- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Az egyik kinézett TV típus számomra az LG Electronics 43LF630V. Tudnátok erről valamit mondani, tapasztalatok?Egy Samsung típussal vetettem össze, a kettő között vacilálok (Samsung UE43J5500).
-
-
törölt tag
Vagy az említett Toslink to RCA Konverter Optikai kábellel és USB Powerrel, vagy elcseréled egy másik használt erősítőre, amin van legalább optikai csatlakozó(ha HDMI is van az még jobb.
A jobb oldali az egy optikai-mini/ optikai átalakító, az nem lenne jó neked.__Zs__ Grat hozzá!
Csatorna menü-ből kimásolod a listádat egy Penre, majd ChanSort progival szerkeszted, és visszatöltöd. Ez a Téma összefoglalóban is benne van. Én normál LG távirányítóval használom, azzal könnyebb, a MR-t csak a Smart-hoz.
-
Beni2360
félisten
A TV menüjében csak az optical digital aut-ra lehet kiadni hangot, ahogy én látom. - hát én nem ismerem ezt a készüléket de nekem régebbi van lb671 és ott az MR 123/input gomb nyomásra jön elő a virtuális irányító amiben alul legalul található a lenyíló menü a választható kimenettel. ott kell lenni a kimenete a füllhalgatónak, ha van egyáltalán rajta hátul.
és utána nézve van: Optikai hang kimenet
Fejhallgató csatlakozó -
__Zs__
tag
Sziasztok!
Szeretném megköszönni minden kedves fórumozó érdemi hozzászólását itt, az LG TV-s témában! Ezen hozzászólások - és nem csak a saját kérdéseimre érkezett válaszokra gondolok - figyelembevételével döntöttem végül is egy 49UF850V vásárlása mellett, amit csütürtök este óta használunk is.
Végül is Atomtv.hu-s vásárlás és házhozszállítás lett, teljes megelégedettséggel.Ezidáig minden rendben a TV-vel és nagyon tetszik az egész családnak. Az SD adások (MindigTV Extra) természetesen nem összemérhetőek egy HD-vel, de teljesen elégedett vagyok azzal, amit néznem kell, sőt megmondom őszintén nem számítottam ennyire jó képre a korábban, áruházakban látottak alapján (igaz ott pontosan ezt a típust nem állt módomban szemrevételezni).
A wi-fi-s kapcsolat gyorsasága számomra pozitív meglepetés (a 4 magos, 2 GB-os, tabeleten nem pörög így) és a YouTube behúzása a családi "élménymegosztásba" a nappaliban nem kis hozzáadott érték (megj.: ez az első okos-tv-nk).
A képminőség (egyelőre max fullHD-t nézve) tökéletes. Mozifilmeket (mkv, több még csak nem is fullHD) nézve annyira éles, szép a hatalmas kép, hogy megmondom őszint többször olyan érzésem támadt, hogy ez valami stúdiófelvétel, olyan mesterséges "szaga" lett az egésznek (6x cm-es CRT-s TV-ről váltottunk). Valószínűleg nem igazán érthető, hogy mit is akarok ezzel mondani, de nem tudom jobban megfogalmazni.A legvégére maradt az egyetlen, eddig nem tetsző dolog: a kedvenc csatornák csak 4 csoportba (A, B, C, D) rendezhetőek a korábbi (SetTopBox) 8 helyett, és ezen csoportok elérése is nehézkes a korábbi 2 gomnyomáshoz képest (szokni kell még a MagicRemote távirányítót is). Persze az is bőven lehet, hogy csak én nem tudok még valamit, de remélhetőleg gyorsan okosodom majd.
Biztos lesznek további kérdéseim a használatbavétel, a még fel nem fedezett tulajdonságok megismerése során, de hozzátok mindig bizalommal fordulok majd. Ha pedig valakinek én tudok esetleg segíteni a konkrét típus kapcsán a személyes - egyértelműen nem szakmai - véleményemmel, válaszaimmal, akkor azt is nagyon szívesen megteszem, keressetek nyugodtan!
Üdv': __Zs__
-
amtibacsi
aktív tag
MR600 távirányító. Nagyon idegesít, hogy a görgővel is lehet csatornát váltani, állandóan eltekerem. Nem lehet ezt letiltani valahogy ? Emiatt alig használom mostanában.
-
net91
senior tag
Sziasztok,
Többször felmerült már itt a fórumon is, hogy a TV-t hogyan lehetne összekapcsolni olyan házimozival, erősítővel, amelynek csak RCA bemenete van.
Nekem 43LF632V típusú TV-m van és hiába csatlakoztattam a scart, vagy a fejhallgató kimenetét a házimozi RCA bemenetére nem tudtam hangot kicsikarni a hangszórókból. A TV menüjében csak az optical digital aut-ra lehet kiadni hangot, ahogy én látom.
Amennyiben ezeket a csatlakozókat használnám és a 3.5Jack – RCA vezetékkel csatlakoznék az erősítőre szerintetek működne? -
Peace
nagyúr
Most viszont egy újabb probléma merült fel, ami eddig nem volt. Be lett állítva szépen win10-ben, hogy a tv van bal oldalon, és a monitor kiterjesztése. Teljesen rendben is ment, de tegnap óta azt csinálja a gép, hogy ha nincs bekapcsolva a tv, és úgy indul, akkor automatikusan a tv lesz a fő képernyő, a monitor meg a kiterjesztés és az összes ikonom eltűnik. Bekapcsolom a tv-t és visszaállítok mindent. Majd kikapcsolom a tv-t, és az összes ikonom átrendeződék a monitor jobb felére. Ez így mi??!!!!!! Hülyét kapok! Valamit állíthattam a kalibrálásnál, ami meghülyítette a rendszert?
-
BenHans
addikt
Volt változás a Digi csatornakiosztásban, és a TV fel is dobta hogy állítsam be újra de hiába mert miután megcsináltam azután is ugyanaz a szöveg fogad. "Csatornák kiosztása megváltozott - A csatornák beosztása teljesen vagy részben megváltozott. Szeretné elindítani az automatikus beállítást?"
Lehet hogy a TV zavarodott meg és gyári visszaállítás segít rajta? Ha igen ezt az opciót hol találom?
Köszi
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék, úgy 2.5-3 méter nézési távolságra egy 48-49-50" körüli FULL HD LG Tévét. A lényeg, hogy a képe rendben legyen, minden más okosító tényező nem fontos!
Mi most a legjobb ár/érték arány 150ezer forintos kategóriában?
-
loksi83
csendes újonc
Esetleg vélemény a LG 60UF778V-ről vagy LG 60UF850V-ről?
Köszönöm.
-
w333
félisten
válasz
#94529552 #73568 üzenetére
Igen ... még várni kell ezekkel az újabb TV -el mert drágák és ilyen áron tényleg inkább vennék egy tavalyi Oled -t ami sokkal jobb !
Hát nagyon remélem hogy kb. 2-3 év múlva lehet majd kapni Oled TV -t mondjuk 50-55" méretben 200k -ért, mert jelenleg tényleg megfizethetetlen
Bár most az 50LF6 éppen a mélyponton van
Médiában ugyan annyi mint amikor tavaly ősszel vettem akcióban ... én főleg a +3év miatt vettem tőlük (meg ugye akcióban is volt) így még van 4.5 év garanciám, ha közben tönkremegy akkor adnak egy 200k (vételár) utalványt ami nem lenne rossz egy úgy TV vásárlásnál, addigra már szerintem lesz olcsó Oled is
Ár/érték arányban még mindig azt mondom hogy az LF652 az egyik legjobb vétel !
-
-
lowzor
veterán
Úgy néz ki, feljelentést tetszek a fogyasztóvédelemnél. Felhívtam őket, hogy sürgősen találjanak ki valami megoldást a gondomra, különben feljelentést teszek, de nem nagyon hatotta meg őket.
-
Tompie
őstag
Ma voltam a MM-ban és láttam ezt a TV-t. Ez az UH betűjelű már a 2016-os modell jelölése?
A talpa nagyon tetszik, meg középen hátul a talpban eldugva lehet felvezetni a kábeleket hátra a TV mögé, ötletes, így már nincsenek lelógó vezetékek a TV mögött -
Peace
nagyúr
Közel 1 hónapja üzemel a kis LG 42LF652V, és nagyon imádjuk! Utólag is szeretném megköszönni azoknak, akik bátorítottak a megvásárlására!
Az egyetlen kérdésem az lenne, hogy lehet-e valamilyen beállítással kicsit csiszolni vagy háttérbe szorítani a fehér vagy nagyon hideg árnyalatú képeknél nagyon halványan de láthatóan megjelenő vízszintes csíkokkal? Vagy ez a panel ennyit tud, és törődjek bele, hogy fehér árnyalatoknál látni fogok ilyesmit? Ezt leszámítva szuper, nem is hittem volna, hogy ennyire életteliek lesznek a színek, nagyon nagy öröm ez így 7 év várakozás és egy 21,5 colos Samsung monitor után! -
Tottalino
tag
Szerintetek melyik a jobb választás. Felhasználás első sorban TV (feleségem) műsor, és külső tárolóról, vagy PC-ről filmek nézése.
SAMSUNG UE40H6400
LG 42 LF652V 3DKöszi!
-
cucumber87
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek választ találni hogy a lg 42la620s televízióm milyen webkamerát támogat?
(http://www.olcsobbat.hu/termek/logitech_c270-4fee8c9fc1a99fd767000502/ esetleg?)
Köszönöm!
-
bexinho23
őstag
Üdv!
Megjött tegnap a fali konzol, és fel is tettem. De mivel nem vagyok házi barkácsolásban igazán gyakorlott, így a 3 tipli helyéből a 3-at 1 cm-rel arrébb fúrtam. A két felső mm pontosan a helyén lett fúrva, az alsó harmadik viszont nem. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek egy 13 kg-os (42" LED) tv-t rajtahagyhatok a konzolon hosszú távon? Papíron 30 kg-ot bír el a tartó.
Erről van szó: [link]
Amúgy Ytong-ba lett fúrva, a csavarok 6 cm mélyen vannak a falban, és 10mm átmérőjűek.
-
törölt tag
válasz
Romeo619 #73553 üzenetére
Nagyobb és 3D, az LG 60UF850V LCD TV.
-
Romeo619
senior tag
Szia,
az az igazság, hogy ez egy közös gyermek lesz az asszonnyal. Ő pedig kifejezetten utálja a 3D-t. Megfájdul tőle a feje (így moziba is 3d-t nézünk...)
Továbbá 150.000l többe kerülne így, szvsz ez nekem nem ér annyit... film nézés meg Xbox One a fő szempont. Bár az Xbox nem tud UHD-t csak FHD, de már nem szeretnék FHD-t venni.
-
szabeska
addikt
Sziasztok. Valaki, akinek bejon az m4 sport HD-ben(!!!) az irja meg nekem, melyik frekvencian, mert ha fejen allok is csak sd-ben jon be 135.5-on. Koszonom szepen!
-
w333
félisten
válasz
Romeo619 #73533 üzenetére
Lehet ezzel csak én vagyok így de ilyen nagy méretben nekem már biztosan hiányozna a 3D ... nagyon ritkán szoktam 3D -t nézni, de nincs is annál jobb mikor néha az unalmas csendes estéket feldobja egy jó kis 3D -s Marvel -s film ... számomra olyan mint a moziban
Előző TV -n csak azért nem néztem 3D -t mert Samu TV -n aktív 3D volt és nem akartam folyton a elemekkel bíbelődni, illetve egy idő után fejfájást is okoz ... míg ez a Passzív szerintem nagyon jó, a mezei 300 Ft -s 3D szemüveggel is lehet nézni amit a moziban kapsz, hozzáteszem hogy némelyik ilyen passzív 3D szemüveg néha sokkal strapabíróbb és jobb mint a több ezer Ft -s gyári ami ugyan azt tudja !
-
hcs57
addikt
Most nézem az gl weboldalán, az 42lb671v-hez új fw van fent Software file (Version 05.00.60)... ezt feltette már valaki?
-
Rönó
tag
Sziasztok!
Van itthol 2 db egyforma LB650V 32"-os tv-m. Eddig (régebben) tudtam csatornalistát másolni egyik tv-röl a másikra pendrive-on keresztül. (A csatornahangolás menüben a csatornalista másolása TV-ről USB-re illetve a csatornalista másolása USB-ről TV-re ) Most viszont a csatornalistát elméletileg felrakja a pendrive-ra de "XML olvasási hiba" hibaüzenettel leáll mikor a csatornalistát tölteném fel. Mi az oka?
Előre is köszi!
Üdv: rönótulaj.... -
PioDVD
senior tag
-
Romeo619
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok nekem pár szót mondani erről a TV-ről?
LG 60UF695V UHD SMART LED Televízió
Előre is köszönöm!
-
Dreddy32
tag
Sziasztok!
Van egy Lf652v tv-m. Olyan érdekességet csinál, hogy ha filmet játszok le a saját lejátszójával, egy idő után (változó, hol az eleján, de van, hogy a közepén) felgyorsul a lejátszás 2x-re.
De van úgy, hogy beakad, nem is kicsit.Mi tegyek, hogy ez megszünjön?
Pár napja kezdte, eddig nem csinálta. A tv 3 hónapja van meg.
Köszönöm
-
sutyesz96
őstag
LG tévéken nincs olyan funkció, hogy érzékeli hogy "jel" érkezik egy bemenetbe akkor automatikusan bekapcsol a tv?
Konkrétan arról lenne szó, hogy jó lenne ha bekapcsolna a tv a ps4-el együtt, egy gombnyomásra. Vagy túl meredek elképzeléseim vannak?
(LG 49lf540v)
-
Konyika
senior tag
válasz
Beni2360 #73520 üzenetére
Nem kell rá semmi extra csak DLNA-t kell tudni a nasnak. Az enyém gyári nem tettem rá semmit.(Zyxel nsa-325)
Ha a routerhez (tplink archer c7) csatlakoztatok merevlemezt azt is médiaszerverként látja és mini dlna-n keresztül már jönnek is a filmek. Akár 1080p minőségben.
-
Beni2360
félisten
válasz
aram01 #73516 üzenetére
Fentebb linkelt cikkből: Most attól szakadjunk el, hogy a csak SD csatornákra előfizetők számára a HD-s csatornákat lekonvertálják, amennyiben nincsen belőle SD feed - tehát nekem is mindkettő fogható de nincs benne a listámba, kitöröltem.
De az alap kérdés onnan indult, hogy minden HD adást jeleznek, pedig nem. -
lacciwow
csendes tag
válasz
Beni2360 #73515 üzenetére
Köszönöm a választ. Megnéztem az általad írt példát a kínai kijelzővel, nálam szerencsésebb a helyzet, mindkettő kínai. Persze értem a mondanivalódat is, viszont szeretem magam megjavítani a dolgaimat(már ha nem vagyok teljesen hülye valamihez), és mivel neten nem találtam semmi óvva intő dolgot kijelző cserénél, ezért is bátorkodtam kicserélni. Ha viszont tényleg nincs más lehetőség, akkor megnézetem szerelővel.
Időközben a sima fekete képet sikerült eltüntetni, viszont a vonalak maradtak. -
Beni2360
félisten
válasz
lacciwow #73513 üzenetére
Hát amikor én a telefonomban cseréltem kijelzőt akkor is írták, hogy lehet, hogy fel kell vele ismertetni és telepíteni az új kijelzőt.
Na egy Tv azért ennél bonyolultabb, mint fentebb írták volt egy új tv-n kijelző csere,az eredeti lengyel volt az új amit hoztak meg Kínai. Nem valószínű, hogy kihúzom és bedugom a panelt alapon megy.
Hiba meg ha nem haragszol meg akkor ott van, hogy nem vagy TV szerelő. nem vélletlenűl csak szak szervizben vagy szakirányú képzettséggel rendelkező személyek végzik.
Minimum egy szakembert kellene hívnod aki ért az LG tv-hez. szvsz. -
lacciwow
csendes tag
Sziasztok!
Jóideje írtam ide, hogy betört a kijelzőm a 32Lw4500 típusú tv-men. Időközben sikerült egy ugyanolyan típusú kijelzőt vennem hozzá használtan, viszont itt jön a gubanc. Házilag cseréltem ki a kijelzőt, és bekapcsolás után mivel nem volt rádugva semmi, ezért megjelent az úszkáló LG jel. Pontosabban jelent volna, de csak villódzó függőleges csíkok járkáltak ide-oda, abban az ütemben, ahogy a logó szokott. Gondoltam, hogy valamelyik kábel laza lehet, így szétszedtem és megigazgattam őket, de így is ugyanaz a probléma. Megint szétszedtem, hátha kihagytam egy vezetéket, és bekapcsoláskor most már csak simán fekete a kép, nincs logó (háttérvilágítás megy).
Szerintetek hol került hiba a rendszerben? -
Beni2360
félisten
válasz
robi1979 #73497 üzenetére
Hétfőn vettem át a TV-t, időm eddig nem sok volt tesztelni, ma vagyok szabadnapos. Mi a teendőm ha nem tetszik amit látok? 3napom belül jelzem az OK, ezek szerint ez a 3. nap, de mi az a 14 napos elállás? Vagy elég 14 napon belül jeleznem?
1: Hogyan rendelted? A neten? akkor van 14 napod minden indok nélkül vissza vinni és a pénzt kérheted vissza. Na itt van a nem tetszik lehetőség.
A 3 munka napos visszavitel csak arra vonatkozik ha rossz a készülék. A nem tetszésre ez nem vonatkozik, ha személyes vétel volt és csak a szállítást nem te oldottad meg.
Tehát ha hétfőn vetted át akkor csütörtök zárásig lehet a bolthoz folyamodni az áru cseréje végett. -
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon kezdő a kérdés! Samsung tévék után az új LG tv-n nem tudok filmet lejátszani nasról! Nem találom, hogy hol tudnám a nast egyáltalán megkeresni!
-
Beni2360
félisten
válasz
szabeska #73474 üzenetére
Na így jártam vasárnap, szerettem volna a DIGI szolgáltató adásában a digi3 sport csatornát nézni de nem volt még becserkészve. Elindítottam egy újbóli teljes keresést és az első 1-5 csati nem volt látható. bár mit is csináltam nem voltak meg és ott található az M4 hd adás. nem volt mit tennem többszöri hangolás után sem jött be és akkor fájó szívvel de újraindítás volt amitől minden beállítás oda lett.
De láss csodát megjöttek a hiányzó 1-5 csatornák. Sajnos nincs más választás.
Ajánlat minden oldalról fényképet vagy leírást készíteni, hogy gyorsan vissza lehessen állítani a megszokott, olyan nehezen beállított képeket. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Diablo IV
- World of Tanks - MMO
- Eredeti játékok OFF topik
- Star Trek
- Tudományos Pandémia Klub
- bambano: Bambanő háza tája
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest