Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
-
vak_bottyan
tag
Sziasztok.LG tv-ben létezik olyan aminek 2 darab CI fogadója van?Olyan érdekelne,amivel a Mindigtv-és a UPC is nézhető lenne egyszerre.Köszi a választ,ha valaki válaszra méltat.
-
cidalain
veterán
válasz ooooobi #54196 üzenetére
Nem biztos.
Fhd-nel 630-tol felfele 3d, innen gondoltam hogy a 800 uhd talan az, de bevallom nem neztem utana, igy lehet hogy hulyeseget irtam.
Az 570 viszont biztosan nem webos rendszeru hanem netcast, ami menusebesseg szempontjabol jo hir neked.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
ooooobi
senior tag
válasz cidalain #54195 üzenetére
A 3d az egyáltalán nem izgat, monitorom lg 3d funkcióját is csak az első pár hónapban nézegettem azután már nem izgatott. Inkább szép képet akarok. Mikor jönnek az uj modellek kb? Amugy a 800v biztos 3d, nem látom a specifikációban? Meg közben még a smarton is gondolkozom hogy fontos e egyáltalán, mert van itthon Amazon fire tv-m az smart helyett tökéletes csak azt most egy 27colos monitoron használom tv hiányában, gondoltam ezt a kombót kirakom a hálóból, nappaliba elég lesz, hálóba meg kéne ez új. Á minél jobban belemerülök annál bizonytalanabb leszek
[ Szerkesztve ]
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
cidalain
veterán
válasz ooooobi #54192 üzenetére
Vard meg az idei UF vagy fhd-ban az LF szeriat szerintem.
Mar csak a webos 2 miatt, hatha jobb lesz. No meg tisztazni kell az igenyeket, mert a 800v az fullos uhd 3d, smart minden, de az 570v meg nem 3d.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
-
cidalain
veterán
válasz Lacielvtárs #54186 üzenetére
Ot igen, tevezes kozben, de mashol nem. Es a kep szerintem mashol keszult.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
ooooobi
senior tag
Sziasztok, néztem a médiában (németország) 40UB800V-t 400€ de valahogy annak volt a leghomályosabb a képe, na jó volt tőle rosszabb is, hd tv adások mentek rajta, mellette volt egy sony annak sokkal élesebb volt a képe, mondjuk olyan volt mintha valami élesítés lett volna nagyon rátolva mert volt pár kép ilyen rét sok fűszállal ami valahogy nagyon természetellenesnek tünt. Másik LG amit néztem még a LG 47LB570V ami tetszett ez 450€ mondjuk amazonról már 420ért kihozzák. Erről valami vélemény esetleg vagy valami ebben a max 400-450es kategóriában? Fontos hogy Amazon Primeot tudjon. Ha uhdt szinte sose néznék rajta mivel nem nagyon van tartalom, akkor van értelme? A sima FHD élesebb a 4K tévéken? Sokszor meg csak sima avikat mkvt vagy tvt néznék, csak kicsit megbolondit ez hogy 4k és csak 400€
[ Szerkesztve ]
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
farkas-j
őstag
válasz Henker2 #54187 üzenetére
A vezeték nélküli képernyőtükrözésre gondoltál? (Lejátszol a PC-n egy filmet és ugyan ezt akarod látni a TV-n?) Ha a PC támogatja az Intel WiDi-t, akkor igen.
Ha DLNA-ra gondolsz, akkor az is működni fog WiFi-n keresztül, amennyiben egy hálózatban lévő PC-n fut egy DLNA szerver.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
pomk
őstag
LB670V modell estéje megoldható az, hogy egy adott bementhez beállítsam a tv hangszóróját, vagy az optikai kimenetet használja? Pl. ha tv-műsort választom, akkor automatán a tv hangszóróját állítja be, ha viszont pl.a HDMI 1-et, akkor meg az optikiat.
[ Szerkesztve ]
-
Henker2
addikt
Azt szeretném megkérdezni tőletek, ha van egy LED TV-ben beépített Wifi, az lehetséges-e, hogy amit a PC-n lejátszunk filmet az Wifi-n keresztül lejátssza a TV?
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
-
MrBazsi
senior tag
válasz #94529552 #54178 üzenetére
Miért is nem az? pont az oled lessz az előfutára a dolognak szerintem.
Shingen , TeeJay veletek tejesen egyetértek. kifogják ezt a technikát még húzni pár évig amíg tényleg ilyen igénytelen az emberek nagyrésze, hogy 50 colon cam verziót néz, meg analóg kábeltv-t[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz huncutka1029 #54180 üzenetére
Csak ezek sajnos vélhetően WEBOS2-vel jönnek már. (Legalább NetCast-osak lennének!)
Én egyébként egy OLED-es, Android oprendszres, min. 4 magos procival szerelt (lehetőleg Qualcomm Snapdragon-nal), min. 2GB RAM-os, passzív 3D TV-vel már igazán jól ellennékSegédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Henker2
addikt
-
huncutka1029
addikt
válasz Shingen #54179 üzenetére
vannak bizony, quantum led, az idei tv-k nagy újítása, sokat várnak tőle.
Továbbfejlesztett diffúzorral kombinálva.
És az Oled, ahol nincs háttérvilágítás, hanem maguk a ledek bocsátanak ki fényt, így gyakorlatilag "végtelen" a kontrasztarány, és nincs felhősödés, bevilágítás.
Csak még alsó hangon is 700K egy 55" ös Oleda női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
TeeJay
félisten
aki megveszi a TV-t annak 95%-a azt se tudja mi az a felhősödés
nézi rajta a híradót meg a barátok köztet sima analóg adásban és öröm és boldogság...
anyuméknak van egy 32-es LG LCD TV de jó ha 2 DVD-t megnéztek eddig rajta
T-home SAT TV van nekik azt nézik és kész, kapott fater egy LG 5.1-et is azt se hiszem hogy sokat használták. a magyarok igényessége eléggé lent van, ismerőseim között is látom szinte senki se látott még HD anyagokat, sőt sokan azzal keresnek megvan-e már xyz film kamerásan. képesek úgy is megnézni dobozhangon csak mert az is bőven elég nekik a nagy 55"-os böszme TV-nszóval TV-t is azért vesznek jó nagyot mert azzal már azt hiszi menő és kész, tartalmat ugyanazt fogja nézni rajta úgyhogy totál fogalma se lesz mi az hogy nem homogén a háttérvilágítás
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Shingen
addikt
válasz MrBazsi #54174 üzenetére
Szerintem simán vannak már ilyen elvárással tv-k csak direkt nem újítanak ennyit amennyi bőrt lehet lehúznak ezekről a technológiákról amik most vannak, minél több lovét zsebeljenek be.
Gondolj bele mikor a dvd megjelent az átlag emberek számára mekkora szám volt és biztos létezett akkor blu-ray csak pihentették vagy 4 évet, hogy a dvd-vel kaszáljanak.[ Szerkesztve ]
風林火山
-
MrBazsi
senior tag
válasz farkas-j #54170 üzenetére
Látod ez igaz h "Nem egyszerű a képernyő három rétegét (LCD, diffúzor, világítás) úgy összeszerelni, hogy az a teljes felületen mindenhol tökéletesen egyenletes távolságban legyenek egymástól.2
de valahol azért fura is, mikor a mobiltelólkban szinte már űrkijelzők vannak gyártótól függetlenül.
Személy szerint én nagyon várom azt a korszakot amikor egy tv Amoled kijelző + minimum uhd felbontású lessz, és egy rendes komoly oprendszer fut alatta. Mondjuk mint a mobilokon egy android.
Biztos h drága lessz, de valamiért valamit. nem is értem miért nem kisérleteznek jobban ezekkel a gyártók. -
Dave567
addikt
-
TeeJay
félisten
válasz Shingen #54156 üzenetére
köszönöm, van egy 500gigás vinyóm amiből az első 50GB hibás de utána tökéletes
veszek neki egy USB3-as rack-et és azt fogom majd használni rögzítésre
csak RTL Klub-ra kell az meg sima HD a DIGI-nél, esetleg néha forma1 ami szintén HD
azt hiszem az a 400GB körüli tárhely elég lesz, remélem a külső 2,5" racket szépen viszi a TV nem fog gond lenniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
farkas-j
őstag
válasz kivlov #54164 üzenetére
Abban igazad van, hogy nem az IPS-s panellel van a gond, ha a foltosodásra gondoltál. Még csak nem is az IPS panelt vezérlő áramkörrel van a gond. Ezeket a hibákat okozhatja a:
- Nem megfelelő diffúzor. A jó és egyenletes homogenitást biztosító diffúzornak kisebb a fényáteresztő képessége. Emiatt több és nagyobb fényerejű LED-eket kellene alkalmazni. Ez megdrágítaná a gyártást.
- Nem kellő számban alkalmazott háttérvilágítást biztosító LED. A sűrűbben elhelyezett LED-ek drágítják a gyártást, és problematikusabb a LED-ek által termelt hő elvezetése.
- Nem korrekt összeszerelés. Hátsó megvilágításúaknál ha helyenként a LED-ek közelebb kerülnek a diffúzorhoz mint a többi helyen, ott nem tud úgy szétterülni a fény ahogy kellene, ráadásul "kisebb felületet" világít be. Ha távolabbra sikeredik, akkor meg sötétebbnek fog tűnni azon az adott helyen a háttérvilágítás.
Mint korábban írtam, ha "jobb" homogenitást biztosító diffúzort alkalmaznának, valamint drasztikusan megnövelnék a háttérvilágítást biztosító LED-ek számát, akkor már ugrásszerűen javulhatna a kép homogenitása. Ekkor már csak az összeszerelésre kellene nagyon odafigyelni. Nem egyszerű a képernyő három rétegét (LCD, diffúzor, világítás) úgy összeszerelni, hogy az a teljes felületen mindenhol tökéletesen egyenletes távolságban legyenek egymástól.
És amiért ezt sokan az IPS hibájának róják fel, ennek az lehet az oka, hogy az IPS panelnek nincs igazi feketéje a többi panelhez képest. Fekete kép esetén is sötétszürke a kép, azaz jobban átszűrődik rajta a háttérvilágítás. Emiatt jobban láthatók a tökéletlen hátsó megvilágítási hibák.[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Harcsai
senior tag
A 3D Vision Ready(nvidia) működik lb650v-n? Lehet rajta 3d-ben játszani vele?
iPhone11; iPad Air 3; Lenovo Yoga 510-14ISK i3-6006u 8gb
-
noorbertt
őstag
válasz amtibacsi #54166 üzenetére
Es attol megoldodik a skype kamera kerdes?
Nem fogok androiddal szenvedni, vagyis stickes androiddal ami tuti laggos lesz
Nem sokara jon a htpc-nek valo es arra felszenvedek egy 8.1es wint. De skype funkciot jobb szeretnem webosen keresztul hasznalni.Popcorntime is jo lenne ha lenne webOS-re.. Irtam is nekik hogy miazhogy nincs De hat az lehet winre marad
[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
Skype,
Csatlakoztassa az LG kamerat es mikrofont..
Mas megoldas nincs? webOs
USB webkamera amire nem megy ra a gatyam? -
cidalain
veterán
válasz Lacielvtárs #54157 üzenetére
Szerintem az atlatszo.
Ha kolbaszolsz a smart menuben, akkor mindegyik menunel a hatterszin van a szoveg alatt, nem fekete. Gondolom a LiveTv eseten nem homogen a hatter, hanem az adas.
Ami a kepen van az egyertelmuen nem a csatornavaltaskori musorinfo menu, ami tenyleg fekete valamennyi atlatszosaggal.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Dave567
addikt
válasz Dave567 #54151 üzenetére
Na meg van, Sony IPS/ Edge páros.
Hát ez sajnálatos így, de majd csak ki javítják egyszer.Farkas J: Köszi a felvílágosítást. Ezek a fránya ledek meg keserítik némelyik ember életét.
A 3D-re visszatérve ha 50"-on nézem az Aktívat 1,5 méterről, mert itt van jó térhatása, akkor a Passzívat honnan nézzem, hogy ne lássam a feleződést? Lehet, hogy szem kímélőbb a passzív, de 1,5 méterről HALÁL.Luckyman: Sajnos nem egyedül dolgozok.
Airsoftozni se járunk már, a fegyókat el vannak adva.
Helyette paintballt szervezek az idén, és majd fegyver is lesz.
De nem kellett volna fáradnod a kereséssel, kérdezhettél volna nyugodtan, nehogy megerőltesd magad. -
-
vigyori78
őstag
válasz cidalain #54143 üzenetére
Gyárt van már második tv-jük is.
-Xiaomi MI TV2- -KÉPEK- Az a durva ,hogy egy elég komoly Soundbar-ral együtt 230.000.- kint ez a tv de láttam már 180K-ért is.
És persze 4K LG kijelző van benne Passive 3D.[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz leroyclub #54152 üzenetére
A mediacard dobozaban van egy A4-es lap. Azt olvasd el. Rajta lesznek a frekvanciak is. Eloszor vegig kell szkennelni a csatornakat, es csak utana kell betenni a mediacardot a tv-be ez is fontos!
-
-
Shingen
addikt
-
leroyclub
senior tag
Rendeltem a UPC-től media cardot amit betettem a TV-be a kábelt pedig a beltériből átdugtam. Viszont nem jövök rá hogy kell behangolni a csatornákat... Ha az automatikusra megyek ott kér minden féle frekvenciát. Help PLS! LB630V és UPC kábel
-
Dave567
addikt
-
farkas-j
őstag
válasz Dave567 #54147 üzenetére
A konkrét válaszomat már a korábbi hozzászólásomban leírtam. De igazad van, nem volt teljesen pontos. Most újra leírom: A "felhősödésnek" és a "koszosodásnak" semmi köze nincs a panel típusához, így az IPS panelhez sem! Ez egyértelműen az alkalmazott diffúzor és/vagy a megvilágítás hibája! Mivel Te értesz hozzá, így biztosan nem kell elmagyarázni, hogy ez miért van. A korábbi hozzászólásaimban egyébként már írtam erről itt és itt.
A cikket meg nem én írtam, csak azért idéztem ezt be, mert ez az egyik legjobb közérthető magyar nyelvű összefoglaló a témában.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
TeeJay
félisten
válasz #94529552 #54130 üzenetére
csak 2x akkora lesz 4K-nál a függőleges sorok felbontása mint most fullHD esetén és az már kevésbé zavaró egyeseknek. én nekem tuti a half-ou is bőven tökéletes lesz, TV-t meg kb. sosem nézek majd rajta
max ha tud rögzíteni a TV akkor 1-2 adást felveszek páromnak hogy utána vissza tudja nézni jó minőségben
ugye a DIGI-nél DVB-C RTLKlub HD-ban megy vagy ha lesz forma1 akkor azt is rögzítem vele és vissza tudom nézni azonnal.ugye tud a 670V sorozat USB-re rögzíteni?
csak gondolom külső vinyót kell rádugni hogy legyen bőven hely hova felvételt készítenieMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
farkas-j
őstag
válasz Dave567 #54119 üzenetére
Látom Te (is) szakmabéli vagy: "És mi van a többi márkával ami szintén IPS-t használ, de látszik rajta a felhősödés? PL Sony."
Neked ezt kár elmagyaráznom mert látom sokkal jobban értesz hozzá"A barátodat már megkértem, hagyja ezt a cikket, mert már elavult, azóta más a vélemény, és nem csak én, hanem a többi ember is ezt állítja, aki foglalkozik is a tévékkel."
Erre meg inkább nem is írok választSegédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
cidalain
veterán
válasz vigyori78 #54142 üzenetére
Miert? Az gyart tv-t? Gyart e egyaltalan valaki android tv-t? Vajon annyira sokretuen testre szabhato egy tv rendszer mint az android? Ha erre mind nem a valasz, akkor belathato hogy rossz volt a felvetes.
Illetve nem tudom volt e a kezedben LG tab/telo mondjuk. Azok amilyen jol optimalizaltak az androidos kutyuk teren, annyira szar a webos. Latszik melyik reszlegre kuldtek a szoftvereseket. De mondjuk barmelyik android lenyomja barmelyik tv gyarto szoftveret persze, kiveve a zte androidja, mert az egy kalap szar
[ Szerkesztve ]
-
wopi
aktív tag
válasz huncutka1029 #54138 üzenetére
Értem, köszönöm!
Lehet, hogy butaságot kérdezek, de módosított firmware létezik ezekre az eszközökre? Mint pl telefonokra. Elnézést, ha hülye kérdés!
-
amtibacsi
aktív tag
Én találtam a neten egy oldalt, ahol sok alkalmazás volt LG TV-re. Sajna nem voltam TV közelben, így kipróbálni sem tudtam. Arra sem emlékszem, hogy melyik oldal volt.
-
Dave567
addikt
Milyen jó is lenne Puff fent van egy jó MP player, vagy valami más, de talán 10év múlva.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
42LB5700-ra sehogyan nem lehet Spotify klienst telepíteni?
-
Dave567
addikt
válasz #94529552 #54120 üzenetére
Válaszolok.
Havernak van LG tévéje láttam, elég volt, szereztem negatív tapasztalatokat itt-ott-amott, elég volt.
Olyanokat szoktam ajánlani, amit mások is ajánlanak, Pl a hozzáértőktől, akik foglalkoznak is velük, de Te mindenkit leugattál másik topicban aki ért is hozzá, és tesztelte is. Én is szoktam ajánlani amiket ők szoktam, mert tudom , hogy nem vacakot ajánlanak, ellenben veled. De azt hiszem mástól is megkaptad ezt már.
Ugyan annyi jogom van mint neked... ENNYIIII!
Végeztem Veled!!
Remélem kimerítő volt a válaszom!! -
huncutka1029
addikt
válasz realist #54132 üzenetére
Szia,
Ez nem igen működik,
esetleg visszafelé ha HDMI kapcsolatot használsz, és a tv és a box is támogatja a CEC, vagy simplink funkciót.
Akkor a tv bekapcsolása aktiválja a boxot, és kikapcsoláskor ki is kapcsolja
De régebbi modelleknél (2011-előtt) ez nem elterjedt. olvasd el mindkettő user manualjáta női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
realist
őstag
Van egy 37lg5000 tévém és hozzá egy Amiko Mini HD T2/C set top box.
Nem tudom sehogy beállítani, hogy a set top box ki távirányító ki és bekapcsolására reagáljon a tv. Azaz a TV is ki ill. bekapcsoljon erre (nem szeretnék két kapcsolót használni).
Megoldható ez szerintetek valahogy?
Kösz a segítséget!
-
huncutka1029
addikt
válasz luckyman #54116 üzenetére
ki érti? akinek van logikája, és humorérzéke.
Azért húztam alá, mert kiemelsz részeket a konteksztusból, így nem lesz értelme.
Pont mint a politikusok... Ha egyben elolvasod, akkor próbáld meg értelmezni.
Tedd fel a kérdést ki mi milyen miért?
Ha megvan akkor rájössz, hogy direwolf HSZ-ére reagáltam, aki azt mondta egy kollégának, hogy a virágboltban sok a vacak konvertált anyag, amit hiába etet a tv-vel nem lesz szép.
Nem szószerint idéztem, de értettem mire gondol ezért elengedtem egy poénos HSZ-t.
És képzeld Ő egyből értette. Tehát nem velünk van a baj.Részemről befejeztem az offolást.
Szóval ha már van egy Jó FHD 3D tv akkor ne akarjon rajta analóg, sd, vagy kamerás felvételeket nézni senki, mert akkor pillanatok alatt visszajön ide, és azt mondja milyen kaka az LG, meg foltos, és sötét, meg amúgy is.....
Tehát aki megteheti, hogy vesz egy 120-200-400K tv-t az legyen már kicsit igényes a tartalora is.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
TeeJay
félisten
legjobb tudomásom szerint a passzív 3D esetén a fullHD felbontásból (1920x1080) 1920x540 marad csak mivel minden második sor máshogy van polarizálva
4K esetén 3840x1080 lesz ez tehát ott már a sorok száma is eléri a mostani fullHD felbontásátMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Harkovz
aktív tag
Újra beállítottam a csatornákat a szolgáltató országnál,nem választottam ki semmit ezt is itt olvastam,hogy úgy jó.Így valóban jó mindnél az EPG kivéve az M1HD,a sima M1-nél jó,ugyhogy gondolom ez nem a tv miatt van!Csehre állítva így nem próbáltam.A chansort tényleg nagy segítség bár én nem tudok angolul,nem igazán tudom használni,de sikerült valahogy.
-
TeeJay
félisten
kell a bánatnak villogós 3D
hamarosan nekem is meglesz a rávaló, megveszem a 42-es LG-t és nézünk pár Half-OU 3D-t
nekem az bőven elég lesz, meg azt legalább nézheti a gyerek is ha kijönnek a mesék 3D-benmoziban is azért utáltam 3D-t nézni mert a Corvinban a szemüveg annyira levett a fényerőből ami számomra sötét jeleneteknél nagyon zavaró volt
sokkal jobb a sima passzív 3D és persze a 4K-val még jobb lesz hiszen 1080 sor meglesz a felezés esetén is[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
törölt tag
válasz Dave567 #54119 üzenetére
Válaszolnál erre:
A tévés tapasztalatról kérdeztelek, de nincs válasz. Akkor hogyan adsz itt tanácsokat LG LCD tévékről ha nem ismered egyiket sem? Úgy, hogy mindenkinek az IPS és az LG ellen beszélsz? Tudomásom szerint a szabályzat tiltja az ilyen tevékenységet.
Mi a célod az LG topicban? Nem hagynád békén az LG LCD tévét használó fórumozókat? -
Dave567
addikt
válasz #94529552 #54028 üzenetére
Hagyjuk, szerintem neked sincs otthon több Lg terméked, max 1 azt ismered, és a többit? De nem érdekel.
(#54029) huncutka1029: Direkt érdekelt az Aktív 3d megnéztem Samun is MM-ben, nem vettem észre villogást, mondjuk nem is volt nagyon világos helyen a tv-k, de tökéletes volt.
Vettem Plazmát, Samu ssg 4100-as asszem szemcsivel néztem, na ott picit bántó volt, de ez a Plazma hibája volt, mivel más technológia, de a szem hozzászokik egy 5p múlva, nekem is bántottam a szemem, de ez 5p ki bírható.
50"-os volt 1.5 m-ről néztem mert itt volt jó a 3d térérzet, de innen viszont már látnám a Passzívon a csíkokat.(#54030) huncutka1029: Ez tetszett.
Akkor én nem vagyok Törvénytisztelő...(#54077) farkas-j: És mi van a többi márkával ami szintén IPS-t használ, de látszik rajta a felhősödés?
PL Sony.(#54078) farkas-j: A barátodat már megkértem, hagyja ezt a cikket, mert már elavult, azóta más a vélemény, és nem csak én, hanem a többi ember is ezt állítja, aki foglalkozik is a tévékkel.
-
Harkovz
aktív tag
Az is fura,hogy frissítés előtt jó volt.Hogy lehet,hogy nem figyelnek erre?Ha beállítom cseh országgal,aztán megint jön egy frissítés lehet újrakezdeni?Mert mondjuk akkor már magyaron lesz jó?Ez vicc.
-
luckyman
aktív tag
válasz huncutka1029 #54115 üzenetére
Hiába húzod alá akár ötször is, nem arra reagáltam. Ha meg tudod mi törvényes és mi nem, akkor tök feleslegesen biggyesztetted oda a "törvénytisztelő" szót a mondatodba. Ezzel az egész mondanivalóid pont az ellenkezőjére utal. És gondoltam megkíméllek pár álmatlan éjszakától ha netán mégis leszednél valami vackot. Még én vagyok a gügye, mikor jót akarok. Ki érti ezt?
-
direwolf
őstag
válasz farkas-j #54078 üzenetére
Elolvastam a linkelt cikket, és az eredetit is amire hivatkozik. Nem azért, hogy vitázzunk rajta, hanem mert érdekelt. Nagyon érdekes és elgondolkodtató, de van a magyarban egy nagyon fontos félrefordítás:
"A teszt beigazolta, hogy az FPR technológiájú TV-k passzív szemüvegen át teljes 1080p felbontást nyújtanak 3D-ben, tehát a „fél felbontásra vonatkozó állítások nyilvánvalóan helytelenek.”
Ezt így nem állítja az eredeti, hanem:
"reinforcing our conclusion that the Passive Glasses deliver 3D Image Fusion with full 3D 1080p resolution and are visually sharper in 3D than Active Glasses because of the Crosstalk, ghosting and Response Time issues mentioned above"
Tehát a két félkép összerakását (fusion) állítja elő 1080p-ben, nem az eredetit. Meg is magyarázza, de az hosszú, nem kopizom be. Itt a forrás.
Ami viszont meglepő számomra is, de biztos igaz, mert nem kis jános volt a teszter, hogy a félképek ellenére a passzív 3D élesebb és részletgazdagabb. Magyarul az aktív shutteres technológia annyit ront a minőségen, hogy jobb nála a passzív!"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Harkovz
aktív tag
Érdekes,hogy eddig az M1-nél volt karakterhiba a többi jó volt,most az M1-nél jó az EPG az összes többi adónál bezavarnak az ékezetek.Azt olvasom itt,hogy ha átállítom csehre akkor hiába mentettem le,nem engedi visszatölteni.Ez tényleg így van?Újra kell az egész csatornalistát csinálnom megint?
-
luckyman
aktív tag
válasz huncutka1029 #54110 üzenetére
Én olvasom, olvasd te is. Nem a minőségi részhez kapcsolódott a hozzászólásom.
-
-
Harkovz
aktív tag
Én az előbb frissítettem a 671-t arra amit kínált,de így most az összes adónál van karakterhiba az ékezeteknél.Melyik országra kell állítani,hogy jó legyen?UPC Directes CI Modullal.Ha átállítom az országot tényleg elvesznek a csatornák?Tehát előtte mentsem ki,átállítás után meg töltsem vissza a pendriveról?
-
ketele69
tag
Köszönöm a javaslatokat, ki fogom próbálni!
-
Shingen
addikt
válasz Henker2 #54098 üzenetére
Rendben!
Akkor szerintem (#54017) huncutka1029 szem előtt tartva, maradj a 650 mellet.
Vannak akik megelégedéssel használják, lehet neked is bejön majd.(#54095) Lacielvtars Keress rá a keresőbe a frissítésre és akkor találsz véleményeket róla, aztán eldöntöd, hogy lefrissíted-e. Véleményem szerint jobb ha a gyári sw használod, de te tudod.
[ Szerkesztve ]
風林火山
-
törölt tag
válasz ketele69 #54101 üzenetére
Ezzel jó lesz.
Picture Mode:Expert 1
Backlight: 60
Contrast: 85
Brightness: 50
H Sharpness: 10
V Sharpness: 10
Colour: 50
Tint: 0
Aspect Ratio: Just Scan
Expert Control
Dynamic Contrast: Off
Super Resolution: Off
Colour Gamut: Standard
Edge Enhancer: Off
Colour Filter: Off
Expert Pattern: Off
Gamma: 2.2
White Balance 2-Point: High R 10, G 0, B3; Low R 0, G 0, B -4
Picture Option
Noise Reduction: Off
MPEG Noise Reduction: Off
Black Level: Low
Real Cinema: Off
Motion Eye Care: Off
LED Local Dimming: Low
TruMotion: User De-Judder 1
De-Blur 8 -
gyurasz
tag
válasz ketele69 #54101 üzenetére
Én LB671-hez az alábbiakat [link] használom (lb6300 ips 120Hz panelre készült), elég visszafogott, tűrhető képet ad.
Kevésbé fátyolos, mint a youtube-on fellelhető változat: [link]A korrábbiakhoz hozzászolva: a webOS-nek kell bekapcsoláskor egy kis idő mire feláll, utána szerintem semmi baj nincs vele. Korábban HD boxom volt (most CI modul), a csatornaváltás ugyanolyan gyors (lassú ) mint azon.
-
ketele69
tag
Sziasztok!
Egy új 42LB679-es tv-vel ismerkedem, de még valahogy nem találom a megfelelő beállításokat. Van esetleg ajánlott beállítás? (főleg tv adást nézünk)
Korábban 32-os hagyományos LG LCD (nem LED) tv-t néztünk és annak mintha élesebb, természetesebb képe lett volna, mint az új, nagyobb tv-nek.
Korábban jókat hallottam erről a típusról, ezért gondolom, hogy nálam nincs valami megfelelően beállítva.
UPC HD STB-ot használunk, HDMI kábellel.
Az ötleteket köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Melyik a kedvenc autód?
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- TCL LCD és LED TV-k