Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Németh János
újonc
Én eddig csak passzív olvasója voltam a csoportnak, viszont múlthéten találtam egy magyar YouTube csatornát, ami teljesen a WEBos 3-ról szól, nekem sokban segített, hátha is másnak is fog, elég sok videó fent is van, gondoltam megosztom veletek.
Ez ilyen összes videós lejátszási listája elvileg: [link] -
törölt tag
válasz
Darkness #78992 üzenetére
Akkor marad au USB hub, nézz utána azoknak[link]. Nemrég linkelt valaki a házi kalibrálásról, vagy nézd meg ezt itt, talán kis módosításokkal megfelelhet, a részletes szín beállítást hagyd ki a végén, az nagyon egyéni tévénként.
torma1981 Alkudd le 90-re, és mindjárt könnyebb lesz eldönteni.cyber86 43LH630V
-
amtibacsi
aktív tag
Érdekesség. Van egy 3D-s filmem. Az LB650-en simán nézem, gyünyörű a 3D. Az LF652-n viszont azt írja, hogy nem tudja lejátszani. Újabb tipus butább lett ezek szerint ? (Szent András törésvonal, full HD, 3D, HalfOu)
-
siddis
őstag
A héten vettünk egy ilyet, eddig tökéletes, már csak a digitális adásokat kéne valakinek bekötnie -mondjuk a szolgáltatónak- de nem kapkodják el. Szerintem most a legjobb ár-érték arányban, ha nem kell semmi extra, eddig minden .mkv-t, .avi-t, .divx-et vitt a lejátszója. Megnéztem egy Trónok harcát 1080p-ben, még az egyik szereplő orrán a szőr is látszik.
A hangszórója nagyon szépen dűbörög mozi-módban, azért jó az a +10watt. Mindkettő lefelé van fordítva. Sok előre programozott kép és hang mód van, de én kézzel belőttem a szememhez. -
torma1981
veterán
Sziasztok.
LG 42LB650V tv-t tudnék most 100k-ért. Még több mint 1 év garanciával? Megéri? Vagy 130k-ért LG 43LH630V újonnan?
-
rw513
újonc
válasz
Jockes #76925 üzenetére
Szia!
Ugyanez a problémám ("hálózati hiba(-324)") az LG 43UH661V típusú készülékemnél. Alkalmazások nem mennek,de a böngésző igen. Szintén próbáltam Wifi-n és közvetlenül csatlakoztatva az internetet. A Media Markt-ban leteszteltem az LG 43UH668V-t, ahol működtek az alkalmazások! Persze nem tudták megmondani mit csináljak, hogy az enyém is menjen. A szokásost javasolták: indítsam újra a TV-t, frissítsem a szortvert.... Sikerült azóta megoldani a problémát?
Másik kérdés: Widi és Miracast progikat használod? A PC jelátvitelhez szükséges Intel Widi progit honnan töltötted le?
Köszönön a segítséged. -
cyber86
őstag
Sziasztok. Milyen full hds max 106 centis tévét tudtok ajánlani aminek nagyon szép képe van. 3d nem kell. Blue ray filmnézésre meg néha pc játékra használnám. A válaszokat előre is köszönöm.
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
Nemrégen beszereztem egy 49UH6207 TV-t, de sajnos most kezd kijönni, hogy az 1 USB port az kevés lesz (egyenlőre). Kérdésem, hogy lehet -e USB Hub -al összekötni a TV-t és arra több egységet rárakni.
Másik, hogy hogyan lehet a TV színeit beállítani, kalibrálni?Üdv... köszi válaszokat előre is...
-
Pettya53
csendes újonc
válasz
tchriss #78970 üzenetére
Hali!
Igen, én a 49"-esre gondoltam. De naponta változnak az árak és akciók, úgyhogy még én is gondolkozom. A 7507-öt ha látok "jó" áron, akkor ez lesz. A talpa ennek tényleg más, mint a 664V és 668V-nek, nekem ez jobban bejön, persze ha Neked nem fér el akkor nem jöhet szóba[link] Itt meg tudod nézni a tudásbeli különbségeket.
-
Klara_
őstag
válasz
tchriss #78980 üzenetére
LG UH661V,664V,668V ugyanaz, a kulso mas csak.
-
gabesz839
senior tag
Üdvözlet. Érdeklődnék hogy a képfrissítés jó ha minél nagyobb, vagy a 100 Hz is megfelelő? Konzolhoz elég a 100? Köszi a választ
-
dik
őstag
Akinek esetleg lenne ilyen TV-je az esetleg mondhatna róla valamit. Jót lehet olvasni róla de ez valóban így van ennyi pénzért?
LG 32LH530V
-
Indiant
addikt
válasz
kelepce #78973 üzenetére
Köszi, h. rohadjanak meg. Engem ez vezetett félre: Második bekezdés
-
törölt tag
válasz
szkury #78966 üzenetére
Érdemes lenne, ha még lehetne kapni 2013-as tv, most a 32LH6047 van ami a legjobb 32"-os idén.
nejad Van itt is egy beállítás hozzá, de ott más lesz. Ugyanott próbáltad, vagy egy másik szobában, mert esetleg akkor vezeték, vagy csatlakozó hiba is lehetne éppen.
shifty85 Mert nem ismerik, és félrebeszélnek, vagy csak valamilyen egyéni indíttatásból, vagy csak egyszerűen trollok.Itt is húzhatná mindenki azt a márkát, pl. a gyenge oldalsó betekintés miatt, vagy az LG-nél rosszabb mozgásmegjelenítése, a túlszaturált színek, a gyenge összeszerelési minőség miatt, de nem tesszük. (pl. a prémiumnak számító 400-500k-ba kerülő KS7-es és 8-as szériás tévéjük hátlapja ragasztott, és elengedi a ragasztás
. Sok a cserés, kijelző és pixelhibás példány, csak olvasd tovább őket)Tartósságra is jobbak az LG-k szerintem, ezt egy szervizes mondta nemrég. Meg azt is meg kell nézni, hogy ki írja ezeket, mert sztem kb. ugyanaz az 1-2 személy mindig.
De nem foglalkozunk velük, ezeket is csak azért írtam, mert kérdeztél. -
shifty85
tag
Sziasztok!
Olvasgattam Samu fórumot kíváncsiságból... miért húzzák le ennyire az LG IPS paneljeit?!
-
tchriss
tag
válasz
Pettya53 #78956 üzenetére
Hello!
Én is nagy nehezen kiszemeltem a tv t
de nálam a 664 meg a 668 volt a palettán de most látom van 7507 is
viszont
én ilyen árakat látok:
43"
7507 az 214.000ft a 668 az 189.000ft 664 az meg 167.700ft
vagy te a 49" nézted?
amúgy a 7507 tényleg megérné azt a +25.000 ft ot?
abból is van olyan félkörös lábú mint a 664 meg a 668 mert ha a két szélén lévő lábút nem tudom hova rakni
a falra meg nem tudok fúrni
-
nejad
aktív tag
Hellosztok! Vettünk egy LG LH630V tv-t, van itthon egy LB700V is, tökéletesen működik, kiszedtem belőle a CI egységet vagy kártyát vagy minek nevezik, átraktam az újba. Meg is találja az adókat a digitálist, az antennásat, a rádiókat is, de a HD adók képe nem tiszták. Megnéztem a leírásaikat a 700-nál csak annyit ír CI slot, a 630-nál viszont CI+1.3-at, ez lehet a gondja? Számítógépre kötve tökéletes a képe. Sima városi tv a szolgáltató. Válaszokat előre is kösz!
-
Oroszlánom
tag
Sziasztok! Kaptam egy LG hotel tv-t. Tudja valaki hogyan lehet a hotel módból visszaállítani? 49LX310C a tv típusa. Hiába nyomom a settings/menü/ gombot nem történik semmi.Kikapcsolni sem lehet távirányítóval. Igaz nincs meg az eredeti táv, de gondolom egy mostani lg tv-é jó hozzá.Köszönöm!
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
LG 49LF632V tv-re tud valaki javasolt képbeállítást (összefoglalóban látom van: hogyan állítsuk be...)? Most mennék rokonhoz és szeretném "megfelelően" beállítani. Mit érdemes ki-be kapcsolni stb? Minden hasznos info érdekelne.
Másik: erre a tv-re rá lehet varázsolni Kodit?Köszi
-
szkury
aktív tag
Hali!
Szerintetek érdemes még LG 32LA660S-t venni, sajna a nagyobb, 39"-tól felfelé nem "fér" be helyileg. -
Indiant
addikt
Segítségeteket kérem. UH950V-vel szeretném használni a UPC Műsorvisszanéző funkcióját Mediacarddal.
De a tv-n nem tudok a jelenleg játszottnál visszább menni a tv-műsorban. Hogy kell? -
shifty85
tag
válasz
OldMike #78959 üzenetére
Szia!
Nekem is megvan a 660S, én is szeretem nagyon! Megy másik szobába!
Az egyetlen problémám ezzel a tv-vel a lassú rendszere!
Amúgy a célját tökéletesen ellátja és a mai napig másik tv-kel összehasonlítva, akár más márkával is, szép képe van!
A párom mikor először nézett az újon HD adást annyit mondott: a régi szebb volt nem?!
Na mondom frankó... hozhatom vissza!
update: a külső HDD-t végre kezeli, mindent lejátszik, nem tudom miért nem akarta egyből!
-
shifty85
tag
válasz
Indiant #78955 üzenetére
Szia!
Nem vagyok csókos!
Sajnos nem... most az egyszer szerencsém volt, csak kicsit noszogatni kell őket, hogy mi van a rendeléssel?! Amúgy köszönöm!
Sok különbség nem lehet a kettő között, a panel más, kb ennyi, a 950V olyan mint a régi 660S, Cinema Screen, "nincs keret" ! De mást nem találtam a leírásokban! Ja meg az ár, jelenleg a legolcsóbb 8507-es 380e, a 950V pedig 450e, szerintem nem éri meg azt a +70e-t! Ha nem cserében ajánlották volna fel, tuti nem veszem meg!
A felhősödés amúgy csak az alsó részen van, ott is csak a bal és jobb oldalon erősebb. Finomhangolni még sajnos nem volt időm.
Nem erős, kíváncsi vagyok, hogy sikerül e a beállításokkal eltűntetni, vagy marad az együttélés!
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Bátyám keres xbox-hoz min 43 colos tv-t. Nem kell semmi extra. Max 130k-ért mi az ami a legjobban megéri? megéri?
-
OldMike
őstag
válasz
shifty85 #78947 üzenetére
Szia!
Azt gondolom - lehet hogy meg leszek kövezve emiatt - hogy sajnos a kijelző mérettől nem lehet elvonatkoztatni, főként a natívnál lényegesen rosszabb felbontású anyagok esetén. Nekem még most is a 42 LM660S van, nagyon szeretem. A tárgyilagosság kedvéért azért elmondanám, hogy van még egy 19 LS3500 tévénk is, ami "csak" HD felbontású. A tévéadásoknál (amik max. HD minőségűek) szebb a képe, mint a nagynak, ráadásul egy neten talált beállítással a színei is döbbenetesen valósághűek (pedig ebben semmilyen képjavító lehetőség nincs). Szerintem egyszerűen a kis képméret teszi ezt, amiből persze nem az következik, hogy az ember ne vegyen minél nagyobb tévét. Csak legyen tisztában a dolgokkal
.
A plusz 13 col képméret növekedés valóban okozhat sokkoló látványt a gyenge minőségű anyagoknál, ugyanakkora távolságból nézve.
-
Pettya53
csendes újonc
válasz
#94529552 #78952 üzenetére
Szia!
Ok, nagyon szépen köszönöm a segítséget. Igazából most a 7507-et olcsóbban meg lehetne venni ahogy látom, mint a 668V-t. A 6507 viszont 20e Ft-al lenne olcsóbb. A tesztet elolvastam, nagyon szimpatikus lenne, a kérdésem az, hogy szerinted megéri-e hosszabb távon a különbözet. Ha jól látom a 7507 már egy sokkal jobb képfrissítéssel is bír, USB 3.0, Magic Remote...
Ja, én alapvetően filmezésre használnám, és jó lenne, ha még 5 év múlva sem számítana nagyon "elavultnak" a TV-m
Köszi még egyszer,
Üdv,Peti
-
Indiant
addikt
válasz
shifty85 #78947 üzenetére
Gratulálok, Te valami csókos lehetsz Fortunánál. Hozzám nem vágtak 100e ft-ot, MM-ék. Én pont most tervezem elcsomagolni a 950V-t a felhősödés miatt és végre kibontani a 8507-t, mert szerintem ugyanolyan lehet a képe és 85e-el kevesebbe kerül.
ui.: amúgy ha "csak" az egérrel világosodik, akkor az a local dimming.
-
-
válasz
huncutka1029 #78951 üzenetére
Köszönöm szépen, most várom az országkód nélküli full keresés eredményét. Referálok ha megvan.
-
törölt tag
válasz
Pettya53 #78942 üzenetére
Hát, hogy neked milyen célra lesz, és mik a fontosabb szempontjaid, azt te tudod. Van a 7507-ről 7 hsz-el korábban link a teszthez. 49-es méretben a 6507 és 668V kb. ugyanaz, csak a+ MR, és a Harman-Kardon audioval több az utóbbi. Itt láthatod a főbb tulajdonságokat, de mérettől is függ, mert az előbbiek 55"-ban jobbak 1-2 jellemzőben, más panel és elektronika,+Local dimming, és magasabb képfrissítés.
hkari Az tényleg jó ár az 55-ösért, de majd eldöntöd, hogy át tudsz-e állni egy más jellegű képre, és színvilágra.
Ayg0 Nem rossz, olyan mint az 50UH635V, de majdnem kicsi. Nekem legalábbis a nagyobb kellene. -
huncutka1029
addikt
válasz
bitpork #78948 üzenetére
digi kábel nűgös, mert nem országosan egységes.
Keresd ki a holnapon a lakhelyed, és nézd meg a csatornafreki táblázatot.
Hangolás--> digitális --> kábel--> teljes keresés ( Csak digitális hangolást jelöld be, helytelen csatorna kihagyás ne jelöld be. automatikus csatorna rendezést sem!Ha megvan, akkor örülés, tapsvihar.
Lesz néhány csanell amit nem talál, azokat a weblapjuk freki táblájából kézzel hozzáadod.Korábban is volt baj vele, meg a UPC nél is, ott úgy lehetett orvosolni, hogy a CA modult ki kellett venni, behangolni, kikapcsolni, majd modul+ kártya be, és bekapcsolni. utána jó lett
-
Igen. Automatán, Cable beállítással. Most olvasom a kézikönyvét és olyat írnak hogy bizonyos országokban a dvb-c használathoz nem szabad a menüben az országot kiválasztani csak a " - - " , tehát ismeretlen beállítást. Mindjárt nekimegyek így is, hátha hoz valami eredményt.
-
Sziasztok!
Lenne egy apróság amiben segítséget szeretnék kérni. Van egy DigiKábel előfizetésem. Van egy OFFTopik tevém amin minden csatorna bejön ahogy kell (HD miegymás) Most a hálószobába betettem egy LG M2362DP tevét és semmilyen digitális csatornát nem talál. A leírása szerint van benne dvb tuner és alkalmas a magyar csatornák vételére.
Honnan tudhatom meg, hogy a dvb tunere ismeri-é a C szaványt? -
shifty85
tag
Sziasztok!
Ma megjött a több mint egy hónapja MM-ből rendelt tv!
Igaz nem azt kaptam amit rendeltem! Akinek rossz tapasztalata van velük, azoknak itt egy pozitív példa!
Rendeltem egy 55UH8507-est és egy 49UH8507-est... JOY napok bla bla... nem volt az 55-ös, ezért nem szállították ki a raktáron lévő 49-est sem! Törölték a rendelésem, párhuzamosan kaptam egy emailt, hogy ugyanazon az áron felajánlanak az 55-ös helyett egy 55UH950V-t! Ha elfogadom akkor jelezzek! Hát kicsit lehangolva, hogy nem azt kapom amit rendeltem, de elfogadtam (erre most a 49-es nincs raktáron)! De a másikat végre kiszállították! Szóval köszönöm mégegyszer MM!
Első benyomások:
- a panel felső része brutál vékony, óvatosan kell mozgatni a talp felszerelése előtt!
- a talpon a tv-t nem lehet jobbra balra fordítani, csak a talpal együtt (a LM660-oson lehetett fordítani)
- a bal és jobb alsó sarokban látható a sok sok sok embert zavaró "felhősödés", de csakis sötét képernyőnél és érdekes módon csak akkor, ha a kurzort oda vissza fel le mozgatom, vagy valami kiírást hozok elő a tv-n (pl menü vagy valami ilyesmi) azon a részen világosodik ki kicsit, igaz olyankor szinte az egész képernyő abban a sávban! Nekem nem zavaró, régi 42LM660S-em ugyanilyen, annál a jobb és bal felső sarok!Aztán ahogy nem mozgatom a távirányítót, szépen el is tűnik és már észre sem veszed!
- a képe gyönyörű, csak az adások sza_ok!
- az adások kicsit olyannak tűnnek, mintha Digi tv-t néznél egy gyengébb FHD-s tv-n. Nekem UPC van, a régi 660-as tv-n a HD adások nagyon szép képet mutattak, ezen is azok, csak részletesebbek, viszont a sima adás... hát, talán a 42-esen szebbnek tűnt (ezen mintha kicsit kikockásodna)
- a hangja eszméletlen jó, Harman Kardon nem hazudtolja meg magát! Egy 20 m²-es szobát simán megtölt (aki soundbar vásárlását tervezi, ne tegye, tök felesleges, bár egyéni döntés...)!
- Youtube, HBO GO... könnyedén mennek, hamar betölti (660-hoz képest egy álom), WebOS 3.0 remekül funkcionál!
- távirányító a régihez képest méretileg csökkent kb 1/5-ével és a mozgásérzékelős funkció benne van (660-hoz külön járt a sima és a Magic Remote), megjegyzésként a régivel működik az új tv
- külső vinyóról nem játsza le a filmeket, pedig eddig semmi probléma nem volt velük, érdekes a zene az megy! Ha erre tud valaki valami okosságot, az kérem ne tartsa magában!Megéri az árát?! Hmmm, véleményem szerint nem! Amennyiért most lehet kapni, tuti nem venném meg, viszont a másik akciós áráért tökéletes! Mindezek tudatában elgondolkoztam, hogy 49-esben nem fogom megvenni a 8507-est...
-
Ayg0
senior tag
válasz
#94529552 #78935 üzenetére
Köszönöm, továbbítottam. Erről mi a vélemény: LG 40UH630V ?
-
huncutka1029
addikt
válasz
kokapitány #78934 üzenetére
hááát, ahhoz hogy mappákat is láss, kellene valami izmosabb samba server a routerre, a gyári helyett.
Ha már nem garis a router, akkor nézd meg van e rá valami custom sw.
És még egy tanács:
A Rebuild database content on start opciót engedélyezd, máskülönben nem fogja automatikusan frissíteni a tartalmakat amit bemásolsz.Mondjuk gondolkodom, hogy ha a data sourcenak csak a fő mappát, vagy a meghajtót adod meg, nem az almappát, akkor elég 1 megosztás, és abban minden almappát látni kellene.
-
hkari
őstag
válasz
#94529552 #78940 üzenetére
Köszi
Viszont ez ilyenkor nagy dilemma, mert az [55LH630V] 192. ért elég jó ajánlat. Szerinted adjam fel ezt a fekete dolgot? Eddig egy UE40H6400 samum volt, ha ehhez képest nem lenne a fekete sem sokkal rosszabb, akkor még elégedett is lehetnék vele, bár ahogy nézem a samu is VA paneles.
-
Pettya53
csendes újonc
Sziasztok!
Az LG 49UH7507-ről mi a véleményetek? Mernétek ajánlani "nyugodt szívvel"? Igazából jobban örülnék, ha egy kicsit olcsóbban jönnék ki (kb. 200e-ből), viszont félek, hogy hosszabb távon nem lenne elég. A nagyobb képfrissítés, USB 3.0, ill. Magic Remote távirányító elég fontosnak tűnik szemben pl. a másik kiszemelttel (UH6507). Esetleg még szóba jöhet az UH668V. Mit gondoltok?
Köszi,
Peti -
törölt tag
50UH635V, ez magasabb kategória, egy kicsivel drágább, de jobb, mint amiket néztél. Mert láttam, hogy írtad amott, hogy a feketékre allergiás vagy, tehát akkor a va paneles tv vonz. Ebben 4 magos proci van, és a képminőségi indexe is magasabb. Akcióban 200k.körül adták, talán karácsonyig, vagy a hétvégén újra lesz rá kedvezmény.
-
hkari
őstag
Sziasztok,
Írtátok, hogy a 2016-os modellek közül csak a 4k panelesek 4 magosak. Mivel nekem plexre kell igazán a TV fontos lenne a sebesség is.
Kicsit emeltem a keretemen.
Őket néztem ki:
Melyiket ajánlanátok inkább?
Illetve melyik a legolcsóbb 55 colos amit már nyugodt szívvel tudtok ajánlani? A 4K-hoz én nem ragaszkodom, mert sok értelmét nem látom.
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
siddis
őstag
válasz
nonozoom #78927 üzenetére
Én ma futottam egy kört Cl UPC pcmcia / mediacard ügyben, szintén "túl új típus (2016 aug.-szept, Cl 1.3+)."
Azt mondta a jóember, hogy a maximum ami előfordulhat, hogy "egyes HD-adások" nem biztos, hogy mennek, de 14 napod van kipróbálni / visszamondani / Dunának menni.. Első körben én kipróbálom mindenképpen, mert ez az analóg eléggé olyan, mintha nem csomagoltam volna ki a képernyőt
Még szerencse hogy eddig minden .mkv-t megevett.. -
Wasquez
senior tag
válasz
huncutka1029 #78931 üzenetére
Köszi az infókat!
Azért gondolom, hogy két típus közt még a márka függőek is meg tudják tartóztatni magukat!?
Ez két elég hasonló tudású készülék, én nem látok tudásban nagy különbségeket, és mivel az LG 34W-ot ír fogyasztásra, a samsung meg 54W-ot, nekem ez is szempont, mivel sokat megy háttérvilágításnak.
Valamint az ára is jobb, és nagyobb is, ezért valószínű ezt választom, annak ellenére, hogy én is elég márka függő vagyok, ha valami bevált egyszer, azt nem szívesen cserélem le, és most egy 9 éves samsung van. -
törölt tag
-
kokapitány
csendes újonc
válasz
huncutka1029 #78926 üzenetére
-
Ayg0
senior tag
Sziaszok!
Ismerősöm LG tv-t szeretne vásárolni. Időtálló, letisztult dizájnú, Smart modellben gondolkodik, legyen 4K-s, max 108cm-es (43") képátlóval, gyönyörű, tiszta és élénk képpel, minél több USB csatlakozóval, és beépített WiFi-vel. A 3D nem fontos, sőt jobb ha kimarad.
Mit tudtok javasolni, illetve még milyen paraméterre fontos figyelni a megfelelő típus kiválasztásához?
Válaszotok előre is köszönöm!
-
huncutka1029
addikt
válasz
Wasquez #78929 üzenetére
Van ez a készülék LG 49LH590V tudja a DTS, de nem tudja a dolby digitált. Ez milyen hátrányt okozhat, szerintem semmilyet, de lehet, hogy tévedek, esetleg ha erősítőt akarok rákötni, akkor olyan kell, ami tudja a DTS-t? ha dts megy, akkor valszleg a DD is fog. Javaslatom, hogy tölts le egy pendrivera kis demókat, különböző kodekekkel, és különböző hang mintákat, szintén, és vidd be egy üzletbe, próbáld k, mert még az LG oldalán is olyan blődségeket írnak néha, hogy az ember haja égnek áll. Ha nem tudja, akkor olyn erősítő, stb kell ami tudja, . A tv-n van passtrough funkció, tehát optikai kimeneten, és néha HDMI-n is konvertálás nélkül átengedi a hangot külső eszközre. Ezekhez a tévékhez egyébként is érdemes valami hang gerjesztő eszközt venni, mert elég gyengécske a saját hangszóró, a vékony kialakításnak is köszönhetően.
Valamint a direct wifi nincsen rajta, de van miracast ez elvileg jobb megoldás, és nincs szükség mellé a wifi directre!? a specifikáció szerint wi-di kompatibilis, ami a hasonló intel procival szerelt gépekkel kompatibilis is. De majd rájössz, hogy a képernyőtükrözés wifin nem túl jó... HDMI sokkal jobb.
Ez lenne a másik alternatíva: Samsung UE48J5250 írnak valami specko felbontás duplázó technológiáról, amit nem ismerek, nem tudom, hogy csak kamurizsa, vagy tényleg van értelme?
KLépjavítás, FHD felskálázás van, ebben is, és az LG összes tévéjéban is. SD adás esetében, ha digitális, akkor elég látványos javulást tud produkálni, de néha hibázik, és akkor pillanatokra de széteshet a kép, illetve az input lag jelentősen megnőhet miatta.Szerintetek melyik a jobb választás?
Nekem vesszőparipám a fogyasztás, és ebben az lg jobb. Márkából samsungot vennék inkább, mert azok vannak még, és a távirányító miatt is ez lenne logikusabb. Szerinted egy LG topicban melyiket fogjuk ajánlani? -
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy tv-t, de már teljesen eljutottam a döntésképtelenség határáig!
Van ez a készülék LG 49LH590V tudja a DTS, de nem tudja a dolby digitált. Ez milyen hátrányt okozhat, szerintem semilyet, de lehet, hogy tévedek, esetleg ha erősítőt akarok rákötni, akkor olyan kell, ami tudja a DTS-t?Valamint a direct wifi nincsen rajta, de van miracast ez elvileg jobb megoldás, és nincs szükség mellé a wifi directre!?
Ez lenne a másik alternatíva: Samsung UE48J5250 írnak valami specko felbontás duplázó technológiáról, amit nem ismerek, nem tudom, hogy csak kamurizsa, vagy tényleg van értelme?
Szerintetek melyik a jobb választás?
Nekem vesszőparipám a fogyasztás, és ebben az lg jobb. Márkából samsungot vennék inkább, mert azok vannak még, és a távirányító miatt is ez lenne logikusabb.Az lg viszont olcsóbb, nagyobb képátló stb.
-
nonozoom
tag
Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy az lg 43lh630v-vel megy a UPC-s Mediacard? A listájukon csak az lf630v-t találtam. Nem akarom elhinni, hisz ez egy új model. A kábelezés elég macerás lenne nálam, jobb lenne a kártya box helyett.
-
huncutka1029
addikt
válasz
kokapitány #78925 üzenetére
a mappákat is megosztottad?
A router hiába fogja látni, ha nincs megosztva a tartalom...A smart share-ben a tv-n az eszközökre kattintva sem jelneik meg a router?
-
kaviat
tag
skacok, webos 3.0 alá fel tudok tenni más média lejátszót? mondjuk valami vlc-t vagy hasonlót?
-
Krystal_s
addikt
Köszönöm.
Közben éjjel én is olvasgattam róla és ezt találtam. Alapon Alapértelmezésen van, de megnéztem a registryben és ott azt írja full.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000
EnableRGBFullRange:1
Sajnos ez a kis noti nem szereti ezt a tv-t, mert a full hd kijelző felbontása miatt elkezdtek akadozni a videók is, amik eddig gond nélkül mentek. :-'( (pedig PC-re van állítva a bemenet és a nagyobb 43LH630v-nél nem volt ilyen, nem értem mi lehet)
Ezért megnéztem a másik gépemen is, ahol találtam egy újabb beállítást. Színjavításnál belehetne pipálni a YCbCr-t. Gondolom ez így jó bejelölés nélkül. KÉP -
TA68
őstag
válasz
Krystal_s #78910 üzenetére
A legrosszabb variáció ebből a szempontból. Az Intel vezérlőpanelban egy ideig benne sem volt az állítási lehetőség, csak limitált RGB jelet küldött ki. Aztán benne volt, de sokszor nem csinált semmit, hiába állítottad akárhová. Remélhetőleg már működik a dolog.
Elvileg itt kellene full-ra állítani:
(#78918) kobayashy
A TV-n nem kell hozzá semmit bekapcsolni. HDMI kapcsolatnál automatikusan meg kellene, hogy jelenjen a beállítások között. -
Klara_
őstag
válasz
Krystal_s #78910 üzenetére
Kontraszttal allitod a feheret, nem a hatterfennyel.
Toltsd le a beallito pakkot, ott van mellette pdf-ben a leiras. -
Hasterix
csendes újonc
sziasztok
megvettem az LG557707-es tévét,van valakinek beállitási ötlete:?
-
Atas76
csendes tag
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy a Lurdy moziban kapható szemüveg az jó az Lg tévékhez? Azt írják a honlapukon, hogy REAL-D szemüveg a válaszokat előre is köszi.
-
Krystal_s
addikt
Szia, köszönöm szépen a segítséget.
Intel VGA van mindkét notebookomban és ilyen beállítások nincsenek, csak ezek ->
Itt hogyan tudnám a megfelelő képpontot beállítani?Peaceliker: és OldMike:
Köszönöm. Tegnap óta a Szakértő (Világos Helyiség)et használom. Főleg sötétben felkapcsolt villany mellett vagyok. Néha lejjebb veszem a háttérvilágítást 100-ról, de akkor már nem látom olyan élénknek a képet. Mintha ennek a tv-nek 32LH6047 nem lenne olyan erős, mint amilyen a 43LH630V-nek volt, pedig elvileg egyforma panel.
A Fekete szint alacsony képvezérlésen van.
Sajnos a VGA beállításai között nem sok lehetőség van, de biztos lehetne azon is finomítani, csak nem könnyű.
Az a képpont formátum beállítás elég fontos lenne.Klara_: Hasonlóan van, de 50-es háttérfénynél inkább szürkének mondanám a fehéret. Ezen a tv-n nem tudok 90 alá menni.
Korábban a Szakértő profilok előtt nekem is ott volt az ISF jel, de pár napja eltűnt. Ez mitől lehet?
-
törölt tag
Full HD csak az innen-onnan beszerezhető filmeknél van. Tv adásból csak SD és HD adás létezik, vagy a még ennél is gyengébb analóg, amíg meg nem szüntetik. A HD adást elég szépen megjelenítik az UHD tv-k is.
nepszter1 Például az is megoldás, hogy becseréled a szolgáltatónál HD beltérire a mostanit, de ez lehet hogy szolgáltáscsomag váltással is jár, majd olyat érdemes választani, amiben HD csatornák is megvannak.
-
Ubul02
tag
Sziasztok!
UH664V kapcsán volna két kérdésem:
1. .avi fájlokat jogos, hogy nem játszik le? Rémlik, mintha itt a fórumon már írta volna valaki, de bevallom, nem keresgéltem.
2. A másik: feliratot hogyan kell tv-n kezelni? (Gyakorlatilag nem tudok váltani feliratok közt, vagyis pl. magyar szinkronos film esetében nem sikerült kikapcsolnom a magyar feliratot, ami azért zavaró.) Lehet, láma a kérdés. Távirányító "Subtitle" gombja nem csinál semmit.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Yettel topik
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest