Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Androidos tablet topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Szeghalom környékéről valaki esetleg? Kinéztem egy autót, de nem tudok ott megbízható szerelőt, akivel át lehetne nézetni, ha úgy van.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rbalint88 #68975 üzenetére
A tolvajok mekkája (lsd a speckó BMW felni esetet) szóval azért nem erőltetem annyira a dolgot.
mod:
Jorus: Bögrével meg Saint-el is voltam már 1-1 estin de nem volt barátságos senki egyik alkalommal sem. Mondjuk ez lehet családiasabb lenne... Ha éppen kimenőn leszek akkor kinézek.
Viszont a klubos arcok akikkel a vezetési tréningen voltam azok nagyon jó fejek voltak. Sőt még Bögrével is pedig ő offtopic autóval volt (IS250).
-
brumi1024
veterán
válasz
Integrale #68974 üzenetére
Tudom, csak eddig nem volt 8 milliós konfig, és ennyiért a Merci, és az A4 4 hengert ad.
(#68976) Tsebacsi: Az a kavarodás egy ideje megvan már. Másfél éve kb átnevezték a 16i-ket 18i-re, és a 136 lovas 4 hengeres 1.6 turbót leváltották erre a szintén 136 lovas, három hengeres 1.5 turbóra.
-
pit stop
addikt
válasz
Tsebacsi #68956 üzenetére
Autóbérlési feltételek normálisak, teli tank - korlátlan kilométer - külön biztosítás önrészre. De mosásra nem gondoltam, jó hogy mondod. 1 hétig lesz nálunk, akkor már lehet hogy kell.
Hozzászokás gyorsan kell hogy menjen, mert rögtön Barcelonán vágunk át, de majd csak megoldjuk
Köszönöm kommenteket -
brumi1024
veterán
Késve bár, de törve nem: a Merci, majd az Audi után a BMW is tart egy "8 milliós" szedánt. Már ha valaki szereti a háromhengeres hosszmotort.
-
Qru
MODERÁTOR
15. Parkolóparádé: Május 13 (FB event)
-
Jaffa75
őstag
válasz
bbubby00 #68959 üzenetére
vagy akár Alicante előtt a 4 (!!!) sávos körforgalom... na ott megállt egy pillanatra az ütő, hiszen nálunk még kétsávos is alig volt (2003). Amúgy tempósan tolják, de messze nem annyira parasztok mint a pesti sofőrök. Gyalogosátkelőhelynél előzékenyek, figyelj arra, hogy akkor is megállnak sokszor, ha a gyalogos le sem lépett (nálunk ugye még akkor sem biztos hogy lassít ha már az úttesten van a gyalogos
)...
Mod:
(#68957) zolynet: ezt hívják preventív intézkedésnek... nálunk sosem lesz ilyen
itthon a lényeg a büntin van, illetve az empatikus készség is nagy hiánycikk!
-
bbubby00
őstag
válasz
pit stop #68955 üzenetére
Spanyol közlekedés: Tavaly nyáron voltunk Marbella-Estepona környékén.
Kocsit, mi a szállásadónktól béreltünk, így sok tanácsot abban nem tudok adni.
Sebességkorlátok kisebbek mint nálunk, viszont érdemes betartani, ettől függetlenül dugóban nem ültünk a 2hét alatt. Kicsit balkáninak nevezném. Olyan mint egy budapesti összevisszaság. Indexet senki nem használ, 2sávos körforgalmat felejtsd el, mert az inkább 1. Viszont nem türelmetlenek mint itthon mindenki.
Dinamikusan fel kell venni a stílusukat, 2-3 nap vezetés után teljesen kiismerhetőek a dolgok. -
TheProb
veterán
Jelentem szó nélkül átvették az olajat és a szűrőt is a listán nem szereplő Mol kúton.
+Azt is olvastam a honlapjukon, hogy elvileg ingyen adnak zsákot is, amibe pl az olajos rongyot, papírokat, stb. lehet rakni. -
zolynet
veterán
Ez így ebben a formában nagyon rendben van: respect
-
válasz
pit stop #68955 üzenetére
Én amit gyalog láttam Barcelonában 5 éve kb., hogy motorosból irdatlan mennyiség van. Az utcák poénosan lecsapott sarkosak, de a belváros szűkös, olyan mint itthon. Sok a taxi is, fekete-sárga színük van. Vezetési morál szerintem délies, de talán nem annyira elborult, mint az olaszok
Autóbérléshez nem sok, minden költség legyen tisztázva, az is hogy veszed át illetve hogy adod le az autót (teletank, mosás, etc), átvétel előtt nézd körbe, ne legyen rajta sérülés, vagy ha van, azonnal vetesd jegyzőkönyvbe! Óvatosan vezess, ügyelj a sok motorosra!
-
pit stop
addikt
Spanyol közlekedési kultúráról van valakinek személyes tapasztalata?
E mellett esetleg kocsibérléshez esetleg valami jótanács? -
j.bravo
addikt
válasz
j.bravo #67871 üzenetére
Hátha érint/érdekel valakit mert nem fiatal autóval menne valamerre:
külön assistance-ot nem találtam, de:
- Allianzos ember említett határozott idejű casco-t (ennek részleteit nem nyomoztam)
- a netrisken van a Netrisk Angyal Plusz Prémium, ami kb a sárga angyal szolgáltatás plusz pár dolog, Európa területére (a Standard csak Magyarországra), amit sajnos csak egész évre lehet, de alig több mint havi egy ezres. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #68948 üzenetére
Sztem nem kell de azon az 1 mailen nem múlik, mondd fel azt is az a tuti.
Jaffa75: Nekem is ok a most csütörtök.
-
BigBlackDog
veterán
"Azt tudod, hogy a csaót is már csak fordulónapra tudod felmondani mint a kgfb-t?"
Őőő, kérnék egy kis segítséget!
Eddig Allianznál volt kötelező + kiegészítő "Bázis Casco". Ezt felmondtam, megjött már a nyugtázás is. Új kötelező is megvan. Jól sejtem, hogy a "Bázis Casco" nevű kiegészítő biztosítást nem kell külön felmondani ilyenkor?
-
pit stop
addikt
válasz
BigBlackDog #68945 üzenetére
Azt mi se értettük hogy jön ki a matek, de örüljünk amíg vannak (és fizetnek)
Ha szemle miatt nem hívnak egy héten belül, telefonon zargathatod őket - utólag nekem ezt mondták még.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Magnum_ #68939 üzenetére
Terveztünk egy nyaralójáratot mi is de végül elvetettük az időjárás miatt.
bbubby00: Bográcsolás mehet. Csak ki fő, mit és hol? Ha kell utalok előre is rá gempát.
Időpontilag nekem a szombat lenne jó illetve ahogy nézem amúgy is vasárnapra szaridőt mondanak...
Jorus: Végülis nem megyek, amúgy is kinézik onnan aki nem STi vel megy vagy WRX-el.
BBD: Uniqa-nál voltam velük nem volt gond de MKB-val nem volt dolgom. Azt tudod, hogy a csaót is már csak fordulónapra tudod felmondani mint a kgfb-t?
rbalint88:
-
BigBlackDog
veterán
válasz
pit stop #68944 üzenetére
Elképzelhető, csak akkor még ráértem gondolkozni.
Na jó, akkor szerintem nem fogok sokat kérődzni ezen a témán.
Mondjuk nem értem, hogy ők miért ilyen olcsók (40-60e Huf/év), mikor a postánál is 100e Huf/év, a többinél meg 150-200e Huf/év vagy felette. De ezt nem fogom most megfejteni asszem.
-
pit stop
addikt
válasz
BigBlackDog #68942 üzenetére
Azt hiszem te kérdezted, amikor egyszer írtam MKB Casco-ra, de nem biztos ezért leírom megint
UFO Civicet ellopták barátomtól, korrektül kifizette biztosító.Én a szemlénél jártam úgy velük, hogy elfelejtettek jönni, aztán küldték, hogy nem kötnek velem biztosítást. Tisztáztuk, hogy alvállalkozónak nem volt kedve kijönni, újra be kellett adni papírokat, de utána minden rendben ment.
-
rbalint88
addikt
válasz
BigBlackDog #68942 üzenetére
Szombat regge befoglaljuk a Husztit? mivel Saint nem lesz ott, en leszek vakok kozott a felszemu
-
BigBlackDog
veterán
Részemről mehet a hétvége is. Igazából, ha nincs semmi hirtelen jött égomlás, akkor nekem kb. mindegy az időpont.
Casco biztosítással kapcsolatban van valami ötlet tanács? Gondolkozok, hogy (újra) kéne kötnöm, régi már nem nagyon aktuális. Csak nem tudom, hogy mire és milyen biztosítónal érdemes (pl. üvegkárra mennyire szokott hajlandóság lenni, ha fizetnie kéne a biztosítónak)? Legolcsóbb MKB lenne 40-60e Huf / év összegre jön ki netrisk szerint. Valakinek van tapasztalat velük casco téren?
-
bbubby00
őstag
-
-
-
bbubby00
őstag
Off a téma, vagyis a veszélyes hulladékhoz tartozik..
Most akarunk tetőt cserélni, amin jelenleg pala van. Azbeszt tartalma miatt csak a megadott helyeken lehet leadni 80Ft/kg árban. Napedig nekünk kb 4000kg van belőle, ami csak 320eFt. Erre még rájön az elszállítás, a leszedés, tehát bő fél milla csak egy tetőt leszedni... Nem értem h az ilyeneket miért nem támogatja az EU, nem h örülnének, h lecseréljük a mérgező szart. -
Integrale
veterán
válasz
Szevam #68920 üzenetére
1.6-tal a legjobb, benzines elég torkos ebben a testben, a 2.0 pedig felesleges, ahogy gondolom az összkerék is. Valódi konkurense, ami ezt lefedi méretben, minőségben és teljesítményben, az az Opel Mokka. A CX3 passzosabb, a Juke-kal meg csak akkor lehet közlekedni, ha rajta hagyod a ponyvát.
Renault Capture-ra még nézz rá.
egyébként meg: [link]
-
Szevam
senior tag
Sziasztok! Mi a véleményetek, esetleg tapasztalatotok (ha van) az új Fiat 500x-ről? (1.6-os motorral nézegetem)
Azt tudom, hogy általában le vannak hurrogva az olasz kocsik, csak mégis érdekel erről a véleményetek
Előre is köszönöm -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Magnum_ #68905 üzenetére
Egyszerűen nem veszik át.
Skillet: Feldolgozzák a fáradt olajat méghozzá az aszfaltgyártásnál.
mod:
bitpork: Azért az szép lehetett, mikor kilőtt a fékpadról az a kb 1,7t-ás szörny.
-secret-: Nekem csak az alapméret van a feltüntetve pedig jó pár mérettel kijött a verda. Sztem spóroltak nálam a tintával...
-
válasz
kalmanchris #68910 üzenetére
A kútoszlopok mellett van veszélyes hulladékgyűjtő - egy olajoskannával jelzik. Abba vélhetően bele szabad dobni.
-
törölt tag
válasz
TheProb #68894 üzenetére
Van még több veszélyes hulladék is, például a flakonok, olajos rongy vagy papír stb., amiket szintén nem kéne kukázni.
Amúgy meg nem tudom, hogy mi a jó abban, ha valaki otthon cserél olajat, mikor a feltételek nincsenek meg hozzá, lásd most a veszélyes hulladék kezelés, de még közbejöhet bármi menet közben is, amire senki nem gondol stb. De ez csak amolyan elmélkedés, nehogy támadásnak vedd ezt is, mint vilike válaszát.
Skillet Bio üzemanyag lesz a sütőolajból, a fáradt motorolajból pedig elvileg újra motorolaj lehet[link], de fűtésre is megy egy része biztos.. A kevert anyagokat, mint olajos rongy, és olajos papír szűrők stb. elégetik, a fémházas olajszűrőket szétvágják és anyaguk szerint szortírozzák... -
kaszaking
tag
Most volt áprilisban nekem a műszaki. 23.800 Ft volt. Megnézték a fékeket, lengéscsillapítókat, lefényképezték, mértek egy CO kibocsátás és végeztünk is. Bemelegedett motorral mentem és még az udvarban sem állítottam le amíg nem én következtem így biztos voltam benne hogy nem hidegen padlózzák. Szerencsére ott lehettem a csávó mellett így mindent láttam
-
j.bravo
addikt
válasz
gzbotii #68893 üzenetére
Ma mesélték épp (nem az érintett), hogy egy, nem is annyira sufni műhelyben a fáradt olajjal fűtenek...
Persze léteznek kéményszűrők de kötve hiszem hogy megvenné őket bárki a nagy ipartelepeken meg a szemétégetőn kívül (ők is csak mert nekik muszáj, őket jellemzően nem felejtik el ellenőrizni) -
válasz
rbalint88 #68899 üzenetére
Törvény, nem tudsz mit tenni. Nálam is minden alkalommal azzal kezdték anno a ződkártyát, hogy vezérlés rendben van? Meg Lujzinál volt h beálltak, rámértek, kiálltak bő 5 perccel később és közölték h akkor most kimegyek a városba, az automatát berakom 3-ba és megyek egy 10 km-s kört mert álltában a hét szentségért nem akar üzem meleg lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest