- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zed1983
őstag
válasz
viperabácsi #25463 üzenetére
Egy képet az össz. konfigról tudsz készíteni?
-
flashpointer
őstag
válasz
viperabácsi #25492 üzenetére
A kompakt víz úgy tudom hangosabb, nem is a venti miatt hanem egy jellegzetes búgása van az olcsó pumpáknak. Én is nézelődöm mostanában hogy hogyan lehetne megoldani a vga hűtést csendesen mert a cpu-ra felmegy egy bazi hűtés sok itx háznál sem gond, de a vga-t csendben tartani vagy ilyesmi kellene vagy ilyesmi, ami irtó sok helyet foglal, 25mm-es ventikkel 4-5 slot, vagy víz, de ott egy igazán csendes pumpa 40 ezer magában. Csak vga-t hűteni vele meg akkor már pazarlás
-
Mercutio_
félisten
válasz
patomi #25494 üzenetére
Kösz az infót, akkor megy apróra a zelos. Még ki se lett bontva, és akinek számít a design/kinézet annak biztos jó vétel lesz
Hümm, lehet, hogy ismerős
Ez a ház azért lényegesen nagyobb, mint amit viperabá írt, hogy "lapos ház amibe nem rakható nagy léghűtő"
és minél kisebbek annál macerásabb a hangszigetelés, mert azzal a levegőt is bezárod, akkor meg gyorsan megfőnek a cuccok
-
patomi
őstag
válasz
Mercutio_ #25487 üzenetére
Játék alatt a stock hűtővel 52 fokig (1400/perc alatt maradt a fordulat és bizony csendes is) tudtam melegíteni a procit (ugyan az a game) zelosnál 60 fok környékén volt a max. tehát csendes volt mind a kettő.
A gyári hűtőnek nálam 65 fok felett kezd hangja lenni, itt már 2300-2400 körül forog a venti.Valamint van-e 7k körül a piacon hasonlóan kis/alacsony de hatékonyabb cooler 1150-re?
Valszeg nincs, de nem tud annyit mint a gyári tapasztalatom szerint, ez gond.(#25488) viperabácsi Volt kompakt vizem én szerettem. Csendes és hatékony volt, egy hangszigetelt házban. Nyáron a legnagyobb melegben sem ment 55 fok fölé a proci. A CM gyári ventije amit a radihoz adtak, egy kalap kaki volt ezért azt lecseréltem.[link]
Mercutio_ nem ismerős a corsair táp?No, de közben egy AXP-200 lett végül apróról a befutó "új" hűtő.
-
Macka
veterán
Sziasztok!
Csatlakoztam egy MSI Z97I AC GAMING lappal. Volna egy olyan problémám, hogy adott egy 100 gb-s net hozzáférésem. Ha kábellel csatlakoztatom a laptopom, akkor a speedtest.net szertint a letöltésem 100 körül mozog. Ha ugyanerre a kábelre rádugom az asztali gépem, akkor valami gáz van, mert 7 megabit a letöltési sebességem (ha wifi-vel csatolakozom, akkor 18 körül).Szerintetek ez mitől van?
Legfrissebb BIOS, driverek vannak fent, win 8.1-et használok. -
viperabácsi
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #25490 üzenetére
Gyári cooler helyett is tehetsz lapos 120-as ventis coolert, a radi ha a házban van helyet foglal és ugyanúgy bent van a termelt hő ha a házon kívűl akkor meg ott kell neki plusz hely és ha jól tudom annak is van hangja nem csak a ventinek.
Nem próbáltam mert van elég ismerős aki ezt az utat végigjárta és hiszek nekik.
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #25488 üzenetére
Felejtős, semmivel nem csendesebb mint egy normális léghűtés a szakik szerint.
-
Mercutio_
félisten
válasz
patomi #25476 üzenetére
Hm, ha jól értem normál használat esetén egyik se hallható, játék alatt még jó a zelos ahogy a stock is de utóbbi már kihallatszik a házból míg a zelos néma ilyenkor is?
Kérdés, hogy játék alatt a stock hány fokon tartja a rendszert?
Valamint van-e 7k körül a piacon hasonlóan kis/alacsony de hatékonyabb cooler 1150-re?
-
burny
aktív tag
válasz
zed1983 #25484 üzenetére
Ami jó azon nem kell változtatni! sg05-nek voltak hibái (vinyók elhelyezése), változtak a követelmények (odd már nem kell) azok most tökéletesítve lettek.
VGA is 'csak' fél inch-el lett nagyobb, ez pont elég mert nagyon sok 10,5 inch-es nvidia kártya van, ami az sg05-be csak flexeléssel lehetett beletuszkolni.
Ha pedig teljesen friss és innovatív megoldást akarsz akkor nem kell messzire menni: RVZ01 -
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #25480 üzenetére
Ezek a közvetlen érintkezésű hőcsövek szerintem nem igazán jók procira. Véleményem szerint a csövek közötti árkok miatt kisebb felületen érintkezik a hűtő a processzorral, és ez nem tesz jót a hatásfoknak. A hővezető paszta ugyan kitölti az árkokat, de a paszta csak arra van, hogy levegő helyett legyen valami, mert annál éppen valamivel jobban vezeti a hőt. Nekem is volt egy Cooler Master GeminII M4-em, az is közvetlen csöves volt, és elég tré volt. Azóta van helyette egy Scythe Big Shuriken 2 rev. b-m, ami hagyományos kialakítású, és ezerszer jobb. Bár mondjuk nem is teljesen egy kategória a két hűtő, de a különbség mindenképpen szembeötlő.
-
McSzaby
őstag
válasz
McSzaby #25477 üzenetére
Bocs, azt is akartam kérdezni, hogy Ő jó lehet-e.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Van egy ilyenem. Ezen linux futosgál és eddig egész pozitív a tapasztalatom vele kapcsolatban. NAS/HTPC/Home (Media) Server funkciót lát el. Ebben az olvasatban csináltam belőle egy A2DP Audio Receviert, de az usb-s nano bluetooth adapter,amit vettem hozzá egy kicsit kevésnek bizonyult, sajnos ha nagyobb távolságra vagyok az adaptertől, akkor szaggat a zene. Így elkezdtem nézni a legolcsóbb megoldást.
Ahogy láttam van egy mini-pcie csatlakozó a lapon, nekem pedig van egy mini-pcie wifi kártyám, amit a laptopomból vettem ki és cseréltem le egy másikra. Ebben a wifi kártyában van Bluetooth 4.0, ami elvileg jóval komolyabb erőt képvisel, mint az én kicsi jelenlegi adapterem. A probléma az, hogy nincs előre beépítve antenna, antennahely ehhez. Tudtok ajánlani, mondani, mutatni, linkelni olyan low profile-s antennát, antennaszettet, amit rá tudok varázsolni a kis minipcie-s adapterre és a gépházamra, ami low profiles?
-
patomi
őstag
válasz
viperabácsi #25473 üzenetére
A sima nem réz magos hűtőm van gyári, tehát annak jobbnak is kell lennie ennél. Hangja gyakorlatilag a zelosnak nincs, még terhelve sem. Viszont a kis apró ventije sem pörög 1500 felett. Talán egy jobb venti még javíthatna rajta, de akkor már nem éri meg abszolúte foglalkozni vele. Nézegettem Noctua ventit, de többe kerül mint a zelos, ahogy van... NH-L9i-vel sajna nem tudom összehasonlítani.
(#25474) Mercutio_ Ahogy írtam a zelos hangtalan terhelve is, viszont alapjáraton a gyárinak sincs hangja. Ennek 2000 fordulat felett kezd el megjönni a hangja, akkor sem vészes ebben a házban nem zavaró, pedig itt van mellettem. Nem rézmagos, sima lapos alu hűtő kb. egyezik a magassága a zelossal.(ez járt a proci mellé)
(#25475) zed1983 Nem, nem vészes, de azt kell mondanom, hogy nem éri meg. Használtan jobb vétel biztos a Noctua. Tesztek alapján elég szépen teljesít, viszont újonnan majdnem 3x annyi mint a zelos.
-
zed1983
őstag
válasz
viperabácsi #25473 üzenetére
Az engem is érdekelne, most volt egy NH-L9i aprón, de elvitték előlem
A Zelosnak egyébként nem vészes az ára. -
patomi
őstag
Ha valakit érdekel megnéztem mit tud(nálam) a Zelos a gyári hűtőhöz képest(i3 4330). Mivel nem tudtam az új hűtőt felrakni, gyorsan visszapattintottam a gyárit. A Zelossal tegnap, gyárival ma készültek a képek: idle Zelos, Gyári. Terhelve (IGP is): Zelos, Gyári. A Zelos terhelés alatt 8. percre throttlingba futott. A gyári viszont 10 fokkal hűvösebben tartotta a procit, és a környezetét is érezhetően jobban felmelegítette. Nyilván nem egy szellőzési bajnok a kis házam.
A két teszt között semmit nem állítottam a gépen. Sőt, még új pasztát sem kentem a gyári alá, csak amit a Zelos ott hagyott(MX4) volt alatta.Ezzel nem azt akarom mondani,hogy a kis zelos rossz lenne, de nem biztos, hogy megéri 5+K.-t elkölteni rá, főképp ha jobban kihasználjuk a proci teljesítményét. Egyébként játék alatt helyt állt, nem melegedett 60 fok fölé(IGP-vel).
-
kisza25
félisten
válasz
viperabácsi #25468 üzenetére
sajnos már én is jártam így, hogy a dobozon írt felfogatók fele hiányzott, szerencsémre pont az megvolt ami nekem kellett, így csak bosszankodtam, de tudtam használni
-
patomi
őstag
válasz
viperabácsi #25468 üzenetére
Igen pontosan,, sajnos. Pedig már atomjaira szedtem a gépet, hogy jól hozzá férjek.
-
burny
aktív tag
Navégremár:
Silverstone sg13Mint a sugo05, csak flexelés nélkül lehet beleépíteni atx tápot, 10,5 inch-es vga-t és vízhűtést. Ára nagyon olcsó lesz, jól emlékszek 30-40 usd, és jövőre (
) jön.
-
HookR
addikt
válasz
zed1983 #25451 üzenetére
Hogy ránézésre melyik bizalomgerjesztőbb, azt nem tudom megítélni. Ellenben akad néhány észrevételem:
- A Z2-ATX-200 mellett szól az alacsonyabb ár és a 12V-on 10A-es terhelhetőség (Itt rögtön megemlítendő a hivatalos megerősítése annak, ami eddig is sejthető volt: "No over-load protection on +12V rail because the +12V rail is connected directly to the power source input.").
- A PicoPSU-160-XT mellett szól, hogy a bemeneti kábele P4-es Mini-Fit Junior csatlakozóban végződik.(#25455) zed1983: "illetve a Z2 atx és a Z3 atx között mi a különbség?"
A legfontosabb különbség, hogy a Z3-as a 12V helyett 16-24V bemeneti feszültségre van felkészítve. -
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #25454 üzenetére
Itt a gép ami megy róla.
A hozzászólás elött pár nappal lett összerakva, és a különbség annyi a kettő között , hogy az enyém 16-19v -os adapterrel üzemeltethető.Nekem egy 19 v 60 wattos hp kocka hajtja egyenlőre. -
Patice
nagyúr
-
Pista0001
addikt
válasz
Patice #25458 üzenetére
Az én igényem nem csak a házon bukik, alaplap sem nagyon van hozzá. Legalább 7 sata kellene, RAID támogatással lehetőleg, integrált kis fogyasztású procival, normál DIMM slotokkal. Ház fronton meg 4 hot swap rekesz kapcsolóval, 2 belső 3,5-es hely meg 1 2,5-es. Ez az ilyen nincs kategória. Illetve alaplap létezik, 300+ eurós áron.
-
Patice
nagyúr
válasz
radi8tor #25459 üzenetére
Jelenleg 4, de még épp folyamatban az átköltözés a gyári NAS-ból. Terv szerint 3x3 TB RAID5 + 2-2 TB szimpla kötetként. Így lesz benne 5 HDD + 1 SSD a rendszernek.
Szoftver: Debian + rárakva Open Media Vault (meg majd még ki tudja mi).
Gyári NAS-t megtartom backupnak, ami lehet majd költözni fog a szüleimhez 230 km-rel arrébb.
A NAS pedig ezt a HTPC-t fogja etetni anyaggal.
-
zed1983
őstag
válasz
viperabácsi #25454 üzenetére
Mit hajtasz róla? És külső táppal?
Mióta van meg neked?illetve a Z2 atx és a Z3 atx között mi a különbség?
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Most már csak a tápegység hiányzik a konfigból!
z2-atx-200 vagy pico psu 160xt???
Melyik a bizalomgerjesztőbb?
Dell DA-2 vel párosban fognak üzemelni
-
DarkByte
addikt
Köszönöm!
Nem most lesz még aktuális de már gyűjtögetem a lehetőségeket
-
HookR
addikt
válasz
DarkByte #25446 üzenetére
A gyárilag kielégítő teljesítményt nyújtó pico- és paneltápos megoldások sajnos mind a mai napig a már eleve rétegigényt képviselő Mini-ITX témakörön belül is amolyan mostoha területnek számítanak. Nem jellemző, hogy akár több 3.5"-es HDD-t fogadó NAS házikót építsenek köréjük. Az általad linkelt Chenbro ház a ritka üdítő kivételek egyike (és nem, most hirtelen nem tudnék másikat mondani).
Ha nem riadsz vissza a barkácsolástól, azaz a pico/paneltáp és a 3.5"-es HDD-k (ATX és SFX tápok helyén történő) rögzítésének kialakításától, akkor máris reménytelibb a helyzet. Jó lehet például:
- 2db esetén a Silverstone ML05 és ML06
- 3db esetén a Chieftec BT-02 és BT-04
- 4-6db* esetén a Cooler Master Elite 110 és Cooltek V6. Ezek mellett szól továbbá, hogy a 4-6db HDD-t egymás mellett könnyen át lehet szellőztetni 1db 120/140mm-es ventivel, pláne, ha a ház elől és hátul is perforált.Vagy ha nagyon nem akarsz barkácsolni és nem gond, ha nagyobb térfogatú, mint ami feltétlen kellene, akkor a Fractal Design Node 304-et érdemes szemügyre venni.
* esetleg kis kreativitással még több
-
DarkByte
addikt
Megpróbálkozom ismét, múltkor eléggé letojt mindenki
Tudtok nekem ajánlani még olyan NAS-nak való ITX házat, amelybe több 3,5"-os vinyó belerakható és paneltáppal elhajtható?
Én eddig ezt találtam:[Chenbro ES34069]
A kép nem pont ezé a verzióé, amit linkelek azon hátul nincs AC aljzat: [link] -
vlevi
nagyúr
válasz
Mercutio_ #25441 üzenetére
Sharkoon CA-I / CA-M Mini-ITX / mATX Aluminium PC cases [en]
213x225x259 (mély, szél, mag) a CA-I, ezzel szemben 270x225x285 a CA-M mérete.
Vagyis 6 centivel mélyebb (ennyivel nagyobb VGA fér bele), és 2,5 centivel magasabb, ez plusz 2 slotot jelent hátul.
-
Mercutio_
félisten
mITX "fenyőfa"
-
patomi
őstag
Köszi ez megnyugtató, rákerestem közben a procihűtős topikban is. Nyilván a 100-as gyengébb mint a te 200-ad, de a jelenleginél biztos jobb lesz.
Igen a slim ventitől, főleg a gyári adatok miatt kicsit tartok, de remélem nem lesz vele gond. Már meg is rendeltem a 100-ast.(AXP-100 Muscle)
-
Ispy
nagyúr
válasz
patomi #25432 üzenetére
A noctua jól elvolt, amíg csak a procit kellett hűtenie, de mivel passzív VGA-t vettem, ezért kell nagyobb légáramlat a házba, amit a noctua még 2000 rpm-mel sem tudott (terhelés alatt 75-80 C volt a VGA). A thermalrighttal üresben 35C a proci és a VGA is, terhelés alatt a VGA 60-65C, a proci nem nagyon megy 50 fölé, egyik mag sem (a rendszer 40 alatt van).
Viszont az AXP ventije slim kivitel, ezért van valami furcsa extra bugás amit kiad, ezért cseréltem le TY-141-re. Most a ház és a proci hűtő is 600 rpm-mel megy, így nagyon halk (TY-141-re 17 dBA-t írnak a legkisebb fordulatra).
-
vlevi
nagyúr
válasz
csiben1 #25433 üzenetére
Nagyjából elég. Filmezéshez szinte biztos, mert nem nagyon terheli a gépet a filmezés.
Igazából ennek a brixnek az áram sem nagyon rossz, ha azt nézem, mennyibe kerül ez Asrock Q1900DC-ITX (29-30 környéke), ahhoz még kellene egy ház, akkor már ott vagy, mint a Brixnél.Itt egy teszt róla : Gigabyte Brix GB-BXBT-2807 Fanless Mini PC Review - XBMC, Gaming, Windows 8
Nem pontosan ez a gép, hanem a Intel® Celeron® Processor N2807-al szerelt változata, ami csak két magos.
J1900: [link]
N2807 [link] -
csiben1
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik és hogy van topikja, de oda már fél éve nem írt senki, ezért titeket kérdezlek.
Egy ILYEN gép, mennyire tudna kielégíteni egy egyszerű netezős, filmnézős, pókerezős igényeket? Mondjuk a következő 2-3 évben? Ez az Intel Celeron J1900 2.00GHz mire elég? Egy 120Gb-os ssd lenne hozzá, illetve 4-8Gb memória (ebből mennyit illene hozzá rakni?
Előre is köszi a segítséget
-
patomi
őstag
Jól néz ki. Mennyivel jobb a thermalright hűtő, mint a kis noctua? Hang és teljesítmény szempontjából.
Nekem i3 4330-on egy kis Zelos van most és szellős is a környezete, de nem valami hatékony(ellenben csendes). Most terhelés nélkül 34 fok a CPU (40 fok a mag), terhelve felmegy 81-83 fokra (mag 91-92 fok), IGP nincs is terhelve. (Aidával mindezt)Szóval azért kérdezem mert az AXP-100 Muscle,AXP-100R a kinézett a cserére. Viszont ez: Noise Level: 22~30 dBA nem ígérkezik túl csendesnek.
-
Ispy
nagyúr
Befejeztem az itx projektet, most már összekötöztem a kábeleket is, többet szét nem szedem
Megjött az usb3 low profile hosszabbító és sikerült bepasszírozni egy TY-141-et is, és még marad fél mm hely
-
XmoD
senior tag
Uraim. Kulhonbol van valami ajanlott jo minosegu pico psu ? 120w-ig
-
Z406
tag
Hát, lehet, hogy az lesz. Csak sok-sok mindent kell próbára keríteni, de mondjuk ha úgy lesz, lehet, hogy leadom így is, aztán meglátjuk. Vagy kerítek egy ilyen lapot és abba kipróbálom a dolgokat. A drivert meg cserélem, hátha! Bár, a régebbi lapomon is ilyen hangkártya volt, ugyan ezzel a driverrel és ott nem csinálta. Sebaj, egy próbát megér!
Köszönöm a segítséget! -
Enton
addikt
Esetleg egy egész kiegészítő csere a lapon. Ha úgy is csinálja csak akkor vinni gariba, hisz úgyis jóidőt eltöltenek vele, hogy kiderítsék a hibát.
Mondjuk a hangprobléma annyira nem elfelejthető, tehát arra jó lenne megoldás.
Esetleg régebbi driver mintsem legújjabb. Nem mindig a legfrissebb a legtutibb mindenhez. -
Z406
tag
Minden új, igen. Átnéztem mindent, bios-t is visszaállítottam alapra, de úgy is csinálja, ha beállítom, akkor is. A hang nem mindig akad és általában kikapcsol, de néha megáll a "Leállítás" résznél és ott is marad. Windows 7-nél is csinálja, 8.1-nél is. Kissé kezd idegesítő lenni és főleg úgy, hogy mikor leadom, tuti, hogy nem fogja csinálni és visszakapom úgy, hogy a "jelzett hibákat nem tapasztaltuk".
-
Enton
addikt
Hát ilyen szoktak jönni még a nem kompatibilis egymással valami, de ezesetben kizárható, hisz csak a lap csinálja.
Esetleg a hangnak lehet a táp is ludas. De ha az is új akkor passz.
Windows,ban és bios-ban a beállítások gondolom már átnézve, egyszer volt régen egy ilyen gép a közelemben de az állandóan nem állt le meg hasonlók. -
Z406
tag
Sziasztok!
Először is kellemes ünnepeket Nektek!
Ha az esti falatok és filmek mellett maradt még némi erőtök, kérnék egy kis segítséget, hátha Valakinek van ötlete.
Szóval van egy Gigabyte H81N-D2H lapom. Olyan problémám van, hogy nem mindig áll le/indul újra a Windows (8.1), nem mindig megy az USB és néha pattog a hang. Elég érdekes hibák, de nekem valahogy a lap lett gyanús. A memóriákat teszteltem, nincs bajuk, a processzor nem vacakol terhelés alatt sem (i3 - 4330). Bios a legfrissebb. Garanciális még, csak így, hogy nem mindig csinálja ezeket, nehéz lesz gariztatni szerintem. A gépben minden új amúgy.
Köszönöm a válaszokat, ha más nem, akkor majd visszaviszem, aztán hátha...
Még egyszer kellemes ünnepeket és jó pihenést Mindenkinek!
-
Dr. Akula
félisten
Sőt, már a jobb prevgenek is tudtak annyit, pl. Intel X25-M, pedig csak 300/70 olvasás/írást tudott. De az M2 lényege az lenne hogy full PCIE sebességgel kommunikál, 1800 MB/s-t meg már az OCZ RevoDrive is tudott, és az asszem csak PCIE 2.0, azóta meg van 3.0 is.
// Ugyanitt a Z-Drive 4500 már 2900 MB/s-nél tart.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Dr. Akula #25421 üzenetére
"1500 MB/s"
Az szép
Szerencsére az SSD-k a véletlen elérésben is marhagyorsak, százszorosan gyorsabbak egy átlag HDD-nél, és így már nem nagyon érezhető a különbség. Tapasztaltam, hogy ugyanazt a Samu830-at a régi gépemben (core2duo, sata2, ... ) saccperkábé ugyanannyi idő alatt bootolt be a win7, mint az új, i5-os konfigon. -
MSI Z97I GAMING ACK
A legfontosabb újítás, hogy lesz rajta M.2-es slot - az ilyen megoldások, beleértve az mSATA-t is, eddig hiányoztak az MSI mITX-lapjairól.(#25418) flashpointer
Értem. A potik elvileg passzolhatnak oda, csak nem tudom, hogyan fogatod oda, meg kellene valami panel is, mivel nem fog tökéletesen passzolni, és gondolom valamivel ki kell tölteni a rést. -
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #25417 üzenetére
Igen a slim helyére elvileg bemennek a potméterek,ha meg valami nem lenne jó vagy bénán néz ki akkor csak simán beleteszem a gépbe és nem piszkálom.
CPU fölé biztosan nem kerül hdd mert szeretnék bele tenni egy magasabbat. A rendszer ssd az előlap és a ház közé megy, a 2,5 hdd-nek meg majd nézek valami helyet.
Nekem ugyan LP kártyám van és a belepróbálás után kiderült hogy a 25mm-es vastagágú venti _pont_ elfér mellette, viszont biztos van olyan kártya ami mellé már nem megy bele. Teljes vagy LP magasság nem kellene befolyásolja a ventiválasztást, csak a slotszélesség vagy méginkább a hűtőborda magassága.
Sajnos nem találtam olyan utólag felszerelhető vga hűtőt ami nagyobb a gyárinál és beférne, így lehet probléma lesz hogy hiába 120-as venti nyomja rá a levegőt, a fele mellette megy tovább és semmit nem csinál. Valószínűleg egyszerűbb eladni és venni egy teljes magasságút.
No de meg lettek rendelve a ventik és a vezérlő, úgyhogy már csak várni kell -
válasz
flashpointer #25414 üzenetére
Azt hova akarod tenni? A slim ODD helyére?
HDD-t nem fogsz belerakni a proci fölé/mellé?
Teljes magas VGA fölé hogyan raksz 120mm-es ventit? Scythe Slipstream Slim esetleg? -
sziszi112
csendes tag
sziasztok egy gyors kérdésem lenne adott egy asrock Q1900DC-ITX alaplap neki kellene egy töltőt vennem ezek a paraméterek jók 19v 3.95A DC 5.5 × 2.5 75W a 3.95 ben nem vagyok biztos ?????
-
Mercutio_
félisten
válasz
Archttila #25409 üzenetére
Nevezzük inkább normálnak, azt csak a batárnagy "gamer" hűtőbordákra szakosodott corsair-nál hívják LP-nek, a valódi LP itt kezdődik
-
sysrq
őstag
válasz
Polllen #25408 üzenetére
Hűtőborda nélkül valószínűleg bármi, ha már van valami a RAM-on akkor ennek a tesztnek a végafelé van pár kép.
-
Polllen
félisten
Nem tudja valaki, hogy egy Scythe Big Shuriken 2 rev. B mellett / alatt milyen magas RAM fér el?
-
kisza25
félisten
válasz
flashpointer #25399 üzenetére
frankó, pedig csak az miatt nem vettem, mert a 250W az nekem kevés lenne, a 350W az viszont pont jó lenne
lőhetnél pár belső képet idja már megvan -
TomiLi
addikt
Köszi Uraim!
Igen a Macho az combosabbnak néz ki!
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy egy MSI Z97I Gaming lapra rá lehet tenni a vga-ra merőlegesen egy Thermalright Spirit 90M? Vagy jobban járnék egy AXP100/200-zal? Az biztosabb megoldás (itt inkább attól félek, hogy a memóriáktól nem fér el....
Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest