Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz Patice #30537 üzenetére

    Helyzetjelentés, válaszolva magamnak, hogy az előzményeket is vissza lehessen könnyen követni az érdeklődőknek.

    Mivel a passzív üzem még nyitott házzal is necces lett volna, ezért maradtam az akítv hűtés mellett.

    Közben a passzív üzem próbája miatt a Core i3 4330-at alulfeszeltem 0,95 V-ra (lejjebb még nem mentem, eddig stabilnak tűnik) + 3,5 GHz-ről 2,5 GHz-re csökkentettem a frekit. 2 mag maradt aktív, + Hyper Threading is, bár lehet ezt is kilőhetném. IGP feszhez és frekihez nem nyúltam, azok maradtak alapon. A 8 GB Kingston RAM gyári IMP profillal 1600 MHz-en megy.

    Először rátettem a Kozuti hűtőjét a bordák tetejére:

    Még mindig nyitott házzal használva egész jó volt, hűvösen és csendesen tudta tartani a konfigot. (A levegőt lefelé tolta.)

    Később rátettem egy nagyobb Scythe ventit. Ezzel még éppen a helyére tudtam csavarozni a ház tetejét, de már feszült. (Kozuti ventije 10 mm, ez utóbbi 12 mm magas.) Másfelől meg olyan közel volt a nagy venti a pár felső szellőző nyíláshoz, hogy nem tudta elég hatékonyan (bár csendben) kifelé (felfelé) tolni a levegőt.

    Maradt tehát az utolsó lehetőség: Kozuti gyári ventije vissza az eredeti helyére, az eredeti állásban, azaz a levegőt felülről szívja, a bordákon át és közvetlenül fújja a proci feletti részt és teríti szét a lapon is a levegőt, így minden kap egy kis szellőzést és a házból két oldalt tud távozni a meleg levegő.

    Egy kis próba után a proci 35-40 fok között mozgott (szoba: 21 fokos), prociventi 1200 és 1700 között (körül) pörgött HW Info szerint, ami így, már zárt házban csak pár centiről hallható, pláne, ha mellette megy a hangcucc. :D

    Fogyasztást még nem mértem, de tervben van ez is. Most még reszelem a szoftvert egy 64 GB-os Samu 830-as SSD-n. Most Win 8.1 + Kodi 14.0 van rajta + Kodi Launcher + Foobar2000 (+ CAD optimalizáció) és egy infrás MCE távval piszkálom. Épp egy audiophile Linux disztrót (Voyage MPD) akarok mellé rakni zenéhez, referenciának, valamint Audiophile Linuxot is akarok rá hegeszteni, mert ezzel talán egy rendszerben lenne a mozi és a zene (Kodi asszem telepíthető az AP Linuxra).

    Csak most épp nem akar valamiért indulni UEFI miatt a Voyage telepítő penről. :))

    Szerk.:

    A Giga Phoenix lap LED-es világítása vicces. Induláskor látszik, ahogy bekapcsol egy kicsit és a ház alsó + oldalsó szellőzőin. Aztán lekapcs, mert UEFI-ben letiltottam.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák