- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos tablet topic
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirKero
őstag
válasz
huncutka1029 #74993 üzenetére
Nincs tárolás lehetőség csak frissítés és bezárás gomb van
Hangolás közben figyelj, hogy ne legen bejelölve a helytelen csatornák kihagyása opció, és az automatikus csatornarendezés. Mert utána nem tudsz változtatni a hangolt csatornákon. ( Sorrend, eltávolítás, hozzáadás stb...
Természetesen ezt már megszívtam elsőre azóta figyelek -
-
Beni2360
félisten
válasz
sajog159 #74994 üzenetére
Gondolom, hogy műhold adás soha nem lesz olyan minőségű, mint egy kábel – igaz?
Hát mondhatni, hogy IGEN. A te tányérodat jobban befolyásolja az időjárás,akár esik akár fúj,akár hőség. Kábeleseknek meg van az előnyük a központi nagy teljesítményű műholdas vétel miatt. Mert ugyebár minden adás műholdon érkezik a szolgáltatóhoz.
Nekem van egy T-komos és egy DIGI kábel bekötésem és a DIGI magasan veri a telekomot. Az M4 és társai (király tv) a diginél is gyengébbek de ez nem a digi sara, így kapják az "árut"
A kép minőségén kívül, miből lehet látni, hogy HD az adásom? - az info gombnál kiírja a sugárzott minőséget, sok csatorna már nem is jelzi külön, hogy HD mert csak azt sugároz és a szolgáltató veszi le esetleg a minőséget SD-re ha nincs előfizu. -
Lehiñito
senior tag
válasz
huncutka1029 #74979 üzenetére
"Van a beállításokban egy mobiltv- vagy ilyesmi nevű opció, az engedélyezi külső forrásoknak. hogy bekapcsolják a tv t csatlakozáskor"
Sajnos ezt a beállítást nem találtam meg.
A simplink be van kapcsolva és a thome os stb a hdmi1 portra van csatlakozva.
Sajnos még mindig nem tudom kikapcsolni a tvt meg az stb-t egyszerre a magic remottal.
Pedig mondhatni ez volt az egyik szempont, amiért megvettem. -
sajog159
aktív tag
válasz
#94529552 #74987 üzenetére
Üdv!
Lenne pár kérdésem ehhez.A kép minőségén kívül, miből lehet látni, hogy HD az adásom? A foci EV közvetítésnél nem tűnt HD-nek a kép, persze ez lehet a Diginek is a sara. Gondolom, hogy műhold adás soha nem lesz olyan minőségű, mint egy kábel – igaz?
TV UH850V, szolgáltató DIGI műhold, Smart CAM.
A kézi hangolásnál az alábbi dolgokat lehet állítani („:” után a jelenlegi érték):
1. Műhold: THOR 0.8W
2. LNB frekvencia, kHz: 9750/10600 -> ez nem állítható kézzel
3. Transzpoder: 11900/H/28000
4. Hálózatkeresés: KiAz általad, #74987-ben leírt beállításokat hogy lehet „lefordítani” a TV-mnél állítható paraméterekre?
-
huncutka1029
addikt
válasz
SirKero #74989 üzenetére
Amikor kézzel behangolod, akkor utána rányomsz a tárolás gombra? Csak ilyenkor frissít.
Vannak modellek, amiben hibás a fordítás a hangolás menüben, és gyári visszaállítást ír ki.
Hangolás közben figyelj, hogy ne legen bejelölve a helytelen csatornák kihagyása opció, és az automatikus csatornarendezés. Mert utána nem tudsz változtatni a hangolt csatornákon. ( Sorrend, eltávolítás, hozzáadás stb... -
törölt tag
-
SirKero
őstag
válasz
#94529552 #74987 üzenetére
Ezekkel a beállításokkal be jön nekem is ( nem mindig ) de ha elkapcsolom és vissza akkor már megint nem találja. Néha egy idő múlva viszont magától beugrik a kép. Jobban végignézve nincs M1 M2 megy a Dunák sem. Ahol próbálom behangolni ott egy Samsung tv rendesen üzemel minden csatornával ezért gondolom a csatlakozással nem lehet gond.
-
törölt tag
válasz
SirKero #74985 üzenetére
A Digi topikban ezt írták: Két darab tévénél sem jött nekem az M4. Ha véletlenül rá tudott hangolódni az egyik, akkor is nézhetetlen volt. Következő dolog lett a megfelelő beállítás, ami után azóta is hibátlanul működik mindkét tv-n.
Freq: 136 Mhz
Mod: QAM 256
Symbol R.:6000]Cypresss Milyen tv-d van? A Upc évek óta nem frissíti a listát.
-
SirKero
őstag
Üdv.
LG 32LK 330 TV Digi kábel tv szolgáltatás. A gondom az lenne,hogy minden csatornát be tudok hangolni automatán de az M4-et csak látja de a kép nem jön be. Ha kézin beállítom akkor jó de ha elkapcsolok újra már nem jön vissza. Eddig jó volt a kábel rendben van mert kipróbáltam a lakásban máshol másik tv csatlakozáson ahol jön az M4 rendesen de ott sem jó. Ezen kívül minden csatorna meg van.
-
leon11
tag
Tegnap újítottam egy 652-es tv-t, amivel egy LG lm660-t váltottam le, ami akkoriban igen ajánlott modell volt. Az új kb mindenben jobb, de a színekkel nem voltam kibékülve. A bőrszínek szürkések voltak a piros sem volt az igazi, millió-egy beállítás után sem. Éjjel sikerül kalibrálnom e videó szerint: [link] , amit lépésről-lépésre követtem, majd ízlésem szerint még finomítottam. Most már tetszik éjjel is és nappali fénynél is. Ma az erősítőt és a pc-t (szervert) pattintottam hozzá, és minden müxik. Öröm és bódottá..
-
huncutka1029
addikt
válasz
Biga123 #74981 üzenetére
bizony, jó szokása mindenkinek, hogy minden ficsőrt bekapcsol, ami csak van. Vagy alapból be van kapcsolva, és nem tudja mire való, mivel együtt használva javít..
És ezt az LG user manualja sem taglalja nagyon.
A helpdeskesek meg..... no comment.
Sajna általában egyik üti a másikat.
Pl dinamikus kontraszt, fokozza a bevilágítást.
Real cinema (24p) alapból van, ha ezzel bekapcsolod a truemotiont, kész a szappanopera.
Zajcsökkentés, és valósághű mozi opció együtt kockázza a képet, de a dinamikus kontraszttal együtt ugyanez a hatása... mivel szoftveresen szúr be pixeleket, fekete képkockákat a meglévők közé.... -
törölt tag
-
Biga123
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest