Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen monitort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rupert
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, egyre inkább úgy néz ki, hogy LG lesz a márkája. Viszont minél többet kutakodok és olvasgatok annál tanácstalanabb leszek. Normál TV adás mellett játékra (PC-ről) és filmnézésre is fogom használni. Itt kezdődik a bonyodalom számomra...
Válaszidő, frissítési frekvencia, input lag.. Sok esetben ezek az adatok meg sincsenek adva. A frissítési frekvencia meg csak valami jól hangzó technikai megoldással lesz 100Hz vagy több (már ha tényleg annyi lesz)...ha egyáltalán van akkora jelentősége..
Aztán jön a direct LED/edge LED. Az olvasottak alapján a direct LED-nek szebb a képe, nagyobb a fényereje. Az edge LED egyetlen előnye, hogy kisebb a fogyasztása (de a jelenlegi 72cm-es CRT-hez képest bármit veszek egyből zöldebb leszek).Az eddig olvasottak alapján az LF652V egy jó választásnak tűnik, viszont van két másik típus is amik főleg a 4K miatt keltették fel a figyelmem. UF680V és UF695V.
Van értelme a 4K-nak?
A "felskálázás" mennyire észrevehető?
Játék szempontjából mennyire van jelentősége az input lag, válaszidő, frissítési frekvencia hármasnak?
Esetleg valami más típus amit ajánlotok? (olyan 160k-ig gondoltam az összeghatárt)Kicsit hosszúra sikerült. Remélem lesz aki elolvassa.
-
Beni2360
félisten
Már bocsánat van egy ilyen Tv-d:
3utas hangszórók
Mélynyomó
Virtual Surround Plus - Térhatású hangzás
Sound Sync
Automatikus hangerőszabályozás
Clear Voice II - párbeszéd kiemelés
6 féle hangzás mód
Hang optimalizálás
És rákötsz egy oda nem illő hangcuccot?
Vegyél egy hangprojektort és szép hangot fogsz hallani. 40-50K Ft
keress egy LG cuccot hozzá találsz a jófogáson,outlet boltokban én is ott vettem. -
norrberth
addikt
válasz
sajog159 #72495 üzenetére
A UPC csatornáit hasonlítottam.
Nappaliba van egy Humax HD beltéri vettem pár méter koaxot F toldóval megcsapoltam átvezettem a szobámba. Majd HDMI kábellel összekötöttem és kész.
És kapcsolgattam HDMI1/DTV.
Upc direct fórumon lehurrogtak hogy már pedig a beépített tv részével lesz legtutibb a kép.
Ezért utána jártam. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Az LG 42LB650-hez ez a 05.00.55 az utoljára kiadott fw? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
markymango #72493 üzenetére
Hat igen, szokásuk hadarni
Sajnos nalunk tervben sincs az optika, legalabb is en ugy tudom, Szeged belvarosat nem érinti a fejlesztés...
Hűség miatt maradnom kell az akadozó szolgaltatasomnal -
markymango
tag
válasz
Lacielvtárs #72486 üzenetére
Én Inviteltől jöttem most át T-hez, az is 3 IP TV+net volt, de ezek a beakadások napi szintűek voltak. Három-négynaponta csak modemreboottal tértek magukhoz az STB-k. Viszont ott megvolt a magyarázat, rézkábelen jött, és a mi alközpontunkig nem húztak már optikát se. Úgyhogy szolgáltatócsere, ha csak a tévék és a net magabiztosan működnek már az oké. De terv volt a negyedik tévé netről üzemeltetése, és a felületes szemlélő elsiklik az üzletkötő gyorsan elhadart "ha megfelelő SMART TV-je van, az úgyis tudja a TV GO-t" mondatának elemzése fölött. Aztán mint kiderült, az LG és a rootolt telefon nem "megfelelő"
-
nemurea
aktív tag
válasz
Beni2360 #72489 üzenetére
Olvasgatva a kommenteket a Play áruházban a tvgo alatt mintha úgy rémlene, hogy sokuknak olyan tablete van, amit forgalmaz a T, oszt' mégsem megy. De igen, én is ugyanezt a hivatalos véleményt ismerem. Bár hogy ez milyen megfontolásból van így... Ha egyszer van egy normál előfizetésem (mint ahogyan van is), akkor miért ne lehetne a saját tabletemen, ami nem rootolt, nézni az adást... A Digi hasonló szolgáltatása gond nélkül működik.
-
nemurea
aktív tag
Hmm... Bár ez már a 6-os DSM, nálam még csak az 5.2 (ha jól emlékszem, mivel nem Syno, hanem XPEnology) elérhető, de ha meglesz a 6-os, önmagában az sem fog sokat segíteni, mert a Synology csak az USB-s DVB-T-ket támogatja, ha jól tudom. De mindenképp csak a digitális tunereket, miközben nekem a STB analóg jelét kell fogadnom.
De ettől függetlenül az a tény, hogy ffmpeg beágyazva HTML-be működik a tévén, ez a lényeg. Bár ehhez telepítenem kell a PC-re, amiben a tunerkártya van, egy webszervert, készítenem kell egy weboldalt, be kell állítanom az ffmpeg.exe-t, hogy a tuner kimenetét digitalizálva forrásként biztosítsa a weboldal számára, és már kész is vagyok
Köszönöm a tippet, felveszem a teendőlistára
-
Beni2360
félisten
válasz
nemurea #72487 üzenetére
HDMI kimenetes tableten lenne kényelmes, de azok közül meg szörnyen válogatós, egy csomó tabletet nem támogat (hol root miatt, hol csak simán morciból). Nem értem, miért nem áldoznak rá több erőforrást, hogy jól megcsinálják.
Nekem egyszerűen megmondták, hogy csak az általuk forgalmazott cuccokat támogatja, és ennyi. -
markymango
tag
válasz
LilProphet90 #72484 üzenetére
Nna, ki is próbáltam, működik, de nem az igazi. Csak egy i3-as proci, az egyéb feladataival együtt már 70% körül mozog, rákapcsol a hűtés, és akkor még "csak" TV-t nézek. Majd finomítok még rajta, hátha, - de nem bizakodok. Köszi a válaszokat
A másik poén - a telepítés/rebootolás alatt beizzítottam a telefonon is (szintén LG) a TV GO-t erre kiköpte, hogy "minőségbiztosítási okokból" rootolt telefonon nem játszik le tartalmat. Ha már l***sz, legyen kövér -
nemurea
aktív tag
válasz
LilProphet90 #72484 üzenetére
Tök jó lenne a tvgo, ha működne... már úgy értem, normálisan. Chrome alatt ugye nem fut, ahogy írtad is, de IE alatt is nagyon bizonytalan, nálam sokadikra hoz be egy élő műsort, amit jellemzően el is dob az első reklám környékén, utána GOTO 10...
HDMI kimenetes tableten lenne kényelmes, de azok közül meg szörnyen válogatós, egy csomó tabletet nem támogat (hol root miatt, hol csak simán morciból). Nem értem, miért nem áldoznak rá több erőforrást, hogy jól megcsinálják.
Persze lehet, hogy csak én voltam peches.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
markymango #72481 üzenetére
Senki nem nez hulenek...
Nalam az iptv hajlamos akadozni, persze T szerint semmi baja, többször fizeztem mar ki a kiszallast ez miatt.
Ezt gondoltam kikerulni en is ezzel. Nem jott ossze, igy rahagytam.
Megakad, elvaltom a csatornat majd vissza es megy tovább -
creative24
csendes tag
Sziasztok!
Közeljövőben TV vásárlást tervezek és az alábbit néztem ki:[LG-32LF650V].
Vennék hozzá egy [SAMSUNG M3 Portable 2TB ]külső merevlemezt is. Kérdésem a következők lennének:
- Kezeli-e gond nélkül a 2TB-os külső merevlemezt?
- Lehetséges-e úgy használni majd, hogy felvenni is tudjak rá és filmtárolásra is alkalmas legyen?Válaszokat előre is köszönöm!
-
LilProphet90
senior tag
válasz
markymango #72483 üzenetére
Akkor TV GO. Ha Silverlight kell neki, akkor csak Firefox-szal vagy Edge-dzsel fog működni. Én csináltam neki egy parancsikont, kerestem hozzá egy mutatós TV ikont, ráhúztam tálcára, így egyszerűen elérhető bárhonnan. Csak egy tipp.
-
markymango
tag
válasz
LilProphet90 #72482 üzenetére
Rá van, HDMI-vel. Igazad van, kísérletezek vele majd
-
LilProphet90
senior tag
válasz
markymango #72479 üzenetére
Gép nincsen rákötve a TV-re véletlen? Úgy lenne a legegyszerűbb.
-
markymango
tag
válasz
Lacielvtárs #72480 üzenetére
Igazából nem hiányzik túlzottan, de ha már Telekomék idedugták az optikájuk végét, gondoltam beüzemelem a netes tévénézést. Hát akkor marad a 'zantenna.
Ne nézzetek hülyének, egyszerűen csak nem maradt több Set Top Box. Két kerék, három gyerek, négy szoba - vagy hogy is mondják a Dakoták -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
markymango #72479 üzenetére
Szívesen. Ne csüggedj, anno nekem is voltak ilyen terveim., melyek azóta szerte foszlottak
-
markymango
tag
válasz
Lacielvtárs #72478 üzenetére
Azta*****... Ezt megszívtam.
Köszi azért a választ. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
markymango #72475 üzenetére
Azért nem talalod mert az lg nem tudja a tvgo-t. Azt a csamcsung tv-k tudjak meg a droid es almas eszközök
-
markymango
tag
válasz
LilProphet90 #72476 üzenetére
Köszi, a gyors reakciót
Közben ahogy jobban szűkítem a keresést, megtaláltam egy régebbi bejegyzést itt a fórumon, nem bizalomgerjesztő. Tényleg úgy néz ki, hogy nincs.. -
LilProphet90
senior tag
válasz
markymango #72475 üzenetére
Az oldalon azt írják, hogy Samsung Smart TV-kre tölthető. Böngészőn keresztül valószínűleg a Silverlight hiánya miatt nem működik (csak tipp, UPC Horizon Silverlight-alapú).
-
markymango
tag
Sziasztok, próbáltam a keresést a fórumban, de nem találok erre utaló kérdést/választ, ha lett volna már téma, bocs..
LF632V, lehet rajta a Telekom-féle TV GO-t használni netről? Semmi STB, csak LAN. Alkalmazást nem találok hozzá, a böngészőre meg azt mondja, hogy a chrome alapút nem támogatja a TV GO.. -
Yenka
csendes tag
Sound Optimizer: Ki, Talpon, Falon
Nem hallok különbséget, szerintetek ér ez a beállítás valamit? Változik a tv hangja? -
LilProphet90
senior tag
válasz
Szikimaci #72469 üzenetére
Számottevő különbség szerintem nincs. Nekem LF510V van, nappaliban 5400. Ugyanaz a panel. 510V-ben vannak "játékok", 5400-ban ha jól néztem nincs (még nincs beüzemelve), de az kit érdekel.
Ami lényeg: 1 vs. 2 HDMI, hagyományos fekete vs. fémes kialakítás. És a hangkimenetek hiányát tartsd szem előtt.
-
norrberth
addikt
válasz
sajog159 #72470 üzenetére
Helló szerintem semmi különbség nincs a UF85X és UF85XX
UPC direct műholdas HUMAX HD beltérivel néztem meg.
De ég és a föld volt az SD adás minősége is!
A beépített beltérije hulladék a tv nek, de szerintem minden tv nek.
De fognak hozni a héten egy mindig tv beltérit is, azzal is megnézem van e különbség. -
sajog159
aktív tag
Hali!
Van valami alapvető difi UF85X és UF85XX szériák között? Vagy ez mind "variáció egy témára"...
Kösz
-
Szikimaci
csendes tag
válasz
LilProphet90 #72467 üzenetére
köszönöm a választ!
azt esetleg tudod, hogy az 5400 és az 540V között mi a különbség? ez nem teljesen világos még számomra.. mit jelent az hogy van benne műholdvevő? előre is köszi!
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Jelenleg egy Genius SP-HF1800A-m van, amit rákötöttem egy LG 42LA690S-re. 3,5mm jack-el a tv fejhallgató portján van összekötve. A hangzás nem az igazi, ugyanis a filmeknél olyan a beszéd mintha sokkal halkabb lenne, hiába tekerem fel a magasat. Ez az összekötés miatt lehet? Vagy a 2.0 miatt ilyen lesz? Hogyan tudnám másképp rákötni a tv-re a hangszórót? Valamint ha nem megoldás milyen hangfalat ajánlatok amin normálisan kijön a beszéd része is a hangnak? A tv-be dugott pendriveról mennek a filmek. Viszont amikor a fülhallgató kimenet van használva a tv audio opció le vannak tiltva semmit sem tudok benne állítani, ki vannak szürkülve.
Gondolkozok Genius SP-HF2020 v2-n mert azon van digitális optikai bemenet. Azzal szerintetek kiküszöbölhető a probléma? Érdemes lecserélni a hangszórót rá?
-
LilProphet90
senior tag
válasz
Szikimaci #72460 üzenetére
Mindenképp az 5400-as, hiszen az 2 HDMI-vel rendelkezik, szemben az 510V-vel. Emelletti különbség a fémes kialakítás, a paneljuk megegyezik, korrekt képük van (de egy kalibráció nem árt, egyik Logout cikkben egész jól belőtte Racionális kolléga).
Ezeknél a típusoknál (meg gondolom még néhánynál) az az érdekes, hogy nincsenek egyértelmű specifikációk róluk. Az LG egyik nemzetiségű oldala EDGE LED-et ír, nem IPS-t, valamint azt, hogy nem tud videót lejátszani USB-ről. Szemben a másik szerint IPS, direct LED és lejátszik mindent (javarészt amúgy elboldogulnak sokféle formátummal). A dobozon/leírásban szintúgy kevés infó van. Ennek ellenére korrekt vétel mindkettő, a 2 HDMI nem hátrány.
-
norrberth
addikt
Volt nálam egy HD beltéri, sokkal jobb és szebb képet adott ki, mint a tv beépített beltériével, pedig mindenki azt mondta nekem hogy a tv saját tuner részével a legjobb! De nagyon nem így van!
Egy komolyabb külső boxnak a nyomába nem érhet.
-
Beni2360
félisten
válasz
lowzor #72455 üzenetére
Hát igen hatvan felett már másképpen dolgozik az a szem.
A szem az olyan amikor erős fényt érzékel akkor a pupillák szűkülnek, ugyan úgy amikor az erős napfény éri. Na te most állandóan erős napfénynek teszed ki a szemedet és majd 60-70 felett nem fogod tudni mitől vannak a gondok. Én habár vagy 30 éve nem hordok napszemüveget a szememet mindig is óvtam az erős fényektől és valószínű ezért bánt az erős háttérfény. A sport csatit , teniszt szoktam erősebb beállítással nézni de csak nappali fénynél, este már átállítom. Hál istennek nem vagyunk egyformák, én sosem voltam megrögzött videó játékos és ott gondolom full kemény színek meg fények vannak. nekem 45-50 közt vannak a háttér fények állítva u az a fényerőnél. -
IRO21
aktív tag
válasz
nemurea #72439 üzenetére
Talán mégsincs akkora különbség
Van a NAS-on egy másik szolgáltatás, kb. video szerver funkcióval. Ezt azt csinálja, hogy a NAS-on tárolt különböző kategóriájú videofájlokat streameli HTTP-n keresztül. Ha támogatott USB-s tunerkártyát dugsz bele, akkor annak a jelét is képes küldeni. Ezt még nem próbáltam.
Viszont ha olyan készülékre kell továbbítani a jelet, ami alapból nem képes lejátszani, akkor transzkódolja, és ilyenkor az ffmpeg-et használja, látszik a futó processzek között. Nem tudom, hogy pl. ezek a kapcsolók mondanak-e Neked valamit, én nem foglalkoztam vele: ffmpeg -ss 0 -i /volume1/video/Spectre.mkv -threads 0 -vcodec libx264 -vsync 2 -preset superfast -vprof12742
Ez az ffmpeg által kódolt jelfolyam egy html5 video tagbe kódolva simán megjelenik tv-n, ezt próbáltam.
(Hogy hogyan lesz az ffmpeg kimenetből URL, azt nem tudom, én a NAS-tól egy API hívásra válaszként kapom meg a video source-t).
Szóval elképzelhető, hogy ez hasonló ahhoz amit Te akarsz elérni? -
lowzor
veterán
Youtube videók eddig is Full HD-ban jöttek, vagy csak nálam volt hiba? Mert mikor legutóbb néztem 720p volt a max minden videónál, ma meg már Full HD-ban nyomta az összeset (ami elérhető úgy).
-
sutyesz96
őstag
válasz
Szikimaci #72460 üzenetére
Nekem az 540-es van, én csak ajánlani tudom!
Dióhéjban:
Átlagfelhasználásra tökéletes.
Ha egy nagy kijelzős tv kell, felesleges funkciók nélkül, tökéletes.
Viszont azt azért vedd számításba, hogy ezekben nincs használható hang kimenet, tehát meg kell elégedned a beépített 2x5 wattal. -
Szikimaci
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezem 48-50 inches TV vásárlását.
- Egy 5 méteres nappaliba lesz, ergo kb 4 méterről nézzük majd.
- 3d nem igazán izgat, fontosabb a méret és hogy 100-130 között legyen az ára.
- Elsősorban 720p,1080p sorozatokat néznék gépről valamint Twitches streameket hdmi kábellel.Azok alapján amit itt a fórumon illetve egyéb forrásokból olvastam, a következő jelöltjeim vannak:
LG 49LF510V http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/49lf510v-p307455181/
LG 49LF5400 http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/49lf5400-p282177665/Nem igazán jön át, hogy ezek között mi is a tényleges különbség? Illetve kérdésem, hogy ezek közül valamelyik van valakinek, vagy van tapasztalat róluk? Emellett esetleg van más ajánlatotok ebben az árkategóriában?
Előre is köszönöm!
-
Jaygab
tag
válasz
JokerMaffia #72457 üzenetére
Már most is olcsóbb. Nem tudom ki vásárol a MM-ban :/
http://atomtv.hu/termekek/263-LG-49UF850V---123-cm-ULTRA-HD-(4K)-LED-TV-1500-Hz-IPS-3D-SMart-WebOS-20-+MAGIC-Tav-Garancia-2-EV/ -
norrberth
addikt
[link]
299.999FT Van ára
-
dezz
nagyúr
válasz
lowzor #72451 üzenetére
Nem egészen értem, miért írtad ezt. Ha valaki panaszkodik, hogy túl világos a kép, akkor csak vissza kell vennie a háttérfényt. Szerencsére nem az ő tévéjét kell nézned.
(#72452) Beni2360: A numerikusan magasabb gamma-érték tolja lefelé a középárnyalatokat. De mivel ez nem túl intuitív, a gyártók néha fordítva veszik a "kis, közepes, nagy" beállításokat.
-
lowzor
veterán
Számomra nagyon sötét képet produkálnak ezek a csökkentett háttérfényű profilok, amiket használtok. Én már nem tudnám megszokni, mert egész életemben mindent max fényerőn használtam (mások pl mindig szólnak, hogy kiégeti a szemüket a tévém/telóm/monitorom képe, de számomra így adják a legszebb képet). Sötétítve szerintem részletek is elvesznek. A gammát is maxra tettem, mert közepesen nekem túl sötét volt és a fényerő kis méretű lejjebb vételével korrigáltam.
-
direwolf
őstag
"Elvárható lenne, hogy Real Cinema ON esetén választható legyen, hogy film contentnél felfüggessze-e a TruMotiont (ha már "Real Cinema" és ha már felismeri a különbséget"
Hát ezaz, én is ezen tudok kiakadni, hogy nekünk, akik tudják mit csinálnak miért nincs egy "expert" mód, vagy valami ahol pontosan azt csinálja a TV amit beállítok, és olyan fogalmakat használ ami a filmes kultúrában elterjedt.
De mit vársz ezektől a gyártóktól akiktől annyi sem telik, hogy egy ipad2 hw-re akadás mentes rendszerszoftvert építsenek? Vagy ne-adjisten akár egy emberi felhasználásra szánt lejátszó programot, dlna managert... -
dezz
nagyúr
válasz
direwolf #72433 üzenetére
Nem lenne rossz amúgy, ha azt (is) tudná, amit írtál (60p-n küldött 24p-re is működne), sokan nem tudják, hogy a normálisabb tévék tudnak 24p-t (24Hz) fogadni és a videokártya is átállítható, és nézik a jerky képet... Sőt, pár éve néhány lejátszó közül, amit próbáltam, egyedül az MPC-HC nem hibázott 24Hz képfrissítésnél. Nem tudom, változott-e azóta a helyzet. Kipróbálom majd, hogy átnevezem PC-ről másra a bemenetet, illetve YCbCr módban is, hátha úgy 60Hz-en is ki lehet választani és azt csinálja, amit kellene.
(#72445) dik: "Nem világos vagy világít a kép annyira és mégis a szinek mélysége és mindene nagyon nagyon szép."
Élénkről állítsd valami másra (ott nem állítható náhány dolog a További beállításoknál), vedd visszább a háttérfényt, tedd Alacsonyra a Feketeszintet és esetleg nézd meg a Gamma opciókat, melyik fekszik neked jobban. Nem olyan nagy ördöngősség.
Be lehet állítani nagyon szépre.
-
törölt tag
Nagyon kevés embernek tart ez több hétig. 1x szer beállítod és használod, ennyi. Később, ha úgy látod majd módosítasz rajta. Nem kell ezzel annyit görcsölni szerintem. Felejtsd el örökre azt a 81-es akármit mert ahhoz vagy szokva. Másik barátnőt/feleséget is nehéz megszokni egy hosszabb kapcsolat után. De ez csak 1 vélemény, ne vedd komolyan
.
-
dik
őstag
válasz
#94529552 #72407 üzenetére
Lehet itt minden meglehet.
A lényeg az a kis 81 szaron mondható ehhez képes a szinektől kezdve a képélességig minden atom szuper. Egyedül az ember bőrszíne annyira nem. De ezt leszámítva hibátlan. Nem világos vagy világít a kép annyira és mégis a szinek mélysége és mindene nagyon nagyon szép. Szokni meg nem nagyon volt mit nem vagyok nagy tévénézős így a monitort többet nézem az tény. Na mindegy egyenlőre nincs idegzetem kinlódni vele órákat napok hogy talán jó legyen. A fene se gondolta ilyen agyműtét lesz ez és ennyi idő kell neki míg beállítja az ember...
-
dezz
nagyúr
válasz
direwolf #72433 üzenetére
Értettem, csak zavart ez a megfogalmazás.
Na, akkor ez mégiscsak inverse telecine-t csinál. NTSC-ben ez esszenciális (film contentnél egyes adásképkockák eltérő forrásképkocka páros/páratlan sorait tartalmazzák), PAL-ban kisebb a jelentősége (simán küldik egymás után a 25p-re vett forráskockák páros és páratlan sorait 50i-ben, ez a 2:2 pulldown), bár a deinterlacing és a mozgásinterpoláció módját befolyásolhatja.
Elvárható lenne, hogy Real Cinema ON esetén választható legyen, hogy film contentnél felfüggessze-e a TruMotiont (ha már "Real Cinema" és ha már felismeri a különbséget (*) film és video content között) vagy eltérő beállítást alkalmazzon.
* Közben megnéztem, nem vesz-e mindent fixen film contentnek (25p alapú 50i) mindent Real Cinema ON állásban, de szerencsére nem. (Nem lett 25p-s a mozgás pl. 50i-s sportprogramnál [TruMotion OFF mellett].)
-
törölt tag
válasz
norrberth #72438 üzenetére
Szerintem nem lehet kikapcsolni, vagyis én nem találtam meg sehol. Talán kérdezd meg az LG supportot erről. A 04.00.40.-es is jól működik szintén műholdas(digi) vételnél. De nem is ez a gond, mert ha felraknád ezt, akkor meg feldobja majd a 04.00.70-est. Annak meg már lehet hogy van hibája. De olvastam olyat, hogy a samsungon a H6-osnál ki lehet kapcsolni a frissítést, de ennek ellenére mégis felrakja a tv. Na ez sem semmi.
-
nemurea
aktív tag
Úúú, de trükkös!
Nem a tunerkártya a kérdés, hanem a feldolgozó szoftver, ez lehet VLC, de nálam egy ffmpeg fogadja a jelet, digitalizálja, és elküldi a cél-címre. Az ffmpeg-nek pedig nagyon széles spektruma van, hogy milyen módon továbbítja a jelet, nálam az udp és a http működött (forrás és cél PC/tablet között), de van még néhány protokoll (rts vagy rdp? talán). De így simán a http-t sem emésztette meg a tévé, nálam ugye nem beszélünk webszerverről, a http csak a protokoll, ahogy én értem.
De a Te megoldásod egy komplett weboldalt nyújt a tévé számára, ezért működhet.
Szerk: most, ahogy átolvasom még egyszer, van a két helyzet között némi különbség: Te egy konkrét fájlt szolgáltál ki webszerveren keresztül, aminek van konkrét mérete (időtartama, eleje, vége). A live streaming (STB-jel) nem ilyen, egyébként ezért sem tudtam DLNA alatt megoldani. Azért futok vele egy kört, mert ígéretes.
-
norrberth
addikt
Valaki segítsen ezt hogy kapcsoljam ki? [link]
-
IRO21
aktív tag
Hátha valakit érdekel ez a téma, legyen meg egy helyen.
Beszéltem LG ügyfélszolgálattal is, ezt az infót adták:
"DLNA hálózaton keresztül nem támogatott, vagy csak korlátozottan a 4K tartalom."Mondjuk olyat is írtak, hogy HTTP-n keresztül sem megy, ebben pl. nem egyezik a véleményünk
Plusz érdekesség, hogy még mindig azt a tájékoztatást adják, hogy a 7-es végűekre nincs Netflix, mert a Netflix mondta nekik, hogy nem lesz.
Nem is tudtak róla, hogy azóta már van -
IRO21
aktív tag
válasz
nemurea #72432 üzenetére
Sajnos nem értek a tuner kártyákhoz. Milyen protokollt használ? Nem kell hozzá semmit telepíteni?
Van esetleg egy böngészőből megnyitható oldala?Ahogy én játszottam le videót HTTP-n:
Van egy NAS-om, amin fut egy Apache webszerver. Egy tesztmappába bemásoltam a 4k videót, mellette létrehoztam egy html5 indexfájlt, ahol a video tag (pontosabban azon belül egy source element, de kb mindegy) src attribútumának megadtam a film linkjét. Ha mondjuk html5 kompatibilis videót szolgáltat a kártyád, akkor ezt meg lehet póbálni. -
norrberth
addikt
válasz
Yogi Bear #72434 üzenetére
Helló! köszi a segítséget! Nekem 03.03.87 van fent.
ami szintén nem hibamentes: ha az EPG-t nem a 112 MHz-en lévő 6 csatorna valamelyikéről indítom el, akkor elsőre az előnézeti kép helyén fekete kép látható és nincs hang sem, ha másik csatornára (előnézeti képre) váltok az EPG-ben, akkor innentől kezdve már jól működik.
Nálam hibátlanul működik.
UPC direct mediacarddal használom én is.
Ezért nem merem lefrissíteni fórumtársak! -
Yogi Bear
aktív tag
válasz
norrberth #72423 üzenetére
Sziasztok!
Készülék: LG UF850V
Szolgáltatás: UPC DVB-C mediacarddal03.03.89 firmware-rel vettem a tv-t, de amikor elindítottam jelezte, hogy van frissítés, ezért frissítettem 03.20.05 verzióra a firmware-t. Ezután az a hiba jelentkezett, hogy ha UPC-s kereséssel hangoltam a tv-t, akkor megtalált minden előfizetett csatornát, de az EPG-ben (Guide) csak a 112 MHz-en lévő 6db csatornáról (UPC budapesti DVB-C frekvencia táblázat) indítva az EPG-t volt előnézeti kép is és hang is. Ha nem a 112 MHz-en lévő 6db csatornáról indítottam az EPG-t, akkor elsőre sem előnézeti kép, sem hang nem volt, az előnézeti kép helyén "csatorna adatok letöltése" felirat volt látható, ha úgy hagytam, akkor akár 30 percen keresztül is. Másik csatorna előnézeti képére váltva, megjött az adott csatorna hangja, de előnézeti kép továbbra sem volt. Ezt itt a fórumon is megírtam és 5 ember jelezte, hogy UPC DVB-C + mediacarddal ők is tapasztalják ezt a hibát.
Ha teljes kereséssel kerestem, akkor a 112 MHz-en lévő 6 db csatornát nem találta meg, de az EPG minden csatornáról indítva rendesen működött. Amikor a 112 MHz-en lévő csatornákat kézzel hozzáadtam a csatornalistához, akkor a korábbi hibajelenség ismét jelentkezett.Februárban frissítettem az "új" 04.00.40 firmware verzióra, majd újraindítás után a tv rögtön feldobta, hogy van újabb 04.00.70 verzió, rögtön feltettem azt is.
Innentől kezdve az volt a jelenség, hogy a kódolt csatornákat random nem kódolta ki a tv, az előfizetett kódolt csatornákon "kódolt" felirat volt látható, aztán néhány csatornaváltás után megint működött.
Hívtam UPC-t, hogy tönkrement a kártya, kijöttek 4 kártyát próbáltunk ki a TV-be (az egyik kártya az LW659S-ben gond nélkül működött), de mindegyik kártyával ugyanezt a hibajelenséget produkáltak.
Leadtam LG-éknek hibára, ők azt mondták, hogy a legutóbbi frissítésben valamit módosítottak a csatornakezelésben, ezért a UPC-től kérjek v1.2 verziójú smart card-ot, mert több hívás is volt hasonló hibával és mindegyiket UPC meg tudta oldani ilyen kártya cserével. Hívtam UPC-t azt mondták, hogy nekik egy féle kártyájuk van, ami v1.1 szoftververziójú és valóban minden kártyájukon v1.1 szoftver volt.
Ez kb. egy hét alatt lement, végül LG elfogadta, hogy UPC-nek csak egy fajta kártyája van és mondták, hogy kicsrélik az alaplapot, majd néhány nap múlva hívtak, hogy megvan az alaplap. Kijöttek, kicserélték és azt mondták, hogy amíg a 04.00.70-es verzónál frissebb nincs, addig ne frissítsem a tv-n a szoftvert, úgyhogy jelenleg ismét a gyári 03.03.89-es szoftverrel használom a készüléket, ami szintén nem hibamentes: ha az EPG-t nem a 112 MHz-en lévő 6 csatorna valamelyikéről indítom el, akkor elsőre az előnézeti kép helyén fekete kép látható és nincs hang sem, ha másik csatornára (előnézeti képre) váltok az EPG-ben, akkor innentől kezdve már jól működik.Ahogy dezz (#72427) írta, downgrade mehetett volna, de mivel a korábbi szoftververzió sem volt jó, ráadásul a tv garanciális, ezért nem is akartam vele foglalkozni.
Másnál LF/UF készülékkel UPC DVB-C / mediacarddal nem jelentkeznek a fenti hibajelenségek?
Üdv YB
-
direwolf
őstag
Nem rád gondoltam, hogy nem értesz hozzá. Ez egy feltételes mondatszerkezet akart lenni. Na mindegy.
Egyébként megtaláltam a videot amiből a gondolatmanetem kiindult. És most már látom, hogy miért kevertem bele a 3:2 pulldownt, ugyanis ezzel hasonlítja össze
video 1 percnél kezdődik a lényeg. -
nemurea
aktív tag
Helló! Emlegetitek a HTTP streaming-et. Kérhetnék egy kis iránymutatást, ezt hogyan érem el? Konkrétan: LN575 típusú tv az egyik szobában, másik szobában a PC egy tunerkártyáról fogadja a jelet és továbbítja a helyi hálón bárhova (adott eszköz vagy broadcasting IP címre). Ha pl. megcélzom a tévének az IP-jét, akkor mivel-hogyan mondom meg neki, hogy tessék szépen lejátszani?
-
IRO21
aktív tag
válasz
Beni2360 #72390 üzenetére
Ok, bocsi, nem akartam elrontani a húsvétodat
Csak mivel írtad, hogy a Te tv-d lejátssza a 4k-t is, azt hittem hogy személyesen próbáltad DLNA-n.Részemről is a vége a tesztnek. A konklúzió:
4k filmet le lehet játszani USB-n, és HTTP streaminggel, DLNA-n keresztül NEM!
Ez konkrétan bármire vonatkozik, aminek nagyobb a felbontása mint FullHD, elég ha csak néhány pixellel. -
toby_as
tag
válasz
#94529552 #72426 üzenetére
Nyilvan benne van hogy egyes dolgokat elrontanak, eppen ezert szeretem az LG-ben hogy lehet downgradelni, ellentetben a samsungal(ott is lehet de nullas firmware kel hozza amit nem igazan lehet megszerezni)...
@K Norbi
Forumtarsunk egy kis utanaolvasassal megsporolhatott volna maganak egy alaplapcseret.
Nem olyan egyszeru, ahogy mar itam, de azert megoldhato...
http://webos-forums.ru/topic3157.html -
dezz
nagyúr
válasz
#94529552 #72426 üzenetére
HDMI-ről arra áll be a tévé, amit kap (60Hz->60Hz, 24Hz->24Hz, stb.). Bár érdekes módon 24Hz-en kiválasztható a Real Cinema (*), de nem úgy tűnik, mintha csinálna valamit. Kikapcsolt állapotban sem vált 60Hz-es frissítésre a tévé, nem lesz judderesebb a 24p-s forrás. 60Hz-en meg eleve ghostolva van.
* Borzalmas ez a "Valósághű Mozi", a helyes fordítás a Valós Mozi lenne (24p megjelenítés 24Hz-en). Vagy Mozihű Mozi.
(#72423) K Norbi: Ha jól veszem ki, az alaplapcsere konkrét oka nem a frissítés volt (vissza tudta volna tenni a korábbit, nem?), hanem valami eleve nem stimmelt a lappal.
-
törölt tag
válasz
toby_as #72422 üzenetére
Ok, tudom, de előferdülhet elvileg. Pl. most működik a 40-es fw-vel Guide-ban az elölnézeti kép az UF 850V-n. A 90-es frissítésnél vajon jó-e még? LB-n csak a kódolatlan adásnál megy, vagy ha átkapcsolunk másik adás elölnézeti képére.
dezz Úgy tudom, csak akkor megy a tv 24p-ben, ha olyan jelet is kap hozzá HDMI-n, ha más a jel akkor hiába kapcsolod be a valósághű mozit.
-
dezz
nagyúr
válasz
direwolf #72420 üzenetére
Ezt jobb lenne nem egyes szám 2. személyben írni, mint már írtam, nálam PC-ről 24p-ben (24Hz-en) kapja a tévé a filmes tartalmat.
A 3:2 pulldown a telecine eljárás NTSC változata (24p->60i), inkább ne keverjük ide, ha nem valóban tévéadással kapcsolatos a Real Cinema beállítás.
De mégiscsak arra kell vonatkoznia, ugyanis 60p-s bemenetnél eleve nem kiválasztható opció...
"Az inverz telecine az amikor a 60Hz-en jövő cuccot visszakonvertálod 24-re. Ilyen nálunk nem nagyon van, NTSC területen fordul elő inkább."
Éppen ezért írtam, hogy nálunk, PAL területen nincs sok haszna ennek az opciónak...
"Broadcast adások mindig 50i-ben jönnek nálunk"
Szerinted ez nem ezt jelentette: "Tévében is gyakran adnak le mozifilmeket (25p-t tartalmazó 50i-ben [2:2 pulldown] ezen a tájékon)." ?
"A 24p-s tartalmakat konvertálják."
Igen, többnyire 25p-re gyorsítva adják 2:2 pulldown-nal. (Ahogy írtam.)
-
norrberth
addikt
Kérdés! Külső vinyó/Pentdrive közé ilyet betehetek? Nem fog befolyásolni semmit a lejátszásban? [link]
Elég sokat dugdosom én nem akarom hogy kiszutykosodjon idő előtt az USB része a tv nek.(#72422) toby_as Nem szabad legalábbis nekem lefrissíteni Yogi Bear nak alaplap csere lett belőle [link] [link]
(#72424) Beni2360 Köszi! Akkor rendelek is belőle
USB 1 USB 2 ráadásul alig bírom beledugni/kihúzni úgy fogja a pentet.
-
-
LionX
tag
válasz
BenHans #72397 üzenetére
Nekem ugyanez a problémám volt az 55UF950-el, már majdnem alaplapcsere lett belőle és persze előtte a szolgáltatót is b@sztattam.
Aztán kísérletezéssel rájöttem hogy az antennakörbe bekötött, Globalteq GCR 300CX DVB-C set top box az ami ezt a hibát okozza, kikapcsolt állapotban is.
Átvittem a lányom tv-jéhez és ott ugyanúgy kockásította a digitális adásokat, úgyhogy kuka.
Tulajdonképpen már nem volt rá semmi szükség, csak lusta voltam kivenni a rendszerből. -
direwolf
őstag
Nem. Arra gondolok, hogy kilövöd TV-re HDMI-n a PC képét, és nem értesz hozzá hogy kell átállítani a frissítést 60Hz-ről 24-re pl. Ekkor ha 24p-s tartalmat játszol le, és a TV-n be van kapcsolva a Real Cinema, akkor a TV észreveszi, és elvégez a 3:2 pulldownt, hogy ne legyen judder.
Az inverz telecine az amikor a 60Hz-en jövő cuccot visszakonvertálod 24-re. Ilyen nálunk nem nagyon van, NTSC területen fordul elő inkább.
Broadcast adások mindig 50i-ben jönnek nálunk, különben a régi TV-k nem tudnák megjeleníteni. A 24p-s tartalmakat konvertálják. Ha jól csinálják, akkor nem lesz judderes, de ha szarnak rá, akkor nem sem tud már vele mit tenni a TV, mert a jelfolyam 50i -
dezz
nagyúr
válasz
direwolf #72418 üzenetére
Nem inverse telecine-re gondolsz, azaz a 3:2-es(?) telecine ellentétére?
Tévében is gyakran adnak le mozifilmeket (25p-t tartalmazó 50i-ben [2:2 pulldown] ezen a tájékon). Lennie kellene egy beállításnak, ami ezt felismeri és mozgásinterpoláció nélkül jeleníti meg.
Lehet, hogy a Real Cinema ezt csinálná, csak nem PAL-ban, hanem NTSC-ben működne, mert b..tak rá, hogy Európában PAL van (HD-ban is 50Hz adás)? Illetve, valószínűbb, hogy NTSC-ben sincs hatása a TruMotionre, független tőle. Akkor persze nem kell PAL-osítani, mert 2:2 pulldown-nál nincs mókolás a fieldekkel.
Akkor viszont továbbra is érvényes, hogy lenne kellene egy külön TruMotion beállításnak a filmekre és a videós tartalmakra. Vagy legalább, hogy kikapcsolja-e a TruMotiont mozifilm tartalomnál, amit könnyen fel tudna ismerni.
(#72417) K Norbi: Nem kell mindent értenie egy átlag tévénézőnek.
Bár nem árt, ha tud pár alapvető dolgot, ha igényei vannak.
-
direwolf
őstag
A Real Cinema nem a 24Hz-es forrásra való. Ezt olvastam régebben, de azóta se találom az eredeti forrást
Arról van szó, hogy ez egy LG alias a 3:2 pulldownraAzaz 60Hz-en folyamatos 24p lejátszás.
Azt viszont nem értem miért kell kapcsolgatnod, hiszen minden bemeneten külön állítható minden. TV-re bekapcsolod, HDMI-n meg ki. -
dezz
nagyúr
(Elképzelhető még egy olyan eset, hogy a két félképet egymástól függetlenül mozgásinterpolálják, majd az így kapott sorokat fésülik össze fél fázissal eltolva, így kapnak 50p-t, de nem tudom, jobb lenne-e az eredmény, mint egy jó minőségű, mozgásinterpoláció nélküli deinterlacinggel.)
-
dezz
nagyúr
válasz
BloodRay #72410 üzenetére
Egy dolog a marketing és egy másik a valóság.
Itt van egy táblázat arról, melyik milyen. (Az LF63xV is valószínűleg 100Hz-es 49"-től felfelé, mert azoknál már 900-as PMI-t írnak.)
Az 50Hz-eseknél a TruMotion max. a 24p/25p-s filmeket tudja mozgásinterpolálni, azokat viszont pont nem kell.
(#72407) Pumma: Ami azt illeti, a Rec. 601 (SD) és 709 (HD) tévés szabványok valóban eléggé fakó színekkel dolgoznak (eredetileg technikai korlátok miatt). A Rec. 2020 ezen is változtat.
(#72411) K Norbi: Tulajdonképpen mire akarsz kilyukadni?
(#72413): Mit értesz 200Hz alatt?
(#72412) direwolf: Ki fogom próbálni, mit csinál az 1-es DeJudder, de ha 24p-s a forrás és bekapcsolod a "Valósághű mozi"-t, akkor 24Hz-en is fogja megjeleníteni a tévé (nem próbálja 50Hz-es frissítés mellett megjeleníteni, amitől az eredetinél is judderesebb lesz), ahol persze van filmes judder, de legalább egyenletes és nem is olyan rossz, és legalább mozifilmszerű marad.
Nem tudom, olyat tud-e ez a "Valósághű Mozi" (hibás fordítása az eredeti Real Cinema-nak) beállítás, hogy pl. a PC-ről hozzánemértő módon 60Hz-es képfrissítés mellett lejátszott 24p-s képet felismeri és 24Hz-en jeleníti meg?
Baromira hiányolok egy olyan beállítást (akár a fentinek is lehetne ilyen funkciója is), ami bekapcsolt TruMotion mellett is 24/25Hz-en jeleníti meg a 24/25p-s tartalmakat és csak a normál tévéadást mozgásinterpolálja. Fárasztó ki-be kapcsolgatni, főleg egy sor nyomkodással, inkább kikapcsolva hagyja az ember és csak speciális esetben kapcsolja be (pl. sportműsorok).
(#72414): 50i-nek hívják ([link]) (de leginkább 576i-nek a megjelenített sorok alapján, jelezve, hogy interlace) és már eleve 50 mozgásfázist tartalmaz normál tévéadásnál (félképenként, azaz páros-páratlan soronként más mozgásfázis), ami mozgásinterpoláció nélkül alakítható 50p-re.
-
direwolf
őstag
válasz
norrberth #72413 üzenetére
Miért? 25i a PAL TV adás. Ha ezt deinterlaceled+interpolálod, kapsz 50p-t. Ezt duplázod (kétszer jeleníted meg, lesz 100Hz. LCD-n ennek már nagyon folyamatosnak kell lenni, ha jó az algoritmus.
HDMI-n van 24p forrásod (vagy 50p vagy 60p, de ezek már eleve elég folyamatosak) ezt 4x megjeleníted, még mindig csak 96Hz-nél járunk.
Hm? -
direwolf
őstag
válasz
norrberth #72411 üzenetére
A "100Hz" csak TV adásoknál működik. HDMI bemeneten a forrás oldalon állítod be a képfrissítést, amit a TruMotion varázsol el (sokszoroz, blank frameket szúr be stb. meglehetősen dokumentálatlan módon) Én úgy vettem észre, hogy egy 24p film esetén (ha a hdmi forrás is 24Hz-re van állítva!) a TruMotion DeJuddert 1-re állítva szép lesz a mozgásmegjelenítés, és még messze nem szappanopera. A DeBlur-t fel lehet tolni maxra.
-
norrberth
addikt
válasz
BloodRay #72410 üzenetére
Hát szégyen ezeknél a tv-k nél a 100Hz Ha kikapcsolom a Tru motiont azért olyan szép a képfrissítés FULL HD filmeknél
Nem értem miért nem csinálják 200Hz már alapból őket.
10 évvel ezelőtti Samsung képcsöves tv m is 100Hz volt.
Ha meg bekapcsolja az ember ezeket csodálatos képjavító dolgokat csak ront a helyzeten. -
BloodRay
veterán
Sziasztok!
Rég jártam erre.
Látom megint vannak zavarok még a tavalyi tv-kkel kapcsolatban is.
100Hz-esnek hívunk minden tru motion-nal rendelkező tv-t.
A 2015-ös modellek között minden smart modell 100Hz-es, kivéve az LF592U-t. Értendő ez minden méretre(pl LF5800-as minden mérete egyaránt 100Hz-es) a modelleknél. -
törölt tag
Az is lehet a gond, hogy hozzászoktál egy másik képi világhoz a régi tévével, ami lehet akár jó vagy rossz is, pl. túlszaturált, túlhúzott beállítási értékekkel is éppen, másoknál meg hogy a kis tévénél megszokott közelségből nézik a hatalmas kijelzőt.
Akik kalibráltatják a tévéjüket, egy darabig fakónak találják a tökéletes színeket. Idő kell az átálláshoz. -
dezz
nagyúr
Lehet, hogy működik (ha alap írás/olvasási parancsokat használ a tévé), de az is lehet, hogy nem (spéci parancsok, amit az adapter nem visz át vagy nem támogatott IDE(?)-n). Az is fontos, hogy ne fogyasszon túl sokat a vinyó.
(#72397) BenHans: Nem tudom, rám gondoltál-e, én is írtam 1-2 napja blokkosodásról, de nem erre gondoltam (pl. füst, felhők, más nagyobb felületű halvány átmenetek leginkább sötétebb részeinek sávosodása, színblokkosodása, minőségi forrásnál is). Ez leginkább stream adathibának tűnik, ami legtöbbször a tévén kívül keletkezik. Főleg, ha más forrásról nincs ilyen jelenség. Úgy is lehet baj a kábeles jellel, ha a jelszint amúgy megfelelő.
(Kevésbé valószínű, hogy eleve hibásan jön, az másnál is feltűnne.)(#72404) dik: Az a Technika gondolom nem 55"-ös. Nagyobb képen sokkal jobban kijönnek pl. a tömörítési hibák. Vagy nem tudom, milyen jellemzőkre gondolsz, ami a Technikán szebb. Hacsak nem arra gondolsz, amiről én is írtam, de az csak bizonyos képtartalmaknál jön elő. Mik a beállításaid?
-
dik
őstag
-
dik
őstag
Úgy hogy itt volt pár beállítási példa és én is kinlódtam vele egy kicsit, de valahogy nem. Az összes variációt átnéztem na jó amelyiket nem tudtam micsoda igazán azok annyira nem piszkáltam. De ha ránézek arra a kis mondjuk ki gyenge minőségűre amiben alig van állítás lehetőség valahogy szép és nagyon tetszik valahogy az olyan nekem nagyon jóóó.
-
törölt tag
A tévé hátulján van a pontos típusszám, mert ami a dobozon van, az egy gyűjtőszám. Lehet 5100, 510V, 510B, stb. A leírás[link] alapján úgy tudom, hogy ezek nem is tudnak Timeshift-et, de PVR(programozott felvétel)-t igen.
Lacielvtars: Az is kinyirja a frissítés figyelmeztetést
Ez igaz, de lehet, hogy egyes funkciókat is kinyír vele. Downgrade működik a Webos 2-re is? -
BenHans
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest