Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yanesz
tag
válasz
huncutka1029 #78399 üzenetére
Max 170e ft-ot szeretnék rákölteni.
Ebből az árból kéne a legjobbat kihozni. -
yanesz
tag
Igen,amúgy ez komoly.
Én csak véletlenül csöppentem ide az ártatlan kis kérdésemmel,hogy mi a véleményetek arról a tvről,amit írtam ide pár sorral.
Utána véleményt kértem,hogy milyen tv-t ajánlotok és még én most kérek elnézést,hogy nem hallottam erről a gamefly-ról!Hogy volt merszem megkérdezni,te jó ég!?Na szóval rossz embert oltogatsz.Remélem nem okoz továbbiakban problémát,hogy csak most olvastam utána,hogy mi is ez a gamefly!
Maradjunk szerintem az első kérdésemnél
e milyen LG-t?
4k-slegyen,webos rendszerű,108cm.
-
yanesz
tag
Sziasztok!
Milyen tv-t ajánlotok amin játszani is lehet?
108cm es legyen a képátló.
Más kritériumom nincsA gamefly az már elérhető a webOS tv-ken vagy majd csak áprilistól?
-
dudzsi
tag
válasz
Gabor901127 #78392 üzenetére
Akkor most jó az xbox 360vezeték nélküli + pc-s vevö a tvéhez és játékhoz? Gondolom ha igen akkor a kinai is.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Gabor901127 #78392 üzenetére
NA most próbáltam, a wirelesst, az usb töltőkábellel együtt.
A TV felismeri, hogy Xpad csatlakoztatva, de nem kezeli, nem reagál semmire.
Ergo ez a verzió így nem működik.
Viszont van egy Manta kormány, amit HID eszközként felismer, és működik vele...
Legalább is a "kalandra fel" Adventure Time játékban alapvető irányítással, megy a 10 perc trial..
:-) -
Gabor901127
tag
válasz
huncutka1029 #78391 üzenetére
Sziasztok!
Én már próbáltam wireless Xbox360 kontrollert, Xbox 360 kontrollert PC vevővel(együtt vásárolva) és XboxOne kontrollert wiredUSB-bel PCn
Egyik sem kompatibilis egymással, szóval ha valaki venni szeretne szerintem megéri wireless adóval együtt, úgy biztosan működik + ne sajnáljátok a pénzt az aksijára se, mert külön mostanában nem láttam és az elemmel kb 10-12 óra játékot bír.Ha egyszer a csodás eMAG - Magyar Posta koprodukciótól megérkezik, majd tudok biztosabbat is mondani egy kipróbálás után.
üdv
-
jézusom
addikt
What kind of controller do I need?
Be sure you have a compatible game controller in order to start playing. GameFly Streaming makes it easy to start playing with support for a variety of popular controllers from great brands such as Logitech and Microsoft.
The following game controllers are supported for the LG TV:
- Logitech F310, F710, F510
- Xbox 360 (wired and wireless) (wireless controller - requires USB wireless receiver adapter and is not compatible when using any other controller)
- Sony PS4 (connected via a wired USB connection)Én csak azt nem tudom, hogy ha veszek egy X360 wireless controllert, akkor ahhoz jár valami vevőegység?
-
yanesz
tag
Sziasztok!
LG 43UH6107
Ő a kiszemelt "áldozatom"!
Mi a véleményetek róla?
Esetleg ebben az árkategóriában van jobb tv? -
TRob1
veterán
válasz
huncutka1029 #78367 üzenetére
Jön a GameFly Streaming videójáték-szolgáltatás az LG webOS okostévékre Magyarországon is
(#78386) jézusom:
Azt írja USB-re kell csatlakoztatni, tehát - a korábbi kérdésedre - , nem hiszem hogy jó hozzá a wireless 360-as kontroller (hacsak nem egy pc-re is alkalmas usb-s vevővel) -
jézusom
addikt
válasz
huncutka1029 #78367 üzenetére
Próbáld ki! Kell gamepad az applikációhoz. Xbox360, Logitech F310, F510, vagy F710.
-
Günter
újonc
Szia, és üdv minden fórumozónak! Erről a törlőkendős simogatásról lehet többet tudni? Milyen kendővel csináltad, milyen irányban mozgattad, be volt-e kapcsolva közben a tv, meg ilyesmik. Nekem is van egy 43 LH630V (hétfőn hozta a futár) és elég felhős a képe. Különösen a jobb alsó sarokban, itt a képernyő kb 15-20% át kitevő világos folt van. Sötét szobában elég zavaró. Bocs ha esetleg régebben már le volt írva...Visszaolvastam egy darabig de nem találtam erről bejegyzést. A beállításokat illetően elég sok véleményt javaslatot olvastam, neked melyikkel lett jó? Köszi.
-
huncutka1029
addikt
válasz
pandion #78383 üzenetére
Általában igen, illetve a magasabb modelleknél a true motion is csak a V végű modellekben volt./van.... kapcsolható Beblur/ dejudder
2015- előtt a V végűek voltak, amit a mi régiónkba szántak, a 4 számkódosak pedig a kelet Eu, és Angliai régióba szántak.
2012 előtt pedig a V végűekben volt sat tuner is...
Az 51xx verziók különböző számai pedig a szín eltérést jelölték.
Pl a tavalyi modelleknél így nézett ki:
8507- ezüst
8517 arany
8527 fehér keret, és talp.
Műszaki tartalomban nem tértek el.
És ezekben is van sat tuner...
Később év közerpén megjelent a 850V Ebben volt kapcsolhato true motion, és kezdetben csak ezen volt netflix támogatás. Akkor az LG azt mondta a másik tipusokon nem is lesz, mert nem tudják a "kodeket" Azután mégis lett. -
pandion
tag
válasz
huncutka1029 #78377 üzenetére
Köszi!
Azt próbálom kinyomozni, hogy mi a különbség a LG 49LH5100 és a LG 49LH510V között. A weboldalak alapján csak annyi, hogy az 510V nek van plusz DVB-S/S2 tunere, míg a másiknak nincs. Valóban ennyi a különbség? -
Buda76
senior tag
-
Emu
őstag
válasz
Gabor901127 #78375 üzenetére
Hazamegyek lefotózom. Mikor 5+ éve kötötte T, akkor kértem mindent egy TV rákötéséhez, ezeket hagyták itt.
-
huncutka1029
addikt
válasz
#92401152 #78378 üzenetére
az LCD tévéknél nem számottevő a "villódzás" nem sok jelentősége van, a herzeknek.
Egyébként az LG belépőszíntjét kivéve, szinte minden panel 100 Hz-es.
Ezt szokták parasztvakításként MCI, (motion clarity index) És egyéb hangzatos nevekkel, meg jó magas számokkal felspékelni.
Ezek kb 4-6 tal osztva megadják a valós képfrissítést., a többit ugyanis a képjavítók teszik hozzá.
Ha mondjuk 200 at írnak, akkor van egy valósághű mozi meg egy dinamikus kontraszt benne, ami alapján ( bár ez nem szentírás) (50 Hz * 2 Real cinema) *2 dinaikus kontraszt= 200 MCI, MPI, vagy nevezzék bárminek.Tehát ha 400 as értékkel találkozol, az már minimum 100 hz panelt feltételez.
-
huncutka1029
addikt
válasz
knightba #78374 üzenetére
Ha a kurzort egy beállítás fölé viszed, akkor majd jól leírja egy kis buborékban, hogy mire való. ennyi elég.
Az átlag user nem fog a haladó beállításokban mtatni, aki meg igen ,az utánajár mi mire való...
És nincs igazad, csak kísérletezéssel tudod jól beállítani a képet, mivel panel, és panel között is van eltérés.
És akkor nem beszéltünk az egyéni ízlésről..
Az Lg ad legnagyobb szabadságot, mert gyakorlatilag teljes kalibrálást végezhetsz, akár szinenként is!
Míg a többi gyártónál be kell érned az elődefiniált értékekkel, max fényerőt, és telítettséget tudsz állítani.Ha valamit nem tudsz, akkor van google, ahol utána lehet nézni. Egyszerre egy dolgot kell kitapasztalni.
Egy moitor beállításánál milyen menü ikonok vannak, és magyarul sem tud, mégis be tudják állítani az emberek. -
törölt tag
Újra és újra belefutok ebbe a 100Hz-s "mizériába".
Ez parasztvakítás, vagy tényleg fontos?
Azt olvastam egy blogon: azt hogy valódi 100Hz-es-e, a boltban, meg tesztvideón lehet csak kideríteni.
Ez tényleg így van?
Így már tényleg nem tudja az ember lánya, hogy milyen tévét vegyen -
csbeci
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata 60UH7707-el kapcsolatban? Kinéztem magamnak egy ilyen tv-t. Leginkább PS4prohoz lenne használva. A másiknkiszemelt meg a konkurenciánál van a Samsung 55KS8000!
Tanácsokat előre is köszönöm! Üdv -
knightba
csendes tag
válasz
peppe79 #78316 üzenetére
nagyon hasonlóak lettek a saját beállításaim is ahhoz, amit az általad javasolt oldal ír
érdekes az is, hogy az oldalon írtak eléggé eltérnek attól, amit itt a topicban vagy a teszteken lehet olvasni
szerintem ezért érdemes kipróbálni a dolgot, tuti lesz olyan, akinek ez jön be jobban (ahogy pl nekem is)egyébként elég gáz hogy az lg-nek nincs egy jól érthető útmutatója arról, hogy az egyes képbeállítási lehetőségek mit takarnak (legalábbis én nem talltam ilyet)
az a videó ami az oldalukon támogatás címszó alatt van + a menü súgója egy nagy nulla, miközben a termékük megítélésének egyik döntő eleméről van szó, arról, hogy sikerül-e kihozni képből a lehető legjobbat, persze saját ízlés szerint
mivel vagy 30 ponton lehet belenyúlni a rendszerbe, úgyhogy csak kisérletezéssel ez nem nagyon fog sikerülni -
[CS]Blade2
addikt
43LH630V
Kipróbáltam a HT-845 házimozival. A sárga RCA video kábellel össze tudtam kötni, úgy, hogy a DVD lemezről a filmnek van DTS hang, és a DVD minőségű képet nagy vonalakban kiküldi. Ez pazar is így, mert a TV hangfala így semmiképp sem szól.
Jack-L R RCA audió kábellel összekötöttem a TV-t és a DVD aux-át. A DVD-n Aux-ot választok, a TV-n fejhallgatót, és külön van hangerőm a TV-n, és a DVD-n. DVD-n plusz bass-t tudok adni level 4-ig, meg szól mellé a két álló, szóval van egy 2.1-es rendszer így. Szerintem gyengébb, mint amit a hangfal tud, de elmegy. Optikán sem hiszem, hogy sokkal jobb lenne, mert ugyanúgy 2 RCA-n kapná a jelet. Gondolom nem küldi ki a nyers dekódolatlan DTS hangot, hogy a fülhallgatón menjen, így nem kell ezzel foglalkoznom, hogy mi kódolja. Elvileg a mai TV-ken lehet állítani, hogy dekódolt jelent küldjön az optikán, de én ilyen nem találtam. Lehet, hogy csak akkor jön fel, ha csatlakoztatva van a kábel? Franc tudja, nem kísérletezek vele.
Összességében nem sok beállítás van a TV-n.
Elő lehet csalni még plusz beállítást? Pl.: a képfrissítésről semmit nem találtam.A szolgáltató box-a pont beadta a kulcsot, és olyat kaptam, amin van hdmi is, így ezzel nem kell foglalkoznom a két ünnep között, hogy cseréljem. Kipróbáltam m4-en, nem olyan sok különbség van. Nyilván van, de lehetne sokkal drámaibb. 1080i-be küld a UPC mindent, ha jól veszem ki, mert a box csak azt tudja. Volt pár percig minden HD csatorna, de nem tudtam tesztelni. Azok gondolom jobbak, mert nagyobb a bitrate (egy eurosport-nál) mint az M1 vagy M4 esetén. A non-HD M4 meg egész jó a non-HD-k között, így nincs nagyon mivel összemérni.
-
Dagohun
tag
Üdv!
Érdeklődnék hogy a LG UH6207-es TV-ről van e jó vélemény v kerülendő. Filmnézésre és PS4-en való játékra kellene, 2-3 méterről.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
pandion
tag
válasz
huncutka1029 #78309 üzenetére
Köszi!
Ez hol van az LG honlapján, tudsz küldeni nekem linket? Sehol nem találom! -
Emu
őstag
Már nem akad youtube...a menü lassúsága megmaradt, de a lejátszás már nem akad...nem a TV hibája...illetve csak áttétesen
Nekem T-s kábelnetem, illetve kábeltv-m van (még nem IPTV). Modem elé tettem egy elosztót és rátettem az egyik kimenetre a modemet, a másikra jelszűrővel a TV-t. Valószínű, hogy a jelszűrő hibás/erősebb kell, ugyanis ha be van dugva a jel a TV-be, akkor kb. 3-4Mbitet tud a netem, ha kihúzom akkor egyből 30Mbit-re ugrik. Tehát ha ki van húzva az antenna akkor van elég sávszél...
-
pandion
tag
Sziasztok,
Jól értem ugye, hogy az LF 2015-ös az LH pedig2016-os modell? -
huncutka1029
addikt
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Új frissítésre megjelent egy valami "gamefly" vagy milyen alkalmazás. Lényeg, hogy gamepad kell hozzá. Nem tudjátok mit fogad el a TV?
xbox360 wireless jó hozzá?
-
herdsman12
őstag
válasz
csaby69 #78362 üzenetére
Ha ilyen TV-d van, akkor ez (DAC), vagy olcsóbb kínai testvérei segíthetnek. Még lesz rajta fejhallgató kimenet is, igaz hangerő állítás nélkül.
-
csaby69
csendes tag
LG43 lh5000 készülékből scart csatlakozón keresztül nem tudok hangot kicsikarni /egy régi minihifi -re lenne csatlakoztatva aux módba állitva /Ha a műholdvevő scartjára kötöm szól rendesen a tévé nem kétirányú scartos vagy mi?Valakinek tippje hogyan lehetne megoldani még fejhallgató kimenet sincs a 6 éves samun az jó megoldás volt
-
Toth_Jani
őstag
-
tyccon
tag
Sziasztok.Egy LG 49LH630V vásárlásán gondolkodom,de szeretnék érdeklődni a smart funciók használhatóságáról,pld. a Youtube videók nem szaggatnak-e,illetve a webböngésző mennyire gördülékeny, stb.
Köszi előre is a segítséget! -
törölt tag
válasz
middleaged #78349 üzenetére
Az Eco módban próbáltad? Ott 4 óra a minimum, aminél kikapcsol, ha nem nyúlunk a távhoz, sztem nem számít a beltéri. De inkább HDMI-vel használd, sokkal jobb lesz vele a képminőség. Az elalvás időzítő se működik?
Laca1212 FHD már csak 55"-van, MR- előkészítéssel a tavaly 55LF630V például, ha még kapható.
raven24 Grat hozzá, használd sokáig. Írták, hogy lassú a menü, főleg ha a smart nélküli, vagy képcsöves után jön. -
raven24
tag
Sikerült vásárolnom egy 49lh630v típusú készüléket 139900ert,szerintem ár/értek arányban az egyik legjobb a kategóriájában.
-
miroon
aktív tag
Sziasztok...
vettem egy új lg tv-t az emagon a fekete péntek alatt... van hozzá egy ferrit szűrő (google mondta ezt is), mire való? hova tegyem? annyit megértettem,hogy kábelre kell rápattintani,de melyikre? koaxra?
köszönöm!
-
szpali
addikt
Sziasztok!
Megkérdezem, hátha.
LG TV-n (42LF652V) használja valaki az LG Content store áruházból letölthető PLEX verziót?
Olyan porblémám adódott, hogy iszonyatosan pörgeti a procit, ha a TV-re telepített app-ban indítom el a filmet. Eddig Chromecast2-t használtam és ott nem volt ilyen probléma. Az appban minden beállítás (helyi, távoli, online) eredetire van állítva, mégis pörög a media server laptop procija (sony vaio vpceb2z1e, Core i5 430M, 8GB DDR3 és valami Kingston SSD), mintha átkódolná. Ha ugyan azt a filmet a Chromecast2-re küldöm, akkor meg sen nyikkan a gép. A lapos is és a TV is LAN-on csatlakozik, a CC pedig wifin.
Van valakinek ötlete erre? -
Klara_
őstag
válasz
agressor12 #78342 üzenetére
Nem.
-
middleaged
tag
válasz
#94529552 #78295 üzenetére
A T szerint a sisco isb 6030 nem rendelkezik opcióval a tétlenségre, sőt ez egyik tv-től sem várható el az adott készülék esetében, mivel a beltéri folyamatosan jelet generál állókép mellett is,így nincs olyan előzetes beállítás, ami megoldást jelenthetne a problémára. Ezek szerint,ha T-s vagy, és bealudtál akkor ez kíséri álmod:
-
Laca1212
őstag
válasz
huncutka1029 #78347 üzenetére
Akkor várok még az OLED olcsóbbodására.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Laca1212 #78345 üzenetére
túl drága az átlag magyarnak, azért nincs választék.
60 65" ban már inkább Oled ami jó, és vásárlása érdemes, csak qva drága még(#78346) .:ZS:.
Tipuson belül nem nahógyon van különbség ha nagyobb méretben veszed.
Max egy bizonyos méret felett (55) csak direktled háttérvilágítással szerelik,akkor is, ha a kisebb modell Edge /oldal/ ledes
Az összefoglalóban van pár jó tanács, ami évjárattól függetlenül használható vásárláskor. -
.:ZS:.
senior tag
Sziasztok!
TV keresésben vagyok éppen és funkcióban meg árban nagyon megtetszett az UH6207 széria, viszont egyáltalán nem vagyok képben, hogy a mostani TV-ken mit kell figyelni, mik a nem hangzatos de annál fontosabb paraméterek amiket általában nem szoktak nagydobra verni. Kérdésem lenne, hogy mik a tapasztalatok, vélemények erről a szériáról? Mire kéne odafigyelni?
Illetve a másik, hogy gondolkozom még a 43 és a 49 között. Van bármi különbség a kettő között azon kívül, hogy nagyobb és drágább?
Előre is köszi!
-
Laca1212
őstag
válasz
huncutka1029 #78344 üzenetére
Mindegy melyik LG magic-el működik. Nem ragaszkodom mr600-hoz. HA nincs 60"-osban választék, akkor lehet 65"-is.
Vagy már a 60"-os is nagy és azért nincs belőle kínálat?
-
huncutka1029
addikt
válasz
Laca1212 #78343 üzenetére
ha mr600 ast akarsz, akkor kizárólag az LF sorozatban 2015 keress, más évjáratokkal nem működik
UF ami még kezeli , de azt mondtad az UHD nem érdekel.Az a sanda gyanúm, hogy nem nagyon fogsz már találni...
60" ban egyébként sem nagy a választék LG ből Magyarországon.
1-2 helyen van még LB 650, ami webos1.0 2014 es, MR500 való hozzá
És UH6507 Ez kb 400.000,
UF 850 ből láttam még (UHD) de ez 550.000 körül kapható. -
Laca1212
őstag
Üdv!
Milyen 60"-os LG-t ajánlanátok, aminek a képe nem rosszabb mint a jelenlegi LG 43LF632V tv-mé.
3D nem érdekel, UHD felesleges. Fontos, hogy működjön LG Magic AN-MR600 távirányítóval és szolgáltatásokban azt tudja minimum mint a jelenlegi(TimeShift, BT-os külső hangszóró csatlakoztatás, műsor emlékeztető beállítás, stb)
-
dave0825
őstag
-
törölt tag
válasz
huncutka1029 #78275 üzenetére
Csak azért bizonytalanodtam el, mert konkrétan az ágyam végében van a tévé, ami alig két méter. De szíves szerint nem vennék 32 colost. Valaki hozhatna egy 43-ast hogy kipróbáljam, hogy mutatna nálam -
Klara_
őstag
válasz
agressor12 #78323 üzenetére
UH630-tol felefele tamogatja csak az MR-t az idei UDH szeria. AN-MR650 amit kezelnek.
-
Emu
őstag
válasz
Buda76 #78334 üzenetére
Ha csak FHD illetve UHD tartalom fog rajta futni akkor nagyon nincs hiányossága (szubjektív: nekem nem jött be a képe, bár ugye beállítás nélküli készüléket néztem meg az MM-ben) gyengébb tartalommal etetve pl. SD adás...hát kell kompromisszumokat kötni. De ezt mindenki döntse el maga, miután megnézte a TV-t egy üzletben és kipróbálta.
@raven24: nézd megy MM-ben. Van lehetőség SD adással is kipróbálni, de pendrive-on te is vihetsz gyengébb bitrátás alacsony felbontású tartalmat (ami olyan mint egy tv adás) megnézni, hogy adja vissza. Ismét szubjektív vélemény: ebben az árkategóriában nem találtam jó UHD tv-t, ezért tettem le a voksom egy 49LH630V mellett, ami BF alkalmával csak kicsit volt drágább, mint az általad linkelt készülék.
-
Jozin
csendes tag
válasz
huncutka1029 #78333 üzenetére
Köszönöm neked is, Vondnak is
2,5" drágább ezért gondoltam a 3,5"re -
vond
MODERÁTOR
Nagyon szívesen! Használd egészséggel!
Így kellene ám kezdeni mindenkinek, normálisan beállítani a készüléket, és csak azután véleményezni. Semmi értelme a sok feleslegesen bekapcsolt funkcióval megtömött, gyárilag elrontott, és/vagy direkt áruházba való preset-ekből levonni a következtetéseket.
Mobilos youtube appal vezérelve, és azt kiküldve a TV-re is akad a youtube alkalmazás? Mi csak így használjuk, és nem vettünk észre akadozást.
(#78329) Jozin: Bár én csak NTFS és FAT32-es pendrive-val próbáltam, minden bizonnyal kezeli a 2 terás külső vinyókat is. Arra azért figyelj, hogy fontos dolgok ne legyenek rajta, mikor rádugod, mert file rendszertől függően előfordulhat, hogy leformázza magának.
-
Emu
őstag
válasz
raven24 #78325 üzenetére
Úgy tudom belépő szintű UHD egyik gyártótól sem javasolt, így a 43UH6207 sem, főleg ebben a méretben. Szükséged van rá egyáltalán? Mire használnád a TV-t?
Köszönöm vond kollégának a linkelt leírást a TV beállításához, elég szép feketét sikerült beállítanom ami nekem tökéletesen megfelel, a felhősödés is szinte teljesen eltűnt, az SD adás képe is szebb lett
Youtube sajnos továbbra is meg-megakad este kipróbálom Pumma által leírtakat, hátha csak a netkapcsolat a gondja. -
Jozin
csendes tag
Sziasztok!!
Volt egy gondom 49lh630v típusú tvvel. Nos, köszönöm a segítségeket, sikerült megoldani a problémát.
Beállításokkal és számomra meglepő, de a törlőkendős enyhe simogatás kombóval nagyon jóra sikerült a felhők eltüntetéseMivel így nem küldöm vissza, jön is egy kérdésem:
külső házba 3,5" HDD tervezek venni hozzá a kérdésem, hogy kezeli e a 2TB méretűt? -
TA68
őstag
Egy nagyon jó oldal az LCD panelek tulajdonságainak TV típusonkénti beazonosítására. Displayspecifications
-
raven24
tag
válasz
agressor12 #78326 üzenetére
Ips-t írnak rà
-
raven24
tag
Sziasztok! Kinéztem egy Lg 43uh6207 tvtl-t,a speckók nagyon csàbìtanak,viszont nem talàltam róla semmit,megköszönném,ha mondanàtok róla valamit
140ezer forint lennem.Előre is köszönöm
-
Indiant
addikt
válasz
huncutka1029 #78309 üzenetére
Ezzel csak az a baj, h. mint kiderült az lg szeret kamu infót kiírni a készülékről.
-
agressor12
senior tag
Sziasztok
TV vásárlás elött állok,kinéztem magamnak valami hasonlót LG 43UH610V.
A kérdésem a következő lenne, a TV nem tudja a Magic Remote-t.De ha veszek majd a közel jövőben hozzá egy Magic Remote Dongle For LG,azzal működni fog?
Nézni kell majd ,hogy milyen évjáratú amihez ajánják,vagy mint sima USB-s bluetooth egység,működnie kell minden tv-vel? -
dave0825
őstag
válasz
ZolikaE46 #78318 üzenetére
Nem lepődnék meg a nagy ájfo$-on, ha nem tudna kommunikálni ilyen módon a tv-vel, elvégre nem epöl termék a tv, és őket ismerve, úgyis az a végcéljuk... Másik megoldás, amivel még jobban járnál, ha vennél egy telefont, ami TELEFON, mert ahogy írtad, Android-dal megy... -
törölt tag
válasz
[CS]Blade2 #78305 üzenetére
Lehet a smart nélküli LCD-hez lassú, vagy egy képcsöves után is, de mi nem a menüt nézzük. Érdekes, a webos2 nem lassú a 8-as szériában. A YT-ot próbáld ki vezetékes nettel is, nálam a webos1 sem akad. Esetleg router újraindítást, és statikus ip címet szoktak még javasolni. Igen, venni kell MR-t, vagy egér bill. kombót, de senki nem a böngésző miatt vesz tévét, az csak inkább hozadéka a tévéknek, de szükség esetén használható, viszont nem praktikus egyik tévén sem.
ZolikaE46 Talán keresni kellene ios- store-ban LG alkalmazást a telefonodhoz, ha nincs, akkor nemtom. -
ZolikaE46
senior tag
Sziasztok, Egy olyan kérdésem lenne, hogy van olyan program lg tv és iphone telefon között ami tükrözi a telefon képét, mert ugye androidos telefonnal simán megy a "Screean Share" programban, de ios-t nem tudok csatlakoztatni.
Válaszotokat várom és előre is köszönöm. Üdv.
-
peppe79
senior tag
válasz
knightba #78313 üzenetére
Nekem egy egyszerű 43lh5100 tv-m van. A Prohardveres tesztben az ajánlott referencia beállítások annyiból nem váltak be; hogy bár a színek tényleg ideálisak, viszont a sötétebb részletek elhalványulnak, és picit "mosott" a kép is.
Helyette egy angol oldal ajánlott beállításait használom. Az alap a gyári normál beállítás, csak picit magasabb a fényerő, más a színárnyalat és színhőmérséklet, illetve ki van kapcsolva a dinamikus kontraszt és szín.
-
Power17
tag
Sziasztok!
Napokban vettünk egy 43LH630V tv-t, nagyon szép a képe. De a menü elég lassú. Mindenre másodperceket kell várni. Sajnos nem néztem eléggé utána hogy ez csak 2 magos. Gondolom elég kevéske a WebOS 3.0-hoz.
2x frissítettem, de megint van egy új, de az előző kettő sem segített. Beállítások menü is akad ahogy megyek le az almenükben. Persze, ha már többször megnyitod már kicsit javul a gyorsaság.
Lehet valamit javítani, vagy ez gyárilag ilyen "szar" ?
Köszi az infókat! -
daara
aktív tag
Sziasztok
Gondolkodtam hogy van egy pc hez 2.1 hangfal erősítővel és egy 2.1 mikrohifim érősitővel.
Működne-e hogy rendelek sínábol egy jack elosztot tehát tv be bedugom a jack elosztot és az elosztoba dugom a 2db hifi jack dugoját? Hmm jó lenne. -
knightba
csendes tag
49lf632 - ma beüzemeltem
az első benyomásaim elég jók
a képe határozottan jó, nekem a prohardver tesztes lf630-as vagy itt a fórumon javasolt beállítások nagyon nem jöttek be, de némi kísérletezéssel a választható beállításoknál jobbat lehet elővarázsolni,
igazából a képe 1) a bolti látványnál megismert hasonló tv képekhez képest a beállításokkal jobb 2) a lecserélt samu 6 éveshez képest sokkal jobb (a samu színeit eddig nagyon szerettem, de az lg-é természetesebb hatásúak)
a hangja meglepően jó
kép homogén, no felhő, no glow, kontraszt átlagos, de állításokkal jól húzható
játékra még nem próbáltam
amit eddig mások is hátránynak mondtak:
1) a menü lassúsága igaz, főleg a csatorna beállításokra sok idő megy el
utána viszont a napi használatú részek kevésbé problémásak, utube is elég gyors
pár hete vettem egy másik LG-t is (lh530) az újabb menü -vel van és gyorsabb is (csatorna beállításra is)
ez mondjuk az lh630 mellett szólhat
2) jelentős a tükröződés, amit korábbi samunál észre se vettem, azt a lámpát le kell kapcsolni mosta két lg tv így elsőre elég meggyőző, plusszos a kép minősége mindkettőnél, a hang a 632-nél (de az 530-nak is rendben van), valamint a smart funkciók a 632-nél
(viszont genius billentyűzetet nem veszi be, azt olvastam, hogy logitech kompatibilis, ez nekem elég fura - valaki tud erről valamit?)
ami negatív: ha valaki napfényes ablakkal / lámpával szemben helyezi el az viszont gáz lehet a tükröződés miatt
summa: 49lf632 130-ért még kapható szerintem nagyon megéri, ha valakinek ilyesmi kell -
Klara_
őstag
válasz
MR mar nincs, mobilos app van, hasznald azt! Csak vigyazz, mert orulten szivja az akkut..
Tenyleg dog lassu az egesz, meg a regi netcastos rendszeremhez kepest is. Bezzeg az OLED-en hasit... -
Robertó79
tag
válasz
huncutka1029 #78307 üzenetére
Sajna nem jön össze a belteri hdmi vel csatlakozik és igy nem tudom azt kezelni
-
pandion
tag
Sziasztok,
Ezt szemltem ki: 49lh541v erről mi a véleményetek? Esetleg van valakinek tapasztalata? A fontos kérdés, külső Winchestert tud e kezelni?
Köszi -
huncutka1029
addikt
válasz
magic táv helyett, alap gépelésre, keresésre a gyári táv helyett jó ám egy noname vezetéknéküli egér is
Persze sok funkciót csak a magic ér el, de ez klasszisokkal olcsóbb mint a plusz távpiszka -
[CS]Blade2
addikt
köszöntem.
Egyenlőre nem tudtam beállítani, mert vártam a cuccal 2 órát, hogy átvegye a szobahőt, aztán 10 percem maradt, csak a wi-fi-t meg a youtube-ot tudtam kipróbálni.Gabor901127: Nem az enyém lesz, én nem nézek tv-n csak f1-et. Fater-é lesz főleg. Most az én kanapém mögött van a dobozban. A talpa meg az ágyam alatt. Most ez a feladat, hogy észrevétlenül tengődjek egy 43"-os TV-vel.
Majd a napokban néha előveszem, aztán még próbálgatom.
- Pixelhibára nem néztem át.
- Beállításokat nem néztem meg.
- ki akarom próbálni, hogy jack-en hogy megy ki a hang, hogy vegyek végül optikai convertert, vagy sem. (90-100-as hangerőn azért még engem is zavart a hang. Magas, kicsit recsegős, és alig van benne mély. TV-hez jó lesz (30-50-es hangerőn), de 1080p filmekhez azért jobb lenne rányomni a házimozi hangját.Magához a tv-hez csak azt vettem észre, amit már 1.000.000-an leírtak:
- a webos tetű lassú, meg úgy az egész. Már a nyelv és az ország kiválasztása sem volt zökkenőmentes, tekert a homokóra rendesen. Youtube akad, ha közben keresni akarsz más videót. (fiber power 120-as nettel is, szóval biztos, hogy a sávszél megvolt.)
- a távirányítóval igazi kihívás irányítani a böngészőt/youtubeot is. Ezt nem gondolták komolyan, hogy ezzel valaki el lesz. Aki netezni akar, az mindenképp vegyem olyan magic távirányítót meg billentyűzetet, meg az ap*a f*át, mert ez így max. arra jó, hogy, ha havonta 1x valamiért fel kell menni a netre, de azért van 10 perced.
- 320p video, meg 300Mb-s sorozat nem a legjobb rajta közelről. Konkrétan rosszabb, mint a képcsövesen.Persze nekem ezek az funkciók nem kellenek, elég lett volna a 510V is, csak úgy alakult, hogy 630V lett a DTS miatt.
Lehet, hogy ma kipróbáltam, és innentől sosem lesz többet használva az okos funkció. -
Robertó79
tag
Olyan kérdésem lenne hogy ma bekottettem a műholdas digit. (650es tvre) Csatorna beosztást hogy lehet módosítani vagy lehet egyáltalán?
-
pandion
tag
Sziasztok,
48-50"-os tévé vásárláson gondolkozok. A lényeg, hogy szép legyen a képe és külső winchestert tudjon kezelni. Smart, 3D stb nem kell.
Most LG-ben gondolkodom, de más márka is szóba jöhet.
Tudtok ajánlani valamit?
Köszi -
Emu
őstag
Tegnap megjött a TV-m (49LH630V), ez most pixelhiba mentes
2016. novemberi gyártás, lengyeleknél készült.
Gyári 2év mellé kértem még +2év garanciát, így kellett végül 160k-t leszurkolnom érte. Nagyon szemeztem a Sony 50W80C-vel, de nekem nem ért volna +50k-t. Képminőségre egyelőre nem írok sokat (a gyári beállításokon még nem volt időm finomítani) de nincs rosszabb képe mint a Dell IPS monitoromnak (kalibrálva van).
Sajnos a WEBOS egyelőre nagy csalódás. (Androidhoz képest) Iszonyat lassú (pedig a TV szerint a legfrissebb verzió van fent) youtube is néha-néha akad rajta főleg ha HD-t nézünk, de ami szerintem kritikán aluli, hogy a képernyő billentyűzeten való gépelés közben is akad a hang...nem tudom mi az oka, remélem ha kikapcsolok minden felesleges fícsört (képjavítók stb) akkor jobb lesz. -
Toth_Jani
őstag
Az LF652v az biztos hogy csak a belső tuner jelét tudja rögzíteni.
Nem csodálkoznék rajta ha ez a másolásvédelmi előírások miatt történne így.
És ami érdekes ha Plex serveren keresztül nézek egy filmet és csatlakozom egy vezetékes fejhallgatóval, akkor a hangszórón a Film hangja szól, a fejhallgatóban pedig az utolsó TV csatorna hangja hallatszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Energiaital topic
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest