor áthelyezésével szabaddá válik, az javít a légáramláson, de attól még az mindig csak szívás, nem fújás.
-
Mukucs
senior tag
Semennyit, mert valamit úgyis elba**nék!
Olyan házat keresek, amiből nem kell faragni!
Egy ilyen lap fog bele kerülni, ez fix. A proci lényegtelen, VGA ból természetesen olyat veszek, ami belefér, akár egy 1 ventis 1060, de próbálok olyat keresni, hogy "nyugodtan" belemenjen egy 2 ventis is, gondolva a későbbiekre.
Jelenleg egy CM 212 EVO hűtőm van, de ezt is hajlandó vagyok lecserélni valami kisebbre, tekintettel a nonK procimra. A táppal vagyok leginkább gondban, illik ilyen kis házba választani egy modulárisat?
-
-
Ispy
nagyúr
Maga egy úr
Hogy kicsit ON is legyek. Neki kéne már esni annak a metis tetőnek, de nagyon nem van kedvem hozzá, de ha elrontom, akkor még mindig megvehetem az apróról a fekete metist donornak
Hétvégén plexit vágok dremellel, aztán meglátom mennyire remegős a kezem, azért jó lenne egyenes vonalakat vágni abba a házba.
-
+ (#36833) mpierre
Értem, köszi!Más:
Szerintetek az alábbi kettő közül melyik HDD keretet lehet az alsó csavarmenetekkel rögzíteni egy házhoz? A másodikat szinte biztos, de az első lenne a tuti...
Corsair CSSD-BRKT2, vagy Logilink AD0010
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Anime filmek és sorozatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Formula-1
- Milyen alaplapot vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen TV-t vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest