- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
Fogyasztás is szerepet játszhat...és mert általában aki ITX-et épít, annak számít a hely, a házak többségébe viszont nem építhető 1-2db HDD-nél több.
Nekem is gond volt ez a NAS építésnél, mert a 4fiókos CFI házba akartam olyan lapot ami kezel 4db SATA drive-ot. De kétségtelen, hogy ITX építésnél ez ritka igény, általában bőven elég a 2db port, főleg, ha mSATA hely is van a lapon. -
kisza25
félisten
de ez nem a mini-itx hibája, az a kártya egy nagyobb házban is forró és hangos lenne,
tapasztalatom az, hogy mini ITX sokszor jobb hőfokokat tud, mert sokkal kisebb térfogatot kell átszellőztetni és, ha közvetlen szellőzőkön át kapják a levegőt az alkatrészek, nem pedig a ház belsejéből, mint egy normál ATX házban, még jobbak is a hőfokok -
törölt tag
Hosszabb st-by és egy két órás terhelés után tapogasd át kézzel a paneltápot ha nem süt sehol akkor bírni fogja a kiképzést.
Advanced: Ha van hozzá műszered mérd meg a kondik ESR-jét és jegyezd fel bejáratás után. Majd egy hónap használat után újra ismételd meg és hasonlítsd össze a kettőt. -
Goose-T
veterán
Csak ne terheld soha 100%-ra huzamosabb ideig. Nyilván ritka az olyan eset, hogy órákig 100%-on menjen a proci, és az említett paneltáp csúcsterhelése is 4,5A (54W), tehát gyakorlatilag valóban simán használhatja az ember probléma nélkül évekig. Viszont egyszer hagyod ott a gépet fél napra, beragad valami processz a háttérben (víruskereső, bugos torrent kliens, rosszul megírt weboldal a nyitva hagyott böngészőben), és pukkan is el. Ezért szoktak a mérnökök fölélőni valamennyivel a tervezésnél, ha valóban az élettartam a lényeg.
-
McSzaby
őstag
Mérlegeltem, lementem a helyi szatócshoz. Volt a Shteer féle 7A-s tégla is, illetve Duracellm féle 10A-s táp is. 1000-1500 forintokban volt a különbség, szóval Duracellm, megrendeltem azt/vagyis olyat, amit te ajánlottál. Ez a biztos évekre. Márpedig ezt a NAS-t, most legalább 4 évre terveztem. Erőben, fogyasztásban is.
-
Aethel
aktív tag
Köszönöm!
Van valakinek tapasztalata ezzel a processzorral melegedést tekintve?
J1800-ról van szó.
0-24 órás üzemre venném, egy utorrent kliens futna rajta, plusz esténként kizárólag netezésre. Van egy combosabb asztalim, de annyira feleslegesnek érzem beröccenteni arra a 2-3 óra pötyörészésre.Szűkösebb házba elegendő lehet egy 12 centis venti? Vagy azért ennél komolyabban vegyem a hűtését ha non-stop üzemben akarom tartani?
-
A Gázos
csendes tag
Nyilván lemondok az IDE csatolású merevlemezeimről. A ház méretét még nem döntöttem el. De hajlanék valami passzív paneltápos megoldás felé, ha már csendet szeretnék. A mostani nagy gépem sem eszeveszett hangos, van rajta hőcsöves hűtő, meg 12 cm-es házhűtő (bár az elvileg bele sem fér
) De már nem látom értelmét ekkora gépnek. Viszont egy dvd író olvasó az kéne.
Speed(R) Az Intel-Haswell cerka 53 W fogyasztású. Elmegy az passzívan? Azt írtad az egész összejönne 50 Watt-ból.
Köszi mindenkinek.
Utoljára 3 éve ástam kicsit bele magam a témába. Öregszem na..
-
Goose-T
veterán
Sőt, Kabini topik is van.
-
PeterPH
senior tag
J1800 fogyasztás
A linkelt tesztben az alsó grafikon a "load delta", tehát az idle és terhelt állapot közötti különbség, nem pedig a pillanatnyi fogyasztás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest