- 3D nyomtatás
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA® driverek topikja
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
He-Nike
aktív tag
válasz
vargalex #79895 üzenetére
A menüjében van Automatikus beállítás, ami annyit tesz, hogy a készülék bekapcsolásakor beállítja az elérhető legmagasabb beállítást. De menet közben valóban nem választja ki a megfelelő képfrissítést. Az nekem kell megtennem manuálisan. Ami elég idegesítő főleg hogy eléggé el van dugva a beállítások menüjében.
Azt nem jelenteném ki, hogy alkalmatlan média lejátszására, de körülményes az biztos... -
huncutka1029
addikt
válasz
superecneB #79888 üzenetére
TS muxer nevű pici program a megoldás ilyen esetekben.
Átküldöd rajta, és utána felismeri a tv.
Vagy MKVtoolnix, ban lecsekkolhatod, és lejjeb veheted a headert @3.1 re. -
huncutka1029
addikt
ha nincs az áruházban, akkor nem lehet. nem támogatja a tv...
Valahol olvastam egy fórumon, hogy van egy USB kulcsr telepíthető változata, a plexnek, esetleg olvass utána, és próbáld meg.itt nézz körül(#79884) super dríve Miért nem gondolkodsz egy NAS ban.
Nekem van egy 3TB- s My cloud.
Alszik, ébred, bárhonnan bármikor elérem.
Imádtam, hogy nyaralás alatt mindennap le tudtam rá menteni a képeimet, éjjel filmezhettem róla, stb.
TV-hez felesleg ekkora kapacitású HDD.
Oda bőven jó a 2,5" 1TB Usb-ről táplálva. -
huncutka1029
addikt
válasz
pixelmester. #79858 üzenetére
nem lehet.
Alapból a tv csatornákkal indít, illetve azzal a bemenettel, (HDMI, AV, ) amivel kikapcsoltad.
a smart csak utána tölt be, miután a tv bootolt. És manuálisan kell indítani... -
He-Nike
aktív tag
válasz
vargalex #79893 üzenetére
Van automatikus beállítás a képfrissítésnél, de nem hat semmit. nekem kell manuálisan váltogatnom.
Valószínű akkor az apple tv nem ismeri fel milyen tartalmat nézek (ami azért egy 60ezres kütyütől valljuk be meglepő).
Azért gondoltam ,hogy a tv a ludas, mert az apple tv topicjában, mégegy ember van aki hasonló problémával küszködik. Mondanom sem kell szintén LG tvje van... -
vargalex
félisten
válasz
He-Nike #79891 üzenetére
Erősen úgy tűnik, hogy az Apple TV-ben kell keresgélni a beállításokban, hogy van-e lehetőség automatikus frekvencia váltásra. A TV ezzel nem tud mit kezdeni. Ő olyan képfrissítéssel kapja az adatokat, ahogy a külső eszköz küldi (és arra a frissítési frekvenciára is vált automatikusan).
-
t_godfather
csendes tag
Üdv!
43LH590V és 43LH630V között vacillálok.
Azt írjátok, hogy a 43LH630V IPS-es, de az LG szerint a 43LH590V is IPS-es sőt a kistestvére a 43LH570V is.Mi a jelentős különbség a kettő között ami miatt a LH630V ajánlottabb?
-
He-Nike
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy vettem az Lg 42LM640 tv-m mellé egy 4. generációs Apple tv-t.
Összekötve minden hibátlanul működik, viszont ha online tv adást akarok rajta nézni (mondjuk a MyTelenorTv-n) akkor akadozik a kép. De ha a apple tv beállításaiban beállítom a képfrissítést 50Hz-re az akadozás megszűnik. Ezekkel a bálításokkal viszont ha mozifilmet nézek rajta, vagy valami játékkal játszok akkor így szintén akadozik a kép muszáj vagyok visszarakni ilyenkor az eredeti 60Hz képfrissítésre.
Kénytelen vagyok mindig állítgatni az apple tv frissítését attól függ mit akarok rajta nézni ami azért elég bosszantó.
Valaki fel tudna homályosítani, hogy mi lehet ennek az oka?
Esetleg hogyan lehet ezt kiküszöbölni (tv-nek nincs valami erre vonatkozó beállítása)?Köszi
He-Nike -
vargalex
félisten
válasz
Grande Ale #79864 üzenetére
Szia!
A routeren nincs bekapcsolva a Wireless - Wireless advanced oldalon az Enable AP Isolation? Ha igen, akkor ezt kapcsold ki!
-
superecneB
őstag
Sziasztok,
Valaki esetleg már átesett hasonlón, a tv (652) nem tudja lejátszani az lábbi MKV-t. Más filmeket visz, de van egy kettő amivel elvérzünk, pedig nem tűnik különlegesnek...:
H264 - mpeg-4 avc (part 10) (avc1) utóbbi kettő jelentsen bármit is
Képkocka sebesség 23.976215Hang:
A52 Audio (aka AC3)
Bitsebesség 384 kbps
Frequencia 48000 HzEsetleg van valami praktika - update amivel le tudnánk játszani? (DLNA - Smartshare)
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
super dríve #79886 üzenetére
Szia, nekem is van hdd olyan házban.
Mondjuk most mar egy hálózat része, így már nincs tévére kötve.
Anno amikor mindigtv volt, tökéletesen felebresztette a felvétel idejére a hddt.
Amikor alszik a hdd abban a keretben, akkor nem világít a led.
En a tevemen lb650v eco mod kikapcsolva.
Szóval anno kozel másfél éve volt, de működött ugy ahogy szeretnéd -
super dríve
csendes tag
Szia!
Először is köszönöm hogy válaszoltál! Rákattintottam a linkre de sajnos ez a típus már nem kapható,mindenütt kifutott. Az viszont jó hír hogy te is egy olyan tv-n használod amin én is szeretném így talán egy azonos "mediachippel" fölszerelt külső hdd ( talán ennek a gyártmánynak az utódja,mai változata) nálam is beválna.Arra lennék kiváncsi hogy ütemezett felvételeknél (mondjuk éjszaka) sikeresen fölkeltette-e a tv és sikerült e a felvétel? Illetve használnod kellett e a Tv-n az Eco-Hdd módot vagy sem a tökéletes működéshez? Valamint esetleg szoftveresen kalibrálható e az "altatásig eltelt idő" valamint alvó állapotban világít e a led a házon?
Szóval jó sok kérdést föltettem megint! Ha van türelmed akkor kérlek válaszolj,sokat segítenél vele...! -
Kácsa
aktív tag
válasz
super dríve #79884 üzenetére
Szia ! Én ezt [link] használom egy 42lf652v tévével . 2 terrás Seagate 3,5" Hdd -vel. Tudja az alvó üzemmódot , akkár magától is leáll 30 perc mulva ha nincs adatforgalom (pl. a tv. -t kikapcsolod ), külső tápos .Kb. 2 éve használom,mikor pc-n,mikor tv-re dugva. Akkoriban egyik legjobban ajánlott tipus volt.
-
super dríve
csendes tag
Sziasztok!
Mivel problémámra eddig nem kaptam választ, és a két külső Hdd-s topikban sem jártam szerencsével ezért konkrét kérdést "tennék közzé"! Van -e olyan személy a fórumozók között akinek az LgSmart tv-je (LF652v) olyan külső háttértárral van összekötve amely 3.5"Hdd és 3.5"saját tápos külső házban van...-és működik neki az alvásfunkció a hdd-n ha nincs adatforgalom( vagyis nem pörög a vinyó állandóan!). Melyik típusú saját tápos 3.5" külső ház az amelyik kipróbáltan alvómódba tudja tenni a vinyót a Tv-velA topikokban már összeolvastam mindenféle variációt a különféle házakról (Asmedia chip támogatás,stb) de nincs olyan eset amikor valaki tv-hez kapcsolta volna ezeket a házakat és úgy is garantáltan működnének az alvás funkciók. Csak a Pc-s és médialejátszós kapcsolódások és működések vannak terítéken a Tv -vel való együttműködésről nincs semmi kézzelfogható leírás vagy tapasztalat.
Tudom hogy vannak 2.5" hdd amelyek vígan elmennek a TV USB1 portjáról és a Tv Eco-Hdd módban "el is altatja őket"! De én kifejezetten nem ilyet akartam több okból kifolyólag (lásd előző hozzászólásom). Marad tehát a kérdés lényege: Milyen típusú külső ház lehet az amelyik:
- 3.5"méretű
- saját táppal rendelkezik
- usb3.0
- kezel egy 3.5" 2Tb vagy nagyobb belső hdd-t
- Lg smart tv-vel együttműködik, vagy saját maga is tudja kezelni a hdd
leállítását vagy alvó módba juttatását a Tv-től függetlenül
Aki erre a kérdésre tudja a választ annak minden elismerésem...
Külön köszönet illeti két másik topikot felügyelő King Unique (Topikgazda) személyét a kutakodásban nyújtott segítségért !
Várom tehát az esetleges válaszokat...Üdv: super dríve -
farkas-j
őstag
válasz
att88ila #79874 üzenetére
Én az LA660-on azt tapasztaltam, hogy gyorsabb és stabilabb lett a Youtube. A prémium appok között megjelent egy új HBO GO szerű online mozielérés (a neve nem jut eszembe, nem otthonról írok). Ja és a Skype-ot már eleve nem tartalmazza
Más különöset nem vettem észre.
-
GuruZone
őstag
valaki küldene nekem egy-két képernyőképet a webos 3-as Spotify kliensről?
köszi!
-
pixelmester.
aktív tag
Tudom, hogy a képjavító funkciókat sokan lenézik, inkább képrontónak gúnyolják. Magam is arra törekszem, hogy minél eredetibben jelenjen meg a film, ne legyel túlkontrasztos, ne legyen túléles, túlszínes, stb...
(beállításaim: led: 25, contrast: 98, fényerő: 50, élesség: 20, színmélység: 40-43, Árnyalat: G5, színhőmérséklet: W15, a gammát pedig filmenként állítom)Sajnos a régi filmek még elég szemcsések (vagy szar minőségben scan-nelték őket), ezért bármennyire is furán hangzik, de sajnos muszáj volt bekapcsolni a sima zajszűrést.
Az lenne a kérdés, hogy az MPEG zajszűréssel kapcsolatban kinek mi a tapasztalata? (a legtöbb mkv film is a 2.64-es mpeg tömörítést használja, és ugye ennek ha jól tudom az alényege, hogy nem csak képkockákon belül, hanem az egymás utáni képkockák közötti hasonlóságot is "tömöríti". gondolom az ebből eredő minőségromlást kompenzálja ez az algoritmus, de ugye éppen emiatt kimerevített állapotban nem látni a különbséget, amikor állítatom.) -
Vackor1
tag
Szia,
én nem akarom lementeni, egyszerűen csak eltűnt egy olyan opció, ami nagyon jó volt és egyszerűbbé tette az adások megtekintését és egy keresés után nem működik, pedig semmi nem lett átállítva a menüjében..
Még azt tudom elképzelni. hogy nem jól kerestettem automatán ? Már nem emlékszem, hogy évekkel ezelőtt milyen módon állítottam be a csatornákat, de azt sem értem, hogy miért kell a szolgáltatóknak állandóan változtatgatniuk a csatornákat , pláne a helyeket ugyanannak a csatornáknak , legfőképp, hogy miért nem látom az új és a megváltoztatott csatornákat , mert akkor csak azt kellene a megfelelő helyre pakolni, nem az egészet újra programozni.. Agyatlanság mint a legtöbb dolog mostanában... Pfffffffffffff..Üdv.
-
Vackor1
tag
válasz
tindisco #79869 üzenetére
Szia,
köszönöm a hozzászólást, nem elég, mert 8 készülékem van, de a szolgáltató csak egyhez ad boxot/kártyát, a többiért fizetni kell havonta és természetesen nem vettem mindhez, van egy kártya, amit egyikből átteszem a másikba, amikor éppen abban a helyiségben akarom nézni a műsort és/vagy arra Tv-re akarok rögzíteni műsort.
Tökéletes megoldás volt eddig, hogy ha nem tettem bele a kártyát, akkor a digitálisról azonnal tudtam váltani analógra, még csak nem is kellett a listából kiválasztani, a Film+ pl. nem jön digitális kártya nélkül elsőre a digitálist akarja behozni, de ugye írja, hogy nincs CI-modul és ha másodszor is megnyomtam a csatornaszámot azonnal adta az analóg képet, most viszont ismét a digitálist próbálja, ami ugye nincs...Remélem érthetően írtam a gondot, az kiderülhetett , hogy nem vagyok egy mágus ebben a történetben..
Üdv. -
att88ila
tag
Helló!LG 42la620s tv van ami 3 éves. Most néztem, hogy van hozzá szoftverfrissítés amit 2016/12/14 adtak ki hozzá.Érdemes lenne letöltenem az újabb frissítést?Lehet tudni, hogy mit tartalmaz?
[link] -
Milka 78
nagyúr
válasz
super dríve #79866 üzenetére
Nekem is ilyen van rákötve a tv-re,kapcsolgatni kell.
Talán van is hdd házas topic esetleg a hdd-s topicban még tudnak segíteni.Erre inkább lehet egy Toshiba Canvio Basics 1 TB-t használtam volna,nekem pl egy 500-as vígan működik lekapcsol a tv-vel,igaz a programozott felvételt még nem próbáltam. -
nagyfejü
őstag
Hali!
43 LF 630v tv hez van valakinek valami jó kép beállitása xbox one s konzolhoz?
üdv
-
koti
tag
55 UH6257 a készülék. Analóg kábel-csatornalistát bepötyögtem a TV-be. (nevet és helyzetet). Végre kész lett. USB-re mentettem. Kipróbáltam, hogyan hozza vissza. A k.anyját a neveket részben kitörölte és összekeverte a listát. Kipróbáltam a néhány hozzászólással fentebb közölt listaszerkesztőt, de nem igazán jó. Tudtok valami használhatóbb szerkesztőt, vagy szarakodjak még egy alkalommal a manuális szerkesztéssel?
Nem értem minek a lista lementésének lehetősége, ha ennyire pontatlan. -
tindisco
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LB650V-es tévém. Újabban azt csinálja,hogy a bekacsolás után a TV bejön egy pillanatra, aztán HDMI eszközre ugrik egyből (azon most egy raspberry pi3 - Libreelec Beta van csatlakoztatva). A TV-re nem régen telepítettem a legújabb szoftverfrissítést.
A kérdésem az lenne, hogy be lehet-e a TV-t úgy állítani, hogy maradjon a TV-n bekapcsoláskor, ha igen, akkor hogyan?
Köszi előre is
-
Toth_Jani
őstag
-
Zsüll
tag
LH570-re lehet valahogy Plex alkalmazást tenni? Ismerősöm vett egyet és nem tudtam rá telepíteni az áruházból, mert abban nincs ott az alkalmzás
-
super dríve
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 42Lf652v smart 3d tv amivel tökéletesen elégedett vagyok . Vettem hozzá egy Kolink 3.5” külső házat ami saját tápos, és ebbe tettem egy 2tb Toshiba 3.5” belső vinyót. Azért vettem belsőt hogy valamikor esetleg Pc-be rakva is teljes értékű vinyóként tudjam használni. A tv tökéletesen felismeri , mindig az USB1 portba dugom minden felvételi mód korrektül működik csak az a problémám hogy mivel külső tápos a vinyó így mindig pörög. Akkor is ha nincs rajta adatforgalom. Hiába teszem a tv-t Eco-Hdd módba nem küldi alvóba a vinyót. Sejtem hogy ennek az az oka hogy hiába megy az Eco-Hdd mód aktívan a tv-n( az usb portok nem kapnak jelet és áramot) a külső ház saját tápját ez nem befolyásolja és a vinyó továbbra is kapja az áramot és folyamatosan pörög és persze a kék led is világít. A legjobban akkor idegesít ez, ha éjszakai ütemezett felvétel van, és már eleve úgy hagyom a vinyót hogy pörög, majd a sikeres felvétel után sem kapcsol ki. Sajnos hamar beleugrottam a külsőház vásárlásba, és csak utólag tudtam meg hogy vannak olyan külső házak (kb. 10-15.000ftkörül)amelyek beépített ASmedia chip ill.hasonló opciókkal rendelkező chippel rendelkeznek, amelyek alvóba küldik bizonyos idő után a hdd-t ha nincs adatforgalom. Tehát hiába külső tápos a ház akkor is tudják az alvó állapotot és nem pörgetik feleslegesen a vinyót. Persze arról is olvastam. hogy néha ez is gond mert a tv-től kapott „ébresztési jel” nem mindig tudja ebből az állapotból elég hamar kimozdítani a vinyót, így a felvétel esetleg elmarad hiszen nem érzékel külső usb eszközt a tv. Azzal sem vagyok tisztába ,hogy az ilyen Inteligensebb házaknál amelyekben van „média chip” szükség van e egyáltalán arra hogy be legyen kapcsolva a tv ECO-Hdd módja vagy a külső házban lévő Chip maga is képes alvóba küldeni e vinyót. Látom hogy sok a pro és kontra ebben a témában itt a fórumon, így azt szeretném kérni hogy ha valakinek már van egy kiforrott módszere illetve megoldása a problémára, az kérem jelezze. Ha konkrétan ilyen típusú tévéje (LF652v) van és saját tápos külső házas Hdd-t használ hozzá akkor milyen a ház típusa és tudja e az „alvás funkciót” valamint mik a tapasztalatai azzal kapcsolatban hogy fel is „ébred –e „ a vinyó ha kell .Ha adatforgalmazásra vagy felvételi üzemmódra van szükség. Várom és előre is köszönöm a hozzászólásokat….
Üdv: super dríve -
Vackor1
tag
Mindenkinek legyen szép a napja !
Lehet volt már téma, de nem tudok több ezer hsz-t elolvasni, inkább megkérdezem, hogy mi lehet az oka, hogy eddig is be voltak állítva a digitális ÉS analóg csatornák is, és amikor pl. a távirányítón megnyomtam a 4-es csatorna gombját, akkor a jobb felső sarokban megnyíló kis ablakban láttam, hogy ez a VIASAT 3 adó de alatta rögtön ott volt, hogy C 23 , ugye ez az analóg VIASAT 3 és ott ki tudtam választani, hogy melyik módban szeretném nézni.
Nagyszerű szolgáltatóm kivett/betett új adókat és az újak nem jelentek meg automatikusan, sajnos újra kellett programozni az összes TV-t és azóta nem látom ezt az opciót , a menüben kell átállítani, hogy digitális vagy analóg csatornákat akarok-e nézni. Nem változtattam semmit az eddigi beállításokon, csupán teljes automata keresést végeztem.Tud valaki segíteni, hogy mit kell tenni, hogy ismét látható legyen mindkét mód a felugró ablakban ( LA 55 széria ) ?
Előre is köszönöm a válaszokat !
-
Grande Ale
őstag
Kipróbáltam, hogy működik-e az Lg tv plus, ha rádugom a routerre kábellel.Egyből felismerte, tehát csak wifin nem megy! Próbáltam már mindent állítgatni, de sehogy sem jó, viszont ha kábellel megy, akkor szerintem wifiről is kellene... A router TPLINK TL-WR841N. Ha valakinek megy ilyen routerről, vagy tudja a megoldást, megköszönném, ha segítene!
-
akangels
tag
válasz
CoRt3z #79862 üzenetére
Nincs játèk mod a kepbeallitasok kozott ?
Ilyenkor kikell kapcsolni minden képjavítót (játék mod is ezt teszi egyebkent ) a true-motiontol kezdve a legtobbig es ezzel tudod csokkenteni az input laggot szerintem. De ha veletlen rosszul mondok valamit ugyis jonnek es kijavitanak a tobbiek
-
CoRt3z
tag
Sziasztok!
Adott egy 42lm660s.
A problémám az, hogy elég zavaró az input lagja, addig nem is zavart ennyire, míg egyszer nem VGA-val csatlakoztathattam hozzá egy PC-t. Úgy 0 késés volt, viszont ugyanezzel a beállítással (HDMI-t PC módra állítva, játékhoz való képbeállítást használva) HDMI-n sokkal gyalázatosabb a helyzet.
Van valami megoldás arra hogy akkora legyen HDMI-n az input lag mint VGA-val? Az XBONE-t nem tudom VGA-val csatlakoztatni hozzá. (és ha vennék is átalakítót, nem tudom megoldaná-e a problémát.
Köszi előre is. -
TA68
őstag
válasz
szabadgy #79855 üzenetére
Törölni nem lehet, csak a végére pakolni és átugrani, ahogy TRob1 is írta.
(#79857) macskacsa
Tapasztalatok alapján kicsi a valószínűsége a meghibásodásnak, de minden előfordulhat. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy a + garancia (és a nyugalom) meg éri-e neki a plusz költséget. -
pixelmester.
aktív tag
Web os 3-nál nem lehet beállítani, h mi legyen az alaoértelmezett app, amivel a készülék bekapcsol? Mert én a tv funkciót pl egyáltalán nem használom...
-
szabadgy
tag
Tegnap vettem egy 661V-et.
Olvastam itt, hogy korábban a firmware nem engedte törölni a DTV adásokat. Ez most is így van?
Mit lehet azzal kezdeni, hogy a nem kívánatos csatornákat kivegyem?KÖszi
-
amtibacsi
aktív tag
Ma reggeltől nem tudok beletekerni a NAS filmjeibe. Eddig mindegyiknél ment, most azt mondja nem támogatott funkció ennél a filmnél. Mi lehet a gond ? LF652V, nem volt frissítés, semmi változás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- Kínai robottaxi indul Európában
- Gyúrósok ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest