Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz castiels #99094 üzenetére
A va paneles tv-m még vígan nézem abból a szögböl ahol az uh664 még a maradék feketéjét is elveszítette és beszürkült (függőleges irányon még rosszabb volt) de egy dekával sem rosszabb e téren mint az sm8500-am volt. Az már más kérdés, hogy egy gyagyi Vestel gyártmányú VA panel szemböl sem toletált semmi mozgást, de ott a gagyival volt a gond és nem a VA panellal. Persze extrém szögekből ez is invertálódik, de a VA csak szemből egy barokkos túlzás.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Nagyz777 #99029 üzenetére
Samu 55q70r és 55q80r (sajna már nehéz jó áron szerezni belőlük a 2020-as paletta meg drága és le lett butítva).
Kb más kategória, nem is lehet összehasonlítani a 70-essel...viszont a TizenOS sokkal korlátoltabb mint a WebOS&Magic Remote. Hozzáteszem faék egyszerűségű és használható, de pl nincs légegér/egér funkció a menüben és lépkedni kell rendesen benne (egér támogatás csak a böngészőben) a nyilakkal, igaz yt alatt meg működik a klaviatúra ami meg WebOS alatt nem ment...A Samu panel az LG rendszerével kb verhetetlen lenne. -
Milka 78
nagyúr
válasz norbertoth #99003 üzenetére
Nem egészen. Sem a q70-nél, sem a q80-nál egy deka bevilágítás sincs még full fényerőn/tök sötétben sem. Persze a q80 azért már más árkategória, de a 70-es alig került többe.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Occon adom #98771 üzenetére
A színvilágot nem értem, mert egy elég jó kis va-panelt kapott amivel e téren nem szokott gond lenni, de a 30 fok az nagyjából stimmel a fent nevezett panel betekintési szögének.
-
Milka 78
nagyúr
válasz StevieWonder #88830 üzenetére
Gondolm gyári beállítás,ahol a fényerő/háttér fény az egekben van.
-
Milka 78
nagyúr
Na igen a hiper szuper Samu...mondjuk a KS7000-en meglepődve tapasztalom,hogy emberünk nem látta a hdr-t,mert az a készülék azért nem rossz eresztés.
én elég sokat szenvedtem a mostanival,mert ugye hibakereső vagyok és hajlamos vagyok a film helyett a hibát bámulni,de sok beállítással,fizikai javítgatással és némi led-el elérte azt a tv amit vártam tőle.
Nekem is az utcsó forintom is ráment,mert a Sharp amit vettem ez előtt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket,így én alapból ki voltam vérezve (2 hónap alatt 2db tv)
Amennyiért vettem annyiért megérte,elégedett vagyok a termékkel és szerintem vagy 4 évig meg is fog ez maradni.Talán akkora lesz olcsó,valós HDR/VA/OLED tv,de perpill kimaxoltam az anyagi lehetőségeimet a mostanival. -
Milka 78
nagyúr
Érdekes,mert BD50-be is megnéztem és ott sem stimmelt valami.Lehet én vártam sokat a filmtől,de az első résznél nem volt ilyen gondom.A hdr ennél a filmnél tettenérhető volt,de közel sem volt olyan melbevágó mint a Transformersnél.
Ez a hdr irgalmatlanul függ a forrástól és amig 4k rippeket nézünk,örüljünk,hogy van olyan anyag ahol egyáltalán látszik valami.Ezen felül a grain effektel telenyomott filmek sem az igaziak e téren és valóban egy suhd/komolyabb va/oled tv az igazi terepe ezeknek a filmeknek. -
Milka 78
nagyúr
válasz #94529552 #85419 üzenetére
Óóó anyám még mindíg megy ez az rgbw dolog? Az ips vs va-t adom.Igen az ips az életben nem fog igazi feketét előállítani,de csaholó vadászkutya legyek,ha 2 méterről kibököd az rgb vs rgbw tv-t.
Persze volt itt már 20cm-erről befotózott különbség és egyébb életszerű dolgok.Értem én,hogy 20cm-ről és műszerrel bármi kimutatható,de maradjunk a valóság talaján.Aki olyan baromi vájtszemű az ne akarjon 200k-ért igazi hdr-t és penge 4k-t,hanem nyúljon a zsebébe és vegyen suhd/oled tv-t.A többi embernek akinek nincs lehetősége jobb tv-t venni az fogadja el,hogy vannak kompromisszumok.A kedvencem az a félnótás volt aki itt verte mellét,hogy mennyivel jobb az ő va-s Samuja és mind hülyék/vakok vagyunk...aztán kisült,hogy a Samu az ő tv-jét is szó nélkül ips-el gyártotta
Ettől független mindenkinek szíve joga arra költenie a pénzét amire akarja -
Milka 78
nagyúr
Hát urak érdekes világ ez a 4k/hdr rip motyók.Most,hogy van elérhető forrás köténybe megnéztem 3 filmet.A Galaxis Örzői 2-nél tompának éreztem a színeket,volt egy kis valami nem stimmel érzés (pedig itt számoltam a legnyagyobb látványbeli különbségre).
A Farkasnál is kicsit tompának éreztem a színeket,bár itt lehet a hangulat miatt is igy forgatták és nem is volt olyan intenzív,fényorgiával operáló film.Minden esetre itt sem voltam megyőzve a hdr-el kapcsolatban.
A Transformers Utolsó lovag viszont leugrott a képről és annak ellenére,hogy egy ips-es,8 bti+fcr-es 661v-m van ami azért mnden csak nem igazi hdr...még ennek ellenére is bámulatos volt.A robbanások,fényefektek sokkal élesebbek,élénkebbek,kontrasztosabbak lettek,baromi nagy élmény volt és láthatóan jobban festett egy BD forráshoz képest.
Minden esetre nagy a katyvasz hdr téren,irgalmatlanul változik forrásonként a látványvilág. -
Milka 78
nagyúr
válasz tim3xo #84227 üzenetére
Nekem 49uh661v-m van és lakásrendezéskor sikerült megfeszítenem a tv-t aminek következtében lett egy szép nagy bevilágítás,jobb alul ami még levett fényerőnél is.A hátlapon (tehát a bevilágítás alatti területen),meglazítottam a csavart és az előlapon a káva alá nagyon óvatosan megfeszegettem,így teljesen eltűnt a hiba.
Mondjuk a bevilágítás általában a káva benyomódásától szokott létrejönni ami pont fordítottja a tiédnek,de egy próbát megér.
Mellesleg 40-es fényerőnél a van "bevilágítás rendesen" nem normális .Nekem bal felül volt egy halovány,világos,pirosas folt ami saccra ips glow-ra hasonlít,de azt el is tüntettem egy jó beállítással (irgalmatlanul vájt szemű vagyok,ha bevilágítást látok nem tudok a filmre koncentrálni,csak a hibát bámul és felrobbanok ).
Nálad másról lehet szó aminek ugye nyoma is van a káván,mert ezek a tévék,nyekelnek,nyakalanak és a legkisebb nyomorgatásra,feszegetésre így reagálnak.
Az IPS tv hibáit még egyféleképpen lehet csökkenteni,ha a hátlapjára rádobsz egy ledsort.Nekem is (és még sokunknak)van 3 méternyi,rgb és baromi sok hibát elvisz,másrészt igen hangulatosan is tud mutatni.
Itt a fórumon is van pár példa rá. -
Milka 78
nagyúr
válasz Nemir Ombe #83385 üzenetére
Ez esetleg? -
Milka 78
nagyúr
válasz acura nsx #83303 üzenetére
Megfogtam a legegyszerűbb 3 méteres,led szalagot és ráragasztottam a tv hátuljára (rámértem,hogy egyenletesen legyen a széleitől) az öntapadós részével,majd megerősítettem némi szigetelő szalaggal.Bűn ronda,de a kutya sem látja.Mondjuk érdemes beszerezni 4db rgb összekötő kábelt,szerezni a 4 sarokhoz,mert a led szalag meggyűrődik,bár nem befolyásolja a működését.
A másik lehetőség,hogy vannak különböző méretű szettek amit külhonból lehet megrendelni.Pár hónapja volt is itt linkelve. -
Milka 78
nagyúr
Belépő szintű uhd,de egy plazam után lehet nem lesz elé a feketéje ennek a tv-nek (ez az ips panel sajátossága,hogy a feketéje inkább szürkés).Lehet inkább VA paneles tv-t néznék a helyedben.
Az LG 50UH635V ilyen viszont az jóval drágább.
Nekem pl 49uh661v-m van és elégedett vagyok vele,de nekem mindig is ips paneles tv-im voltak és tisztában voltam a hátrányaival.
Persze ez felhasználásfüggő is,mert ez a sajátosság leginkább tök sötét szobába feltűnő,hard core mozizásnál.Világos/villanyfényes szobában pl fel sem tűnik. -
Milka 78
nagyúr
válasz gordonfreemN #83258 üzenetére
Nekem is megvolt ez az összehasonlítás (több tipussal is,de azonos méretben) és az uhd-n jobb volt az sd forrás/adás (49uh661v).Elve elég hatékonyan működik a felskálázás,ami sokat dob az élményen (már amennyi élmény van az sd adásokban).
TA68 : Nekem is az Avatár volt az első anyagom és az állam leesett anno. Innen nézve kicsit érdekes ez a sok "nincs semmi különbség,50 cm-ről látszik csak" és hasonló h.sz-ek,de gondolom a nagyja önigazolás
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz szatyor1972 #83157 üzenetére
-
Milka 78
nagyúr
válasz uregpapa #83133 üzenetére
Szerintem te a szappanopera hatásról beszélsz.Olyan mintha minden a "taknyon csúszna"
Beállításokban keresd ki a TruMotiont opciót,majd válaszd a Felhasználói vagy User pontot,ezen belül meg a De-Judder opciót és ott csökkentsd addig amíg neked megfelelő.Én talán 4-esen használom egy 49uh661v-n (tök ugyan az,csak feketében).
Jobb beállítással nem nagyon tudok szolgálni,mert lakásfelújítás van és a tv el van csomagolva,de talán ez jó lesz kiindulási pontnak[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Gabesz87 #83060 üzenetére
49uh661v-m van.YT-zni a tv-t használom,de én előre beállított csatornákat nézek (ohne keresés,mert az MR nélkül halál és a YT app alól nem működik a klavi,csak az egér,így elég necces bármit is beírni a keresőbe).
Böngészni meg egyértelműen a Zidoo.
Nekem rá van kötve a PC,Venz V10 Pro és Hyundai l110 médiabox biztos ami biztos alapon[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Nekem 2db 500-as is megdöglött rövidnidő alatt.Az első ko ,majd amit kaptam helyette az rövid időn belül bad sectoros lett és ugyan működik,de csak 66%-os a kondiciója.Mintha a time shift ( agy mi a neve) funkciót nem szeretné amikor egyszerre töröl és felvesz 1 órányi anyagot.
Állandóan benyomom véletlenül
Viszont amióta külső táposgagyi LC Power hàzban egy 1tb-s 3.5-ös Toshiba hdd-t használok minden okés. -
Milka 78
nagyúr
válasz huncutka1029 #82441 üzenetére
Na ez tényleg jó vétel
-
Milka 78
nagyúr
Akkor én jól vettem a külső tápos,3 méteres,rgb,távos,fényszabályzós,7 bazsevás szettemet akciósan 4500-ért azonnali átvétellel
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz freeapro #82372 üzenetére
A tv adást nem értem,mert nálam éles,még az sd adásokat is elég szépen kitakarítja.A fekete soha nem lesz az igazi,ezegy ips panel (42-es Pana VA-t váltott).Mind a háttérfény,mind pedig a fényerő az egekben van azt csökkentsd.Kindulásnak ez jó lehet (én korházazok,nem vagyok tv közelben)
. -
Milka 78
nagyúr
válasz xXxian #82272 üzenetére
Nincs Color Prime,nincs Magic Sound,nincs vezeték nélküli hang szinkronizáció,nincs set top box vezérlés előkészités.Az a 664 meg túl van ott árazva.Ugyan az mint a 661v csak a szinük tér el (fehér vs. fekete),ellenben a 661v 169 ropiért már kapható (pl.Emag gyári garival).
-
Milka 78
nagyúr
válasz Extremex #82232 üzenetére
Ez esetben viszont hívd fel az LG-t is és azt válaszd amelyik jobb időben vagy kényelmesebb.Nekem anno kötelező jelleggel az Auchanba kellett vinnem ahonnan ők tovább küldték a szervíznek,de ez a te esetedben láthatóan nem így van.Ha az Auchan engedélyezi a szakszervízes ügyintézést akkor okés.Egy Aqua-ás Lg tv-ből nemrég volt félreértés,mert a tulaj a szakszervízzel intézte a javítást amibe az Aqua bele kötött.
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
Szerintem tök mindegy hogy High Speed vagy 2.0-ás kábelt kérsz ha egyszer ugyan úgy létező és megfelelő terméket kapsz.Ez kb játék a szavakkal.
Én is rendeltem és a szóban forgó fórumtárs is kért/rendelt/kapott hdmi 2.0 "fantázia" nevű kábelt.Itt van előttem,létezik,működik,rendelhető.Az hogy a gyártó,vagy a szent hdmi isten nevezte el oly mindegy.
Kb ennyi a lényeg -
Milka 78
nagyúr
Én a mostani tv-m csak szó nélkül betoltam,egyfajta sokkterápiaként.
Kérdezte,hogy ...
"-Mi ez???
-Mi lenne???Egy tv,gyere segíts már betolni!!!
-De most vettél 1 hónapja egy Sharp-ot!
-És??? "
Ja meg persze céges,számla és a melóhelyem segített,blablabal...amúgy dugi pénz volt -
Milka 78
nagyúr
válasz hellboy.4591 #81957 üzenetére
Én is örülök,de a lényeg egy viszonyítási alap volt a te készülékedhez képest,tehát nálad volt a probléma (ami idő közben megoldódott)
Switch ügyben egy 6 éves Elecom 3 in 1 HDMI Auto Switch-et használok ami akkor a legolcsóbbtermék volt.Sajnos nem árulják már ahol vettem,de így néz ki. -
Milka 78
nagyúr
válasz hellboy.4591 #81945 üzenetére
49uh661v,emagos,minden hdmi portom mindennel működik,sőt az egyiken még egy hdmi switch is van (média box,android box,pc,x box).
-
Milka 78
nagyúr
válasz Szállító76 #81811 üzenetére
Pont tegnap volt róla szó.
-
Milka 78
nagyúr
válasz sixpak #81790 üzenetére
Jóóól néz ki
A legegyszerűbb,(talán Bauhausos),hipermarketes,öntapadós,3 méteres szett.Vágható,de ugye nekem nem volt mivel a vágott részeket összekötni,így az egyszerűbb módot választottam és simán derékszögbe meghajtottam.Persze ha lett volna kábelem akkor megvágtam volna,de ugye az egész kísérleti jelleggel/elkeseredésembe készült,sokat nem is reméltem tőle.
Sajna a hátuljáról nincs kép -
Milka 78
nagyúr
válasz sixpak #81778 üzenetére
Nekem teljesen körbe ér és végig megy a készülék szélén,pontosan 5 cm-re a készülék sarkától.
Egyenlőre csak bedobtam,mert butor/ablak és festés van.Bocsi a minőségérttomyka74 : Semmivel sem rosszabb semmilyen tv adás az uhd-n.Egymás meletti egy 48-as Sharp Aquos és egy 49-es uh661v-vel mondom mindezt pedig ez sem suhd tv ami az enyémtől azért többet tud.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz kukulec #81770 üzenetére
Köztes megoldásként esetleg az 50uh635v az jó lehetne neked.Az VA panelos/rgb-s és elég kedvező az ár is.Nekem pl 59uh661v-m van 2.5-3 méter távolságból és nem érzem kicsinek.Persze a tv-ből nagyságban sosem elég
Hozzáteszem,ha tetszett a képe akkor megveheted az 55uh603v-t is.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz baandii #81754 üzenetére
Neked kell eldöntened.A 7-es azért komolyabb masina,van benne rendes HDR,míg a 6-osban csak imitálja azt.Én pl most néztem HDR-es 4k-rippet és nem nagyon éreztem semmi különbséget a sima non HDR 4k-tartalomhoz képest.Ezen felül a 7707 rgb panelos.Ami ez alatt van az rgbw panelos.
Hozzáteszem nekem is uh661v-m van és az rgbw panelt nem érzem hátránynak (mert rémhír az van rendesen ezzel kapcsolatban) a HDR-re meg nem volt pénzem,így elmondhatom,hogy elégedett vagyok a tv-vel.Az már más kérdés,hogy ha a takaró tovább ért volna akkor én is a lehető legjobb tv-t vettem volna,esetünkbe a 7707-et. -
Milka 78
nagyúr
Hát srácok aki mostanság vesz tv-t főleg nagyobb méretűt (49uh661v)az vigyázzon,hogy hogy pakolgatja,nyomorgatja a készülékét.Én is behajoltam a tv mögé kábelrendezés miatt és a bélésemmel megnyomta a tetejét (kb 3-5 cm-el toltam hátra) amivel olyan bevilágítást varázsoltam a tv jobb alsó sarkára,hogy még full levett fény/háttér/kontraszt mellett is látványos fényudvart produkált.Marha mákom van,mert a hátlapon a fényudvar mögé eső csavar visszalazításával megszüntettem a hibát (meg a kb 20 percnyi mókolással hogy a káva ne feszüljön a plexinek).Viszasírom ilyenkor a régi,robosztus ccfl-es lv-ket.Azokbírták a strapát.
Mellesleg a bevilágítás csökkentése érdekében (akkor még nem tudtamhogy azt sikerült korrigálnom) megcsináltam a manuális ambilight-ot,3 méter rgb led szallaggal.Baromi jól néz ki még úgy is,hogy nekem be van építve a tv,oldalt és felül is polc/szekrény van.Kis befektetésből,egész pofás moziélményt tud nyújtani és furcsamód a tv képén is javított.Érdekes módon nekem a piros fény jött be legjobban. -
Milka 78
nagyúr
válasz szilagyi92 #81671 üzenetére
Saját beépített médialejátszóján is?
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz ngyjns #81300 üzenetére
Az a tv olyan messze van a csúcstól mint Makó Jeruzsálemtől.
Az LH630v egy igazi nép tv.Annak készült aki nagy méretet szeretne,kedvező áron az árához képest jó minőségű panellel/képpel.A maga kategóriájában teljesen rendben van aki meg többet akar annak meg mélyen a zsebébe kell nyúlnia.
A Sony50W805 ami úgy majd 2x annyiba kerül,na az csúcs tv.
Az LB730v a kora ellenére is felsőbb kategóriás tv mint az LH630v,így szerintem almát a körtéhez hasonlítunk.
Az sd dolog nettó marhaság.
Szerintem is valami frixi lehet az adásoddal,mert nálam nem szemcsés semmi,de itt digi van és nincs setboxom,direktbe megy a delej a tv-be.
A 8 bites (10bit fcr) és "ál" HDR-t adom,de ennek ellenére az Avatar/The Martina/Warcraft olyan minőségű volt 4k-ban olyan élményt nyújtott amit Bd50 fhd-ban nem kaptam meg (49uh661v-m van).
Ennek ellenére marha drága a valós 4k-s tv,sajnos nem nekünk találták ki őket. -
Milka 78
nagyúr
válasz Scooby #81255 üzenetére
Cseréltesd,mert valami nem okés a tv-vel és szerintem már a bizalamad is megrendül benne.Az uhd problémád meg amd/driver pecifikus lehet.Nekem 49uh666v (WebOs3)-vel,gtx 980ti-vel és 5 méter hdmi 2.0 kábellela 4k24-4k60-ig tökéletes,nem esik szét,nem méretez át,nem húz szét,de hozzáteszem S905x-es médiaboxon sincs vele gond.
Hibás 1.4-eskábellell volt mákos a képem és a Win 10 Pro szivatott csak ez ügyben,de ezek user/kábel error volt.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz alfiboy #80987 üzenetére
Ezt az utat én is végigjárta.1 alaklommal sikerült magyar hangot alávágni uhd anyagnak (warcraft).Nem késett,nem csúszott,végig tökéletes volt.
Lehet azzal szórakozni hogy ha pl késik a hang akkor a videó forrásból kivágsz egy kicsit,de nekem f napom ment rá.Ehhez sajnos már audió szerkesztő progira van szükség.
Az a baj,hogy nem engedik aa 4k rippeket fel magyar oldalakra.Persze van pár kifogásolható anyag.Ha a gyári minőséget nem is éri el a minősége,de azért van pár mű ami jobban néz ki mint egy bd50.
Nc-n,BH-n van egy két magyar anyag.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz ConanCurry #80941 üzenetére
Előbb elírtam,de a BDMV/STREAM mappában kell lennie.Az összes BD25-BD50 filmnél ott kell lenni (kivéve ha mkv rip,de az meg egy nagy fájl).Pc-n 1 mp kikeresni,de volt,hogy kb mindent kitörölöm csak azt az egy file-t másoltam/neveztem át és úgy ment a tv/külső vinyóra.
-
Milka 78
nagyúr
válasz ConanCurry #80922 üzenetére
Pont a steam mappában lévő legnagyobb fájl a teljes film.Én pl a Star Wars Ébredő erőket szedtem le BD50-be és ugyan így néztem meg a belső lejátszón.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz ConanCurry #80832 üzenetére
-
Milka 78
nagyúr
válasz Shokkolo #80775 üzenetére
Ez gyorsan ment,örülök hogy segíthettem. : A háttérfény és a fényerő az egekben van azt kb feleezheted is.Itt van TA68 fórumtárs beállításai. Kiindulásnak jó lesz és ezt majd magadhoz igazítod
Van itt is forrásgomb a bal felső sarkában(poweer gomb alatt) a távköpőnek.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz ConanCurry #80730 üzenetére
Sry,igaz!
A jövőbe nem látok,de a 185-ös ár elég korrekt érte a más gyártók termékeihez képest,ebben az ár/tudás kategóriában.Ha jól rémlik volt múlthéten 49uh664v 179900-ért (utolsó darbos akció).Ilyen bármikor beeshet,de erre nem lehet alapozni.gaba2001 : Ami tök ugyan az mint a 661v csak fehérben
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz balazska92 #80631 üzenetére
Elméletben az uh-nak jobb az élményindexe mint a régebbi uf-nek,ellenben az uf magasabb kategória volt 1 éve mint most az uh,van pár extra képbeállítási lehetőség.
Azt tudom,hogy a smart része gyorsabb a mostani uf szériának.
Itt a gyári összehasonlítás támpontként. -
Milka 78
nagyúr
válasz balazska92 #80624 üzenetére
A VA-nak jobb a feketélye,viszont hamarabb invertálódik a szín ahogy mész oldal irányba.
A ku 6000 nem egy ajánlott darab még a Samusoknál sem,nekem sem jött be.A gyors mozgások megjelenítésénél nem volt az igazi és volt némi bevilágítás is,igaz nálam 50ku6000 vs 49uh661 játszott.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz Hooper #80431 üzenetére
Itt talán az fhd-nál maradnék.40 colon nem hiszem,hogy olyat dobna a 4k-s felbontás,ellenben a 40 colhoz képest a 43 col optikailag jobban mutat.
Ugyan akkor az fhd-ban elég lassú a smart rendszer,míg az uhd-ban a 4 magos soc azért mérföldekkel jobban muzsikál.
Nas-os témát passzolnám.
Esetleg megnézhetnéd a 43uh610v-t az MM-ben,mert most 127500 az akciós ára (élőben hátha bejön). -
Milka 78
nagyúr
Persze hogy fejben dől el,de a fórumtárs már most megkérdőjelezi magát.
Különben annak nem is való uhd-tv aki sd sorozatokat,meg bariköztöt néz. Erre én is egy full belépő szintű 48-as Sharpot használok a hálóban,makulátlan a feladatra.A legtöbb tulaj aki fittyogot ezekre a készülékekre,mint kiderült max digitális sd adásokat néz és a gyermekei meg pendrive-on hordják a bdrip filmeket közben meg várják a csodát
Erre nem szabad uhd-t venni ez nem egy csodaszer,de ha mondjuk van 4k-s bd meghajtód,vagy nem vagy rest leszedni külföldről 4k-s anyagot (pl nálunk van vagy 8-10 elérhető film,míg külhonban durván 5x ennyi) és vagy beszéled a nyelvet,vagy alávágod a magyar hangot akkor már van relátsziója (és itt is érdemes utána olvasni,hogy mi is az a 4k-rip és minek milyen minősége van).Ehhez még a 4k-s monitor/PS4 Pro is hozzájöhet és perpill a 4 magos WebOS3.
Nevezhető korainak is ez a 4k örület,én is csak a speciális igényeim miatt választottam ilyen készüléket és mindenképpen vásárolnom kellett tv-t.Egy 48-49-es bitang fhd-t nem cseréltem volna le. -
Milka 78
nagyúr
Azért nem nagyon kapsz választ,mert a 49uh6xx-es szériából alig van felhasználó,én is egy 661v-t hajtok.Az álltalad említett tv-t nem nagyon ismerjük,de ha jól rémlik akkor a Color Prime,Magic Sound,BT és a -1 usb a különbség.
Én az enyémmel meg vagyok elégedve vele,hozza azt amit hoznia kell.Ellenben ezt az elavulás dolgot hagyd a fenébe.Az fhd tv és az említett 4k-s tv is kompromiszumokkal jár,mert perpill az igazi 4k-s tv-t Super UHD-nak hívják és az nem 160 ropi.Ez alatt kompromiszumokat kell kötni.
Az én tv-m 8-bit+frc,rgbw-s panellal van szerelve és a hdr-t sem úgy fogja megjeleníteni,mint egy 300k-s tv,mindezt 180 ropiért.Ennek ellenére teljesen elégedett vagyok a képével és a megjelenítésével.2-3 év múlva meg megint feltalálják a spanyolviaszt,így kb minden "elavult" lesz,kivéve talán a mai csúcsmodelek.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz huncutka1029 #80356 üzenetére
Én nem nagyon láttam panaszkodást,kivéve aki a bariköztöt nézi rajta.Nekem 661v-m van és a feljebb leírt negatívumok ellenére (ips vs va) teljesen ajánlott ebben az árban.Egyet kell felfogni,hogy nekem sem volt pénzem 7-esre,mert 160-170-ért tudtam venni tv-t ,amiből 180 lett és nem nincs 200-220-250k-m (pedig én még jól élek az átlaghoz képest).
Ezen az alapon aki 1070/980ti/1080-as kari alatt akar venni vga-t az számomra érthetetlen,nem normálisak,hogy az agyonbutított játékot nézik és az alaplaposba sem értem miért nem a Asrock Z170oc Formula lapot ajánlom mindenkinek.
A Samunál/Sharpnál már megnéztem az rgb vs. rgbw-t és rohadtul nem volt jobb képe,lefejeltem a monitort amire egyáltalán érzékeltem a különbséget ami nem életszerű,de ez a téma is kezd elcsépelt lenni -
Milka 78
nagyúr
Gyerekek be ne állítsuk,már a 6-os uhd szériát gagyinak mert kezdem hülyének érezni magam Halál érdekes,hogy mindenki aki ilyennel rendelkezik nem rinyál,hogy tré.
-
Milka 78
nagyúr
válasz sirály69 #80242 üzenetére
Digi hiba és talán soc specifikus a baj.Nekem is egy hete ilyen,míg a buta Sharp vígan betárazza az egészet.Jan 1-én átálltak egy új szoftverre,ami viszont túl sok adatot küldött epg-n.Ettől sok Vestel és egyébb másodvonalas gyártók tv-i letérdeltek.Ki be kapcsoltak maguktól (bővebben digi topic).Ezért a digi visszafogta az adat menyiségét amitől megszünt a fenti hiba.Ha tippelnem kéne akkor nekünk meg kevés az adat,de a digi dolgozik az ügyön csak tetű lassan.
-
Milka 78
nagyúr
válasz super dríve #79943 üzenetére
Irgalmatlan nagy köszönet!Valóban kikapcsolja Nálam is ugyan az a rack csak Hitachi 1tb-s hdd-vel ami irgalmatlanul sekkel-berreg ha üresben van,de 10 perc után valóban lelövi.
Spóroltál úgy 9 ropit nekem,köszönöm! -
Milka 78
nagyúr
válasz oszkaar #79956 üzenetére
Én erre a távra 49-est használok az említett típusból.42 colrol váltottam és egy percig sem bántam meg.
A nézési táv táblázat szimpla baromság,a szerint nálam sem stimmel minden.
Igen magic remote használatával.
BT-s élményem ez idáig nincs,bár van egy bh-s klavim de azzal nem tudtam összehozni (mondjuk a gyártó is).[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz huncutka1029 #79904 üzenetére
Ezt jó tudni,mert nekem be van kapcsolv a szuper is és én is alacsony képvezérlésen haszálom a szűrőket.Rá is lesek
Kecuhun : Ugyan ez nálam is csak 6450-el.Sajna a régi amd-s karik 1080p-be küldik a jelet.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz super dríve #79866 üzenetére
Nekem is ilyen van rákötve a tv-re,kapcsolgatni kell.
Talán van is hdd házas topic esetleg a hdd-s topicban még tudnak segíteni.Erre inkább lehet egy Toshiba Canvio Basics 1 TB-t használtam volna,nekem pl egy 500-as vígan működik lekapcsol a tv-vel,igaz a programozott felvételt még nem próbáltam. -
Milka 78
nagyúr
válasz huncutka1029 #79808 üzenetére
Kivéve ha digi,mert ott bizony régiováltás nélkül nem találta meg.Betárazza a 7 kimaradt csatornát,de azok üresen maradnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- ASUS routerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- TCL LCD és LED TV-k
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest