Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • role_of_72

    tag

    válasz #40935168 #67692 üzenetére

    Ohh, akkor valamennyire megnyugodtam. :) Igen, az élesség a kövekre ment, úgyis ott/mögötte van minden aminek élesnek kellene lennie.

    Egyébként azért lett így kinyitva az obi, mert stabit nem akartam használni (a "shutter shock" sajnos létező probléma, küzdök vele rendesen), meg a fényt is kicsit össze-vissza mérte a gép... manuállal meg úgy voltam hogy nyaraláskor dolgozzon az automatika is kicsit, én hadd pihenjek :P

    A gépről/képminőségről kicsit:
    Úgy vettem észre az élességgel alapvetően nincs baj, kicsit nekem zajos az alap iso200, de meg lehet szűrni + maszkolni..
    A tónusokkal nincs baj (meg amúgy is Canonosként muszáj vagyok pontosan kiexponálni minden képet, szóval megszoktam ;] ), de az olvasottakkal ellentétben én nem látom a nagy dinamika tartományt a Sony érzékelőből.. lehet aps-c esetén megvan, de az eddigi tapasztalataim alapján ez a 450D szintjét hozza, nem többet.
    Amit még szokni kell, hogy alapból ne F8-9-re állítsam az obit mint Canonnál, hanem mondjuk F6.3-7.1. Viszont ha szép napcsillagot szeretnék az ~F16 ahol már azért taknyol rendesen a diffrakció miatt.

    A kis méret + a kitobik "játék" mérete bejövős, de ezzel is vigyázni kell: a kép készülte után este pl. megjelent a kertben egy róka, felkapta az egész m43 cuccom táskával együtt és el akart vele szaladni! (nem vicc) :DD Tehát csak óvatosan! :))

    [ Szerkesztve ]

    http://thebudapestproject.wordpress.com

Új hozzászólás Aktív témák