Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Novics

senior tag

Hümm-hümm-hümm...jobb híján itt az irodában próbálgatom most az e-m10-et, és először azt hittem, hogy a "félhomály" - természetes fény - miatt hosszúak a záridők, de iszonyat jó a stabi. Gyanús volt, hogy ennyire nem lehet jó, plusz iso 6400-en nem kéne ilyen hosszan exponálnia. Szép lassan elkezdtem exponálás közben fordulni, és arra jutottam, hogy kicsit "BB Q5-ös" a dolog. Olyan, amikor a telefonom keresi a fókuszt. Azon ha lenyomom az expot, extrém esetben másodpercekbe telik mire exponál is. Itt is hasonló történik. Amúgy gyorsan talál fókuszt, ha lenyomom az expo gombot, akkor szépen elsötétül, és mondjuk egy sec múlva lövi el a képet. Mi a fenét állítottam el?! :D Manuális fókusznál ugyanez. Amikor kint próbálgattam még a hétvégén, akkor nem volt ilyen. :F
    Meg van egy kis folyamatos zúgó hang... oké közben kipróbáltam, és beigazolódott a gyanúm, hogy a képstabi az. :))
    A fogását még szoknom/gyakorolnom kell, mert a jobb gyűrűujjamat vágja a gép alsó éle.
    Az EVF egészen megszokható, a Super Control Panel pedig igazán szuper! :K Pentaxnál az nagyon zavart, hogy a fénymérés módosításához be kellett másznom a menübe. Gyorsan elérhető volt, mindjárt az első oldalon, de akkor is. Itt meg csak böködnöm kell. :D
    A nyakpánt rögzítése viszont pont rossz helyen van. :((( Meg ez a 14-42 II R sem lopta be magát a szívembe, ha marad a rendszer, akkor cserélve lesz.

Új hozzászólás Aktív témák