-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Egyenlőre megvárom a black friday extreme digitalnál és vagy LG 55UH7707 LG 49UH7707 veszem meg. Vagy esetleg valami mást ami jó áron lesz. Aszt szeretném kérdezni hogy a tv az ágytól ha fekve nézem durván úgy 3 méter távolságra lesz a fal felület ahova teszem kb:2 méter széles hely marad elég a 49 colos vagy az 55 jobb választás volna.
-
Yogi Bear
aktív tag
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz
nokia123 #77714 üzenetére
Szia!
Először is az 1000 az nem Hz, hanem PMI = Picture Mastering Index, aminek a képfrissítési frekvencia csak az egyik összetevője.
2016 LG LED - OLED TV MODEL LINE-UP táblázat szerint:
UH7707: PMI: 2500 / TruMotion: 200Hz / Contrast enhancer: -
UH8507: PMI: 2700 / TruMotion: 200Hz / Contrast enhancer: Contrast maximizerHogy a valóságban mi a különbség a "Nagy" és a "Mega" kontraszt között, az látni kellene egymás mellett, minden esetre a 2500 PMI érték jónak tűnik. Nekem a tavalyi UF850V-nek 1600 PMI volt és semmi gondom nem volt vele, eltekintve a fekete szinttől, de az meg az LCD technológia velejárója.
Üdv
YB -
törölt tag
válasz
ringring #77713 üzenetére
Szerintem a 60" elég arra a távolságra, és ez a tv jó vételnek számít, és ami még fontos az a jó betekintési szögek egy ekkora tévénél. Elég sok opció van, szóval a beállításhoz kell majd idő és egy kis türelem. FHD-ból csak alsóbb kategóriát kapnál ennyiből, mert minden gyártó az UHD-re koncentrál.
nokia123 Ahány oldal, annyi féle lehetőség az elírásra, és a rossz fordításra. Még a gyári oldal is sokszor hibás, hiányos, mert emberek viszik fel az adatokat. Mindkettő 100/120 Hz-es tévé, van ahol 240 Hz-nek írják őket. A gyári jelölés pedig 2500 és 2700 PMI, vagyis képminőségi index, de ez inkább csak marketinget szolgál, és leginkább a mozgásmegjelenítéshez köthető, és az mind2 tévén jó minőségben történik. Ebben egyformák. Én a lényeges 3D-n kívül még a +20W-os subwoofert találtam a 8507-nél, ami a 7707-nél nem szerepel.
AtaWrc Most a 49LH630V, ami a legjobb Smart FHD idén, és ezt a méretet lehet ennyiből venni, de igazából ennél nagyobb tv lenne ajánlatos. -
AtaWrc
aktív tag
Sziasztok
Mostanában melyik tévé a best of ?
A kívánság smart legyen, mert a leányzó youtubuzik elég sokat.
A keret 150-160 k. lenne.
Kb 4-4,5 méterről nézi.
3D nem annyira fontos neki.Köszi a tippeket.
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Még annyi különbséget találtam a 3D kívül ami a LG 55UH8507 van és a LG 55UH7707 nincs hogy a 55UH8507 a Képfrissítés 1 000 Hz míg a 55UH7707 200 Hz. Ez sokat számítana hogy a Képfrissítése ennyivel jobb. A Kontrasztarány Mega kontraszt a 55UH8507 mig az 55UH7707 Nagy kontraszt. Valaki eltud igazodni benne?
-
ringring
csendes tag
válasz
#94529552 #77599 üzenetére
Koszi a valaszt!
Vegul rendeltem a mm-be egy "60 UH7707 4K Super UHD Smart LED" de azota annyi topicot olvastam vegig a hetvegen, hogy meg mindig nem vagyok benne biztos, hogy ez a megfelelo tv nekem. 3.5 meterrol neznenk, kozelebb is tudok ulni, de a kanape ilyen messze van. Ez 380k-ra volt learazva, es ennel tobbet nem akarok kifizetni teveert jelenleg. Szoval a sok rizsa utan kerdezek is, ilyen tavolsagba nem valami meg nagyobb de "csak "FHD teve kene ki fogom tudni hasznalni amit tud a fenti modell? Nem mintha lenne tippem, hogy 65" vagy nagyobb FHD modell letezik e 380.000 huf alatt. (Holnap kene atvennem, szoval addig meggondolhatom magam)Elore is koszi barmilyen valaszt!
-
fenky
tag
válasz
#94529552 #77705 üzenetére
Köszi az infót, sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz, mert a 770V csak külföldi oldalakon van!
UHD-ből tehát a 7707 az eddigi befutó, 250k körül vannak.
Viszont "sima" Full HD tv ügyben is kérnék segítséget max a fenti árig és max 47-50" méretben.
Annyi féle van, hogy az ember nem győzi olvasni a teszteket, véleményeket -
törölt tag
válasz
Zyrius #77706 üzenetére
Üdv!
A kép opciókban a fekete szintet alacsonyra tedd, és a helyi fényerő sötétítést(Led Local Dimming) is alacsonyra, vagy kapcsold ki, ahogy jobb neked. Vagy próbáld meg így, de csak awhite balance and color managementig, vagyis ezek kivételével.
A többihez meg ott van a manual. Esetleg még hasznos dolgokat a fenti Téma összefoglalóban is lehet találni. -
Outblast
tag
Szerdán én is csatlakozom az LG táborba egy LG 50UH635V típussal, már alig várom
Ma voltunk a MM-ba, de ott már csak a 2 kiállított darab volt ami kb 2 hónapja van kirakva, és mivel nem adtak rá kedvezményt így a Pesti raktárból fogják nekem házhoz hozni (Miskolcra). Vettem rá én is +3év garit (abba a 15k-ba nem halok bele, mert amilyen szerencsés vagyok tuti hogy 2 év múlva bekrepált volna aztán csináljak vele amit tudok... ) így 5év van rá. vettem hozzá konzolt meg egy 1,5m aranyozott 4k-hoz való HDMI kábelt.
Így az egészért 233ezret pengettem ki nekik. Remélem szerdán megjön a kicsike -
Zyrius
aktív tag
sziasztok,
Újra csatlakozom a klubhoz LG 49uh7707 tulajként.
Nem kezdődik túl jól a kapcsolat..a rádugott 1 terrás külső vinyómat valamilyen raw formátumba sikerült állítania...
Szóval formázhattam újra és most töltöm le a filmeket megint.
A feketékkel az IPS-nek továbbra is van gondja a pixel dimming nagyon nem működik (vertikálisan a teljes képernyőn változtatja a fényerőt).Egyébként a menü a magic remote a hangvezérlés nagyon jó.
Ha nem sötét felvételt nézek akkor a kép is hihetetlenül szuper. Ez előtt 43LA620S tévém volt. Színek tekintetében ez mérhetetlenül jobb és a mozgás is sokkal sokkal szebb. Gyakorlatilag nincs utánhúzás és a világos képeknél nincsenek foltok (ez a régi TV-n nagyon zavaró volt). -
fenky
tag
Sziasztok!
2 tv-vel szemezek:- LG 49UH770V
- LG 49UH7707Eddig nem igazán foglalkoztam a tv kérdéssel, egy kb. 15 éves 100 Hz-es JVC crt van egy Asus oplay minivel.
Érdekelne a véleményetek, hogy ki melyiket választaná és miért?
Köszönöm! -
törölt tag
Használható, és működik is. Amelyikhez van MR azzal könnyebb a hangalapú kereséssel, vagy egér+bill. kombóval is, mint a sima távval. De így sem olyan, mint egy PC-n, tableten, de ez nem is várható el igazán.
daara Az edigitalból rendelhetó most is 99990[link] (5% kuponkóddal talán ma estig, vagyis ezt nemtom meddig tart. Az alap tévék is viszik az mkv-ből a népszerűbb formátumokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest