-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-secret- #345596 üzenetére
Bocsánat de sejtettem hogy azzal a fossal lesz bajod. Minden "fizetett" teszt agyon dicséri, én hülye voltam és azoknak hittem, amikor a gyári szerelés után ismét azt vettem 22ben. Kár volt... Semmi extra, gyorsan kopik, és tessék repedt oldalfal.
Nem mintha a Goodyear-el most jobban jártam volna, az meg rázott 130nál az új széles felnikkel. De mindenki korrekt volt, maximálisan, a pozitív (semmi baja) Hunter teszt ellenére is visszakaptam az árát. Most Michelin Pilot Sport lesz... Ha ezzel is ráz akkor nagyobb a baj... -
Petyyyyy
addikt
válasz
-secret- #342674 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a 0.6 a klinika halál állapota?
Nehéz erre még semlegeset is írni. A bíró álláspontját pont meg tudom érteni, az ítéletben mindig van szubjektivitás. Bármennyire is rossz ez, de "legalább van ideje átgondolni" hogy legközelebb vezet-e vagy sem.
Akkor is ezt írnám, ha engem tiltottak volna el. A múltkori nem álltam meg a stoptáblánál bünti óta is anyázok annál a kereszteződésnél, mert km-ről belátni minden irányba, felesleges megállni. D azért csak megállok, mert azt a pénzt el is tankolhattam volna. -
válasz
-secret- #342666 üzenetére
Szar ügy, anno ~20 éve a cimborámnak csak 3 hónapra vették el az első ittasnál. A második alkalommal, pár éve pedig csak beállt az utcáról az udvarra (~100 méter) de kifigyelték a (lellei vízi)rendőrök, akkor asszem egy évre ugrott neki is.
Nem csak egy pohár sört ivott. 🤷♂️
-
válasz
-secret- #342686 üzenetére
no offense, nekem van alkohol teszterem a cégben, szoktam is random időközönként mindenkivel fújatni, szóval van rálátásom
0,57 mg/liter nem egy felestől jön... az valahol 0,15 körül van, testalkattól és egyéb tényezőktől függően.
egy 80 kilós felnőtt férfi nagyjából egyébként 0,1 mg/liter alkoholt bont le egy óra alatt. -
-
válasz
-secret- #342685 üzenetére
Véralkohol (‰) - Jellemzők
0.3-0.5 -
Az első tünetek megjelenése, csillogó szem, derűsebb hangulat, bőbeszédűség, gátlások kezdeti leépülése, reflexek tompulása.0.5-1.5 Ittasság.
Eufória, kifejezetten emelkedett hangulat, gátlások elvesztése, alaptalan önbizalom, erősödő logorrhoea (bőbeszédűség, "szómenés"). Mozgáskoordináció romlása, növekvő reakcióidő, szűkülő térlátás, belövellt kötőhártya. Pulzus és légzés szaporább, vérnyomás emelkedik, verejtékezés, fokozott vizeletkiválasztás (diuresis).1.5-2.5 Részegség.
Excitáció (izgatottság), egzaltáció, nyugtalanság, ingadozó hangulat, agresszivitás. Normák figyelmen kívül hagyása. Érzékelés, reflexek, egyensúlyérzés számottevő romlása, bizonytalan járás és térbeli tájékozódás, akadozó beszéd. Sápadtság, légzés és szívműködés gyérül, hányinger, hányás jelentkezhet.2.5-4.0 Alkoholmérgezés.
Zavarodottság, aluszékonyság, később komatózus szak: ingerekre nincs reakció, reflexek nem válthatóak ki, pupillák szűkek (romló kilátások, ha ezután kitágul), légzés felületes, pulzus gyenge, vérnyomás alacsony. Vizelet- és széklettartási nehézségek. Aspiráció, fulladás veszélye (garatreflex nincs, nyelv hátracsúszhat), szabadban kihűlés, fagyás. Életveszélyes állapot.Figyelem! A kalkuláció közelítő becslés, mely a kaukázusi (europid) rasszhoz tartozó egészséges emberek szervezetének átlagos etil-alkohol metabolizmusán (pontosabban katabolizmusán) alapul. Nem veszi figyelembe az etanol lebontásának, az alkoholtűrő képességnek genetikai, alkati, életkorból, illetve egyéb okból fakadó esetleges különbözőségeit. Felbontása korlátozott az elfogyasztott italok alkoholtartalmára és időtávjára, érzéketlen a fogyasztás körülményeire. Betegség, gyógyszerek szedése, beszűkült májfunkció (enzimaktivitás) esetén nem informatív.
Magyarországon a gépjárművezetés kapcsán zéró tolerancia van érvényben, azaz alkohol jelenléte a vérben a kimutatható legcsekélyebb arányban sem megengedett.
FORRÁSRasszisták...
-
válasz
Téged az bánt, hogy valaki más többet fújt és kevesebbel megúszta?
Hány éves x és hány éves édesapád (szerintem ez is közre játszhat)? Csomó körülmény lehet még, ami miatt neki több, és a másiknak kevesebb. Nem tudom mi mindent nézhetnek még...
Inkább ne igyon vezetés előtt, az a tuti. -
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Mennyit fújt? Vagy vérvétel lett?
Az hogy másnál mennyi tényleg kevésbé releváns. Gondolom itt az 1 év a gond, pl kellene a jogsi munkához/hétköznap. A 180ezer Ft lényegtelen, főleg ha ügyvéddel mentek tovább.
Egyébként az ügyvédnek mindig az az érdeke, hogy tovább menjetek, neki az a pénzszivattyú.Én elfogadnám a jelenlegi helyzetet. Értem hogy lehetne jobb deal, de szerintem nem éri meg tovább menni (ha sokat keres, és fontos a munkához, akkor meg ott a sofőr, mint lehetőség)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest