Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Péntektől 2 Ft-al olcsóbb lesz a 95-ös. [link]
-
EQMontoya
veterán
válasz
Integrale #168195 üzenetére
+1
Ez pont az a kor, amikor egy jo allapotban megorzott auto, ami amugy is jo konstrukcio volt, meg siman sokaig hasznalhato, amit meg szettapostak, az mar 5 eve is szar volt.
Nem korhoz kellene kotni, hanem muszakihoz. Amit porra rohadva hoznak be, meg orran-szajan dol a fust, az nem kap muszakit. De itthon sajnos minden kap.
-
stickermajom
addikt
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
parandroid #168191 üzenetére
Én se nagyon, mert koppra lent van az ülésem. Mindig szertornáznom kell.
-
válasz
szabonagyur #168186 üzenetére
Én jobb kormányos autót eleve csak abban az esetben engednék idehaza forgalomba helyezni, ha nem létezett volna belőle balos verzió. Tudom néhány esetben ez sz*patás lenne ilyen szigorúan véve, pl: Supra, Evo 6 TM, stb. -, de a másik véglet sem olyan jó, hogy a műszakilag eleve kérdéses csotrogányokból még ráadásul jobbosat hoznak be, mert azon is lehet néhány száz eurót fogni. Viszont ha sötét fóliát teszel az első üvegekre is, akkor ugye fel sem tűnik rajozás közben, hogy rossz helyen van a kormány...
-
kisza25
félisten
mármint melyik részt szeretnéd online intézni
biztosítást tudsz rá csinálni online, de átíráshoz kormányablakba kell menned
vidékre már időpontot sem kell foglalnod, legalábbis Balatonlellén nem kellett május 25-től (személyit csináltattam, mert vírus alatt lejárt)
vicc, hogy idén harmadszor kellett mennem kormányablakba, egy évben ennyiszer még nem voltam szerintem és még megyek, ha megjött a személyi
extra vicc, hogy csak lakcímre lehet kérni, kormányablakba most nem, mert koronavírusvan,
de aztán be kell menni vele aktiváltatni, logicefurfang -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #168165 üzenetére
20 évesre akkora környezetterhelésit kéne kiszabni, hogy ne érje meg behozni.
Kivéve az OT-s autókat mondjuk.
-
fant0mi
őstag
válasz
stickermajom #168180 üzenetére
Foglald le, ahogy eddig is. Szolitani fognak, ahogy eddig is. Hamar vegzel, ahogy eddig is. Csak a sok nep lesz, aki varakozik cetlivel a kezeben. Majd mindenki ideges lesz.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
MasterMark #168167 üzenetére
De van, 326/2011 korm.rendelet: (3) A regisztrációs matricát a jármű első szélvédőjén belülről - kívülről jól látható módon - a jobb alsó sarokban kell az ügyfélnek elhelyeznie.
Mindegy, hogy jobb kormanyos, hazai forgalomban levo auto jobb also sarkaba kell helyezni.
-
válasz
stickermajom #168180 üzenetére
Foglalható időpont, de kb. 2 hét múlvára.
@ Land: csak a fehér foglalható. Beszéltem a 1818-cal is, az applikáció a legjobb megoldás az időponthoz.
-
-
-
válasz
rbalint88 #168155 üzenetére
Nálunk még nem kötelező, egyelőre heti 2 bent töltött nap kell. Hülyeség, ezért kell visszajönnöm vidékről... Barátnőm munkahelyén irodájuk sincs még, majd csak valamikor a hónap közepén. Ha jól sejtem, hosszú szünet lesz, úgyhogy ezúton gratulálok
(#168166) F_Zolee: pont ez az, hogy szarból nem lehet várat építeni.. ezért hozzák kintről.
A regadó pont elég büntetés érte.(#168173) Land: menj vidéki okmányirodába, oda nem kell időpont, csak türelem.
-
válasz
brumi1024 #168161 üzenetére
Engem soha nem érdekelt, h hátul mennyire lehet elférni - őszintén szólva utálok négy személlyel autózni. Hárommal mondjuk még elvagyok, de mögém lehetőleg ne üljön senki (amúgy sem férne el rendesen). A "reklamálóknak" mindig azt mondom, h ez nem taxi.
kisza25: Hasonlóképp én is, csak egy mérettel feljebb.
Land: Teljesen online nem lehet sajnos! Viszont itt tudsz foglalni online időpontot bármelyik kormányablakba!
-
Land
veterán
Üdv!
Vettem egy autót. Jelenleg van rá mód otthon online elintéznem a szükséges dolgokat? Eredetvizsgára ma megyek, adásvételi szerződést beszkennelem. Köszi! -
kisza25
félisten
válasz
bulikavagyok #168132 üzenetére
Valahogy így vagyok én is, a tiponál nagyobb autó nem kéne, nem véletlen volt eddig trabi, fabia, i20, meg ibiza, de próbálkozások voltak, vectra, i30 sw és tipo, de ezek inkább a család miatt, de elférünk a gyerekkel hárman az ibizában is.
Sportos autóból is jobban kéne egy fiesta st, mini, abart 500, vagy i20N, mint nagyobb társai -
F_Zolee
nagyúr
válasz
szabonagyur #168165 üzenetére
Illetve 20 eves autokat minek lehet behozni meg mindig...
Ez egy jó kérdés. Egyre több olyan autót látok én is már R rendszámmal. Csak nem értem ilyeneket minek hoznak be amikor a szarból itthon is van kinálat. -
szabonagyur
félisten
Ha egy auto jobb kormanyos akkor bal oldalra kell ragasztani a regisztracios matricat?
Illetve 20 eves autokat minek lehet behozni meg mindig... -
EQMontoya
veterán
válasz
zsolti_20 #168163 üzenetére
Azert a "Ford Ka engine coolant" kifejezes nem bonyolult
[1] (2008-ig gyartott auto)
[2] (2008-tol gyartott auto) Itt ugyan az egesz huto kiszereleserol van szo, de szinten csak a csoveket szedik le, nincs leereszo csavar.Illetve mindenfele nem reklamozott oldalakon eloszeretettel lehet talalni javitasi kezikonyveket.
Ha ugy erzed, hogy a lentebbi modszerrel sok marad benne, akkor engedd le, toltsd fel csak desztvizzel, es ismeteld meg parszor. Ezzel eleg jol ki tudod mosni, aztan a vegen feltoltod ujra rendes hutofolyadekkal.
-
EQMontoya
veterán
válasz
zsolti_20 #168160 üzenetére
Pont jo, hogy 2008-cas az auto, mert abban az evben volt a generaciovaltas, es mindkettoben van 1.3-mas motor.
Egyebkent ha a regirol van szo, akkor a youtube-on is ezt a megoldast talaltam.
Altalanos tanacs: konkret tipus, motorkod, evjarat, problema, es irany a youtube. Mindenhez van fent video. Mindenhez is.
brumi: nekem egy jo 330i coupe is boven jo lenne.
-
zsolti_20
senior tag
Üdv emberek! Remélem jó helyre írok, ezzel kapcsolatban. Szerettünk volna hűtőfolyadékot cserélni egy Ford KA 1.3 2008-ban, de nem találtunk leengedő csavart a hűtő radiátor alján.
Van egy cső rácsatlakoztatva, azt lehúztuk és le is engedtünk pár litert, de nem vagyunk biztosak benne hogy minden kijött aminek kellene.
Valaki aki jártas ebben a típusban, megtudná mondani, hogy mi a hivatalos módja a hűtőfolyadék cseréjének ennél a típusnál?
Itt egy kép a motor térről:
[link]Köszi!.
-
rbalint88
addikt
válasz
barnam_ #168152 üzenetére
szerintem mától nagyon sok helyen visszaállt a régi rend, nálunk is bent volt mindenki. párszor voltam bent karantén ideje alatt is, a mai forgalom érezhetően sokkal sűrűbb volt. konkrétan f1-1 között jöttem haza, akkor volt olyan a forgalom, mint akár még múlt héten 5-f6 körül, ami a klasszikus csúcsidő.
asszonyéknál egyelőre a home office a preferált, várhatóan szeptemberig, bár neki júli 3 lesz az utolsó munkanapja egy ideig -
válasz
rbalint88 #168140 üzenetére
Március 13 óta a mai volt az első benn töltött munkanapom. 8-kor indultam, 9-re Budaörsön voltam, nem volt vészes. Sokan még home office vannak, vagy nem dolgoznak már nálunk, így legalább parkolóhely van. Visszafelé 17-kor indultam, 18-kor érkeztem.
Hozzáteszem ez az első nap, péntekre már nem leszek ennyire pozitív. -
Magnum_
nagyúr
válasz
molnarpeter #168145 üzenetére
Ofc, tolom az infot, vartam, hogy kerd
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Magnum_ #168088 üzenetére
Nice, van fotódokumentáció?
Fiatnál hátsó lámpák test hibája jellemző, ott egy párhuzamos kábelt szoktak beforrasztani sima prosztó csúszósaruval, gyári csatlakozóban kis rugós érintkezők vannak, az nem bírja. A klíma ventinél is van ilyen csatlakozás probléma. Régebben a Jumper hátsó lámpáknál is volt kontakt hiba, azokat kontakt spray megoldotta
-
Magnum_
nagyúr
Konkretan nagyobb volt ma a forgalom szerintem,mint regen, az ingyenes parkolas miatt. 6.40kor indultam, eddig 10-13perc volt, ma majdnem mentem 20percet 🤣 (roller kell)
TT vs '46: ne idegelj, '46 kenyelmesebb, szelesebbnek erzodik.
Parkolom hossza 4.70 (ha a vonalat nezzuk elol, bar van par balfasz szomszed, aki kilog), szelessegre 250 volt oszloptol oszlopig (ahol buktam, mert szigetelest tettek ra, de egyikrol a parkolo szomszeddal leszedjuk majd), ket csik kozott szelesebb, kb 280, de pont az oszlop mogott picivel nyilik az ajtom, oda kell fogyelni, hogy ne csapjam neki, masik oldalon meg elegge raallok, de ott elorebb van az oszlop, tehat ott kenyelmesen nyilik az ajto. Ha nem tolatva allnek be, akkor nem lenne gond, de tolatva allok be -
rbalint88
addikt
válasz
CactuS #168138 üzenetére
Priust majd csak szombaton hozzuk el. A4-gyel voltam
reggel is már (a régen szokásos) agyrém volt a közlekedés? 7-kor már bent voltam az irodában, mert asszonynak 6:20-ra volt időpontja vérvételre...Magnum: E46-nál szélesebbnek és hosszabbnak írja a zeperfs, magasságra meg azonosak. E39 tényleg sokkal hosszabb (30cm), szélességben nincs olyan nagy diffi. Milyen irányba szűk a hely?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
bulikavagyok #168132 üzenetére
A tesalkatomhoz is es a parkolom meretehez is optimalis az e46 meret (kisfelesegem parkoloja nagyobb egyebkent, szerinte igazan allhatnek oda is a bmw-vel. Nem).
Rbalint88: az astra tt kb fele akkora auto, mint az e39. '46nal is rovidebb es keskenyebb.
-
EQMontoya
veterán
válasz
fant0mi #168087 üzenetére
Az a Miata egyebkent hibatlanul tort, ha megnezed.
Az orra osszecsuklott, mint a harmonika, de az utaster teljesen sertetlen.
Az A oszlop annyira nem mozdult, hogy teljesen egyben maradt a szelvedo.Nyilvan ettol meg meg siman eshettek nagyobbat (ok jottek tempoval, valoszinuleg ezert is estek be a szantasba), de az auto szerintem pont ugy tort, ahogy kell. Totalkarosra, de aki bent volt, az megmaradt.
Ugyanettol az utkozestol a kb 10 evvel regebbi Opelnek lathatoan csunyan meghajlott a teteje is.
-
rbalint88
addikt
enyém is céges, hadd kapja
(nem) - egyébként ma adtam le javításra a decemberi kocc után, első szemle alapján nem lett helyből gtk, az jó jel. arra azért kíváncsi leszek, hogy a fenéklemezt cserélik-e vagy megpróbálják kikalapálni.
úgyhogy a héten kabriózgatások lesznek, aztán jövő héttől szerintem rámegyek a Priusra. elmentem ma a gumijaiért, aztán kivittem a kereskedésbe, az Óbuda-Csepel 1 óra volt, szinte bedurrant a bal vádlim. elsilányult itt a karanténban, elszokott a dugózástól.Magnum_ : ha az Astra TT befért, akkor a E39 is.
-
tboldi
nagyúr
válasz
bulikavagyok #168129 üzenetére
Én sem vagyok nagy BMW-s, alapvetően inkább a japánok felé húz a szívem, ennek az E9-nek is úgy kellett utánanéznem. A forma megvolt a fejemben, de a nevét nem tudtam, úgyhogy:
Google -> oldtimer bmw coupe
-
KAMELOT
titán
válasz
Pontosan. Tiszta C merci.
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Ha kényelmesen férne be a parkolomba az e39, lehet, hogy az lenne, bar nekem az e46 méret optimalis
-
-
törölt tag
Én meg azt se tudom hogyan néznek ki a BMW-k, párat ismerek közülük aztán kész.
Egy szégyen vagyok. -
Magnum_
nagyúr
válasz
bulikavagyok #168118 üzenetére
Szerintem is az e46 es e39 a legszebb
-
KAMELOT
titán
válasz
bulikavagyok #168107 üzenetére
Jól elcseszték. Kínai xar lett. Úgy néz ki, mint egy merci + jaguár az eleje.
M4, e60 & e39 M5, M8 ezek szép bömbik.
-
tboldi
nagyúr
válasz
bulikavagyok #168120 üzenetére
Az sem rossz, de nekem a nyújtottabb forma jobban adja.
Az oldtimerek közül meg az E9.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
bulikavagyok #168120 üzenetére
E30.
-
válasz
tboldi #168119 üzenetére
Ma pont láttam egyet közelről - mármint E39-et -, lerohadt a lámánál a 4 sávoson az 51-esen.
Balra át akarta tolni egyedül egy zöld alatt az autó, persze a sok majom csak dudált, nem segített, így megálltam a buszmegálló végében, odakocogtam, aztán segítettem tolni a kútig... Egyébként tényleg szép autó.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
bulikavagyok #168118 üzenetére
Nekem meg az E39 M5.
-
-
brumi1024
veterán
válasz
Kriminális. Ennél a generációtárs hármas sokkal szebb. Magyarul az egyetlen nem ormótlan BMW coupé a 8-as maradt, 40+ millióért.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Botrany
-
fant0mi
őstag
válasz
-
Tomi8822
tag
Üdv, vettem egy piros villogó ledes ál riasztót.
Be is kötöttem ahogy kellett, az állandó +12v a rádió csatlakozótól hoztam el, ki is mértem, a gyújtás +12v pedig a szivargyújtóról vettem le.
Az a probléma hogy ha nincs gyújtás az autón akkor is a szivargyújtón megvan a +12v a villogóval azonos ütemben pulzálva. Próbáltam egy egyenirányitót beiktatni a kapcsolt szivargyújtó +12v de nem használt.
Valaki találkozott ilyen jelenséggel?
Esetleg tudja a megoldást? -
Ádám16
addikt
válasz
Fú, az a rendszám ráadásul beleszarva a
z alma"hűtőrács" közepibe. Marad a 1st gen 4es széria a favorit. Ez pedig remélem, rajtuk marad, és átgondolják ezt az irányt. Kína nem minden. -
Kickass
őstag
válasz
Integrale #167129 üzenetére
Nos megigértem hát itt van:
Victor's Custom:
A (mű)bőr rész cseréje mindkét oldalt bőrre az ülő részen 26k forint + nekem kellene keresni hozzá gyári szivacsot.
Igy ők ki is estek, nem fogok a Mercitől gyári szivacsot rendelni csilliárdért.Elit Car:
A kihasadt (mű)bőr rész + a szivacs cseréje: 30k
Hozzájuk viszem hétfőn reggel.A harmadik kárpitostól nem kaptam ajánlatot.
-
törölt tag
válasz
bulikavagyok #168109 üzenetére
Felpörögnek majd az egyedi hűtőmaszkot gyártó műhelyek. Ha szerencséje van az emberiségnek akkor könnyen cserélhető az orr rész.
Maga az autó jó lett, kár érte. -
-
törölt tag
válasz
Mint a macska mikor makróban lefotózod 1 centiről az orrát.
Alatta az a keskeny mosolygós száj mi a 'szom amúgy? A fehéren látszik nagyon. Te jó ég. -
New BMW 4 Series & M440i - EXCLUSIVE ACCESS in-depth tour!
Az orr-részt leszámítva nagyon szép egyébként. Így még fájóbb ez a hűtőrács. Plusz ez egy remek alkalom lehetett volna, h fejlesszenek vmit a virtual cockpiten.
-
válasz
parandroid #168105 üzenetére
Illik az avatarod ehhez a hozzászóláshoz.
-
Reggie0
félisten
válasz
kisza25 #168099 üzenetére
Nem mindenkinek van ilyen hangos kocsija
Regen en se szedtem ossze sok csekket, az elso 10 evben talan kettot kaptam, pedig akkor is igy kozlekedtem. Most viszont besurusodtek a meresek, az elmult 2 evben szerintem 1-2 milkat mar mentett.
(#168102) peterkeT: Annyira tuti, hogy semmit se szamit
Egyedul azert csinaljuk ezt, hogy ne jojjon a bunti, de gyakorlati ertelme nincs. A gyorshajtasok 97%-a amugy is relativ gyorshajtas, azaz nem a sebessegkorlatozo tablak figyelmen kivul hagyasa okoz problemat, hanem az utviszonyok felismerese es sebesseg megvalasztasa. Szoval boven eleg azt nezni, hogy ezeken a tablakon hogyan valtoznak a szamok es abbol tudod, hogy mi a kezelo szandeka: mehetsz lassabban, lassits le, stb.. Aztan, hogy az milyen sebesseget jelent a korulmenyektol fugg, az ablakon ki kell nezni es kiderul, nem a muszert lesegetni.
-
fant0mi
őstag
válasz
kisza25 #168101 üzenetére
Valoban igy van, vagy legalabbis igy tunik (jobban megmarad az emberben).
Egyebkent nem eleg pontos a kozlemeny, nem is egyszeru macisajt, hanem stoptabla van ott, nagyon helyesen. Az alsobbrendurol be kell maszni a torkolatba, hogy be lehessen latni. A felsobbrendu ut onnantol deli iranyba meg jo minosegu, lehet is menni, jo is menni rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest