Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Seep
senior tag
Na megjött a Gelid mini pwm to pwm adapterem, holnap rabuheralok egy 12 es noctua ventit a 1070 minire.
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok.
Vajon egy ehhez hasonló lap mennyit fogyaszt?
Mekkora tápot javasoltok?
I5 6400T; 2*8 Gb ddr4; 2*2,5 7200 rpm, m2 ssdA bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
félisten
-
törölt tag
válasz AxBattler #35192 üzenetére
Ha a szervert kirakod vezetékre, már ~1/10-e lesz a szobába lesugárzott átlag teljesítmény, szerintem ennyit érdemes megtenni az ügyben.
A többi sejtésem szerint túlmutat azon, amin lenne módodban változtatni.(#35194) Sebaj Fóbiás: +1 a LAN kábelt ugyan úgy be lehet előre húzni, mint a villanyt, picit előre gondolkozva le lehet minimalizálni a Wi-Fi forgalmat a lakásban.
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Haverom haverja valami adótorony közelében lakott, ő alufóliával bélelte ki a szobáját. Térerő sem volt bent.
Én azon az állásponton vagyok, hogy a drasztikus lépések helyett a természetközelibb gondolkodásmódot kellene előtérbe helyezni, és akkor az unokádnak az elköltözés és iskolaváltás már eszébe sem fog jutni.
Naiv, idealista rovatunkat hallották.
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
cinemazealot
addikt
Szerintem Duracellm... is csak arra gondolt, hogy folyamatos forgalmazás esetén előnyösebb a vezeték, mint a WiFi. Nemcsak Neked, de az adatforgalomnak is.
Bár ha nagyobb távlatból vizsgáljuk a dolgot, ott vannak a mobiltelefonok, a földi rádió és tévé adások, a műholdas sugárzások... sőt a nagyfeszültségű távvezeték, de még a 230 V-os asztali lámpa kábele is sugároz. Most már értem, Musk miért akar költözni.
-
félisten
válasz #16939776 #35189 üzenetére
FB nuku, PH van + net + játszás+ kis torrent, bár utóbbit majd kiszervezem egy Atom-os zsebkockába. Aggódjak?
+ a lakótömbben, ahol élek, vagy két tucat hálózatot érzékelek. Költözzek el?
+ sulimban is tolják a free wifi-t, az is káros? Váltsak sulit?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz #16939776 #35187 üzenetére
Ajjaj. Pedig a sok periféria, kábel megszüntetése érdekében pont most gondolkodok egy kisebb Gaba AiO egybegépen, ami természetesen wifi-n kapcsolódna netre. Persze ez közel sem menne 24/7-ben, jó ha naponta 6 órát üzemelne.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
válasz AxBattler #35185 üzenetére
A 24/7-ben futó ... szervere forgalma két antenna között, tartósabb és nagyobb expozíciót jelent, mint az a forgalmazás, amiről be tudták bizonyítani laboratóriumi mérések során, hogy teljesen kockázatmentes az emberre.
Minél előbb LAN-ra illene dugni, mert a Wi-Fi nem erre való.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #02644736 #35169 üzenetére
Ha lehet a 3,5"-os lemezeket felejtsd el, sem a 24-óra-hálószobában, sem a miattuk kötelező házméret nem ígér semmi jót. Szerintem nem extrém dolog, ha SSD-t ajánlok a feladatra, nálam évekig ment ..az.. SSD-n
az elhasználódáson kívül nem volt semmi probléma, a diszkek mai napig működnek.
CPU-erő szempontjából filmnézés+torrentre kicsit túlzás, persze SDD-vel+vastag vezetékes nettel lehet értelme.
Folyamatos Wi-Fi forgalomban nem érdemes rendszeresen, órákat tartózkodni, akármennyire "egészséges" papíron.[ Szerkesztve ]
-
Angelo69
senior tag
Én az NZXT Manta-t ajánlom.
Vagy Corsair Graphite 380T[/L-t. ][ Szerkesztve ]
"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."
-
kalaa
csendes tag
Sziasztok
tudnátok ajánlani egy komplett vizhűtésrendszerre mini-itx házakat
meg egy oc-olható alaplapot ac wifivel rendelkező alaplapot (asus maximus impact viii néztem csak borsos az ára 67k a legolcsóbb, 1 i5 6600k döcögne benne először aztán i7 6700k)
Üdv[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Erre feleslegesen erős az i5, inkább egy NAS közvetlenül a routerre kötve az intézi a torrentet és hálózaton látod a tartalmát egy kis házba mehet a wifis lap-proci-ram-ssd.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Goose-T
veterán
válasz gabriel26 #35171 üzenetére
A Chieftec Flyerekbe (FI-01B, FI-02BC) bele lehet tenni 3,5"-es vinyót, és még egy jó tápot is kap hozzá az ember.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Goose-T
veterán
Most vettem észre, hogy csendeset szeretnél. 2db 3,5"-es WD Reddel minden lesz, csak csendes nem. Talán 2,5"-es Reddel csendes lenne, de abból 1TB-os a legnagyobb.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Goose-T
veterán
Kevés wifis lapot találtál? Fura, mert ITX méretben szinte már a wifi nélkülit kell vadászni, és már mindegyikben ac-s van, nekem a Gigabyte GA-F2A88XN-WiFi egy jó routerrel (Asus RT-AC56U) hozza az 500-800 megabitet két szoba között.
-
törölt tag
Sziasztok!
ITX rendszert szeretnék összeállítani, ebben kérném a segítségeteket.
Ami már biztos:
proci: Cori i5-6500
proci hűtő: háztól függ, gyári biztos nem kell
VGA: nem lesz benne
RAM: 8 GB (pontos típust még nem tudom)
SSD: 120 GB
HDD: 2x2TB WD RED
alaplap: ?
táp?
ház?Amire használnám: napi 24 óra torrent, és a letöltött FHD filmek (BD50 is) nézése TV-n. Először WIFI-s alaplapokban gondolkoztam, mert kábellel nem tudom odavinni a netet, ahol lesz a gép, de elvetettem, mert kevés ilyen lap van. Ami fontos, hogy nagyon csendes legyen, mivel hálószobába kerülne.
Milyen alaplapot, tápot, RAM-ot, illetve házat tudnátok ajánlani?
Házban nagyon tetszenek a keskeny kivitelűek, amiket fel is lehet állítani, ilyeneket nézegettem, de nem találtam olyat, amibe 2 db HDD-t is bele lehetne tenni. A HDD-ket passzív hűtőbe is betenném (ilyenbe Scythe Himuro HDD hűtő passzív /SCH-1000/, mert hallottam róluk, hogy nagyon jól leszigetelik a vinyók hangját)
Tápban jó lenne, ha moduláris lenne (legalább 80 Plusz Bronz, de inkább Ezüst), és minél csendesebb (félpasszív?)
RAM-ban meg olyan kellene gondolom, ami nem magas hűtőbordázatú.
Alaplapban eddig Asus-t és Gigabyte-ot használtam, mindkettővel meg voltam elégedve.Tudnátok ajánlani valamit? (RAM, táp, alaplap, ház)
-
félisten
Lap inkább MSI H81I.
VGA-nak jó a GTX 750Ti, aprón most elég nagy a kínálat. Lehetőleg tápcsati nélküli változatot: 1ventis Asus, MSI, Zotac; vagy félpasszív MSI Gaming.
Háznak Silverstone Sugo SG05, SG13.
Tápnak tökéletes a fent említett Zalman."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mercutio_
félisten
Ha új konfig miért nem 1151 alapon?
Lapból erre egy MSI H110I pro bőven elég hozzá i3 6100 a ram ugyanez csak dd4-es kit.
Vga ha a low profile csak akkor vennék 750 Ti -t, vagy a lapon megspórolt pénzt hozzá tenném és félpasszív tápcsati nélküli evga gtx950-et vennék, vagy előbb megnézném nem elég -e a prociban lévő igp. Ha elég, akkor az egész cucc mehet egy kicsi házba és az ssd is lehet m.2-es akár.szerk.: tápból inkább egy ZM350-FX, több hely marad, a konfigot bőven kiszolgálja akár későbbi bővítés esetén is.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
nkAAA
aktív tag
Sziasztok! Életem első ITX-konfigját szeretném összepakolni, ami annyiban speciális, hogy barátnőmnek lesz, aki kizárólag a Sims 3-at és a Sims 4-et pörgetné a lehető legmagasabb beállításokkal. Tudom, ez vicces annak tükrében, hogy itt milyen címekre építenek konfigot az emberek.
Idáig jutottam a konfig összerakásával, de nem vagyok benne biztos, hogy nem lehetne-e olcsóbban kihozni:
alaplap: ASRock H97M-ITX 35 000,-
proci: Intel i3-4160 32 000,-
VGA: Gigabyte GTX 750TI 2GB 33 000,-
RAM: HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL11 KIT HX318LC11FBK2/8 15 000,-
SSD: KINGSTON 240GB SSDNow V300 SATA3 2,5" SV300S37A/240G 23 000,-
ház: ?
táp: CORSAIR Builder Series CX430W 16 000,-
https://twitter.com/nkaaa
-
Archttila
veterán
válasz havenday #35160 üzenetére
Nekem is volt Core V1 kuckóm szerintem szeretni fogod. tágas, szellős viszonylag hosszú VGA-kat is bele lehet tömködni, az Atlas-szal pedig igazi monstrummá változik!
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
havenday
tag
Egy Thermaltake Core v1 - es ház, Alpenföhn Atlas hűtő, két darab Arctic Cooling 8cm - es venti jön majd. Addig is kedden egy ssd meghajtó, Plextor M7v M.2, ha már az alaplap tudja.....a videokártya még nagy kérdés, hátha jóárasítanak valami rendes Amd - s kártyát.
két nap kábelezés???[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
Én a magam részéről büszke vagyok a topictársakra, mert a csönd alapján feltételezhetően mindenki kint élvezte/élvezi a napsütést. Ettől függetlenül tennék én fel képet a gépemről, de szégyenszemre még mindig ugyanúgy hever az asztalon darabjaiban, mint nyáron. Azóta így dolgozom rajta.
-
Seep
senior tag
Mi ez a csond? Mindenki kotelezoen tegyen fel egy kepet a geperol
-
törölt tag
Inkább az a jellemző, hogy soha, vagy hosszabb idő után nem ébred fel a gép, a vázolt esetben.
A lassú ébredésnek inkább szoftveres probléma, lassan magára találó Wi-Fi kártya, vagy túl agresszív/beragadó energiagazdálkodás lesz nagyobb eséllyel az okozója.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Minstrel #35135 üzenetére
Eldöcög, annyira érdemes tekintettel lenni, hogy a CPU S3/S5/S6 power state alatt leeshet 1-2W-ra a terhelés 12V-on, (cpu-n kívül semmi nincs a konfigban, ami 12V-ot terhelné) ami olyan csekély terhelést jelent, hogy nem biztos hogy stabil tud maradni a vele egy szabályzási láncon lévő 5V, ami szerencsétlen esetben veszélyeztetheti az SSD-t, jobb esetben csak lekapcsol ilyenkor a táp, és nem ébred fel a gép az alvásból...
Ha bármilyen indulási/leállási anomáliát, akadást/instabilitást tapasztalsz tiltsd le a power state-ket s3 alatt, vagy cseréld le a tápot modernebbre, esetleg 1db 3,5"-os hdd-t dugj rá pluszban, amit nem szabad elaltatni soha hogy meglegyen a terhelése a tápnak..
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz zsoltee10 #35140 üzenetére
20K a difi, gondolom nincs most ennyi. A gyorsabb ram szerintem csak pénzkidobás. Ha csak játékra használja a gépet, semmit sem fog hozni neki.
Gondolom asus lapot szeretne.De jó, hogy ezt így megbeszéljük egymással a véleménye nélkül.
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
zsoltee10
addikt
Azért hívtam fel a figyelmet, mert akkor érdemes pár ezrest még költeni K-s procira, meg gyorsabb memóriára. ha meg nem akar tuningolni, akkor meg az érdekelt, hogy mivel tud többet számára a Z170 lap, mint a 20k-val olcsóbb H110-es? M.2 SSD mindenképp kell?
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Alig drágább a gigabyte gtx1060 6GB, nem tudom mennyire ajánlott a konkrét kártya, de érdemes lehet utánanézni
-
Minstrel
senior tag
Sziasztok!
Egy ilyen konfigot építenék és tápegység választásban kérnék kis segítséget.
Sharkoon - QB One
Intel Core i5-6400
MSI H110I Pro
KINGSTON HyperX FURY 240GB
Kingston DDR4-2133 8GBTápegység elég lenne hozzá egy FSP350-60APN vagy FSP350-60HLN(80) ? Ezek vannak itthon, alig használtak és arra gondoltam, hogy amíg nem lesz egy erősebb videokártya addig eldöcögne valamelyikkel.
[ Szerkesztve ]
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
A cél: minél csendesebb működés. Felhasználás: adobe termékek. (Gondolkozom: i7 és 32GB RAM)
Egy ilyen konfigot szeretnék összerakni:
Cooltek VR1
Intel i5-6600
Asus ASUS Z170i-Pro Gaming
Corsai LPX 2x8GB 2133MHz
Samsung SM951 M2 SSD 512GB
Asus STRIX-GTX970-DC2-4GD5
Be Quiet Shadow Wings sw1 120mm 2db (a házban lévőt lecserélve)
Be Quiet Dark Rock 3
Be Quiet Straight Power 10 500W CMSzerintetek ez így megfelelő? Illetve ami fontosabb, a ház szellőzése:
Mit gondoltok arról, ha a felső acéllemezt, kifuratnám (több apró kis lyuk)?! Az alsó ventillátor szívná be a levegőt a felső pedig húzná kifelé a házból...kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
VTom
veterán
válasz Archttila #35120 üzenetére
Ezeknél szerintem jobb a mostanim (Suppressor F1)
Az ncase érdekelne,mert a kompakt mérete ellenére úgy tűnik egész jól szellőzik, a Metis-t ki kell fúrni a tetején, hogy igazán jó legyen.
De ennyit nem ér meg, í]y maradok a mostani kuckómban
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
-
aszamóca
aktív tag
válasz AxBattler #35125 üzenetére
Köszönöm!
Tehát ráhibáztam kereséseim során.
Régen volt az ASUS-nak ilyenje Atom-ra arra emlékszem, és azt hittem mostanság már dömping lesz ilyenekből, csak én nem találom. Ebben a WiFi egység kiválasztásban kérhetném még a segítségedet?Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
aszamóca
aktív tag
válasz shteer #35124 üzenetére
Bocs ez félreérthető volt, mert én alapból nem is gondolkodok játékban, abból a korból már kinőttünk sajnos.
Videofelvételek lejátszására gondoltam.[ Szerkesztve ]
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
aszamóca
aktív tag
Üdv!
Segítséget kérnék. Egy ismerősömnek szeretnék egy kis méretű PC-t összerakni ITX-platformra.
Felhasználási köre, NET böngészés, World dokumentumok, és a max. elvárás, hogy Full HD-ban ne szaggasson. Szerintem egy 128-as Samu SSD-nél nincs is szükség nagyobb tárhelyre, és egy 4(8?)Gb os memóriára.
Olyan integrált procis alaplapot keresek, ami külső DC egytápfeszültség ellátottságú, és integrált WiFi-t is tartalmaz.
Valami ilyemire gondoltam, csak WiFi-vel.[ Szerkesztve ]
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
Archttila
veterán
Szerintem ez a ház nagyon jó választás lehet ha nincs keret NCASE-re.
ECO GAMER, Raijintek Metis házikóban by kisza25
de egy COUGAR QBX-el sem nyúlnál mellé.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
shteer
titán
-
gabriel26
tag
Valaki hasznal innen esetleg fractal define nano s hazat? Most kaptam a levelet, hogy csak karacsony elott kuldik a megrendelt ncase m1-et addig kellene valami kicsi itx haz amiben van hely 2db 120-as Aio radiatornak es egy normal VGA-nak. Ha valakinek lenne mas vagy olcsobb otlete azt szivesen fogadnam mert csak erre a ket honapra neznek hazat.
Koszi -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Nagyon köszönöm a kimerítő válaszokat a bagoly csoportnak!
Ok, szóval olcsó húsnak híg a leve... persze nem is vártam tőle, hogy megváltsa a világot. Ezekre alapozva bevállalom én is, egy darab RED vinyó csak nem fogja szétrázni a belét. HDD rezgéscsillapításos rögzítésére még mindig nincs olyan gyári megoldás ami nagyságrendekkel tovább bírja, mint pár "postás gumi", de nem annyiba kerül, mint egy sokkal jobb ház felára? Persze gumibakra, vagy antisztatikus szivacs csíkokra fektetés működik, de nyugtalanít ha nincs fixen rögzítve. Ki tudja asszony/gyerekek mikor keresnek alatta üveggolyót.
Duracellm..., ne értsd félre, egy állat vagy!
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
törölt tag
válasz Sebaj Fóbiás #35108 üzenetére
Nem egy komoly szerkezet az a ház, a csatolásmentesítés és komolyabb saját tömeg híján nem kell csodálkozni hogy zörgeti, az amúgy kis fej-gyorsulásokat produkáló kis fogyasztású HDD-is.
Egy üresen 5Kg-os 4 lemezes NAS dobozom van, ami 0.8-as vaslemezből készült az örökkévalóságnak...
Ezt darabjaira szedtem és újra össze-szegecseltem, az össze érő éleket előtte kihúztam ragasztóval, a váz és a HDD-cadge pereme közé kétoldalas 3M ragasztót szorítottam és úgy csavaroztam össze, és az alsó-felső sík részét 3mm-es gumi lappal csillaptottam.
Annyira masszív, és nehéz lett, hogy maga a ház nem, de a ~4cm-vastag íróasztal munkafelülete búgásnak indul alatta, a 4db 7200-as HDD lemezforgató motorja elegendő energiát biztosít hozzá.Red-ekkel meg sem mozdult, de nem is voltak túl fürgék 20ms vs. 12ms acces time
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Volt Elite 120-am...
- a gyári venti reflexből kuka;
- porszűrőt is neked kell beszerezned rá, de lehetőleg minél vékonyabb legyen, ugyanis a tervezők ilyesmire nem számítottak...;
- egy második 120-as venti szerelhető a HDD rekesz, és az alaplap közé, az első ventivel megegyező állásban, erősen ajánlom ezt is beszerezni;
- SFX tápot vennék bele;
- 1000 éves, 7200-as Samu HDD-m jól megvolt benne, nem a ház hibája volt, hogy olyan hangosan rezgett;
- a ház talpai elég kemények, cserélném azokat is![ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
Ne rántsd rá a lemezre, használj gumibakokat.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Ahoj!
A házas topikban rinyáltam egy kicsit a Cooler master Elite 120 Advanced és WD Red párosításáról. Nyugtassatok már meg...
-
Seep
senior tag
válasz Archttila #35101 üzenetére
Gow 4 kupon ehhez is van. Sima netezes es film nezes alatt kusban van a kartya. De a 34 fok helyett 48-50 fokos. Asus 970 Strix volt elotte. Witcher 3 alatt meg hangosabban csicsereg mint a venti . remelem ez gyorsan megvaltozik mert akkor visszaviszem. Ja ez silent ventiprofillal es gaming mod. Igy 82 fok. 1539 RPM a ventin. es 1886 ig boostol a GPU clock.
-
Archttila
veterán
válasz Csokilama #35104 üzenetére
The cooling itself really is at the same level it was, you can't really complain about it. A bit trivial of course remains the temperature targets that Nvidia is using. The default setting for the GTX 1070 and 1080 will be, give or take, 80 degrees C, meaning these cards are allowed to run to 80 Degrees C before ramping up the fan RPM to try to keep the product cool at 80 Degrees C. Realistically in game the card will run closer to the 75 Degrees C range. Nvidia feels this is a nice balance in-between performance, power consumption and temperatures. Most of you would however prefer something a little lower. You can obviously change the temperature target of the fan RPM yourself, that will ramp up the noise levels though. But at uo-to 80 degrees C and at that level the noise levels are okay really. In idle you can barely hear the cooling solution and under stress, well you can hear some airflow and that's it.
az a baj, hogy fáradt vagyok így semmi kedvem belemenni, hogy mekkora házam van, min és milyen messze tőlem, szóval hallottam amit hallottam és nekem aki nem elvakult custom FAN tökéletesen megfelel majd ez a kártya.
[ Szerkesztve ]
-
Csokilama
tag
Nagy csodára ne számítsatok ugyanaz, mint az előző REF hűtők, csak marketing megy ezerrel.
"Moving to load noise, as it turns out NVIDIA has tuned the coolers on both cards to operate similarly to their past cards. At the 47dB(A) mark we find GTX 1070FE, GTX 980, GTX 770, GTX 780, our non-reference GTX 970, and finally GTX 1080FE at 47.6dB(A)" - anandtechEnnyi vassal és kispórolt vapor chamberrel nem is csodálkozok.
-
Archttila
veterán
válasz shteer #35102 üzenetére
Tegnap rendeltem igy csak majd valamikor pentek kornyeken tudok rola nyilatkozni.
De mar neztem elobe es nincs vele gond total kusba volt a Rise of the Tomb Raider alatt az meg h 80C pont nem erdekel, baja nem lehet viszont a ho a hazon kivulre kerul ami az en esetemben nem elhanyagolhato.Locutus kolega is nagyon elegedett vele sot elmondasa szerint nem is erdemes hasonlitgatni a korabbi ref. hutokkel... Ha jol remlik ez neki mar a 4.
-
Archttila
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja