Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
válasz
nightshadow #13293 üzenetére
Hát, ez érdekes dolog, ugyanis a húgom ott dolgozott.
2010-végén a teljes gyártósort kivitték Malajziába, mert olcsóbb a munkaerő.
És így akarnak versenyképesek lenniNagykőrösön volt egy SANShin nevű gyár, ami kb 800 emberrel a Samsung beszállítója volt, konkrétan LED kijelzőket és komplett monitorokat, tv-ket gyártott amit Jászfényben raktak össze.
EZ is bezárt, mert nem tudott versenyezni a vámmentesen behozható távolkeleti kici occó alkatrészekkel.És mert a Samu bejelentette, hogy kivonul az országból.
Mivel a cég korábban a Samu kedvéért, felmondta a JVC-vel és a Paná-val az együttműködést, nem tudtak talpon maradni.Ettől persze még lehet itt disztribúciós központ, vagy csomagoló "üzem"
-
huncutka1029
addikt
válasz
Petyus1 #13289 üzenetére
nézd meg a router beállításait, és a tűzfalát, lehet hogy ott korlátoz valamit.
Nálam is volt ilyen gond, kilőttem a tűzfalat, utána jó lett.De nekem sajna csak G-s routerem van, én maradtam a LAN-os megoldásnál, így sikkal gördülékenyebb a hálózati lejátszás DLNA-n.
Wi-fi-n sajnos eléggé szaggatott -
BrTH
tag
LM sorozatnál ha frissítem a szoftvert akkor a megtalált csatornák elvesznek és újra fel kell keresni? vagy megmaradnak?
-
Tome08
tag
én meg még mindig küzdök a teljes képernyős megoldással, IPTV T-HOME LM660s
hogy is van ez TV2 és RTLKLUB rendszeresen kisebb a kép
a box HDra van állítva 1,4es HDMIvel összekötve a TV "eredeti" képarány
megoldás?THX
-
BrTH
tag
LG LM sorozatnál hogyan lehet a csatornákat exportálni USB kulcsra? És később hogyan lehet visszaolvasni?
A Korábban leírt HOTEL mód előhívás nem működik mint az LW sorozatnál?
-
nightshadow
veterán
válasz
huncutka1029 #13288 üzenetére
hol van itt komoly gyáruk? A jászfényszaruira gondolsz?
Az bezárt, csak stboxot gyárt ha jól tudom...Az egyik fórumozó most vett egy 60E6500-as plazmát, s a hátulján szerepel a Made in Hungary felirat.
-
atirag
őstag
Két kérdésem volna egy lv5590-esel kapcsolatban. Az egyik,hogy régen ha egy 16:9-es adást ami nem volt teljes képernyős akkor rányomtam a nagyításra akkor teljes képre váltott. Most viszont marad alul felül fekete csík. Ez miért van?
A második: Ha filmet nézek DLNA módban akkor hogy tudom bekapcsolni az elalvás időzítőt?
-
-
Yogibear974
senior tag
Sziasztok!
Sajna úgy néz ki, hogy az LM620S tv-nél nem műxi az LG AN-MR300 távirányító!
Teszteltem egy másik modellen (MM) ott sem, viszont LM660S na ott pik-pakk tudtam
párosítani.
Eléggé idegesítő!A support írja, hogy vigyem be a tv-t szervizbe, mert ez a távirányító jó hozzá! De
könyörgöm ez új tv! Akkor meg mi a francnak.Nagyjából egy német fórumon olvastam, hogy másnak is van ilyen problémája, sőt
az MR200-as sem működik! Nem tudja párosítani! -
Petyus1
tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítség kellene. Pár napja vettem egy 42LM660S Cinema 3D-t. Kell még egy kis idő míg kitapasztalom, de alapban egy kellemes kütyü. Viszont sajna találtam benne olyan idegesítő dolgot, melyre választ sem a beállításokban, sem a manualban nem találtam.
Ez pedig a wifi. Elvileg ebben egy N-es beépített Wifi van, ami nagyon derék. Itthon van egy 10/1-es Invitel netem, amiből gyakorlatban meg is van 8/0.4. Ezzel nincs is semmi gond, mert ezt stabilan adja egy DIR-300-as D-Link routeren keresztül.
Ugyanazokat a sebességeket mérem laptopon és Galaxy TAB-on keresztül egyaránt.
A problémám az hogy a TV wifije 0.4/0.4 -nél egyszerűen nem tud nagyobb sebességet produkálni. Ez pedig még egy nyomorult low quality youtube video megnézésre sem alkalmas.
Esetleg van-e valami ötlet ezen probléma megoldására?
Előre is köszi. -
Watt25
veterán
válasz
Shadan #13275 üzenetére
gulyasa alapvetően megadta a választ és a megoldást.
Annyival egészíteném ki, hogy mindig arra kell gondolni, hogy mely kábelen mi megy... Antenna kábelen (tömörített) MPEG stream megy, HDMI-n pedig tömörítetlen videójel. Ahogy írtam, csak stream-et tud rögzíteni a TV. Ez megadja a választ a kérdésre. -
benvolio
őstag
LW-s tulajokat kérdeznék a DVR lejátszáskori képbeállításáról.
Nálam a DVR lejátszásakor csak a Mozi, Élénk, Normál, Játékgép képbeállítások választhatók.
Bármelyikre van állítva, kilépéskor a TV adás képe is az ott beállított lesz. Tehát ha Haladó1-en volt előtte a TV, akkor elállítja azt. Ennek függetlennek kéne egymástól lenni mint a többi bemenetnél, de itt van valami anomália.
Mivel én a Haladó1-et használom a TV adáshoz, be kellett állítani az Élénk-et is hasonló beállításra, mert a DVR lejátszásakor ilyen esetbe arra ugrik. Vagy pl. csak a Mozi beállítást kell használni, hogy egyforma legyen mindkét esetben, mert úgy megmaradnak.
Nálatok is van ilyen anomália vagy nektek független maradnak egymástól? /például: TV adás Haladó1, DVR lejátszás Mozi, és ez meg is marad/
Remélem érthetően írtam.
Üdv! -
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Végre ma meghozta a futár az Lg 42LM660S készülékem...
Az lenne a kérdésem,hogy alkalmazásokat hogyan tudok letölteni?! -
huncutka1029
addikt
válasz
Shadan #13263 üzenetére
már válaszoltak, de megerősítem,
Digi esetében nem kell stbox mert kódolatlanul adják a digitális csatornákat.
Ezért CI modul sem kell mint a UPC, vagy PR telecom esetében. Ezeknél kell egy connax modul, ebbe teszed a medacard-t, és a DVB-C tunerrel hangolsz.Digi -tv esetén:
- bemenet típusa kábeles legyen. törölni fogja a jelenlegi csatornákat, de sebaj
- teljes keresés legyen, a szolgáltatónál az egyéb szolgáltató lehetőséggel
- van egy csak digitális hangolás lehetőség ezt jelöld ki,
- a helytelen csatornák átugrása opció ne legyen bejelölve,
- keresés, és 5-10 perc mulva meglesz az összes digi csatorna, digitális minőségben, csatornanévvel, info-val, műsorujsággal, ütemezési, felvételi lehetőséggel, és lesz egy pár HD csatornád is ingyen.
- törölgeted a szemed, hogy mennyivel szarabb volt az analóg -
gulyasa
őstag
válasz
Shadan #13275 üzenetére
A tévé csak a saját antenna csatlakozóján keresztül jövő digitális adásokat tudja felvenni. Ha a set-top-box-ot HDMI-n kötöd a tévére, azt már itt többször leírtuk, hogy HDMI forrásból nem vesz fel a tévé.
Ellenben ha a STB-be bekötöd a kábelt és a kimenetére ugyancsak antennakábellel rákötöd a tévét és a tévén is beprogramozod a tévécsatornákat, akkor ez utóbbiakból tud műsort rögzíteni. -
huncutka1029
addikt
válasz
Watt25 #13265 üzenetére
hmm, lehet hogy függ a vinyó mérettől, én belenéztem Linux alatt a partíciókba, onnan tudom hogy ennyi
Nálam 320 Gb samu vinyó van.
igen, ezt kifelejtetem, hogy az LG apps, vagy böngésző indítása lenulláza a timeshiftet,
Erre az időre le is áll, mert a műveleti memória nem bír el két ilyen futó alkalmazást.Köszönöm a kiegészítést
-
morpheus133
tag
-
tylerddd
veterán
Hello!
Lehet e úgy kapni LG tévéket, h felárért több garit kapok, mint pl. Sonynál?!
Sajnos a jelenlegi LG LCD-m (amit nagyon szeretek) pont gari lejárata után kezdett ilyen felhős képet produkálni, olyan, mintha beleégett volna valami. Tetszik a márka, mert szerintem a legjobb ár/érték arányú tévéket csinálják, de ez a képhiba kicsit idegesít. Alig látni, de van, h zavaró
Év végén tervezek egy 46" körülit venni. 3D nem izgat, de ha épp lenne benne, az se lenne rossz. Hasonló Sony-k majd 100k-val drágábbak.
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Véleményeteket kérném. Ez a fajta LG monitor tévé alkalmas arra, hogy egy másodlagos tévé legyen belőle? Nem fő tévének kéne. Ez a tévé tudja a kép a képbent? Hány herczes? Esetleg valami tapasztalatotok, véleményetek róla, vagy ár érték arányban másik alternatíva?
Kommenteket köszi!
-
Kolorista
csendes tag
Tudtommal, a 3.USB portra ment a TV ha a saját memóriája megtelik, ha az LG Apss-ból letöltesz. Külső HDD-t miért rakod hubra, ha van 3 bemenet? LG kamerát oda rakod ahova akarod. A hub aktiv legyen szerintem, az a lényeg. A csatorna szerkesztésben lehet bármilyen csatornát törölni.
-
Fang
aktív tag
Sziasztok
A tavalyi LW-s modelleken (konkrétan LW5500) elvileg található egy PlexApps nevű alkalmazás, a kérdésem az volna, hogy ez megvan az LM660S-en is? A plex [honlapja] szerint ez a 2012-es modellekben is megtalálható, de én nem találtam. Ha valaki már megtalálta leírhatná, hogy hol van
köszi
-
Watt25
veterán
válasz
Shadan #13263 üzenetére
A DIGI tudtommal kábelen mindenképpen adja digitálisan is az adásokat, nem kell hozzá Set-top-box-ot bérelned.
Tehát fogsz tudni rögzíteni a TV-vel.
De ha igaz is lenne, hogy csak akkor kapsz digitális jelet, ha kérsz box-ot, akkor meg az a megoldás, hogy nem használod a box-ot, legfeljebb levélnehezéknek. -
Watt25
veterán
válasz
huncutka1029 #13248 üzenetére
Akkor én még kiegészítem a saját tapasztalataimmal (LV5590):
Működik a DVR és a TimeShift 30GB-os vinyóval is (próbáltam!), azonban minden felvétel előtt reklamál, hogy nincsen elég hely. Azonban én inkább itt fordítási pontatlanságra gyanakszom és csak azt kéne kiírnia, hogy "nincs valami sok hely".
Vagyis figyelmeztet, hogy szerinte elég kevés a műsoridő, amit rögzíteni tudunk, de aztán elindítja a rögzítést és nincsen vele gond. (A 30GB-os vinyóra rögzítettem már teljes F1-et a MindigTV-ről - HD-ban!)
Ebből következik, hogy nem foglalhat le 40GB-ot a TimeShift-re, mindenki eddig 20GB-ról írt, sokkal valószínűbb ez az érték. (Esetleg függ a vinyó méretétől?)
A szabad rögzítési időt túl szigorúan számolja a TV, sokkal több műsor fér rá, mint amit kiír a jobb felső sarokba.
Ez utóbbi ugye azzal függ össze (amit talán már itt is megírtam), hogy a TV a kapott stream-et rögzíti, annak a bitrátája pedig a szolgálatótól függ. MindigTV esetén ez elég alacsony, többi szolgáltató esetén általában magasabb, azonban akkor sem lehet olyan magas, mint amivel a TV számol... (Ezért fér rá több, mint amit kiír.)
Ha elindítjuk valamelyik programot (YouTube, stb.) akkor azonnal törlődik a teljes TimeShift tartalma!
-
Shadan
csendes tag
válasz
Köszi Huncutka! Kimerítő volt.
Ezen a két soron megakadt a szemem:
- a felvétel CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A DIGITÁLIS ADÁSOKKAL MŰKÖDIK! analóggal nem
- nem vesz fel külső forrásból sem, pl set top box stb...DIGI kábelem van (egy kábelen jön a net és a telefon, egy másikon a TV) set top box nélkül. Ez analógnak számít? Ha jól olvasom a DIGI honlapján, akkor lesz digitális, ha set top boxot bérelek, addig analóg, tehát nem tudok felvenni az általad leírtak alapján. Ha bérelek a DIGI-től egy set top boxot, onnan kezdve nem tudok majd felvenni? Hiszen ekkor digitális lesz az adás, de set top boxom lesz.
Én 1 terás vinyót terveztem, de az általad leírtak alapján nem kell ekkora. Gondolom, ha megtelt, újraformázható a TV-vel, és újra inicializálható.
-
BrTH
tag
Az LM sorozatban mitol extra a 3. USB port, amin Apps felirat van? Ha az 2. USB portra teszek egy hub-t es ehhez csatlakoztatom a kulso HDD az egyik portjara akkor mukukodni fog? Milyen USB hubot ajanlotok? Az LG kamerat majd a 3. USB portra kell rakotni?
A kodolt de nem engedelyezett csatornakat el lehet valahogy rejteni?
-
Terminator47
csendes tag
Sziasztok!
Boldog tulajdonosa vagyok pár napja egy lm660-as Tv-nek. Eddig nagyon elégedett vagyok vele. Egy dolog aggaszt. Tegnap este vettem észre, hogy 2- 2és fél óra 4:3 arányú műsor nézése után, kikapcsoltam a média lejátszómat és amikor a tv kiírta, hogy nincs jel nagyon halványat látszott a két oldalsó csík. Utána kapcsolgattam sehol nem láttam, csak azon a felületen. Tudom a könyvben se ajánlják hozamosabb ideig így használni, de nem gondoltam, hogy ennyi idő után is látszhat. Olyan 20 pers teljes képernyős használat után abszolút nem látszott. A rendes filmek 70%-ánál alul felül van csík. Akkor most az is be fog égni és járatni kell utána hogy elmúljon? Más tapasztalt ilyet? Vagy ne aggódjak ezen ennyire?
( végül is csak a nincs jel szürkeségénél látszott amit elég ritkán néz az ember )
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
ZX7
tag
LG LW5590 típusú tv-vel kapcsolatban a következő gondom van.
A hálózaton található NAS-ról szeretnék lejátszani kamerával készült 720x576 felbontású videókat (DLNA). A lejátszás el is indul de a kép a teljes képernyő közepén kicsinyítve jelenik meg (videolejátszási opciónál az "eredeti" méret van beállítva). Ha átállítom a videolejátszási opciót "teljes" méretre, akkor a képernyő felső/alsó széléhez igazítja a képet, de széltében nem húzza szét a képernyő széléig. Hogy tudnám teljes képernyőn lejátszani az ilyen felbontású videókat? -
Yogibear974
senior tag
válasz
dock3r #10779 üzenetére
Szeva, dock3r!
Nekem egyenlőre nem sikerült párosítani. Amúgy a többi gomb jól funkcionál csak, hát
ugye a lényeg az nem müxik a motion része. Már cserélték, de ua. a probléma, ami kezd
kissé idegesítő lenni, mert nem két forint volt.
Szerintem megnézem más modellen boltban, hogy mi a szitu, mert, ha ott sem müxik, csak
nagyobb modelleken (LM66x), akkor sajna a 620S-hez nem jó, csak a régi.
Akkor viszont igencsak elqrták az user guideban a tartozékoknál a
kompatibilis táblázatban (23. old.) :-o mert 2012-es modellekkel kompatibilisnek kéne lennie!
Holott feljebb nem is szerepel csak az, hogy only LM66* (13. old.)
Akkor hol itt az igazság? Majd az LG Support kideríti?!Üdv
-
Irwine_
csendes tag
válasz
atirag #13208 üzenetére
Igazából nem tudom.
Ez engem is érdekelne.
Ráadásul én megcsináltam, de amit kaptam fájlt hibás volt vagy nem tudom... csak hang volt rajta és be sem "regisztrálódott" a tévé, ekkor hagytam abba.
Valaki válaszolna nekem is?
- Automatikus képarányváltás (LG-k ilyet nem tudnak vagy csak a magasabb kategóriásak)?
- HBO GO LS típusú tévéken?Köszi!
-
DjVenczel
csendes tag
Sziasztok!
Van egy lg 42lw5590-es tv-m, és pár hetente előjön egy olyan dolog, hogy függőlegesen halvány fekete csíkok jelennek meg kb 5 centis távolságban a tv bal oldalától kb a feléig. Másnak jelentkezett már ilyen? akármit állítok, nem szűnik meg, csak akkor ha kikapcsolom a tv-t és vissza be. Alig pár hónapos a tv, sajnálnám ezért beadni szervízbe -
crashbash
csendes tag
Sziasztok!
Ps2 játékokat lehet játszani dual play-ben LW5500 tv-n?
Nekem nem sikerül.A 3D beállításánál csak a 2-3D jelölhető ki.
Rossz portra kötöttem volna a konzolt? Vagy annyira elavult a Ps2? -
-
benvolio
őstag
válasz
Megosztok én is pár tapasztalatot az LW5590 DVR-ről, hátha valakit érdekel.
Az kimaradt, hogy a felvételi listát el lehet érni az OK gomb majd zöld gomb megnyomásával is. /csak hogy kukacoskodjak/
Nekem DVR-re egy Maxell Tank P series 2,5"-os külső vinyó van rákötve szimpla /azaz nem Y/ kábellel, de mivel ez rack is egyben, így a vinyót egy "hibás" 8%-os kondiciójú Toshiba 320GB-osra cseréltem benne és teljesen jól megy vele, adattárolásra tökéletes.
A másik USB-be egy Samsung Story Station 2TB-os USB3-as külső vinyót használok filmezéshez, gond nélkül megy.
Üdv! -
tigipuf
senior tag
válasz
huncutka1029 #13250 üzenetére
Ez igen találó,és szerintem nagyon is a lényegről szóló hozzászólás.
Nem pártolom egyik nagy koreai gyártót sem,de azért aki lát is nem csak néz (reklámok)az szerintem észreveszi ,hogy a samsung úthenger a médiában minimum 10-szeres túlerővel nyomul,lásd olimpiai közvetítések...
Ilyen a piac több a lóvé,több a reklám te meg döntsd el melyik tetszik. -
gulyasa
őstag
válasz
Annyival ki lehetne egészíteni, hogy itt a fórumon egy linux-hoz értő fórumtársunknak sikerült hozzáférnie a DVR HDD valamilyen linuxos fájlszerkezetéhez, de a felvételt dekódolhatóságáról azóta sincs semmi hír.
-
huncutka1029
addikt
válasz
kovpist #13249 üzenetére
Az a jó választás, amelyiket meglátsz az üzletben, és és a szíved a torkodba ugrik, eláll a szavad, és azt üvöltöd reszkető lábakkal, hogy EZT AAKAROOOMMMM!!!!
Te tudod mik az igényeid, és mi tetszik.
Mi nem dönthetünk helyetted.- samsungok szebbek, külsőre, tele csicsás ficsörökkel, amiből sok elkelne az LG-be is.
- LG visszafogottabb külső, nem mindig a legfrissebb szoft, és hardver, de igen jól összerakott, és kitalált, értékálló készülékek. -
kovpist
csendes tag
Tudom hogy nem idevaló a samsung de már nem tudom hogy melyik lenne jó
-
huncutka1029
addikt
válasz
Shadan #13223 üzenetére
Szia
Akkor pár szó a DVR-ről.
- minimum 40 GB vinyó kell hozzá.
Az LW sorozat kicsit válogatós, nem minden típussal működik helyesen.
Ami nekem bevált az a külső táp nélküli Samsung portable 2 2,5" note book vinyó. 320GB
-1Tb-ig gond nélkül kezeli a vinyókat, 2 Tb- már nem mindegyik jó neki. vannak a régebbi HSZ-ben típus ajánlások ha érdekel keress vissza.
- a 320GB ra lefoglal 40 gb-t a time shiftnek, a többire vesz fel.
jelen esetben SD adásból 80 órát, HD adásból 39 órát vesz fel mielőtt megtelik.
- a felvételi listát eléred a home- menüben a főképernyőn, vagy a bemeneti listában a megfelelő ikon mellett.
A jobb felső sarokban indikálja a foglalt, és szabad területet, valamint kiírja hány óra szabad hely van még.
- formázatlan winchster kell neki a DVR-hez, a TV fogja inicializálni.
Ha formázott vinyót szeretnél használni akkor a csatlakoztatása után a Q-menu -ből éred el a formázás opciót.
- a felvétel CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A DIGITÁLIS ADÁSOKKAL MŰKÖDIK! analóggal nem
- nem vesz fel külső forrásból sem, pl set top box stb...
- a felvétel indítható kézzel, a rec gomb megnyomásával, vagy ha magic motion távpiszkát használsz akkor az információs sávon megjelenő virtuális felvétel gombbal is.
- alapesetben a felvételek 30 perc hosszúak, ha időzített felvételt indítasz. ilyen esetekben meg kell adnod a guide menüben a felvétel gyakoriságát, hetente, vagy egyszer vegye fel az adott műsort, kezdő, befejező időpontot is meg kell adni/ nézni ezután kapsz egy figyelmeztető üzit, hogy a felvétel előtt az USB eszköznek csatlakoztatva kell lenni.
- az ütemezett felvételhez nem kell a TV-t bekapcsolni, illetve a felvétel közben ki is kapcsolhatod a készüléket, a felvétel folytatására rá fog kérdezni.
- VISZONT FELVÉTEL KÖZBEN NEM LEHET CSATORNÁT VÁLTANI!!!
- a time shift automatikusan elindul ha rajta van a DVR vinyó, az utolsó két órát automatikusan rögzíti, így az élő TV adást megállíthatod, visszatekerheted, stb, ilyenkor váltogathatsz csatornát, azokat is rögzíti, így ha a reklám alatt pl belenézel egy meccsbe, akkor azt két órán belül ismét megnézheted.
Ellenben ha kikapcsolod a tv-t akkor ezek az adatok elvesznek, nem tárolja le a TV.
- még valami, amit minden héten megkérdez valaki a DVR- kapcsán:
SAJNOS JELENLEG NINCS OLYAN DEKÓDOLÓ SZOFTVER, AMIVEL A DVR FELVÉTELEKET KI LEHETNE MENTENI, ÍRNI HOGY MÁS ESZKÖZÖN IS LE TUDD JÁTSZANI. CSak és kizárólag azon a készüléken nézhető, amelyiken rögzítetted.Remélem segítettem. Üdv
huncutka1029 -
kovpist
csendes tag
Hát most már tényleg nem tudom milyen tv-t vegyek.
Valakinek valami ötlete? Esetleg Samsungból? -
Tome08
tag
újabb furfangos kérdés
Tehát van egy notim HDMI és VGA kimenettel, egy + monitor már van rajta, most rákötöttem a TV-t is, de egyszerre nem tudom használni, csak vagy a monitort vagy a TV-t
három egyszerre nem megy?én azt szeretném, van valami upppp?
-
Fang
aktív tag
-
Fang
aktív tag
válasz
aszamóca #13239 üzenetére
Ne keverjük össze a felhősödést és a sarkokban/széleknél látható bevilágítást, mert tudomásom szerint a kettő nem egy és ugyan az!
A felhősödésről [EZEN] a linken találhatsz képeket a "Clouding, felhősödés" bekezdésben és kétlem, hogy ilyet tapasztalnál, de ha mégis hát... akkor ott vmi gáz van -szerk- igaz itt is említik a sarkoknál a bevilágítást de én felhősödés alatt a képeken látható förtelmet érteném inkább... ha ilyet produkált volna egy 1000€-s tv már rég vissza küldtem volna - szerk -
Nálam ilyesmi nem jelentkezett! -
fujitsu97
csendes tag
Üdv, ismét!
Kérdésem, hogy LG 42LW659S TV-n, külső merevlemezről, lehet lejátszani valamilyen módon BDMV-s HD filmeket??? -
Tome08
tag
-
Tome08
tag
amúgy van egy okos, de itt 660T-ről beszélnek
van valami különbség vajon a 660T és az S között?http://www.avforums.com/forums/hardware-reviews/1643470-lg-lm660-42lm660t-3d-led-lcd-tv-review.html
-
Fang
aktív tag
válasz
Tome08 #13232 üzenetére
Németországban élek és a KabelDeutschland a szolgáltatóm szóval gondolom ezzel nem sokat segítettem
Egyébként szerintem az SD adás minősége is egész jó, habár ez függ a tv méretétől is, nekem a 47-es van, ha neked nagyobb van azon valóban elképzelhető, hogy már nem annyira jó...
A beállításoknál én is a geeks.hu-s teszből indultam ki, azokat módosítgattam ízlés szerint, igaz még nem értem teljesen a végére... így munkahelyről konkrétabbat nem tudok mondani....
Játékokat még nem próbáltam rajta, annak az eredménye majd engem is érdekelne. konzolt vagy PC-t kötsz rá? -
Fang
aktív tag
-
Fang
aktív tag
válasz
Tome08 #13220 üzenetére
szerintem tök mind1 hogy valódi vagy nem valódi 100Hz amíg a képe szép, nem mosódik stb. ez "csak" addig fontos amíg hanza nem viszi az ember és ki nem próbálja! Vásárlás előtt természetesen én is minden apróságot átrágtam
Nekem is LM660S van, néztem rajta már olimpiát, teniszt, focit, akció filmet, animációs filmet, HD, SD tv adást, 3D-t, stb.... igazából sehol sem találtam hibát... a labdák nem mosódtak el, felhősödést nem láttam
Felőlem akár 20 Hz-es (tudom hülyeség) is lehet amíg a képe tökéletes...
-
blakey
titán
válasz
Kabel15 #13221 üzenetére
A 400Hz az MCI (Motion Clarity Index), nem a valós frkevenciát tükrözi, ha úgy tetszik ez a turbó freki. A passzív 3D feltételei nem azonosak az aktív 3D-vel. Hogy ki mit mond az sajnos nem mindig úgy van, LG szerint valódi 100Hz-es, teszt szerint nem az és a felhasználok is panaszkodnak. Kiváncsi leszek még egy-két tesztre, mert eddig csak egy van és aszerint nem 100Hz-es.
(#13222) ilor14
Addig amíg nem mérte le csak azt mondhatja amit mondanak neki. Egy jól átfogó és összehasonlító teszt nem ártana a 660-assal és akkor előrébb lennénk. -
Kabel15
aktív tag
Ahogy nézem rohamosan csökken a TV-k ára. 42LM660S-t már 205.000ft ért adják. a 620S-t pedig 170k ért. Ha szerencsém van mire össze jön a pénzem már megkapom a 660S-t 180-190 környékén és akkor azt veszem
-
Shadan
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 42LW5590-es TV-t. Külső winchesterem még nincs hozzá, így a DWR funkciót nem tudom kipróbálni. Meg tudná nekem mondani valaki, hogy ez pontosan hogyan működik? Ha inicializálok egy külső winchestert, akkor be tudom állítani, hogy melyik nap, melyik csatornáról, mikortól meddig vegyen fel? Vagy csak akkor működik a DWR, ha én kézzel elindítom felvételt, és addig, amíg ki nem kapcsolom? Mielőtt beruháznék egy winchesterre, fontos lenne tudnom, mert a 2. esetben nem költök rá, nekem az 1. esetre kellene.
Köszi előre is a választ!
-
Kabel15
aktív tag
válasz
Tome08 #13220 üzenetére
Ez a HZ számolgatás engem is érdekel. 620S-t szeretnék venni de én azt hittem hogy ez 400HZ es. Ezek szerint nem. De nem úgy van hogy a 3D 200HZ nél kezdődik? Most akkor hogy is van ez? Nekem foci akciófilm nézésre és hasonlókra kéne a TV. Ja és majd next gen konzolokhoz. Lehet mégse olyan jó döntés ez a TV? De akkor miért csodálják olyan sokan a neten? Annyira nem is a szám ami érdekel. Hanem az hogy ne kelljen fent akadnom film nézés közbe a szaggatáson.
-
blakey
titán
válasz
Tome08 #13217 üzenetére
Személy szerint a háttérfényt levenném 35 és 40 közé, kontraszt és fényerő viszonya elviekben oké, képélesség sd esetén lehet magasaab (igaz a számozást nem tudom, nekem tavalyi modell van), az árnyalat és a színtelítettség a tesztábra szerint jól beállítható és a mérések is igazolják (igaz tavalyi modellnél), színhőmérséklet meleg legyen, fekete szint alacsony legyen hdmi esetén, gondolom nem RGB-vel táplálod, a blu-ray lejátszók, médialejátszók általában nem RGB jelet küldenek ki, nekik alacsonyra kell állítani, kivéve ha menüben átállítottad. A beállítás is mutatja, hogy nem igazán jó a kalibráció. Sajnos személyes tapasztalatom nincs ezzel a készülékkel, de az idei modellekről mindenki mást mond, van akinek nagyon bejön és minden über frankó, van aki meg panaszkodik, hogy így vagy úgy, de rossz a megjelenítés.
(#13218) ilor14
Ez egy nagyon jó kérdés, ha ilyened van és minden oké, akkor semmit sem számít, hogy hány Hz. Ha azt nézzük, hogy elviekben a 400Hz MCI valódi 100Hz akkor a 200Hz MCI 50Hz, de sajnos az idei modellek esetében nem lehetünk biztosak, tavaly konkrétan oda volt írva. -
ilor14
tag
És az LM570S hány hz-es?
-
Tome08
tag
válasz
blakey #13216 üzenetére
ez alapján állítottam be:
"A legjobb beállításokat a profi színprofilból kiindulva az alábbi helyen találtuk meg: háttérfény 51, kontraszt 88, fényerő 49, képélesség 0-10 között, felbontástól függően (HD: 0, SD: 10). A képjavítóknál már több módosításra váró paraméter volt: árnyalat R4, dinamikus kontraszt ki, szuper felbontás ki, színskála normál, élkiemelő ki, gamma 2,2, zajcsökkentés ki, MPEG-zajcsökkentés ki, fekete szint magas (csak HDMI bemenetnél állítható), helyi sötétítés ki vagy alacsony, TruMotion ki. Ezekkel a beállításokkal 3,2-es átlagos deltaE-t, 2,2-es gammát, 6700K-s színhőmérsékletet és 126 cd/m²-es fényerőt kaptunk, a fekete fényerőssége pedig 0,12 cd/m² volt, a kontrasztarány így 1100:1-hez volt, ami egy IPS paneltől nem rossz teljesítmény."
forrás:
http://www.geeks.hu/tesztek/120718_lg_47lm660s_3d_lcd_teve_teszt?page=0,1
van esetleg más javaslat?
előre is köszi a segítséget
-
blakey
titán
válasz
Tome08 #13215 üzenetére
Idei modelleknél sehol. Ki lehet számolni a tavalyi adatokból kiindulva, meg lehet kérdezni, le lehet mérni, stb. Ha folyik a képen a labda, akkor rosszak a beállítások, nálam teljesen rendben volt, enyém valódi 200Hz-es, de a 100Hz-esen is tökéletes. Képjavítók kikapcsolva, valamennyire kalibrálva a készülék, stb. A beállításokat nézd meg, esetleg teszteket olvasgass, hátha vannak beállítások és azokat érdemes kipróbálni, sokat javíthatnak a mostani beállításaidhoz képest.
-
ilor14
tag
És az LG LM570S az valódi 100hz-es?
-
kovpist
csendes tag
És a 660 is csak 100hz-es?
-
rasky
senior tag
válasz
Azurooandrew #13209 üzenetére
Tudom, ezt a tesztet mondtam.
-
Azurooandrew
tag
Hát igen, az egyik angol tesztoldal eredménye
"Motion Resolution
The LG LM620T doesn’t feature a 100hz or 200hz-capable LCD panel, so unsurprisingly, it managed only about 300 lines out of a possible 1080 in the horizontally scrolling motion tesolution test from the FPD Benchmark Software disc. The black text on the grey background also displayed with white ghost images (overdrive errors).
Don’t be fooled by the fact that the 42LM620 features several [TruMotion] motion interpolation modes: the panel isn’t capable of any higher level of motion clarity, so enabling this option will only give films a “soap opera effect”, and do nothing to improve motion clarity with high motion video content (such as TV sports)"
Forrás: http://www.hdtvtest.co.uk/news/lg-42lm620t-47lm620t-201207091900.htm?page=Performance
-
Cocos
tag
Sziasztok!
Kérdésem:
Van egy 250gb-os IDE HDD külső házban.Rárakom a filmet, de sem a tv (5590),sem a lejátszó(bp620)nem lát benne semmit.(üresnek jelzi). A pc látja és lejátszható a film is.Tipp?? -
Tome08
tag
Kérdés(LM660S)
Smart share beállításoknál, azt írja, hogy DIVX(R) VOD regisztráció szükséges a a következő oldalon
Http://vod.divix.com oldalon, majd ugye kapok egy kódot.
na de ezen az oldalon sajnos sehol nem látom, hova kéne beírnom
-
kovpist
csendes tag
Akkor mit ajánlotok a 620 helyett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest