Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pixelmester.

    aktív tag

    LG 43LH630v - pár hét használat után

    Filmnézés volt a fő szempont, klasszikus értelemben nem nézek tévét, épp ezért sosem volt tévém, eddig számítógépen vagy tableten néztem a filmeket. illetve moziban. :Y
    Így látatlanban tetszett ez az okosTV koncepció, gondoltam milyen jó lesz rajta filmet nézni, youtube-ozni, netezni, hogy milyen jó kényelmi funkciókat élvezhetek, ha a tablettel összepárosítom, stb.
    Eleinte a 40UH630v volt szimpatikus, bár nem értettem, hogy a 32" után miért a 43" a következő, miért nincsenek köztes méretek.
    Hosszan fórumozgatás, utánajárás után eldöntöttem, hogy az UHD felesleges, mivel a legtöbb film csak FHD-ban elérhető (gondolok itt a régi klasszikus filmekre). Ráadásul a mozikban is csak 2k-ban megy a vetítés, tehát 43"-ban kihasználatlannak éreztem a 4K-t. Ráadásul az RGBW-s kamu 4k technológia (az olcsóbb LG-k mind ilyenek) elég nagy bullshit, akkor már inkább a valós FHD. és a 43LH630v modell-t ajánlottátok itt a fórumon.

    Amiben pozitívan csalódtam, az a fizikai kivitelezés, és hát meg kell hagyni, hogy ez egy nagyon esztétikus tárgy. Ennek még normális talpra van, nekem ez a 4 tüskés megoldás nem tetszik, amit a legtöbb új tv-nél alkalmaznak, és nem is tűnik biztonságosnak.
    De sajnos ennyiben ki is merül a megelégedettségem.

    Szoftveres szempontból extra-gagyi, és extra-LASSÚ. Ráadásul érthetetlen, hogy egy FHD-s tv menüje/oprendszere miért nem FHD-ban van megcsinálva? Ha csak be akarok valamit állítani, több másodpercig gondolkozik... FIlmnézés közben, ha már rég nem nyúltam a távirányítóhoz, és meg akarom állítani, vagy vissza akarok tekerni, kb 4mp-es reakcióidő. Ez eléggé érthetetlen.

    2,5" WD vinyót felismeri, pendrive-okat felismeri, és megjegyzi, hogy, hol hagytam abba egy filmet, belső és külső feliratokat is kezeli, a legtöbb videóformátumot felismeri, bár már akadt olyan fájl, amit nem tudott lejátszani.

    A wifi-antennája nagyon gyenge, így vettem hozzá egy jelerősítőt. Az LG TV PLUS alkalmazásban is csalódtam, elég körülményes használni, a párosítás is elég hosszadalmas.Továbbá hiába állítottam be a tartalommegosztásnál, hogy ne kérjen PIN kódot, mindig kér... Továbbá érthetetlen, hogy a telefonról/tabletről miért nem lehet gépelni. Bár az orosz alkalmazásban (LG WEB OS magic remote) erre van lehetőség. Az "egér" mozgatása sem az igazi, iphone-ról pl csak kb félcentis pontossággal lehetett mozgatni a mutatót, androidos tabletről finomabb volt. Az orosz alkalmazás ebben is jobb, ott lehet érzékenységet is állítani. :R
    Ezzel az alkalmazással nagyon lassú filmet nézni, bár lehet, hogy az 5Ghz-s wifi alkalmasabb erre a funkcióra.

    A DIrect-Wifi-t a BubbleUPnP alkalmazással próbáltam ki, amivel a tableten levő filmeket lehet átküldeni a tv-re. Sajnos ez is elég lassú, ráadásul rosszabb minőségben történik a lejátszás, mint pendrive-ról.

    Böngészni és youtube-ozni siralmas.

    Szóval az okos funkciók nagyjából semmit sem érnek, ez csak parasztvakítás, de teljesen használhatatlan...
    Persze usb-ről le tudja játszani az mkv (H.264) filmeket, és felismeri a különböző hangsávokat illetve feliratokat. ez már nagy siker! :C

    A képbeállítások terén is többet vártam volna. Például a gammát csak igen nagy ugrásokban lehet állítani. Feketét viszont sehol. És ezekre elkég nagy szükségem lenne, mivel rengeteg régi filmet nézek, amiket eléggé laposra és fátyolosra "fényeltek", ellentétben a mai filmekkel.
    Én a köetkező beállításokkal használom.
    Led háttérvilágítás: este 22, nappal 60
    Kontraszt: 98
    Fényerő: 50
    Élesség: 21
    Színmélység (szaturáció): 42
    Árnyalat: G5
    Színhőmérséklet: W15 (a hideg kékes fény nem tesz jót a szemnek)

    A gammát és a dinamikus kontrasztot filmenként állítom (a fent említett okból), a többi képjavító funkció le van tiltva.

    Legnagyobb csalódásom, hogy a LED tv-knek sajos nincs feketéjük... (emiatt érdemes amúgy minél alacsonyabb háttérvilágítással használni)
    Ebből a szempontból nagyon megbántam, hogy ezt a tv-t választottam. Ha valaki igényes a filmnézés terén, semmi esetben ne vegyen LED-es tévét!
    Nem akartam spórolni a tv-vásárlás során, de nem éreztem, hogy a drágábbak annyival többet tudnának... De most már megvilágosodtam... :O

    (A hangjáról nem tudok mit mondani, szólni szól, ennyi. Tervezek hozzá egy LG SH5-ös sounbar-t, de azért még dilemmában vagyok, eléggé megoszlanak a vélemények az efféle hangeszközökről...)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák