Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
válasz
máyköl #149494 üzenetére
Nekem tenyleg bejott. Meg ugye most mar kvazi szalon allapotu. Csak a motor lehetne nagyobb. Most ugye elkoltottem azt a penzr, amibol E90 lehetne, de igazabol pont ma beszeltuk Motion Blur-el, hogy mire nem eleg ez? Foleg ilyen allapotban. Kisfeleseg is mosolyog, ha meglatja, ezt legalabb szereti (bar az A4-et, a Jettat es az Amperat is szerette)
Ma mentunk Czako Kertbe reggel, pirosnal nagyon nezte egy srac, es mondogatta, hogy igen, nezzed csak, tudjuk, hogy szep autoEQM: a hazai piacot megnezve az 1.5 az mar a felso polc, amit biztos, hogy itthon nem vennek meg. Egy jo sorhatos itthon is draga es ritka (marmint a jo
) ma, aki megvette a felniket, egy patent (de nem olyan patent, mint az enyem) E39-el jott (20d), locsolt ra, de talan kicsit tullottem a celon en a koltsegvetessel
-
törölt tag
válasz
máyköl #149491 üzenetére
Jelenleg csak az automata miatt, aztán attól függően mennyiért megy el, mi lesz a piacon akkor és mennyiért, ezen fog eldőlni. Most már nem követem el azt a hibát, hogy mákdaráló motorosat vegyek, minimum babdaráló 1.6, max 2-2.2 liter, benzin. Vagy rövidtávot bíró elpusztíthatatlan dízel.
Tudok várni is 1-2 hónapig megvagyok kocsi nélkül, de sokat nem tudok rálapátolni az árára akkor sem, +100-200-ért mit kapok, semmit. Elviekben megbízhatóságot, nem kategóriát. Többet nem várok, akkor már átállok autó nélküli életre inkább.Egyébként igen, ha már autócsere akkor pár évvel fiatalabbnak kéne lennie és jöhetne az ESP is ami összeszedi a kocaautóst, de nem fog menni ilyen feltételekkel. Örülni kell, ha a kocsi jó lesz, nem kategóriát ugrani. Egyébként a Megane teljesen elég volt, mint kategória és minőség, felszereltség.
Sok mindent másképp fogok csinálni a következő kocsimnál az tuti. Annyi baromságra költöttem tök feleslegesen a Megane-nál, egy csomó dolgot csak hátha tönkremegy alapon. Abból a 200-250-ből majdnem egy százas csak ilyen hát cseréljük ki dolog volt. Meg a miért ne legyen 8 ezres Mann légszűrő, mikor a 2500-as Hengst is ugyanolyan jó. Mennyi ilyen hülyeségre költöttem és senkit nem érdekel, ha beleírom a hirdetésbe el se olvassák, továbbkattintanak. Ezt nem fogom elszórakozni még egyszer, világ faszsága volt, megtanultam.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #149495 üzenetére
Bíztató akkor eddig semmi vészes nem derült ki.
-
molnarpeter
nagyúr
Nálam is autós nap volt, várakozáson felül teljesített a Fiat. Hátsó lámpáknál nem találtam olvadt csatlakozót (típushiba), de az egyik érintkező picit melegedhetett szín alapján - azt összébb görbítettem, illetve picit finom reszelővel megsimogattam a biztonság kedvéért. Kontakt spray minden izzóhoz (egyet cserélni kellett) és a csatlakozókhoz, kasztniba menő csavarokra zsír, aztán minden vissza. Amíg kint voltak a lámpák, csináltam pár pöttyözést szürke alapozóval, inkább az a kis eltérés színben, mint rozsda. Elöl is kellett egy helyzetjelzőt cserélni, jobb oldalon pont táncterem, de a bal felén is elfogadhatóan hozzáférni. Csomagtartó pilács nem világít, ezt azután vettem észre, hogy visszapattintottam az átvezetőt - valamiért nem volt a helyén, és pont kikandikált egy törött szál vezeték, szóval egyértelműnek tűnik.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
#89309696 #149487 üzenetére
ezt en ertettem. Jo szandekbol irom, hogy e46-ot ennyiert ne. Attol fuggetlenul, hogy fenntartom a korabban irt hsz-em, hogy egyebkent (most vetelartol fuggetlenul) imadnal egy e46-ot.
Amugy ma is szereltem. Kicsereltem a B oszlopon a burkolatot az ov korul. 2.000Ft volt egy hibatlan.
[link]Jovo heten szervo folyadekot cserelek. SK persze.
-
freaghill
őstag
Van ajánlott hely ahonnan lehet venni méretpontos gumiszőnyeget?
-
Magnum_
nagyúr
3 napig arultam a 16-os Styling43 felniket teli gumikkal, szerintem annyira nem olcson, DE nem benzinkuton talalkoztunk, ide johettek a garazsba, atnezhettek, jol ki van centrirozva, nem ut, nem raz, azonnal hasznalhato, nem is volt alkudozas, orultek neki, ok is megismerhettek a szokasos saint minoseget.
Feherfarkas: nezz mar alkatresz arakat e46-ra.
De 500k-ert NE vegyel e46-ot. 1M-ert se. -
albiosz
őstag
Sziasztok!
Ha családon belül ajándékozunk autót, akkor az okmányirodai átírás költségei ugyanúgy alakulnak, mintha idegentől vennénk meg?
-
törölt tag
Ellenben érdekelne mivel lehet az 5% szőrt kiszedni a kárpitból. A kefés porszívófej az szépen és gyorsan leszedte a 95%-át, de az 5% nem jön ki, csak ha egyesével az ujjammal kihúzkodom. Na ezt nem fogom. A plüssből kijön mind, az alján a szőnyeg, meg az ülések hátulján a csomagtartóban a szőnyegszerű cuccból nem jön ki, bele van a szálai közé fonódva a szőr. Ha nincs rá otthoni módszer akkor benne marad. A kényesek majd vesznek új autót.
-
törölt tag
válasz
MunezXBK #149474 üzenetére
Tudom hogy nem fogják, a ráköltött 200-250 ezret sem fogja senki visszafizetni. A gyorsabb eladás miatt akarom megcsinálni. Így van a leggyorsabb variációja, hogy eladhatom 450-ért, vagy ha szerencsém van 490-ért is. Ha félgázas a klíma meg a rádió helyén egy drótköteg van akkor tovább is lapoznak vagy nekiállnak 400 ezres összegeket beköhögni. Egy klímagáz meg olaj töltés max 20, legalábbis errefelé.
Karcokkal nem foglalkozom, az marad. Matricákat leszedtem. -
törölt tag
válasz
MunezXBK #149472 üzenetére
Két évig volt francia autóm, már töröm a magyart.
Hétfőn felhívok egy klímást és cseréltetek benne gázt/olajat. Aztán teljes értékűként lehet árulni. De az is lehet veszek használtan gyorsan egy autós rádiót meg két 13-as hangszórót az ajtókba. Akkor már tényleg csak a karcokba lehet belekötni. -
törölt tag
Oké, a klíma szép csendben bekapcsol picit emel a fordulaton, rövid idő után már érezni, hogy hűteni kezd, a hangja jó. Az egyik csöve langyos a másik egyértelműen hideg. De ennek hidegebbnek és melegebbnek kellene lennie, tehát működik, minden fasza csak gáz kell bele. Úgy néz ki a 2 év alatt nem szökött el minden gáz, egyúttal azt is jelenti, hogy nem lyukas, nem korrodálódott szét se. Járt fél órát az udvarban meg mentem egy kört is vele, hogy biztosan nem-e akar szétesni, de jó.
Egyúttal kiderült az is, hogy a termosztátom is működik, mikor kinyitott hirtelen hőség öntötte el a motorteret (venti ugye megy a klíma miatt).
-
törölt tag
válasz
molnarpeter #149455 üzenetére
Persze, rátolom a fűtést ha beindul és úgy nézem meg, hogy a meleg levegőn hűt-e. Igazából egyáltalán nem lehetetlen, hogy működni fog, de az is benne van a pakliban hogy nagy nyekergés közepette ki kell kapcsolnom, mert be van állva. Ezért nem akartam sose beindítani, mert ha meg van szorulva csak feleslegesen megtépi a szíjat meg a gumiágyas főtengelyszíjtárcsát. Bár egy alkalmat ki kell bírnia, nem öreg a szíj.
A biztosításnál a következő fokozatot ha autót cserélek akkor az új autó biztosítása+1 év vagy megkapom időarányosan? Február eleje a fordulóm, ha tegyük fel ma eladtam és ma meg is vettem az újat akkor november közepe lesz az új forduló. Akkor a B2-B3 átlépést egy év múlva november közepén kapom meg vagy három hónap múlva február elején?
-
kisza25
félisten
-
Ádám16
addikt
válasz
MasterMark #149462 üzenetére
Mindenképpen.
-
Ádám16
addikt
Nincs még meg az autó, azóta nem állt ide. Este természetesen sétálok egy kört. A szemtanú is bszott ráírni a nevét/házszámát a kihelyezett papírra, hogy vele tudjak beszélni... Most őt próbálom megtalálni.
MasterMark: ha az enyém így néz ki, az övén is világítani fog.
Qru: Attól tartok, ha teszek cetlit rá, ráfúj egy kis Rally piros sprayt, és csókoltat. Nem lenne előnyösebb a szemtanú jelenlétében kihivni a rendőröket, és feljelentést tenni? Nem valószínű, hogy tudja, hogy látta valaki ezt a tökéletes manóvert... Vagy a kéksárgához nem szükséges a kártevő jelenléte?
-
-
Ádám16
addikt
A két hónapja fényezett első lokosommel tegnap este ez tortent. Egy szemtanu van, aki jelezte a társasház parafatábláján, hogy látta az esetet, és hogy egy piros F Astra volt. Saját nevet a szemtanú nem írt oda.
A piros F Astra itt lakhat, sokszor látom a társas előtt.
Mit tudok tenni?
Megkeresem a szemtanút, és a tulajt, majd
1. Kifizeti
2. Karbejelento lap kitöltése
3. Ha nem ismeri el, feljelentem?Gőzölafejem. -
Reggie0
félisten
Ahh, a ford mustang tulajok miert gerjednek olyan konnyen, ha amugy nem mennek?
-
törölt tag
válasz
EQMontoya #149453 üzenetére
Előbb még el kell adni a mostanit. Ami nem fog hamar menni, mert 400-ért nem hirdetem meg mivel a fenébe lealkudják róla még azt is, 490-ért tettem fel 450 alkuval terveztem eladni.
300-400-ért mennek, 600 a plafon a nagyon jókból, szerintem a 450 a 490-ről alkudva megfelelő ár, a 4 oldalas találati listán a 3. oldal elején van. Ha azt nézzük mennyi mindent kicseréltettem rajta és mindenből a gyári minőségű cucc került bele és minden elektromos cucc, gomb működik rajta és sose volt hibakódja, típushibái mind javítva vannak, beülsz és Európát járhatsz vele, ez teljesen korrekt ár, sőt. De ez a vevők 90%-át nem fogja érdekelni.
Sajnos a karcok, a rádió hiánya meg a sose használt klíma nem csábító és ezt nézik majd nem azt, hogy a valagát elviszi mindenhova és a következő 2-3 műszaki sima ügy még szigorítva is...Most akarok menni kitakarítani és beltérfotót is csinálni, ha nem szakadna az eső. Illetve szerintem megnézem a klímát bekapcsol-e két év után.
Illetve lehet leszedem róla a matricákat, mert szerintem sokakat elriaszt, hogy kutya volt benne szállítva. Mert hát a magyar az naiv, azt hiszik egy kombit dísznek vesznek az emberek, pedig tudjuk jól ez a karosszériakialakítás családos, kirándulós, kutyaszállítós, szerszámszállítós. Vagy a gyerek kente össze, vagy a szerszám tépkedte ki vagy kutyaszőrös lesz. -
törölt tag
válasz
EQMontoya #149450 üzenetére
Ja, hogy több verziója van? Akkor linkelem inkább. [link] Ez érdekelne, hogy ha odamegyek és nem rozsdás, nem rángat akkor van-e még más buktató az alap autós dolgokon kívül.
98 lóerőből és 1.6ból ítélve ez egy 8 szelepes konstrukciónak tűnik, de automata mellett már szerintem totál mindegy úgy is oda pörgeti ahol neki kényelmes.Tetszik, hogy ferdehátú létére félig kombis a hátulja. A Megane ferdehátúnak iszonyat baja, hogy a hátsó ajtó annyira meredeken áll, hogy még egy Golf3-ban is kényelmesebben férni el a csomagtartóban. Bár lehet, hogy ez egy kombi valójában csak rosszul hirdetik.
-
törölt tag
Mazda 323F-ről mit kell tudni? Van egy nem messze, elvileg ki van lakatolva, tehát brutálisan szita nem lehet. Mazdákról nem tudok semmit azon kívül, hogy rozsdásak.
-
tboldi
nagyúr
Lehet, hogy nekem is macskaalom kéne. Egy picit mintha jobban párásodnék, amióta megnyomtam az autó hátulját.
Azon a ~15 centis szakaszon alul nem fekszik fel 100%-osan a csomiajtó a kéderre, de legalább az eső nem jut be, azt már volt alkalmam tesztelni.
——————————————Saccco! Tegnap én is találtam egy kósza üvegdarabkát.
-
-
Doki16
addikt
Bocsánat az offért
Megvolt az első igazi tankolásom a kocsival amit tudtam mérni. Egész szép eredmény
[link]
Persze full hülye adat, mert a kb másfél hónap alatt vagy 60-70-szer töltöttem
Ma mentem vele egyébként 310 km-t ebben egy töltés volt volt ami ebben a hidegben csak max 30km. Így hozott most nekem 5,2-es átlagot. Ezzel egészen megvagyok elégedve. Másfél literrel több csak mint az Auris lett volna. -
válasz
focvis #149395 üzenetére
Megvettem és szaGszerűen alkalmaztam a trutymót. A motor egyelőre túlélte, elhozott Zegre (~ 200 km dízelüzem).
Hogy miért?
- A hibrid időnként meglepetésszerűen* elindítja az erőforrást. Ilyenkor jól jöhet ha tényleg véd valamit.
- Muneznek általában igaza van (mondjuk a bőrápoló kefe nem létszükséglet).
- Kíváncsiság, új ingerek. Mégse cserélhetek folyton autót, télen különösen macerás.
- Nem találtam igazán negatív véleményeket a neten.* Valójában kiszámítható, de előfordul, hogy elfelejtem Pure-ba kapcsolni és bő gázzal indulok, aztán meglepődök.
Majd szólok, ha valamit észlelek. Azt írja, 1000 km kell a teljes hatás kialakulásához; jövő hétvégére megközelítem.
-
törölt tag
válasz
focvis #149388 üzenetére
Ahh, értem, bár nekem az 1 logikusabb lenne, mint a Low. 1300 köbcenti egyébként, de a lényegen nem változtat, ezek szerint normális. Gondolom ezért nem mászik ki alapjáraton nagy gödörből se, mert hát szerencsétlennek méreteiből adódóan nincs alapjáraton akkora nyomatéka, lefulladna.
Saint
E36, E46 igazából jöhetne is, mert kb. népautó tonnaszám van, így van alkatrész is. Automatát talán nem rúgták le a hülyegyerekek, mert nem tud vele kilincsezni. Viszont nekem nem kell hátsókerekes autó, egyszer megindul alattam az életben nem szedem össze, nincs pénzem fullprémium gumikra se hozzá, tudtommal nem alaptartozék az ESP se, inkább meghagyom a hátsókereket a nagyoknak. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #149425 üzenetére
Igen, a leveleket is ezért kell kiszedni onnan a rácsról mert nem tud kiszáradni, távozni a pára és megreked.
Vagy zokniba szilikonos macskaalom és akkor nincs párásodás.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
MasterMark #149420 üzenetére
Kitakaritottam alatta szepen, ugye tele volt kosszal. Otz is meg tud indulni a rozsda, takaritas utan vekonyan kikentem.olajjal, kisuoritja a vizet. A kerekdobok mogott is azzal szoktak kikenni takaritas utan (ott is nagy a rozsdaveszely)
-
Magnum_
nagyúr
válasz
MasterMark #149418 üzenetére
Ha parasodas van, akkor eloszor a pollenszurot szoktuk megnezni.
A szelvedo alja parasodott, ott, ahol felvalt a levelracs.
-
Magnum_
nagyúr
Bepárásodtam. Mondom mi a fene. Klimatsiztitas es pollenszuro csere ujra, nem javul
Nezem a szelvedonel a levelracsot, elengedett teljesen, tonkrement, repedezett, letortek darabok (tipik e46).
Ms megjott az uj, regit leszedtem, alatta kikentem kis olajjalfelszereltem, remelem, jo lesz minden.
Aztan persze lemostam, le kellett nyugtatnom magam, melohelyen nincsenek jo hirek a jovore nezve. Kb 1 ev mulva kereshetek munkat
-
kisza25
félisten
válasz
Szilágyi84 #149414 üzenetére
ha kulccsal zárod és nyitod akkor nem riaszt, ha gombbal zárod, kulccsal nyitod akkor igen
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Szilágyi84 #149414 üzenetére
A kulcs nem kapcsolja ki a riasztót csak a távirányító azért kapcsol be. A távirányító cserélhető/javítható vannak akik ezzel foglalkoznak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Szilágyi84 #149412 üzenetére
Kódfelejtéskor add rá a gyújtást és nyomd hosszan a nyitógombot (5 sec-ig). Ha ez nem segít akkor fel kell tanítani géppel. DE ha nem jársz sikerrel még mindig lehet érintkezési hiba (ami jellemzőbb hiba mint a kódfelejtés).
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Szilágyi84 #149409 üzenetére
Be kéne mérni, ad-e jelet gombnyomásra, vagy a kapcsolót magát nézni szakadásra szerintem
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Szilágyi84 #149409 üzenetére
Több minden okozhatja. Lehet érintkezési hiba (akár a nyomógombé akár a nyáké) vagy elvesztette a kódot (újra kell tanítani).
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok lett egy olyan problémám hogy a most vásárolt 7 éves Splash kulcsa ami használva volt most nem nyit csak zár. Elemet cseréltem újra de ugyanaz pedig belül tiszta nem koszos vagy poros. Pótkulcs jó de mindkettő kéne. Mit lehet ezzel így csinálni?
-
Qru
MODERÁTOR
-
EQMontoya
veterán
Napi fejlemenyek:
IS300-ra felkerult a frissen fenyezett, rozsdamentes gepteto es vezeto oldali ajto.
MX5-be bekerultek elore a ledes helyzetjelzok, vettem ra franko uj ablaktorloket (Valeo), szoval mar esoben is kilatok. -
válasz
molnarpeter #149401 üzenetére
Horpadás: csak kívülről férni hozzá, így a cipőtalp nem opció sajna. 1 db horpi; profi 5-ért kihúzza, annál drágább az olcsó szett.
DPF - jó felvetés. Van még 1,5 órám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest