Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stevenstyle
senior tag
válasz farkas-j #54497 üzenetére
Szerintem se offoljunk tovább, te leírtad a saját és a DisplayMate álláspontját én is a saját és a nemzetközi szaksajtó általánosan elfogadott és szakmailag alátámasztott álláspontját. Ennyi, túl van tárgyalva és amúgy is off téma.
Megjegyzem én is azért választottam a passzív technológiával szerelt Tv-t mert nem bírja a szemem az aktívat. Na de tényleg elég lesz az off-ból részemről.
[ Szerkesztve ]
-
Ébri
senior tag
Kedves hozzáértők! Max 300 eFt-ot szánnék TV-re, de nem kell ívelt meg egyéb csicsák, a lehetőségekhez képest szép képe legyen, normálisan legyen képes automatán váltani 16:9 és 4:3 megjelenítés között (oldalt fekete csíkkal, engem nagyon idegesítenek a szélesfejű emberek), fogadjon CI kártyát (ha jól emlékszem ez a digitális kábeltévét dekódoló), ha lehet minál többféle formátumot játtszon USB-ről. UHD nélkül elvagyok, hajlított kijelző nem kell. Az se baj, ha normális menüje van (pl. szüleim tv-ján a csatornák nem mozgathatók egyszerűen, néhány alapbeállítás menü legmélyén van). Ha ez jóval olcsóbba is belefére, az se baj .
Nem tudom, kihagytam-e valamit, most kezdtem el nézegetni, mivel kezd érdekes dolgokat csinálni a jelenlegi tévénk (még CRT, tartok tőle, hogy a szineit hiányolni fogom), s nincs kedvem megint javíttatni.
Előre is köszönöm!
-
-
farkas-j
őstag
válasz Stevenstyle #54478 üzenetére
1. Az említett cikket nem hülye gyerekek vagy fórumozók dobták össze egy MM áruház elárusító pultja előtt, hanem a témával foglalkozó szakemberek, akik valós teszteket csináltak végig, és mindezt korrekt körülmények között, etalonnak számító teszt műsorforrással. A magyar vonatkozású cikk itt olvasható.
2. A látás az egyik legvitatottabb érzékünk, melyet rendkívül könnyű becsapni, kontra olyan látványt is létrehoz az agyban, amit valójában mint fizikai "valós látvány" nem, vagy másképpen létezik. (Millió példa felhozható erre, de láss példát pl. itt.) Gyakorlatilag pont ezek miatt nem lehet minden látással kapcsolatos dolgot számokkal definiálni és műszerrel mérni, mert ott van még az agy mint a szemek által létrehozott képek "látványt létrehozó eszköze". Sok dolgot csak szubjektív megítéléssel lehet értékelni.
Egy kicsit sántít a példa, de tegyél egy egyszerű kísérletet a látásoddal. Fogj egy újságot, résnyire nyisd ki, hogy az orrod beférjen, és függőlegesen tedd a két szemed közé. Felváltva csukd be a szemed, majd mindkettőt nyisd ki. Összeáll a teljes tér kép, holott mindegyik szemeddel, csak a tér bizonyos részét látod. Persze vannak kivételek, ahol a szemekkel, vagy az agyi leképzéssel problémák vannak, de ez már ugyanolyan élettani probléma mint pl. a színtévesztés.
Nem kívánok senkit sem győzködni a vizsgálatot végző DisplayMate igazáról, mert mindenki azt hisz, vél vagy tud amit akar (köztük én is), csak leírtam az álláspontomat és egy szakembercsoport álláspontját. A továbbiakban nem is kívánok ezzel foglalkozni!
Számomra egyébként teljesen mindegy, hogy az FPR felezi e a felbontást vagy sem, mert nálam az aktív 3D eleve kizáró tényező volt a TV választásnál. Ami viszont többek között fontos szempont volt az FPR mellett, az az IPS kijelző, amiben nem sok versenyző indult. Az LG és néhány Sony (LG panellel szerelve). Idén már valószínűleg a Sony lenne nálam a befutó az Android oprendszer miatt, bár összetehetem a két kezem, hogy anno még NetCast-os TV-t vettem és nem WEBOS-t. Ez utóbbiból egyedül a HDD kezelést irigylem, mert nem kell a teljes HDD-t feláldozni a rögzítés miatt.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
kivlov
aktív tag
válasz direwolf #54475 üzenetére
Ez mind szép és jó de egy valamit elfelejtünk megemlíteni, mégpedig , hogy az emberi szem és agy érzékenyebb a vízszintes polarizációra mint a függőlegesre ezért van hogy jobbnak érzékeljük a az SBS filmet mint az OU-t mert a szemünk kevésbé veszi észre a vertikális skálázást mint a horizontális...
Ettől még technológiailag a másik jobb de hiába ha az emberi érzékelés nem tud vele mit kezdeni erről is van egy cikk de nem találtam még meg... -
kasa85
őstag
válasz Stevenstyle #54479 üzenetére
Ja ja tényleg hasznos a fény mellette a tévé tönkre teszi a szemet főleg egy 42 colos kevesebb mint két méterről.
Kicsi a szobám,de majd albérletben 3m re kalkulálom be.(#54486) Lacielvtars
Az faxa még jó,hogy nem füstölt le.Nálunk az egész hálózat vibrál.A szobában,a konyhában,és az én szobámban.Valami elektromos geb@sz van szerintem újra kéne vezetékezni,és le cserélni a villanyórát.Volt mikor a villám be b@szott nyáron a póznába a trafó levédte szerencsére a gép csak lekapcsolt meg minden.Igaz előtte is vibrált az áram,égők.Nem egyszer le verte a sütő a grillező a villany órát.Ment a sütő,és a főzőlap.Indukciós sütőnk van nem bírta a sütött lent,és a tetején a melegítőt.Tiszta ideg vagyok félek a gépem ki végzi.Remélem a táp ki egyenlíti az áramingadozást minőségi darab vagy 40 rongy volt.Ja igen kérdeztem csak félre értettem le tudjátok írni részletesen melyik beállatást kell az Nvidia panelban be állítani melyik ad szebb képet van kettő választás a neve Digitális színformátum van RGB,és YCbCr444.A másodikra tettem állítólag az szebb.Kerestem részletes infót melyik érdemes,de Angol tudásom harmatos a Chrome fordítóval azt hámoztam ki,hogy a fekete a YCbCr444 szebb az RGB kevésbé állítólag ott szürkés.Melyiket válasszam a legszebbet akarom ki hozni a gép képminőségéből.Bocsi a kérdés ismétlése miatt csak érdekel melyik milyen.Köszi skacok előre isÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
-
-
Shingen
addikt
válasz Lacielvtárs #54486 üzenetére
Igen ez a csilláros téma nem ide kapcsolódik
[ Szerkesztve ]
風林火山
-
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #54484 üzenetére
és direwolf Van kifejezetten 3D-vel foglalkozó topik. 3D HD filmek lejátszása Egyetértek az előttem szóló dantre-val. Ez itt már minden, csak nem LG LCD tévés topik.
-
válasz kasa85 #54477 üzenetére
no az viszont elég sok minden megmagyaráz...
én pont most hétfőn cseréltem a nagy szobába - ahol a házimozim is van - csillárt, mert képzeljétek el lekapcsoltam a lámpát és elment a tévé képe...
és ahányszor le-fel kapcsoltam elment a tévé képe
a villanyszerelő szerint zárlatos volt a lámpa. (mondjuk volt már vagy 30-40 éves)"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Shingen
addikt
válasz huncutka1029 #54462 üzenetére
Az tényleg jónak hangzik 8 magos proci.
Csak hát majd az ára ahogy mondod.(#54475) direwolf
[ Szerkesztve ]
風林火山
-
válasz luckyman #54482 üzenetére
mondjuk tény és való, hogy - nem tudom ez a tv érdeme e vagy a 3d-é - magával ragad ez a 3d dolog...
anno a kék-piros szemüvegeseket azért nem néztem mert a szine megőrjített...
ezzel a technikával, normál szép képet látok, korrekt színekkel és nem olyat mint az elődje
de tény hogy érdekes a jelenség amit tapasztalok otthonShingen: tuti hogy Vudu
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
luckyman
aktív tag
válasz Lacielvtárs #54480 üzenetére
A szemednek higgy, ne a tudományos magyarázatoknak. A szem nem egyformán működik mindenkinél, ahogy a többi érzékszerv sem. A passzívnál van, aki látja a csíkokat is, mások pedig nem. Vagy látják a felezett felbontást, megint mások pedig nem. A DLP-nél van akit zavar a szivárvány, más észre sem veszi. Én is tapasztaltam már az általad leírtakat, az LG gyári demók is többnyire sbs ( mondjuk én csak azt láttam eddig ) és nem ou formában jutnak el hozzánk, biztos van oka. Ennek ellenére hajlamos vagyok a többség véleményét elfogadni, és ha van lehetőség, akkor inkább ou-t nézek.
Hozzáteszem, hogy én különlegesen igénytelen vagyok, az én nézési távolságomból a sima sd avi vagy 264 tökéletesen alkalmas szórakozásra, ennyire jó a tv skálázója.[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz Stevenstyle #54478 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, és nekem is pont az interlace analógia jutott eszembe erről. Viszont mint érdekesség jó elgondolkodni rajta. Ha a mélységeibe is belenézünk, olyan dolgok is előjönnek, mint az agy képalkotása, a látás és a valóság összefüggése (mert ugye az agyunk nem pixelről-pixelre állítja elő a látottakat) stb. Szép téma, csak nem ide való
@Lacielvtárs: mondom, szerintem a kódolás minőségének különbsége lehet a ludas
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
értem amit írsz...
és köszönöm a részletezést...
viszont ezek fényben nem tudom megérteni magam
hogy lehet ez? kancsal lennék?
de mint írtam ki fogom próbálni, és logikus is amit írsz, de akkor pont az OU-nek kéne hogy "jobb" legyen, ha jól értem amit írsz...
viszont azt alapvetően nem értem miért van ebből két féle típus?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Stevenstyle
senior tag
-
Stevenstyle
senior tag
Na ez tényleg szemléletes lett Nekem ehhez tuti nem lett volna türelmem de tényleg nagyon jó Minden tiszteletem
Igen azt a nézetet amit Farkasj kolléga linkelt és magát a cikket kezeljük azért a helyén. Mondjuk azt, hogy oké összerakja a két fél képet váltott soronként, de egyrészt kb hasonló a szitu mint interlanced esetén. Innentől kezdve nincs kérdésem Nézd valóban összerakja de ettől még az interlanced sem lesz SOHA progresszív és soha nem fogja pontosan azt a minőséget nyújtani (kizárólag felbontásbeli minőségről beszélek persze). A felvetés jó, de szakmai körökben ugyanúgy nem elfogadott és nem is lehet elfogadható mint az anno sokat boncolgatott 720p vas 1080i téma amiből anno sokan ugyanezen a mesgyén megpróbáltak hitvitát csinálni.
Rakj egymás mellé egy passzív 3D-s full HD Tv-t egy aktív 3D-s Tv-t és menjen mellé még a teljesség kedvéért egy passzív 3D-s UHD is. Optimális távolságra üljél be (ne 1,5 méterrel távolabb mert akkor adtál a szarnak egy pofont) és látható lesz a különbség. És lehet védeni a mondér becsületét akár butaságokkal is, de ha megfelelő távolságról nézed akkor látható a passzív esetében, hogy az élek recésebbek pont a váltott sorok vagyis a felbontás csökkenése miatt! Persze mindhárom Tv-n ugyanaz az a Blu-Ray 3D tartalom megy egyszerre. Aztán ezek utána át lehet skubizni a passzív UHD-ra (még mindig ugyanaz a forrás) és láss csodát a passzív technológia ez esetben a szerintem egyetlen komoly negatívumát is elvesztette. Na vajon miért?
Hál Istennek ezek egyrészt mind mind tények, másrészt egyértelműen bizonyítható dolgok (bár ha ezt bizonygatni kell akkor már régen rossz!
Egyébként nem neked szántam, az alábbi hozzászólásod alapján neked pont nem kell magyaráznom csupán te hoztad fel a Farkasj kolléga által linkelt cikket. Már vártam, hogy mikor kerül elő megint
[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
Ja elfelejtettem valamit le írni,ha emlékeztem a problémámra két,három oldallal arrébb.A lakásban áramingadozás van.Néha kint a konyhában a fali lámpa villog mintha ki akar égni.Régi építésű kerti lakás lehetséges ez az okozója minden problémámnak.A monitor mögé tettem egy kislámpát,hogy kímélje a szemem nem tudom jó ötlet.Az is vibrál elég sűrűn.Valami elektromos gond lehet a hálózatban régi a kábelek.
[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
direwolf
őstag
válasz Lacielvtárs #54469 üzenetére
Szinte biztos vagyok benne, hogy amit tapasztalsz az a kódolás minőségének különbségéből adódik. Ahogy írtad korábban, az SBS filejaid jóval nagyobbak mint az OU-sok.
Csak hogy értsd miről beszélünk, "gyártottam" pár szemléltető ábrát:
Így néznek ki ugye a half SBS videók:
És így a half OU:
A fekete rész az egyik szemnek, a fehér a másiknak szánt információ.
Az LG TV-k a 3D információt vízszintesen, soronként felváltva, ellentétes polarizálással jelenítik meg valahogy így:Így érthető módon a SBS tartalom függőlegesen mindenképpen felezett felbontással jelenik meg.
Vízszintesen már nem ilyen egyértelmű a helyzet, ugyanis az 1080 sorban (amennyiben fullHD a tartalom) megjelenő tartalom szét van választva a két szem számára. Erre farkas-j kolléga linkelt egy cikket, amiben nagyon érdekes dolgokat fejtegetnek. A lényeg kb. az, hogy a váltott sorok miatt az a nézet terjedt el, hogy vízszintesen is feleződik a felbontás, de ez nem teljesen igaz, mivel az agyunk összerakja a két szem által látott tartalmat, (ami nem teljesen egyforma a 3D hatás elérése érdekében) és ebből előáll egy "kvázi" fullHD kép."I've seen things you people wouldn't believe"
-
lukgab
tag
válasz cidalain #54449 üzenetére
Max 270k-t szánok rá, és nem ilyen árban fognak indulni a FHD-k...
Lehet már tudni azt, hogy mikortól indul a forgalmazás és hogy milyen " potenciális " modellek vannak? Mert akkor meglesném őket.. még ha úgy is tűnik hogy 73X ből lesz 55 colos
Ryzen 5900X + TUF x570 + RTX 4090 // LG C2 // LG CX // ZyXEL 326 NAS
-
hcs57
addikt
Rájöttem a probléma lényegére.. a fényképezőgépből kikerülő jpg képpel nincs gond, de a RAW-ból Photoshop 14 programmal készített jpg-t már nem tudja megjeleníteni. Köszönöm a segítők válaszát.
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
zolaas
senior tag
Üdv mindenkinek!
Került hozzám 1 55LB5610-s Tv.
Próbálgatom és azt szeretném megtudni, h melyik kép beállítás a legjobb filmnézéshez? A gyári mentett beállítások közül a "Film" és a "Játékgép" állást próbálgattam, de igazából egyik sem az igazi. Van esetleg olyan konfigja vkinek, ami ezektől jobban teljesít?
Tudom-tudom, állítgassam magamnak, csak gondoltam hátha van vmi javaslat, amit ki tudok próbálni.
Köszönöm.Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Tamarel
senior tag
válasz Midway #54452 üzenetére
Szia.
Köszi a megnyugtatást.
A lan kábel azért fontos, mert pl a 42lb580v-ben csak wifi van, nyilván csak 2.4Ghz-s és az a tartomány körülöttem használhatatlan mértékig tele van szemetelve.
Syno NAS adja a dlna/samba/nfs-t, szóval nem a protokol a lényeg hanem az ethernet csatlakozó megléte. -
válasz direwolf #54467 üzenetére
nem kell elnézést kérni...
ha te sem sértődtél meg akkor nincsen baj, azért nekem is több kell hogy berágjak
és igen, teljesen normális volt a hangvétel, nincs itt semmi baj részemről sem...
Stevenstyle: érdekes, de akkor viszont az érdekelne engem ha ez így van ahogy mondjátok, akkor én hogy lehet hogy mást tapasztaltok?
ma este meg fogok nézni egy OU-t is, ugyanis felhajtotok egy minőségi munkát OU-ból is utána majd írok véleményt, ok?
furcsa amit tapasztaltam, de most már kíváncsi vagyok, nagyon"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
direwolf
őstag
válasz Stevenstyle #54466 üzenetére
A személyeskedés pedig kizárólag luckymannek szólt, mint írtam tegnap, ennek komoly története van. De megígérem mindenkinek, hogy többet nem fogok neki válaszolni semmilyen formában.
Lacielvtárssal szerintem normálisan kommunikáltunk. Ha mégsem így érzi, akkor tőle elnézést kérek.[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz direwolf #54458 üzenetére
Én sem szítani szeretném az indulatokat, de engedjétek meg, hogy reflektáljak a történtekre.
Az ezoterikus résszel sajnos teljesen egyet kell, hogy értsek kedves kolléga. Most olvastam csak vissza kicsit jobban, hát mit ne mondjak. Half-OU-ra vegyünk mede8er-t mert az Asus nem tud 3D-t és egyéb gyöngyszemek. (tévedés ne essék egy iszonyat jó player, de Half-OU-ra NE vegyen mede8ert! aki ilyet tanácsol annak halvány lila gőze sincs arról, hogy miről beszél!) Sokszor az ember vesz egy mély levegőt és vissza sem ír inkább a sok butaságra és reméli, hogy vavalaki majd veszi a fáradságot és kijavítja.
A személyeskedést és a szitkozódást viszont tényleg nem ártana kerülni. Főleg úgy, hogy mostanra heti rendszerességgel megtörténik.
Lacielvtárs: értem én, hogy szubjektív véleményt alkottál az sbs mint 3D formátum általad érzékelt térhatásáról, a probléma ott volt, hogy ha visszaolvasod amit írtál azt tényként kijelentetted és tanácsoltad, h ne az out, hanem a az sbs-t nézze. Ez így ebben a formában tényleg javítandó mivel az állításod valótlan. Lehet példálozni másnak is, hogy nem így van, ehelyett inkább az alaposabb és hiteles forrásból történő informálódást javasolnám. Nem kötekedni akarok, de épp elég butaság hangzik el itt mostanában, ne írjunk feleslegesen még többet.
-
MR!!
aktív tag
-
OldMike
őstag
-
törölt tag
válasz huncutka1029 #54462 üzenetére
Tartalom nélkül minek neked 4K-s tévé? Előbb legyen minden csatorna legalább jóféle HD minőségű, aztán majd meglátjuk ugye.
Webos1 is jól teljesít 670-től az biztos, sokat nem érnénk vele most sem ha gyorsabb lenne. Avforums sem panaszkodik rá: webos rewiew -
huncutka1029
addikt
A környező országokban már kaphatóak a 2015-ös modellek.
ami nálam most bestbuy, az az UF950V
Edge led ! 8 magos prockóval.
A tesztek szerint 60-70%-ban gyorsult a webOS2-vel [link]
55"-ben 1300-1400 Eur körül nyit, ami azért nem túl magas.
Mondjuk hozzánk tuti minimum 650-ért fog bejönni......És amint előzetesen láttam, az új magic remote "magábaszívta" a hagyományos távot, azaz, szám, és funkció gombok is kerültek rá, vééégre! mégis csak hallgatnak a felhasználókra?
[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
direwolf
őstag
válasz cidalain #54459 üzenetére
Lányos zavaromban össze-vissza beszéltem Természetesen nem vízszintesen polarizált, hanem vízszintesen, váltott sorban felváltva jobbra és balra körkörösen polarizált. Kösz a kiigazítást. A lényeg itt az aláhúzott rész, és az SBS irónia volt, csak nincs iróniajel a magyarban.
@Lacielvtárs: látod, én próbáltalak rávezetni, hogy nem lehet igazad, csak utána kell nézni az okoknak
[ Szerkesztve ]
-
válasz luckyman #54457 üzenetére
értelek, és igaz, jogos, hogy nem egyszerre hasonlítom össze a két típust...
bár én magam is így vagyok, nem vagyok benne biztos hogy érdemes leszednem 40-50 Gb-ot.
bár majd azért lehet egy avatart kiveszek a "virágboltból" csupán a kíváncsiság miatt is
de a te véleményed is nagyra értékelem, mert én is úgy vagyok vele, hogy a több szem többet lát és tapasztalcidalain: húúde plusz egy vagyis sok sok plusz...
ugyanis való igaz hogy - most hogy mondod - és ránéztem a méretekre, azért amiket én OU-ban néztem annak a méretre oylan 9-10 Gb között van.
azoknak melyeket SBS-ben néztem, 14-20 Gb között van a mérete...
nem gondatlan hogy ennek lehet bármilyen oka is, de ezt látod teljesen logikusnak gondolom, ahogy írtad és végig gondoltam...
lehet itt van a kutya elásva[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
cidalain
veterán
válasz direwolf #54458 üzenetére
Nem akarom a vitat gerjeszteni, de a TV nincs polarizalva sehogyan sem.
Maximum optimalizalva lehet a TV valamelyik tipusra, de hogy az LG hivatalosan a vertikalis polarizaciot tamogatja, arra forrast kerek.Egyebkent meg mivel ugyanaz a ket technologia alapja, ezert ugyanazzal a szemuveggel mindketto tipusu film megnezheto, raadasul ugyanaz a teve mindketto tipust ugyanugy lejatsza. A szemed nem fog azzal foglalkozni hogy most vizszintesen, vagy fuggolegesen van polarizalva, ugyanolyan a vegeredmeny.
Igy egyebkent nem lehetne egyik tipust szebbnek latni a masiknal, ha igen akkor a szarabbiknak rosszabb a minosege. Minosegbeli kulonbseg lehetett a ket verzio kozott.
Szerintem legalabbis.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
direwolf
őstag
Lejárt a kétórás warn amit megint azért kaptam, mert van itt egy kedves úriember aki olyan szinten tudja kihozni belőlem az állatot, mint soha senki még az életemben. Ezúton köszönöm is neki, ezek is hasznos élettapasztalatok. Bár élőben sokkal fájdalmasabb lenne
Na mindegy, biztos megérdemeltem. Az meg mellékes, hogy próbálom ezt az lassan ezotériába átcsapó fórumot helyretenni a hülyeségek áradatától.
Értem amúgy a célzást, nézzen mindenki SBS videókat a vízszintesen polarizált LG TV-jén, mert az úgy sokkal jobb lesz"I've seen things you people wouldn't believe"
-
luckyman
aktív tag
válasz Lacielvtárs #54456 üzenetére
Én pont az Avatarral próbáltam ki a BD50+PDVD vs valamelyik half ou verzió. Annyira nem észleltem különbséget, hogy eszem ágában sincs többet 3x akkora cuccokat tölteni és még a hdmi-t is dugdosni. Ha van is különbség ( amit egyébként nem észlelsz, mivel nem párhuzamosan, egyszerre hasonlítod össze ), egyszerűen nem nyújt annyi pluszt, hogy megérje vacakolni vele. Azért ideírom ( bármennyire is egyértelmű ), hogy ez szigorúan az én véleményem, ezért biztos nem ért egyet vele mindenki.
-
válasz Dave567 #54454 üzenetére
egyébként azt mondod hogy a db51-nek sokkal jobb a 3d hatása?
esetleg van olyan film amit ajánlanátok bd 50-ben és 3d és érdemes megnéznem?
mondjuk aminek nagyon bejött a 3d élménye az a Galaxis Őrzői és az avatar...
de érdekel a véleményetek, mit érdemes megnézni 3d blu-ray lemezen"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Dave567
addikt
válasz Lacielvtárs #54453 üzenetére
Semmi gond nincsen, te nézed, ellenben amiket írtál annak nem úgy kéne lennie, de mondom ez nem probléma.
A másik, tessék BD50-et nézni, az jobb.....
Én a youtubon néztem videókat, ott is voltak jók, ott le is tudod tesztelni a tévédet, olyannak kellene lennie minden filmnek, csak szarnak rá a készítők. -
válasz #94529552 #54450 üzenetére
& Dave567:
rendben, oké, nem is az a lényeg hogy higgyen nekem akár ki is...
de látom takarítás volt, és aki takarított, jól tette
én nem akarok vitát, egyszerűen ezt tapasztaltam...
van gyári LG pornó?
nem is tudtam[ Szerkesztve ]
-
Midway
senior tag
válasz Tamarel #54416 üzenetére
Nekem pont ilyen van.
- A menü kicsit lassú, de vállalható. Én már megszoktam 1 hónap alatt.
- Magic távval felülre egy klikk a képen és már ki is írja a játszott adást. De van program kalauz is, összességében nekem nem is hiányzott a kiírás automatikusan.DLNA nálam nagyon jól működik, simán lejátsza a 15-20gb 3d filmeket is. (én nem telepítettem rá semmit a sok LG appból. lehet , hogy másnál ezért fogy el a ram)
Bár nem értem, ha lan kábellel akarod használni akkor miért néznél így filmet?
A felvétel is jól működik egy 250gb külső hdd-vel használom.Ár / értékben nem nagyon kapsz jobbat. És a drágább tvnek is lesznek hibái....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #54438 üzenetére
Én hiszek neked, és megértem hogy neked az SBS formátum jobban érvényesül a tévéden, vagy más ok miatt neked jobban tetszik. Igen kérdezték itt, hogy vajon miért ilyen formátumban van a gyári LG promó 3D film is, és az is tényleg tök szuper. Hagyd rá inkább, tudod a föld is lapos.
Stevenstyle Szerintem hiába minden kérés a fórumtársaknak, amikor valakiknek itt a vita önmagában is fontosabb, mint a téma. -
Dave567
addikt
válasz Lacielvtárs #54432 üzenetére
Nézz inkább BD50-ent, az sokkal jobb, ne ilyen felezett vackokat.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz lukgab #54435 üzenetére
Hali!
Ha 47"+ FullHD, és 3D akkor véleményem szerint MINIMUM LB67X vagy 73X. Ez alá semmiképpen se menjél. Nem írtad, hogy mennyi a pénzmagod rá, ha komolyabb összeged van akkor viszont még egy kategóriával feljebb nézelődj pl 870.
Játék miatt és a tartalom hiány miatt én sem ajánlanám neked a 4K-t. A 3D miatt már annál inkább, de itt ugye a két igény üti egymást, azt kell eldönteni, hogy melyik a fontosabb és úgy kell meghozni a legkevesebb kompromisszummal járó döntést.
Látom a WebOS is igény nálad, ez esetben ha még nem próbáltad akkor azért javaslom, hogy élőben is tegyél egy próbát mert sokakat zavar a rendszer sebessége. Ebben a tekintetben a NetCast fényéveket ver a WebOS-re ez tény. Nem lebeszélni akarlak csak inkább előbb próbáld ki mint hogy utólag felmerüljön mint probléma. Én pl nagyon jól együtt tudok élni vele, de ez erősen szubjektív dolog.
Más: Megkérném a kedves fórumtársakat, hogy disztingváljanak már! A kedves moderátorokat pedig arra, hogy takarítsák ki a topic-ot,. Jó lenne ha csak nyomokban elkezdene hasonlítani egy szakmai topic-ra!
Remélem nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy marhára kezd unalmas lenni az, hogy három naponta tele van hányva a topic a sok szeméttel. -
válasz direwolf #54436 üzenetére
drága Uram...
én nem mondtam hogy értek hozzá...
mint írtam is, szimplán leírtam a véleményem és a tapasztalatom.
elnézésed kérem ha ez tudomány ellenes és egyben valótlan...
attól még én így tapasztaltam, még akkor is ha a tudomány erről másként vélekedik
de persze nem írok semmit tény szerűen, mert nem szakmai véleményt alkottam."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
direwolf
őstag
válasz Lacielvtárs #54434 üzenetére
Értem, akkor viszont szeretnélek megkérni, hogy ne terjessz olyan dolgokat amihez nem értesz és mások azt mondják rá, hogy hülyeség
-
lukgab
tag
Mivel mindenki le akar beszélni a 4król ... ha játszani szeretnék FHD ba és szeretnék webOS 2.0 és 3Dt és 47+ colt akkor melyik típust javasoljátok?
[ Szerkesztve ]
Ryzen 5900X + TUF x570 + RTX 4090 // LG C2 // LG CX // ZyXEL 326 NAS
-
válasz direwolf #54433 üzenetére
figyelj, én ebből nem akarok vitát kirobbantani...
sem vitatkozni nem akarok ezen...
én leírtam a véleményem és a tapasztalatom, ennyi...
ezzel nem vitatom hogy igazad vanjah, alapvetően nem akarom érteni hogy működik... én csak "élvezni" akarom a látottakat, minden agyalás nélkül.
én egyszerű népek egyszerű gyermeke vagyok ám[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz Lacielvtárs #54432 üzenetére
Tök jó, ha Te így tapasztalod, akkor hiába minden. Kukába a tényekkel, a fizikával!
Nem viccből kérdeztem, hogy érted-e hogy működik. Mert úgy nagyon könnyű belátni, hogy amit tapasztalsz, az nem lehetséges."I've seen things you people wouldn't believe"
-
-
direwolf
őstag
válasz Lacielvtárs #54430 üzenetére
Sajnos amit írsz, az tényleg baromság. Egyébként érted a lényeget, vagy csak valami vudu medzsiknek tartod ezt a 3D izét?
-
válasz direwolf #54429 üzenetére
most lehet ki fogsz röhögni, de valóban én így tapasztaltam...
ha OU-t nézek akkor a tévé "síkjában" marad a térhatás. vagyis hátra felé az emberek mögött látszódik jobban a térhatás...
ha viszont SBS-t nézek akkor néha előjön olyan érzés hogy szinte meg tudnék fogni valamit ami "lebeg", vagyis a tévé képi síkjától kifelé jön ki a térhatás...
tudom, nem túl értelmes amit írok, tessék nem belekötni
de azért remélem érthető amiről gagyarászni próbálokha szerinted baromság amit írok, akkor lehet háttal ülök a tévének, de én eddig ezt tapasztaltam
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz Lacielvtárs #54425 üzenetére
"ha az OU 3d-ket nézek akkor inkább a tévé síkján belül látható 3d hatás...
ha viszont a Half-SBS-t, akkor jobban kijönnek a 3d effektek"He??????
Amit írsz az egyrészt baromság, másrészt az LG TV-k 3D képalkotásának pont az ellenkezője, mivel vízszintesen van felosztva a kétféle polarizált réteg.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
szia
nekem is ilyen tévém van mint neked csak 106 cm-esben...
Avatar.2009.1080p.3D.BluRay.Half-OU.DTS.x264.Hun-No1 <<<--- ne ezeket nézd, hanem
Avatar.2009.1080p.3D.BluRay.Half-SBS.DTS.x264.Hun-xxx ilyet...
ha az OU 3d-ket nézek akkor inkább a tévé síkján belül látható 3d hatás...
ha viszont a Half-SBS-t, akkor jobban kijönnek a 3d effektek
nem annyira látványosan bár speciel az avatarnál az SBS jobban kijön mint az OU
legalább is nekem ez a tapasztalatom
nem tudom van e tudományos alapja, de én így vélem[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
Jellemzően 16 Mp (időnként 24 Mp-t is) képeket szoktunk nézni a 2012-e LM tévénken, DLNA megosztással. Nincs vele gond, legtöbbször a diavetítés módot használjuk, teljesen simán megy. Egyébként a HD Ready LS3500 tévénken is mennek ezek a képek.
Nyilván megtörténik a képnéző programban a kijelzőre méretezés, de ez már ősidők óta így működik. Emiatt nem kellene lekicsinyíteni a képeket, a gondot a képfájl nagysága okozhatja bármely eszköz számára.
Egyébként vannak fényképezőgépek, amik HDMI kábelen át tudják küldeni a képeket a tévére (meg videókat is), persze csak azt amit azzal csináltál. Ha ilyen a géped és módod van rá, érdemes kipróbálni. Igaz pendrive-ról vagy DLNA-n kényelmesebb.
42LM660S
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, tegnap beléptem énis a klubba meg jött az 50LB650V. Sokat olvastam itt pro és kontra véleményeket a tv-ről. Kellemesen csalódtam, besötétített szobába jelentős felhősödést nem tapasztaltam, gyorsaság hát...válthatna gyorsabban HDMIről TVre vagy vissza de túlélem.
Viszont, amit már többen irtak, rákötöttem egy Asus oPlay R1-et, és megnéztem ezt:
Avatar.2009.1080p.3D.BluRay.Half-OU.DTS.x264.Hun-No1
Szép meg jó meg minden, viszont mélysége van kifelé nem nagyon jött semmi pedig nagyon figyeltem. Próbáltam a beállításokkal varálni, de lényeges különbséget nem láttam.
Olvastam, hogy vagy BL asztali lejátszó és abba játszom le a filmeket, vagy PC és akkor kifelé is fog jönni.
Na más most semmilyen mediaplayerrel nem tudnám kiváltani ezeket? GOndolok itt a Dune,popcornhour, vagy a többi drágább erösebb lejátszókra. Van valakinek ezzel kapcsolatba tapasztalata?Illetve ha pl ennél: LG BP325 3D blu-ray [link]
"3D blu-ray lemezek olvasása, külső HDD/pendrive-ról történő lejátszás, ethernet kábel segítségével hálózati lejátszás"
Ha én egy NAS-ről ezen keresztül streemelem az MKV-kat, akkor jobb eredményt érnék el mint pl az asussal?
[ Szerkesztve ]
-
gyurasz
tag
válasz Döglött Róka #54408 üzenetére
nyilvánvalóan sehogy
A felugró reklámok töltik meg, a gyengébb wifi kapcsolat csak megszakítja a lejátszást puffereléskor. -
Tamarel
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék tv-t venni, eddig a 42lb671v volt a kiszemelt, de az utóbbi idő hozzászólásai alapján elbizonytalanodtam picit.
Ezek miatt:
- lassú menü
- csatornaváltásnál nem írja ki az éppen nézett műsort
- webos nehézségei itt-ottAmire szeretném használni:
- sportcsatorna (nem foci)
- dlna filmlejátszás (minimális divx, inkább h264, majd h265)
- forgatható vesa konzollal falon
- mindenképpen lan kábellel bekötve
- esetleg időzített/kód alapú műsorfelvételA 3d nem számít, viszont az ár igen (ezek mégiscsak alapfunkciók évek óta).
Milyen más típus jöhet még számításba? -
Watt25
veterán
válasz huncutka1029 #54411 üzenetére
a kép nagyobb mint 1920 x 1080, amit meg tud jeleníteni a kijelző
Ez rohadtul nem számít. Le lehet kicsinyíteni bármilyen képet. Minden mai fényképező nagyobb képet csinál, mint a HD videófelbontás. Esetleg a fájlméret számíthat, de elvileg annak sem kéne... Valami más ok lesz.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
hcs57
addikt
válasz huncutka1029 #54411 üzenetére
Azért ez nonszensz... A muzeális iPadnak nem jelent gondot, sőt az eladott Philips 7804 is tudta ezt...
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz huncutka1029 #54406 üzenetére
Igen, nagyobb... De ha meg akarok nézni 100 fotót, akkor minndet kicsinyitsem le? Na ne...
-
törölt tag
válasz leroyclub #54407 üzenetére
A ChanSort megnyitásakor rákérdez, hogy mit szeretnél. Válaszd azt, hogy üres legyen az egyik oszlop, majd oda áttöltögeted a csatornákat sorban, vagy nem sorban, és utána rendezed. Törölni nem engedi a csatornákat valamiért, így azok maradnak a végén, ott nem zavarnak.
-
leroyclub
senior tag
Chansort használatánál kérnék segítséget egy hozzáértőtöl. Szépen beállítgattam a bal oldalán a csatornáimat sorba raktam és a nem létezőket kitöröltem. Visszatöltöttem a TV-re, kikapcsoltam az automatikus csatorna frissítést, de pár óra mulva azt vettem észre hogy megjelentek a törölt csatornák (amiken persze nincs adás mert kódolt) de nem mind. Hogy tudom végleg kigyomlálni? Chansortban 2 oldal van. Melyiket kell szerkeszteni?
-
huncutka1029
addikt
-
-
gyurasz
tag
válasz wong kok wah #54402 üzenetére
Nem mindegy, hogy milyen sorozatbarat oldalon.
Egynémely oldal felugró reklámhadserege +gyengébb wifi kapcsolat pillanatok alatt megtölti a memóriát.
Szerintem pocok65: indítsd el pc-n a sorozatodat, filmedet és hdmi-n nézd a tv-n.[ Szerkesztve ]
-
MR!!
aktív tag
-
Shingen
addikt
válasz pocok65 #54399 üzenetére
Szóval online videokat nézel a Tv-n.
Akkor igen felejtős, mert smart nem alkalmas nagyon hosszú filmek megnézésére. a pufferolás miatt előrodul kiírja a memória megtelt szövet és kilép a smartból.
Főleg ha wifin megy a net a tv-re. Valamelyest segítene ha netet lan kábellel vezetnéd a tv-be sokkal stabilabb a kapcsolat." pendrájvra letöltött filmeket lehet rajta nézni " azt is lehet,úgy biztos nem fog megakadni a film.
風林火山
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.